És a hab a tortán: ha van olyan az elutasítottak közt akinek a lézeres mérés miatt kisseb lett a mért területe pl út választotta el a területet és már nem lehetett az uton túl mért területet felvinni a támogatáshoz vagyis kissebb terület lett leadva! Az a terület alapu támogatást is az akg-s méret után kapja! Jó mi?
AKG zonális, 100% MTÉT NP földek, Natura 2000, nitrátérzékeny, aszályérzékeny, max bevállalás, 5 Ha-tól 6 méteres méhlegelőig minden, mert amúgy is csinálok ilyeneket.
Már tudok a túzokosokról és hasonló védendő területen gazdálkodókról, akik max vállalással elutasítást kaptak.
Határozat számomra még érkezett, de valaki előre közölte, hogy nem fogunk nyerni.
Szerintem nem illik ilyet csinálni, mert ez viccnek erős volna.
Válasz Istvánxxx #3260. hozzászólásáraMár az elöbb is próbáltam felhívni a figyelmet de akkor ujra megismétlem akit érdekel olvassa vissza Radocz 3224, 3226
hozzászólását,hogy mi is történt valójában.
Válasz msi74 #3258. hozzászólásáraVolt olyan gazda, akinek a 2 ünnep között mérték a földjét. Olyat is tudok, akinek dec. 31-én tudta a földmérő megcsinálni. Szerintem pont az lett volna pofátlanság, ha a beérkezés sorrendje dönt. Akkor kb. 2-3 óra után le kellett volna állítani a beadást.
Olyan pedig nincs, hogy valakinek megvan a pontja, de elutasítják. Úgy van meghúzva a ponthatár, hogy akik beleférnek, azokra elég a forrás.
Szerintem az igazi pofátlanság az hogy a pályázatokat nem a beérkezés sorrendjében bírálták el van ismerősöm aki dec végén adta be és nyert! És persze ott van még az is hogy a jóváhagyott státuszt is 1 héttel előbb megkapta. Mi lessz azokkal akik ponthatárilag megfelelek de a keret efogyása miatt utasították el őket?!
Válasz boncso #3253. hozzászólásáraJót röhögtünk a poénon "elutasítva" Csak az a gond, hogy a beadottak 10% nyert. Ha a 2/3 nyer elgondolkodok, hogy mit B...el. De így másra gondolok: ŐK kur... el nem kicsit nagyon!
Egyszerűen vicces, ami itt megy. Előre jelzem, nem azért, mert mi nem nyertünk. (határozat nincs, csak a felületről tudom) Hanem azért, mert van olyan nyertes - családi gazdálkodó), aki 300 ha-nál nagyobb területre adott be saps igénylést 2015. évben, jelenleg is jóval több, mint 300ha területre igényel- 300 ha felett van a gazdaság mérete -, nincs őshonos állata! Ez a kettő tétel -15 pontot (őshonos:7, 300ha alatt: 8) jelent, ha minden másnál maximumot kap. (A területeinek kb. fele esik naturás területre, így onnan is kellett volna pontot veszteni!) De most csak az előző kettőt figyelembe véve max. 60 pont-ot érhetett el! (de lehet, hogy a natura arányosítás miatt csak55,5 pont) A ponthatár a hírek szerint MTÉT zonális alföldi madárvédelmi gyep:61. Akkor most mi van????
Nem hiszek az összesküvés elméletekben, de sajnos már megint azzal szembesültem, hogy igenis bűzlik itt valami! Ez az eset akkor is mélységesen felháborítana, ha nyertünk volna, mert akkor mi a francnak rakják ki a ponttáblázatot, ha úgyis annyit adnak/vonnak, amennyit az érdekük diktál. Azt gondolják, h az ember nem beszél a másik gazdával és nem tudja meg, h kit hogyan pontoztak?! Ennyire bolondnak néznek bennünket?!
A nyerteseknek gratulálok és sikeres 5 évet kívánok nekik. Remélem a kifizetések nem lesznek ennyire ad hoc jellegűek, mint a pályáztatás/elbírálás egésze.
Válasz gubuca #3251. hozzászólásáraMég csak az ügyféltájékoztatási rendszerben olvasható az eredmény. De ismerek olyat aki elég nagy és mindent bevállalt és mégse nyert! Szóval mindenki szívja a harcit....
