Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agroporta #3966. hozzászólásáraIgen, így van. De én most arra gondoltam, hogy mindemellé a közönség zöme sem a vásárlóképes rétegből kerül ki, hanem a pizzára, ingyen pálinkára vadászókból.
Válasz Agroporta #3964. hozzászólásáraPersze, igazi potyázós fillérbacós. Azon pislogtam, múltnap, hogy hívott vendéget(-ket) kávézni az agroinform strandhoz. Még ott is más facával veri a csalánt………1xűen egy undormány, ingyenélő, carrãgó tróger.
Válasz Bárány #3965. hozzászólásáraegy kisebb vagyon a hely, a kaja örületesen drága v esetleg ehetelen is, a belépőjegy sincs ingyen, a szálloda szintén erre a néhány napra...
Válasz rtamas1976 #3959. hozzászólásáraOk.
A színpadon beszéltek a fiatal gazda pályázatról.
Ha jövőre is lesz és "érdekli a gyereket" érdemes meghallgatni.
Mikor mi ilyen korban voltunk, épp nem kedvezett számunkra a kiírás.
Válasz mihaszna #3957. hozzászólásáraIgen.
Még szerencse, hogy az autóm szervizbe van.
A vad riasztós "játéknál" is, a multiva, huminisz, megkínáltak. Hol pálinka, hol sör, és ugye ebédre a pizza az agroinform standon.
Egy partner nem jött el a családdal, ezért maradt pár jegyünk, hátha valakinek jól jön aki ma vagy holnap látogat ki az EXPO-ra.
Alább 4 darab kód, amit a https://hungexpo.hu/meghivo/ oldalon tudtok beváltani. Nem kedvezményes, ingyenes.
Válasz Gumóka #3943. hozzászólásáraNem bánod meg, érdemes eljárni, akár minden évben. Ennyi szórakozás (én teljesen úgy fogom fel), jár az embernek. Főleg ha egyszer rászánod magad Hannoverre…
Válasz Gumóka #3944. hozzászólásáraKihagyom az agromasht.
Kissebb gazdaságoknak alig van valami, csak a nagy dőg gépek, flegma eladókkal. Van egy olyan kötelező szaga az egésznek!
Pár éve voltunk egy Újvidéki kiállitáson, ott volt minden, még kézzel hajtott triőr is.
Válasz t.romsics #3942. hozzászólásáraMezőfalva egyébként egyre jobban növi ki magát, ami nagy előnye, hogy nem csak a betonon tudod nézegetni a gépeket, meg is húzzák.
Válasz RARGAkèny #3941. hozzászólásáraÉn is szeretem Mezőfalvát, közelebb is van, viszonylag kellő számú a kiállító is, csak sokszor nagy a sár, vagy már dög meleg van.
Válasz t.romsics #3938. hozzászólásáraAgrárgèpshow van helyette már èvek óta, Mezőfalván. Üzem közben is látni A-Z ig mindent, ennèl nem kell jobb. Ès tök ingyenes minden, mèg ebèdre is kaptam jegyet
Válasz RARGAkèny #3936. hozzászólásáraElsősorban a kormányzati GDP növekedési terveknek megfelelve, én elutazom, megeszem a sült kolbászom (vagy ami eszembe jut), másodsorban megtisztelem legalább azokat a cégeket, akik éreztek legalább annyi erőt ebbe a posványba, hogy kifizették a helypénzt és megjelentek.
Válasz RARGAkèny #3936. hozzászólásáraMár vagy 3 éve nem megyünk. Minek,hisz az egész csak cirkusz (főleg a kite). Szerintem simán meg is lehetne szüntetni,az egész csak a terület gazdájának jó buli.
Régem ami Jánoshalmán volt az többet ért,nem is értem az miért szűnt meg.
Válasz brabus20 #3934. hozzászólásáraPersze hogy nem megyünk, a lényeg kivonult egyéb okok miatt, maradt a vásárfia, kézműves lángos stb. kösz nem érdekel.
