Hirdetés
Fórum
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Claas traktorok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Karácsony új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Haszonbérleti szerződés új
- Poénok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
714 hozzászólás
Válasz #111. hozzászólásra
Ne mondd, hogy nem marad meg neked 110 hektáron havi 200 ezer HUF...
Ebben dolgozom, nem vezetsz meg :D
Válasz #111. hozzászólásra
Lehet baszki minden ott fogunk melózni.....
Fődeket összevakarjuk ami még függ oszt kiadom 100000é aki akar -----zzen az rajtuk.........
Ez a bérkérdés az ország rákfenée ! Azért keressen kevesebbet mert nincs diplomája ???? Pedig reggeltől estig nyomja az igát és vele együtt viszi hátán az országot !!! Mért mert a mezőgazdaság az egyik legnagyobb olaj fogyasztó !Így már adódik hogy menyien érintettek benne ! A bányától,a termelőn keresztül,a logisztikán át mindenki érintett,ja és még ott van a kereskedelem ! Tény "szuper" autókkal,csúcskategóriás gépekkel járunk,mégis "tönkre akarunk" menni !!! Az már a politika hibája hogy beültette az embereket! Ha tanulsz jobb életed lesz ! Csak elfelejtette a politika a hátteret megteremteni ! A válasz az volt ...."ha nem tetszik el lehet menni"....... Nem a melós keres keveset,hanem a diplomás ! Ha már a végzetség a viszonyítási alap ! Sok pénzbe került a suli !!! Hát a melós is hozzá járult ! Mikor a sallangokkal együtt elvitte az álam a jövedelme felét ! Januárban pedig kisöpörték alóla is a magán nyugdíj megtakarítását is !
Válasz #110. hozzászólásra
Ha 200 felett kézbe fizetsz minden hónapban akkor megyek hozzád traktorosnak és nem gecizek a 110 Ha földel .
Válasz #102. hozzászólásra
Nem gondolok sokat, mert nem alkalmazott vagyok. Ezt mint vállalkozó gondolom a megbízható munkaerőről.
Válasz #106. hozzászólásra
1 fabatka
Válasz #107. hozzászólásra
a feji részemet
(asztaQállamot)
Válasz #105. hozzászólásra
nem értem a pontozott részt
Belegondoltam már hogy ugyan anyit dolgozok ha nem töbet mint embereink fizikailag .És a traktor fűlkéből kötöm a szerződéseket veszem a gépeket irányitok agyalok menyi lehetne a fizim órabérben???
Válasz #102. hozzászólásra
há
ki a ........ fogja finn an szirozni a ...........???
Válasz #101. hozzászólásra
ne igyál előre macilacira
Válasz #97. hozzászólásra
kicsit sokat gondolsz magadrol,számold ki az mennyibe jön összesen ,járulékokkal adókkal,legalább 4-el kezdődik
nálam 700 ft / ó + a saját 05-1 ha mindent megcsinálhat ingyé általában az input árát lefogom a bérből de azt se midig!
Válasz #87. hozzászólásra
Osztom amire gondolsz és szerintem vagyunk még itt egy-ketten...nekem csak lesz diplomám.
Válasz #80. hozzászólásra
Én nem hasonlítanám a mai gépkezelőket a régi traktorosokhoz. A technika és a technológiák megkövetelik a magasabb értelmi szintű embereket. Ezek már nem azok a traktorosok akiket csak simítózni lehetett kiküldeni a tsz-ben. Akit mindenhova odaültethetsz úgy, hogy te nem vagy ott, két kiló.
Manapság nehéz a megélhetés és a bérezés is.
Én egyetem mellett segitek barátaimnak a mezőgazdaságba,de az a szerencse,hogy én szeretek is trakizni :)
A fizetés meg kinek sok kinek kevés..
1000ft/órabért nem sokan engednek meg maguknak...
felénk sztem 5ezer körül van a napi bérezés...
Én legtöbbször örülök ha trakizhatok,meg még fizetnek is..nyáron végre dolgozhatok a 195ös pumával:)
Jártam melo diákra is de elég macera faluhelyről minden nap buszozni....egyéb dolgok...
Válasz #91. hozzászólásra
Te vagy az a csaj a képen???
Szabinaaa?
Megyek dolgozni
Válasz #77. hozzászólásra
Nagyon jól feltetted a kérdést! Mindenesetre én úgy gondolom hogy hó végén kettessel kezdődik az összeg.
