Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem igényeltem sose kárenyhítést. Kötelezettségem van mivel 10ha fölött vagyok. Idén valahogy elmarad a befizetésem. Csak az jutott az eszembe, hogy nem e azért még mindig "ellenőrzés alatt" a kifizetési kérelmem státusza.
A kárenyhítési hozzájárulás az akkor is jön ha nem kell benne kötelezetséget vállalnod!! Ha igényeltél már kárenyhítést akkor 5 éve kötelezettséget válalsz, anélkül nem is lehet igényelni a SAPS ot! ugyanis a falugazdászt tovább sem engedi a rendszer ha nem pipálja be!
Továbbá jegyzőkönyv jön! leírva a kötelezettség vállalásról!
Természetesen nem tudom ezt mennyire kell komolyan venni, én mindenesetre elutaltam! De erre többször felhívták a figyelmemet!
Szeptember 15-ig kellett volna befizetni. Elvileg július 15-ig mindenkit értesített az MVH levélben a fizetési kötelezettségről.
Annyi a következmény, hogy idén nem leszel jogosult kárenyhítési támogatásra, ha esetleg igényeltél volna ilyet.
A tartozást majd levonja az MVH a támogatásból.
Nézegetem itt a dolgaimat, idén alighanem nem fizettem be a kárenyhítési hozzájárulást. Ennek mi lesz a következménye? Egyszerűen eszembe se volt, értesítés nem jött. egyáltalán mikor jár(t) le ennek a határideje?
Válasz #5564. hozzászólásra
Állítólag az MVH-tól kapták az információt. Sajnos a falugazdász meghalt és aki helyettesítette az mondta nem csak nekem másoknak is.
Biztosan okos ember mondhatta, mert 180 ezren igényletek területalapút, ha a hét minden napján utalnának 150 embernek, akkor is 1200 napig tartana!!! Gyengébbek kedvérét 3.5 évig!
Ha pedig heti 2x utalnak az 600 hétig azaz 11 és fél évig!!! :DDDDDDDDDD
Sajnos nincs igazad. Az előlegfizetésnek nincs jogszabályban rögzített határideje. Az előleg csak adható, de nem kötelező, és Brüsszel engedélyezi. Az egyetlen határidő: a tárgyévet követő június 30. Addig kell a területalapút kifizetni.
Tegnap beszéltem az mvh-l,mert még én sem kaptam meg,azt mondták hogy még feldolgozás altt áll,és hogy nov.30-ig van még idő hogy utaljanak,tehát várunk majd jön reméljük..
Az MVH lapján meg tudom nézni,hogy miért nem utaltak nekem támogatást?Van olyan rész ahol a regisztrácios számmal és jelszóval belépve megtudom nézni,hogy van-e probléma?
Röviden: 1,29 ha az igénylésed, 1,11 ha lett mérve, a gép pontatlansága miatt 1,23 ha-ra fogod megkapni a támogatást.
Ennyi röviden.
Valaki vagy elszántott, vagy nád, vagy fa, vagy valami.....ezt nem tudom.
Üdv
Ezek az adatok vannak a jkönyvben ,a problémás területről.
A Bejelentett/Ügyfél általi terület:1,29
Fizikailag mért támogatható terület:1,11
Csatolt táblák száma az összterületre:1db 1,29
Tolerancia tartomány:0,99-1,23
Ha a méréskor a terület kisebb, de a tolerancia tartományban- tartománnyal eléri a minimumot, akkor az általad igényelt területre megkapod a támogatást. Röviden: akkor az igénylés helyes.
Ha a mért érték + a tolerancia összege sem éri el a toleranciával növelt minimumot, akkor a mért terület számít csak önmagában.
De ezen felesleges agyalni, mert a tolerancia alsó és felső határa meg van adva az elektronikus jegyzőkönyvben.
Az MVH megmutatja a mérést, hogy mit mértek vagy éppen mit nem.
Ehhez be kell menned személyesen, mert harmadik félnek nem adnak ki információt.
Üdv
Ma sem jött semmi ha a céljuk ezzel az előleggel a szavazatok megnyerése volt hát tőlem aztán várhatják,pedig x elni akartam rájuk.. De nem baj, van másik jobboldal is.
Az igényelt területtől a mért terület 14%-al kevesebb. A tolerancia pedig 4,5% -al. Ha a toleranciát megadnák akkor az nem is lenne gond,de nem tudom meg fogják-e adni. Reggel voltam a Falugazdásznál és jeleztük a megadott kód alapján,hogy a gyakorlatban és a földhasználati lapon is a valós adatok szerepelnek. Azt mondta,hogy többet nem tudunk tenni.Majd kiderül ,hogy mit vettek figyelembe,és mit nem. Szerinte a mért területet fogják fizetni.
