Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De az idei évre mikor fizetik ki ? Mert most kezdtem vetettem búzát napraforgót fogok és erre mikor fizetik ki ? a könyvelő most csinálja mvh val a dolgokat.
Ezt a jogcímet a döntéshozatalt követően max. 10-12 napon belül fizetik, jellemzően a pénz előbb kiér, mint a határozat.
MVH vagy NAV felé nincs tartozás? Lehet e miatt tartották vissza, de az erről szóló végzést még nem postázták ki.
Van egy olyan sejtésem, hogy az Ügyfél-tájékoztatási rendszer csak az EMVA jogcímek, valamint az Egységes kérelemben igényelhető jogcímek vonatkozásában ad tájékoztatást.
A termeléshez kötött anyatehéntartás támogatása egyik csoportba sem tartozik.
Kedves Sapsi!
Aki eddig nem kapott sem AKG-t, sem Naturát, sem KAT-ot, de jóváhagyott a kérelme, az mikorra várhatja a pénzét? (a területalapú megjött)
Ma ezt kaptam az mvh-tól: (az idei saps igénylésre kérdeztem rá)
Tisztelt Cím!
Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 2012. évre vonatkozóan még az Egységes kérelemben benyújtható jogcímekkel kapcsolatosan nem jelent meg VM rendelet.
Kérjük kövesse figyelemmel a Vidékfejlesztési Minisztérium (www.kormany.hu) és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (www.mvh.gov.hu) honlapját.
Lehet nálam is ezért nem jön ???? Azt írtam itt akkor anno, hogy jó pár óra késéssel érkezett be az MVH-hoz az elektronikus fix-fax, mint az első emailem.
Nem tudja valaki hogy a fiatal gazda 10% kifizetése mikor esedékes.Mert be lett adva januárba a kifizetési kérelem de nem szóltak még semmit,se ellenőrzés nem volt semmi
Az "Aktuális, elektronikus beadás alatt álló és beadott ügyek" alatt minden szűrési feltétel bekapcsolva hagyása és az "Egy ügyfél összes kérelme" gombra kattintás után csak a "Regisztrációs adatok módosítása" és az "Egységes terület alapú" kérelmeimet listázza ki.
Az "Ügyfél-tájékoztatási Rendszer" alatt az összes aktát lekérve is csak az egységes kérelmek jönnek elő.
Kaptál végzést az ügyintézési határidő meghosszabbításáról, az indokolásban csak írtak valamit. Hamarosan lejár ez a meghosszabbított határidő is, talán már nem kell sokat várni a kifizetésre.
A 25/2011. (IV. 7.) VM rendelet 19. § (3) bekezdése szerint a termeléshez kötött anyatehéntartás támogatási összeg kifizetéséről az MVH 2012. április 30-áig dönt.
Másfél hónappal a határidő előtt ekkora mértékű csúszásról beszélni csak rosszindulatú pletyka lehet.
Az AKG-ban nincs egységes ha-onkénti összeg, mint pl. a SAPS-ban. A támogatás mértéke a különböző célprogramokban eltérő, sőt egyes célprogramokon belül is eltérhet, attól függően, hogy:
- ritka növényt termesztenek-e vagy sem;
- a gyep kaszált vagy legeltetett;
- a terület Natura 2000 támogatásra jogosult-e vagy sem, stb.
Az euróban meghatározott támogatási összegeket megtalálod a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet II. Fejezetében. A Ft-ra átváltás a folyósítás éve január 1-jén érvényes EKB árfolyam alapján történik.
Szia SAPSifüles.
Abban kérném a segítséged,hogy a szóbeszédek szerint az anyatehén támogatást majd csak a nyár közepén fogják kifizetni!Igaz-e ez a szóbeszéd???A válaszodat előre is köszönöm.
rétre és szántóra ugyan annyi területalapút fizetnek?
Ha nem akkor kb mennyi a rété?
A rét Naturás, de évekkel ezelőtt szántó volt, sőt a szomszédom most is vet bele, esetleg megéri megváltoztatni a művelési ágat?