Válasz #95. hozzászólásra
ok. akkor reggel
Válasz #94. hozzászólásra
simán lenyomom
Válasz #93. hozzászólásra
akár holnap 5-kor. 230 kg az ellenfél
Válasz #92. hozzászólásra
mikor kezdhetek?
Válasz #89. hozzászólásra
havi 200 fix
Válasz #89. hozzászólásra
én adnék egy ügyes,mindenhez értő,megbízható alkalmazottnak,1000ft/h,nettó bért.
holnap kezdhet is.
Válasz #86. hozzászólásra
menyit adná egy megbizható mindenes szakinak(mint én)
"Lássuk be, aki traktorozik, sokszor 17-18 éves korától dolgozik, ezzel szemben egy diplomáért tanul az ember 22-30 éves koráig, kifizet egy halom pénz ő is, és a szülei is, rengeteg energiát öl bele, szemben a másiknak "csak" traktorozni kell."(van diplomám)
Válasz #83. hozzászólásra
lenne egy listám
Válasz #78. hozzászólásra
Na én is ilyen vagyok, sokszor úgy viszem haza a tarisznyát ahogy reggel el hoztam.
Ne ríjjatok gyerekek......
Van aki 50 60é is eltraktorozik évtizedeket a helyi grófnál...... míg a mája szét nem robban csak pont addig..............
Azt mondod sok a 150 000. De mikor vki 30 évesen már csak derék fűzővel bír napi 10-12 órát lehúzni kint a prérin, nem biztos, hogy 30 millás trakin, akkor elgondolkodtató, megéri-e kevesebbért. Egyébként mifelénk "ölni" tudnánk havi 150-ért.
Nehogy megharagudj NEMsajnálom senkitől a pénzt, főleg tőled nem.Az hogy egy diplomás mennyit keres az egy dolog.Nekik kevés a pénzük nem egy traktorosnak sok.
A tanulást meg hagyjuk...énis fősulira járok, mellette dolgozok, van 1 hektár almásom, gyereket nevelek.
Trakizni szeretek, a szaros jelzőt a 82-re azért írtam mert, minden szempontból eltörpül egy 30 millás gép mellett.Amúgy én dolgoznék nállad 150 ért
Csak akkor nem lenne idő a sulira, ígysem nagyon van.
Mégegyszer ne haragudj.
Válasz #63. hozzászólásra
Azért gondoltam mert sokan nem tudják beosztani, plusz nem kell kölcsönkérni.
Válasz #73. hozzászólásra
olvasd vissza, amit írtál, és rájössz, hogy ugyanarról beszélünk, csak más megközelítésben..
Az, hogy én ennyi pénzt veszek ki azért van, mert nem kell több. Ennyiből én kényelmesen megélek, ha többet vennék ki magamnak, akkor brutálisan sokat fizetnék adóba, azt meg nem akarok. Ennyinek az adóját kibírom, a nettóból meg kijövök kettesben a párommal.
Pont te magad írtad, hogy 500 ft-ért csináltad a xar munkákat, amit utáltál. Én fizetek 600-850 ft-ot a könnyebb, kellemesebb munkáért. Most ezzel mi is a baj? Ha több emberem lenne, kevesebbet menne apám, tesóm, vagy én, esetleg a többi ember is, vagy vállalnánk még többletmunkát, ha kitelik az időnkből, nem keresne kevesebbet senki. Szerintem ez jó, de mindegy.
Az, hogy egy traktoros (de lehetne kőműves, esztergályos, stb. is) többet keres, mint egy diplomás szerintem torz társadalmat okoz. Lássuk be, aki traktorozik, sokszor 17-18 éves korától dolgozik, ezzel szemben egy diplomáért tanul az ember 22-30 éves koráig, kifizet egy halom pénz ő is, és a szülei is, rengeteg energiát öl bele, szemben a másiknak "csak" traktorozni kell. Nem nézem le egy pillanatig sem, meg nem is sajnálom tőle, mert megdolgozik érte, csak amikor ezek után is jön a sírás-rívás, hogy jaj szegény milyen keveset visz haza, akkor egy kicsit felkapom a vizet... Képzettsége alapján 70-80 járna neki, mint egy takarítónak, vagy portásnak, szóval szerintem aki szakmunkáspapírral 150+-ot visz haza, az inkább örüljön, hogy ilyen jó állást talált...
Az, hogy ki mennyit keres sok mindentől függ.
