Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A madaras mellett még lehet termelni.Itt a faluban,kékvércse programba mentek bele,több mint 300 euró.A kiesés 20% pillangós,meg a kaszálásokat kötik ki,hogyan és mikor.
Jó az elképzelés!!De felénk még a madár se jár!!!Persze nekem sem okozna gondot ha kb 150ha mene madarasba..Elnézegetném a távcsövel öket és gurulna a zsé!!De sajnos a valóság az más.. Én még csak ara lenék kiváncsi ha pl 13 után egy csomó ijen alibinek tartot föld alol kihuznák a pénzt!!Akor is ijen tuti üzlet lesz majd??
a sertés is enar-os, akkor miért nem jár érte a +pont? erre a kurva disznóra amúgy se adnak soha semmit.
lem legeltetésre pályáztam, hanem az integráltba
Eddig én is így láttam,de az idei év után másképpen látom.Azt bánom,hogy nem valami madarasba adtam be.300 euro/ha.Számold ki,melyik növénynél termelsz ennyit.Nemis beszélve arról,hogy ha semmit nem termelsz,a földalapú megmarad arra,hogy gyommentesen tartzsd.
azért ne mond hogy a csemege borsó/kuki növényvédö szereivel nem gyült még meg a bajod
mert én kurvára unom hogy az elsö években megvettették az emberrel a méregdrága szereket most meg a vége fele már a tiltotakat ia lehetett szórni
nekem pl. a normál gazdálkodási szokásaimmal tökéletesen összefér az AKG, jelenleg nincs olyan kitétele, aminek a megfeleléséhez bármit is változtatnom kellene...
Nem köszönöm...Mint irtam nálunk vagy termelsz vagy AKG zel... Mondjuk az is röhely hogy a régi AKG elvárásaibol mostanra csináltak egy hejes gazdálkodási gyakorlatot --Pénz kifizetés nélkül!!Ötletes gondolat ezis nem??
Hát igen jol irod hogy amugy is.. de felénk nem ez a szokás.. És sokan gazdagodtak meg itt a naprábol!!De nem az idén!! És jönek az apromagok amit nem is tudsz normálisan AKg -s ra megcsinálni..Szerintem...
Én nem gondonám,hogy ilyen veszélyes a helyzet,mint írtam van már tapasztalatom és többnyire nem negatív.
Mikor 11.000 volt 1 ha nem sok annyi napránk nem volt.
én nem mondom ,hogy csúcs szuper de most örülök.
Tök egyszerü!!Amikor mindenki hülyére kereste magát a 11000napraforgóval meg a 6000 kukoricával akor nekem egyik se lehetet!!Ezért én az egész 5 éves AKG pénzemet elbuktam egy tételben..És a másik négy évben is csak tingli tangliznom lehetet!! Nem akarok üneprontó leni...Sem peszimista !Söt aki a mi vidékünkön termelést fojtat az biztos hogy nem az..De ha majd a vegyszeres mérnököd javasol egy épen odailö és szükséges vegyszert és te majd nem fujhatod rá akor az már nem lesz anyira egyszerü...Vagy az elejétöl majd elkezdtek ügyeskedni meg gyártani a papirt fogy frankók maradjatok..
Mivel jártál felénk!Igy tudhatod hogy nálunk valaki vagy termel vagy AKG-zik..A ketö nem megy együt!!Vagy egy nagy sumákolás az egész amiben bene van a bukta lehetösége is!!
Válasz #300. hozzászólásra
Benne voltunk eddig is sok munka meg idegeskedés de most jól jön az 5 évre.3 x ellenőriztek kissebb hibákkal de nem volt anyagi megvonás.Kb 280 ha papirmunkáját cssináltam eddig.és ez nem csak a sajátom volt.Boccs nem dicsekedni akartam,de tudjátok a kisüsti!
Én vagyok a családban a kombálynos és tesom a fuvaros .
Nem győzte az ősszel hordani a szemet ezért akasztottunk fel még 2.-t,de maradt még a tanyán 3.
Köszönöm szépen!
Basszus pedig 1 tized pontal.
Fiatalgazda minősítés meg van,iskola van,tcs tagság van ,állat nincs ,én több pontra száémoltam nem tudom ,hogy hoztak ki ennyire?
Kb 2 éve csak olvaslak benneteket ,de eddig nem szóltam hozzá!!!!!!
1 üveg pálinka mett ünnepelem ,hogy jött a határozat miszerint 45.1 pontal 120 ha sikerült bevinni az integrált szántóba.A pontjaimat többre számoltam nem tudom ,hogy sikerült így lekarcsúsítani de nagy az örörm így fél üveg kisüsti mellett.
