Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ha te vagy a tulajdonos és más nem volt bejegyezve június 9-én a területre földhasználónak, akkor van esélyed, hogy nem lesz bünti.
van itt egy koma, aki lejelentett 27 hekit amit valóban ő használ és 5-ről van bejelentett használata. állítólag ha a falugazdász ad igazolást, akkor nem lesz problémája. bár erre baromira kiváncsi vagyok
Saját főded vót fődhivatal visszamenőleg is bejegyzi a fődhasználatot, csak a büntetést kell fizetned 1000ft per ak per év vagy mi, mer nem vót rajt használat.
Magyarul, ha 3 hektárra nincs földhasználatom, akkor 6 hektárnyi területalapút vesznek el. 20% alatt vagyok bőven. És ha földhivatalnál június 12-én lett beadva a földhasználati bejelentőm, azt a pár napot nem nézik el?
Válasz #9131. hozzászólásra
mvh.gov.hu - eletronikus ügyintézés-egységes kérelem-ügyfélkapus bejelentkezés-ügyek állása-ügyféltájékozatatási rendszer- az ügyek listájában kiválasztod amit meg szeretnél nézni pl egységes kérelem-mg-i biztosítások kifizetési adatok és ott van az összeg ami utalványozva van. remélem tudtam segíteni
MVH-s ellenőrzést kaptam. Kb. 3 hektárnál nem tudom igazolni a földhasználatomat. Vagyis tudom, de csak pár nappal június 10-e után lett bejelentve a földhasználatom. Egyébként ezeknek a földeknek én vagyok a tulajdonosa. Milyen büntetésre számíthatok?
én csak azt nem tudom mi számít a gazdálkodás kezdetének. 8 éve kapom a támogatást,de voltam még 2 éve közmunkán. falugazdász azt mondta utána néz,nem nagyon tudja még ő sem. 2 éve csinálom mint őstermelő,tehát 600ezret meghaladja a bevétel,munkahelynek számít. jó lenne az a kis plusz is
Válasz #9126. hozzászólásra
A státuszváltás napján tehát dec 05-én ki is van utalva, mivel nem egy nagy összeg (nézőpont kérdése) nem nézegetem óránként, hogy mi van de még nincs a számlán.
Az akg-t inkább várom ,hogy megérkezzen de az még nincs utalványozva ,de nézetem szerint az idén meg kéne neki jönni mert a jan 1én várható árfolyam magasabb mint a múlt január volt ,így gondolom aszerint lesz utalva!
Nem tudja valaki,hogy idén tavasszal(április) vásárolt földre ha be van adva az igény jár erre az évre területalapú támogatás mert Kat és Natura állítólag csak Szept 1.-től kezdődő gazd.évre fizetnek.És,hogy egy árva petákot nem kaptam még
erre a területre.
Rossz hír: pénzügyi fegyelem címén idén is csökkentik a 2000 eurót meghaladó közvetlen támogatásokat
Jó hír: a tavalyi 2,453658 % helyett idén "csak" 1,302214 %-kal
Szerintem még idén meg fogod kapni, türelem.
Akár még hétfőn is megérkezhet.
(Láttam a lucernás hirdetésed, szénátok; szalmátok körbálás nincsen eladó?)
Annyit fűznék hozzá, hogy az utalványozott összeg október 29-én megjelent, határozatot kaptam elektronikusan november 04-én, és az összeg még mindig nincs a számlánkon. Nos??? Itt mi lehet a helyzet??
Válasz #9091. hozzászólásra
Nov.30-ig indítható előleg, így elvileg 1-2-án legkésőbb szlára kell érkeznie. dec.1-től előleg jogcímen már nem fizethet az MVH. Dec.1. után elvileg már csak a teljes összeg utalványozható.
Válasz #9080. hozzászólásra én már rég letöltöttem. De ebből nem lehet kiszámolni semmit. Azon kívül hogy egy tenyészkoca az 0,5 állategység. Így tehát méindíg ugyanaz a kérdés: 5 EUME üzemnagysághozennyi tenyészkoca lell? Vannak itt okos emberek akik tudnak erre válaszolni!
