Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello SAPSIkám! Egy keresztkérdésem lenne...Milyen mértékü a szankció a KM szerint ha következő évben is szóját vetne valaki arra a terület ami idén is az volt,itt különben megjegyezném több évtizedes termelői tapasztalat(ill több kíserletet is nálam végeznek) szerint bevált gyakorlat,hogy két évig is lehet gond nélkül szóját termelni ezért teljesen értelmetlen volt a Kölcsönös Megfeletetésben előírni ilyen szigorúan ,hogy tilos kétszer vetni egy ilyen minden szempontból hasznos talaj javító növényt...Mevilágitanám azt is miért időszerü ez a kérdés ,mindenki tudja hogy a kalászosok egy része 20%-os kelést produkált van ahol rosszabb és sok helyen helyesen szója után vetik a búzát és itt is ugyan az a helyzet mint máshol vagyis víz nélkül nem megy...A fórum találkozó legfontosabb témája lehetne a KM szabályainak termelő barátivá alakítása "egyebek mellett"...Persze ez a kérdés is csak akkor aktuális ha az eurózóna él még majd ,de világosan látszik ,hogy szétbomlik ill bomlasztják ez pedig magával sodorja az UNI bukásáát ill bomlását AMI VISZONT MAGÁVAL VISZI A TERÜLETALPU TÁMOGATÁSOKAT IS...
Kedves SAPSifüles! BUÉK! Kérdésem lenne hozzád, ha volt "nem termelői beruházás" ellenőrzés,/ utolsó kifizetés /,még nincs lezárva, ez befolyással lehet-e a kifizetéseimre? SAPS, AKG, NATURA 2000. köszönöm a választ.
Szia Sapsi! Kérdésem lenne ügyfél tájékoztatásnál ha még azt írják,hogy "ellenőrzés alatt" akkor még nem igen van határozat,igaz? Volt egy késve beküldött papírom és azon rágódom,hogy befogadták-e!
Kedves Sapsi! Arról lehet-e tudni valami infót, hogy ha dec. végén megérkezett a Natura-támogatás, de az AKG nem, utóbbi kb. mikor várható? Ez is csak jan. közepe után, vagy elvileg bármikor? Köszi!
K.A.T. támogatást kaptam, 180 hektáron gazdálkodok, 4,8 túligénylést állapítottak meg.Egy 3,2 ha.-os K.A.T. 20as területen szorva vetést csináltunk zabot. Került bele véletlenül kukorica is ,ami szintén kikelt. Itt-ott foltokban. Egy 5,2 ha-os területen,ami naturás legelő is. Nádasodást talált kb egy hektáron, plusz kifogásolja hogy a terülten egy romos libahodály található,de ez nem az én területem. Ezt mi természetes megreklamáltuk. Ezért pénzt még nem kaptam. Milyen szankciók kaphatók? Pénzt mikor várhatok,mert elviszik a gépeimet?! K.A.T. 19/75 ha, K.A.T. 20/6.7 ha, Á.K.G./96 ha.
Előre is köszönöm.
A mindenkori javadalmazásuk 15-20 hagynám náluk, s ha tudják a miniszter szó latin jelentését, s meg felelnek neki akkor majd beszélhetünk a későbbi javadalmazásról.
Nem írom le a tavalyi történetemet , de visszaolvasható ,és SAPSifüles nélkül májusig nem értettem volna ,hogy mi az ábra , nálam a jobb verzió volt a forgatókönyv , és a fellebbezés miatt a gyorsaság május végére hozta el a jogerős végzést.
A rosszabbik:
Megvárják, amíg a KM szankció jogerős elbírálása megtörténik, és csak azt követően döntenek támogatás kifizetéséről. Ismerve a jogorvoslati eljárás "gyorsaságát", ez bizony két-három hónapos késedelmet is jelenthet.
A jobbik:
Ekkor is a KM szankció jogerős elbírálása után hozzák meg a határozatot, de pl. a SAPS esetén végzésben dönthetnek közbenső kifizetésről, ahol az összeg ugyan a KM szankcióval csökkentett, de ha a határozat - a KM fellebbezés nyomán - nem fog tartalmazni KM szankciót, a határozat alapján a csökkentést is kifizetik.
Szia SAPSifüles!
Fellebbezést nyújtottam be az MVH-hoz mert 1% támogatás megvonásra büntettek meg 1 Ha KAT-os terület miatt.
A zöldhatóság késlekedése miatt nem kaszáltunk mert nem adtak ki engedélyt 2 hónapig.
A fellebbezés miatt mennyit csúszhat a támogatások kifizetése? /SAPS, AKG, KAT, Natura 2000 és zöldség gyümölcs szerkezetátalakítás/
33532 hozzászólás
szegeny sapsi....
