Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most olvastam Mvh hirlevél csak a lényeget ragadtam ki!!! Jövő héttől pedig elkezdődnek az idei helyszíni ellenőrzések is AKG-ban részesülő gazdálkodóknál. Pénz még nincs,szankció majd lesz!!!
Főoldal / Hírek / Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra!
2011-03-07 13:45 Március 16-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik agrártámogatást kaptak. A kötelezettség kiterjed minden, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és Halászati Operatív Program (HOP) keretében meghirdetett támogatási formára és csak elektronikusan nyújtható be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalba.
Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 26%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek ütemét, ám annak a 28 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületet már csak néhány napjuk maradt erre.
Az E-monitoring benyújtása összesen 38 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, Ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni kétféle módon. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.
Az adatszolgáltatás elvégezhető meghatalmazott útján is, ám fontos, hogy ebben az esetben a meghatalmazást kinyomtatva, papír alapon is el kell juttatni az MVH illetékes kirendeltségére.
A meghatalmazás kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes, amennyiben valaki elveszítette, elfelejtette, a „G946" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.
A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtásával egyidejűleg érdemes postára adni.
Azoknak az ügyfeleknek, akiknek valamely adat módosítása miatt G002-es nyomtatványt kell kitölteniük, a monitoring meghatalmazást (papír alapon) és a G002-es nyomtatványhoz kapcsolódó papír alapú mellékleteket a monitoring benyújtás határidejének lejárta előtt 3 munkanappal kell eljuttatniuk a Hivatal részére, ellenkező esetben e-monitoring felületük inaktív marad.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.
Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.
Újabb csoda történt: az MVH az " elemi csapás okozta kár utáni kárenyhító juttatás" -ról is határozott és az igényelt összeg 11,052 %-ának kiutalásáról rendelkezett!!!
"Az ügyintézés a helyszíni ellenőrzések lezárása, a keresztellenőrzés, valamint az adategyeztetésre beérkező válaszok függvényében folyamatosan zajlik a fennmaradó 7.750 ügyfél esetében is".
Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy a vidékfejlesztési támogatási intézkedésekre vonatkozó ellenőrzési eljárások, valamint a kölcsönös megfeleltetés végrehajtása tekintetében az unió rendeletei írják elő a részletes szabályokat. Ezek alapján a kifizetést csak a támogathatósági feltételek teljesülése esetén, a kifizetés jogosságának alátámasztásával lehet végrehajtani.
Ezért a szóban forgó kifizetési kérelmek esetében az adminisztratív és a keresztellenőrzéseket, valamint az adott intézkedés hatálya alá tartozó kedvezményezettek 5 százalékánál helyszíni ellenőrzéseket kell el végezni.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a kifizetések során az uniós szabályozás, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályai alapján jár el. Ennek értelmében a kifizetési határozat meghozatalára a kifizetési kérelem keresztellenőrzését követő 60 napon belül kerül sor.
EZ megy a paragrafusok mögé bújni szégyen hogy a saját hivatalunk packázik velünk no komment
Az MVH folyamatosan intézi a kérelmeket, és küldi a gazdálkodók részére a kifizetési határozatokat, valamint ezzel egyidejűleg folyósítja a megítélt támogatási összeget. A miniszteri válasz azt is megjegyzi: először azon ügyfelek támogatását fizetik ki, akiknek a kérelme hibátlan, a határozat meghozatalát késleltető probléma nem merült fel.
Vagyis: a minisztérium és az MVH egyaránt arra törekszik, hogy a vonatkozó jogszabályokban foglalt előírások szem előtt tartásával a kifizetéseket mielőbb teljesítse - tartalmazza a vidékfejlesztési miniszter válasza.
"Állatjóléti támogatást vettünk igénybe 2008ban,ami tartási,ill.szintentartási kötelezettséggel jár.2010ben az egész tömegtakarmány termő területem víz alá került,az egész lucernám kipusztult,Vi maiort jelentettünk a területre és az állat állományra is.Elfogadják????
Az AKG-ban az agrárkárenyhítéssel, vis majorral csak óvatosan kell bánni, mert...
Kérdezni kell a szaktanácsadódat, vagy a falugazdászt, ha tájékozott.
Válasz #1327. hozzászólásra
Én már rég nem bízom senkiben ezért csinálom magam az összes papírmunkát, nyugodtan átnézem a rendeleteket, az internet nagy segítség.
