Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mindha nem is ebben az országban élnének!Jó,hogy a hivatalba vezető út ki van betonozva!De hál"istennek a székeik nincsenek betonozva!VÁLTOZÁST!!LEVÁLTÁST!! ELSZÁMOLTATÁST!!
Pl.:Egy 36-ha-os full víz alatt és lazított........ha le is megy a víz róla akkor is onnantól hetek vagy hónapok kérdése a megközelítése, igaz nem kell rászórni semmit sem, meg a kombájnnak sem kell kimennie.
Megkockáztatom, hogy az össz területem 90%-át képtelenség körbejárni az akg bejelentés határidejéig !!!
Eddig a hó akadályozta a terület mérést,most meg a belvizes foltok! Hogy a f.....ba járjuk körbe a földeket,tökig érő sárban,vizben!Kezdek ideges lenni!
Válasz #1034. hozzászólásra
http://www.air.gov.hu/letoltes/200912/ter_meresi_jkonyv_1.pdf
Itt olvashatsz róla, de keress itt visszább van már pár eszmefuttatás.
Sziasztok!
tudjátok-e,hogy a földterületek megjelölését,EOV kordináta milyen módon kéri az új AKG? Arra lennék kiváncsi,hogy milyen méretű és formátumú megjelölést,karót kérnek tölünk! Irjátok már meg hol lehet ezt megtalálni leiratban! Köszi!
Mivel ez csak előzetes jóváhagyó határozatod van ezért kiesel a támogatásból! Vigyázat kacsa az új határidő!!!!!!!!! Legalább is még hivatalosan nem láttam sehol!
Érdeklődnék hogyan készítettek Tápanyag gazdálkodási tervet és Földhasználati tervet. Tud-e valaki ingyenes vagy elérhető árú programot ezek elkészítésére?
Válasz #1009. hozzászólásra
A 33/2008(III.27.) FVM rendelet (nem termelő beruházások) lehet pályázni? Ebben van a madárvédelmi berendezés, ültetvény füvesítés stb.?
Tudnátok nekem segíteni, hogy az AKG-s gyümölcsösbe való madárodú szabványokat hol lehet felkeresni a neten?
Valamint miért van A, B, C fajta? Mitől függ h melyiket kell használni?
Mivel lett felmérve? Készített területmérési jegyzőkönyvet a szoftvered? Ugyanis annak lenne része a shape fájl. Ezt pedig az mvh oldalán az e-kérelem keretén belül lehet feltölteni a D-AKG Kérelem menüpontban. Mi már vagy két hete megkaptuk a jegyzőkönyveket és a shape fájlokat, fel is töltöttük, de még nem küldtük be, van egy-két anomália amit nem sikerült még tisztázni az mvh-val.
A fiatal mezőgazdasági termelő minősítést a vkszi osztja, egy szöveges üzleti tervet kell elkészíteni. Én két évig megcsináltam, de semmire nem tudtam használni, ezért úgy döntöttem vacakoljon vele a fene. Most meg eszébe jutott valakinek, hogy ilyen is van...
További információ:
http://www.fvm.hu/main.php?folderID=874&articleID=14173&ctag=articlelist&iid=1
Válasz #1001. hozzászólásra
A fiatal termelői minősítés engem is érdekel. A határ jelöléseket úgy csinálják felénk, h leásnak 1 vasat, fölé teszik a jelzőkarót, és ha kell fémkeresővel keresik meg a helyet.
Nekem sem tűnik egy nagy falatnak és szerintem minden "hülyének" örülnek, aki most az agráriumban fejleszt...
30 nap alatt bírálják el, az van írva.( persze írva sok minden van)
Mellesleg itt a terültem mellett van egy kb. 20 ha-os terület, ami parlagon van régóta, előtte korrekt föld volt. Privatizáció/ kárpótlási jegy idején szétosztották nem vicc kb. 250 helyrajzi számra és tulajra , egy terület kb. 700 nm.
Olyan emberek kaptak szántót, akik addig földet csak cserépben láttak. Egy-két magányos öreg nénike- bácsika küzd vele, kb 10% kaszáltatja, a többiben semmi.
