Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 406.01 Ft USD 390.17 Ft CHF 432.15 Ft GBP 488.28 Ft

Fórum

AKG támogatás

Létrehozta: Saf , 2009-05-06 23:20:38

Kedvencekhez Segítség

6693 hozzászólás
#1393 Radocz
2012-08-11 04:25:45

Válasz #1391. hozzászólásra

"Apróbb változtatások:
- Szántóföldi túzok célprogram esetében az évelő szálas pillangós takarmánynövények területén a természetvédelmi szervnek kell kijelölni a kaszálatlanul hagyandó terület legalább 50%-át "

Szerinted ez apróbb változtatás?

Amíg nem jelöli ki, addig nem is ....?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1392 Norberto26
2012-08-10 16:42:58

Válasz #1391. hozzászólásra

További tájékoztatás a falugazdászoktól is kérhető!

#1391 Zoli 63
2012-08-10 15:27:51

AKG módositások ! ! ! ---------------A helyszíni ellenőrzések alkalmával meghatározott terület – természetesen a 3 m-es toleranciahatár figyelembe vételével – és az ügyfél által lemért terület metszete adja a támogatható területet, melynek különbözete a támogatási időszak lejártáig kizárásra kerül, és a területre vonatkozóan már igénybe vett támogatási összeget a jogosulatlanul igénybe vett támogatásra vonatkozó szabályok szerint vissza kell fizetni.
Amennyiben a támogatásra jogosult nem biztosítja folyamatosan a jellemző koordináta helyszíni beazonosítására szolgáló objektum meglétét, úgy
- ha ez nem akadályozza az ellenőrzést, az objektív mérés végrehajtható, részére a
kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület vonatkozásában az adott gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 5%-kal csökkentett összege kerül kifizetésre;
- ha ez akadályozza az ellenőrzést, úgy a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület vonatkozásában az adott gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 15%-kal csökkentett összege kerül kifizetésre.

A vis maior kapcsán megfelelőbb változás az, hogy a haláleset miatti vis maior bejelentéskor, a jogutód az adott kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területen a kötelezettségeket megszakítás nélkül teljesíti, az a célprogram előírásai szerinti hasznosításnak minősül. Tehát nem jelenti a háromszori vis maior bejelentés esetén az AKG támogatás megszűnését, tehát ebbe nem számít bele.

Változott a Tanyás célprogramban a támogatási összeg (azaz megfelelően felgcserélésre került):
- ritka szántóföldi zöldségnövények esetén a célprogramba bevitt terület után 261 euró/ha-nak megfelelő forintösszeg;
- egyéb ritka szántóföldi növény esetén a célprogramba bevitt terület után 258 euró/ha-nak megfelelő forintösszeg.

Apróbb változtatások:
- Szántóföldi túzok célprogram esetében az évelő szálas pillangós takarmánynövények területén a természetvédelmi szervnek kell kijelölni a kaszálatlanul hagyandó terület legalább 50%-át

- Szántóföldi túzok, vadlúd-daru, valamint a madár-, apróvad célprogram esetében az évelő szálas takarmány termesztésekor a kaszálási bejelentési kötelezettség csak az adott évi első kaszálás és július 31-e között végzett kaszálás megkezdése előtt kötelező

- Szélerózió elleni célprogramnál a zöldtrágya növény termesztése akkor kötelező, ha az őszi vetésű növények betakarítását követően a következő főnövény tavaszi vetésű

- Hagyományos gyümölcsös célprogramnál pontosításra került a fák sűrűsége a következők szerint: a bevont területen a gyümölcsfák sűrűsége 30–150 db/ha, kivéve a dióültetvényeket, ahol 30–80 db/ha, amelybe a területen elhelyezkedő szőlőtőkéket nem kell beszámítani.
- Zöldugarra vonatkozó szabályok esetébe pontosításra került, hogy a kaszálást követően a kaszálék a területről lehordható;
- madárodú esetében azokat a támogatási időszak alatt folyamatosan fenn kell tartani az adott területen előforduló madárfaj számára megfelelő térbeli elrendezésben úgy, hogy a madárodúk funkciójukat betöltsék
- Egyszerűbb megfogalmazásra került a legeltetési sűrűség kiszámítása, melyet következőkben a ténylegesen a területen legeltetett állatok állategységben meghatározott értékét kell elosztani a legeltetett terület nagyságával.