Mi is órabéres rendszerben bérezünk. Sajnos nem lehet már olyan hatékonyan teljesíteni, mint a kolhoz idején, nincsenek nagy egybefüggő táblák, sok a vándorlás, össze illetve szétszerelés, rosszak, elhanyagoltak az utak, a teljesítmény orientáltság a gépek rovására menne. Mi is igyekszünk fiatal agilis srácokat keresni, de akad itt régi motoros is, aki bizony néhány fiatalt megszégyenítő módon tud teljesíteni, ők adják át a tapasztalatokat a fiataloknak Italozás munkaidőben, lopás, "fekete kecske" fejés azonali elbocsátást von maga után, sajnos ezekre már mind volt példa Pedig úgy érzem egész családias az egész cégvezetés, és a tulajdonosi kör hozzáállása. Minden névnapot, nagyobb munka befejezését bográcsozással, italozással szoktunk megünnepelni, az egyik tulaj névnapját pedig hatalmas dáridó szokta övezni, és oda mindenki hivatalos. Ennek ellenére eleinte itt is voltak trógerek, de úgy néz ki összeállt a csapat.
Szezonban mint a nem normálisak, úgy kell hajtani,nincs sem szombat sem vasárnap, de a túlórák egész szépen vannak kompenzálva, vagy aki kéri, az lecsúsztatja a téli hónapokban. Aki nem rendelkezik saját földdel, és kéri, az a cégtulaj területeiből 1 illetve 2 ha területet kap saját művelésre, amit a cég gépeivel művelhet, ide adja el a termést, az input anyagokat vagy a fizetéséből vonják le, vagy a termény árából. Ez egyfajta premizálási mód, ami úgy néz ki nagyon népszerű, és így legalább azok is át tudják érezni egy kicsit, hogy mit is jelent ma a mezőgazdaságba pénzt fektetni, akik egyébként csak egyszerű "traktorosok".
Válasz #77. hozzászólásra
Nekem ilyenek dolgoznak.Képesek egész nap evés nélkül dolgozni.
sok az írás.... de mire is reagáljunk......
Mennyi fizkó járna akkor 1 csúcs minőségű MINDENES épkézláb belevaló tökös gyereknek akit rátennék a családi gazdaságom 30 millás gépére..... gépeire?
Aki meg is tudja oldani kint a pusztulatban a felmerülő problémákat?
Aki észre is veszi ezeket időbe?
Aki nemcsak tököl és a gázpedálon áll?
Aki nem görénylakot csinál a gépből?
Akinek ha szar kedve van akkor se nyírja a gépeimet a hátam mögött
aki aki aki..............................??????
orvosi zseton?
nincsssssssssss az a péz amiért köppenyeznék 40évet 1 hullaszagu kórházban vagy rendelőben nincsssss
számotokra van??????
Mikor nem volt munkahelyem,én is elmentem egy barátomhoz traktorozni. 500 forintot katpam óránként,két éve és ezért mindent meg kellett csinálni. Voltak iszonyú melójaink,a jó munka ritka volt. Például amikor három napig búzát csáváztunk betonkeverőbe.Volt hogy kezdtünk hajnal négykor,volt éjjel kettőkor végeztünk. Régi Mtzkkel dolgoztunk,minden luxust nélkülözve. Megcsináltam a favágást is,a gyomírtózást is a magtár meg a ház körül hátipermetezővel,38 fokban. Mindezt lelkiismeretesen,mert a barátom az illető,úgy csináltam mindent,mintha a sajátomat csinálnám! Még a javításokat is én csináltam,mivel szakmám,nagyon sok dolgot megcsináltatott velem. Mindezt 500-ért,mondanomm sem kell,hiába dolgoztam ki a lelkem is,alig vittem haza pénzt. Legalábbis arra kevés volt hogy félre tudjak rakni,vagy egyáltalán bármi extrát tudjak venni. Na de mindegy,szerencsére vége már,nem sírom vissza azt az időszakot...
Válasz #74. hozzászólásra
A maradék fele meg sz@rik az egészbe. Így maradt az aranyat érő 10%, És akkor csodálkoznak h ekkora a munkanélküliség ezen a vidéken!!!!!! Ezért persze mi plusz pontokat kapunk a pályázatoknál, de a munkamorál az itt kegyetlen!!!!!
Válasz #73. hozzászólásra
valszeg te a jó traktorosokhoz tartozol, de errefelé a 80%-a olyan, hogy ha elejtesz vmit, akkor az már nem esik le a földre!
