Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én ezt találtam a Földművelődésügyi Minisztérium lapján:
http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/jovore-csak-aktiv-gazda-kaphat-kozvetlen-tamogatast
honnan van ez az infó? Mert sehol semmit nem mondanak ezzel kapcsolatban, még az MVH ügyfélszolgálat is csak annyit mond hogy majd valamikor január végén kezdik.
Ha ma kezdenék fizetni akkor szerintem már minden médiából ez harsogna nagy öntömjénezéssel az FVM részéről.
16-án kezdik utalni, gondolom valamelyik tanyán lessz a buli Ha még nincs hely szívesen felajánlom nekik a hátsó akól még szabad férőhelyes a sok disznónak
Sziasztok! Olvastam, hogy 2015.01.01-től csak aktív gazda kaphat mzgi támogatást, amit az MVH ellenőriz. A könyvelési nyilvántartásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy aktív gazda vki vagy sem. Érdemes erre is figyelni.
Válasz #9255. hozzászólásra
félreértettem én is ,átolvasva ,mert kizárólag ha negatív "listás tevékenységet folytat,akkor kell ,ez pedig melléklet szerint "állandó sport és rekreációs terület,ingatlanvállalat,repülőtér,vassuttársaság,vízmű üzemeltetés,tehát csak ezekre vonatkozik
Ahogy ezt olvasom, itt a feltételek összességének teljesülésekor kell ilyen külön nyilvántartást vezetni, de csak egy-egy feltétel megléte esetén nem. Tehát jól értelmezem, hogy ha nem végzek negatív listás tevékenységet, de 20 ha alatti területet jelentek be és nem a mg a fő bevételem, akkor mégsem kell?
Válasz #9250. hozzászólásra
De hol, milyen felületen kell az mvh-nak bizonylatolni? Ügyfélkapu, támogatás kitöltö felület, vagy majd küldenek vmi nyomtatványt? És a főállásbeli jövedelmet miért kell nekik bevallani? Mi függ ettől?
Válasz #9249. hozzászólásra az mvh-nak kell majd bizonylatolni" részletes kimutatással,de a részletes rendelet majd most az év elején jön ki valamikor,ahogy szokták ",időben kiadják mit merre ,meddig,csak az lesz érdekes ,ha ez is visszafelé hatályú lesz??,mert pl. egy általány adós ugye ,nem gyűjtött mindenről számlát,akkor itt a nav és az mvh hogy oldja fel az ellentmondást
Van egy ilyen cikk:
http://www.magro.hu/agrarhirek/figyelem-iden-mar-csak-az-aktiv-gazdak-kaphatnak-kozvetlen-tamogatast/
"Az aktív gazda FM rendelet a közvetlen kifizetésre jogosult gazda számára nyilvántartási és könyvvezetési kötelezettséget ír elő, de csak abban az esetben, ha:
az adott gazda negatív listás tevékenységet folytat (sport- és rekreációs terület, ingatlanvállalat, repülőtér, vasúttársaság, vízmű üzemeltetése),
az előző évben 5.000 eurót meghaladó közvetlen kifizetésben részesült,
nem a mezőgazdaság az elsődleges tevékenységi köre,
kevesebb, mint 20 hektár területet használ és jelent be a SAPS keretében támogatásra.
A rendelet értelmében a közvetlen kifizetésben részesülő gazda 2015. január 1-jétől köteles továbbrészletezni nyilvántartási rendszerét olyan módon, hogy kiderüljön belőle:
a mezőgazdasági tevékenységből származó összes bevétel,
a nem mezőgazdasági tevékenységből származó összes bevétel. "
Nem világos, hogy kinek és hol kell beszámolnom arról, hogy milyen egyéb jövedelmem van? És ha mondjuk minimálbér fölötti a fizetésem, akkor pl nem jár majd a támogatás?
Válasz #9245. hozzászólásra
és nem haragszol meg lenne még egy kérdésem a támogatásnak mi a pontos hivatalos neve ami úgy 69-ezer forint most?ez a saps lenne?vagy van mást támogatás is ?
No akkor elballagsz valahová és szerzel egy aranykalászos vizsgát. Itt az oldalon is szerveznek, van teljes költségtérítéssel, neked nem kerül semmibe. Ha megvan a bizonyítvány és van MVH regszám irány a földhivatal, beregisztrálsz mint földműves. Ezek után bejegyzik a földhasználatodat, minden happy.
A másik variáció 1-2 évig működik mert reklamálni fog a fh a hiányzó földhasználó miatt.
