Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 410.68 Ft USD 393.86 Ft CHF 436.49 Ft GBP 495.05 Ft

Fórum

Agrártámogatások kifizetése

Létrehozta: Vendég , 2008-01-28 21:18:54

Kedvencekhez Segítség

33532 hozzászólás
Nincs profilkép
#3432 pto540
2012-10-22 16:01:34

Válasz #3431. hozzászólásra
Éppen az a baj, hogy a támogatáshoz nem kell semmi, se tulajdoni lap,se földhasználati, semmi. Szépen berajzolja és ha más nem igényel oda, (nincs átfedés), akkor simán megkapja. smile hammersmile hammer

Nincs profilkép
#3431 Lujzaaaaaa
2012-10-22 15:37:36

Válasz #3429. hozzászólásra

Ha ismétlem ha azt láttam volna, hogy elkertészkedik ott mert nem tudja a föld gazdát cserélt nem lennék ennyire morcos.
Őurasága támogatást vesz fel a tulajdonomra, anyám haszonélvezeti jogára sincs tekintettel senki.
Amikor ő minden évben támogatást igényel nem kell neki uj tulajdoni lap ? Gondolom szépen beirta, hogy velem van szerződése.
Én a jóhiszeműségemet maximálisan tudom bizonyitani, ő a tértis levelet letagadja.

Agressziv fenyegtő és sértő.

Nem megyek semmi polgári biróságra szépen feljelentem mindehol, fizesse csak vissza az államnak. A közokirat hamisitást a törvény bünteti ergo nekem nem kerül pénzbe.

Nincs profilkép
#3430 pilács
2012-10-22 14:37:52

sziasztok érdeklödöm hogy tudja e valaki hogy lesz e még a héten elöleg osztás smile confused

Nincs profilkép
#3429 pto540
2012-10-22 13:24:33

Válasz #3427. hozzászólásra
A földhasználattal kapcsolatban én azt gyanítom, hogy a földhivatal és az mvh nincs szinkronban, mert pl én is tudok itt helyi léhűtőről, akinek osztatlan közösben van 10 négyzetmétere, a földhivatalban csak erre a saját kis területére van földhasználata, ennek ellenére az egész, több hektárra berajzolja és felveszi a támogatast. Ezt persze csak olyan táblában tudja megcsinálni, ahol a többi, idős, máshol lakó tulaj nem használja a földet és nem zavarja el az ilyenen senkiházit.

Nincs profilkép
#3428 pto540
2012-10-22 13:02:47

Válasz #3421. hozzászólásra
A haszonkölcsönnek van szerepe, mert pl a saját földet csak igy tudod használatba adni a saját cégednek. Szívességbe nem adhatod, haszonbérletet meg ki kell függeszteni és vicces lenne ha valaki elvinné a saját céged elől.

Nincs profilkép
#3427 Lujzaaaaaa
2012-10-22 12:39:11

Válasz #3424. hozzászólásra

Ismét köszönöm mindnenkinek a nem kevés energiát, hogy válaszoltok.

Per teher és igénymentesen jutottam a földhöz.Haszonélvezeti jog is be lett jegyezve. Jogászok folytatták le az ügyletet, minden fél képviselője ez szerint nyilatkozott. Közjegyzői ellenjegyzés is történt.A magam részéről azt gondolom mindent megtettem a jogszerűség érdekében.

Nyáron szembesültünk a földhasználói bejegyzéssel. Azt ott szereplő személyt ügyvéd kereste meg, hogy igazolja a bejegyzés jogosságát. Válasz nem érkezett. 1x lett megkeresve telefonon, úgy reagált ahogyan :-(

Köszönöm a sok hasznos tanácsot fel fogom őket használni....

Valaki irta, hogy 15 ezer / Ha a bérleti dij, azért én is láttam itt ki mennyiért bérel.

