Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én megértem azt, ha sok pénzt szeretne a tulajdona hasznaiból szedni. De akkor nevezzük nevén a gyereket, és kérjen 7o.ooo Ft bérleti díjat hektáronként. Egészen más jogi helyzet, ha te kifizetsz BÉRLŐKÉNT 7o rongyot...vagy éppen ott kotorászol és más felveszi a támogatást, mintha effektív ő lenne aki a földet műveli és a gazdasági kockázatot bevállalja, időjáráson keresztül vadkáron át mindent. ( megjegyzem...nem biztos hogy egy vadkárpernél képviselni fog téged a tárgyaláson, mert ugye te senki vagy ő a földhasználó ) Így semmivel nem vagy védve...bármikor elzavarhat, bármikor mást hívhat oda, korábbi bérlőként majd nem szerepelsz a sorban...és még téged fog csesztetni ha netán ellenőrzést kap....
Tiszta jogviszonyokat kell teremteni én azt tartom korrektnek....
Nem ő az egyetlen...sőt ő csak próbál eligazodni....szerintem nem kellene mindjárt osztani az észt az ő irányába...
persze ne essetek nekem csak jóindulatból írom....
Mi kaszálunk egy 50ha-os legelőt(Délalföld)....amit egy pesti bankár bérel az államtól...persze egy fityinget sem fizetünk a bérlőnek...sőt egy évben egyszer jön le pestről h mégis lássa a földjét....
Sajnos nem tudsz ellene lépni...ingyenélő észkombányok....(neked nekem eszembe se jutott h 2004ben kibéreljünk egy csomó állami földet 1 2 5 vagy akár 10 évre)
Olyanról is tudok....és semmit nem nagyítok;(a leg alázatossabban és öszintén írom);
Németországban teszi ezt az illető....több ezer db fejős riskát tart papíron!!!!
Mindent csak számítógépen csinál...szinte hihetetlen....naponta töbször megfeji...imszeminál...le adja az átvevőnek a tejet...és fel se lehet sorolni h még miket...mind ezt csak egy laptopon....és persze a támogatást ugye felveszi minden évben.....
Iszonyatos zsiványság...kijátszik mindent....
És ha odamennél hozzá....mondanád h mit csinálsz bácsi?...el se hiszed h mit felel.....a leg jobb esetben is azt mondaná hogy akarod máma látni a feleségedet...akkor menyél szépen haza...
Támogatást csak magyar bankszámlával lehet mivel a regisztrációs számod igénylésénél is be kell mutatnod az élő bankszámla szerződésed és olyant meg nem mutathatsz be amelyik nem a te nevedre szól pld valaki hozzádtartozó
Sziasztok! Pici segitseget szeretnek kerni.
Nemreg orokoltem 5Ha szantofoldet es szeretnem megigenyelni ra az allami tamogatast, de nekem nincs
csak kulfoldi bankszamlam, mivel kulfoldon elek. Sehol nem talalok olyan jogszabalyt ami egyertelmuen kimondja hogy csak magyar szamlaval lehet igenyelni.
Van errol valakinek infoja? Elore is kosz a segitseget. (bocs hogy ekezetek nelkul irok)
Emberek, az MVH-nál nincs aki alá írja hogy utalják a SAPS második részét...... Biztos infó. Nem lesz itt zsé, csak február közepétől.... . Bárcsak ne lenne igazam...
Azér' arról küldhettek volna egy villanylevelet (az semmibe nem kerül), hogy már megint ellenőrizzem/jóváhagyjam az évek óta változatlan adataimat
Ha most kíváncsiságból be nem lépek az ügyfélkapuba, ki se derül…
A 170000 emberből 100000-en fogják megkapni februárban valamikor.
A maradék 70000 majd tavasszal. Valamikor, sokára. Nem egy, nem kettő, nem tizenöt, 70000.
A számokból annyi látszik, hogy inkább a kisebbek kapnak először. Tehát aki kicsi, és rendben van a kérelme, annak lehet úgy 70% esélye, hogy pénzt kap. Valamikor februárban.
Eddig minden évben legkésőbb februárban kifizették azokat, akiknek rendben volt a kérelme. A joguk megvan hozzá, ezt senki nem vitatja. Most nem fogják, a következtetést mindenki vonja le magának.