33532 hozzászólás
Válasz #9134. hozzászólásra
ha te vagy a tulajdonos és más nem volt bejegyezve június 9-én a területre földhasználónak, akkor van esélyed, hogy nem lesz bünti.
van itt egy koma, aki lejelentett 27 hekit amit valóban ő használ és 5-ről van bejelentett használata. állítólag ha a falugazdász ad igazolást, akkor nem lesz problémája. bár erre baromira kiváncsi vagyok
Válasz #9139. hozzászólásra
Saját főded vót fődhivatal visszamenőleg is bejegyzi a fődhasználatot, csak a büntetést kell fizetned 1000ft per ak per év vagy mi, mer nem vót rajt használat.
Válasz #9137. hozzászólásra
Magyarul, ha 3 hektárra nincs földhasználatom, akkor 6 hektárnyi területalapút vesznek el. 20% alatt vagyok bőven. És ha földhivatalnál június 12-én lett beadva a földhasználati bejelentőm, azt a pár napot nem nézik el?
Válasz #9131. hozzászólásra
mvh.gov.hu - eletronikus ügyintézés-egységes kérelem-ügyfélkapus bejelentkezés-ügyek állása-ügyféltájékozatatási rendszer- az ügyek listájában kiválasztod amit meg szeretnél nézni pl egységes kérelem-mg-i biztosítások kifizetési adatok és ott van az összeg ami utalványozva van. remélem tudtam segíteni
Válasz #9136. hozzászólásra
Ha nem éri el a 20%-ot akkor dupla területnek megfelelő összeg 20 % felett teljes területalapú elvonás.
A gogliba üsd be ,hogy területalapú büntetési tételek és olvasgass!
Válasz #9135. hozzászólásra
És ha 3% felett lesz, akkor mekkora büntetéssel lehet számolni?
Válasz #9134. hozzászólásra
Hát az attól függ hány %-a lesz ez az össz területednek, ha 3 % felett lesz az bünti.
Sziasztok!
MVH-s ellenőrzést kaptam. Kb. 3 hektárnál nem tudom igazolni a földhasználatomat. Vagyis tudom, de csak pár nappal június 10-e után lett bejelentve a földhasználatom. Egyébként ezeknek a földeknek én vagyok a tulajdonosa. Milyen büntetésre számíthatok?
Köszönöm.
Válasz #9132. hozzászólásra
Mi sem kaptuk meg MVH ügyfélszolgálat szerint minden rendben várjunk türelmesen!
Van olyan aki még nem kapta meg a területalapú támogatást? mert mi még semmit nem kaptunk!
Hol nézitek meg az utalványozott összeget ? Előre is köszi a segitséget.
Mai nappal az ügyfél tájékoztatási oldalon lett utalványozott összeg Natura2000 és KAT esetében is.
Válasz #9124. hozzászólásra
én csak azt nem tudom mi számít a gazdálkodás kezdetének. 8 éve kapom a támogatást,de voltam még 2 éve közmunkán. falugazdász azt mondta utána néz,nem nagyon tudja még ő sem. 2 éve csinálom mint őstermelő,tehát 600ezret meghaladja a bevétel,munkahelynek számít. jó lenne az a kis plusz is
Ma reggel biztosítási támogatás a számlán
Válasz #9126. hozzászólásra
A státuszváltás napján tehát dec 05-én ki is van utalva, mivel nem egy nagy összeg (nézőpont kérdése) nem nézegetem óránként, hogy mi van de még nincs a számlán.
Az akg-t inkább várom ,hogy megérkezzen de az még nincs utalványozva ,de nézetem szerint az idén meg kéne neki jönni mert a jan 1én várható árfolyam magasabb mint a múlt január volt ,így gondolom aszerint lesz utalva!
Válasz #9125. hozzászólásra
A díjtámogatott nálam is státuszt váltott, de ennyi. Kaptál már róla határozatod vagy van számított összeg? Nálam semmi...
Csak jelzem,hogy dolgozik az mvh, a mai nappal a biztosítási támogatás kiutalva!!
Válasz #9121. hozzászólásra
A gazdálkodás kezdetétől számítva 5 évig jár a 40 év alattiaknak, 90 ha-ig.
Sziasztok!
Nem tudja valaki,hogy idén tavasszal(április) vásárolt földre ha be van adva az igény jár erre az évre területalapú támogatás mert Kat és Natura állítólag csak Szept 1.-től kezdődő gazd.évre fizetnek.És,hogy egy árva petákot nem kaptam még
erre a területre.