Ha igen annak mi a menete és az kb mennyi idő?
Mekkora részt érint a feltételek nem teljesítése? Csak 1-2 sorral "eltévedt" a szomszéd kukorica vetéskor, vagy az egész táblában kukorica volt?
Ha a feltételek nem teljesítése tény, legalább a szándékosság megállapítását kellene kivédeni:
- az ellenőri jegyzőkönyvre tett észrevételt? azokat a határozathozatalkor figyelembe vették? ha nem, indokolták miért nem?
- tett valamit (az ellenőrzés előtt!) az állapot helyreállítása érdekében?
- gondolom tudja, ki vetette be/törte fel a földjét (a legritkább esetben teszik jótékony manók), felszólította - dokumentáltan - a birtokháborítás megszüntetésére? esetleg jegyzőnél tett bejelentést?
Konkrétumok ismeretének hiányában hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ügyfelemnek volt tavaly KAT ellenőrzése,és az egyik területébe kukoricát találtak, amit ráadásul nem ő vetett oda. Ez Naturás terület is. Az MVH szándékosságnak vette az ügyet, két évre kizárták a KAT támogatásból, és a Naturáját is elutasították. Mivel feltörte(nem ő, hanem vki más, de ezt hogy bizonyítsuk?)a Naturás gyepet, természetvédelmi bírságra is számíthat. Most írjuk a fellebbezést. Ebben szeretném a segítséged kérni, h van-e esetleg vmi használható ötleted a fellebbezés tartalmát illetően? Köszönettel!
Válasz #2941. hozzászólásra
Nekem nem csak kilátásba helyezték,hanem 2x30%-ot le is csippentettek belőle,gazdanapló határidőre be nem küldése végett,holott kezemben a visszaigazolás,hogy időben befogadták.
Fellebbezés megírva,elküldve,szakik szerint fél év minimum mire majd válaszra méltatnak.
Köszönöm a segítséget, így már egyértelmű.
Az zavart meg első olvasatkor (mert akkor is utánanéztem), hogy a 09/10-es és 10/11-es kifizetési határozaton ugyanaz az árfolyam szerepelt, s teljesen egyértelműnek tűnt, hogy akkor ez az odaítéléskori árfolyam.
Tudtam volna tenni valamit, hogy a határozat csak 2012-ben szülessen meg? Azért 100e forintos nagyságrend nagyon nem mindegy...
1913/2006/EK rendelet 7. cikk
(1) (...) az árfolyamok meghatározó ügyleti ténye azon év január 1-je, amely év során a támogatás odaítélésére
vonatkozó határozatot meghozták.
Mindazonáltal azokban az esetekben, amikor a közösségi szabályok értelmében az első albekezdésben említett összegek kifizetése több éven át elhúzódik, az éves részletekre vonatkozó árfolyam meghatározó ügyleti ténye azon év január 1-je, amely évre a szóban forgó részletet folyósítják.
Na, csak utánanéztem.
"7. cikk
(...) az árfolyamok meghatározó ügyleti ténye
azon év január 1-je, amely év során a támogatás odaítélésére vonatkozó határozatot meghozták."
Én úgy értelmeztem, hogy a támogatás odaítélésének éve szerinti árfolyam, de mivel minden alkalommal külön határozat születik, simán lehet, hogy aktuális év jan.1-i árfolyam. Az eddigi két határozatom mindkettő 2011-es.
33537 hozzászólás
Sapsi SAPS előirányzatot tudsz mondani euroban ? (tudom ez csak nagyjáboli érték, de mennyivel növekszik az idén elvileg?)
Válasz #2985. hozzászólásra
értelek köszönöm a választ
Válasz #2984. hozzászólásra
a 2011-es felét októberben, a másik felét idén januárban fizették.
de azt hiszem elvileg következő év június 30-ig kell kifizetniük.
De az idei évre mikor fizetik ki ? Mert most kezdtem vetettem búzát napraforgót fogok és erre mikor fizetik ki ? a könyvelő most csinálja mvh val a dolgokat.