Módosult továbbá az alaprendelet 9. melléklete a termeszthető növények köréről (bekerült pl. az évelő rozs)

Módosult az alaprendelet 10 melléklete a termeszthető zöldségnövényekről (kikerült pl. az újzélandi spenót)

Módosult az alaprendelet 23. melléklete.

Kapcsolódó jogszabály megtalálható a Magyar Közlöny 82. számában:
http://www.magyarkozlony.hu/

További információk a kamarai tanácsadóknál érhetők el.
e-mail: info@agrarkamara.hu

#1390 Radocz
2012-05-10 07:55:14

Válasz #1389. hozzászólásra

"Az meg külön vicc ebben a királyságban, hogy aki szólni mer, arra az összes hatalmi szervet ráuszítják..."

Ez tény, vagy megérzés?
Ezért kell a szaktanácsadóval üzenni.

smile cowboy

Nincs profilkép
#1389 _mitshubishi_pujaro
2012-05-10 07:50:30

Válasz #1387. hozzászólásra

OK. Rendben van, hogy egy párszáz ezerrel át lettem baszcsizva, de azé' ez a suska jól jött volna a dzsipp-alapomba. Márcsakhogy végre egyszer nekem is lenne egy 5-10 nokiásdobozos dzsipóm. smile biggrinsmile biggrin
Az meg külön vicc ebben a királyságban, hogy aki szólni mer, arra az összes hatalmi szervet ráuszítják...

#1388 Radocz
2012-05-10 05:16:48

Válasz #1387. hozzászólásra

Most van a harmadik ellenőrzöttem. Egyik sem boldogtalan.

Illetve egy, de Ő az NFA-s pályázat miatt.
Mondottam volt neki is, hogy NE!!!

A forintok meg így törvényesek.

smile cowboy

#1387 szanberg
2012-05-09 22:07:47

Válasz #1385. hozzászólásra

Hát igen végeredményben nem fer így a játék ha azt nézzük...

de mindenki csöndben van és nemfog semmiért szólni és jobban is teszik mert kiprovokálna a szószóló rögtön egy pofont magának ami kemény pénzekbe kerülne hehesmile cursing

inkább maradjon csöndben az ember mert bizony beszélek én napi rendszerességgel 10ha-os meg 1000hektáros akg-s gazdákkal is eddig nemnagyon találtam olyat aki fedhetetlen 100%-ban, sem alföldön sem felföldön sem külföldönsmile nonono

Aki nemkap ellenőrzést az boldog ember

Nincs profilkép
#1386 Szabi.
2012-05-09 21:59:17

Válasz #1385. hozzászólásra

Küld vissza és átszámolják........smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#1385 _mitshubishi_pujaro
2012-05-09 21:46:50

Válasz #1383. hozzászólásra

Arról van valami infó, hogy a Kedves Vezető és népi együttese, hogyan kárpótolja azokat az AKG-s gazdákat, akiknek a 2011-es AKG-s lóvé 278HUF/ojró árfolyamon lett kifizetve?
Mertugye van akiknek ugyanez az év 314HUF/ojróval lett kifizetve...

#1384 Zoli 63
2012-05-09 19:06:56

Kedves Tanácsadók,

A 44/2012 VM rendelet (65/2012 MVH ) Közlemény értelmében a gazdálkodónak nem kell az ökológiai igazolást csatolnia a kifizetési kérelemhez, hanem azt az Ökológiai ellenőrző szervezet küldi meg az MVH felé. az adatok pontosítása érdekében az Ökológiai ellenőrző szerv adategyeztetésre megkeresi a gazdálkodót, s arra mindenképpen válaszolni kell, ügyelni arra, hogy az a gazdálkodó a nyilatkozatában területi mértékként LEGALÁBB a lemért (támogatott) területet írja be. A támogatás alapjául szolgáló (jogosult) területet CSAK akkor, ha az meghaladja a lemért terület mértékét. Tehát mindig a nagyobb érték kerüljön feltüntetésre, mert amennyiben a beírt hektár kisebb, mint a lemért terület – vagy az annál nagyobb támogatásra jogosult terület – akkor a kötelezettségvállalással érintett terület a célprogramból kizárásra kerül, visszafizetési kötelezettséggel !

Nincs profilkép
#1383 SAPSifüles
2011-09-21 22:43:39

Válasz #1376. hozzászólásra

Az MVH az esedékes kifizetésekből kérés nélkülsmile devil is visszatartja az ügyfél lejárt tartozását. Ha ez nem történt meg, annak az lehetett az oka, hogy nem volt miből, azaz a későbbi évek kifizetési kérelmeit elutasították. Az ügyfelet mind a visszatartásról, mind az elutasításról értesítik.