Nincs profilkép
#3426 Joske
2012-10-22 12:33:14

Igaza van SAPSifülesnek. Bármikor bementem az illetékes földhivatalba, adták ki földhasználati lapot (azt hiszem 500Ft/oldal) illetve ingyenesen betekinthettem.

Nincs profilkép
#3424 SAPSifüles
2012-10-22 11:28:58

Válasz #3414. hozzászólásra

Az ingatlan-, illetve a földhasználati nyilvántartás két, egymástól elkülönült nyilvántartás, eltérő szabályokkal.

Ingatlan-nyilvántartás
Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános. Az ingatlan-nyilvántartási tulajdoni lap tartalma korlátozás nélkül megismerhető, azt bárki megtekintheti, arról feljegyzést készíthet, hiteles másolatot kérhet. [1997. évi CXLI. tv. 4. § (1)-(2) bekezdés]

Földhasználati nyilvántartás
A földhasználati lap a földhasználó használatában álló, a földhivatal illetékességi területén lévő valamennyi termőföldet tartalmazza.
A földhasználati lap másolat két fő típusa:
- teljes (szemle-)másolat: valamennyi földrészletre vonatkozó adatot tartalmazza
- részleges (szemle-)másolat: a kérelemben megjelölt földrészletre leválogatott adatokat tartalmazza.
Papír alapú földhasználati lap másolatot a földhivatal kérelemre, illetve a jogszabályban felsorolt szervek megkeresésére szolgáltat. Csak az első típusú másolat kiszolgáltathatósága korlátozott, az csak a meghatározott hatóságok megkeresésére és a földhasználó kérelmére szolgáltatható. [356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet 19/A. § (2) bekezdés]
Az okirattár részét képező dokumentumba betekintéshez – a földhasználó hozzájárulása hiányában – szükséges a megismeréshez fűződő érdek igazolása.

Nincs profilkép
#3423 Jopek2
2012-10-22 11:07:29

Válasz #3416. hozzászólásra

Szia SAPSI!

Érdeklődnék,h 25.én lesz KM.ellenőrzésem,ez indoka lehet-e,h eddig csak"aprópénz"előleg jött???
Persze semmi adategyeztetés,túligénylés,tartozás,stb...eddig.

Nincs profilkép
#3422 sehonnaibitangember
2012-10-22 10:16:00

Válasz #3420. hozzászólásra
Ez idáig ok!
De ha "kölcsönvevő" nem mond le írásban a földhasználatról,nincs az a földhivatal aki bejegyezné a tulaj földhasználatát/amit egyébként kötelező bejelenteni 30 napon belül természetesen pénzért./!
Csak Bíróság tehetne rendet.Az meg mint tudjuk nem kis idő és költség! smile nonono
Azért kösz!smile smile

Nincs profilkép
#3421 ano
2012-10-22 10:13:18

Válasz #3419. hozzászólásra

a szívességi földhasználat is ún. ingyenes szerződés, vagyis a haszonkölcsön szabályai vonatkoznak rá. persze nem azt mondtam, hogy nincsenek szabályok, dehogy ezek között lehet megfelelőt találni, az biztos. pl. tulajdonos változás esetén hogy szinte auto fel lehet mondani, abban biztos vagyok, hiszen ami az új tulajdonos belépésével nyilván a kölcsönadó körülményeiben olyan lényeges változás állt be, hogy...
egyébként érdekes az 584 par harmadik bekezdése, én ezt minden földhaszonkölcsön szerződéssel rendelkező komának mondom, most akkor te műveled, a tulaj meg learatja??? ép ezért sztem föld esetén nincs értelme a haszonkölcsönnek, föld esetén nem értelmezhető, hiszen a földnek termése van, nem szaporulata...
de egyébként az 585 par 4 bek, d pont, nyilván a régi tulajnak nem volt szüksége szerződéskötéskor, mert akkor nem tudta, hogy a tulajnak lesznek disznói, az újnak meg vannak disznói/felesége/gyerekei, akiket etetni kell, a kocsit meg tankolni, vagyis szüksége van a fődre...