Válasz #2963. hozzászólásra
Szia!
És előtte volt valami ellenőrzés ezzel a 10% kifizetéssel kapcsolatban?
Köszi a választ előre is!
Válasz #2980. hozzászólásra
A legfrissebb tervek április első feléről szólnak.
Válasz #2979. hozzászólásra
Már régen kifizették, aki még nem kapott határozatot, annak még folyamatban lévő KM eljárása lehet.
Sapsi!
Elkülönített cukortámogatás idejéről tudsz valamit?
üdv az lenne a kérdésem hogy a területalapű támogatás mikor kerül kifizetésre?
Válasz #2977. hozzászólásra
Elküldöm e-mailben.
Válasz #2976. hozzászólásra
határozatszám?
Válasz #2975. hozzászólásra
Nincs tartozásom.
Válasz #2974. hozzászólásra
Ezt a jogcímet a döntéshozatalt követően max. 10-12 napon belül fizetik, jellemzően a pénz előbb kiér, mint a határozat.
MVH vagy NAV felé nincs tartozás? Lehet e miatt tartották vissza, de az erről szóló végzést még nem postázták ki.
Válasz #2972. hozzászólásra
MgTE-Támogatási kérelem 2007 telepítés.
Válasz #2972. hozzászólásra
Szia SAPSifüles!
Megtudtál valamit az ügyemmel kapcsolatban?
Üdv
Válasz #2968. hozzászólásra
Sokféle "erdőtámogatás" létezik. Pontosan milyen (a határozatban megjelölt) jogcímen vársz pénzt?
Válasz #2961. hozzászólásra
Van egy olyan sejtésem, hogy az Ügyfél-tájékoztatási rendszer csak az EMVA jogcímek, valamint az Egységes kérelemben igényelhető jogcímek vonatkozásában ad tájékoztatást.
A termeléshez kötött anyatehéntartás támogatása egyik csoportba sem tartozik.
Válasz #2961. hozzászólásra
akkor telefon.
Válasz #2967. hozzászólásra
Köszönöm az infót. Ma meg is érkezett az AKG.
Szia Sapsifüles!
Érdeklődnék az erdőtámogatás felől.
Ellenőrzésem volt mindent rendben találtak, kaptam róla határozatot de pénzt még nem küldtek.Szerinted mikorra várható?
Válasz #2966. hozzászólásra
max. 10-12 nap
Kedves Sapsi!
Aki eddig nem kapott sem AKG-t, sem Naturát, sem KAT-ot, de jóváhagyott a kérelme, az mikorra várhatja a pénzét? (a területalapú megjött)
Előre is köszönöm.
Ma ezt kaptam az mvh-tól: (az idei saps igénylésre kérdeztem rá)
Tisztelt Cím!
Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 2012. évre vonatkozóan még az Egységes kérelemben benyújtható jogcímekkel kapcsolatosan nem jelent meg VM rendelet.
Kérjük kövesse figyelemmel a Vidékfejlesztési Minisztérium (www.kormany.hu) és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (www.mvh.gov.hu) honlapját.
Köszönjük.
Tisztelettel:
Központi Ügyfélszolgálat
Válasz #2943. hozzászólásra
Lehet nálam is ezért nem jön ???? Azt írtam itt akkor anno, hogy jó pár óra késéssel érkezett be az MVH-hoz az elektronikus fix-fax, mint az első emailem.
Válasz #2962. hozzászólásra
Én 2010-ben igényeltem. Akkor július 01-jén jött meg a 10%. Szerintem ez azóta nem változott.
Nem tudja valaki hogy a fiatal gazda 10% kifizetése mikor esedékes.Mert be lett adva januárba a kifizetési kérelem de nem szóltak még semmit,se ellenőrzés nem volt semmi
Válasz #2960. hozzászólásra
Szia, ott nézem.
Az "Aktuális, elektronikus beadás alatt álló és beadott ügyek" alatt minden szűrési feltétel bekapcsolva hagyása és az "Egy ügyfél összes kérelme" gombra kattintás után csak a "Regisztrációs adatok módosítása" és az "Egységes terület alapú" kérelmeimet listázza ki.