Válasz Ohaza63 #3928. hozzászólásáraJellemzően a bérvállalkozók szolgálják ki a kisebb gazdákat. Hiába sokkal kisebbek a birtokméretek, mégis nyugat-európában van a legtöbb rotoros kombájn, szinte nincs már 9 m alatt vágóasztal, silózók is mind-mind 7,5-9 méteresek, kaszák 9-10-12m, rendsodrók 10 m fölött, pótkocsik zöme tridem, és egyre inkább 400 lóerő közeli gépek vontatják őket. Egyre több a célgép: önjáró permetezők, xerion-okból kialakított önjáró hígtrágya injektálók...
a xart is 100 milliós gép viszi ki az udvarból, ellenben itthon a kugli mtz meg az terepes ifa helyett.
Azért ez szomorú, mert a KSH szerint 540 db nagy cég van az országban, aki 1000 Ha felett gazdálkodik és emellett van kb. 35.000 géppel is rendelkező gazda is.
Ebből a 35.000 gazdából a KSH szerint 80 % a 100 Ha alatti.
Akkor úgy néz ki , hogy ez a 28.000 gazda toronymagasan le van tojva.
Az EU ban az átlag földméret az Eurostat szerint 11 Ha.
Ki szolgálja ki az ilyen kicsi gazdákat külföldön?
Pedig Kohn bácsi is megmondta: "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint"
Válasz Ohaza63 #3925. hozzászólásáraNem nagyon. Az a gond hogy ők több 100ha gazdaságokra vannak ráállva. De ha ránézel a reklámanyagra a munkaszélesség és le igény honnan kezdődik.
Válasz Ohaza63 #3925. hozzászólásáraNem igazàn, mondjuk engem a talajművelő ,vető-ültetőgèpek èrdekeltek volna a szőlèszet, erdèszet szegmensből. Kisgèpeket nem èri meg kihozni, 9000 Ft+àfa /nm területi dij mellett, akik tehettèk emeletes vàzra èpitettek fel gèpeket, h többet làssanak az èrdeklődők a termèkeikből.
Olyan kérdésem volna hozzátok, akik voltak a kiállításon, hogy most volt e olyan kiállító, aki a kisebb gazdaságokra gondolva nem 100 milliós gépeket és eszközöket vitt fel a bemutatóra.
Régebben rendszeresen jártam, de csak a Csányinak és Lölőnek való gépek voltak kiállítva, így elment az egésztől a kedvem.
Válasz envagyok2 #3923. hozzászólásáraHa viszont olyat keres, amit szinte bármelyik traktorba átszerelhető, akkor csak a kormánytekergetős lesz a praktikus választás. Ebben jó a Trimble autopilot motordrive, de a topcon sem rossz állítólag, meg fél-harmad áron kevesebb tudással, de azonos pontossággal van pl CHCNAV.
Válasz Sk Laci #3921. hozzászólásárasorvezetőt keresel, vagy automata kormányt?
mert ha nincs auto kormányod, hiába tud a sorvezetőd 2,5 cm-t, azt soha nem vezeted le kézzel, 10-20 cm-t fogsz kacsázni legalább.
auto kormányt pedig megint kettő van, gyári orbitos, vagy a kormányt tekergetős. elsőnél a gyári rendszert nem igen tudod kikerülni, másodiknál meg... ha van előkészítésed, én nem lesném egész nap a kormány pörgését...
ha sorvezetpt keresel kézi komrányzáshoz, ode fölösleges a 2,5 cm, oda a min 10-20 cm-s csatlakzási pontosságú korrekciók elégségesek, omistár, range point és még biztos rengeteg van belőlük.