Az inkasszóról sosem küldenek előzetes értesítést, mert akkor hogy, hogy sem, üres számlát találnának.

A megélhetéshez szükséges pénz "védelme" csak lakossági bankszámlára vonatkozik, vállalkozói bankszámlára nem.

Nincs profilkép
#1382 SAPSifüles
2011-09-21 12:14:51

Válasz #1381. hozzászólásra

Ez korábban is szokásban volt.

Volt egy egyéves "interregnum", amikor (2009 nyarán) az inkasszó helyett a hatósági átutalás megnevezést vezették be, akkor a tv-ből hatályon kívül helyezték az inkasszóra vonatkozó bekezdést, de a hatósági átutalásra vonatkozó csak tavaly év végén került bele vissza.

#1381 Radocz
2011-09-21 11:59:45

Válasz #1380. hozzászólásra

Pártunk és Kurmányunk idején volt erre precedens?

Vagy csak a Mi kormányunk vezette be divatba ezt a szokást?
smile cowboy

Nincs profilkép
#1380 SAPSifüles
2011-09-21 11:56:35

Válasz #1378. hozzászólásra

A 2007. évi XVII. törvény alapján az MVH ennél többet "szokhat" csinálni:

- a tartozást visszatartja (levonja) az esedékes kifizetésből /60. § (1) bek./
- a tartozás végrehajtása érdekében hatósági átutalást (közkeletű nevén inkasszót) bocsát ki /61. § (1) bek./
- behajtásra átadja az ügyet az állami adóhatóságnak /59. § (3) bek./, amikor is a NAV szintén élhet a hatósági átutalás eszközével, ezen túlmenően a letiltás, lefoglalás, jelzálog bejegyeztetése, árverezés lehetősége is adott számára.

#1379 Szőlős
2011-09-21 06:24:25

NAV inkasszozott az MVH megbízásából, azt amit írtál ő kérte írásban. Erre évek óta nem jön válasz.
Ellenőriztem az e-mail címet de nincs vele semmi probléma nem értem mért érvénytelen.

#1378 Radocz
2011-09-21 00:05:13

Az MVH olyat szok csinálni, hogy nem utalja a követkaző pénzt.
Illetve a tartozást le vonja belőle.
Az APEH illetve a NAV-ra jellemző az inkasszó.
Valami félreértés lehet.

Küldtem volna javaslatot emailben, de érvénytelen a cím.

smile cowboy

Nincs profilkép
#1377 Szabi.
2011-09-20 17:25:09

A magánnyugdíj ügy óta a pénzt magtárban tartjuk.............arra külön PIN kód kell..............smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

#1376 Szőlős
2011-09-20 16:52:08

Egy barátom története a mai napból(sapsifüles ha tudsz adj rá választ)

Ma reggel inkasszó az MVH tól elvitte az összes pénzét.

Előzmény :

2004 és azthiszem 2005 ös akg ja kapcsán visszafizetést rendeltek el.
2006-7 es években kérte hogy a kiutalandó akg- ját vezzessék át erre a visszafizetésre.

Semmi válasz az MVH tól természetesen évek óta majd ma MINDEN ELŐZETES felszólítás nélkül lerabolták.
Nem jött fizetési felszólítás nem jött semmi csupán annyit tud hogy ez az UN. átvezetési kérelem még nincsen elbírálva.

Másik tudomásom szerint a megélhetéséhez szükséges pénzt nem vihette volna el. Teljesen lenullázták.

Jövőhéten már tényleg a bankbetétek jönnek? Kell adósságtörlesztésre az államnak , és meg is van magyarázva?

#1375 Lacus704
2011-04-06 23:17:43

Még mindíg nincs AKGsmile nononosmile thumbdown

Nincs profilkép
#1374 SAPSifüles
2011-03-30 19:51:56

Válasz #1373. hozzászólásra

#1364-ben tett ajánlat neked is él.

Nincs profilkép
#1373 agrolackó
2011-03-30 19:45:29

Kicsit árnyaltabb a kép,a mai MVH válasz, kérdésem az AKG és naturára kifizetésre vonatkozott, vis maioros vagyok és ellenörzött is egyben,de az ellenörzés lezárása, október hónapban már megtörtént.
T. Cím!
A szakmai osztály tájékoztatása alapján tudatjuk Önnel az alábbiakat:
Az Ön által kérdezett jogcímek kifizetése kb. április végétől várható, kérjük szíves türelmét.

