Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok kedves gazdatársak, hadd kérdezzem meg, hogy van köztetek még olyan(mint én) akinek a státusza jóváhagyottra váltott, de még mindig nem kapott egy forintot sem a tavalyi területalapúból, mostmár tényleg kezdek kicsit aggódni. Köszönöm :)
0,4 ha-os füves terület (rét) közepén található 3 db nagy gyümölcsfa, és az egyik sarkában is van 2. Ez nem gond a saps támogatásnál? Rétre akarom beadni. Először igénylek (van még 0,7 szántó, szóval az 1 hekit elérem). Légyszi, mondjatok véleményt és javaslatot, mit tegyek. Köszi!!
Segítsen már valaki! Március 24-én jóváhagyottra váltott és a kifizetésnél megjelent az összeg is. Ma újra benéztem ,mert még pénzt egy fillért sem kaptam és az áll: ELUTASÍTOTT !!!! Ez hogy lehet?
Hali
Ha 26-án elfogadottra változott a területalapú státuszom , de a kifizetési összeg nem változott akkor mi van ?
Nem kapom meg a fent maradt összeget?
Hiánypótlás beküldése után,kapott valaki sapsot,? én tegnap volt egy hónapja hogy,beküldtem a hiányzó földhasználati és egyéb dokumentumot de semmi,tud valaki vmi konkrétat mikor lesz pénz?
Február 12-én kaptam meg a jegyzőkönyvet,hogy 5% szankció ,mert vaddohány volt a területemen.Eddig még egy fillért sem kaptam!!!! Nekem is azt mondta a falugazdász,hogy egy hónap után kapom a pénzt. Március 20-án az ügyfélkapun néztem: a kifizetés ELUTASÍTVA!!! Na,ehhez mit szóltok?
Sima saps-ot igényelhetsz, ha máj.15-én bejegyzett lesz a földhasználatod. (tudom, hogy most már más módon is lehet igazolni a jogos használatot, de ez a tuti.) SEM NATURAT, SEM KAT-ot NEM igényelhetsz 2014. évben, mert annak a feltétele, hogy a teljes gazdálkodási évben - 2013.09.01.-2014.08.31. - a használatodban legyen a terület. (Minden egyes napján!!!) Ezt nagyon nézik és előszeretettel ellenőrzés alá is vonják.
250.000 Ft összegig nem igényelheted vissza, 1 millió forint feletti visszaigénylésnél van a 75 nap. 250ezer-1 millió köztinél a 45 nap volt eddig a "szokásos", de nekünk mindig betartották a napokat:)
Még nincs a birtokunkban határozat, így a tartalma és az ok is ismeretlen. Végeken tájékoztatást kérni vagy telefonálgatni fölösleges időtöltés, így jelen pillanatban nem tehetünk mást, mint megvárni a határozatot.
Válasz #8466. hozzászólásra
Mikor a könyvelőd visszaigényli, akkor be kell jelölje, hogy semmilyen adótartózásod nincs, és akkor megkapod 30.-dik napra az áfát. De tényleg ne legyen semmi, mert különben megy a bünti.
Válasz #8462. hozzászólásra
Bocsi de nekem kb 10 éve van áfa visszaigénylésem,de mindig az utolsó nap utaltak,ha ellenőrzés is volt akkor azt az időt is ki maximalizálták.
Lehet a ti megyétekbe utalnak hamarabb is,de itt neeeeeeeem!!!!
Válasz #8458. hozzászólásra
A 75-ik napon utalnak és csak a 76 hatodik nap kapod meg,de ha hétvége jön akkor meg a 78-ik napon jön meg,ebben biztos lehetsz!
áfa visszatérítés a gyakorlatban mennyi időre szokták utalni. Azt tudom, hogy szabály szerint 75 napra nőtt a visszatérítés határideje, de a gyakorlatban is kitartják eddig???
A mai nappal a kifizetési kérelmünk ELUTASÍTOTT státuszra módosult, ennyit a földhasználat igazolásáról alkotott rendeletről. A falugazdász is úgy gondolta, hogy velünk minden rendben lesz ... egyszerű és tiszta eset, korrekt papír és korrekt művelés. A saját maguk által alkotott rendeletet se tartják be. Ennyi.
Ha most kötök haszonbérleti szerződést,és tegyük fel minden rendben lesz a földhivatalba is bejegyzik a földhasználatot akkor májusban arra már igényelhetek területalapút és naturát (natura2000-es rét)?
Válasz #8454. hozzászólásra
Ugyan,látod még a saját maguk által állított határidőket sem tartják be,ez minden,csak nem ügyintézés...milyen dolog az,hogy a gazdák a különböző kötelező!!! érdekképviseletek révén sem juthatnak korrekt,megbízható információhoz??