Ez nem szórakozás, éppen pénzt keresnek a nem fizetéssel. És??? Miért baj az, hogy a valóság eltér a propagandától, hiszen már régen megkezdődtek a kfizetések, és folyamatosan zajlanak is hivatalos híradások szerint.
Köszi a segítséget. Igen jól írod a dolgokat,én is nagyjából kapisgálom de az 1-ik területemnél van a támogatott és a beadott terület közt minimális különbség, aggódok,hogy lehet ,hogy belefognak kötni és ha nem reagáltam 8 napon belül akkor már tárgytalan a dolog,nem tudok mit tenni. Utána kell járnom. De nem semmi ,hogy 1 szót nem írnak afelől,hogy van-e probléma vagy minden oké.
Mi van a fórummal, nem látok nick neveket és hozzászólás számot???
Na mindegy.
A távérzékeléses embereket a FÖMI, azaz műhold segítségével mérték be, azaz nem a földön az MVH emberei. Saját tapasztalat, hogy rosszul mérnek Nem az MVH-t akarom védeni, de ha a helyszínen pl víz miatt nem kelt ki a növény, ők azt megadják ( látják a művelési nyomot), a FÖMI nem, mert ők a színek alapján mérnek. Olyan is volt, hogy a művelősort a tábla szélének vették, a szomszédnak meg odaadták az elvágott területet. Tudnám sorolni....
Szerintem nem tudod értelmezni a jegyzőkönyvet, mert minden ott kell, hogy legyen: igényelt terület, mért terület, hmka, tolerancia, növényi hasznosítás, táblaszám, blokkazonosító stb...
Az a baj, hogy ha a hibára nem reagálsz 8 napon belül ( átvételtől számítva, naptári nap), akkor az olyan, mintha elfogadnád a jegyzőkönyv tartalmát.
Javaslom, hogy menj be az MVH-ba, és kérj egy helyszíni ellenőrt, aki elmondja a tartalmát. Elég vacak és nehéz értelmezni a kódokat.
Üdv. Kérdezni szeretném,hogy most kaptam , a területalapú támogatások távérzékeléses ellenőrzéséről a jegyzőkönyv másolatát,és nincs bele írva,hogy az adatok megfeleltek vagy sem. Semmit nem ír e dologról,ha probléma merült volna fel akkor jelezték volna ?Vagy majd a Határozatot ezután küldik? Még nem volt ilyen ellenőrzésem. /A területeim nem változtak évek óta. /
33530 hozzászólás
Az MVH-nál nem lehet érdeklődni a túlterhelés miatt. Délután meg zárva vannak.
Válasz #5578. hozzászólásra
Szerintem meg azért nem kaptál, mert még nem kerültél sorra, státusz lényegtelen! jövhéten vagy utána 90% megkapja!
Válasz #5578. hozzászólásra
Tavaly én sem fizettem be,és automatikusan levonják.
Válasz #5577. hozzászólásra
Nem igényeltem sose kárenyhítést. Kötelezettségem van mivel 10ha fölött vagyok. Idén valahogy elmarad a befizetésem. Csak az jutott az eszembe, hogy nem e azért még mindig "ellenőrzés alatt" a kifizetési kérelmem státusza.
Válasz #5573. hozzászólásra
A kárenyhítési hozzájárulás az akkor is jön ha nem kell benne kötelezetséget vállalnod!! Ha igényeltél már kárenyhítést akkor 5 éve kötelezettséget válalsz, anélkül nem is lehet igényelni a SAPS ot! ugyanis a falugazdászt tovább sem engedi a rendszer ha nem pipálja be!
Továbbá jegyzőkönyv jön! leírva a kötelezettség vállalásról!
Természetesen nem tudom ezt mennyire kell komolyan venni, én mindenesetre elutaltam! De erre többször felhívták a figyelmemet!
Válasz #5573. hozzászólásra
Volt levél értesítés.
Válasz #5568. hozzászólásra
Üdv.!
Szeptember 15-ig kellett volna befizetni. Elvileg július 15-ig mindenkit értesített az MVH levélben a fizetési kötelezettségről.
Annyi a következmény, hogy idén nem leszel jogosult kárenyhítési támogatásra, ha esetleg igényeltél volna ilyet.
A tartozást majd levonja az MVH a támogatásból.
Válasz #5569. hozzászólásra
és küldtek róla értesítést? Mert a W0131esbe azt írják hogy az mvh írásban értesítést küld a fizetési kötelezettségről, de nekem olyan nem jött.
Válasz #5565. hozzászólásra
Ha volt kárenyhítési kifizetésed vagy is igényletél kárenyhítést, akkor kötelező a kifizetése, és feltétele, területlapaú támogatásnak!
Ha nem volt elöző 5 évben kerenyhítési igényed , akkor semmi jelentősége!