#1372 Szőlős
2011-03-30 18:36:53

Sapsi , te tartod bennünk a lelket :D

Nincs profilkép
#1371 SAPSifüles
2011-03-29 12:03:44

Válasz #1370. hozzászólásra

Igen, én is így tudom. Az elsők csütörtökön, a következő csoport hétfőn várhatja az SMS-t. Aztán így tovább ...

Nincs profilkép
#1370 agrolackó
2011-03-29 10:20:59

Üdvözlet SAPSifüles!
Te hogy tudod, elkezdték már fizetni, az ellenörzött és még vis maiort szenvedett gazdák AKG-ját? A területalapú határozatom, és pénzem már lezárva.

Nincs profilkép
#1369 cobra
2011-03-25 22:12:33

sziasztok

még mindig nem kaptam akg-t
hihetetlen elb...ták a pénzt és nincs kifizetés
csak duma
smile thumbdown

#1368 armada
2011-03-24 18:35:52

Klikk a linkre

http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=88&lang=hu

Nincs profilkép
#1367 zsozsobt80
2011-03-23 16:19:36

Mai napon megérkezet az akg!!!smile thumbupsmile innocent

Nincs profilkép
#1366 gubuca
2011-03-23 10:24:52

Válasz #1365. hozzászólásra

Armada, légyszi elküldenéd nekem a körlevelet kérő Biokontroll pontos email címét és elérhetőségét, mert egy ügyfelemnek is hasonló gondja van. A TAK-ot most utasították el és már csak 4 ( jó esetben) éve maradt a támogatás "megszerzésre". Köszi!

#1365 armada
2011-03-21 19:29:04

Ezt a körlevelet kaptam ma:
" Kedves Biogazda!

A Vidékfejlesztési Minisztérium több felöl jelzést kapott arról, hogy az AKG Ökológiai célprogramba bejelentkezett gazdák, gazdálkodók indokolatlan akadályokkal találkoznak, apró csúszások miatt kizárásra kerültek, vagy folyamatban van a programból kizárás stb. Most szeretnénk készíteni egy adatbázist (sajnos minden beazonosításhoz szükséges adat szükséges: név, cím, MVH regisztrációs szám, a területek megjelölése MEPAR szerint, a felrótt hiányosság stb.), amely az ilyen eseteket tartalmazza, hogy a biogazdák panaszait összefogva letegyük igényeinket a Minisztérium elé, kérve az ügyek kedvező irányú befolyásolását!

Sajnos még minden biogazda nem rendelkezik e-mail címmel. Őket nem tudjuk elérni, ezért kérjük, hogyha van tudomása ilyen sérelemről, akkor ezt jelezze az érintett gazdatársának is!

Most csak a kedd estig beérkezett jelzéseket tudjuk beépíteni a kérelembe, amelyeket válaszként erre a levélre, vagy az info@biokontroll.hu címre kérünk elküldeni (az leveleket továbbítjuk a Magyar Biokultúra szövetségnek).

Üdvözlettel:

Magyar Biokultúra Szövetség megbízásából a Biokontroll"

Nincs profilkép
#1364 SAPSifüles
2011-03-19 22:26:24

Válasz #1362. hozzászólásra

Adatlapomon e-mail cím, regszám alapján tudok információt szerezni.

#1363 kutyalaci
2011-03-19 22:11:17

Válasz #1362. hozzászólásra
V a jobb oldal meg a Jobbik oldal!smile cowboysmile thumbup

#1362 Szőlős
2011-03-19 22:07:15

Igy igaz a területalapúról sem jött még határozat. De miért nem ha már kifizették? Nincs ellenőrizve minden pontja? Dehogynem amúgy nem fizették vna ki!

Te is tudosd a hülyétés megy mint évek óta nekem is a bankokkal való problémázás teszi ki az életem részét.

De vicc hogy problémák miatt kockázatos finanszírozandóként ítél meg a bank mert évek óta utoljára kapom meg az akg-t holott, soha semmi problémám nem volt mindig pontos igénylés töltöttem ki.
És amikor olvasom a kamu szövegeket megb nap mint nap beszélek az mv
h ügyféllel és hallom a kamu szövegeket ,, ez már kicsit vérlázító.