4022 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-27 16:02:07
Válasz Agroporta #3966. hozzászólásáraIgen, így van. De én most arra gondoltam, hogy mindemellé a közönség zöme sem a vásárlóképes rétegből kerül ki, hanem a pizzára, ingyen pálinkára vadászókból.
Válasz Agroporta #3964. hozzászólásáraPersze, igazi potyázós fillérbacós. Azon pislogtam, múltnap, hogy hívott vendéget(-ket) kávézni az agroinform strandhoz. Még ott is más facával veri a csalánt………1xűen egy undormány, ingyenélő, carrãgó tróger.
Voltam az Expon, hatalmas csalódás volt. Alig volt kiállító, az árak horrorisztikusak....
Siralom, hogy mivé vált ez a szakma is...
Válasz Derby-Túr Kft. #3962. hozzászólásáraJÓ lett volna de így is ott voltunk.Köszönöm
Válasz Agroporta #3966. hozzászólásáraNa ezt unták meg a nagycégek.
Válasz Bárány #3965. hozzászólásáraegy kisebb vagyon a hely, a kaja örületesen drága v esetleg ehetelen is, a belépőjegy sincs ingyen, a szálloda szintén erre a néhány napra...
Válasz Agroporta #3964. hozzászólásáraJa, mert éljen a szakma, mi!
Aztán meg megy a csodálkozás, miért maradoznak el a kiállítók...
Válasz Radocz #3958. hozzászólásáraakkor jól érezted magadat
Válasz Derby-Túr Kft. #3962. hozzászólásáraSajnos nem tudunk menni, így nem is élek a lehetőséggel, de igazán köszönöm felajánlásod! Így ismeretlenül is jól esett
Válasz lala #3956. hozzászólásáraEz a 3 darab maradt amit nem váltottak be, aki kapja marja
A8LUW01233C0
A8LUW01203C6
A8LUW01204A5
Válasz Radocz #3960. hozzászólásáraSzemezünk vele!
És a kertészetivel is.
Válasz rtamas1976 #3959. hozzászólásáraOk.
A színpadon beszéltek a fiatal gazda pályázatról.
Ha jövőre is lesz és "érdekli a gyereket" érdemes meghallgatni.
Mikor mi ilyen korban voltunk, épp nem kedvezett számunkra a kiírás.
Másnak bejöhet.
Válasz Radocz #3958. hozzászólásáraJövőre is remélem találkozunk!
Válasz mihaszna #3957. hozzászólásáraIgen.
Még szerencse, hogy az autóm szervizbe van.
A vad riasztós "játéknál" is, a multiva, huminisz, megkínáltak. Hol pálinka, hol sör, és ugye ebédre a pizza az agroinform standon.
Jövőre ugyanitt.
Válasz Radocz #3952. hozzászólásáraMi az a HP?
Házi pálinka?
Válasz Derby-Túr Kft. #3953. hozzászólásáraHa esetleg még marad szívesen átveszem.
Azért aki volt,képet dobhatott volna!Had szörnyűlközzünk!
Válasz Derby-Túr Kft. #3953. hozzászólásáraKöszönjük szépen. ???? Felhasználtuk a négy kódot. Ott leszünk.
Egy partner nem jött el a családdal, ezért maradt pár jegyünk, hátha valakinek jól jön aki ma vagy holnap látogat ki az EXPO-ra.
Alább 4 darab kód, amit a https://hungexpo.hu/meghivo/ oldalon tudtok beváltani. Nem kedvezményes, ingyenes.
A8LUW0122906
A8LUW01230AD
A8LUW012319F
A8LUW012325A
Ha beváltottad jelezd, más már ne próbálkozzon
Köszönöm szépen a belépőt!
Már rég megjött.
HP-t kapunk, ha szépen kérünk?
Válasz mihaszna #3950. hozzászólásáraNem tudom.
De majd kiderül.
Válasz Tézé #3949. hozzászólásáraMi a különbség a kettő között?
