Az igaz, hogy a mustár, és az olajretek rövidnappalos növányek, így tényleg nem a legtökéletesebb őket júliusban vetni, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehet. (alternatívának megemlíteném a borsót, vagy a facéliát, vagy a takarmányrepcét), de elvetheted a mustárt is, csak akkor számolni kell vele, hogy nem lesz akkora zöldhozam.
A másik, az AKG előírások nem azt mondják, hogy jeéentsd be, és azután 10 nappal forgasd bele a talajba, hanem azt, hogy legkésőbb a beforgatás előtt 10 nappal kell bejelenteni. A cél, hogy az MVH-nak legyen ideje megnézni, hogy ott van, és megfelel az előírásoknak. Az, hogy még jövő tavaszra is ott marad, az már az MVH részéről mindegy...
Én amúgy az idén a következőt csináltam:
aratás - tarlóhántás - augusztus végén: lazítás - vetés rapiddal.
Ott, ahol nem telt el 24 óra a lazítás és a vetés között, tökéletes lett, ahol elhúzódott, ott hiányos lett. Én sem forgatom be, majd lehagy, és direktbe megy a kuki utánna...
ilyen van most vagy 80 ha....
volt róla fenn fénykép korábban, de ha kell meg tudom keresni megint, mind a vetésről, mind a növényállományról...
még ősszel? Én biztos nem fogok szántani, nem szeretem. De nem is kell, ha nyáron már meglazítottuk a talajt. Akkor inkább meghagyom télen, úgyis elfagy. Tavasszal meg vagy bedolgozom, vagy direktbe bevetem.
ezt igy ebben a formában felejtsd el!
züldtrágya után kukorica!
általában a zöldtrágya nálunk a nyár végén tud megindúlni és novemberbe lehet beszántani
Válasz #697. hozzászólásra
Szerintem is ez a jobb verzió az birja a roszab terepet is!! Ha meg böveben veted -szorod a magot akor a tökéleteség sem döntö!!
Mit szolna..Csak a jó körülményt meg kell csipni..Én látam ojat amikor az ember a tarlóba ápolás nélküli ahogy a komb othagyta..belevetete a lucernát kapott két nap mulva 120mm utána két kisebet gyönyörü terület lett belöle. idén már megy is magra!24-ha!!!
Válasz #687. hozzászólásra
Ismerem a fickót tudok vele beszélni hogy mi is lett belöle!!De tudod ezek ojan gyorsan gyorsan fickók!!Mindig mindent gyorsan..
Szia szabi!!Tölünk nem mesze van!!Tényleg nem gyözik csinálni!!Sok ember már a hobi lovát is ijenel eteti!!De tényleg engem is hivott egyszer egy bukméker hogy az araboknak kelene ijen pelet de gyorsan kib sok.. De én ehez tudod kicsi vagyok!!A szomszédba egy cég nyomja kib sok területen nem gyözik behordani..Pedig már 8000JD-k is azt hordják!!
Saját állat, meg van piacom egyenlőre....de itt a sok akg miatt és a kevés állat miatt lehet, hogy neki kell majd állnom megenni.
Kéne keresni egy luc pelletálót, mert azok állítólag nyomatjá külföldre de piszkosúl. Éjjel nappal dolgoznak a gépsoraik.
és bele kell kalkulálnia vetésforgó szabályaiba. A legjobb pl kalászosok közé vetni a zt-t(olajretek, mustár, stb). Csak azt nemtom h mi van akkor ha a zöldtrágya nem kel ki???
Szerintem majd egyszer a 60% nem túl lépése.
A 10 % lazán meg lesz ha sikerűl egy nagy táblát elvetni luc-al, mert a szójával nem tudnám végég sakkozni az 5 évet. De akkor még ott a zöldtrágya lehetősége is ha jól értem.
6767 hozzászólás
Válasz #716. hozzászólásra
rakd fel, Feco!
Van a mostani állapotról is kép?
Válasz #706. hozzászólásra
Én a helyedben nem felejteném el....
Az igaz, hogy a mustár, és az olajretek rövidnappalos növányek, így tényleg nem a legtökéletesebb őket júliusban vetni, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehet. (alternatívának megemlíteném a borsót, vagy a facéliát, vagy a takarmányrepcét), de elvetheted a mustárt is, csak akkor számolni kell vele, hogy nem lesz akkora zöldhozam.
