Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Boldog emberek vagytok!!
Én ma vettem a bátorságot és felhívtam az MVH-t saját és másik 3 gazdatársunk int. szántóföldi kifizetése ügyében.
Udvariasan közölték,hogy még nem vagyunk az utalandók listáján - sem....
És itt is találkozhatunk:
http://ide-ide.hu/forum/viewforum.php?f=24&sid=e0730b5e7e82f4542ace69c4adc2e2d2
Mivel a Feri fóruma sokáig szünetelt és "elveszett" minden addigi indormációnk, így lett a www.ide-ide.hu oldalon egy hely a fórumon nekünk PARASZTOKNAK.
Olvasni bárki tud írni csak aki regisztrál. Van egy propolisz nevű topik is, amit csak a regisztráltak látnak.
Mivel három évente kötelező a vizsga, így nem vizsgálhatja.
Ez előző AKG-ban is csak egy vizsga fért bele.
Szerintem senki nem hiányolta a másodikat.
Javaslom hamar túljutni az első kötelező oktatáson, mert hasznos.
Ha másért nem a szünetben az egymásközt elhangzottt beszélgetések miatt.
Szerdán, csütörtökön voltam kötelező képzésen a Debreceni Egyetemen.
A hallgatók közt volt őstermelő, Kft, MVH ellenőr, szaktanácsadó, stb.
Tegnapelőtt kérdeztem az MVH osztályvezetőjét, mizújs a kifizetésemmel. Nem tudott sajna semmit mondani róla. Elmondása szerint az AKG-sok fele megkapta már a pénzét. Az elmúlt héten 180 ember kapta meg, ezen a héten 50 embernek utalnak. Kötve hiszi, hogy tartható lesz a "márciusra mindenki megkapja" ígéret. Attól tartok a politikusok mindent megígérnek , anélkül, hogy rálátásuk lenne a folyamatokra.
A jelenlegi kifizetésben amúgy nem vizsgálják részt vettél-e a kötelező AKG képzésen.
Bizony bizony ,én tegnap feltettem néhány kérdést ,de válasz még nem jött vagy újabban azt is nehéz megkeresni de emil címre nem jött, pl a nat 2000 -nél kérdezi a területem madár vagy élőhely fejlesztési programos ,miért nem tudja, vagy vizsgáztat ,megbuktam mert a 14 /2010 kvvm ben ugyan megvan a hr szám de ott más a szóhasználat . akg ban kérdezi ,hogy a 1257 egk szerint mennyi területem van ,de a fent említett rendeletben nincs erről egy betű se, lehet ,hogy a monitoringnál jelzi a határozat számot és abban minden benne van csakhogy se natura se akg határozatot nem postáztak még így pénzt se!
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 12/2011. (II.15.) Közleménye
az AKG rendeletben foglalt „web-GN” adattartalmának változásáról és a 22/2010. (IV. 13.) IH közlemény hatályon kívül helyezéséről
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet (AKG rendelet) 21. számú mellékletében található Gazdálkodási napló (GN) elektronikusan rögzítendő adatai („web-GN”) a 2010/2011. gazdálkodási évtől kezdődően megváltoznak.
A „web-GN” adattartalma a GN-Főlapra vonatkozóan kiegészítésre kerül egyes ügyféladatokkal, a GN-01 lapról a gazdaság területi adataival, a GN-02-05 lapjairól egy vis maior esetek rögzítésére szolgáló mezővel, valamint a GN-10 jelű „permetezési napló” egyes adataival.
Az AKG rendelet 18. § (7) bekezdésének alapján a gazdálkodási napló jelen közleményben meghatározott adatainak elektronikus benyújtása minden AKG támogatásra jogosult számára kötelező. Az adatokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz kell benyújtani, az ebből a célból működtetett elektronikus felületen keresztül. A felület, illetve az adatok feltöltéséhez szükséges technikai információk az alábbi oldalakon keresztül érhetők el.
http://www.mgszh.gov.hu/nyomtatvanyok/e_nyomtatvanyok
http://www.mgszh.gov.hu/nyomtatvanyok/xml_feltolto
A GN jelen közleményben meghatározott adattartalmával együtt az AKG rendelet 15. § (5) bekezdése alapján elektronikusan kell benyújtani tápanyag-gazdálkodási terv 20. számú mellékletben meghatározott adatait is. A terv adatainak feltöltése a GN adataival megegyező módon és felületen történik.