Mi is a beadás elött csináltuk meg 2 nappal nem gyenge rohanás volt miatta de azóta már meg is küldték a minősítést ha ezt nem csináltam volna meg akkor tuti nincs meg
6686 hozzászólás
Válasz #335. hozzászólásra
Szerintem azt nem nézték,hogy merre őshonos vagy sem.Vállalod vagy nem.
Válasz #334. hozzászólásra
Értem én de az mere öshonos??Mert felénk csak fácán van!!
Válasz #330. hozzászólásra
A madaras mellett még lehet termelni.Itt a faluban,kékvércse programba mentek bele,több mint 300 euró.A kiesés 20% pillangós,meg a kaszálásokat kötik ki,hogyan és mikor.
Válasz #331. hozzászólásra
Jó öklet meg furujázni közben meg sipot faragni!!
Válasz #329. hozzászólásra
Erre hogy tudom kiszámolni mennyi pont jár?
Válasz #328. hozzászólásra
Legeltetéses sertéstartást kellett volna vállalni.
Válasz #326. hozzászólásra
Jó az elképzelés!!De felénk még a madár se jár!!!Persze nekem sem okozna gondot ha kb 150ha mene madarasba..Elnézegetném a távcsövel öket és gurulna a zsé!!De sajnos a valóság az más.. Én még csak ara lenék kiváncsi ha pl 13 után egy csomó ijen alibinek tartot föld alol kihuznák a pénzt!!Akor is ijen tuti üzlet lesz majd??
Válasz #327. hozzászólásra
azt h nitrátérzékeny.
Válasz #325. hozzászólásra
a sertés is enar-os, akkor miért nem jár érte a +pont? erre a kurva disznóra amúgy se adnak soha semmit.
lem legeltetésre pályáztam, hanem az integráltba
A nitrátérzékeny terület:B melléklet,egyéb Ez mit jelent?
Válasz #322. hozzászólásra
Eddig én is így láttam,de az idei év után másképpen látom.Azt bánom,hogy nem valami madarasba adtam be.300 euro/ha.Számold ki,melyik növénynél termelsz ennyit.Nemis beszélve arról,hogy ha semmit nem termelsz,a földalapú megmarad arra,hogy gyommentesen tartzsd.
Válasz #323. hozzászólásra
nekem a pillangós. De a haveromnak átadok néhány területet herének, ő meg ad nekem szántót.
Válasz #323. hozzászólásra
azért ne mond hogy a csemege borsó/kuki növényvédö szereivel nem gyült még meg a bajod
mert én kurvára unom hogy az elsö években megvettették az emberrel a méregdrága szereket most meg a vége fele már a tiltotakat ia lehetett szórni
nekem pl. a normál gazdálkodási szokásaimmal tökéletesen összefér az AKG, jelenleg nincs olyan kitétele, aminek a megfeleléséhez bármit is változtatnom kellene...
Válasz #320. hozzászólásra
Nem köszönöm...Mint irtam nálunk vagy termelsz vagy AKG zel... Mondjuk az is röhely hogy a régi AKG elvárásaibol mostanra csináltak egy hejes gazdálkodási gyakorlatot --Pénz kifizetés nélkül!!Ötletes gondolat ezis nem??
Válasz #318. hozzászólásra
Hát igen jol irod hogy amugy is.. de felénk nem ez a szokás.. És sokan gazdagodtak meg itt a naprábol!!De nem az idén!! És jönek az apromagok amit nem is tudsz normálisan AKg -s ra megcsinálni..Szerintem...
Válasz #316. hozzászólásra
akkr jól sejtem hogy az újba nem pályáztál!!
Válasz #317. hozzászólásra
Ez a lényeg hisz ezért dolgoztál!! Ne gondold hogy negativ vagyok!!Inkább csak a tapasztalataim azok..
Válasz #316. hozzászólásra
a mostani akg-ban kuki 3-szor lehet egymás után, szotya meg amúgy is csak 5 évente
Én nem gondonám,hogy ilyen veszélyes a helyzet,mint írtam van már tapasztalatom és többnyire nem negatív.
Mikor 11.000 volt 1 ha nem sok annyi napránk nem volt.
én nem mondom ,hogy csúcs szuper de most örülök.
Válasz #312. hozzászólásra
Tök egyszerü!!Amikor mindenki hülyére kereste magát a 11000napraforgóval meg a 6000 kukoricával akor nekem egyik se lehetet!!Ezért én az egész 5 éves AKG pénzemet elbuktam egy tételben..És a másik négy évben is csak tingli tangliznom lehetet!! Nem akarok üneprontó leni...Sem peszimista !Söt aki a mi vidékünkön termelést fojtat az biztos hogy nem az..De ha majd a vegyszeres mérnököd javasol egy épen odailö és szükséges vegyszert és te majd nem fujhatod rá akor az már nem lesz anyira egyszerü...Vagy az elejétöl majd elkezdtek ügyeskedni meg gyártani a papirt fogy frankók maradjatok..