Válasz KZs #3939. hozzászólásáraUgy tudom hogy nem lessz agrargépshow . Csak Agromashexpo lesz
Válasz t.romsics #3947. hozzászólására10 éve készülünk oda.
Válasz Gumóka #3943. hozzászólásáraNem bánod meg, érdemes eljárni, akár minden évben. Ennyi szórakozás (én teljesen úgy fogom fel), jár az embernek. Főleg ha egyszer rászánod magad Hannoverre…
Válasz Jóskabáttya #3945. hozzászólásáraNa igen, azt már olvastam itt, hogy az újvidékire érdemes ellátogatni
Válasz Gumóka #3944. hozzászólásáraKihagyom az agromasht.
Kissebb gazdaságoknak alig van valami, csak a nagy dőg gépek, flegma eladókkal. Van egy olyan kötelező szaga az egésznek!
Pár éve voltunk egy Újvidéki kiállitáson, ott volt minden, még kézzel hajtott triőr is.
Válasz t.romsics #3942. hozzászólásáraMezőfalva egyébként egyre jobban növi ki magát, ami nagy előnye, hogy nem csak a betonon tudod nézegetni a gépeket, meg is húzzák.
Válasz t.romsics #3942. hozzászólásáraAgromasht már én is kihagyom, sok éve voltam már utoljára, akkor is buszos szervezés volt.
Utálom BP-t...
Mezőfalva jó, egy köpés nekem, de még sosem voltam, mert nem sikerül odaérni, de idén ha piros hó esik is, ott leszek
Omékon, Hódmezővásárhelyen, Bábolnán voltam még régen Papámmal, aztán Ő sincs már 16 éve...
Válasz RARGAkèny #3941. hozzászólásáraÉn is szeretem Mezőfalvát, közelebb is van, viszonylag kellő számú a kiállító is, csak sokszor nagy a sár, vagy már dög meleg van.
Válasz t.romsics #3938. hozzászólásáraAgrárgèpshow van helyette már èvek óta, Mezőfalván. Üzem közben is látni A-Z ig mindent, ennèl nem kell jobb. Ès tök ingyenes minden, mèg ebèdre is kaptam jegyet
Válasz KZs #3939. hozzászólásáraEzt már több hónap(ok) óta tudni lehetett.
Válasz brabus20 #3934. hozzászólásáraMai informácíóm :A nagyok nem jönnek,nem állítanak ki.Kíváncsi vagyok igaz-e.
Válasz RARGAkèny #3936. hozzászólásáraElsősorban a kormányzati GDP növekedési terveknek megfelelve, én elutazom, megeszem a sült kolbászom (vagy ami eszembe jut), másodsorban megtisztelem legalább azokat a cégeket, akik éreztek legalább annyi erőt ebbe a posványba, hogy kifizették a helypénzt és megjelentek.
Válasz RARGAkèny #3936. hozzászólásáraMár vagy 3 éve nem megyünk. Minek,hisz az egész csak cirkusz (főleg a kite). Szerintem simán meg is lehetne szüntetni,az egész csak a terület gazdájának jó buli.
Régem ami Jánoshalmán volt az többet ért,nem is értem az miért szűnt meg.
Válasz brabus20 #3934. hozzászólásáraPersze hogy nem megyünk, a lényeg kivonult egyéb okok miatt, maradt a vásárfia, kézműves lángos stb. kösz nem érdekel.
Válasz brabus20 #3934. hozzászólásáraÉn készülök, ha csak valami közbe nem jön.
Üdv! Idén mentek az expóra, vagy nagyon gyenge lesz a kiállítás?
Válasz Sk Laci #3932. hozzászólásáraszia! ez csak cetop elektromágneses szeleppel van szerelve, munkagép vezetéséhez.
Válasz JOSEY #3922. hozzászólásáraPrivátban tudnál konkrét árat is küldeni villanymotoros kórmánnyal?