Az adatrögzítést mind a GN, mind a tápanyag-gazdálkodási terv vonatkozásában a gazdálkodási év lezárultával, szeptember 1. és november 30. között kell teljesíteni.
A rögzítés elmulasztása az 52. § (3) és (4) bekezdése értelmében mindkét esetben az előző gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 30 % -kal történő csökkentését vonja maga után.
A 18. § (9) bekezdése alapján a GN adatainak elektronikus benyújtására a fenti határidőn túl nincs lehetőség.
A „web-GN” adattartalma a gazdálkodási napló egyes lapjainak, valamint az elektronikusan rögzítendő adatok sorainak és oszlopainak megnevezésével, a csatolt dokumentumban olvasható.
Búsi Lajos
sajna ma lemaradtam a sorolóról / hír tv , vasárnap/ de hétfőn /febr.14-én/ 06.30-kor és 13.05-kor ismételik! megfogom nézni, mert érdekel hogy milyen kifizetéseket eszközöl a gazdáknak az MVH+állam. Bár még lesz a műsorban egy "gazda" aki svájcból jött haza s alapított közel 20-30 hekis szőlészetet komplett gépparkkal, tárolókkal, meg a fene tudja hogy mit még.
Azért nem jelenik meg mert (sajnos) január 17-től a "szuper új kormányzati portál" a használatos.
Egy szál jogszabályt sem találsz meg rajta úgy mint korábban az FVM oldalán.
Létezik még a www.umvp.eu/dokumentumok oldal vagy a www.magyarkozlony.hu oldal.
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy azoknak lesz igazuk, akik nem nagyon reménykedtek abban, hogy a tavalyi időjárás okozta károk nagy részét megtéríti az állam. A Kárenyhítési Alapban csak 4,2 milliárd forint van, s a hírek szerint ehhez csupán 3-4 milliárdot tesz hozzá a kormány. Azt is a Vidékfejlesztési Minisztériumnak kell saját büdzséjéből előkaparnia. Ha persze lesz -e elegendő keret !?!, Úgy tervezik, hogy napokon belül döntés is születik arról, hogy 3-4 milliárd forintot adnak a 4,2 milliárdhoz. Így a Kárenyhítési Alaphoz csatlakozók kárának nagyjából 18-21 százalékos részét kompenzálná a rendelkezésre álló 7,2-8,2 milliárd forint. Az utóbbi években – igaz ekkora mértékű kár sosem volt – 20 százaléknál kisebb kármérséklés nem fordult elő. A pénzeket március 15-ig kell kifizetni, igaz a kormányzat korábban még decemberről is beszélt. Mindez azt is igazolja, hogy a mostani kormány igen szorosan fogja a büdzsét, s csak a szerinte legszükségesebb dolgokra, ügyekre fordít hathatósabb összegeket.
Tegnap telefonon érdeklődtem és azt ígérték,hogy a hónap második felében megindulnak a kifizetések...
Ha két hét múlva telefonálok akkor már reg. szám alapján napra pontosan megmondják,hogy kinek mikor utalnak.
Amúgy ez is jellemzően sz.patás, mert kb. két hete voltam bent, akkor megnézte a csaj, és már régen jóvá volt hagyva a vis-mayor is, meg az egész kérelmem, csak utalványozásra várt. de már akkor mondta a csaj, hogy februárban ne is számítsak pénzre...
Ilyen szempontból nem értem a kormányt sem, meg az MVH-t sem, mert már rég megkapták a forrást rá, már rég meghatározódott az átváltási ráta, jóvá van hagyva minden, lezárták az ellenőrzéseket, egyeztetéseket, egyedül a jószándék hiányzik a kifizetéshez.
6690 hozzászólás
Szomszéd faluban ma hallottam 1 gazdát aki ma kapott.
Szerencsés ember.
Válasz #1286. hozzászólásra
Hogy állunk a fénymásolással?????