Kö9szi Fecó ez tényleg igazi örom.
Nézd SATYESZ én bizakodó vagyok nem lehet mindenki pesszimista.
Válasz #296. hozzászólásra
Basszus, ez az igazi öröm!
Válasz #309. hozzászólásra
milyen kiesésed van az akg miatt?
Válasz #308. hozzászólásra
A maradékot inkább akor idd meg mikor elgondolkodsz majd azon hogy miket is válaltál valójában!!
Csongrád megye.csak a vezeték nevünk stimmmel, kivéve az A betűt.
Válasz #306. hozzászólásra
Igen ez egy jó kérdés!!De az is hogy medig lehet elviselni azt a kiesést amit az AKG visz..
56 marha van a családban a gazdájukkal eggyütt,szerintem sikerülni fog .
Ne vegyétek már a jó kedvemet!
Kénytelen leszek feltölteni az üvegemet.
Válasz #301. hozzászólásra
És melyik vidék sarja vagyó névrokony?
Válasz #304. hozzászólásra
mivel tudod kitermelni azt a pluszt amit az akg ad?
Válasz #303. hozzászólásra
Hát akor egészségedre!!Nem akarom én a jó kedvedet elveni..Remélem más sem fogja az AKG del megteni..
Válasz #302. hozzászólásra
Mivel jártál felénk!Igy tudhatod hogy nálunk valaki vagy termel vagy AKG-zik..A ketö nem megy együt!!Vagy egy nagy sumákolás az egész amiben bene van a bukta lehetösége is!!
Benne voltunk eddig is sok munka meg idegeskedés de most jól jön az 5 évre.3 x ellenőriztek kissebb hibákkal de nem volt anyagi megvonás.Kb 280 ha papirmunkáját cssináltam eddig.és ez nem csak a sajátom volt.Boccs nem dicsekedni akartam,de tudjátok a kisüsti!
miért nem pályáztál?
Válasz #298. hozzászólásra
Szia névrokon!
Én vagyok a családban a kombálynos és tesom a fuvaros .
Nem győzte az ősszel hordani a szemet ezért akasztottunk fel még 2.-t,de maradt még a tanyán 3.
Enek én is öszintén örülök veled!!De nehogy anak meg mégjobban keljen majd örülnöd amikor lejárt!!Én jómagam igy vagyok ezel..
Köszönöm szépen!
Basszus pedig 1 tized pontal.
Fiatalgazda minősítés meg van,iskola van,tcs tagság van ,állat nincs ,én több pontra száémoltam nem tudom ,hogy hoztak ki ennyire?
Mi ez a temérdek pót?
Gratula!
Sziasztok!
Kb 2 éve csak olvaslak benneteket ,de eddig nem szóltam hozzá!!!!!!
1 üveg pálinka mett ünnepelem ,hogy jött a határozat miszerint 45.1 pontal 120 ha sikerült bevinni az integrált szántóba.A pontjaimat többre számoltam nem tudom ,hogy sikerült így lekarcsúsítani de nagy az örörm így fél üveg kisüsti mellett.
Ma beszéltem egy MVH-s ismerőssel, azt mondta már az is szóba került, hogy 5 helyett 3 év lenne a program ideje így többen bekerülhetnének a proramba.
Válasz #293. hozzászólásra
automatikusan beírják a pontszámot, de ehhez meg kellett csinálni a Fiatal Gazda Minőség pályázatot.
Válasz #287. hozzászólásra
Tudomásom szerint,a nyertes fiatal gazdának nem kell igazolás,az automatikus.
Válasz #289. hozzászólásra
Már egy pár éve tcs tag vagyok,mivel a kite a tcs tagoktól többért vette a naprát,ezért beléptettek.
Válasz #286. hozzászólásra
Mi is a beadás elött csináltuk meg 2 nappal nem gyenge rohanás volt miatta de azóta már meg is küldték a minősítést ha ezt nem csináltam volna meg akkor tuti nincs meg
Válasz #286. hozzászólásra
ilyen alapon, alapból járni kellene minden 40 év alattinak. ez az egész pontozási rendszer egy nagy szélhámosság
Válasz #285. hozzászólásra
mióta vagy tcs tag? amióta van szaktanácsadód
amúgy én is bevittem az egész területet
csak hát 40 db 6 hónaposnál idősebb bika kellett volna
Válasz #259. hozzászólásra
Gratulálok, már hozhatná ide is a posta ha jól számoltam akkor megvan 49 és 53 pontal csak igazam legyen
Válasz #285. hozzászólásra
egy fvm-es minősítés.