Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szilvi0670 #12256. hozzászólásáraMár el is költöttük még novemberben. Vicc az egész, egyébként nekem is csak SAPS-ot utaltak még, egy táblával baj van és arra a táblára nem utalnak, így ki is jön nekem a 70%.
Válasz mtz zoli #12254. hozzászólásáraMVH azt írja főoldalán, hogy az MVh feltöltötte a parasztok bankszámláját, ezt ha megengeditek módosítom a következőre:
Válasz Mf-es? #12250. hozzászólásáraSajnos a faludbelieket sem tudnád összeszervezni egy ilyen akcióra !!!!!
Nem a te lelkesedéseddel van a baj hanem.........
Válasz Gergo55 #12244. hozzászólásáraAz egész nagy káoszt meg lehetne kérdezni, bár úgy is meg fogják magyarázni.
1. A 70% miért nem 70%?
2. Van aki előleg címén a SAPS-ból kap 29 ezret, van aki itt 35-ről beszél, van aki 41-ről???? Szóval mi ez?
3. Zöldítés és egyéb más jogcímek előlegfizetési miért nem indulnak?
4. Van mikor a számított összeg meg sem jelenik, és már van utalás, van mikor megjelenik, de utalásról szó nincs hetekig, van mikor jön a határozat, de pénz semmi.... Szóval eléggé káoszos a helyzet, ez miért van és nem utolsó sorban kinek jó ez?
6. Miért kell ország világ felé kommentálni hogy mennyi pénzt kapnak a gazdák (milliárdok!!!!!) az ünnep előtt, közben ennek a töredékét nem utalják, miért kell összeugratni na társadalmat???
Válasz Gergo55 #12244. hozzászólásáraÉn ezt kérdezném:
Mi az akadálya annak, hogy ha bárkit bármilyen témában ellenőriznek, azt a tudomására hozzák? Az ellenőrzés eredményével együtt persze. Tudomásom szerint még megtudni sem lehet, hogy ellenőrzés alatt áll-e valaki. Nem értem, ez miért számít "titoknak". Ha pedig mindent rendben találtak állítólag nem is értesül az ellenőrzött annak megtörténtéről....
Egy példával szemléltetve:
" Tisztelt gazdálkodó! A beadott területalapú támogatási kérelmével összefüggésben tájékoztatom, hogy a jogszerű földhasználata ebben és ebben az időpontban ellenőrzésre került, azt rendben találtuk" (Akár egy formanyomtatvány, elektronikus levél formájában is.)
Ettől a pillanattól kezdve ugyanis tudható lenne, hogy ha a földhasználatban a következőkben nincs változás, akkor az már nem lehet egy későbbi esetleges "hiba" forrása. És így tovább, minden alkalmazott ellenőrzésről)
Már lassan kezd teleleni a hócipőm a tisztelt hivatallal...Ezek azt hiszik nincs más dolgom csak hozzájuk futkosni...Ma ismét kaptam egy adategyeztetős levelet...Egyszerre nem tudják elküldeni????
T. Hölgyeim, Uraim!
Felhívtam a Kossuth rádiót, és lehet kérdést intézni az Mvh-hoz a Hajnaltáj műsorában! Megfogalmazhatjuk közösen a kérdést/eket, például, hogy:
miért késnek ennyire a beigért kifizetések?
Mivel egészítenéd ezt még ki, vagy mi mást kérdeznél még?
Vasárnap estére jó lenne a végleges formát megfogalmazni!
Kösz, G.
Nekünk eddig a hízottbika jött meg, a területalapúból valamennyi, a termeléshez kötött tejhasznú tehén tám., és ma ugyanezen az utolsó jogcímen még küldtek 111 ezret. Ezt nem is értjük, hogy ez is miért két részletbe jött.
Még visszavan a zöldítés, a szálasfehérje, ill. a termeléshez kötött anyatehén és a nemzeti kieg. anyatehén támogatás. Hát, majd elválik, mi lesz, de hogy csúfosan leszerepeltek, az biztos.
Még jó, hogy közben feloldották a kéknyelv-zárlatot és az utolsó pillanatban szabadulni tudtunk néhány jószágtól. Különben c@rban lenne a haza.
Ma kaptunk részkifizetésről határozatot az ügyfélkapun,a saps + zöldítés kb. 60%-át utalják. A státusz még mindíg feldolgozás alatt, pénz még semmi. De megnyugodtam, hogy az ellenőrzésen átment, így majd csak érkezik !! Hétfőn adtam el terményt, mert nem tudtam tovább várni. De azért örülök!! Sok sikert, és áldott, békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek!!