Válasz #1287. hozzászólásra
látom van tapasztalatod
Válasz #1286. hozzászólásra
Ugye-ugye !
Nem mindegy, hogy a szopott f.x melyik oldalán állunk !!!!!!
Válasz #1285. hozzászólásra
Csak most mi vagyunk a komcsik, mert nyertünk.
Válasz #1283. hozzászólásra
a komcsik ki tudták fizetni időben
Ma a HB megyei MVH vezetője azt mondta a kifizetés áprilisig el fog húzódni. Addig folyamatosan megy a kifizetés, de hogy kire mikor kerül sor???
Én is ma kérdeztem az mvh-t. Azt mondták h a kérelmem feldolgozás alatt van, várjak türelemmel.
Boldog emberek vagytok!!
Én ma vettem a bátorságot és felhívtam az MVH-t saját és másik 3 gazdatársunk int. szántóföldi kifizetése ügyében.
Udvariasan közölték,hogy még nem vagyunk az utalandók listáján - sem....
AKG pénz megérkezett.
Toyota Tundra leelőlegezve.
Én öko gyümölcs és integrált gyümölcs.
Igen, túzok, integrált, ext. gyep
Válasz #1277. hozzászólásra
Vismaior miatt ilyen nehézkes a kifizetés! Te mire pályáztál? Szántóföldi?
Ma reggel megérkezett az AKG kifizetés
Válasz #1275. hozzászólásra
Üdv!
És itt is találkozhatunk:
http://ide-ide.hu/forum/viewforum.php?f=24&sid=e0730b5e7e82f4542ace69c4adc2e2d2
Mivel a Feri fóruma sokáig szünetelt és "elveszett" minden addigi indormációnk, így lett a www.ide-ide.hu oldalon egy hely a fórumon nekünk PARASZTOKNAK.
Olvasni bárki tud írni csak aki regisztrál. Van egy propolisz nevű topik is, amit csak a regisztráltak látnak.
Válasz #1274. hozzászólásra
Üdv a fórumon, Radócz!
Már találkoztunk Tar F fórumán, valamint anno Egyeken is.
Válasz #1273. hozzászólásra
Mivel három évente kötelező a vizsga, így nem vizsgálhatja.
Ez előző AKG-ban is csak egy vizsga fért bele.
Szerintem senki nem hiányolta a másodikat.
Javaslom hamar túljutni az első kötelező oktatáson, mert hasznos.
Ha másért nem a szünetben az egymásközt elhangzottt beszélgetések miatt.
Szerdán, csütörtökön voltam kötelező képzésen a Debreceni Egyetemen.
A hallgatók közt volt őstermelő, Kft, MVH ellenőr, szaktanácsadó, stb.
Tegnapelőtt kérdeztem az MVH osztályvezetőjét, mizújs a kifizetésemmel. Nem tudott sajna semmit mondani róla. Elmondása szerint az AKG-sok fele megkapta már a pénzét. Az elmúlt héten 180 ember kapta meg, ezen a héten 50 embernek utalnak. Kötve hiszi, hogy tartható lesz a "márciusra mindenki megkapja" ígéret. Attól tartok a politikusok mindent megígérnek , anélkül, hogy rálátásuk lenne a folyamatokra.
A jelenlegi kifizetésben amúgy nem vizsgálják részt vettél-e a kötelező AKG képzésen.
Válasz #1270. hozzászólásra
Nem néztem. De majd átfutom, ellenőrzésképpen. Gázosabb a tavalyiaknál?
Az a krv lé már igazán jöhetne!
Válasz #1270. hozzászólásra
Bizony bizony ,én tegnap feltettem néhány kérdést ,de válasz még nem jött vagy újabban azt is nehéz megkeresni de emil címre nem jött, pl a nat 2000 -nél kérdezi a területem madár vagy élőhely fejlesztési programos ,miért nem tudja, vagy vizsgáztat ,megbuktam mert a 14 /2010 kvvm ben ugyan megvan a hr szám de ott más a szóhasználat . akg ban kérdezi ,hogy a 1257 egk szerint mennyi területem van ,de a fent említett rendeletben nincs erről egy betű se, lehet ,hogy a monitoringnál jelzi a határozat számot és abban minden benne van csakhogy se natura se akg határozatot nem postáztak még így pénzt se!