Ma megkaptam az AKG pénzt, volt vismaior is.
Helyesen teszed!!! A falugazdásszal beszéltem más miatt és elmondta,hogy ezentúl ha rajta keresztül adnak be emberkék bármilyen kérelmet az ő nevük már csak "ügygondnokként" fog szerepelni. Nagyon sok gazda reklamált,hogy helytelenül, pontatlanul adta be a fgazdász a nevükben a támogatás igénylést. Így most már azt a kevés felelöséget is leveszik a vállukról...
Tudod mint az APEH bevallásain sem írja alá a könyvelőd külön a bevallást, így felelőséggel sem tartozik az abban foglaltak miatt..
Egyébként AKG nálunk is az ablakban ill feldolgozás alatt....
Tegnap behivtak az MVH-hoz egyeztetésre az AKG miatt.
A vis major bejelentéssel volt a probléma/a falugazdász elba**ta a vis major bejelentést/.
Most javítottam és ha Budapest is elfogadja két hét múlva pénz lehet belőle.
Egyébként sorállás volt a javítás miatt, csomó gazdatársnak elrontották a papírjait.
A kérenyhítés és az AKG vis majorját nem teljesen azonos módon kell bejelenteni és ezt épp a falugazdász nem tudta.
Ezután nem bizom meg senkiben, inkább megcsinálom saját magam!!!
Ha ellenőrzést kapsz, legközelebb 9-10 hónap múlva tu-
dod meg. Az MVH malmai lassan őrölnek. A rendelet meg-
írta, hogy nem kell szankcionálni, de azt az illetékes
nem olvasta el és szankcionált. Indoklás: joga van hozzá. ( plusz néhány rendeletszám). Igazán "édes pofa"
amellett, hogy milyen művelt és demokratikus, a szakmaiságról nem is beszélve. (Mi vagyunk a hivatal-
ért?) Neki erre is lehet joga. -Bocsánat, hogy vagyok!
A mi környékünkön egy pár embernek megjött a támogatás.Én a héten érdeklődtem az MVH-nál azt a választ kaptam,hogy feldolgozás alatt van az ügyem.Azt, hogy mikor kapom meg a támogatást azt a választ kaptam,hogy április végéig biztos megkapom.Sok gazdának az utolsó szalmaszál ez a pénz a tavaszi munkák elkezdéséhez!
Ezen a héten felhívtam a hivatalt, mert már fogytán a türelmem. Szeretnénk komoly beruházást csinánli, mivel ez az utolsó év a "szárítós pénzek" felhasználásához. Kellene önerőnek. Azt mondák, hogy földolgozás alatt van az ügyem ( tavaly május óta pesze )és hogy legyek türelmes, mert kevés a kolléga. Nekem se vis maiorom se adategyeztetésem , semmim nem volt. A környékünkön senki sem kapott. mindenki vár. Hajrá gazdabarát agrárkormányzat !!!
Egész pontosan "keresztmegfelelés" azaz( cross compliance) a mi esetünkben azért tartottak vissza kb 900 e ft-ot a területalapúból mert a keresztmegfelelés ellenőrzésekor marhalevél nyilvántartás és kezelés hibás volt az állomány kb egyharmadánál ezért várhatóan az idei összes jogcímből ugrik valamennyi % ha a fellebbezésem nem nyer elfogadást , ezért ajánlom mindenkinek ha csak tudja az összes papírmunka legyen rendbe, de a gazdálkodást sem árt a jogszabályoknak megfelelően végezni, ez egy jótanács!!!
Amit hallottam,hogy akit nem elenőríztek,és nincs vis-maiorja azok már megkapták,a vis-majorosok most vannak folyamatban,akit keresztelenőríznek azok meg április-május.
Mvh hírlevél: 2011-03-01
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) február végén elkezdte kifizetni a vis maiorral érintetett kérelmekre az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatást, amelyre több mint 2,4 milliárd forint utalását indította el a hivatal.
Nekünk megérkezett az AKG-támogatás. Vis maior is volt jelentve, de csak szántóra. AKG-t meg sajnos nem nyertünk, csak gyepre. De azért valami már úgy tűnik, csak megindult.....