A másik, az AKG előírások nem azt mondják, hogy jeéentsd be, és azután 10 nappal forgasd bele a talajba, hanem azt, hogy legkésőbb a beforgatás előtt 10 nappal kell bejelenteni. A cél, hogy az MVH-nak legyen ideje megnézni, hogy ott van, és megfelel az előírásoknak. Az, hogy még jövő tavaszra is ott marad, az már az MVH részéről mindegy...
Én amúgy az idén a következőt csináltam:
aratás - tarlóhántás - augusztus végén: lazítás - vetés rapiddal.
Ott, ahol nem telt el 24 óra a lazítás és a vetés között, tökéletes lett, ahol elhúzódott, ott hiányos lett. Én sem forgatom be, majd lehagy, és direktbe megy a kuki utánna...
ilyen van most vagy 80 ha....
volt róla fenn fénykép korábban, de ha kell meg tudom keresni megint, mind a vetésről, mind a növényállományról...
Ma végre kinyögték, hogy 44,8 pontom van. Hát ezt jól meg.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a ponthatár akkor is mesterséges!!!! 1 ezrelék volt az esélye!
Válasz #713. hozzászólásra
Az szntem nincs megszabva h ősszel kell, vagy be lehet tavasszal is dolgozni, max vetés előtt mégis kap vmi műveletet a talaj.
Válasz #712. hozzászólásra
én úgy tudom, hogy be kell jelenteni az akg-ban bedolgozás elött
Válasz #711. hozzászólásra
még ősszel? Én biztos nem fogok szántani, nem szeretem. De nem is kell, ha nyáron már meglazítottuk a talajt. Akkor inkább meghagyom télen, úgyis elfagy. Tavasszal meg vagy bedolgozom, vagy direktbe bevetem.
Válasz #710. hozzászólásra
leszántottam
Válasz #709. hozzászólásra
és elfagy a zt, letakarja a talajt, nem engedi kiszáradni és direktbe veted a kukit?
Válasz #708. hozzászólásra
ez a legjobb. nálam müködött
Válasz #707. hozzászólásra
fain. Nem is nagyon szoktam kukit vetni, bár idén rákényszerülök. Akkor viszont talán a legjobb megoldás: aratás-t.hántás-lazítás-tárcázás+ztvetés?
Válasz #706. hozzászólásra
ezt igy ebben a formában felejtsd el!
züldtrágya után kukorica!
általában a zöldtrágya nálunk a nyár végén tud megindúlni és novemberbe lehet beszántani
Válasz #705. hozzászólásra
akkor kifutok az időből. Főleg ha repce vagy gabona után szeretnék gabonát vetni, és közé betenni. Bár, így is lehet h kevés az idő.
Válasz #704. hozzászólásra
nálunk őszig még 2-szer rá kell menni, hogy gyommentes leygen
Válasz #703. hozzászólásra
én nem akarok többször rámenni, csak tarlóhántáskor 1x.
Válasz #702. hozzászólásra
facéliát
de mivel a tarlóra többször rá kell menni, ezért a 2. vagy 3. tárcsázáskor is el lehet vetni a mustárt
Válasz #701. hozzászólásra
és akkor mit lehet ilyenkor vetni?
Válasz #688. hozzászólásra
az olajret meg a mustárt nem szabad tarlóhántás után elvetni. augusztus közepeén, végén. mert rövidnappalos növények
Válasz #699. hozzászólásra
Ja, azt elfelejtettem , hogy az is van...
én inkább először a carrierre teszem a biodrillt.
Szerintem is ez a jobb verzió az birja a roszab terepet is!! Ha meg böveben veted -szorod a magot akor a tökéleteség sem döntö!!
Válasz #689. hozzászólásra
Rába+6.2+Rollex(rajta a Bio Drill) , és nem kell ilyenekre a rapidot befognod...
Még a végén jól jársz a Bio Drill-el!!!
Válasz #694. hozzászólásra
Szia minden jót!!
Válasz #692. hozzászólásra
Szerintem megaz aratást kell nagyon idálisra veni.. hogy a gép ne taposon.. szál jármü meg egyáűltalán ne..
Válasz #691. hozzászólásra
Még ne kapkodjunk ennyire....egyenlőre 1 nagy traki kéne, de jó legyen.
Léptem én is.
Mit szolna..Csak a jó körülményt meg kell csipni..Én látam ojat amikor az ember a tarlóba ápolás nélküli ahogy a komb othagyta..belevetete a lucernát kapott két nap mulva 120mm utána két kisebet gyönyörü terület lett belöle. idén már megy is magra!24-ha!!!