Hello SAPSIkám! Egy keresztkérdésem lenne...Milyen mértékü a szankció a KM szerint ha következő évben is szóját vetne valaki arra a terület ami idén is az volt,itt különben megjegyezném több évtizedes termelői tapasztalat(ill több kíserletet is nálam végeznek) szerint bevált gyakorlat,hogy két évig is lehet gond nélkül szóját termelni ezért teljesen értelmetlen volt a Kölcsönös Megfeletetésben előírni ilyen szigorúan ,hogy tilos kétszer vetni egy ilyen minden szempontból hasznos talaj javító növényt...Mevilágitanám azt is miért időszerü ez a kérdés ,mindenki tudja hogy a kalászosok egy része 20%-os kelést produkált van ahol rosszabb és sok helyen helyesen szója után vetik a búzát és itt is ugyan az a helyzet mint máshol vagyis víz nélkül nem megy...A fórum találkozó legfontosabb témája lehetne a KM szabályainak termelő barátivá alakítása "egyebek mellett"...Persze ez a kérdés is csak akkor aktuális ha az eurózóna él még majd ,de világosan látszik ,hogy szétbomlik ill bomlasztják ez pedig magával sodorja az UNI bukásáát ill bomlását AMI VISZONT MAGÁVAL VISZI A TERÜLETALPU TÁMOGATÁSOKAT IS...
Kedves SAPSifüles! BUÉK! Kérdésem lenne hozzád, ha volt "nem termelői beruházás" ellenőrzés,/ utolsó kifizetés /,még nincs lezárva, ez befolyással lehet-e a kifizetéseimre? SAPS, AKG, NATURA 2000. köszönöm a választ.
Sapsifüles!
Azt szeretném kérdezni, hogy a tejkvóta támogatást illetve a nem termelő beruházást mikor fizetik?
Válasz #2225. hozzászólásra
Köszi! Nem volt hiánypótoltatásom,öko igazolásom maradt le. Önkéntes hiánypótlásként küldtem be!
Válasz #2224. hozzászólásra
Te egy angyal vagy!!!
Éljen SAPSi!!! nagyon hasznos infokat adsz
Egyéb kérdésekben is ilyen jártas vagy?pl pályázatok ki mit mire pályázhat? illetve tudsz e segíteni ilyen jellegű kérdésekben?
Válasz #2222. hozzászólásra
Jól gondolod. Ha a kérelem még "ellenőrzés alatt" van, akkor ott még nem igen van határozat.
A hiánypótlási felszólításra késve beküldött papírokat nem szokták elfogadni.
Válasz #2221. hozzászólásra
kalkulálhatsz rá
Válasz #2220. hozzászólásra
ennyire fontos az információforrás?
Szia Sapsi! Kérdésem lenne ügyfél tájékoztatásnál ha még azt írják,hogy "ellenőrzés alatt" akkor még nem igen van határozat,igaz? Volt egy késve beküldött papírom és azon rágódom,hogy befogadták-e!
Válasz #2217. hozzászólásra
A jan.18-20.-ai saps kifizetés mennyire tuti?Kalkulálni kell a kiadásokat.
Válasz #2217. hozzászólásra
de de nem értem
na mindegy.
köszi a választ
Válasz #2218. hozzászólásra
A Nagy Testvér mindent lát! Sapsi meg mindent tud - legalábbis ami életünk eme részét illeti.
Válasz #2216. hozzászólásra
Nagy Testvér mindent tud...
Válasz #2216. hozzászólásra
nem stimmel?
Válasz #2214. hozzászólásra
de a dátumot honnan tudod?
köszi a választ
Válasz #2213. hozzászólásra
Tavaly jan. 24-én kaptad. Idén is kb. akkor.
az anyajuh támogatás mikor várható?
tudja esetleg valaki?
Válasz #2209. hozzászólásra
akkor már kva szar, ha csak remény marad...
kösz zoli jogos a meglatasod.
Válasz #2209. hozzászólásra
Viktor után szabadon....
Válasz #2207. hozzászólásra
2012 a remény éve
Válasz #2207. hozzászólásra
Valamikor utána biztosan.
Válasz #2205. hozzászólásra
és 20-a után lesz?
Válasz #2205. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #2204. hozzászólásra
Amihez részben (AKG ilyen) vagy egészben a magyar költségvetés adja a forrást, jan. 20. előtt nem lesz kifizetés.
Válasz #2198. hozzászólásra
Kedves Sapsi! Arról lehet-e tudni valami infót, hogy ha dec. végén megérkezett a Natura-támogatás, de az AKG nem, utóbbi kb. mikor várható? Ez is csak jan. közepe után, vagy elvileg bármikor? Köszi!