23/2010.(III.30.) FVM rendelet az alaprendelet és az
8/2011. (01. 26.) MVH Közlemény
Év/Sorszám: 2011 évi 8. számú
2011-01-27 10:03 Hatályos / Eredeti a zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának 2010. évi igénybevételéhez kapcsolódó feltételek és kötelezettségek nem teljesítéséről
Közlemény a 2010. évi kötelezettségeinek nem VAGY csak részbeni teljesítéséről feltéve, hogy a támogatáshoz kapcsolódóan vis maior eseményt nem jelentett be!
Felhívom a figyelmét, hogy amennyiben a támogatás nem teljesítése vis maior eseményként bejelentésre került, úgy a 169/2010. (XI. 19.) számú MVH Közlemény mellékletében található K0107 számú nyomtatványon kell nyilatkoznia!
Mi és két gazd. társunk vis majorosak vagyunk, tegnapi udvarias telefonos tájékoztatás után sem lettünk okosabbak. Még a kifizetési listán sem látnak egyikünket sem.... Nem értem az összefüggést mert itt nálunk már novemberben kiküldték az elfogadott vis major jkv-et.Mi még a Nemzeti Kárenyhítési Alapból is "jogosultak" lennénk egy halom pénzre de arról még mélyebben hallgatnak...
Az ügyfélnek az adatszolgáltatási kötelezettségét elektronikus úton kell teljesítenie 2011. február 15. és március 15. között vagy saját ügyfélkapun keresztül vagy meghatalmazás (kamarai tanácsadó, falugazdász) útján.
37. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet keretében igénybe vett támogatásokhoz kapcsolódó adatszolgáltatás:
a) a támogatott ügyfél jogi státusza (jogi személy, állami, civil szervezet, természetes személy,),
b) a támogatásban részesülő ügyfél személyes adatai (neme, kora korcsoportonként),
c) a támogatott gazdaság, illetve vállalkozás legjellemzőbb tevékenységi ágazat, illetve alágazat szerinti besorolása,
d) az AKG támogatásban is részesülő terület nagysága (1257/1999/EK tanácsi rendelet 19. és 20. cikke szerinti KAT terület, Natura 2000 terület, nitrát-érzékeny és egyéb terület bontásokban),
e) az ügyfél által hasznosított terület mérete saját, illetve bérelt terület szerinti bontásban,
g) a támogatott terület nagysága a támogatás típusa szerinti bontásban,
h) a támogatás pénzügyi adatai a támogatás típusa szerinti bontásban,
i) a támogatás környezetvédelmi hatására vonatkozó adatok.
Ráadásul büntetni csak téged lehet, a hivatalnak meg majdnem mindig igaza van, igaz más miatt de egy fellebbezésem a nagy főnök előtt van és csak reménykedem a pozitív elbírálásban ,de addig minden kifizetésem áll , ez vonatkozik a másfél éve befizetett NAT tanfolyamtól az AKG -ig bezárólag az anyatehénen át mindenre .Viszont az nem nagyon fér a fejembe ,hogy ebben az országban hogy a fenébe tudtak milliókat ellopni ,amikor a hivatal vizsgáló tekintete már kétszer vett észre hibát a NAT2000 tanfolyam díjamban ami valóságos Dáriussá tenne ha megkapnám ,hisz 18360 forint irdatlan pénz lehet, ha másfél év alatt nem tudtunk zöldágra vergődni ,hisz egyszer elutasították a kifizetési kérelmemet arra hivatkozva ,hogy nem rendelkezem határozattal , megfellebbeztem hogy ,hisz határozatot nem én hozok magamnak hanem a hivatal ,ráadásul ő kötelezett a tanfolyam elvégzésére , de elutasítottak ,illetve visszavonatták velem ,hogy ha benn hagyom a fellebbezést akkor tényleg elutasítanak, nos megtettem ,másodjára a múlt hónapban azzal kerestek ,hogy nem első számlapéldányt nyújtottam be , de némi személyes utánajárással ez megoldódott ,na itt tartok most , pénz még most sem jött mert már meg a KM ellenőrzés elhúzódása miatt december óta egy fillér nem sok annyit se küldtek, de optimista vagyok mert ha ilyen alaposan átnéznek mindent akkor csak nem lehet már ebben az országban pénz sikkasztani,( LEGALÁBBIS NEKEM NEM)!!!
Ja,jól be vagyunk fürdetve ezzel a kifizetéssel.
Fórum lessz,meg is kérdezem a minisztert,vagy Palkovicsot,hogy mikor kapja meg az ország ezt a pénzt,és miért jó,hogy ülnek rajta,mikor elvileg a gazdákat akarják segíteni.
