Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem még az első részlet sem jött meg."jamo" írta, hogy rá tudok nézni a kérelemre (kifizetési kérelemre?!).Ezt az mvh honlapján belépek az egységes kérelembe és ott tudom ezt végig zongorázni?ott fogom ezt látni?köszi válaszotokat.
Azt mondják egy utalással 50 ezer ügyfélnek küldik a lóvét.Akkor 170 ezer ügyfélnek mi tart 3 hétig??egy héten csak egyszer tudnak utalni??Hogy van ez?Elképesztő gyorsaság!!!Ez a rendszer került milliárdokba??Három hét alatt pár ember ki tudná vinni mindenkinek személyesen!!!
Nézd meg a szémládon, de szerintem nem. ÁFA az NAV Területalapó meg MVH. Legalább is nekem rajta van a számlaivonaton, hogy mezőgazdaság és vidékfejlesztési minisztérium... bla bla bla... gondolom az áfánál nincs az odaírva.
Lóvé itt sincs, de az összeg megemelkedett az ügyféltájékoztatási rendszerbe, nagyságrendileg annyi amennyire számítok.
Régebb valaki azt írta itt, hogy utalás kedden és csütörtökön van az MVHnál tehát szerda és péntek reggel csipog akinél csipog. Már ha úgy van még. De nekem eddig mindig így csipogott... szóval könnyen lehet hogy úgy van.
Sziasztok! Új belépő vagyok,és igazán nem tiszta,hogy hol és hogyan tudom megnézni,hogyan állnak a kifizetéseim! Sajnos hasonló cipőben vagyok....csesznek utalni Köszönöm előre is segítségeteket!
Az ilyen falugazdászt páros lábbal rúgnám ki.Hát nem a gazdákért van??Mi volna,ha elmész az orvoshoz,és közli,tudom mi a bajod,de nem mondom meg,találd ki.
Valaki ma kapott már Pest megyében ?? Nekem az első részlettel semmi baj nem volt... megjött az első vagy a második nap az indítás után. Most idáig még semmi...
Pont akkor néztem meg, amikor sehol nem volt utalványozott összegem. Most olvastam a hozzászólásaitokat, így megnéztem ismét. Láss csodát, azért tűnt el mindenhonnan az előleg összege, mert utalványozták a második részletet. Nézzétek meg ti is, úgy látszik dolgoznak a kérelmeken.
ráklikk a 3013évi egységes kérelemre és akkor egy kétsoros táblázat jön fel, az egyik a támogatási kérelem másik a kifizetési kérelem (már ez is érthetetlen mert mi csak egy kérelmet adtunk be ők szedték ketté) Na szóval mindkét sorra rátudsz megint klikkelni és akkor felül megjelenik a kis fül "kifizetési adatok" ez megtudod nézni mindkettőnél. Nekem eleinte a támogatási kérelemnél szerepelt az előleg összege most meg már átkerült kifizetési kérelemhez. Remélem érthetően írtam le.
Most szólt a falugazdász, hogy kapott egy listát amin rajta vagyok, de nem mondják meg, hogy mi a probléma. Ne is hívogassuk őket. Jöjjön rá a tulaj magától. Javasolta, hogy nézzem át a földhasználati lapokat és a beltrületekről is küldjek fénymásolatot a tulajdoni lapokról
segitek!
nekünk is ez van amit beadtál kérelmet az oké
de még ellenőrzik hogy biztos jogosult vagy e rá?
mert csak ugy van hogy igen ha nem levelezzél 300emberrel 100.000-ért aztán majd meglátják
na ezért hála fidesz.
eltörölték a 6000-et de jött helyette 100.000.
Én másképp gondolom, szerintem direkt kormányzati szitnről jön ez. Parasztot bizonytalanságban tartani, akinek lejárnak a fizetési határidejei az kénytelen lesz hitelt felvenni hogy elkerülje a csődöt, nosza így fel lehet lendíteni kicsit a bankokat. Érdekes mód mióta novemberbe beírtam ide, hogy várom nagyon az előleget de nem jön azóta napi 5-10 banki szemét hitelajánlat érkezik az emilfiókomba holott előtte havi 1-2 volt max. Másfelől munkahelyem is látszik, hogy amit fentről utasítanak az szentírásnak kell venni. Vissza jön a szockó rendszer katonai felfogása kockát gurítani a gömböt pedig cipelni. És a helyi vezetők megmukkanni se mernek ez ellen. Szóval ha fentről az az utasítás hangzott volna el hogy 3 nap alatt kifizetni akkor ki lett volna 3 nap alatt fizetve. De valószínűleg az hangzott el hogy húzzák mint a rétestésztát... tehát húzzák.