Nincs profilkép
#3420 ano
2012-10-22 10:05:57

Válasz #3419. hozzászólásra

ptk:
"XLVIII. fejezet

A haszonkölcsön

583. § (1) Haszonkölcsön-szerződés alapján a kölcsönadó köteles a dolgot a szerződésben meghatározott időre ingyenesen a kölcsönvevő használatába adni, a kölcsönvevő pedig köteles azt a szerződés megszűntekor visszaadni.

(2) A szerződés teljesítését a kölcsönadó megtagadhatja, ha bizonyítja, hogy a szerződés megkötése után akár az ő, akár a kölcsönvevő körülményeiben olyan lényeges változás állott be, hogy a szerződés teljesítése tőle el nem várható, továbbá ha a szerződés megkötése után olyan körülmények következtek be, amelyek miatt azonnali hatályú felmondásnak van helye [585. § (4) bek.].

584. § (1) A kölcsönvevő a dolgot rendeltetésének megfelelően használhatja. Felelős minden olyan kárért, amely rendeltetésellenes vagy szerződésellenes használat következménye.

(2) A kölcsönvevő a dolgot a kölcsönadó engedélye nélkül harmadik személy használatába nem adhatja. E rendelkezés megszegése esetében azokért a károkért is felelős, amelyek enélkül nem következtek volna be.

(3) A dolog szaporulata a kölcsönadót illeti.

(4) A dolog fenntartásának költségei a kölcsönvevőt terhelik. A dologra fordított egyéb költségeit a megbízás nélküli ügyvitel szabályai szerint követelheti.

585. § (1) A haszonkölcsön megszűnik

a) a kikötött, vagy a haszonkölcsön célja szerint szükséges idő elteltével;

b) felmondással, illetőleg a dolog visszaadásával;

c) a kölcsönvevő halálával;

d) azonnali hatályú felmondással.

(2) Ha a haszonkölcsön tartama nem állapítható meg, a kölcsönadó a szerződést tizenöt napra mondhatja fel. A kölcsönadó halála esetén örököse a felmondás jogát akkor is gyakorolhatja, ha felmondásnak egyébként nem volna helye.

(3) A kölcsönvevő a dolog visszaadását bármikor felajánlhatja; a kölcsönadó a dolog visszavételét alapos ok nélkül nem tagadhatja meg.

(4) Azonnali hatályú felmondásnak van helye, ha

a) haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált;

b) a kölcsönvevő a dolgot rongálja, rendeltetésellenesen vagy szerződésellenesen használja, engedély nélkül harmadik személy használatába adja, vagy pedig egyébként fennáll a veszély, hogy a dolgot a kölcsönvevő nem fogja épségben visszaadni;

c) a felek között a viszony a kölcsönvevő magatartása következtében megromlott;

d) a szerződéskötéskor nem ismert oknál fogva a kölcsönadónak szüksége van a dologra."

Nincs profilkép
#3419 sehonnaibitangember
2012-10-22 09:53:03

Válasz #3413. hozzászólásra

Sajnos én nem ezt tapasztaltam!smile helpsmilie
Föld meg lett véve két testvértől ,akik örökölték anyjuktól,de a nagybácsinak szivességi földhasználata van még az elhunyttól!/azt sem tudni mikor lett bejelentve ,meddig tart/Senki nem tudott eddig érdemben nyilatkozni!A földhasználatot az örökösök és mi is/adásvétel után/megpróbáltuk bejegyeztetni!/kidobott pénz volt/Ügyvédi felszólítás ment,de minek?Most használjuk a földet,de támogatásba részünkről nem lehet beadni!