Válasz honorbi #3250. hozzászólásáraHivatalosan 3 napja van az MVH-nak az elutasítástól/ jóváhagyástól a határozat kiküldésére elektronikus formában. Ehhez képest ÖKO-ban az egyik ügyfelemé 8 nap után jött meg az ügyfélkapumra...
Pedig a kicsiket kellene támogatniuk, hogy legyen kedvünk dolgozni és küzdeni...
Az én meglátásom szerint a kicsiket automatikusan el kellene fogadniuk....
AKG pályázatról infóért, ponthatárokért,szaktanácsadásért, további teendőkért és lehetőségekért hívjanak bizalommal!
Tel: 06-70-560-69-10
Szigeti Tamás
i #3231. hozzászólására" style="color: #007e00;">Válasz Gerki #3231. hozzászólásáraA " nagyok" csak azért ficánkolnak mert gondolok itt szőlő telepítési támogatásból felrántanak 50-100 hektár szőlőt, persze alpítanak rá egy kft- ami persze 10év után is 0-án van (számlagyárosoknak hála) az alkalmazottakat sem kell ithon túlfizetni!Persze ha a kormány egy bizonyos idő után vissza fizettetné a támogatást akkor lenne elég új pályázati pénz! De hát tudjuk hogy ez hogy működik.
Válasz MrPoke #3237. hozzászólásáraMég talán annyit, hogy amit különleges területnek gondolsz a válóságban azt jelenti,hogy a szarvasoknak tökéletes élöhely, de gazdálkodásra nem vagy legelónek jó,
Válasz MrPoke #3237. hozzászólásáraElég sok mindent bevállaltunk a józan ész határáig. Nem nyert.
Nem lennénk támogatásra szorulva, ha a termelt áruért a kereskedő megfelelő árat adna. Hiszen nem azért dolgozunk, hogy elfáradjunk, hanem azért, hogy a CSALÁDOT ELTARTSUK, GYEREKINKNEK BIZTOS JÖVŐT BIZTOSÍTSUNK!
Válasz MrPoke #3237. hozzászólásáraVéletlenül sem szeretnék vitatkozni,de
ha 10 éven keresztül ugyan ugy ahogy mondod
minden kritériumnak megfeleltünk az ellenörzések alkalmával jogszerüen jártunk el,
akkor most mi változott. A körülményeink
adottak ugaroltunk, betartottunk mindent,
mint ahogy most sem azt vártuk,hogy ingyen ebéd.
Válasz Gerki #3236. hozzászólásáraCcak azt akartam mondani, hogy az elóbbi
meállapításaidat követóen milyen lehetóségeink
maradtak AKG nélkül. Mert én nem todok semmi jót.
Válasz cyclo-400 #3235. hozzászólásáraÉn nyertem horizontális szántón. Kiss gazdaságom van, és nincs semmilyen különleges földterületem (natura2000 stb). Be kellet volna többet és akkor megvan a pont.
Nagygazdák előnyben? 300ha+ esetén máris kevesebb pont jár.
Ne várja senki, hogy a semmire pénzt kap, a támogatás egy részét el kell költeni, szolgáltatásra.
Válasz cyclo-400 #3235. hozzászólásáraHa kifejtenéd bővebben Szerinted...
Más lehetőség: Kölcsön= a bank mindent visz!
Állat tartásba ne fogj mert veszteséges, maradj otthon ne csinálj semmit közmunkásnak még jók vagyunk.
Válasz msi74 #3230. hozzászólásáraTökéletesen látod a mi helyzetünket.
Ezek után mondjon már nekem valaki egy olyan
konstrukciót amely a mi kategóriánkra van
kitalálva. Mert nekem egy sem ugrik be.
Válasz msi74 #3230. hozzászólásáraRossz a rálátásod. A kis gazdaságoknak egy mentőövet jelentett volna a támogatás. Mert ilyen input anyag árak mellett nagyon rezeg az a megélhetési léc. Ha többlet támogatást kaptunk volna, akkor biztosabb lábon állunk, és jut pénz a fejlesztésre. Így maradnak a nagykorú gépek, és a felvásárlók kedvükre packázhatnak velünk. a kis gazdaságok szépen lassan elsorvadnak, maradnak a nagyok....Le is út Felcsút
Olyan pályázatokat írnak ki a gazdáknak amelyről tudják hogy túljelentkezés lessz (persze ezen meglepődtek) majd a pénz efogyása, után közli a többséggel az mvh hogy elutasítva. Gratulálok a fi...z renszer igazságos és egyenlő elbírálásához !! Gondolom az hogy az összes megfelelt pályázó között osszák fel a keretet az nekik nem érte volna meg. Undorító!