És Nagyon elgondolkodtató amit Feco írt. Hogy a késedelemmel leadott támogatási kérelmeket nem vonják ellenőrzés alá... Szégyen és gyalázat! Mikor beérkezett az összes jogos kérelem a hivatalhoz, 99,9%ban határidőre. Azt gyorsan kielemzik. És amelyik területről hiányzik a kérelem arra beadják a tűzközelében álló(k) embere(i). Buknak 1-2-3%ot az eltelt napok függvényében de annak biztos tudatában, hogy nem fogják a kérelmüket ellenőrizni. Mocskos csalók!
Most néztem meg az ügyféltáj.rendszert. Már a kiutalt előleg összege is eltűnt, amit dec.2-án megkaptam?????!!!!! Utalványozott összegnél nem szerepel semmi. Mi a francnak van ez a rendszer, ha semmi infót nem ad??????
Most január 31-ig ki van adva a földhivataloknak, hogy minden 2013 as ügyet fel kell dolgozni, beleértve a földhasználati bejegyzéseket is. Bár kétlem, hogy képesek lesznek megcsinálni...
A kifizetésekkel kapcsolatban még én sem kaptam semmit, pedig lemértek, benéztek mindenhova de semmi.....mondjuk ellenőrzés alatt vagyok.
A tájékoztatásuk, mint ahogy mondjátok....egyenlő a nullával. Ha sikerül esetleg felhívnom őket, bár kb. 15 ször kell próbálni nem tudják de jún 30 a biztos. Erre oszt lehet alapozni!
Földhasználathoz javaslatnak annyit, ha leadjátok a Földhivatalnál a bejelentőt, minden esetben kérjetek átvételi elismervényt vagy a leadott doksit érkeztessétek. Ellenőrzésnél elfogadható az a irat amelyen szerepel a hivatali bélyegző. A Földhivataloknál hónapok vagy évek lesznek mire feldolgozzák a 2013-as kötelező bejeletéseket.
üdv.: www.nslj.hu
Anélkül hogy politikai síkra terelném a hozzászólásom (nem tenném) de a következőt nem értem. És lehet bennem a hiba!
TAvaly volt két ellenőrzésem (mvh)
1: helyszíene, a területen, lemérték és ellenőrizték hogy valóban az volt vetve amire az igénylést benyújtottam.
2: lakásomon, az mvh-s ellenőr elhozta ezeket a jegyzőkönyveket, amiket aláírtam, és leellenőrizte a földhasználati lapokat, amiket a földhivatal adott ki, (blokktúligénylés volt, nevezetesen az én területemre beaddta más is)
mindent rendben találtak!
Vártam az előleget.....
December végén kaptam, de csökkentettet, nem 50 %ot, mint a többség, csak 30%ot.
Bátorkodtam email-ben érdeklődni az mvh.nál, miért nem kaptam meg, mint a többség én is az 50%-ot, és miért csak később?
A válasz? még nem zajlott le az ellenőrzés!!!!! ezért!
Holott még szeptemberben voltak kint ellenőrizni, no de válaszukban tájékoztattak, hogy a második részlet kifizetésekor elsőbbséget fogok élvezni, előre veszik azokat akik nem, vagy késve, illetve kevesebb összeget kaptak!!!!!
Ez jött válaszban az kérdésemre email-ban az mvh-tól!!!
A földhivataltól kapott földhasználati lapjaim megvannak, megvoltak már tavaly nyáron is , így ez nem lehetett akadály.... de ezzel sincs semmi bajom.....DE MIÉRT KELLETT VÁLASZUKBAN ÍGÉRNI OLYAT? AMIT NEM TELJESÍTENEK? Nem kértem hogy vegyenek előre, utaljanak előbb,,, hogy vakítsanak... ettől nem lettem nyugodtabb, csupán korrekt, és igaz tájékoztatást kértem.
Ez a baj, hogy felelőtlenül kezelnek, és ehhez szerintem a politikának semmi köze, úgy mint az időjáráshoz sem.