Nem a pénzt nem tudom kivárni.Ki tudom. De a hülyítésre nem vagyok vevő , mint ahogy a számlavezető bankom sem.Ne olvassak azt hogy csak a problémás ügyfelek kifizetései vannak hátra amikor nem vagyok problémás ügyfél:
A probléma kezdete ott kezdődik, hogy nagy a szám.
De amikor 10 munkanélküli családnak a bérét kell rendeznem hétvégén, azért hogy ne álljon sorba segélyért akkor persze nem nagy baj a nagy szám.....
16 év jobboldali szavazás után felmerül a kérdés : Menjek még szavazni valaha?

Nincs profilkép
#1361 SAPSifüles
2011-03-19 19:10:12

Válasz #1360. hozzászólásra

Hogy a kifizetési határidőket ki határozza meg? Hát aki fizet, az Unió. Ez már csak egy ilyen világ.
Az intervallum azért ilyen hosszú, mert ugyanaz az előírás vonatkozik Máltára is, mint Franciaországra.

Szerinted ki és hol fialtat bármit is?

Nyugtassatok meg, hogy az időjárásról azért mégsem az MVH-s dolgozók tehetnek.

#1360 Lacus704
2011-03-19 18:19:24

Válasz #1358. hozzászólásra

És a kifizetési határidőket ki szabja meg? Az előttem szólóhoz csatlakozva miért kell féléves határidőket szabni?Persze ha valamit be kell fizetni akkor 7napos munkanapot szabnak mert különben koppintanak a fejünkre
Egyértelműen azért mert fialtatni kell kicsit...ebből is látszik h nem a gazdák érdekeit nézik! Tavasszal van a gazdáknak szüksége a pénzre nem nyáron!
Így is szar évet zár mindenki az időjárás miatt..

#1359 Mf-es
2011-03-19 18:03:20

Válasz #1358. hozzászólásra

Az az idegesítő,mikor fél éves intervallumok vannak megjelölve kifizetési időnek.Legyen 2 hét,ha júniusba is,de akkor legyen pénz.Amúgy engem nem érint nem nyertem meg az akg-t.

Nincs profilkép
#1358 SAPSifüles
2011-03-19 17:57:40

Válasz #1357. hozzászólásra

Azt hiszem nagyon szomorú lennél, ha a bankszámládon valóban csak statisztikák jelennének meg a milliárdokból rád eső rész helyett.

Valóban joggal várod el, hogy időben fizessenek. De neked is el kellene fogadnod, hogy az "időben"-t jogszabályok határozzák meg, nem az, hogy neked mikor van rá szükséged.

Az adatokkal nem villognak, csak tájékoztatnak, még akkor is, ha téged nem vigasztal, hogy mások már megkapták a támogatást.

#1357 Lacus704
2011-03-19 17:37:28

Válasz #1351. hozzászólásra

Akkor nem kell fényezni magukat h így meg úgy segítik a gazdákat! Ha ennyire be kell tartani a szabályokat meg minden évben jönnek ellenőrizni akkor az ember joggal elvárhatná h fizessék ki időben azt ami jár és nem csak a statisztikákkal kell villogni h ennyi millárdot adtunk meg annyi millárdot adtunk!

Nincs profilkép
#1356 zsozsobt80
2011-03-19 16:45:32

Válasz #1355. hozzászólásra

Nekem tegnap jött a támogatási határozat a terület alapú támogatásról és a vis mair-ól, elfogadták a bejelentést! Akkor várhatom az AKG-t???smile confused

Nincs profilkép
#1355 SAPSifüles
2011-03-19 13:38:52

Válasz #1354. hozzászólásra

Ez még nem jelenti azt, hogy határozat is van. smile sad

#1354 Szőlős
2011-03-19 13:33:02

Decemberben megkaptam a 2. részletét is

Nincs profilkép
#1353 SAPSifüles
2011-03-19 13:29:02

Válasz #1352. hozzászólásra

A területalapú támogatásod rendben van?

Az AKG-s határozat csak a területalapú támogatás határozata után hozható meg.

#1352 Szőlős
2011-03-19 13:20:24

De a kkor minek a sok porhintés , hogy már szinte mindenki ki van fizetve?

Nekem pl se vis majaor se ellenőrzés mégsem kapok pénzt

Nincs profilkép
#1351 SAPSifüles
2011-03-19 13:03:09

Válasz #1350. hozzászólásra

Az MVH-s dolgozók soha, semmit nem írnak elő, csak a mások által megalkotott jogszabályokat hajtják végre. És láss csodát, éppen azért vonják őket felelősségre, ha azt a sok-sok előírt ellenőrzést nem megfelelően végzik el.