Nincs profilkép
#3418 ano
2012-10-22 09:46:05

Válasz #3416. hozzászólásra

emlékszel, ezen egyszer már szenvedtünk, mondjuk a végeredményére nem emlékszem, csak ilyenek foszlányaim vannak, hogy maga a "földhasználati nyilvántartás" nem része az "ingatlannyilvántartásnak", vagy valami ilyenre, és ebből eredően nem is nyilvános, és a tul lapra télleg nem tüntetik fel. de nem tudom, lényeg, hogy a tulajdonos nyilván érdekelt fél, vagyis tulajdonosként be lehet fáradni, és ki lehet kérni mindent.
illetékes fh-ba egyszer nekem első körben azt mondták, mikor csak szóbeli bemondásos alapon kértem ki a pappert, hogy izé, az előző tulaj kötötötte, ő az érdekelt, én nem vagyok az, nah mondom, akkor megyek írásbeli kérelemmel, kitőőőtve, nem volt kérdés, szó nélkül hozták, és terítették ki.
(de ennél most egy sokkal érdekesebb sztorim volt, képzeld, a teljes bizonyító erejű magánokirati meghatalmazásom nem akarták elfogadni egy eljárásban, azt kérték, hogy közjegyző/ügyvéd ellenjegyezze, szárazbélyegzővel. nah mondom, hol élünk, aztán elfogadta.)

Nincs profilkép
#3417 ano
2012-10-22 09:39:30

Válasz #3410. hozzászólásra

mekkora földről van szó egyébként? 80 hektár, vagy 0,32 ha?
ha az előbbi, akkor ahogy Sapsi mondja, kérd ki (hivatalosan, hitelesen, papír alapon - mert mondjuk annak kevés bizonyító ereje van, hogy "mindenki azt mondja") a földhasználati lapot, ha azon tényleg nincs senki, akkor vedd birtokba a fődedet, jelentsd be a földhasználatod, kezdj el gazdálkodni, ha akarsz, ha nem akarsz, akkor keress rá bérlőt, DE jegyeztesd be fh-ba, vedd birtokba, és kész. ha föl van szántva, el van vetve, légy boldog, folytasd a műveletetek, légy boldog vele, ha nincs, akkor csináld, olyan sok időd erre már nincs az ősszel.
ha 0,32 ha, akkor szerintem olyan sokat ne rugózz rajta, annak a bérleti díja mondjuk 5 ezer ft évente, kérd el visszamenőleg, add bérbe további 10 évre, ezt fizettesd ki előre a bérlővel, és 10 év múlva add el neki, és dőlj hátra, hogy ebből a sztoriból ennyit lehetett kihozni, az mind sikerült.
szerintem.

Nincs profilkép
#3416 SAPSifüles
2012-10-22 09:37:20

Válasz #3412. hozzászólásra

109/1999. (XII. 29.) FVM rendelet
az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény végrehajtásáról

4. § (1) A tulajdoni lap III. része az ingatlanhoz kapcsolódó következő jogokat, illetve azok jogosultját tartalmazza:
a) földhasználati jog, haszonélvezeti jog és használat joga,

A III. rész az ingatlan terheit tartalmazza. Ha a jog jogosultja és terheltje azonos (pl. a tulajdonos a földhasználó), azt természetesen nem tartalmazza, de ha nem azonos, azt tartalmaznia kell(ene).

Nincs profilkép
#3415 ano
2012-10-22 09:31:24

Válasz #3399. hozzászólásra

és nem az állam adja koncesszióba a vadászati jogot, hanem a tulajdonosok adják vadászait haszonbérbe a földjüket, a tulajdonosi közgyűlésen. ha valaki vadásztársaságot akar alapítani, akkor a vadászati tv-nek megfelelő területet ki kell szemelnie, az azon belül lévő tulajdonosokat össze kell hívnia, és ha ott őt választják meg a vadászati jogok gyakorlójává, akkor kész, övé a jog. persze ehhez az előző gittegylet jogának le kell járnia, és nekik ölbe tett kézzel kell nézniük...
az más kérdés, hogy a tulajdonosok erre a közgyűlésre soha nem mennek el, mert szinte nem is tudják, hogy létezik ilyen, helyettük a település jegyzője szavaz. ez így működik. legközelebb 2017-ben járnak le tömegével a vadászati haszonbérletek, a vadkáros gazdák figyeljenek, ELŐRE szervezkedjenek, ne utólag verjék a fejüket a falba, hogy ismét el fog menni 10 tróger év...