Felháborít hogy a médiában mást sem hallok, mint rendkívüli helyzet van a hó miatt!!! Mi a rendkívüli abban ha leesik 25 cm hó????? az a rendkívüli ami eddig volt, az enyhe tél! De persze mondani kell a médiában, mert különben az ellenzék egyből lemondatja a kormányt...!
Borzasztó hogy ilyen világban élünk..
És ugyanígy bódítanak minket a támogatásokkal is, mert ez kezd megszokott lenni, ez a tájékoztatás....a média....
Lehet sarkos voltam,de máig nem értem miért azt a választ kaptam, ami nem is a kérdésemre szólt, hiszen nem a második részletfizetésről érdeklődtem, hanem az elmaradtról, aminél minden rendben volt...
Akkor legalább arra megkapnád ami már be van jegyezve, most meg amiatt az késő egy miatt nem kapsz semennyit se. És nem utolsó sorban tudnád, hogy mi miért van. Továbbá nem lenne nagy mutatvány akkor pótolni a kifizetést, amikor bejegyzésre kerül, hisz' a beadástól számított egy év van a kifizetésre, annyi idő alatt meg csak végez a földhivatal is.
Az sem jó, mert a földhivatalok 1 év késésben vannak a FÖLDHASZNÁLAT BEJEGYZÉSSEL SOK MEGYÉBEN! Beadod az új földed használatát máj 29 és csak valamikor decemberben jegyzi be akkor arra az évre hogyan igényelnél??????????
Válasz #7568. hozzászólásra
Talán azért nincs,mert aki utoljára adná be az igénylést annak nem jutna terület.
Most sok helyen a kataszter és a blokkhatár nem egyezik meg,nálunk a szomszédos kft egyedül van egy blokkba mégis túligényelt,mert nem mérte le,beadta azt a területet ami a tulajdonlapon van.Ránk van bízva,hogy mindíg a kisebb területre adjunk be igénylést.
Ennél még az is jobb lenne, ha eleve a földhivatal rögzítené fel / küldeni át az MVH rendszerébe a földhasználatot a berögzített bejelentés alapján, oszt' neked meg csak annyi dolgod lenne, hogy megjelöld rajta a növényeket.
Így azonnal látszódna az is, hogy mire van érvényes földhasználatod bejelentve, oszt' lenne idő szaladgálni elrendezni. Egy sima programmal meg lehetne csinálni, valószínűleg annyi idő alatt el is készülne, amennyi időt elszórakoznak itt az ellenőrzésekkel.
Mondjuk ez csak utópia, mert nálunk a bonyolítás a lényeg, meg hogy nehogy megtudj valamit a saját dolgaidról.
33764 hozzászólás
Csipogott!!! Szabolcs
Válasz #7615. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Nekem se.
Nekem még az első részlet sem jött meg."jamo" írta, hogy rá tudok nézni a kérelemre (kifizetési kérelemre?!).Ezt az mvh honlapján belépek az egységes kérelembe és ott tudom ezt végig zongorázni?ott fogom ezt látni?köszi válaszotokat.
Rendben megérkezet a terület alapú, AKG-t még nem kaptam.
Válasz #7614. hozzászólásra
A fejed csipog a baromságaidtól
Válasz #7614. hozzászólásra
Sajnos nekem nem csipogott!!!
Válasz #7613. hozzászólásra
Nyugi mindenkinek, ma reggel 7.01-kor csipogott!!
Válasz #7607. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Én is úgy emlékeztem, hogy kedden és csütörtökön utalnak, de én az előleget kedden ( nov.12.) kaptam
Azt mondják egy utalással 50 ezer ügyfélnek küldik a lóvét.Akkor 170 ezer ügyfélnek mi tart 3 hétig??egy héten csak egyszer tudnak utalni??Hogy van ez?Elképesztő gyorsaság!!!Ez a rendszer került milliárdokba??Három hét alatt pár ember ki tudná vinni mindenkinek személyesen!!!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
kincstártól jön , de minden adónemnek, minden jogcímnek külön számlaszáma van
Válasz #7608. hozzászólásra
Ráérsz, van bőven és nem árulom szóval nem fog elfogyni, de ahogy érzed.
Én is onnan kapom.
De lehet, hogy megvan határozva , hogy milyen napokon milyen kifizetések mehetnek ki. Talán még SAPSI mondta régebb ezt a kedd-csütörtöki utalást.