Neked egyszer még fogsort kell cserélni (velem együtt).Én ugyanígy látom a kérdést.Csak az a bosszantó, hogy ezek a mi adóforintjainkon ülnek , állnak ,fekszenek.Elegem van az egèszből.
33530 hozzászólás
Válasz #9282. hozzászólásra
Én ezt találtam a Földművelődésügyi Minisztérium lapján:
http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/jovore-csak-aktiv-gazda-kaphat-kozvetlen-tamogatast
Saps
1. 2013.11.27
2. 2014.01.24
3. 2014.10.15
4. 2015.01.????
nem lesz ebböl semmi majd valamikor kapsz pénzt ez a 15 e vagy 16 kamu csendbe vannak nagyon
honnan van ez az infó? Mert sehol semmit nem mondanak ezzel kapcsolatban, még az MVH ügyfélszolgálat is csak annyit mond hogy majd valamikor január végén kezdik.
Ha ma kezdenék fizetni akkor szerintem már minden médiából ez harsogna nagy öntömjénezéssel az FVM részéről.
Válasz #9281. hozzászólásra
16-án kezdik utalni, gondolom valamelyik tanyán lessz a buli Ha még nincs hely szívesen felajánlom nekik a hátsó akól még szabad férőhelyes a sok disznónak
Nincs mvh-ás közöttünk, nem tud súgni vagy nem mer, hogy a saps 2-dik fele mikor lesz fizetve.
Válasz #9279. hozzászólásra
Nem
második részletet elkezdték már utalni területalapúból?
Sziasztok! Olvastam, hogy 2015.01.01-től csak aktív gazda kaphat mzgi támogatást, amit az MVH ellenőriz. A könyvelési nyilvántartásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy aktív gazda vki vagy sem. Érdemes erre is figyelni.
Válasz #9276. hozzászólásra
Válasz #9275. hozzászólásra
Kicsit olvasnál is akkor látnád hogy AKG ról volt szó aminek az árfolyam rögzítési napja minden év január 1.
Válasz #9273. hozzászólásra
Annyit azért elmondok hogy a szeptemberi árfolyamon van rögzítve a területalapú támogatás, nincs itt semmiféle napi árfolyam miatti ingadozás
Válasz #9273. hozzászólásra
Az véletlenül se zavarjon titeket, hogy nem napi árfolyamon váltanak...
Válasz #9269. hozzászólásra
Szerintem szerencsés,aki decemberben kapta attól közel 20ft/euro-val kapsz többet.
Válasz #9271. hozzászólásra
még januvárban meg kapjuk?
A második résszel nem szoktak sokáig szarakodni!!A forrás megbízható, bár ki tudja!?
Válasz #9268. hozzászólásra
Megbízható forrásból???? És mennyi ideig fizetgetik???
Akg ügyben is azt írták hogy a 2/3 át kifizették itt a faluban az emberek 20%-a kapta meg.
Lehet szerencsétlen környéken vagyunk.
Mind1 majd az árfolyam kárpótol.
Azt hallottam, 15.-e után fizetik!!
Válasz #9265. hozzászólásra
Többen január végét emlegették...
Sziasztok van vmi infótok a támogatásról????
Nagyon nagy a csendTud valaki közelebbit a kifizetésről
Válasz #9262. hozzászólásra
Ezt csak akkor mondd, mikor már zsebben a lé.Szeretnek újabbann kerékkötősködni.
Hát még mi sem!!!!!!
Válasz #9260. hozzászólásra
Másodikat???
Még az elsőt sem kaptuk meg pedig semmi ellenőrzésünk nem volt, minden rendben van
Válasz #9260. hozzászólásra
Lentebb azt írta valaki 15.-e után kezdik utalni.
Nem tudja valaki.hogy mikor fizetik a terület alapú támogatás második részét?
annak aki tud nemetül meg egy kis adalek: http://landundforst.agrarheute.com/aktiver-landwirt
Válasz #9257. hozzászólásra
ebből szerintem ez jön ki,de majd a végrehajtási rendeletben ami majd előjön,ha fiuknak lesz ideje legyártani ,kiderül kit is aktivizálnak "
Válasz #9256. hozzászólásra
Ezek szerint az "aktív gazda" minősítésért csak ezeknek a negatív listásoknak kell harcba szállni?
Aki pedig nem negatív listás tevékenységű az automatikusan aktív gazda?