Az "Ügyfél-tájékoztatási Rendszer" alatt az összes aktát lekérve is csak az egységes kérelmek jönnek elő.
Válasz #2959. hozzászólásra
Van olyan, hogy ügyek állása.
Elsőre kérj meg valakit, hogy mutassa meg a használatát.
Aztán olvasd el a segédletet.
Nem nehezebb megtanulni kezelni, mint egy mobil telefont.
Szia SAPSI!
Okmányirodában csináltam Ügyfélkapus hozzáférést és az http://mvh.gov.hu oldalon bejelentkezve csak az egységes terület alapú kérelmeimet látom.
A tartáshoz kötött anyatehén támogatással kapcsolatos adatokat valahol meg lehet nézni?
Válasz #2955. hozzászólásra
Szia Sapsifüles!
Ítam pár sort privátban!
Üdv
Válasz #2951. hozzászólásra:
Hihi,Faktor Hektor barátom már ideges
Nagyon köszönöm a segítséget!!
Válasz #2954. hozzászólásra
Kaptál végzést az ügyintézési határidő meghosszabbításáról, az indokolásban csak írtak valamit. Hamarosan lejár ez a meghosszabbított határidő is, talán már nem kell sokat várni a kifizetésre.
és az elektronikus jelölés támogatás?
miért csúszik ilyen nagyon?
Válasz #2949. hozzászólásra
A 25/2011. (IV. 7.) VM rendelet 19. § (3) bekezdése szerint a termeléshez kötött anyatehéntartás támogatási összeg kifizetéséről az MVH 2012. április 30-áig dönt.
Másfél hónappal a határidő előtt ekkora mértékű csúszásról beszélni csak rosszindulatú pletyka lehet.
Válasz #2948. hozzászólásra
Az AKG-ban nincs egységes ha-onkénti összeg, mint pl. a SAPS-ban. A támogatás mértéke a különböző célprogramokban eltérő, sőt egyes célprogramokon belül is eltérhet, attól függően, hogy:
- ritka növényt termesztenek-e vagy sem;
- a gyep kaszált vagy legeltetett;
- a terület Natura 2000 támogatásra jogosult-e vagy sem, stb.
Az euróban meghatározott támogatási összegeket megtalálod a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet II. Fejezetében. A Ft-ra átváltás a folyósítás éve január 1-jén érvényes EKB árfolyam alapján történik.
Válasz #2947. hozzászólásra
De sürgős, de sürgős ...
Ha elindul a 2012. évi e-kérelem, biztosan lesz akkora csinnadratta, hogy tudni fogsz róla.
Válasz #2946. hozzászólásra
A területalapú támogatás összege független a hasznosítás módjától, ugyanannyi rétre és szántóra is.
Szia SAPSifüles.
Abban kérném a segítséged,hogy a szóbeszédek szerint az anyatehén támogatást majd csak a nyár közepén fogják kifizetni!Igaz-e ez a szóbeszéd???A válaszodat előre is köszönöm.
sziasztok,
AKG-tud valaki összeget mondani mennyi volt a tavalyi ha-kb??
Nem ugy volt ,hogy 15. től beadható az egységes 2012? Valaki tud vmit? Illetve megy a lapítás mint az a bizonyos a fűben?
Sziasztok!
rétre és szántóra ugyan annyi területalapút fizetnek?
Ha nem akkor kb mennyi a rété?
A rét Naturás, de évekkel ezelőtt szántó volt, sőt a szomszédom most is vet bele, esetleg megéri megváltoztatni a művelési ágat?
Ha igen annak mi a menete és az kb mennyi idő?
köszönöm.
Válasz #2944. hozzászólásra
Nem könnyű eset ...
Mekkora részt érint a feltételek nem teljesítése? Csak 1-2 sorral "eltévedt" a szomszéd kukorica vetéskor, vagy az egész táblában kukorica volt?