Válasz #72. hozzászólásra
Szia!
Én nemrég dolgozom a mezőgazdaságban, másodállásban.
Főállásban egész mást csinálok.
Amit én szoktam nézni a fizuval kapcsolatban:
-El tudom-e tartani a családom.(Ez a legfontosabb)
-Tudok-e belőle tartalékolni a nemvárt kiadásokra.(pl: vizcsőtörésünk volt kb 2 hónapja a fűrdőben...nem volt olcsó)
Rohadtul nem érdekel senkinek a fizetése csak az enyémm hogy mennyit viszek haza.(főleg egy orvosé nem érdekel...)Nem irígykedek a másikra, örülök neki ha jól keres.Legalább egy-két magyarnak megadatik.
Tavaly voltam maszekolni, egy azóta haver gyereknél,tárcsáztam kb 1 hónapot Mtz-vel.A szutyok MTZ 82-t minden este kifúvattam levegővel, minden reggel kimostam.A kötelező dolgokat mindig átnéztem, nem gyilkoltam.Naponta 10 órát töltöttem MUNKÁVAL.
Ez egy olyan munka amit szeretni kell, ha valaki utálja hiába adnak neki 2000.-ft óránként akkor is beleszerik egy idő után és keveselni fogja. Én bevallom 500.-ft ért csináltam, mert kell a pénz és akarom hogy valami legyen belőlem és a fiamból.
Sajnálom hogy nem tudsz annyi lóvét kiszedni, amit különben kétlek, mert ha gázvan TE tuti tudsz mihez nyúlni, aki 150-et keres az nembiztos. De nem bátani akarlak, ez pusztán csak az én véleményem.
Szeretném Tiszta szívemből , hogy minden mezőgazdász boldoguljon és visszaálljon a gazdasági rend és legyen valamiféle jövőkép. Na de nem írok regényt.
Válasz #64. hozzászólásra
egy kezdő ovos vagy tanár a diplomájával nem visz haza annyit, mint nálunk a traktorosok a szakmunkás papírjukkal...
egy sem vállalja a felelősséget a munkájáért (nem is tudná), szóval szerintem nincs alulfizetve egy percig sem! Én sem veszek ki annyit munkabérként a saját családomnak...
Csak sokan rövidlátóak, mert azt lobogtatják, hogy ha elmennek 3 hétre borsót kombájnolni, vagy másfél hónapra csemegét törni, akkor hányszáz ezret kapnak! Ősszel, télen, meg tavasszal meg kuncsorog nálunk, aztán amikorra megint besűrűsödne a tennivaló, meg nem jön megint egyik reggel...
Meg sok helyen rákaptak, hogy kilopják a vetőmagot, meg az üzemanyagot, és kiegészítik 200 köré a minimálbérüket... szánalmas némelyik hozzáállása...
Az meg hogy 30-50 milliós gépekkel dolgozhat nem hogy felfelé kellene hogy emelje a fizuját, hanem majdnem lefelé, mert sokkal jobb munkakörülményei vannak, mint aki a rábával birkozik, vagy a trágyaszóró alatt fekszik 60 fokban láncot összefeszíteni...
de biztos én látom rosszul a dolgokat...
Ez így van, nem elég vezetni tudni...
Nem arról van szó, hogy aki elront valamit kifizeti-e, hanem arról, hogy anyagilag is legyen megbecsülve az az idő és energia amit lelkiismeretesen végigdolgozik a 30 milliós gépeddel úgy, mintha a sajátját csinálná.
Válasz #69. hozzászólásra
Meg ne haragudjál. Csak vicceltem. Egyébként sokan lenézik a traktoros szakmát pedig az nagyon komplex ám. Sokszor a kamionsoförök azt gondolják, hogy traktorral mindenki tud dolgozni pedig nem tom mi lenne ha odaraknád. Illetve tudom mert már láttam.
Válasz #68. hozzászólásra
Szó szerint!!!!
Válasz #66. hozzászólásra
Sajnos az a tapasztalatom, hogy aki lelkiismeretes és vigyáz a gépre az kicsit sarkítva ingyen is feleősségteljes. Aki meg nem annak adhatsz miniszteri fizetést is. Magyarán a lelkiismerets munkát nem lehet megfizetni
Válasz #66. hozzászólásra
Tartja a fenekét
Válasz #64. hozzászólásra
felelősség? Mert kifizeted, ha elrontasz vmit??
Nálatok az emberek pénzért dolgoznak? Hát ilyent.