6746 hozzászólás
Főoldal / Hírek / Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra!
2011-03-07 13:45 Március 16-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik agrártámogatást kaptak. A kötelezettség kiterjed minden, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és Halászati Operatív Program (HOP) keretében meghirdetett támogatási formára és csak elektronikusan nyújtható be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalba.
Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 26%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek ütemét, ám annak a 28 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületet már csak néhány napjuk maradt erre.
Az E-monitoring benyújtása összesen 38 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, Ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni kétféle módon. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.
Az adatszolgáltatás elvégezhető meghatalmazott útján is, ám fontos, hogy ebben az esetben a meghatalmazást kinyomtatva, papír alapon is el kell juttatni az MVH illetékes kirendeltségére.
A meghatalmazás kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes, amennyiben valaki elveszítette, elfelejtette, a „G946" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.
A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtásával egyidejűleg érdemes postára adni.
Azoknak az ügyfeleknek, akiknek valamely adat módosítása miatt G002-es nyomtatványt kell kitölteniük, a monitoring meghatalmazást (papír alapon) és a G002-es nyomtatványhoz kapcsolódó papír alapú mellékleteket a monitoring benyújtás határidejének lejárta előtt 3 munkanappal kell eljuttatniuk a Hivatal részére, ellenkező esetben e-monitoring felületük inaktív marad.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.
Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.
detto![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
AKG-t ma megkaptam vismajoros volt!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #1340. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
erre nincs ráhatásom, de lehet hogy lehetne .....
Mizu skacok? Megy már a munka! Búzák felétek hogy teleltek?
Válasz #1340. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #1339. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
olyan kapcsolati tőkével amivel az erdészúrfi rendelkezik ez csak természetes
Válasz #1338. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Mázlista
AKG ma megjött!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Újabb csoda történt: az MVH az " elemi csapás okozta kár utáni kárenyhító juttatás" -ról is határozott és az igényelt összeg 11,052 %-ának kiutalásáról rendelkezett!!!![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
( nemzeti kárenyhítési alapból juttatott pénz)
hali![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
vis maior volt nekem is és még akg támogatás sehol
igaz a hivatal szerint épp annak kell utoljára kiutalni aki kárt szenvedett
"Az ügyintézés a helyszíni ellenőrzések lezárása, a keresztellenőrzés, valamint az adategyeztetésre beérkező válaszok függvényében folyamatosan zajlik a fennmaradó 7.750 ügyfél esetében is".
Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy a vidékfejlesztési támogatási intézkedésekre vonatkozó ellenőrzési eljárások, valamint a kölcsönös megfeleltetés végrehajtása tekintetében az unió rendeletei írják elő a részletes szabályokat. Ezek alapján a kifizetést csak a támogathatósági feltételek teljesülése esetén, a kifizetés jogosságának alátámasztásával lehet végrehajtani.
Ezért a szóban forgó kifizetési kérelmek esetében az adminisztratív és a keresztellenőrzéseket, valamint az adott intézkedés hatálya alá tartozó kedvezményezettek 5 százalékánál helyszíni ellenőrzéseket kell el végezni.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a kifizetések során az uniós szabályozás, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályai alapján jár el. Ennek értelmében a kifizetési határozat meghozatalára a kifizetési kérelem keresztellenőrzését követő 60 napon belül kerül sor.
EZ megy a paragrafusok mögé bújni szégyen hogy a saját hivatalunk packázik velünk no komment
Az MVH folyamatosan intézi a kérelmeket, és küldi a gazdálkodók részére a kifizetési határozatokat, valamint ezzel egyidejűleg folyósítja a megítélt támogatási összeget. A miniszteri válasz azt is megjegyzi: először azon ügyfelek támogatását fizetik ki, akiknek a kérelme hibátlan, a határozat meghozatalát késleltető probléma nem merült fel.
Vagyis: a minisztérium és az MVH egyaránt arra törekszik, hogy a vonatkozó jogszabályokban foglalt előírások szem előtt tartásával a kifizetéseket mielőbb teljesítse - tartalmazza a vidékfejlesztési miniszter válasza.
Válasz #1333. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Balmazújvárosról.