A kombájnnyomok asszem elfognak maradni.....
Válasz #687. hozzászólásra
Ismerem a fickót tudok vele beszélni hogy mi is lett belöle!!De tudod ezek ojan gyorsan gyorsan fickók!!Mindig mindent gyorsan..
el kell mennem. Jó éjt, még feszegessétek a témát, érdekel a dolog!!!!!
Válasz #686. hozzászólásra
nemtom h mit szól a majd a rapid a tarlóhoz.
Válasz #674. hozzászólásra
Lesz olajretkem!!Igaz kombájntol.. de elszorni az is jó!! Tarlóhántásal el tudom képzelni én is..
Válasz #685. hozzászólásra

Na itt a piac !!!!
Vagy kéne lépni egy ilyen gépsor beszerzése felé.........
Válasz #683. hozzászólásra

Erősen agyalok, hogy a kombájn után a rapid fog menni de közvetlen mögötte amíg vizes.....
Válasz #679. hozzászólásra

Szia szabi!!Tölünk nem mesze van!!Tényleg nem gyözik csinálni!!Sok ember már a hobi lovát is ijenel eteti!!De tényleg engem is hivott egyszer egy bukméker hogy az araboknak kelene ijen pelet de gyorsan kib sok.. De én ehez tudod kicsi vagyok!!A szomszédba egy cég nyomja kib sok területen nem gyözik behordani..Pedig már 8000JD-k is azt hordják!!
Válasz #682. hozzászólásra
de a pelletet ki venné meg???
Válasz #680. hozzászólásra
tarlóhántással 1menetben akarom elvetni, remélem egy esővel kijön. Aztán majd hadakozhat az árvakeléssel.
Válasz #681. hozzászólásra

2000 óta bálázgatok.....kialakúlt, de mindig jönnek újak akik beleszólnak......
Válasz #679. hozzászólásra
Az yoo biznisz???? Ki a piac?
Válasz #678. hozzászólásra

Ha nem kell ki azt nem fogadják el. Leszántás előtt, vagy bármilyen művelet előtt még mielőtt csinálnál valamit a zöldel, kijönnek ellenőrizni.......
Válasz #676. hozzászólásra

Saját állat, meg van piacom egyenlőre....de itt a sok akg miatt és a kevés állat miatt lehet, hogy neki kell majd állnom megenni.
Kéne keresni egy luc pelletálót, mert azok állítólag nyomatjá külföldre de piszkosúl. Éjjel nappal dolgoznak a gépsoraik.
Válasz #675. hozzászólásra
és bele kell kalkulálnia vetésforgó szabályaiba. A legjobb pl kalászosok közé vetni a zt-t(olajretek, mustár, stb). Csak azt nemtom h mi van akkor ha a zöldtrágya nem kel ki???
Válasz #675. hozzászólásra
és nem csak papiron!
és a repce árvakelés az nem zöldtrágya!
Válasz #673. hozzászólásra
arra oda kell figyelni, de ha túlléped, az sem tragédia. És micsi a sok lucival?
Válasz #674. hozzászólásra

Ajjaj !
Válasz #673. hozzászólásra
a zöldtrágya az nem lehetőség, hanem a lucernaterületen kívül mindenhol kell lenni az 5 évben egyszer zöldtrágyának
Válasz #670. hozzászólásra
Szerintem majd egyszer a 60% nem túl lépése.
A 10 % lazán meg lesz ha sikerűl egy nagy táblát elvetni luc-al, mert a szójával nem tudnám végég sakkozni az 5 évet. De akkor még ott a zöldtrágya lehetősége is ha jól értem.
Válasz #669. hozzászólásra
b) gyepgazdálkodási agrár-környezetgazdálkodási célprogram csoport:
ba) extenzív gyepgazdálkodási célprogram;
bb) ökológiai gyepgazdálkodási célprogram;
bc) gyepgazdálkodási természetvédelmi zonális célprogramok:
1. gyepgazdálkodás túzok élıhely-fejlesztési elıírásokkal célprogram,
2. gyepgazdálkodás élıhely-fejlesztési elıírásokkal célprogram;
Válasz #669. hozzászólásra
Extenzív gyep.
Gyepes túzok.
Válasz #668. hozzászólásra
ok.