Az AKG kifizetésének jogszabályi határideje június 30, talán éppen erre a rengeteg ellenőrzésre tekintettel. Azért kellene őket felelősségre vonni, mert "csak" két hónappal, és nem hárommal a jogszabályi határidő előtt fizetnek?

Megértem én, hogy itt vannak a tavaszi munkák és kellene a pénz, de hidd el, hogy a pénztelenséged oka nem az MVH-s dolgozókban keresendő.

#1350 Lacus704
2011-03-19 11:21:11

Nem jött még AKG smile confused vismajor és ellenőrzés volt...szidta mindenki az előző kormány MVH-s dolgozóit de ezek se jobbaksmile lol előirnak minden a szart h így be kell tartani úgy be kell tartani mert ha nem bünti!
Őket ezért ki vonja felelősségre ezért?
Indul a vetés venni kell a vetőmagot műtrágyát vegyszereket pénz meg seholsmile cursing

Nincs profilkép
#1349 Bandy
2011-03-19 07:53:03

Magam sem hiszem el,de pénz a számlán,utolsó pillanatban,pedig fel vagyok készülve az ellenőrzésre.

#1348 Szőlős
2011-03-18 22:12:05

de basszus tényleg kinyílik a bicska zsebembe ez a brigád is ugyanolyan hantaboy?

Vagy kinézték a facebook-on az ismerősöket és senkinek nem küldtek akg-t a környezetembe?

De még miért lázítják a népet hogy már majdnem mindenkinek ki van fizetve???

Nincs profilkép
#1347 agrolackó
2011-03-18 19:44:23

Ez óriási! Már ellenőrizni kezdenek 2011-re, de még a 2010 évit sem kaptam meg! Ez nem szól semmi másról, csak arról, hogy minél több hibát találni, és szankciót alkalmazni!

Nincs profilkép
#1346 zsozsobt80
2011-03-17 18:51:23

smile lolsmile lol Most olvastam Mvh hirlevél csak a lényeget ragadtam ki!!! Jövő héttől pedig elkezdődnek az idei helyszíni ellenőrzések is AKG-ban részesülő gazdálkodóknál. Pénz még nincs,szankció majd lesz!!!smile thumbup

#1345 Zoli 63
2011-03-11 19:26:04

Főoldal / Hírek / Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra!
2011-03-07 13:45 Március 16-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik agrártámogatást kaptak. A kötelezettség kiterjed minden, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és Halászati Operatív Program (HOP) keretében meghirdetett támogatási formára és csak elektronikusan nyújtható be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalba.

Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 26%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek ütemét, ám annak a 28 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületet már csak néhány napjuk maradt erre.

Az E-monitoring benyújtása összesen 38 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, Ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni kétféle módon. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető meghatalmazott útján is, ám fontos, hogy ebben az esetben a meghatalmazást kinyomtatva, papír alapon is el kell juttatni az MVH illetékes kirendeltségére.

A meghatalmazás kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes, amennyiben valaki elveszítette, elfelejtette, a „G946" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.

A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtásával egyidejűleg érdemes postára adni.

Azoknak az ügyfeleknek, akiknek valamely adat módosítása miatt G002-es nyomtatványt kell kitölteniük, a monitoring meghatalmazást (papír alapon) és a G002-es nyomtatványhoz kapcsolódó papír alapú mellékleteket a monitoring benyújtás határidejének lejárta előtt 3 munkanappal kell eljuttatniuk a Hivatal részére, ellenkező esetben e-monitoring felületük inaktív marad.

A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.

Nincs profilkép
#1344 singsz
2011-03-11 18:50:32

dettosmile rolleyes

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
KWS napraforgóhibridek minden terepre
KWS napraforgóhibridek minden terepre
Nagyobb termőképességgel, kedvezőbb agronómiai tulajdonságokkal, magasabb...
Digitális átállás: "Pénz, paripa, fegyver" adott
Digitális átállás: "Pénz, paripa, fegyver" adott
A precíziós gazdálkodás elkerülhetetlen, de ki és hogyan segít elindulni?
Hydrac ERK 820LV típusú homlokrakodó kistraktorhoz
Hydrac ERK 820LV típusú homlokrakodó...

990.000 Ft

Mbp 6,5 billenős pótkocsi
Mbp 6,5 billenős pótkocsi

1.190.000 Ft

Solis 75 Crdi
Solis 75 Crdi

8.950.000 Ft

Gyártótól verhetetlen áron: drótkerítés,  vadkerítés,  drótfonat,  vadháló,  oszlop,  kapu
Gyártótól verhetetlen áron: drótkerítés,...

369 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]