Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Gyep túzok programban már láttam nyertest csak nem emlékszem pontosan a ponthatárra de olyan 27 körül lehet,holnap megyek a sráchoz pontosítom , de ő csak gyep programon indult!
Gyakorlatilag aki túzokosra adta be ebben a városban ahol lakom, még senki sem kapott semmit. Ezekszerint 1 túzokos sem nyert, csak az integráltak? Furcsa...
erre a pénzre is azt mondták h le van osztva, és a csókosok kapják meg, aztán én is megkaptam, pedig sajna nincsenek csókosaim!! Persze, ha kijön a határozat h nem nyert, akkor már tényleg nincs remény.
Tisztelt Feco legalább egy irányítószámot irj, hogy melyik városban gazdálkodsz, mert most beszélgettem a kamarai tanácsadóval , nagyon elkeserített , szerinte már csak a nem nyert pályázatok vannak bent az mvh-nál , és én 3 ha-ra megkaptam de cégem 130 ha-ja még függőben van, ebből 76 isz a többi madaras gyep, és ott meglennének a pontjaim mégsem akarják postázni, a kérdezz -feleleket meg aki megkérdi hetek óta csak az a válasz ,hogy emilben válaszoltunk.
eleve a programban úgy indult, hogy a gazda maga méri fel a területeit, vagy ha nem tudja, akkor mással méreti fel, a kritérium csak a pontosságon van.
A zöldborsóból nem... (illetve szerintem az MCPB-nek kellene vinnie, de azt valószínű hamarabb kiszórták, mint hogy a retek kihajthatott volna, így már nem volt eszköz a kezükben...
(és ha már úgyis üres volt a kezük, azzal huzigálták ki)
vagy 2 busznyi indiánt kellet hívni akik mentek a Ploeger előt, és szedték ki a retket... Vicces volt (mégsem akartak rajta nevetni)
Majd most úgyis akarom kezdeni a területméréseket, akkor fotózkodom...
Az én 2. határozatomat 17-én adta fel az MVH, és még nem érkezett meg!!!!!
Pedig nyert.
Legalább annál később kell beadni a területmérést més egyéb határidős dolgokat.
nem tudom, szerintem még ha megfagyott is, ilyenkor úgy sem látszik...
olyan lehet, mint a repce, hogy lassabban a tavasz folyamán esik össze...
egyszer volt már így olajretkem is, meg facéliám is, hogy majd összeesik, de abban az évben (2008) nem volt tél egyáltalán, így január végén bekultivátoroztuk...
Az igaz, hogy a mustár, és az olajretek rövidnappalos növányek, így tényleg nem a legtökéletesebb őket júliusban vetni, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehet. (alternatívának megemlíteném a borsót, vagy a facéliát, vagy a takarmányrepcét), de elvetheted a mustárt is, csak akkor számolni kell vele, hogy nem lesz akkora zöldhozam.
A másik, az AKG előírások nem azt mondják, hogy jeéentsd be, és azután 10 nappal forgasd bele a talajba, hanem azt, hogy legkésőbb a beforgatás előtt 10 nappal kell bejelenteni. A cél, hogy az MVH-nak legyen ideje megnézni, hogy ott van, és megfelel az előírásoknak. Az, hogy még jövő tavaszra is ott marad, az már az MVH részéről mindegy...
Én amúgy az idén a következőt csináltam:
aratás - tarlóhántás - augusztus végén: lazítás - vetés rapiddal.
Ott, ahol nem telt el 24 óra a lazítás és a vetés között, tökéletes lett, ahol elhúzódott, ott hiányos lett. Én sem forgatom be, majd lehagy, és direktbe megy a kuki utánna...
ilyen van most vagy 80 ha....
volt róla fenn fénykép korábban, de ha kell meg tudom keresni megint, mind a vetésről, mind a növényállományról...
még ősszel? Én biztos nem fogok szántani, nem szeretem. De nem is kell, ha nyáron már meglazítottuk a talajt. Akkor inkább meghagyom télen, úgyis elfagy. Tavasszal meg vagy bedolgozom, vagy direktbe bevetem.
ezt igy ebben a formában felejtsd el!
züldtrágya után kukorica!
általában a zöldtrágya nálunk a nyár végén tud megindúlni és novemberbe lehet beszántani
Válasz #697. hozzászólásra
Szerintem is ez a jobb verzió az birja a roszab terepet is!! Ha meg böveben veted -szorod a magot akor a tökéleteség sem döntö!!
6746 hozzászólás
Gyep túzok programban már láttam nyertest csak nem emlékszem pontosan a ponthatárra de olyan 27 körül lehet,holnap megyek a sráchoz pontosítom , de ő csak gyep programon indult!![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Válasz #742. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Gyakorlatilag aki túzokosra adta be ebben a városban ahol lakom, még senki sem kapott semmit. Ezekszerint 1 túzokos sem nyert, csak az integráltak? Furcsa...