Válasz Radocz #3226. hozzászólásáraJó reggelt! Nem vagy fáradt, tényleg ez ez információ jött gazda gondnoktól.Hajrá magyarok! Nem ismertek egy jó gázszerelőt?
Válasz Radocz #3220. hozzászólásáraDe ha a pályázó változott akkor elfogadták az előzőét is(gazdaságátadás). Most azért lenne rá szükség mert egy pár területemből levont a rendszer nem támogathatóként pár métert, ha elvetem a szegélyt és 3m-el bentebb lesz mint a rajzon akkor akár szankcionálhat is mert szélesebb mint tíz méter, vagy kevesebbnek veszi mint 6m. még nem tudom hogyan lehet berajzolni pontosan az igénylésnél. Ugyan ez a helyzet akkor is ha a belelóg a nem támogathatóba. pl. pld belógó nagy fa ami alá valamennyire lehet vetni, de a műhold nem lát alá ezért kivették a támogathatóból, mivel ott egy fa van. vagy ha egy ideiglenes út van a tábla szélén azt is kivették, az előzőben belefért az eltérés a 30ha-os táblába most a 0,25-ha-os szegélybe nem biztos hogy belefér
Válasz Radocz #3224. hozzászólásáraIgazán nem akarom szaporítania szót de ha nem
éri meg gazdálkodni azon a területen , akkor nem a zonálisnak kellet volna a segítség.
Válasz gazda001 #3200. hozzászólására"Az agyonszidott előző csapat 2009-ben legalább úgy írta ki hogy minden épeszű kicsi látta hogy ez nem neki van kitalálva"
Felénk minden kicsi nyert, aki pályázott, és talált területmérőt.
Most is nyertünk horizontálisba sokan. A zonális az keveseknek lett sikeres.
6767 hozzászólás
Válasz Netparaszt #3266. hozzászólásáraNos ez nem vicc!!

Horizontàlis gyep ELUTASÍTVA . A cègünk 22 ève tart szmarhàt az előző 10 èves programban ue:-)zekkel a területekkel bent voltunk. MI TÖRTÈNT....?
És a hab a tortán: ha van olyan az elutasítottak közt akinek a lézeres mérés miatt kisseb lett a mért területe pl út választotta el a területet és már nem lehetett az uton túl mért területet felvinni a támogatáshoz vagyis kissebb terület lett leadva! Az a terület alapu támogatást is az akg-s méret után kapja! Jó mi?
AKG zonális, 100% MTÉT NP földek, Natura 2000, nitrátérzékeny, aszályérzékeny, max bevállalás, 5 Ha-tól 6 méteres méhlegelőig minden, mert amúgy is csinálok ilyeneket.
Már tudok a túzokosokról és hasonló védendő területen gazdálkodókról, akik max vállalással elutasítást kaptak.
Határozat számomra még érkezett, de valaki előre közölte, hogy nem fogunk nyerni.
Szerintem nem illik ilyet csinálni, mert ez viccnek erős volna.
Válasz honorbi #3250. hozzászólásáraÉn tegnap megkaptam a határozatot horizontális szántóra.60pont a minimum.

Nálunk (nitrátos terület) aki bevállalta a zöld ugart, pillangóst (12 pont)az nyert, aki nem az kiesett...
Jóváhagyott szót kaptam 20 ha-ra MTÉT és Natura 2000 területen, de kaszálás, méhlegelő is bevállalva. Támogató okiratot még nem.
Válasz dugo89 #3233. hozzászólásáraSima google keresőbe beírod hogy AKG A típúsú madárodú és ott találsz ha rákattintasz a képek fülecskére...
Válasz Istvánxxx #3260. hozzászólásáraMár az elöbb is próbáltam felhívni a figyelmet de akkor ujra megismétlem akit érdekel olvassa vissza Radocz 3224, 3226
hozzászólását,hogy mi is történt valójában.