Válasz #7606. hozzászólásra
Én a fizetésemet a BM-töl kapom,de kincstár utal.
Ja és holnap hívlak.
De egyszerű eldönteni, jelezze ha van ilyen akinek hétfőn,keddben vagy csütörtökön érkezett területalapúja. Ha van ilyen akkor hülyeség amit írtam.
Válasz #7603. hozzászólásra
Nézd meg a szémládon, de szerintem nem. ÁFA az NAV Területalapó meg MVH. Legalább is nekem rajta van a számlaivonaton, hogy mezőgazdaság és vidékfejlesztési minisztérium... bla bla bla... gondolom az áfánál nincs az odaírva.
Válasz #7601. hozzászólásra
Nekünk félig csipogott,kicsi megjött a nagy sehol
Mindkettő a kincstárból jön.
Válasz #7602. hozzászólásra
szerintem egy helyről jön
Válasz #7601. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
De azt nem az MVH utalja szerintem.
Válasz #7600. hozzászólásra
nekem csipogott már hétfőn és kedden is az áfa
Lóvé itt sincs, de az összeg megemelkedett az ügyféltájékoztatási rendszerbe, nagyságrendileg annyi amennyire számítok.
Régebb valaki azt írta itt, hogy utalás kedden és csütörtökön van az MVHnál tehát szerda és péntek reggel csipog akinél csipog. Már ha úgy van még. De nekem eddig mindig így csipogott... szóval könnyen lehet hogy úgy van.
Válasz #7598. hozzászólásra
Nyugaton a helyzet változatlan....Somogy..semmi
Minden rendben pénz sehol.
Sziasztok! Új belépő vagyok,és igazán nem tiszta,hogy hol és hogyan tudom megnézni,hogyan állnak a kifizetéseim! Sajnos hasonló cipőben vagyok....csesznek utalni
Köszönöm előre is segítségeteket!
Egy kis elemzés a jövőről, ami ugye vagy így lesz, vagy nem: Katt ide!
Válasz #7588. hozzászólásra
Az ilyen falugazdászt páros lábbal rúgnám ki.Hát nem a gazdákért van??Mi volna,ha elmész az orvoshoz,és közli,tudom mi a bajod,de nem mondom meg,találd ki.
Válasz #7589. hozzászólásra:
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Hú vazz, előre el lehetett kérni 3013. ig? Azonnal elhajtok minden bankot
(Tudom csak elírás csak olyan jó poén lenne... )
Nekem is ki van utalványozva az egész, de nincs státuszváltás.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
FONTOS!! Belterületnél valaki már hallott arról, hogy be kell küldeni a tulajdoni lapokat. Mivel ebben az esetben nincs földhasználati bejelentés?
Valaki ma kapott már Pest megyében ?? Nekem az első részlettel semmi baj nem volt... megjött az első vagy a második nap az indítás után. Most idáig még semmi...![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Pont akkor néztem meg, amikor sehol nem volt utalványozott összegem. Most olvastam a hozzászólásaitokat, így megnéztem ismét. Láss csodát, azért tűnt el mindenhonnan az előleg összege, mert utalványozták a második részletet. Nézzétek meg ti is, úgy látszik dolgoznak a kérelmeken.
Válasz #7586. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
ráklikk a 3013évi egységes kérelemre és akkor egy kétsoros táblázat jön fel, az egyik a támogatási kérelem másik a kifizetési kérelem (már ez is érthetetlen mert mi csak egy kérelmet adtunk be ők szedték ketté) Na szóval mindkét sorra rátudsz megint klikkelni és akkor felül megjelenik a kis fül "kifizetési adatok" ez megtudod nézni mindkettőnél. Nekem eleinte a támogatási kérelemnél szerepelt az előleg összege most meg már átkerült kifizetési kérelemhez. Remélem érthetően írtam le.
Válasz #7587. hozzászólásra
Most szólt a falugazdász, hogy kapott egy listát amin rajta vagyok, de nem mondják meg, hogy mi a probléma. Ne is hívogassuk őket. Jöjjön rá a tulaj magától. Javasolta, hogy nézzem át a földhasználati lapokat és a beltrületekről is küldjek fénymásolatot a tulajdoni lapokról
Válasz #7586. hozzászólásra
segitek!
nekünk is ez van amit beadtál kérelmet az oké
de még ellenőrzik hogy biztos jogosult vagy e rá?
mert csak ugy van hogy igen ha nem levelezzél 300emberrel 100.000-ért aztán majd meglátják
na ezért hála fidesz.
eltörölték a 6000-et de jött helyette 100.000.