Válasz #743. hozzászólásra
Az EU nem certifikációt kér, hanem olyan pontos meghatározát, amelyen a visszaellenőrzés során a tényleges határ a 3 m-en belül fellelhető lesz.
(erőssen csodálkoznék, ha nem lenne megfelelő, az MVH ugyan ezzel mér...)
Válasz #731. hozzászólásra
Az uniós leírtaknak a mobile mapper nem felel meg mert nincs meg minden certifikációja! Kicsit fura nem?? Bár én is azzal fogom lemérni!
Válasz #741. hozzászólásra
Akkor nem nyert,ez időhúzás.
Most beszéltem az MVH-val AKG ügyben. A nevem mellett a gépben ez szerepel: "Döntésre vár"....![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #738. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
én is ebben a városban lakok!
Válasz #725. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
gratulálok
Válasz #732. hozzászólásra
Én ugyan abban a városban lakom, ahol Pali bátyám!
Válasz #736. hozzászólásra
erre a pénzre is azt mondták h le van osztva, és a csókosok kapják meg, aztán én is megkaptam, pedig sajna nincsenek csókosaim!! Persze, ha kijön a határozat h nem nyert, akkor már tényleg nincs remény.
Válasz #735. hozzászólásra
Őszintén!
Nem nagyon bízok benne, és ha lesz is szerintem már le van osztva!
Válasz #715. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
ez nagyon nagy szívás!!!!!
De hátha lesz még némi korrekció, esetlegesen visszamaradt pénzek miatt.
Nekem is hozzászámolhatott volna még 0,2!!! Fizetnék is érte!
Válasz #731. hozzászólásra
forrást nem, csak az mvh-nál mondták h még nincs álláspont.
Tisztelt Feco legalább egy irányítószámot irj, hogy melyik városban gazdálkodsz, mert most beszélgettem a kamarai tanácsadóval , nagyon elkeserített , szerinte már csak a nem nyert pályázatok vannak bent az mvh-nál , és én 3 ha-ra megkaptam de cégem 130 ha-ja még függőben van, ebből 76 isz a többi madaras gyep, és ott meglennének a pontjaim mégsem akarják postázni, a kérdezz -feleleket meg aki megkérdi hetek óta csak az a válasz ,hogy emilben válaszoltunk.![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Válasz #730. hozzászólásra
Ez most mi már megint??? forrást tudsz megadni?
eleve a programban úgy indult, hogy a gazda maga méri fel a területeit, vagy ha nem tudja, akkor mással méreti fel, a kritérium csak a pontosságon van.
Amúgy MobilMapper-rel, amivel az MVH is mér...
Válasz #729. hozzászólásra
nem biztos h mérhetsz magadnak, lehet h csak akkreditált cégek mérhetnek. Amúgy mivel mérnél?
Válasz #726. hozzászólásra
A zöldborsóból nem... (illetve szerintem az MCPB-nek kellene vinnie, de azt valószínű hamarabb kiszórták, mint hogy a retek kihajthatott volna, így már nem volt eszköz a kezükben...
(és ha már úgyis üres volt a kezük, azzal huzigálták ki)
vagy 2 busznyi indiánt kellet hívni akik mentek a Ploeger előt, és szedték ki a retket... Vicces volt (mégsem akartak rajta nevetni)
Majd most úgyis akarom kezdeni a területméréseket, akkor fotózkodom...
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Az én 2. határozatomat 17-én adta fel az MVH, és még nem érkezett meg!!!!!
Pedig nyert.
Legalább annál később kell beadni a területmérést més egyéb határidős dolgokat.
G R A T U L A ! ! ! ! !
Válasz #724. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Gondolom a borsóból kitisztítható. Azért ha arrafelé vezet utad, csinálhatnál a mostani állapotáról is 1-2 képet.
ma megjött minden AKG határozatunk, és mindegyik nyert.
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Az, amelyiket én 44,7-nek számoltam, szerencsére az MVH 45,2-nek, így mindenhol benn vagyunk. Hurrá!
Válasz #723. hozzászólásra
én is, elvileg, de pl. pont a 2008-as volt az az év, amikor annyira nem volt tél, hogy túlélte volna...
Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy nem a levélzetnek kell elfagynia, hanem a répatestnek a földben, az meg egy kicsit keményebb dió...
A szomszédomnak néhány éve feljött a zöldborsóban, sőt magot is hozott, mire kellet volna aratni.... ciki!
Válasz #722. hozzászólásra
az olajretekről azt hallottam h nem biztos h elfagy.
Válasz #721. hozzászólásra
nem tudom, szerintem még ha megfagyott is, ilyenkor úgy sem látszik...
olyan lehet, mint a repce, hogy lassabban a tavasz folyamán esik össze...
egyszer volt már így olajretkem is, meg facéliám is, hogy majd összeesik, de abban az évben (2008) nem volt tél egyáltalán, így január végén bekultivátoroztuk...
