Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Körbálázót, de milyet? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Japán kistraktorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Hirdetés
688 hozzászólás
Válasz #130. hozzászólásra
Van rajta skála szinjelölésekkel,az is mond valamit...
Válasz #136. hozzászólásra
Ha megigértem,akkor biztos,szerintem a jövö hét jó lesz...
Válasz #133. hozzászólásra
Csiga megvan? Megközelíthető vagy?
Köszönöm a kiigazítást!
Köszönöm a kiigazítást!
Válasz #131. hozzászólásra
Savat csak akkor szabad tenni bele ha valami ok miatt kifolyt.A viz párolog a sav nem.1,28 a jó érték...
Válasz #131. hozzászólásra
Ja és mindez függ az aksi töltöttségi állapotától is. Ha jól rémlik akkor teljesen feltöltött aksiról beszélünk. De erre se esküszöm meg.
Válasz #130. hozzászólásra
Megszippantod a cellából és az úszón lévő zöld skálánál kell lennie a folyadékszintnek. Nagyon fejből írom vagy 20 éve foglalkoztaa vele de talán 1,17g/cm3-nek kell lennie a savsűrűségnek hivatalosan. Ha nem akkor majd kijavítanak. Ha nem ér bele a zöld a folyadékba akkor túl sűrű a sav, deszt víz kell hozzá, ha elmerül a folyadékban az úszó zöld része akkor híg a sav sav kell hozzá. De a mai akkumulátoroknál már ennek nem nagyon van jelentősége. Ez nnek akkor volt igazán létjogosultsága, mikor még száraz aksikat lehetett kapni. És házilag vagy szervízbe kellett felsavaztatni feltöltetni.
Üdv ma vettem egy akkumulátor savmérőt, de nem tudom hogy hogyan is kell használni és mit kell rajta leolvasni.
Ma megjött az akkutöltő nem gondoltam h 10kg fölött van :D
pénteken töltés majd megírom h hogy üzemel :)
Válasz #126. hozzászólásra
Sajnos ez ránk is igaz az utolsó görbe szeg is meg van tartva ki lehet azt még egyenesíteni :D
Ha el lesz ültetve az uborka nekiállok és kezdem csinálni a műhelyet :D
Válasz #125. hozzászólásra
Na ennél sem a homszéd szalajt!!!
Válasz #123. hozzászólásra
Akkor neked is olyan betegséged van mint nekem, halmozitisz!!!
https://www.youtube.com/watch?v=Ix0k8nqilws
Én kiégtem!
Válasz #123. hozzászólásra
úgy szokott lenni mi is most tervezzük a lomtalanítást nyáron.
Válasz #122. hozzászólásra
Tele van a tanya ocskavassal,mert mindig kell valami belöle oszt sosem visszük csakmajd... és a rossz akkuk se mentek még el a háztol.De ha eltünik a lom tuti hogy ami kellet volna már nem lesz .
Válasz #121. hozzászólásra
Csak 4 az nem sok! De egy hétvégi kicsi bulira elég lesz talánn!!
Nekem van vagy 4q régi akksim elpasszolom oszt szorom az árát.
Válasz #118. hozzászólásra
Azt is ujrahasznosítják, mindent ami benne van!
Válasz #116. hozzászólásra
Vagy 30-is van az szerintem, ha jól tele van savval meg vízzel!!
Válasz #115. hozzászólásra
Savval igen
Válasz #114. hozzászólásra
Karcsú a 80 ft, azt eldják ők 150-160ft/kg-ért szerintem, ahol veszik a főváros közelében 140 még ők sem az eladók két szép szeméért csinálják elhiheted!!
Most láttam 165/kg átvevőt is,15-20kg biztos van egy 155-ös
kb 37 kg
Válasz #113. hozzászólásra
Itt a legdrágább helyen,120 ért veszik az akksit.De tudok olyat,ahol 50 ért.Hány kg.egy 155 Ah akksi??Habi 80 at ad érte.