Válasz Mf-es #12228. hozzászólásáraplakátokra meg meg minden sz...ra van pénz, pofátlanul hazudozásra is. Nekem meg jönnek a bérlők hogy olvassák az mvh teletömte a zsebünket, meg ömlik az EU-s pályázat stb... aztán ott sem tartunk mint tavaly ilyenkor. Ennél még a tetü komcsi is jobb volt.
Ne legyenek illúziód ha meg is kapjuk idén az mondjuk majd év vége előtt 3 nappal lesz hogy fizethessünk adót nehogy tudjunk már venni valamit... Amúgy meg nem félnek ezek semmitől sem sem masexpotól sem mástól. ez egy akkor birka nép ezzel meg lehet mindent tenni.
Válasz borda77 (Joe) #12222. hozzászólásárajajj dehogy nincs csak te meg én nem látjuk mint az erdészek a fától az erdőt a pénz mindig ott van ahol nem hiányzik tudod ezért nyugodtan menj a pincébe a kancsóval vigyél fel bort a tv elé s ha megetetted a jószágot nézed a tv valóság showját mert az életet tanulni kell nagy apáink mindig azt mondták ahogy a nagykönyvbe meg van írva de sem ők sem mások nem látták soha de hagyták őket élni na most tanulni kell mert már élet képtelenek vagyunk
NEM lesz itt már sz..r sem.
Zöldítés tuti nem és fiatal gazda is tuti nem, majd februárban elkezdik fizetgetni.. nincsen itt egy megveszekedett peták sem a kasszában...
Ha rám rajzoltak, kijött az adategyeztető, és szerencsére van az adott helyrajzi számon belül hely, ahová tudok rajzolni, akkor bárhová rajzolhatok az ingatlanon belül? Nem kell ugye szomszédosan rajzolnom?
Ma telefonon érdeklődtünk. Nagyon rendes ügyfélszolgálatossal sikerült beszélni. Kistermelői
igénylésünk van. Elkérte a szerz. számot... megnézte, azt mondta rendben van minden... és hogy december 4. óta folyamatosan fizetik a kistermelőket.
Válasz endypapa #12201. hozzászólásárasajnos ez már közel sem a józsda művek mert a minisztériumok több mint 1-éve ilyen beléptetővel működnek s ez addig rendben van míg a titok védelmet szólgálja de mikor már a díktaturát ott már baj van
33749 hozzászólás
Ma jött jegyzőkönyv hogy elfogadták a zöldítést, hogy pénz mikor lesz az kiderül. Területalapú előleg már régebben megjött.
Múl hét szerdán biztosítás díjtámogatás elfogadott, összeg megjelent, ma papír alapon megkaptam a határozatot, pénz még a levegőben.
Válasz endypapa #12249. hozzászólásáraIgen, ma érkezett a számlámra, kedden reggelre lett számított összegem.
Válasz szilvi0670 #12256. hozzászólásáraMár el is költöttük még novemberben. Vicc az egész, egyébként nekem is csak SAPS-ot utaltak még, egy táblával baj van és arra a táblára nem utalnak, így ki is jön nekem a 70%.
Anyajuh támogatásról tudtok valami infót??
, mert csak várjuk...várjuk...de semmi:-(
Válasz mtz zoli #12254. hozzászólásáraMVH azt írja főoldalán, hogy az MVh feltöltötte a parasztok bankszámláját, ezt ha megengeditek módosítom a következőre:
AZ MVH FELTÖLTÖTTE A PARASZTOK POSTALÁDÁJÁT!!!
Ma kitudta küldeni a ku any postán hogy ellenőrizte és még hiány pótlás!!
Nekünk a biztosítást küldték![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Mf-es? #12250. hozzászólásáraSajnos a faludbelieket sem tudnád összeszervezni egy ilyen akcióra !!!!!
Nem a te lelkesedéseddel van a baj hanem.........
Na, megvolt a negyedik kör,
csak azt nem tudom ez miért nem a nyáron került sorra...
Válasz Gergo55 #12244. hozzászólásáraUtolsó kérdés,ha január első felébe nem fizetik ki,az agromas expon II.parasztfelkelés lesz.
Válasz neroli #12245. hozzászólásáraMa?
Válasz Gergo55 #12244. hozzászólásáraAz egész nagy káoszt meg lehetne kérdezni, bár úgy is meg fogják magyarázni.