Az MVH január 30-án megkezdi a területalapú támogatások végkifizetését
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) január 30-án elindítja a 2014-es területalapú támogatás (SAPS) második részletének utalását. Ennek során az elkövetkező hetekben több mint 100 ezer mezőgazdasági termelő jut mintegy 60 milliárd forinthoz. A további jogosult kérelmezőknek, a fennmaradó támogatási összegeket folyamatosan, legkésőbb június 30-ig utalja át az MVH.
A második ütemben a hektáronként járó nagyságrendileg 35 ezer forint, az éves SAPS támogatás 50%-át jelenti.
A teljes 2014-es kérelmezési évre több mint 170 ezer ügyfélnek hektáronként 70 ezer forintot meghaladó összeg fizethető,ki területalapú támogatásra az összesen 341 milliárd forintos keretből. Ebből a tavaly október közepén indult első ütemben mintegy 161 milliárd forintot juttatott az MVH a gazdáknak. Az előleg biztosításával a termelőknek kevesebb hitelt kellett felvenniük, ami jelentősen segítette az őszi mezőgazdasági munkák elvégzését.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás fajlagos hektáronkénti összege az elmúlt hét évben a duplájára nőtt.
Igen,pontosan.Emlékszem,hiszen én írtam,de te összemostad a 120-150E ft-os fizetéssel,meg hogy hogy örülnek neki.
Tehát ha minden dolog a helyére kerül,nem fikáztam le talán senkit...
És igen,távol a családtól meg kell gondolni,mennyi is az annyi.
Páromnak jóváhagyottra változott és összeg is van rá Nekem jóváhagyott de az összeg még nem jelent meg. És ma kezdik utalni 30-án azt írják az újságok.
Ismét tévedés.
Az államkincstár nincsen benne a GIRO2 rendszerben.
Rá nem érvényes a 4 órás átutalás.
Amit az államkincstár indít el, az csak a következő banki munkanap reggelén érkezik meg az ügyfelek számlájára.
Válasz #9672. hozzászólásraNa, mustár,neked is, okulásképpen:a lóvét magyarállam papa kiutalja nekem,fődalapú stb.,majd lehívja a zúnijós keretből a következő naptári negyedév elején,tehát ha 1 napra is,de meghitelezi.Ha Feb.01.-én kapom meg az AKG,Földalapú,Állatjóléti seggélyemet,állam bá csak bolondok napja után kapja + BRUXELLEStől.
33530 hozzászólás
Válasz #9738. hozzászólásra
1. katt: "Ügyek állása"
2. katt: "Ügyfél-tájékoztatási Rendszer"
3. katt: Egységes kérelem 2014.
4. katt: "Egységes területalapú támogatás"
5. katt: "Kifizetési adatok"
Hol tudom megnézni,hogy jóváhagyták-e vagy hogy milyen státuszban van. Még nem kaptam az elsőt sem.
Nekem még mindig ellenőrzés alatt van, de még az 1-ső részlet is pedig már azt megkaptam rég.
Nekem 28.án váltott jóváhagyottra,és tegnap már megjelent az összeg is!
utaltak valakinek 30.-án?
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-01-31 14:36:30
Válasz #9730. hozzászólásra
x1000 :)
Válasz #9731. hozzászólásra
Meg csak olyan növényt vethetsz,amire az alap támogatás jár.Nem hinném,hogy ha kertészeti növényt vetek,kifizetné a +400 eur/ha.
Válasz #9729. hozzászólásra
én megértem azt, ha sok pénzt szeretne a tulajdona hasznaiból szedni. De akkor nevezzük nevén a gyereket, és kérjen 7o.ooo Ft bérleti díjat hektáronként. Egészen más jogi helyzet, ha te kifizetsz BÉRLŐKÉNT 7o rongyot...vagy éppen ott kotorászol és más felveszi a támogatást, mintha effektív ő lenne aki a földet műveli és a gazdasági kockázatot bevállalja, időjáráson keresztül vadkáron át mindent. ( megjegyzem...nem biztos hogy egy vadkárpernél képviselni fog téged a tárgyaláson, mert ugye te senki vagy ő a földhasználó ) Így semmivel nem vagy védve...bármikor elzavarhat, bármikor mást hívhat oda, korábbi bérlőként majd nem szerepelsz a sorban...és még téged fog csesztetni ha netán ellenőrzést kap....
Tiszta jogviszonyokat kell teremteni én azt tartom korrektnek....
http://mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/eredmenyek
Ezek szerint idén alig több mint 75millát fizettek ki Egységes területalapú támogatásra!!!
Javítsatok ki ha nem így van...