Válasz #112. hozzászólásra
Az a 10% benne van az árában is elhiheted!! A régi szar aksikat átveszik amit tudok decemberi ár 140ft/kg-ért úgy hogy reklám dolog az a -10%!!!!!
Válasz #107. hozzászólásra
Meg,ha viszed a régit-10 százalékot engednek.
A hetra SVE 200-as hegesztővel is lehet bikázni,ha van elérhető távolságban 380 volt
ilyen akkut hol lehetne kapni,6-7 évet birt ki mtz-ben,meg van benne kb 20-25 kg
Válasz #106. hozzászólásra
Ha azt vesszük alapul, hogy a 180Ah-s 43000-nél kezdődik, akkor nem
Válasz #107. hozzászólásra
ja és 6 km hozzánk
Válasz #106. hozzászólásra
szerintem már nem ,a többi drágább,de nagyon nem nézek körül,még van 8 % kedvezmémyem is,mindent megkapok egy helyen,pénzt nem kell hordanom magamnál,
Válasz #102. hozzászólásra
Az a 155AH nettó 26 nem drága kicsit???????????
Hat az oreginal aksitol jobbat ugysem veszel,en vettem ujj varta aksit es 2het utann vittem vissza,ezek csak max 2-3 ev ha joll bansz veluk.
Válasz #98. hozzászólásra
Igazából én nem veszek drágát mert azok sem mennek sokáig,orosz az kellene de azt nem kapni!!! Azok a 150AH tudják -10fokban is ezek amit nálunk kapni meg a 150AH +20 fokban szerintem!!! Nekem az MTZ 50-ben amit 1987-ben vettem újonnan az aksi az a fekete bakelitos volt gyári ruszki annak a pozitív celleái nyagyújnyi vastagog voltak, kint állt a traki a szabadban de -10 fokban is úgy vágta be mint a rongyot !! Az volt az aksi, ezek csak valami indító bizbaszok szerintem!!
Válasz #100. hozzászólásra
A seátom a 11-dik évben jár 1.9 szívó diesel és még az eredeti aksi van benne.
Válasz #100. hozzászólásra
88-as 17 nettó 155-ös 26netto
A banner az nagyon jo akuk,nekem is van ketto,az eggyik mar lassan 6eves,igaz autoban van.
Válasz #98. hozzászólásra
a magyarokra is már 2 év garanciát vállalnak,ha annyit kibír akkor,nincs gon,bannert is cseréltem 2 évesen,jászaku is van 5-6 éves és még jó,árat nézem, most az axiálnál akciósak,vettem 2 154-est meg 2 88-ast
Válasz #97. hozzászólásra
Olyankor én nem csak vizet, hanem savat is szoktan hozzá önteni! Ezek a mai aksik maksz három évet bírnak csak, fogyasztó társadalom vagyunk, ki van ez találva rendesen!!
Válasz #95. hozzászólásra
na ne vitázzatok :D
Mit hallottatok a következő márkájú akkumulátorokról pozitívumok negatívumok?
Banner
AKKSI
Electric Power
Starter
154-es akkuban 3 cellában volt hiány elektrolitbol nem is vette rendesen a töltést,potoltam jol meglett töltve és tekeri az indito a motort.
Válasz #95. hozzászólásra
a gyengébbek olvassák el hogy autóval
Válasz #93. hozzászólásra
Az erősebbek kedvéért, honnan szerzel pl: egy másik trakit -10 fokban!!
Válasz #91. hozzászólásra
Még nincs autó azt remélem most fogja kiteremni az almás :)
Válasz #92. hozzászólásra
ja a gyengébbek kedvéért, közepes fordulatú járó motorral
Válasz #91. hozzászólásra
Vagy lemerül a másik is!!!
ha le van merülve az akku, melléálsz autóval,bikakábellel rátöltessz 20-30perc és és már indul is
Én piacon vettem indito-bikázo töltöt egy 10-esér.6-12-24v.Legyengült akksi 5perc rajta és már teker is.
Válasz #88. hozzászólásra
nem is terveztem gyors töltést csak a normál töltést.