Nincs profilkép
#3414 ano
2012-10-22 09:26:42

Válasz #3398. hozzászólásra

a földhasználati lapot sem tekintheti meg "bárki", hanem aki az "érdekeltségét igazolja". a földhasználati nyilvántartás nem nyilvános nyilvántartás, annak adatait az az érdekeltek tekinthetik meg.

Nincs profilkép
#3413 ano
2012-10-22 09:25:09

Válasz #3395. hozzászólásra

ezt rosszul tudod, a szivességi földhasználatot (ingyenes szerződés) bármikor föl lehet bontani, fél évre előre.

#3412 ARES-826
2012-10-22 08:39:02

Válasz #3404. hozzászólásra

Szerintem kedves Sapsi a tulajdonlapra nem szokták felírni a földhasználatot, azt a földhivatalban külön nyilvántartásban kezelik! A tullapra a tulajdonos adatain szerzési időt szerzés jogcímét, jelzálogot, haszonélvezette, művelésiág változást stb...., szoktak rávezetni!!! Én még soha nem láttam rajta a földhasználót rávezetni!!! smile blinksmile blinksmile blink

Nincs profilkép
#3411 Pöttinger
2012-10-22 06:36:11

"Az cifra eset lenne, ha a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földhasználat a tulajdoni lapon nincs feltüntetve."

Ha a tulajdonos a földhasználó, az is fel van tüntetve a tulajdoni lapon? Én nem figyeltem, de attól még ott lehet valahol.

Az adásvételi szerződésen szerepel egy olyan mondat, hogy per, teher, stb, mentes.

Ha nem szerepel, akkor az ügyvéded, aki intézte az adásvételt, ha szerepel, akkor az eladó a hunyó.

Te meg ......

smile helpsmiliesmile helpsmiliesmile helpsmilie

Nincs profilkép
#3410 Lujzaaaaaa
2012-10-22 05:06:16

Köszönöm a részletes kimeritő válaszodat ,

A tuljdoni lapon a mai napig sem szerepel a bejegyzés. Minden hivatal azt a választ adta eddig, hogy valaki nyilván feketén müveli, tehát keressem meg ahogy tudom. Voltam önkrinál falugazdásznál semmi eredmény nélkül.

Teljesen törvényesen jutottam a földhöz, semmi suss kuss nem volt benne. Láttam, hogy valaki megművelte és biztoam abban hogy csak tévedésről van szó a részéről, nem akartam kárt okozni neki.

Pár honapja szembesültem a földhsználati bejegyzéssel, és amit ez takar hát az maga a csoda ...

Köszönöm tényleg sokat segitettél.

#3409 Capreolus
2012-10-21 21:49:36

Én is pénteken megkaptam és már mind elköltöttem smile tonguep
Jöhet a 2 részlet smile lol

#3408 antaljoco0
2012-10-21 20:36:37

Válasz #3405. hozzászólásra

Hát ez szívás. smile hammer
Kösz az infót.

#3407 apuci
2012-10-21 17:47:15

Válasz #3406. hozzászólásra
mi pénteken kaptuksmile rolleyessmile rolleyessmile rolleyes

Nincs profilkép
#3406 SAPSifüles
2012-10-21 16:42:42

Válasz #3403. hozzászólásra

A felvétel kedden készült, amikor még úgy tűnt, hogy még pénteken is indítanak átutalást, de végül csütörtökre végeztek a kérelmekkel.