Cimbike!!!
Pénzt még nem kaptam.
Nézted a monitoringot????
Március 15,tele röhejes kérdésekkel.
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 12/2011. (II.15.) Közleménye
az AKG rendeletben foglalt „web-GN” adattartalmának változásáról és a 22/2010. (IV. 13.) IH közlemény hatályon kívül helyezéséről
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet (AKG rendelet) 21. számú mellékletében található Gazdálkodási napló (GN) elektronikusan rögzítendő adatai („web-GN”) a 2010/2011. gazdálkodási évtől kezdődően megváltoznak.
A „web-GN” adattartalma a GN-Főlapra vonatkozóan kiegészítésre kerül egyes ügyféladatokkal, a GN-01 lapról a gazdaság területi adataival, a GN-02-05 lapjairól egy vis maior esetek rögzítésére szolgáló mezővel, valamint a GN-10 jelű „permetezési napló” egyes adataival.
Az AKG rendelet 18. § (7) bekezdésének alapján a gazdálkodási napló jelen közleményben meghatározott adatainak elektronikus benyújtása minden AKG támogatásra jogosult számára kötelező. Az adatokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz kell benyújtani, az ebből a célból működtetett elektronikus felületen keresztül. A felület, illetve az adatok feltöltéséhez szükséges technikai információk az alábbi oldalakon keresztül érhetők el.
http://www.mgszh.gov.hu/nyomtatvanyok/e_nyomtatvanyok
http://www.mgszh.gov.hu/nyomtatvanyok/xml_feltolto
A GN jelen közleményben meghatározott adattartalmával együtt az AKG rendelet 15. § (5) bekezdése alapján elektronikusan kell benyújtani tápanyag-gazdálkodási terv 20. számú mellékletben meghatározott adatait is. A terv adatainak feltöltése a GN adataival megegyező módon és felületen történik.
Az adatrögzítést mind a GN, mind a tápanyag-gazdálkodási terv vonatkozásában a gazdálkodási év lezárultával, szeptember 1. és november 30. között kell teljesíteni.
A rögzítés elmulasztása az 52. § (3) és (4) bekezdése értelmében mindkét esetben az előző gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 30 % -kal történő csökkentését vonja maga után.
A 18. § (9) bekezdése alapján a GN adatainak elektronikus benyújtására a fenti határidőn túl nincs lehetőség.
A „web-GN” adattartalma a gazdálkodási napló egyes lapjainak, valamint az elektronikusan rögzítendő adatok sorainak és oszlopainak megnevezésével, a csatolt dokumentumban olvasható.
Búsi Lajos
Válasz #1267. hozzászólásra
Meg akartam Neked keresni a
Hír TV honlapján, de nem találom.
sajna ma lemaradtam a sorolóról / hír tv , vasárnap/ de hétfőn /febr.14-én/ 06.30-kor és 13.05-kor ismételik! megfogom nézni, mert érdekel hogy milyen kifizetéseket eszközöl a gazdáknak az MVH+állam. Bár még lesz a műsorban egy "gazda" aki svájcból jött haza s alapított közel 20-30 hekis szőlészetet komplett gépparkkal, tárolókkal, meg a fene tudja hogy mit még.
Válasz #1264. hozzászólásra
Nem tudom visszanézni! de este meglesem!
Válasz #1264. hozzászólásra
Nah, ezt meg kell hallgatni!!!
Mai Soróloba volt /hirtv/ Március elejéig minden gazdálkodó megkapja az AKG-t!!Nyilatkozta az MVH elnöke.Hát mondjuk szükség is lenne már rá!!
Talán, mert van rá okom...és nem csak a gazdálkodók olvasnak, hanem a hatóságiak is...
T birses! írd ide ha megkérhetlek, vagy ennyire " titkos " ? Csak privi? Mér kell e mail cím?
Válasz #1257. hozzászólásra
Üdv! Engem is érdekelne. janika1983@freemail.hu Köszönöm!
Válasz #1259. hozzászólásra
küldjétek nekem is tovább!!!