Viszket a tenyerem, hogy kéne valamit kezdeni vele...
Így elfilozofálgattam: művelési eszköz van,ember is lenne mi lenne, ha csak bodza lenne benne, akár csak egy részében mert az átvevő Rauch 300 méterre van, DE be kéne keríteni, őriztetni szezonban, meg a 250 tulajjal egyezkedni, stb. úgyhogy erről ennyit.
Talán el kéne kezdenem lekaszálgatni, aztán 15 év alatt elbirtokolgatni... Bocs, csak hangosan gondolkoztam...
nem nehéz. le kell tölteni és be kell adni biztos megkapod. kb 3 hónap alatt bírálják el nekem eddig tartott. Lehet hogy pályázunk mi is cseresznyére de még nem biztos
Ki mértem a határpontokat GPS-sel, megvannak a GPS koordináták, ezek után ezt shape formátumban kell a minisztérium felé közölni.
Mi az a shape formátum? Nem egyszerűen csak beírom a koordinátákat a táblázatba, oszt jónapot?
Másik:
Márciusi ültetvénypályázatban indul valaki?
Nehéz hozzá a fiatal termelői minőséget összehozni?
Rendelkezik valaki ilyennel?
Szántónál 75 ha a maximális tábla méret, ha neked 150 ha parcellád van és egy kultúrával akarod bevetni akkor kell közé egy 0,3 ha tábla más növénnyel.De ez igy nem életszerű, nyilvávalóan a 150ha két fajta növénnyel kell bevetni.Szántónál egy sarok pontot kell tartósann megjelölni.
Az 61/2009 nem tartalmazza ,de ha nem tudnád minden ilyennek van végrehajtási rendelete, na ott van az eb elhantolva, még hallottam cifrábbakat is csak nem akarom elhinni ezért nem hoztam nyilvánosságra minek ijesztgetni egymást.pl az osztatlan tulajdon /akkor is ha csak egy másik tulajdonos van/nem lehet résztvevő de remélem ez nem igaz ,mert akkor túl késő lesz a kormányváltás!Ja, és nekem is van ilyen!
6746 hozzászólás
Biztos a határidő meghosszabbitása,annak ellenére ma 13
akg-s blokkot körbemértűnk,természetesen traktorral!
Válasz #1044. hozzászólásra
Én készen vagyok a területazonosítással, csak még átnézem mielőtt feladom,nem-e vmit elkú..am mint Feri bácsi.
Semmi változás határidőkben ?????????????
Válasz #1042. hozzászólásra
Mindha nem is ebben az országban élnének!Jó,hogy a hivatalba vezető út ki van betonozva!De hál"istennek a székeik nincsenek betonozva!VÁLTOZÁST!!LEVÁLTÁST!! ELSZÁMOLTATÁST!!
Válasz #1041. hozzászólásra
Ma kérdeztem jó pár fejestől de még nem is halottak róla,............ szerintem még a belvizek híre sem jutott el odáig...........
Válasz #1040. hozzászólásra
Bízom a határidő meghosszabbitásá
Válasz #1039. hozzászólásra
Pl.:Egy 36-ha-os full víz alatt és lazított........ha le is megy a víz róla akkor is onnantól hetek vagy hónapok kérdése a megközelítése, igaz nem kell rászórni semmit sem, meg a kombájnnak sem kell kimennie.
Megkockáztatom, hogy az össz területem 90%-át képtelenség körbejárni az akg bejelentés határidejéig !!!
Válasz #1038. hozzászólásra
Eddig a hó akadályozta a terület mérést,most meg a belvizes foltok! Hogy a f.....ba járjuk körbe a földeket,tökig érő sárban,vizben!Kezdek ideges lenni!
Válasz #1037. hozzászólásra
Erősen arra felé hajlunk, hogy kibaxnak az akg-ból.............
Válasz #1036. hozzászólásra
Szabikám,mihezképest állunk jól?
Válasz #1033. hozzászólásra
Csak ennyi !!!??? Akkor quva jól állunk !!!!