Válasz msi74 #3258. hozzászólásáraVolt olyan gazda, akinek a 2 ünnep között mérték a földjét. Olyat is tudok, akinek dec. 31-én tudta a földmérő megcsinálni. Szerintem pont az lett volna pofátlanság, ha a beérkezés sorrendje dönt. Akkor kb. 2-3 óra után le kellett volna állítani a beadást.
Olyan pedig nincs, hogy valakinek megvan a pontja, de elutasítják. Úgy van meghúzva a ponthatár, hogy akik beleférnek, azokra elég a forrás.
Itt a források csoportosításával van a probléma.
Válasz msi74 #3258. hozzászólásáraIlyent még nem hallottam...
Szerintem az igazi pofátlanság az hogy a pályázatokat nem a beérkezés sorrendjében bírálták el van ismerősöm aki dec végén adta be és nyert! És persze ott van még az is hogy a jóváhagyott státuszt is 1 héttel előbb megkapta. Mi lessz azokkal akik ponthatárilag megfelelek de a keret efogyása miatt utasították el őket?!
Válasz Gerki #3256. hozzászólásáraAkkor Radocz amit nekem mondott az átscoportosításról ezek szerint még mindig kevés!!!!!!!!!
Válasz gubuca #3255. hozzászólásáraMajd a statisztika megmondja!?
Válasz Gerki #3254. hozzászólásáraAkkor megdőlt az az állításuk is,hogy 2v3x a túljelentkezés a horizontális szántóra ugye??
Válasz boncso #3253. hozzászólásáraJót röhögtünk a poénon "elutasítva"
Csak az a gond, hogy a beadottak 10% nyert. Ha a 2/3 nyer elgondolkodok, hogy mit B...el. De így másra gondolok: ŐK kur... el nem kicsit nagyon!
Egyszerűen vicces, ami itt megy. Előre jelzem, nem azért, mert mi nem nyertünk. (határozat nincs, csak a felületről tudom) Hanem azért, mert van olyan nyertes - családi gazdálkodó), aki 300 ha-nál nagyobb területre adott be saps igénylést 2015. évben, jelenleg is jóval több, mint 300ha területre igényel- 300 ha felett van a gazdaság mérete -, nincs őshonos állata! Ez a kettő tétel -15 pontot (őshonos:7, 300ha alatt: 8) jelent, ha minden másnál maximumot kap. (A területeinek kb. fele esik naturás területre, így onnan is kellett volna pontot veszteni!) De most csak az előző kettőt figyelembe véve max. 60 pont-ot érhetett el! (de lehet, hogy a natura arányosítás miatt csak55,5 pont) A ponthatár a hírek szerint MTÉT zonális alföldi madárvédelmi gyep:61. Akkor most mi van????
Nem hiszek az összesküvés elméletekben, de sajnos már megint azzal szembesültem, hogy igenis bűzlik itt valami! Ez az eset akkor is mélységesen felháborítana, ha nyertünk volna, mert akkor mi a francnak rakják ki a ponttáblázatot, ha úgyis annyit adnak/vonnak, amennyit az érdekük diktál. Azt gondolják, h az ember nem beszél a másik gazdával és nem tudja meg, h kit hogyan pontoztak?! Ennyire bolondnak néznek bennünket?!
A nyerteseknek gratulálok és sikeres 5 évet kívánok nekik. Remélem a kifizetések nem lesznek ennyire ad hoc jellegűek, mint a pályáztatás/elbírálás egésze.
Válasz gubuca #3251. hozzászólásáraMég csak az ügyféltájékoztatási rendszerben olvasható az eredmény. De ismerek olyat aki elég nagy és mindent bevállalt és mégse nyert! Szóval mindenki szívja a harcit....
Válasz honorbi #3250. hozzászólásáraHivatalosan 3 napja van az MVH-nak az elutasítástól/ jóváhagyástól a határozat kiküldésére elektronikus formában. Ehhez képest ÖKO-ban az egyik ügyfelemé 8 nap után jött meg az ügyfélkapumra...
Kapott már valaki határozatot, vagy mindenki csak az mvh felületéről értesült?
Pedig a kicsiket kellene támogatniuk, hogy legyen kedvünk dolgozni és küzdeni...