Nincs profilkép
#3405 SAPSifüles
2012-10-21 16:40:07

Válasz #3402. hozzászólásra

Én nem várnám, az adategyeztetésre felszólításnak nagyobb esélye van.

Nincs profilkép
#3404 SAPSifüles
2012-10-21 16:36:51

Válasz #3400. hozzászólásra

Először valóban azt kellene megtudni, hogy a „valamilyen” módon bejelentkezés alapján van-e bejegyzett földhasználat, ha igen, pontosan hogyan került bejegyzésre. A földhivataltól az erre a célra rendszeresített nyomtatványon kell kérni a földhasználati lap részleges (= egy adott hrsz-ra vonatkozó) másolatát, amelyből megismerhető – amennyiben létezik – a földhasználat jogcíme és időtartama. Az okirattár részét képező, a bejegyzés alapjául szolgáló dokumentumba pedig iratbetekintéssel kell élni. Az iratbetekintés során másolatot lehet kérni, és kérelemre azt a hatóság hitelesíti.
Érdemes lehet a tulajdoni lapot is összehasonlítani az adásvételkor bemutatottal. Az cifra eset lenne, ha a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földhasználat a tulajdoni lapon nincs feltüntetve.

A további lépések attól függenek, hogy valóban van-e bejegyzett földhasználat, ha igen, a bejegyzés jogszerűen történt-e, illetve 1/1 vagy osztatlan közös tulajdonról van-e szó.

Számomra a te adásvételed körül is vannak homályos pontok. Az, hogy több évig tartott megtudnod, hogy ki használja a földedet, arra enged következtetni, nem hogy helyben lakó, de még a környéken lakó sem vagy. Hacsak nem közeli hozzátartozótól vetted a földet, a vételi ajánlatot ki kellett függeszteni. Legalább három falu teljes lakosságának volt veled szemben elővásárlási joga és senki sem élt vele? Ők tudhattak valamit …

Ha a földhasználat be van jegyezve, akkor az eddig felvett területalapú támogatás nem minősül jogosulatlanul felvett támogatásnak. Ha a földhasználat bejegyzésének jogszerűsége vitatható, akkor az MVH felé jelezheted a birtokvitát, annak rendeződéséig az MVH felfüggeszti az eljárást és nem folyósít támogatást.

#3403 Zoli 63
2012-10-21 11:59:41

Válasz #3402. hozzászólásra

A reggeli sorolóban mondták, szerdán is várható még !

#3402 antaljoco0
2012-10-21 07:35:02

A területalapu támogatás 50%-a, jövőhéten még érkezhet?

Nincs profilkép
#3401 Joske
2012-10-20 23:00:37

Válasz #3399. hozzászólásra

Na úgy tűnik megint javítanom kell magam: a vadászati jog tulajdonjoghoz köthető vagyoni értékű jog. A bányaszorgalmi jog állami monopólium.

Nincs profilkép
#3400 Lujzaaaaaa
2012-10-20 22:03:20

Köszönöm részletes választ,
Tudom ez egy paradox helyzet, az előző tulaj sem tud semmiféle szerződésről, amikor én hozzájutottam akkor nem volt bejegyezve semmi korlátozás a földre, csak azt láttam valaki műveli , próbáltam megkeresni de lepattantam mindenhol.Konkrétan csak 4 hónapja tudom kit is keresk valójában.

Ami viszont a " bérlőt" eléggé rossz szinben tűnteti fel a szememben az az a tény, hogy ügyvédi levélre nem válaszol, tagadja, hogy átvette, és nem hajlandó megmutatni azt a bizonyos papírt ami szerint ő jogosan használná a földet.

Amikor közöltem vele most már jogi utra terelem az ügyet, a sértegetésen kivül még ajánlotta, hogy postán küld nekem 2 ezer forintotsmile lol..