Válasz #1034. hozzászólásra
http://www.air.gov.hu/letoltes/200912/ter_meresi_jkonyv_1.pdf
Itt olvashatsz róla, de keress itt visszább van már pár eszmefuttatás.
Sziasztok!
tudjátok-e,hogy a földterületek megjelölését,EOV kordináta milyen módon kéri az új AKG? Arra lennék kiváncsi,hogy milyen méretű és formátumú megjelölést,karót kérnek tölünk! Irjátok már meg hol lehet ezt megtalálni leiratban! Köszi!
Válasz #1030. hozzászólásra
Mivel ez csak előzetes jóváhagyó határozatod van ezért kiesel a támogatásból! Vigyázat kacsa az új határidő!!!!!!!!! Legalább is még hivatalosan nem láttam sehol!
Válasz #1031 hozzászólás
Remélem másik 90 nappal, mert erre igen szar a helyzet !!!!!
Válasz #1030. hozzászólásra
Szia!
Most módosítják a határidőt ,mai infó.
Mivel jár, ha valakinek nem lesznek meg időben a területfelmérései és a kiinduló pontjai ???????
Válasz #1027. hozzászólásra
.http://www.akg-info.hu
Válasz #1027. hozzászólásra
www.akg-info.hu
Bocs én irtam rosszul, de ezt a honlapot is Tar Ferenc szerkeszti.
Válasz #1026. hozzászólásra
A Tar Ferenc féle honlapot megtaláltam de a programról nem találtam semmit. Hol tudom megnézni hogyan kell megrendelni ,használni stb.?
Válasz #1023. hozzászólásra
A Tar Ferenc féle szoftvert tudom ajánlani, én azt használom.99ha-ig 7500 Ft egy évre GN, Tápanyaggazdálkodási terv, Vetésiterv.
http://3rpsystem.uw.hu/
http://akg-info.hu/
Itt nézz szét!
Érdeklődnék hogyan készítettek Tápanyag gazdálkodási tervet és Földhasználati tervet. Tud-e valaki ingyenes vagy elérhető árú programot ezek elkészítésére?
Egy ilyennel már ki lehetne jelen helyzetben jelölni az EOV koordinátákat........:
A 33/2008(III.27.) FVM rendelet (nem termelő beruházások) lehet pályázni? Ebben van a madárvédelmi berendezés, ültetvény füvesítés stb.?
Válasz #1006. hozzászólásra
Köszönöm, nagyon tudatlan vagyok, mi az a vkszi?
Válasz #1018. hozzászólásra
Szerintem van ezeknek annyi dolguk,hogy nem fognak ilyennel vergődni.
Válasz #1017. hozzászólásra
Azért kérdeztem hogyvárható-e még hogy ellenörzik az előző öt évet.
Válasz #1016. hozzászólásra
Nevetni fogsz: 2009.Augusztus.
Válasz #1015. hozzászólásra
Mikor volt az ellenörzés?
Válasz #1014. hozzászólásra
Jó neked, engem ellenőríztek,és azt mondták majd április május mire feldolgozzák az ellenőrzés adatait.
Válasz #1013. hozzászólásra
12,31
Válasz #1012. hozzászólásra
Én is elkölteném
Mikor kaptad?
Válasz #1011. hozzászólásra
már rég el is költöttem
Kapott már valaki pénzt az utolsó évre?
Köszönöm az infókat !
Válasz #1008. hozzászólásra
Ezen a linken vannak a máretek:
www.fvm.hu/download.php?ctag=download&docID=3650
, 2 méretet kell csinálni, én az első kettőt választom, 3-3 db. 6db/ha kell belőle. A pályázat teljes szövegét meg itt találod, érdemes átolvasni:
www.fvm.gov.hu/doc/upload/200910/61_2009_fvm_2.pdf
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy az AKG-s gyümölcsösbe való madárodú szabványokat hol lehet felkeresni a neten?
Valamint miért van A, B, C fajta? Mitől függ h melyiket kell használni?