Az én meglátásom szerint a kicsiket automatikusan el kellene fogadniuk....
Válasz msi74 #3247. hozzászólásáraEz ebben a formában azért nem igaz mert mi sem nyertünk és 100 ha felett pályáztunk jóval...
Válasz -Moncsi- #3246. hozzászólásáraElfogyott a pénz kellett a 100-hektárosoknak
ELUTASÍTVA

Ez a kis szó várt reggel az mvh felületén.
Sajnos nem csak engem... A környezetemben még vagy 10-15 embert....
Válasz dugo89 #3233. hozzászólásárahttps://sites.google.com/site/madarvedelem/barkacs/madarodu-keszitese (első találat)
AKG pályázatról infóért, ponthatárokért,szaktanácsadásért, további teendőkért és lehetőségekért hívjanak bizalommal!
Tel: 06-70-560-69-10
Szigeti Tamás
i #3231. hozzászólására" style="color: #007e00;">Válasz Gerk
i #3231. hozzászólásáraA " nagyok" csak azért ficánkolnak mert gondolok itt szőlő telepítési támogatásból felrántanak 50-100 hektár szőlőt, persze alpítanak rá egy kft- ami persze 10év után is 0-án van (számlagyárosoknak hála) az alkalmazottakat sem kell ithon túlfizetni!Persze ha a kormány egy bizonyos idő után vissza fizettetné a támogatást akkor lenne elég új pályázati pénz! De hát tudjuk hogy ez hogy működik.
Olyat keresek aki tud segíteni szántóra bevállalt pontok értelmezésében,a max 5ha -os vállalás meg valósítása érdekel,előre is köszönöm.
Válasz MrPoke #3237. hozzászólásáraMég talán annyit, hogy amit különleges területnek gondolsz a válóságban azt jelenti,hogy a szarvasoknak tökéletes élöhely, de gazdálkodásra nem vagy legelónek jó,
Válasz MrPoke #3237. hozzászólásáraElég sok mindent bevállaltunk a józan ész határáig. Nem nyert.
Nem lennénk támogatásra szorulva, ha a termelt áruért a kereskedő megfelelő árat adna. Hiszen nem azért dolgozunk, hogy elfáradjunk, hanem azért, hogy a CSALÁDOT ELTARTSUK, GYEREKINKNEK BIZTOS JÖVŐT BIZTOSÍTSUNK!
Válasz MrPoke #3237. hozzászólásáraVéletlenül sem szeretnék vitatkozni,de
ha 10 éven keresztül ugyan ugy ahogy mondod
minden kritériumnak megfeleltünk az ellenörzések alkalmával jogszerüen jártunk el,
akkor most mi változott. A körülményeink
adottak ugaroltunk, betartottunk mindent,
mint ahogy most sem azt vártuk,hogy ingyen ebéd.
Válasz Gerki #3236. hozzászólásáraCcak azt akartam mondani, hogy az elóbbi
meállapításaidat követóen milyen lehetóségeink
maradtak AKG nélkül. Mert én nem todok semmi jót.
Válasz cyclo-400 #3235. hozzászólásáraÉn nyertem horizontális szántón. Kiss gazdaságom van, és nincs semmilyen különleges földterületem (natura2000 stb). Be kellet volna többet és akkor megvan a pont.
Nagygazdák előnyben? 300ha+ esetén máris kevesebb pont jár.
Ne várja senki, hogy a semmire pénzt kap, a támogatás egy részét el kell költeni, szolgáltatásra.
Válasz cyclo-400 #3235. hozzászólásáraHa kifejtenéd bővebben Szerinted...
Más lehetőség: Kölcsön= a bank mindent visz!
Állat tartásba ne fogj mert veszteséges, maradj otthon ne csinálj semmit közmunkásnak még jók vagyunk.
Válasz Gerki #3231. hozzászólásáraSZERINTED....
Válasz msi74 #3230. hozzászólásáraTökéletesen látod a mi helyzetünket.
Ezek után mondjon már nekem valaki egy olyan
konstrukciót amely a mi kategóriánkra van
kitalálva. Mert nekem egy sem ugrik be.
Sziasztok!Madárodú gyártásához leírás vagy rajzot tud e nekem valaki adni ami megfelel az AKG programban?Üdv
Válasz Gerki #3231. hozzászólásáraEz így igaz! Sajnos. És ez szomorú.