"Állatjóléti támogatást vettünk igénybe 2008ban,ami tartási,ill.szintentartási kötelezettséggel jár.2010ben az egész tömegtakarmány termő területem víz alá került,az egész lucernám kipusztult,Vi maiort jelentettünk a területre és az állat állományra is.Elfogadják????
Az AKG-ban az agrárkárenyhítéssel, vis majorral csak óvatosan kell bánni, mert...
Kérdezni kell a szaktanácsadódat, vagy a falugazdászt, ha tájékozott.
Válasz #1330. hozzászólásra
radocz honnan irsz.én hortobágyi vagyok.
Válasz #1330. hozzászólásra
Jók ezek a fórumok sok imformációt lehet szerezni.
Én már rég nem bízom senkiben ezért csinálom magam az összes papírmunkát, nyugodtan átnézem a rendeleteket, az internet nagy segítség.
Ma megkaptam az AKG pénzt, volt vismaior is.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Az első öt elkészítése macerásabb egy kicsit, a többi már egyszerű robot munka.
Van olyan aminek a kitöltési útmutató bonyolultabb, mint maga a beadás.
Nálunk jó falugazdász van. Hiba bárkinél előfordulhat.
A falugazdászt korábban sem lehetett igazán felelősségre vonni.
Ha van a közeledben szaktanácsadó keress meg egyet. Ha nincs figyeld a
http://ide-ide.hu/forum/viewforum.php?f=24
oldalt, és kérdezz ott is.
A vetőgép vetési táblázata megoldódott-e?
Ha más nincs forgasd le a földúton, vagy a műhelyben.
Csoda történt...
Megérkezett az Akg támogatás 277,95 Ft/ Euró árfolyamon. Integrált szántóföldi célprogram vis majorral nehezítve.
fog szerepelni. Nagyon sok gazda reklamált,hogy helytelenül, pontatlanul adta be a fgazdász a nevükben a támogatás igénylést. Így most már azt a kevés felelöséget is leveszik a vállukról...![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Helyesen teszed!!! A falugazdásszal beszéltem más miatt és elmondta,hogy ezentúl ha rajta keresztül adnak be emberkék bármilyen kérelmet az ő nevük már csak "ügygondnokként"
Tudod mint az APEH bevallásain sem írja alá a könyvelőd külön a bevallást, így felelőséggel sem tartozik az abban foglaltak miatt..
Egyébként AKG nálunk is az ablakban ill feldolgozás alatt....
Tegnap behivtak az MVH-hoz egyeztetésre az AKG miatt.
A vis major bejelentéssel volt a probléma/a falugazdász elba**ta a vis major bejelentést/.
Most javítottam és ha Budapest is elfogadja két hét múlva pénz lehet belőle.
Egyébként sorállás volt a javítás miatt, csomó gazdatársnak elrontották a papírjait.
A kérenyhítés és az AKG vis majorját nem teljesen azonos módon kell bejelenteni és ezt épp a falugazdász nem tudta.
Ezután nem bizom meg senkiben, inkább megcsinálom saját magam!!!
Válasz #1322. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
AKG-t nem de kitartást azt igen (kivánt a hivatali dolgozó) amikor felhívtam, Feldolgozás alatt de legyek türelmes legkésöbb jun 30 és megjön
Ha ellenőrzést kapsz, legközelebb 9-10 hónap múlva tu-
dod meg. Az MVH malmai lassan őrölnek. A rendelet meg-
írta, hogy nem kell szankcionálni, de azt az illetékes
nem olvasta el és szankcionált. Indoklás: joga van hozzá. ( plusz néhány rendeletszám). Igazán "édes pofa"
amellett, hogy milyen művelt és demokratikus, a szakmaiságról nem is beszélve. (Mi vagyunk a hivatal-
ért?) Neki erre is lehet joga. -Bocsánat, hogy vagyok!
A mi környékünkön egy pár embernek megjött a támogatás.Én a héten érdeklődtem az MVH-nál azt a választ kaptam,hogy feldolgozás alatt van az ügyem.Azt, hogy mikor kapom meg a támogatást azt a választ kaptam,hogy április végéig biztos megkapom.Sok gazdának az utolsó szalmaszál ez a pénz a tavaszi munkák elkezdéséhez!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ezen a héten felhívtam a hivatalt, mert már fogytán a türelmem. Szeretnénk komoly beruházást csinánli, mivel ez az utolsó év a "szárítós pénzek" felhasználásához. Kellene önerőnek. Azt mondák, hogy földolgozás alatt van az ügyem ( tavaly május óta pesze )és hogy legyek türelmes, mert kevés a kolléga. Nekem se vis maiorom se adategyeztetésem , semmim nem volt. A környékünkön senki sem kapott. mindenki vár. Hajrá gazdabarát agrárkormányzat !!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Kapott valaki a héten AKG támogatást? Mikor várható?Mit hallottatok?
heló
szatmárból,vagyok AKG semmi
Válasz #1317. hozzászólásra
Gráf miniszter Úr idején kapott minden őstermelő egy A4 méretű szürke színű irományt.