Válasz #9727. hozzászólásra
Nem ő az egyetlen...sőt ő csak próbál eligazodni....szerintem nem kellene mindjárt osztani az észt az ő irányába...
persze ne essetek nekem csak jóindulatból írom....
Mi kaszálunk egy 50ha-os legelőt(Délalföld)....amit egy pesti bankár bérel az államtól...persze egy fityinget sem fizetünk a bérlőnek...sőt egy évben egyszer jön le pestről h mégis lássa a földjét....
Sajnos nem tudsz ellene lépni...ingyenélő észkombányok....(neked nekem eszembe se jutott h 2004ben kibéreljünk egy csomó állami földet 1 2 5 vagy akár 10 évre)
Olyanról is tudok....és semmit nem nagyítok;(a leg alázatossabban és öszintén írom);
Németországban teszi ezt az illető....több ezer db fejős riskát tart papíron!!!!
Mindent csak számítógépen csinál...szinte hihetetlen....naponta töbször megfeji...imszeminál...le adja az átvevőnek a tejet...és fel se lehet sorolni h még miket...mind ezt csak egy laptopon....és persze a támogatást ugye felveszi minden évben.....
Iszonyatos zsiványság...kijátszik mindent....
És ha odamennél hozzá....mondanád h mit csinálsz bácsi?...el se hiszed h mit felel.....a leg jobb esetben is azt mondaná hogy akarod máma látni a feleségedet...akkor menyél szépen haza...
Válasz #9720. hozzászólásra
Támogatást csak magyar bankszámlával lehet mivel a regisztrációs számod igénylésénél is be kell mutatnod az élő bankszámla szerződésed és olyant meg nem mutathatsz be amelyik nem a te nevedre szól pld valaki hozzádtartozó
Válasz #9722. hozzászólásra
Nálad a pont!!! Jó lenne már helyre tenni, az "ingyenhaszonlesőket!"
A státusz ma jóváhagyottra változott, de utalványozott összeg csak az előleg van (I.rész).
2015-től csak aktív gazda kaphat támogatást, kicsit tájékózódj...
Válasz #9719. hozzászólásra
Ha felhívlak telefonon akkor is?
Válasz #9722. hozzászólásra
Biztos ő akarja művelni külföldről,, hétvégente hazaugrik 5ha -ért megéri
tévedésben vagy,a támogatás nem a tulajdonosnak jár,hanem aki műveli,
Válasz #9719. hozzászólásra
Milyen anyaggal lövöd magadat ?
Sziasztok! Pici segitseget szeretnek kerni.
Nemreg orokoltem 5Ha szantofoldet es szeretnem megigenyelni ra az allami tamogatast, de nekem nincs
csak kulfoldi bankszamlam, mivel kulfoldon elek. Sehol nem talalok olyan jogszabalyt ami egyertelmuen kimondja hogy csak magyar szamlaval lehet igenyelni.
Van errol valakinek infoja? Elore is kosz a segitseget. (bocs hogy ekezetek nelkul irok)
Ma délelőtt megérkezett többeknek, köztük nekem is a Saps 2.-ik része. Juhé
Válasz #9717. hozzászólásra
Akkor szakadt volna ki a kezem,..tőből !Ez egy saját zsebre dolgozó ócska,..hazug népség.
Válasz #9707. hozzászólásra
Nem mondod komolyan, hogy Te már szavaztál "rájuk"?
Emberek, az MVH-nál nincs aki alá írja hogy utalják a SAPS második részét...... Biztos infó. Nem lesz itt zsé, csak február közepétől.... . Bárcsak ne lenne igazam...
Válasz #9713. hozzászólásraNem semmi vagy,csípős mustár...
Azér' arról küldhettek volna egy villanylevelet (az semmibe nem kerül), hogy már megint ellenőrizzem/jóváhagyjam az évek óta változatlan adataimat
Ha most kíváncsiságból be nem lépek az ügyfélkapuba, ki se derül…
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-01-31 14:39:30
Most mit paráztok ezen annyira, legalább míg nincs a pénz a számlátokon, nem tudjátok elkölteni
Azok kedvéért, akiknek nem megy az olvasás.
A 170000 emberből 100000-en fogják megkapni februárban valamikor.
A maradék 70000 majd tavasszal. Valamikor, sokára. Nem egy, nem kettő, nem tizenöt, 70000.
A számokból annyi látszik, hogy inkább a kisebbek kapnak először. Tehát aki kicsi, és rendben van a kérelme, annak lehet úgy 70% esélye, hogy pénzt kap. Valamikor februárban.