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
1. A 70% miért nem 70%?
2. Van aki előleg címén a SAPS-ból kap 29 ezret, van aki itt 35-ről beszél, van aki 41-ről???? Szóval mi ez?
3. Zöldítés és egyéb más jogcímek előlegfizetési miért nem indulnak?
4. Van mikor a számított összeg meg sem jelenik, és már van utalás, van mikor megjelenik, de utalásról szó nincs hetekig, van mikor jön a határozat, de pénz semmi.... Szóval eléggé káoszos a helyzet, ez miért van és nem utolsó sorban kinek jó ez?
6. Miért kell ország világ felé kommentálni hogy mennyi pénzt kapnak a gazdák (milliárdok!!!!!) az ünnep előtt, közben ennek a töredékét nem utalják, miért kell összeugratni na társadalmat???
Válasz Gergo55 #12244. hozzászólásáraÉn ezt kérdezném:
Mi az akadálya annak, hogy ha bárkit bármilyen témában ellenőriznek, azt a tudomására hozzák? Az ellenőrzés eredményével együtt persze. Tudomásom szerint még megtudni sem lehet, hogy ellenőrzés alatt áll-e valaki. Nem értem, ez miért számít "titoknak". Ha pedig mindent rendben találtak állítólag nem is értesül az ellenőrzött annak megtörténtéről....
Egy példával szemléltetve:
" Tisztelt gazdálkodó! A beadott területalapú támogatási kérelmével összefüggésben tájékoztatom, hogy a jogszerű földhasználata ebben és ebben az időpontban ellenőrzésre került, azt rendben találtuk" (Akár egy formanyomtatvány, elektronikus levél formájában is.)
Ettől a pillanattól kezdve ugyanis tudható lenne, hogy ha a földhasználatban a következőkben nincs változás, akkor az már nem lehet egy későbbi esetleges "hiba" forrása. És így tovább, minden alkalmazott ellenőrzésről)
Már lassan kezd teleleni a hócipőm a tisztelt hivatallal...Ezek azt hiszik nincs más dolgom csak hozzájuk futkosni...Ma ismét kaptam egy adategyeztetős levelet...Egyszerre nem tudják elküldeni????![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Végre megérkezett 42000 Ft/ha!
T. Hölgyeim, Uraim!
Felhívtam a Kossuth rádiót, és lehet kérdést intézni az Mvh-hoz a Hajnaltáj műsorában! Megfogalmazhatjuk közösen a kérdést/eket, például, hogy:
miért késnek ennyire a beigért kifizetések?
Mivel egészítenéd ezt még ki, vagy mi mást kérdeznél még?
Vasárnap estére jó lenne a végleges formát megfogalmazni!
Kösz, G.
Kistermelői támogatásról tud valaki friss infót? Van esély rá még ebben az évben?![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Válasz Dinci #12241. hozzászólásáranekem is ma reggel érkezett 33 eft/ha
Sziasztok megjött a területalapú elöleg!![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Végre jött valami két részletben.
33055Ft/ha az ehyik és 9900Ft/ha a másik.
Nekünk eddig a hízottbika jött meg, a területalapúból valamennyi, a termeléshez kötött tejhasznú tehén tám., és ma ugyanezen az utolsó jogcímen még küldtek 111 ezret. Ezt nem is értjük, hogy ez is miért két részletbe jött.
Még visszavan a zöldítés, a szálasfehérje, ill. a termeléshez kötött anyatehén és a nemzeti kieg. anyatehén támogatás. Hát, majd elválik, mi lesz, de hogy csúfosan leszerepeltek, az biztos.
Még jó, hogy közben feloldották a kéknyelv-zárlatot és az utolsó pillanatban szabadulni tudtunk néhány jószágtól. Különben c@rban lenne a haza.
Válasz Mama.61 #12236. hozzászólásáraEnnek még ne örülj.Itt többeknek,a részkifizetés határozata után jött az adategyeztetés.Pénz még sehol.
Válasz JD 4630 #12233. hozzászólásáraÉn is csak ennyit kaptam, földalapú támogatás meg még mindig semmi....![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Ma kaptunk részkifizetésről határozatot az ügyfélkapun,a saps + zöldítés kb. 60%-át utalják. A státusz még mindíg feldolgozás alatt, pénz még semmi. De megnyugodtam, hogy az ellenőrzésen átment, így majd csak érkezik !! Hétfőn adtam el terményt, mert nem tudtam tovább várni. De azért örülök!! Sok sikert, és áldott, békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek!!