Válasz #9255. hozzászólásra
félreértettem én is ,átolvasva ,mert kizárólag ha negatív "listás tevékenységet folytat,akkor kell ,ez pedig melléklet szerint "állandó sport és rekreációs terület,ingatlanvállalat,repülőtér,vassuttársaság,vízmű üzemeltetés,tehát csak ezekre vonatkozik
Válasz #9252. hozzászólásra
Ahogy ezt olvasom, itt a feltételek összességének teljesülésekor kell ilyen külön nyilvántartást vezetni, de csak egy-egy feltétel megléte esetén nem. Tehát jól értelmezem, hogy ha nem végzek negatív listás tevékenységet, de 20 ha alatti területet jelentek be és nem a mg a fő bevételem, akkor mégsem kell?
bejött, máshogy. köszi!
nem elérhető a link :(
http://http://www.kormany.hu/download/4/46/30000/141231Tájékoztató-mg%20bevételek%20elkül.pdf
Válasz #9250. hozzászólásra
De hol, milyen felületen kell az mvh-nak bizonylatolni? Ügyfélkapu, támogatás kitöltö felület, vagy majd küldenek vmi nyomtatványt? És a főállásbeli jövedelmet miért kell nekik bevallani? Mi függ ettől?
Válasz #9249. hozzászólásra az mvh-nak kell majd bizonylatolni" részletes kimutatással,de a részletes rendelet majd most az év elején jön ki valamikor,ahogy szokták ",időben kiadják mit merre ,meddig,csak az lesz érdekes ,ha ez is visszafelé hatályú lesz??,mert pl. egy általány adós ugye ,nem gyűjtött mindenről számlát,akkor itt a nav és az mvh hogy oldja fel az ellentmondást
Van egy ilyen cikk:
http://www.magro.hu/agrarhirek/figyelem-iden-mar-csak-az-aktiv-gazdak-kaphatnak-kozvetlen-tamogatast/
"Az aktív gazda FM rendelet a közvetlen kifizetésre jogosult gazda számára nyilvántartási és könyvvezetési kötelezettséget ír elő, de csak abban az esetben, ha:
az adott gazda negatív listás tevékenységet folytat (sport- és rekreációs terület, ingatlanvállalat, repülőtér, vasúttársaság, vízmű üzemeltetése),
az előző évben 5.000 eurót meghaladó közvetlen kifizetésben részesült,
nem a mezőgazdaság az elsődleges tevékenységi köre,
kevesebb, mint 20 hektár területet használ és jelent be a SAPS keretében támogatásra.
A rendelet értelmében a közvetlen kifizetésben részesülő gazda 2015. január 1-jétől köteles továbbrészletezni nyilvántartási rendszerét olyan módon, hogy kiderüljön belőle:
a mezőgazdasági tevékenységből származó összes bevétel,
a nem mezőgazdasági tevékenységből származó összes bevétel. "
Nem világos, hogy kinek és hol kell beszámolnom arról, hogy milyen egyéb jövedelmem van? És ha mondjuk minimálbér fölötti a fizetésem, akkor pl nem jár majd a támogatás?
Bocs, ha már volt róla szó, de a 2014-es Saps-ok második felét még nem fizették, jól gondolom?
Válasz #9246. hozzászólásra
Igen, SAPS, ezt szoktuk területalapúnak becézni.
Válasz #9245. hozzászólásra
és nem haragszol meg lenne még egy kérdésem a támogatásnak mi a pontos hivatalos neve ami úgy 69-ezer forint most?ez a saps lenne?vagy van mást támogatás is ?
Válasz #9241. hozzászólásra
No akkor elballagsz valahová és szerzel egy aranykalászos vizsgát. Itt az oldalon is szerveznek, van teljes költségtérítéssel, neked nem kerül semmibe. Ha megvan a bizonyítvány és van MVH regszám irány a földhivatal, beregisztrálsz mint földműves. Ezek után bejegyzik a földhasználatodat, minden happy.
A másik variáció 1-2 évig működik mert reklamálni fog a fh a hiányzó földhasználó miatt.
Válasz #9243. hozzászólásra
Ki mondta ezt a hülyeséget?
Válasz #9216. hozzászólásra
Nekem azt mondták,ez 100%-ban eus pénz.
Válasz #9214. hozzászólásra
Neked egyszer még fogsort kell cserélni (velem együtt).Én ugyanígy látom a kérdést.Csak az a bosszantó, hogy ezek a mi adóforintjainkon ülnek , állnak ,fekszenek.Elegem van az egèszből.
Válasz #9238. hozzászólásra
Ezt kifejtenéd bővebben?mert nem igazán értem...amúgy 6 hektáról lenne szó.
Válasz #9237. hozzászólásra
EMVA-ból igen (részben) NVT-ből még nem jött a 2014. évre vonatkozóan