Akkor is végigmegyek már a pályán ha nem kapok semmit. Sok kiadásom volt ezzel a földdel amiből ugy tünik soha egy forintom sem lesz de szerintem ő sem fog már gazdálkodni a büdös életben.

Nincs profilkép
#3399 Joske
2012-10-20 20:59:01

És jut eszembe egy nagyon fontos ingatlanhoz kötődő jog a vadászati jog, amivel szintén nem rendelkezik a tulajdonos. Ezt a jogot az állam adja koncesszióba. Tehát saját földön vadászni sem lehet.

Nincs profilkép
#3398 Joske
2012-10-20 20:54:27

Válasz #3396. hozzászólásra

Az ingatlanhoz számos jog kötődik, a teljesség igény nélkül: tulajdonjog, haszonélvezeti jog, földhasználati jog, szorgalmi jog, bányászati jog, végrehajtási jog, jelzállog jog stb.

Az ingatlan nyilvántartás nyilvános, azt hogy kinek milyen joga van bejegyezve a tulajdoni lapon bárki megnézheti. A földhasználati lapot is bárki megtekintheti. Csupán csak a szerződések nem nyilvánosak!

Jut eszembe az is lehet, hogy osztatlan közös tulajdonban van a területed, ez esetben a tulajdonosoknak kell kijelölni hogy ki mit használ. Azt hiszem ilyen tulajdonra is bejegyzik a szivességi földhasználatot kérésre, bár ebben nem vagyok biztos.

#3397 jamo
2012-10-20 20:45:26

Válasz #3396. hozzászólásra

Igaza Joskének ha előző tulaj használatba adta. Akkor az a használatél amíg le nem jár függetlenül a tulajdonos váltástól. De ha nem szivességi használatba (ez csak egyenesági rokonok között lehetséges ha jól tudom) adta az előző tulaj hanem haszonbérbe akkor neked jár a bérleti díj. Viszont ha nem fizet bérleti díjat akkor sem kérheted vissza földedet tőle csak az elmaradt díjakat perelheted tőle ha jól tudom. Szóval ez olyan fosban turkálós dolog, akármit találsz benne sose fogsz szépen emlékezni rá. smile whistling

Nincs profilkép
#3396 Lujzaaaaaa
2012-10-20 20:39:36

Válasz #3395. hozzászólásra

Ezt jól látod nem sok közöm van hozzá. Viszont az én szerződésemben nem szerepel semmi kitétel arra nézva, h rajtam kívül a földet bárki is használatba vehetné

Nincs profilkép
#3395 Joske
2012-10-20 20:35:26

Válasz #3390. hozzászólásra

Hát itt azt hiszem komoly ismeret hiány esete forog fenn.

A nyilvántartást a földhivatal vezeti. Gondolom öröklés és/vagy vásárlás útján lettél tulajdonos. Lehet a bérlőnek régebben volt rajta földhasználati joga. Akár szívességi földhasználó is lehet. Én is vagyok szívességi földhasználó a testvéreim földjén, és ugyan úgy 20 évre bejegyezték a földhasználatot mint más esetekben. Ha most a testvérem (közeli rokon) eladja a földjét, akkor én maradok még tizenévig földhasználó, anélkül hogy fizetnem kéne bérleti díjjat, és jogosan veszem fel a támogatásokat is.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem sok közöd van a termőföldhöz fűződő jogokról és nyilvántartáshoz, ezért jobban jársz ha egy szakjogászhoz fordulsz.