Válasz msi74 #3230. hozzászólásáraRossz a rálátásod. A kis gazdaságoknak egy mentőövet jelentett volna a támogatás. Mert ilyen input anyag árak mellett nagyon rezeg az a megélhetési léc. Ha többlet támogatást kaptunk volna, akkor biztosabb lábon állunk, és jut pénz a fejlesztésre. Így maradnak a nagykorú gépek, és a felvásárlók kedvükre packázhatnak velünk. a kis gazdaságok szépen lassan elsorvadnak, maradnak a nagyok....Le is út Felcsút
Olyan pályázatokat írnak ki a gazdáknak amelyről tudják hogy túljelentkezés lessz (persze ezen meglepődtek) majd a pénz efogyása, után közli a többséggel az mvh hogy elutasítva. Gratulálok a fi...z renszer igazságos és egyenlő elbírálásához !! Gondolom az hogy az összes megfelelt pályázó között osszák fel a keretet az nekik nem érte volna meg. Undorító!
Moderátor által módosítva: 2016-05-05 11:40:10
Válasz Radocz #3226. hozzászólásáraJó reggelt! Nem vagy fáradt, tényleg ez ez információ jött gazda gondnoktól.Hajrá magyarok! Nem ismertek egy jó gázszerelőt?

Válasz Radocz #3220. hozzászólásáraDe ha a pályázó változott akkor elfogadták az előzőét is(gazdaságátadás). Most azért lenne rá szükség mert egy pár területemből levont a rendszer nem támogathatóként pár métert, ha elvetem a szegélyt és 3m-el bentebb lesz mint a rajzon akkor akár szankcionálhat is mert szélesebb mint tíz méter, vagy kevesebbnek veszi mint 6m. még nem tudom hogyan lehet berajzolni pontosan az igénylésnél. Ugyan ez a helyzet akkor is ha a belelóg a nem támogathatóba. pl. pld belógó nagy fa ami alá valamennyire lehet vetni, de a műhold nem lát alá ezért kivették a támogathatóból, mivel ott egy fa van. vagy ha egy ideiglenes út van a tábla szélén azt is kivették, az előzőben belefért az eltérés a 30ha-os táblába most a 0,25-ha-os szegélybe nem biztos hogy belefér
Válasz Radocz #3226. hozzászólásáraVégül is most már tök mindegy 10 év után
zonális helyett jöhet a totális.
Én úgy értettem az itt leírtakat, hogy a zonálisban kevesen nyertek, mert a pénzt áttették a horizontálisba. De lehet, hogy este van és fáradt vagyok.

Válasz Radocz #3224. hozzászólásáraIgazán nem akarom szaporítania szót de ha nem
éri meg gazdálkodni azon a területen , akkor nem a zonálisnak kellet volna a segítség.
A mi kormányunk így döntött.

Vagy ez lehet inkább.
"Újra sztyeppé változik az Alföld egy része."
Idő kérdése és minden kiderül.?!
Válasz Radocz #3221. hozzászólásáraazt szeretném kérdezni, hogy miértvan most akkor fordítva
Válasz solymos1968 #3169. hozzászólásáraFelénk ilyet nem mondtak.

Valóban téves információt közöltek velünk.
A baj, hogy szándékosan.
Ma az M1-en az hangzott el:
"Újra sztyeppé változik az Alföld egy része."
Ez azt jelenti, ahol nem lehet nyereségesen gazdálkodni, ott be kell fejezni ezt a fajtát.
Ezt egy MVH "főmufti" már korábban is tudta.
Marad a talajmegújító mezőgazdaság és a direkt vetés.
Válasz gazda001 #3200. hozzászólására"Az agyonszidott előző csapat 2009-ben legalább úgy írta ki hogy minden épeszű kicsi látta hogy ez nem neki van kitalálva"

Felénk minden kicsi nyert, aki pályázott, és talált területmérőt.
Most is nyertünk horizontálisba sokan. A zonális az keveseknek lett sikeres.
Akinek meg volt a korábbi mérési jegyzőkönyve és nem változott a területe, ezt nem kellett volna újra mérni.

mi ilyennel nem találkoztunk eggyel sem.