Zöldités valakinek jött már?![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz borda77 (Joe) #12230. hozzászólásáraBirka nép a magyar paraszt.Most időbe szervezkednénk,egy tojásdobálásra,lehet megmozdulnának.
Válasz borda77 (Joe) #12232. hozzászólásáraHa vállalsz valami tisztséget akkor jár.
Válasz bojoba #12231. hozzászólásáraOSZT azt miért osztogatnak? Falugazdász sorsolja vagy mi ? :)
Kaptam ma az agrárkamarától egy 5000 Ft-os cafetéria utalványt....hurrá lesz már karácsony.....
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Mf-es #12228. hozzászólásáraplakátokra meg meg minden sz...ra van pénz, pofátlanul hazudozásra is. Nekem meg jönnek a bérlők hogy olvassák az mvh teletömte a zsebünket, meg ömlik az EU-s pályázat stb... aztán ott sem tartunk mint tavaly ilyenkor. Ennél még a tetü komcsi is jobb volt.
Ne legyenek illúziód ha meg is kapjuk idén az mondjuk majd év vége előtt 3 nappal lesz hogy fizethessünk adót nehogy tudjunk már venni valamit... Amúgy meg nem félnek ezek semmitől sem sem masexpotól sem mástól. ez egy akkor birka nép ezzel meg lehet mindent tenni.
Válasz bobo77 #12225. hozzászólásáraMilyen témakörben? Túligénylés?
Agromas ig kifizetik.Félnek,hogy a gazdák fent lesznek.
Válasz borda77 (Joe) #12222. hozzászólásárajajj dehogy nincs csak te meg én nem látjuk mint az erdészek a fától az erdőt a pénz mindig ott van ahol nem hiányzik tudod ezért nyugodtan menj a pincébe a kancsóval vigyél fel bort a tv elé s ha megetetted a jószágot nézed a tv valóság showját mert az életet tanulni kell nagy apáink mindig azt mondták ahogy a nagykönyvbe meg van írva de sem ők sem mások nem látták soha de hagyták őket élni na most tanulni kell mert már élet képtelenek vagyunk
Megjött Megjött! Egy újabb adategyeztetésre felszólítás az MVH tól...
Válasz Pintér Zoltán #12223. hozzászólásáranekünk is nulla.várjunk türelemmel,de meddig,ez itt a kérdés..
NEM lesz itt már sz..r sem.
Zöldítés tuti nem és fiatal gazda is tuti nem, majd februárban elkezdik fizetgetni.. nincsen itt egy megveszekedett peták sem a kasszában...
Őshonost juhra kapott-e már valaki?
Semmi, semmi....
Semmi![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Sziasztok!
Nekünk a kistermelőit teljes egészében kifizették dec 7-én
500 eurora kerekítve ami nagyon jól esett.
http://www.nak.hu/hu/egyseges-kerelem-rovid-tajekoztatok/2927-kistermeli-tamogatasi-rendszer/file
Viszont rokonnak sem zöldítés sem fiatal gazda sem területalapú sajnos!
Sziasztok!
Ha rám rajzoltak, kijött az adategyeztető, és szerencsére van az adott helyrajzi számon belül hely, ahová tudok rajzolni, akkor bárhová rajzolhatok az ingatlanon belül? Nem kell ugye szomszédosan rajzolnom?
Ma telefonon érdeklődtünk. Nagyon rendes ügyfélszolgálatossal sikerült beszélni. Kistermelői![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
igénylésünk van. Elkérte a szerz. számot... megnézte, azt mondta rendben van minden... és hogy december 4. óta folyamatosan fizetik a kistermelőket.
2015.11.15. Feldolgozás alatt..
De viszont van számított összeg ami 42 ezer pár száz forint hektáronként :O
Válasz boncso #12205. hozzászólásáranincs csak a szankcióról
Remélem nem ugy mükszik!!
Nagyon össze cseng e két név MVH ÁVH !!!
Válasz endypapa #12201. hozzászólásárasajnos ez már közel sem a józsda művek mert a minisztériumok több mint 1-éve ilyen beléptetővel működnek s ez addig rendben van míg a titok védelmet szólgálja de mikor már a díktaturát ott már baj van![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz kulakman #12208. hozzászólására41
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
én saps előleg címén csak 29-et kaptam
Ki a faxom érti ezeket?