Megnéztem még egyszer!!
Az mit jelent, hogy a támogatási kérelem jóváhagyott a kifizetési kérelem ellenőrzés alatt?
Válasz #7579. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Szégyen és gyalázat! Mikor beérkezett az összes jogos kérelem a hivatalhoz, 99,9%ban határidőre. Azt gyorsan kielemzik. És amelyik területről hiányzik a kérelem arra beadják a tűzközelében álló(k) embere(i). Buknak 1-2-3%ot az eltelt napok függvényében de annak biztos tudatában, hogy nem fogják a kérelmüket ellenőrizni.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Mocskos csalók!
Én másképp gondolom, szerintem direkt kormányzati szitnről jön ez. Parasztot bizonytalanságban tartani, akinek lejárnak a fizetési határidejei az kénytelen lesz hitelt felvenni hogy elkerülje a csődöt, nosza így fel lehet lendíteni kicsit a bankokat. Érdekes mód mióta novemberbe beírtam ide, hogy várom nagyon az előleget de nem jön azóta napi 5-10 banki szemét hitelajánlat érkezik az emilfiókomba holott előtte havi 1-2 volt max. Másfelől munkahelyem is látszik, hogy amit fentről utasítanak az szentírásnak kell venni. Vissza jön a szockó rendszer katonai felfogása kockát gurítani a gömböt pedig cipelni. És a helyi vezetők megmukkanni se mernek ez ellen. Szóval ha fentről az az utasítás hangzott volna el hogy 3 nap alatt kifizetni akkor ki lett volna 3 nap alatt fizetve. De valószínűleg az hangzott el hogy húzzák mint a rétestésztát... tehát húzzák.
És Nagyon elgondolkodtató amit Feco írt. Hogy a késedelemmel leadott támogatási kérelmeket nem vonják ellenőrzés alá...
Válasz #7583. hozzászólásra
Átkerült z öszeg a kifizetési kérelemhez a támogatási kérelemtől. Legalább is nálam. De csak az előleg. Utolsó módosítás 2013.10.02.
Most néztem meg az ügyféltáj.rendszert. Már a kiutalt előleg összege is eltűnt, amit dec.2-án megkaptam?????!!!!! Utalványozott összegnél nem szerepel semmi. Mi a francnak van ez a rendszer, ha semmi infót nem ad??????
Most január 31-ig ki van adva a földhivataloknak, hogy minden 2013 as ügyet fel kell dolgozni, beleértve a földhasználati bejegyzéseket is. Bár kétlem, hogy képesek lesznek megcsinálni...![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
A kifizetésekkel kapcsolatban még én sem kaptam semmit, pedig lemértek, benéztek mindenhova de semmi.....mondjuk ellenőrzés alatt vagyok.
A tájékoztatásuk, mint ahogy mondjátok....egyenlő a nullával. Ha sikerül esetleg felhívnom őket, bár kb. 15 ször kell próbálni nem tudják de jún 30 a biztos. Erre oszt lehet alapozni!
Földhasználathoz javaslatnak annyit, ha leadjátok a Földhivatalnál a bejelentőt, minden esetben kérjetek átvételi elismervényt vagy a leadott doksit érkeztessétek. Ellenőrzésnél elfogadható az a irat amelyen szerepel a hivatali bélyegző. A Földhivataloknál hónapok vagy évek lesznek mire feldolgozzák a 2013-as kötelező bejeletéseket.
üdv.: www.nslj.hu
Válasz #7579. hozzászólásra
Nálam a státusz jóváhagyott, november vagy október óta és még előleg sem volt.
Anélkül hogy politikai síkra terelném a hozzászólásom (nem tenném) de a következőt nem értem. És lehet bennem a hiba!
TAvaly volt két ellenőrzésem (mvh)
1: helyszíene, a területen, lemérték és ellenőrizték hogy valóban az volt vetve amire az igénylést benyújtottam.
2: lakásomon, az mvh-s ellenőr elhozta ezeket a jegyzőkönyveket, amiket aláírtam, és leellenőrizte a földhasználati lapokat, amiket a földhivatal adott ki, (blokktúligénylés volt, nevezetesen az én területemre beaddta más is)
mindent rendben találtak!