Válasz JOSEY #3922. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm
Válasz envagyok2 #3923. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Ohaza63 #3928. hozzászólásáraJellemzően a bérvállalkozók szolgálják ki a kisebb gazdákat. Hiába sokkal kisebbek a birtokméretek, mégis nyugat-európában van a legtöbb rotoros kombájn, szinte nincs már 9 m alatt vágóasztal, silózók is mind-mind 7,5-9 méteresek, kaszák 9-10-12m, rendsodrók 10 m fölött, pótkocsik zöme tridem, és egyre inkább 400 lóerő közeli gépek vontatják őket. Egyre több a célgép: önjáró permetezők, xerion-okból kialakított önjáró hígtrágya injektálók...
a xart is 100 milliós gép viszi ki az udvarból, ellenben itthon a kugli mtz meg az terepes ifa helyett.
Válasz Gepi #3927. hozzászólásáraKöszi a választ.
Akkor jó hogy nem mentem fel, régebben is ez volt a tapasztalat.
Azért ez szomorú, mert a KSH szerint 540 db nagy cég van az országban, aki 1000 Ha felett gazdálkodik és emellett van kb. 35.000 géppel is rendelkező gazda is.
Ebből a 35.000 gazdából a KSH szerint 80 % a 100 Ha alatti.
Akkor úgy néz ki , hogy ez a 28.000 gazda toronymagasan le van tojva.
Az EU ban az átlag földméret az Eurostat szerint 11 Ha.
Ki szolgálja ki az ilyen kicsi gazdákat külföldön?
Pedig Kohn bácsi is megmondta: "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint"
Válasz Ohaza63 #3925. hozzászólásáraNem nagyon. Az a gond hogy ők több 100ha gazdaságokra vannak ráállva. De ha ránézel a reklámanyagra a munkaszélesség és le igény honnan kezdődik.
Válasz Ohaza63 #3925. hozzászólásáraNem igazàn, mondjuk engem a talajművelő ,vető-ültetőgèpek èrdekeltek volna a szőlèszet, erdèszet szegmensből. Kisgèpeket nem èri meg kihozni, 9000 Ft+àfa /nm területi dij mellett, akik tehettèk emeletes vàzra èpitettek fel gèpeket, h többet làssanak az èrdeklődők a termèkeikből.
Olyan kérdésem volna hozzátok, akik voltak a kiállításon, hogy most volt e olyan kiállító, aki a kisebb gazdaságokra gondolva nem 100 milliós gépeket és eszközöket vitt fel a bemutatóra.
Régebben rendszeresen jártam, de csak a Csányinak és Lölőnek való gépek voltak kiállítva, így elment az egésztől a kedvem.
Ezek a cégek nem is gondolnak a kicsikre.
Válasz envagyok2 #3923. hozzászólásáraHa viszont olyat keres, amit szinte bármelyik traktorba átszerelhető, akkor csak a kormánytekergetős lesz a praktikus választás. Ebben jó a Trimble autopilot motordrive, de a topcon sem rossz állítólag, meg fél-harmad áron kevesebb tudással, de azonos pontossággal van pl CHCNAV.
Válasz Sk Laci #3921. hozzászólásárasorvezetőt keresel, vagy automata kormányt?
mert ha nincs auto kormányod, hiába tud a sorvezetőd 2,5 cm-t, azt soha nem vezeted le kézzel, 10-20 cm-t fogsz kacsázni legalább.
auto kormányt pedig megint kettő van, gyári orbitos, vagy a kormányt tekergetős. elsőnél a gyári rendszert nem igen tudod kikerülni, másodiknál meg... ha van előkészítésed, én nem lesném egész nap a kormány pörgését...
ha sorvezetpt keresel kézi komrányzáshoz, ode fölösleges a 2,5 cm, oda a min 10-20 cm-s csatlakzási pontosságú korrekciók elégségesek, omistár, range point és még biztos rengeteg van belőlük.