A Kölcsönös Megfeleltetés cím alatt leírtak minden termelőre vonatkoznak.
http://www.umvp.eu/files/gazdalkodoi_kezikonyv_2009.pdf
vagy a másik:
http://ide-ide.hu/forum/viewforum.php?f=24
Most kérdeztem az MVH-t Vis-majoros AKg támogatásom utalás alatt van.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #1317. hozzászólásra
Egész pontosan "keresztmegfelelés" azaz( cross compliance) a mi esetünkben azért tartottak vissza kb 900 e ft-ot a területalapúból mert a keresztmegfelelés ellenőrzésekor marhalevél nyilvántartás és kezelés hibás volt az állomány kb egyharmadánál ezért várhatóan az idei összes jogcímből ugrik valamennyi % ha a fellebbezésem nem nyer elfogadást , ezért ajánlom mindenkinek ha csak tudja az összes papírmunka legyen rendbe, de a gazdálkodást sem árt a jogszabályoknak megfelelően végezni, ez egy jótanács!!!
Mi az a keresztellenőrzés?
Rosszul hallottad, semmiféle ellenőrzés, semmiféle vismajor ..és semmiféle megkapás......(azaz hallani lehetett, de kamu az egész.)
Amit hallottam,hogy akit nem elenőríztek,és nincs vis-maiorja azok már megkapták,a vis-majorosok most vannak folyamatban,akit keresztelenőríznek azok meg április-május.
Mvh hírlevél: 2011-03-01
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) február végén elkezdte kifizetni a vis maiorral érintetett kérelmekre az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatást, amelyre több mint 2,4 milliárd forint utalását indította el a hivatal.
Nekünk megérkezett az AKG-támogatás. Vis maior is volt jelentve, de csak szántóra. AKG-t meg sajnos nem nyertünk, csak gyepre. De azért valami már úgy tűnik, csak megindult.....
Válasz #1309. hozzászólásra
23/2010.(III.30.) FVM rendelet az alaprendelet és az
8/2011. (01. 26.) MVH Közlemény
Év/Sorszám: 2011 évi 8. számú
2011-01-27 10:03 Hatályos / Eredeti a zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának 2010. évi igénybevételéhez kapcsolódó feltételek és kötelezettségek nem teljesítéséről
Közlemény a 2010. évi kötelezettségeinek nem VAGY csak részbeni teljesítéséről feltéve, hogy a támogatáshoz kapcsolódóan vis maior eseményt nem jelentett be!
Felhívom a figyelmét, hogy amennyiben a támogatás nem teljesítése vis maior eseményként bejelentésre került, úgy a 169/2010. (XI. 19.) számú MVH Közlemény mellékletében található K0107 számú nyomtatványon kell nyilatkoznia!
Gazdavicc egy olvasói levélből: „Tudod-e, hogy mi az MVH?
Válasz #1309. hozzászólásra
én azt sem tudtam h ilyen van.
Tudja valaki,hogy mikor fizetik a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakítási támogatást!És mennyi az egy hektárra jutó összeg.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Jó hát akkor én mit szoljak? Se vis major, se helyszini ellenőrzés se semmi kavar.
Pénz nincs. Ügyintézés alatt van. Ez a válasz. Határidőt nem tud mondani.....
Szőlő gyümölcs célprogram , szvsz nem kis pénzekről van szó....
Válasz #1294. hozzászólásra
Mi és két gazd. társunk vis majorosak vagyunk, tegnapi udvarias telefonos tájékoztatás után sem lettünk okosabbak. Még a kifizetési listán sem látnak egyikünket sem.... Nem értem az összefüggést mert itt nálunk már novemberben kiküldték az elfogadott vis major jkv-et.Mi még a Nemzeti Kárenyhítési Alapból is "jogosultak" lennénk egy halom pénzre de arról még mélyebben hallgatnak...