Válasz #1257. hozzászólásra
azt megköszönném:
cimbika@freemail.hu
Amúgy meg 2011. június 30.-ig ráérnek, mert addig a határidő.
Nekem is kéne rohadtul hidd el...
Nincs kifizetés és még legalább min. 2 hétig nem is lesz folytatása, ha érdekel, hogy miért privát megírom. Meg fogsz lepődni...
Kifizetés??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Válasz #1254. hozzászólásra
Azért nem jelenik meg mert (sajnos) január 17-től a "szuper új kormányzati portál" a használatos.
Egy szál jogszabályt sem találsz meg rajta úgy mint korábban az FVM oldalán.
Létezik még a www.umvp.eu/dokumentumok oldal vagy a www.magyarkozlony.hu oldal.
Csak,hogy egyszerűbb legyen az életünk...
Válasz #1253. hozzászólásra
Na eljutottunk odáig, hogy a VM honlapján már meg sem jelenik.........
Kösz az infót
5/2011 UMVP IH közlemény, a www.agrarkamara.hu oldalon kiemelt témékból letölthető a tiltott hatóanyagok és szerek listája.
Az erre a gazdálkodási évre szóló közleményt jan 31-ig kellett volna közzé tenni, de nem tették meg.
Válasz #1246. hozzászólásra
A tiltott szerek listáját mindíg aktualizálják és IH közleményben teszik közzé.
Szerintem ez a lentebbinél frissebb.
AKG tiltott hatóanyagok
Válasz #1247. hozzászólásra
Köszi
Válasz #1242. hozzászólásra
gyurcsotány = orsos viki
Válasz #1244. hozzászólásra
Hiszel még a mesékben
Válasz #1246. hozzászólásra
ITT
Tudja vki hol lehet megnézni a tiltott szerek listáját?
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy azoknak lesz igazuk, akik nem nagyon reménykedtek abban, hogy a tavalyi időjárás okozta károk nagy részét megtéríti az állam. A Kárenyhítési Alapban csak 4,2 milliárd forint van, s a hírek szerint ehhez csupán 3-4 milliárdot tesz hozzá a kormány. Azt is a Vidékfejlesztési Minisztériumnak kell saját büdzséjéből előkaparnia. Ha persze lesz -e elegendő keret !?!, Úgy tervezik, hogy napokon belül döntés is születik arról, hogy 3-4 milliárd forintot adnak a 4,2 milliárdhoz. Így a Kárenyhítési Alaphoz csatlakozók kárának nagyjából 18-21 százalékos részét kompenzálná a rendelkezésre álló 7,2-8,2 milliárd forint. Az utóbbi években – igaz ekkora mértékű kár sosem volt – 20 százaléknál kisebb kármérséklés nem fordult elő. A pénzeket március 15-ig kell kifizetni, igaz a kormányzat korábban még decemberről is beszélt. Mindez azt is igazolja, hogy a mostani kormány igen szorosan fogja a büdzsét, s csak a szerinte legszükségesebb dolgokra, ügyekre fordít hathatósabb összegeket.
Tegnap telefonon érdeklődtem és azt ígérték,hogy a hónap második felében megindulnak a kifizetések...
Ha két hét múlva telefonálok akkor már reg. szám alapján napra pontosan megmondják,hogy kinek mikor utalnak.
Lehet, hogy már megitták a pénzt valami talponállóban.
Valahol nagyon elakadtak a kifizetések!
Ki tudja mikorra várható?
Válasz #1238. hozzászólásra
Amúgy ez is jellemzően sz.patás, mert kb. két hete voltam bent, akkor megnézte a csaj, és már régen jóvá volt hagyva a vis-mayor is, meg az egész kérelmem, csak utalványozásra várt. de már akkor mondta a csaj, hogy februárban ne is számítsak pénzre...
Ilyen szempontból nem értem a kormányt sem, meg az MVH-t sem, mert már rég megkapták a forrást rá, már rég meghatározódott az átváltási ráta, jóvá van hagyva minden, lezárták az ellenőrzéseket, egyeztetéseket, egyedül a jószándék hiányzik a kifizetéshez.