Eddig minden évben legkésőbb februárban kifizették azokat, akiknek rendben volt a kérelme. A joguk megvan hozzá, ezt senki nem vitatja. Most nem fogják, a következtetést mindenki vonja le magának.
Válasz #9708. hozzászólásra
Úgy látom neked nehéz értelmezni az írásom ! Nem gond,..nem változtat a véleményemen.
Mennyi Idióta irkál ebbe a topikba!!!!!!
Akire vonatkozik az sztem tudja.
Válasz #9707. hozzászólásra:
Egy sort nem tudsz visszaolvasni ? :D :D
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-01-31 14:40:17
Az MVH január 30-án megkezdi a területalapú támogatások végkifizetését
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) január 30-án elindítja a 2014-es területalapú támogatás (SAPS) második részletének utalását. Ennek során az elkövetkező hetekben több mint 100 ezer mezőgazdasági termelő jut mintegy 60 milliárd forinthoz. A további jogosult kérelmezőknek, a fennmaradó támogatási összegeket folyamatosan, legkésőbb június 30-ig utalja át az MVH.
A második ütemben a hektáronként járó nagyságrendileg 35 ezer forint, az éves SAPS támogatás 50%-át jelenti.
A teljes 2014-es kérelmezési évre több mint 170 ezer ügyfélnek hektáronként 70 ezer forintot meghaladó összeg fizethető,ki területalapú támogatásra az összesen 341 milliárd forintos keretből. Ebből a tavaly október közepén indult első ütemben mintegy 161 milliárd forintot juttatott az MVH a gazdáknak. Az előleg biztosításával a termelőknek kevesebb hitelt kellett felvenniük, ami jelentősen segítette az őszi mezőgazdasági munkák elvégzését.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás fajlagos hektáronkénti összege az elmúlt hét évben a duplájára nőtt.
Nekem összeg van de nem jóváhagyott de a dátum változott. 01.23. ez akkor mit jent?
Válasz #9702. hozzászólásra
Igen,pontosan.Emlékszem,hiszen én írtam,de te összemostad a 120-150E ft-os fizetéssel,meg hogy hogy örülnek neki.
Tehát ha minden dolog a helyére kerül,nem fikáztam le talán senkit...
És igen,távol a családtól meg kell gondolni,mennyi is az annyi.
Páromnak jóváhagyottra változott és összeg is van rá Nekem jóváhagyott de az összeg még nem jelent meg. És ma kezdik utalni 30-án azt írják az újságok.
Válasz #9671. hozzászólásra
Azt írtad "900 ft órabérért nem leszel távolt a családodtól" ! Akkor mi van ki beszél mellé?????
Tegnap nálaim is áltozott jováhagyottra, utalványozott öszeg is van. Pénz még nincs.
Válasz #9699. hozzászólásra
Az okosabbra hallgatni kell !
Válasz #9698. hozzászólásra:
Ismét tévedés.
Az államkincstár nincsen benne a GIRO2 rendszerben.
Rá nem érvényes a 4 órás átutalás.
Amit az államkincstár indít el, az csak a következő banki munkanap reggelén érkezik meg az ügyfelek számlájára.
Válasz #9685. hozzászólásra
Józsikám, akinek pénteken utalnak,..annak aznap csipog a telója, ez az átutalás lényege.
Utána már bármikor levehet róla a kártyájával.
Válasz #9695. hozzászólásraNasszerű
Válasz #9693. hozzászólásra
0.0000000000000000000000000000000000000001% minimum....ennyibe biztos lehetsz....
Válasz #9692. hozzászólásra
Na húzz a p....,ja Gábor vagyok én is
Válasz #9693. hozzászólásra
50%
Mennyi a valószinűsége annak hogy a kifizetés holnap megtörténik?
Válasz #9672. hozzászólásraNa, mustár,neked is, okulásképpen:a lóvét magyarállam papa kiutalja nekem,fődalapú stb.,majd lehívja a zúnijós keretből a következő naptári negyedév elején,tehát ha 1 napra is,de meghitelezi.Ha Feb.01.-én kapom meg az AKG,Földalapú,Állatjóléti seggélyemet,állam bá csak bolondok napja után kapja + BRUXELLEStől.
Válasz #9690. hozzászólásra
Mvh....
Válasz #9689. hozzászólásra
Értem...nos akkor honnan szedted?hogy kedd csüt...