Akkor minek vannak,kérdem én??
33594 hozzászólás
Sziasztok kedves gazdatársak, hadd kérdezzem meg, hogy van köztetek még olyan(mint én) akinek a státusza jóváhagyottra váltott, de még mindig nem kapott egy forintot sem a tavalyi területalapúból, mostmár tényleg kezdek kicsit aggódni. Köszönöm :)
És az állítólag kasszában maradt pénz, ami 25-50 e/Ha abból vajon mikor lesz valami?
Hektáronként utalnak kb. 600 Ft-ot ,területalapúból visszaosztások után megmaradt összeget.Nekem ma jött.
Sziasztok!
Kaptam tegnap az MVH-tól 3900 Ft-ot. Nem tudjátok, hogy mi ez? Anyagtehén támogatást kapott már valaki?
0,4 ha-os füves terület (rét) közepén található 3 db nagy gyümölcsfa, és az egyik sarkában is van 2. Ez nem gond a saps támogatásnál? Rétre akarom beadni. Először igénylek (van még 0,7 szántó, szóval az 1 hekit elérem). Légyszi, mondjatok véleményt és javaslatot, mit tegyek. Köszi!!
Válasz #8492. hozzászólásra
Válasz #8485. hozzászólásra
Nem tudtam, hogy mi volt ez, de örültem neki, és így már világos is.
Kellemes meglepetés, az ilyet szeretjük
Válasz #8494. hozzászólásra
Szia!
Nem kell, csak lehet
Ha jól tudom, akkor ápr 15-máj 15 között, illetve később is, de akkor már nem kapsz rá teljes pénzt.
Sziasztok,
területalapút mikortól kell igényelni?
köszi
Válasz #8492. hozzászólásra
Tavaly Május 29-31.-én fizették szerintem idén se lesz előbb, ennyit tudni.
Kérődző szerkezetátalakítási támogatás kifizetéséről tud-e valaki valamit ???
Segítsen már valaki! Március 24-én jóváhagyottra váltott és a kifizetésnél megjelent az összeg is. Ma újra benéztem ,mert még pénzt egy fillért sem kaptam és az áll: ELUTASÍTOTT !!!! Ez hogy lehet?
Hali
Ha 26-án elfogadottra változott a területalapú státuszom , de a kifizetési összeg nem változott akkor mi van ?
Nem kapom meg a fent maradt összeget?
Ma csipogtam és megjött az a hektáronkénti 626 Ft összeg, amit az MVH közlemény tartalmazott. Nem is számítottam rá!
Válasz #8487. hozzászólásra
Valami olyasmi hogy az össz támogatási összeged meghalad x euro-t és így levonásban részesülsz.
Én kaptam ma végleges határozatot, de mi a rák az a pénzügyi fegyelem ami miatt levontak? :O
Válasz #8485. hozzászólásra
Szeretettel várjuk.
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/hirek/sajtokozlemenyek/15_milliard_forint_teruletalap_20140327_1043593
Engem is elutasítottak ! Ez most mit jelent? Több területem is van nem kapok semmit?,,
Natura egy hete utalványozott összeg de még semmi!!!
Válasz #8481. hozzászólásra
Legalább jönne valami határozat hogy elutasították, vagy valami, a héten megyek "tanfolyamra".
Válasz #8480. hozzászólásra Naturát megkaptam decemberben, AKG t még nem utaltak.
Válasz #8479. hozzászólásra
Hiánypótlás megküldése óta semmi. Natura2000-et kapott már valaki legelőre?
Sziasztok!
Hiánypótlás beküldése után,kapott valaki sapsot,? én tegnap volt egy hónapja hogy,beküldtem a hiányzó földhasználati és egyéb dokumentumot de semmi,tud valaki vmi konkrétat mikor lesz pénz?
Most változott éppen JÓVÁHAGYOTTRA ...és az összeg is megjelent!
Most változott éppen JÓVÁHAGYOTTRA ...és az összeg is megjelent!
Válasz #8451. hozzászólásra
Február 12-én kaptam meg a jegyzőkönyvet,hogy 5% szankció ,mert vaddohány volt a területemen.Eddig még egy fillért sem kaptam!!!! Nekem is azt mondta a falugazdász,hogy egy hónap után kapom a pénzt. Március 20-án az ügyfélkapun néztem: a kifizetés ELUTASÍTVA!!! Na,ehhez mit szóltok?
Válasz #8474. hozzászólásra
Köszönöm a válaszod.