A kerenyhítési hozzájárulást minden esetben levélben, jegyzőkönyvben küldik! már augusztus elején.
Válasz #5570. hozzászólásra
Mindig segítőkész volt, nyugodjon békében.
Válasz #5567. hozzászólásra
Tegnap történt. Ma mentem volna hozzá csak megdöbbentem mikor mondta hölgy hogy mi lett vele.
Válasz #5568. hozzászólásra
Szeptemberben, de hogy hanyadikán...nem tudom
Üdv!
Nézegetem itt a dolgaimat, idén alighanem nem fizettem be a kárenyhítési hozzájárulást. Ennek mi lesz a következménye? Egyszerűen eszembe se volt, értesítés nem jött. egyáltalán mikor jár(t) le ennek a határideje?
Válasz #5565. hozzászólásra
Épp ma tudtam meg.
Egyébkén az mi nem tudjuk mennyien kaptak már támogatást, de ez így is hosszú idő lenne.
Állítólag az MVH-tól kapták az információt. Sajnos a falugazdász meghalt és aki helyettesítette az mondta nem csak nekem másoknak is.
Válasz #5560. hozzászólásra
Biztosan okos ember mondhatta, mert 180 ezren igényletek területalapút, ha a hét minden napján utalnának 150 embernek, akkor is 1200 napig tartana!!! Gyengébbek kedvérét 3.5 évig!
Ha pedig heti 2x utalnak az 600 hétig azaz 11 és fél évig!!! :DDDDDDDDDD
Válasz #5559. hozzászólásra
a területalapú kifizetési időszak dec 1- jún 30-ig tart. Előleget fizetni csak nov 30-ig tudnak, amit később fizetnek az már nem előleg
Válasz #5561. hozzászólásra
Szerintem ez tiszta hülyeség....
Válasz #5560. hozzászólásra
megyénként? mert országosan kicsit kevés lenne
Válasz #5556. hozzászólásra
Most voltam a falugazdász irodába és azt hallottam, hogy heti kétszer (kedd csütörtök) utalnak 1-1 alkalommal 150 főnek.
Sajnos nincs igazad. Az előlegfizetésnek nincs jogszabályban rögzített határideje. Az előleg csak adható, de nem kötelező, és Brüsszel engedélyezi. Az egyetlen határidő: a tárgyévet követő június 30. Addig kell a területalapút kifizetni.
Válasz #5555. hozzászólásra
Mivel annak az összegét jan 1 e-i árfolyam adja úgy gondolom februárnál előbb nem !!!
Elvileg nov 30 az előlegfizetés határideje!
Tudja valaki hogy a terület alapú támogatásokat meddig fizetik ki? vagy meddig kell kifizetni? Mert én még nem kaptam semmit
Mikor lesz AKG kifizetés? Valaki tud róla?
Tegnap beszéltem az mvh-l,mert még én sem kaptam meg,azt mondták hogy még feldolgozás altt áll,és hogy nov.30-ig van még idő hogy utaljanak,tehát várunk majd jön reméljük..
Válasz #5552. hozzászólásra
Beléphet, de azt nem látja, hogy miért nem utaltak.
Válasz #5549. hozzászólásra
Itt a link
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000005
Utána bejelentkezés akkor magyarország.hu-s kép bejön belépsz és ügyek állása...
remélem mi is jól adtuk be az ügyfélkapun jött még akkor valami xlm fájlba ki is nyomtattuk de még nem jött semmi
Nagyon nagy a "szórás" az biztos! Én megkaptam már majdnem két hete, nagybátyám múlt hét péntek, apámnak meg még semmi!
Az MVH lapján meg tudom nézni,hogy miért nem utaltak nekem támogatást?Van olyan rész ahol a regisztrácios számmal és jelszóval belépve megtudom nézni,hogy van-e probléma?
Oké../ebben bíztam / Köszönöm a segítséged ! Üdv.
Röviden: 1,29 ha az igénylésed, 1,11 ha lett mérve, a gép pontatlansága miatt 1,23 ha-ra fogod megkapni a támogatást.
Ennyi röviden.
Valaki vagy elszántott, vagy nád, vagy fa, vagy valami.....ezt nem tudom.
Üdv
Ezek az adatok vannak a jkönyvben ,a problémás területről.
A Bejelentett/Ügyfél általi terület:1,29
Fizikailag mért támogatható terület:1,11
Csatolt táblák száma az összterületre:1db 1,29
Tolerancia tartomány:0,99-1,23
Ha nagyon nagy a területi különbség, akkor a tolerancia nem játszik.
Ha a mérés + tolerancia = a minimummal, akkor játszik.
Üdv
A tolerancia a mérőműszer pontatlansága.
Ha a méréskor a terület kisebb, de a tolerancia tartományban- tartománnyal eléri a minimumot, akkor az általad igényelt területre megkapod a támogatást. Röviden: akkor az igénylés helyes.