Válasz #720. hozzászólásra
és lefagyott már?
Az eredmények (december eleji fotók)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108154053_IMG_0485.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108154126_IMG_0483.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108154150_IMG_0481.JPG)
Válasz #718. hozzászólásra
és a kelés?
A lazított talaj (kiindulási állapot)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108153538_IMG_0124.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108153631_IMG_0119.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108153726_IMG_0120.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100108153816_IMG_0121.JPG)
A gép, amivel vetem:
És az eredmények:
Válasz #716. hozzászólásra
rakd fel, Feco!
Van a mostani állapotról is kép?
Válasz #706. hozzászólásra
Én a helyedben nem felejteném el....
Az igaz, hogy a mustár, és az olajretek rövidnappalos növányek, így tényleg nem a legtökéletesebb őket júliusban vetni, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehet. (alternatívának megemlíteném a borsót, vagy a facéliát, vagy a takarmányrepcét), de elvetheted a mustárt is, csak akkor számolni kell vele, hogy nem lesz akkora zöldhozam.
A másik, az AKG előírások nem azt mondják, hogy jeéentsd be, és azután 10 nappal forgasd bele a talajba, hanem azt, hogy legkésőbb a beforgatás előtt 10 nappal kell bejelenteni. A cél, hogy az MVH-nak legyen ideje megnézni, hogy ott van, és megfelel az előírásoknak. Az, hogy még jövő tavaszra is ott marad, az már az MVH részéről mindegy...
Én amúgy az idén a következőt csináltam:
aratás - tarlóhántás - augusztus végén: lazítás - vetés rapiddal.
Ott, ahol nem telt el 24 óra a lazítás és a vetés között, tökéletes lett, ahol elhúzódott, ott hiányos lett. Én sem forgatom be, majd lehagy, és direktbe megy a kuki utánna...
ilyen van most vagy 80 ha....
volt róla fenn fénykép korábban, de ha kell meg tudom keresni megint, mind a vetésről, mind a növényállományról...
Ma végre kinyögték, hogy 44,8 pontom van. Hát ezt jól meg.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a ponthatár akkor is mesterséges!!!! 1 ezrelék volt az esélye!
Válasz #713. hozzászólásra
Az szntem nincs megszabva h ősszel kell, vagy be lehet tavasszal is dolgozni, max vetés előtt mégis kap vmi műveletet a talaj.
Válasz #712. hozzászólásra
én úgy tudom, hogy be kell jelenteni az akg-ban bedolgozás elött
Válasz #711. hozzászólásra
még ősszel? Én biztos nem fogok szántani, nem szeretem. De nem is kell, ha nyáron már meglazítottuk a talajt. Akkor inkább meghagyom télen, úgyis elfagy. Tavasszal meg vagy bedolgozom, vagy direktbe bevetem.
Válasz #710. hozzászólásra
leszántottam
Válasz #709. hozzászólásra
és elfagy a zt, letakarja a talajt, nem engedi kiszáradni és direktbe veted a kukit?
Válasz #708. hozzászólásra
ez a legjobb. nálam müködött
Válasz #707. hozzászólásra
fain. Nem is nagyon szoktam kukit vetni, bár idén rákényszerülök. Akkor viszont talán a legjobb megoldás: aratás-t.hántás-lazítás-tárcázás+ztvetés?
Válasz #706. hozzászólásra
ezt igy ebben a formában felejtsd el!
züldtrágya után kukorica!
általában a zöldtrágya nálunk a nyár végén tud megindúlni és novemberbe lehet beszántani
Válasz #705. hozzászólásra
akkor kifutok az időből. Főleg ha repce vagy gabona után szeretnék gabonát vetni, és közé betenni. Bár, így is lehet h kevés az idő.
Válasz #704. hozzászólásra
nálunk őszig még 2-szer rá kell menni, hogy gyommentes leygen
Válasz #703. hozzászólásra
én nem akarok többször rámenni, csak tarlóhántáskor 1x.
Válasz #702. hozzászólásra
facéliát
de mivel a tarlóra többször rá kell menni, ezért a 2. vagy 3. tárcsázáskor is el lehet vetni a mustárt
Válasz #701. hozzászólásra
és akkor mit lehet ilyenkor vetni?
Válasz #688. hozzászólásra
az olajret meg a mustárt nem szabad tarlóhántás után elvetni. augusztus közepeén, végén. mert rövidnappalos növények
Válasz #699. hozzászólásra
Ja, azt elfelejtettem , hogy az is van...
én inkább először a carrierre teszem a biodrillt.
Szerintem is ez a jobb verzió az birja a roszab terepet is!! Ha meg böveben veted -szorod a magot akor a tökéleteség sem döntö!!
Válasz #689. hozzászólásra
Rába+6.2+Rollex(rajta a Bio Drill) , és nem kell ilyenekre a rapidot befognod...![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Még a végén jól jársz a Bio Drill-el!!!