Válasz #8459. hozzászólásra
Sima őstermelőnek nem kell, csak aki részt vesz valamilyen támogatási programban.
Válasz #8472. hozzászólásra
Köszönöm!
Ez a kedvezőbb eset, jövő héten megy az önkormányzathoz az ajánlat
Sima saps-ot igényelhetsz, ha máj.15-én bejegyzett lesz a földhasználatod. (tudom, hogy most már más módon is lehet igazolni a jogos használatot, de ez a tuti.) SEM NATURAT, SEM KAT-ot NEM igényelhetsz 2014. évben, mert annak a feltétele, hogy a teljes gazdálkodási évben - 2013.09.01.-2014.08.31. - a használatodban legyen a terület. (Minden egyes napján!!!) Ezt nagyon nézik és előszeretettel ellenőrzés alá is vonják.
250.000 Ft összegig nem igényelheted vissza, 1 millió forint feletti visszaigénylésnél van a 75 nap. 250ezer-1 millió köztinél a 45 nap volt eddig a "szokásos", de nekünk mindig betartották a napokat:)
Válasz #8463. hozzászólásra
Még nincs a birtokunkban határozat, így a tartalma és az ok is ismeretlen. Végeken tájékoztatást kérni vagy telefonálgatni fölösleges időtöltés, így jelen pillanatban nem tehetünk mást, mint megvárni a határozatot.
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:26:22
Válasz #8467. hozzászólásra
Semmilyen tartozásom nincs, az biztos. Remélem ő is így tudja, és jön a lé 3 hét múlva, de inkább megpróbálom nem beleélni magam
Köszi a segítséget!
Válasz #8466. hozzászólásra
Mikor a könyvelőd visszaigényli, akkor be kell jelölje, hogy semmilyen adótartózásod nincs, és akkor megkapod 30.-dik napra az áfát. De tényleg ne legyen semmi, mert különben megy a bünti.
Köszönöm!
Éves voltam, de most negyedéves leszek!
BAZ megye, őszintén megmondva számítottam rá, hogy utolsó napon kapom meg a pénzt, pedig lenne helye hamarabb is
Attól is függ, hogy havi, negyedéves vagy éves áfabevalló vagy -e
Válasz #8462. hozzászólásra
Bocsi de nekem kb 10 éve van áfa visszaigénylésem,de mindig az utolsó nap utaltak,ha ellenőrzés is volt akkor azt az időt is ki maximalizálták.
Lehet a ti megyétekbe utalnak hamarabb is,de itt neeeeeeeem!!!!
Válasz #8457. hozzászólásra
Miért utasítottak el? mi volt az indoklás?
Válasz #8461. hozzászólásra
30 napra is utalnak, és a 30.-ik napon számlán van a pénz
Válasz #8458. hozzászólásra
A 75-ik napon utalnak és csak a 76 hatodik nap kapod meg,de ha hétvége jön akkor meg a 78-ik napon jön meg,ebben biztos lehetsz!
Válasz #8457. hozzászólásra Tavaly voltam így.....,tudom mit jelent,nem jó!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a E-monitoring adatszolgáltatás kikre vonatkozik konkrétan? "Sima" őstermelőkre is?
Nem teljesen idevág, de:
áfa visszatérítés a gyakorlatban mennyi időre szokták utalni. Azt tudom, hogy szabály szerint 75 napra nőtt a visszatérítés határideje, de a gyakorlatban is kitartják eddig???
Köszönöm a segítséget!
A mai nappal a kifizetési kérelmünk ELUTASÍTOTT státuszra módosult, ennyit a földhasználat igazolásáról alkotott rendeletről. A falugazdász is úgy gondolta, hogy velünk minden rendben lesz ... egyszerű és tiszta eset, korrekt papír és korrekt művelés. A saját maguk által alkotott rendeletet se tartják be. Ennyi.
Ha most kötök haszonbérleti szerződést,és tegyük fel minden rendben lesz a földhivatalba is bejegyzik a földhasználatot akkor májusban arra már igényelhetek területalapút és naturát (natura2000-es rét)?
Válasz #8454. hozzászólásra
Ugyan,látod még a saját maguk által állított határidőket sem tartják be,ez minden,csak nem ügyintézés...milyen dolog az,hogy a gazdák a különböző kötelező!!! érdekképviseletek révén sem juthatnak korrekt,megbízható információhoz??
Akkor minek vannak,kérdem én??
még nekem sem jött meg a területalapú teljesen, nulla akg.:(
Állítólag a hónap utolsó hetében kiküldik.
Válasz #8452. hozzászólásra
Ugyan az a helyzet, csak előleg 50%....