Vártam az előleget.....
December végén kaptam, de csökkentettet, nem 50 %ot, mint a többség, csak 30%ot.
Bátorkodtam email-ben érdeklődni az mvh.nál, miért nem kaptam meg, mint a többség én is az 50%-ot, és miért csak később?
A válasz? még nem zajlott le az ellenőrzés!!!!! ezért!
Holott még szeptemberben voltak kint ellenőrizni, no de válaszukban tájékoztattak, hogy a második részlet kifizetésekor elsőbbséget fogok élvezni, előre veszik azokat akik nem, vagy késve, illetve kevesebb összeget kaptak!!!!!
Ez jött válaszban az kérdésemre email-ban az mvh-tól!!!
A földhivataltól kapott földhasználati lapjaim megvannak, megvoltak már tavaly nyáron is , így ez nem lehetett akadály.... de ezzel sincs semmi bajom.....DE MIÉRT KELLETT VÁLASZUKBAN ÍGÉRNI OLYAT? AMIT NEM TELJESÍTENEK? Nem kértem hogy vegyenek előre, utaljanak előbb,,, hogy vakítsanak... ettől nem lettem nyugodtabb, csupán korrekt, és igaz tájékoztatást kértem.
Ez a baj, hogy felelőtlenül kezelnek, és ehhez szerintem a politikának semmi köze, úgy mint az időjáráshoz sem.
Felháborít hogy a médiában mást sem hallok, mint rendkívüli helyzet van a hó miatt!!! Mi a rendkívüli abban ha leesik 25 cm hó????? az a rendkívüli ami eddig volt, az enyhe tél! De persze mondani kell a médiában, mert különben az ellenzék egyből lemondatja a kormányt...!
Borzasztó hogy ilyen világban élünk..
És ugyanígy bódítanak minket a támogatásokkal is, mert ez kezd megszokott lenni, ez a tájékoztatás....a média....
Lehet sarkos voltam,de máig nem értem miért azt a választ kaptam, ami nem is a kérdésemre szólt, hiszen nem a második részletfizetésről érdeklődtem, hanem az elmaradtról, aminél minden rendben volt...
köszönöm hogy meghallgattatok..
Válasz #7575. hozzászólásra
Akkor legalább arra megkapnád ami már be van jegyezve, most meg amiatt az késő egy miatt nem kapsz semennyit se. És nem utolsó sorban tudnád, hogy mi miért van. Továbbá nem lenne nagy mutatvány akkor pótolni a kifizetést, amikor bejegyzésre kerül, hisz' a beadástól számított egy év van a kifizetésre, annyi idő alatt meg csak végez a földhivatal is.
Valaki kapott már EMVA-mgte pénzt?
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
itt sincs semmi!
Válasz #7571. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Az sem jó, mert a földhivatalok 1 év késésben vannak a FÖLDHASZNÁLAT BEJEGYZÉSSEL SOK MEGYÉBEN! Beadod az új földed használatát máj 29 és csak valamikor decemberben jegyzi be akkor arra az évre hogyan igényelnél??????????
Borsod semmi,megint tök utolsónak maradok dec-2 án jött az előleg!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #7568. hozzászólásra
Talán azért nincs,mert aki utoljára adná be az igénylést annak nem jutna terület.
Most sok helyen a kataszter és a blokkhatár nem egyezik meg,nálunk a szomszédos kft egyedül van egy blokkba mégis túligényelt,mert nem mérte le,beadta azt a területet ami a tulajdonlapon van.Ránk van bízva,hogy mindíg a kisebb területre adjunk be igénylést.
Válasz #7570. hozzászólásra
Ennél még az is jobb lenne, ha eleve a földhivatal rögzítené fel / küldeni át az MVH rendszerébe a földhasználatot a berögzített bejelentés alapján, oszt' neked meg csak annyi dolgod lenne, hogy megjelöld rajta a növényeket.
Így azonnal látszódna az is, hogy mire van érvényes földhasználatod bejelentve, oszt' lenne idő szaladgálni elrendezni. Egy sima programmal meg lehetne csinálni, valószínűleg annyi idő alatt el is készülne, amennyi időt elszórakoznak itt az ellenőrzésekkel.
Mondjuk ez csak utópia, mert nálunk a bonyolítás a lényeg, meg hogy nehogy megtudj valamit a saját dolgaidról.