Pénzügyi fegyelem miatti csökkentés 2014-ben
Rossz hír: pénzügyi fegyelem címén idén is csökkentik a 2000 eurót meghaladó közvetlen támogatásokat
Jó hír: a tavalyi 2,453658 % helyett idén "csak" 1,302214 %-kal
Sziasztok! Valaki tud pontos információt a jövő évben tervezett fiatal gazdálkodóknak nyújtott 64 euro/ha-os támogatásról?
Válasz #9119. hozzászólásra
Hát igen,legutóbbi infó január végén kezdik a kifizetést
Nagyon nagy a csendIdén már semmi
Válasz #9117. hozzászólásra
OK. Merre laksz?
Válasz #9103. hozzászólásra
Nekem van körbálás szalma eladó...ha érdekel!
A beadás óta semmit nem kaptam!kellene jóváhagyást kapnom?
Válasz #9114. hozzászólásra
elvileg nov.30
nekünk sincs semmi se számított összeg se határozat se pénz, támogatási kérelem 10.09-én jóváhagyott túligénylés nem volt
Az első részét meddig fizetik?
Válasz #9112. hozzászólásra
+j
Válasz #9111. hozzászólásra
Ismered-e azt a dalt, hogy "Álmod királylány"
Sziasztok,
Azt hallottam hogy karácsonyig kifizetik a 2. részt is. De ezt csak a madarak csiripelték, jogszabály szerint nem kötelező nekik idén kifizetni.
Pont ezt akartam egyébként én is kérdezni hogy tud-e valaki valami közelebbi dátumot a 2. részlet kifizetésével kapcsolatban
üdv
Válasz #9109. hozzászólásra
2.részét????? Mi még az elsőt sem kaptuk meg
Üdv!
Tudja valaki, hogy a területalapú 2. részét mikor utalják?
sziasztok a területalapút meddig fizetik? még semmi híre a számlán.
Öröm, boldogság
Pénz a számlán.
Itt is csip csip
Válasz #9103. hozzászólásra Úgy legyen!! És csak lucerna.
Válasz #9102. hozzászólásra
Szerintem még idén meg fogod kapni, türelem.
Akár még hétfőn is megérkezhet.
(Láttam a lucernás hirdetésed, szénátok; szalmátok körbálás nincsen eladó?)
Annyit fűznék hozzá, hogy az utalványozott összeg október 29-én megjelent, határozatot kaptam elektronikusan november 04-én, és az összeg még mindig nincs a számlánkon. Nos??? Itt mi lehet a helyzet??
MA REGGEL 6:30 CSIP_CSIP
Válasz #9099. hozzászólásra
Most nézem, van utalványozott összeg, igaz még ellenözés alatti a státuszom.
Mondjuk kissé keveslem, mert 28247ft/ha de legalább számíthatok rá a napokban, a 2. részlettel meg remélem kikerekedik majd.
Nov.30-ig indítható előleg, így elvileg 1-2-án legkésőbb szlára kell érkeznie. dec.1-től előleg jogcímen már nem fizethet az MVH. Dec.1. után elvileg már csak a teljes összeg utalványozható.
Válasz #9093. hozzászólásra
1EUME=350.760 FT - 5EUME=1.753.800
1 t.koca= 62.752 FT
1.753.800/62.752=28 db
Így már érthető?!
Válasz #9095. hozzászólásra köszönöm szépen! Ezt mobilról nem tudtam megcsinálni.
Válasz #9093. hozzászólásra Nem értem mi olyan nehéz kitölteni ezt a táblázatot? A táblázat majd kiszámolja neked a kért adatokat.
Válasz #9093. hozzászólásra
Válasz #9093. hozzászólásra Írd be a falugazdászokhoz is a kérdést !
Válasz #9080. hozzászólásra én már rég letöltöttem. De ebből nem lehet kiszámolni semmit. Azon kívül hogy egy tenyészkoca az 0,5 állategység. Így tehát méindíg ugyanaz a kérdés: 5 EUME üzemnagysághozennyi tenyészkoca lell? Vannak itt okos emberek akik tudnak erre válaszolni!
Emlékezetem szerint a második részt utoljára 2010-ben kezdték el decemberben fizetni. Azóta mindig következő év január közepén.