Nincs profilkép
#3394 Lujzaaaaaa
2012-10-20 20:34:18

Válasz #3392. hozzászólásra

köszönöm, ha bármi más bárkinek eszébe jut,amivel előrébb juthatok írjon bátran!
sajnos csak most jutott tudomásomra, h ki ez a személy
hivatalos uton probáltam utol érni, ezért megy ilyen lassan (nem akartam zaklatni birtokháboritani stb)

#3393 Diesel Tibor
2012-10-20 20:30:39

Válasz #3391. hozzászólásra

Nálam meg a trágya csomót rápakolnám azt az évi 30000q-át,vadász kutya legyen a talpán amelyik ki szagolná,hogy hol is van.smile cowboy

#3392 jamo
2012-10-20 20:26:30

Válasz #3390. hozzászólásra

Földhivatal. Földhasználati nyilvántartás.smile rolleyes

#3391 jamo
2012-10-20 20:25:45

Válasz #3386. hozzászólásra

Az se olyan egyszerű mert ha az illetőnek be van jelentve a földhasználat (még ha csalással is) akkor nagy vita lesz belőle.

De sántít ez az egész... egy földtulajdonos aki törődik a tulajdonával az nem évek múltával kezd el vakarózni hogy vajon ki használhatja és mit lehetne tenni ellene. smile blink Én földembe bele menne valami idegen, ismeretlen egyből a végére járnék...

Nincs profilkép
#3390 Lujzaaaaaa
2012-10-20 20:24:29

Válasz #3387. hozzászólásra

megtudnád mondani, h melyik hivatalnál lehet kikérni a papírokat?

Nincs profilkép
#3389 Lujzaaaaaa
2012-10-20 20:19:47

nem akartam hozzá hasonlóan viselkedni, azért kösz a tippet :)

Nincs profilkép
#3388 Schuszter
2012-10-20 20:17:54

és szólj a rendőrségnek,hogy te leszel az ismeretlen tettes

Nincs profilkép
#3387 Schuszter
2012-10-20 20:15:22

Válasz #3385. hozzászólásra

írtad,hogy van ügyvéded,ő belenézhet a papírokba,lehet,hogy meg kéne kérned......

#3386 Diesel Tibor
2012-10-20 20:14:31

Válasz #3385. hozzászólásra

Egyszer aratáskor előzd be ,,mindjárt szóba áll veled.smile cowboy

Nincs profilkép
#3385 Lujzaaaaaa
2012-10-20 20:10:44

Válasz #3381. hozzászólásra

évek óta nyomában vagyok annak, h ki használja a földemet. Kísérletet arra, h elérjen soha nem tett. ilyen ügyben senkivel sem érintkeztem, tehát biztos, h nem írtam alá még csak véletlenül sem ezzel az üggyel kapcsolatban.

#3384 jamo
2012-10-20 20:10:13

Válasz #3382. hozzászólásra

Bemész földhivatalba és kérsz betekintést a papírokba. Bár a földhasználati nyilvántartás titkos de gondolom a saját földed használatába beengednek tekinteni. És ott látni fogod mi módon jegyezte be a földhasználatot. Ha hamisított és nem áll szóba veled akkor nincs más lehetőség mint jogi lépéseket tenni. smile blink

Nincs profilkép
#3383 Schuszter
2012-10-20 20:09:41

Válasz #3380. hozzászólásra

A barátunk is a földhivatalban tudta meg véletlenül,hogy ő bérbe adta a földjét,alá lett hamisítva a neve. A Földhivatal meg nem ellenőrzi az aláírásokat,ők bejegyzik. Abban az időben még nem is kellett kifüggeszteni a Polg.Hivatalban. De az nem biztos,hogy nálad is ez van,csak úgy megjegyeztem,hogy ilyesmi is előfordulhat.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia egyedülálló mezőgazdasági reformtervvel állt elő
Dánia tervét sokan úttörőnek tartják, mások viszont úgy vélik, nem lesznek...
Azonnali áremelés várható a kutakon!
Pótkocsi,  bálaszállító 2 db,  IFA E-5/2
Pótkocsi, bálaszállító 2 db, IFA E-5/2

500.000 Ft

IFA W50 adagolók
IFA W50 adagolók

25.000 Ft

Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV láncfűrész
Eladó vagy csere: egy Stihl 010 AV...

42.000 Ft

MTZ 892
MTZ 892