Válasz #1302. hozzászólásra
Válasz #1302. hozzászólásra
Igy jött régebben a kamarátol levélként,a tervezet az arra vonatkozhat,h milyen adatokat kérnek majd a bevalláskor !
Válasz #1303. hozzászólásra
Menj fel az ügyfélkapudra,és ott meglátod a monitoring adatszolgáltatás menüpont alatt!
Én az idei évbe nem nyertem akg-s pályázatot,de előtte volt 5 évig nekem is be kell adni a papírt?
Ha tudja valaki kérem írja meg.
Válasz #1301. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Eddig úgy tudtam, hogy ez nem tervezet, hanem csinálni kell!
Monitoring adatszolgáltatás AKG támogatottaknak
TERVEZET!!!!
Az ügyfélnek az adatszolgáltatási kötelezettségét elektronikus úton kell teljesítenie 2011. február 15. és március 15. között vagy saját ügyfélkapun keresztül vagy meghatalmazás (kamarai tanácsadó, falugazdász) útján.
37. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet keretében igénybe vett támogatásokhoz kapcsolódó adatszolgáltatás:
a) a támogatott ügyfél jogi státusza (jogi személy, állami, civil szervezet, természetes személy,),
b) a támogatásban részesülő ügyfél személyes adatai (neme, kora korcsoportonként),
c) a támogatott gazdaság, illetve vállalkozás legjellemzőbb tevékenységi ágazat, illetve alágazat szerinti besorolása,
d) az AKG támogatásban is részesülő terület nagysága (1257/1999/EK tanácsi rendelet 19. és 20. cikke szerinti KAT terület, Natura 2000 terület, nitrát-érzékeny és egyéb terület bontásokban),
e) az ügyfél által hasznosított terület mérete saját, illetve bérelt terület szerinti bontásban,
g) a támogatott terület nagysága a támogatás típusa szerinti bontásban,
h) a támogatás pénzügyi adatai a támogatás típusa szerinti bontásban,
i) a támogatás környezetvédelmi hatására vonatkozó adatok.
Válasz #1296. hozzászólásra
Ráadásul büntetni csak téged lehet, a hivatalnak meg majdnem mindig igaza van, igaz más miatt de egy fellebbezésem a nagy főnök előtt van és csak reménykedem a pozitív elbírálásban ,de addig minden kifizetésem áll , ez vonatkozik a másfél éve befizetett NAT tanfolyamtól az AKG -ig bezárólag az anyatehénen át mindenre .Viszont az nem nagyon fér a fejembe ,hogy ebben az országban hogy a fenébe tudtak milliókat ellopni ,amikor a hivatal vizsgáló tekintete már kétszer vett észre hibát a NAT2000 tanfolyam díjamban ami valóságos Dáriussá tenne ha megkapnám ,hisz 18360 forint irdatlan pénz lehet, ha másfél év alatt nem tudtunk zöldágra vergődni ,hisz egyszer elutasították a kifizetési kérelmemet arra hivatkozva ,hogy nem rendelkezem határozattal , megfellebbeztem hogy ,hisz határozatot nem én hozok magamnak hanem a hivatal ,ráadásul ő kötelezett a tanfolyam elvégzésére , de elutasítottak ,illetve visszavonatták velem ,hogy ha benn hagyom a fellebbezést akkor tényleg elutasítanak, nos megtettem ,másodjára a múlt hónapban azzal kerestek ,hogy nem első számlapéldányt nyújtottam be , de némi személyes utánajárással ez megoldódott ,na itt tartok most , pénz még most sem jött mert már meg a KM ellenőrzés elhúzódása miatt december óta egy fillér nem sok annyit se küldtek, de optimista vagyok mert ha ilyen alaposan átnéznek mindent akkor csak nem lehet már ebben az országban pénz sikkasztani,( LEGALÁBBIS NEKEM NEM)!!!
Válasz #1298. hozzászólásra
B..ák meg.
Válasz #1297. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Minden kor a kamat a lényeg, az országnak is nekünk is...
Ja,jól be vagyunk fürdetve ezzel a kifizetéssel.
Fórum lessz,meg is kérdezem a minisztert,vagy Palkovicsot,hogy mikor kapja meg az ország ezt a pénzt,és miért jó,hogy ülnek rajta,mikor elvileg a gazdákat akarják segíteni.