Ha a feltételek nem teljesítése tény, legalább a szándékosság megállapítását kellene kivédeni:
- az ellenőri jegyzőkönyvre tett észrevételt? azokat a határozathozatalkor figyelembe vették? ha nem, indokolták miért nem?
- tett valamit (az ellenőrzés előtt!) az állapot helyreállítása érdekében?
- gondolom tudja, ki vetette be/törte fel a földjét (a legritkább esetben teszik jótékony manók), felszólította - dokumentáltan - a birtokháborítás megszüntetésére? esetleg jegyzőnél tett bejelentést?
Konkrétumok ismeretének hiányában hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kedves SAPSifüles!
Ügyfelemnek volt tavaly KAT ellenőrzése,és az egyik területébe kukoricát találtak, amit ráadásul nem ő vetett oda. Ez Naturás terület is. Az MVH szándékosságnak vette az ügyet, két évre kizárták a KAT támogatásból, és a Naturáját is elutasították. Mivel feltörte(nem ő, hanem vki más, de ezt hogy bizonyítsuk?)a Naturás gyepet, természetvédelmi bírságra is számíthat. Most írjuk a fellebbezést. Ebben szeretném a segítséged kérni, h van-e esetleg vmi használható ötleted a fellebbezés tartalmát illetően? Köszönettel!
Válasz #2941. hozzászólásra
Nekem nem csak kilátásba helyezték,hanem 2x30%-ot le is csippentettek belőle,gazdanapló határidőre be nem küldése végett,holott kezemben a visszaigazolás,hogy időben befogadták.
Fellebbezés megírva,elküldve,szakik szerint fél év minimum mire majd válaszra méltatnak.
Válasz #2940. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget, így már egyértelmű.
Az zavart meg első olvasatkor (mert akkor is utánanéztem), hogy a 09/10-es és 10/11-es kifizetési határozaton ugyanaz az árfolyam szerepelt, s teljesen egyértelműnek tűnt, hogy akkor ez az odaítéléskori árfolyam.
Tudtam volna tenni valamit, hogy a határozat csak 2012-ben szülessen meg? Azért 100e forintos nagyságrend nagyon nem mindegy...
Válasz #2939. hozzászólásra
Utólag könnyű ám okosnak lenni.
"Na, csak utánanéztem."
Legközelebb előbb kell utána nézni! É(néznünk).
Az AKG miatti GN elektronikus feltöltésnél voltak valami gonodk? Van két személy is, aki 30% büntit helyeztek kilátásba.
Az általam beküldöttek között vajon hány "rossz" lesz?
Valami szoftver hiba is lehetett, vagy csak a beküldő nem volt elég figyelmes?
Válasz #2939. hozzászólásra
Olvasd tovább is ...
1913/2006/EK rendelet 7. cikk
(1) (...) az árfolyamok meghatározó ügyleti ténye azon év január 1-je, amely év során a támogatás odaítélésére
vonatkozó határozatot meghozták.
Mindazonáltal azokban az esetekben, amikor a közösségi szabályok értelmében az első albekezdésben említett összegek kifizetése több éven át elhúzódik, az éves részletekre vonatkozó árfolyam meghatározó ügyleti ténye azon év január 1-je, amely évre a szóban forgó részletet folyósítják.
Az AKG-ra a második albekezdés vonatkoztatható.
Válasz #2936. hozzászólásra
Na, csak utánanéztem.
"7. cikk
(...) az árfolyamok meghatározó ügyleti ténye
azon év január 1-je, amely év során a támogatás odaítélésére vonatkozó határozatot meghozták."
Én úgy értelmeztem, hogy a támogatás odaítélésének éve szerinti árfolyam, de mivel minden alkalommal külön határozat születik, simán lehet, hogy aktuális év jan.1-i árfolyam. Az eddigi két határozatom mindkettő 2011-es.
Ha ezt tudom, fellebbezek...
Sziasztok , Jó estét!
Valaki anyatehén támogatásról tud valamit?
További kellemes estét !
Üdv: Ági