Ha a mért érték + a tolerancia összege sem éri el a toleranciával növelt minimumot, akkor a mért terület számít csak önmagában.
De ezen felesleges agyalni, mert a tolerancia alsó és felső határa meg van adva az elektronikus jegyzőkönyvben.
Az MVH megmutatja a mérést, hogy mit mértek vagy éppen mit nem.
Ehhez be kell menned személyesen, mert harmadik félnek nem adnak ki információt.
Üdv
Ma sem jött semmi ha a céljuk ezzel az előleggel a szavazatok megnyerése volt hát tőlem aztán várhatják,pedig x elni akartam rájuk.. De nem baj, van másik jobboldal is.
Az igényelt területtől a mért terület 14%-al kevesebb. A tolerancia pedig 4,5% -al. Ha a toleranciát megadnák akkor az nem is lenne gond,de nem tudom meg fogják-e adni. Reggel voltam a Falugazdásznál és jeleztük a megadott kód alapján,hogy a gyakorlatban és a földhasználati lapon is a valós adatok szerepelnek. Azt mondta,hogy többet nem tudunk tenni.Majd kiderül ,hogy mit vettek figyelembe,és mit nem. Szerinte a mért területet fogják fizetni.
Ez nem szórakozás, éppen pénzt keresnek a nem fizetéssel. És??? Miért baj az, hogy a valóság eltér a propagandától, hiszen már régen megkezdődtek a kfizetések, és folyamatosan zajlanak is hivatalos híradások szerint.
még több mint egy hónapjuk van szorakozni!:D
Ugyan meddig szórakoznak ezzel a nyomorult támogatással ?
a tolerancia tartomány hol és miben számít?
Mennyi az igényelt, mennyi a mért, és mennyi a tolerancia tartomány?
Köszi a segítséget. Igen jól írod a dolgokat,én is nagyjából kapisgálom de az 1-ik területemnél van a támogatott és a beadott terület közt minimális különbség, aggódok,hogy lehet ,hogy belefognak kötni és ha nem reagáltam 8 napon belül akkor már tárgytalan a dolog,nem tudok mit tenni. Utána kell járnom. De nem semmi ,hogy 1 szót nem írnak afelől,hogy van-e probléma vagy minden oké.
Mi van a fórummal, nem látok nick neveket és hozzászólás számot???
Na mindegy.
A távérzékeléses embereket a FÖMI, azaz műhold segítségével mérték be, azaz nem a földön az MVH emberei. Saját tapasztalat, hogy rosszul mérnek Nem az MVH-t akarom védeni, de ha a helyszínen pl víz miatt nem kelt ki a növény, ők azt megadják ( látják a művelési nyomot), a FÖMI nem, mert ők a színek alapján mérnek. Olyan is volt, hogy a művelősort a tábla szélének vették, a szomszédnak meg odaadták az elvágott területet. Tudnám sorolni....
Szerintem nem tudod értelmezni a jegyzőkönyvet, mert minden ott kell, hogy legyen: igényelt terület, mért terület, hmka, tolerancia, növényi hasznosítás, táblaszám, blokkazonosító stb...
Az a baj, hogy ha a hibára nem reagálsz 8 napon belül ( átvételtől számítva, naptári nap), akkor az olyan, mintha elfogadnád a jegyzőkönyv tartalmát.
Javaslom, hogy menj be az MVH-ba, és kérj egy helyszíni ellenőrt, aki elmondja a tartalmát. Elég vacak és nehéz értelmezni a kódokat.
Üdv
Kedves Fórumozók!
Aki a következő települések egyikén él, az kérem, töltse ki ezt az 5 perces kérdőívet:
https://docs.google.com/forms/d/1FeENfFnPxfe_ftp63sHCIlDsqD-WnUOQiql5wYS7iHU/viewform
Almáskamarás, Battonya, Dombegyház, Dombiratos, Kaszaper, Kevermes, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagykamarás, Pusztaottlaka, Végegyháza, Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár, Tótkomlós
Köszönöm szépen!
Pénz az ma sem jött és nem is utaltak.Kapott valaki státuszváltást esetleg utaltak?
Ma rákérdeztem az MVH-nál. Azt mondták, hogy rendben vannak a dolgaim, jönni fog a pénz, csak várjak türelmesen. November végéig megérkezik.
Üdv. Kérdezni szeretném,hogy most kaptam , a területalapú támogatások távérzékeléses ellenőrzéséről a jegyzőkönyv másolatát,és nincs bele írva,hogy az adatok megfeleltek vagy sem. Semmit nem ír e dologról,ha probléma merült volna fel akkor jelezték volna ?Vagy majd a Határozatot ezután küldik? Még nem volt ilyen ellenőrzésem. /A területeim nem változtak évek óta. /