Köszönöm előre is
Mivel lett felmérve? Készített területmérési jegyzőkönyvet a szoftvered? Ugyanis annak lenne része a shape fájl. Ezt pedig az mvh oldalán az e-kérelem keretén belül lehet feltölteni a D-AKG Kérelem menüpontban. Mi már vagy két hete megkaptuk a jegyzőkönyveket és a shape fájlokat, fel is töltöttük, de még nem küldtük be, van egy-két anomália amit nem sikerült még tisztázni az mvh-val.
A fiatal mezőgazdasági termelő minősítést a vkszi osztja, egy szöveges üzleti tervet kell elkészíteni. Én két évig megcsináltam, de semmire nem tudtam használni, ezért úgy döntöttem vacakoljon vele a fene. Most meg eszébe jutott valakinek, hogy ilyen is van...
További információ:
http://www.fvm.hu/main.php?folderID=874&articleID=14173&ctag=articlelist&iid=1
A fiatal termelői minősítés engem is érdekel. A határ jelöléseket úgy csinálják felénk, h leásnak 1 vasat, fölé teszik a jelzőkarót, és ha kell fémkeresővel keresik meg a helyet.
Shape, egy vektoros file formátum .shp kiterjesztéssel. tulajdonképp egy digitális térképi formátum.
Válasz #1002. hozzászólásra
Nekem sem tűnik egy nagy falatnak és szerintem minden "hülyének" örülnek, aki most az agráriumban fejleszt...
30 nap alatt bírálják el, az van írva.( persze írva sok minden van)
Mellesleg itt a terültem mellett van egy kb. 20 ha-os terület, ami parlagon van régóta, előtte korrekt föld volt. Privatizáció/ kárpótlási jegy idején szétosztották nem vicc kb. 250 helyrajzi számra és tulajra , egy terület kb. 700 nm.
Olyan emberek kaptak szántót, akik addig földet csak cserépben láttak. Egy-két magányos öreg nénike- bácsika küzd vele, kb 10% kaszáltatja, a többiben semmi.
Viszket a tenyerem, hogy kéne valamit kezdeni vele...
Így elfilozofálgattam: művelési eszköz van,ember is lenne mi lenne, ha csak bodza lenne benne, akár csak egy részében mert az átvevő Rauch 300 méterre van, DE be kéne keríteni, őriztetni szezonban, meg a 250 tulajjal egyezkedni, stb. úgyhogy erről ennyit.
Talán el kéne kezdenem lekaszálgatni, aztán 15 év alatt elbirtokolgatni... Bocs, csak hangosan gondolkoztam...
nem nehéz. le kell tölteni és be kell adni biztos megkapod. kb 3 hónap alatt bírálják el nekem eddig tartott. Lehet hogy pályázunk mi is cseresznyére de még nem biztos
AKG-sok segítsetek, kezdő vagyok a témában:
Ki mértem a határpontokat GPS-sel, megvannak a GPS koordináták, ezek után ezt shape formátumban kell a minisztérium felé közölni.
Mi az a shape formátum? Nem egyszerűen csak beírom a koordinátákat a táblázatba, oszt jónapot?
Másik:
Márciusi ültetvénypályázatban indul valaki?
Nehéz hozzá a fiatal termelői minőséget összehozni?
Rendelkezik valaki ilyennel?
1000
Válasz #998. hozzászólásra
Szántónál 75 ha a maximális tábla méret, ha neked 150 ha parcellád van és egy kultúrával akarod bevetni akkor kell közé egy 0,3 ha tábla más növénnyel.De ez igy nem életszerű, nyilvávalóan a 150ha két fajta növénnyel kell bevetni.Szántónál egy sarok pontot kell tartósann megjelölni.
Az 61/2009 nem tartalmazza ,de ha nem tudnád minden ilyennek van végrehajtási rendelete, na ott van az eb elhantolva, még hallottam cifrábbakat is csak nem akarom elhinni ezért nem hoztam nyilvánosságra minek ijesztgetni egymást.pl az osztatlan tulajdon /akkor is ha csak egy másik tulajdonos van/nem lehet résztvevő de remélem ez nem igaz ,mert akkor túl késő lesz a kormányváltás!Ja, és nekem is van ilyen!
Válasz #994. hozzászólásra
Felénk betonba akarják önteni.....legalább a beton ott marad ha fölötte elvágja......