GRÜNbácsi, ti megkaptátok már a támogatás 2. felét az APIA-tól?
Válasz #2200. hozzászólásra
Szia Joc, miért nem írsz privátban ?
bocs sapsi nem tamogatast ellen örzest kaptam
Szia Sapsi!
K.A.T. támogatást kaptam, 180 hektáron gazdálkodok, 4,8 túligénylést állapítottak meg.Egy 3,2 ha.-os K.A.T. 20as területen szorva vetést csináltunk zabot. Került bele véletlenül kukorica is ,ami szintén kikelt. Itt-ott foltokban. Egy 5,2 ha-os területen,ami naturás legelő is. Nádasodást talált kb egy hektáron, plusz kifogásolja hogy a terülten egy romos libahodály található,de ez nem az én területem. Ezt mi természetes megreklamáltuk. Ezért pénzt még nem kaptam. Milyen szankciók kaphatók? Pénzt mikor várhatok,mert elviszik a gépeimet?! K.A.T. 19/75 ha, K.A.T. 20/6.7 ha, Á.K.G./96 ha.
Előre is köszönöm.
Válasz #2198. hozzászólásra
Válasz #2197. hozzászólásra
Nektek már bizonyíték, a többieknek még csak ígéret. (Vagy nem az Old Spice-ról van szó? )
Válasz #2178. hozzászólásra
Akkor neked nagy szerencséd van. Mi majdnem fél milliót.
jó reggelt!
tud valaki infót arról, hogy az anyajuh támogatás mikor várható?
Válasz #2193. hozzászólásra
Ezen előírások be nem tartásának jogkövetkezménye a KM szankció.
Mértékének (1 % - 100 %) megállapítási szabályait a 81/2009. (VII. 10.) FVM rendelet tartalmazza.
Válasz #2192. hozzászólásra
A mindenkori javadalmazásuk 15-20 hagynám náluk, s ha tudják a miniszter szó latin jelentését, s meg felelnek neki akkor majd beszélhetünk a későbbi javadalmazásról.
Válasz #2190. hozzászólásra
Köszi, erről tudok nálunk a vetésforgó és a nitrát érzékenység betartása a fő domináns dolog.
Válasz #2191. hozzászólásra
Akkor ha nem felelnek meg valamiben,akkor 30-50% adóbefizetést megvonni a mindenkori hatalomtól ?
Válasz #2189. hozzászólásra
Már leírták.
Nem a mezőgazdaságban ott tudom, de másképp, kölcsönösen megfelelni a választóknak.
Válasz #2189. hozzászólásra
Mi a kölcsönös megfeleltetés (KM)?
Válasz #2186. hozzászólásra
Mit tartalmaz a KM szankció???
Köszönöm a válaszokat.
Reménykedem!
Válasz #2183. hozzászólásra
Nem írom le a tavalyi történetemet , de visszaolvasható ,és SAPSifüles nélkül májusig nem értettem volna ,hogy mi az ábra , nálam a jobb verzió volt a forgatókönyv , és a fellebbezés miatt a gyorsaság május végére hozta el a jogerős végzést.
Válasz #2183. hozzászólásra
Két eset lehetséges.
A rosszabbik:
Megvárják, amíg a KM szankció jogerős elbírálása megtörténik, és csak azt követően döntenek támogatás kifizetéséről. Ismerve a jogorvoslati eljárás "gyorsaságát", ez bizony két-három hónapos késedelmet is jelenthet.
A jobbik:
Ekkor is a KM szankció jogerős elbírálása után hozzák meg a határozatot, de pl. a SAPS esetén végzésben dönthetnek közbenső kifizetésről, ahol az összeg ugyan a KM szankcióval csökkentett, de ha a határozat - a KM fellebbezés nyomán - nem fog tartalmazni KM szankciót, a határozat alapján a csökkentést is kifizetik.
Válasz #2179. hozzászólásra
Én is megtenném mert akkor biztosan volt mellette több is..De a vicet félre téve a minusz az minusz és kibb Szarul esik!!
Válasz #2182. hozzászólásra
Köszönöm, neked is B.Ú.É.K.
Fejér megyében lakom.
Szia SAPSifüles!
Fellebbezést nyújtottam be az MVH-hoz mert 1% támogatás megvonásra büntettek meg 1 Ha KAT-os terület miatt.
A zöldhatóság késlekedése miatt nem kaszáltunk mert nem adtak ki engedélyt 2 hónapig.
A fellebbezés miatt mennyit csúszhat a támogatások kifizetése? /SAPS, AKG, KAT, Natura 2000 és zöldség gyümölcs szerkezetátalakítás/