Hirdetés
Fórum
- Műtrágya árak új
- Átverés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Horsch Terrano FX és Terrano FG kultivátorok új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Napraforgó ára új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Hirdetés
Íme négy megbízható, biztonságosan termeszthető kukoricahibrid – stabil termés a kihívások ellenére is! + VIDEÓ
Vegye fel a harcot az éghajlatváltozás hatásai ellen modern KWS hibridekkel!
Sajtóközlemény
1669 hozzászólás
Válasz 4964 #566. hozzászólásáraBaromság, szerintem három ütemben
lesz meghirdetve.
Válasz joc #557. hozzászólásáraKössssszzzz
Válasz Drisa #565. hozzászólásáraItt derül ki hogy az állam/adófizetők érdeke a fontosabb vagy a csókosoké.
Válasz Ares 826 #563. hozzászólásáramost csak egy részét írták ki az nfa honlapon,
a többi lehet máshol van meghirdetve amit csak a bennfentesek ismernek, így nem lesz konkurencia
Válasz Drisa #564. hozzászólásáraSajnos pedig én is vennék a meghirdetett ár 1,5 szereséért földet de nem terhelve 18 év bérlettel.
Válasz Ares 826 #563. hozzászólásáraA vevők már megvannak. Azok akik bérlik...
Válasz madbboy #554. hozzászólásáraSzerintem hamarosan mert van 19 megye és a főváros ebből most hat van meghirdetve, lehet három ütemben fogják meghirdetni de ez csak a részemről tipp. A hírekben az van hogy az idén mindent meg is hirdetnek és eladnak ha lesz rá vevő.
Válasz Filler #560. hozzászólásáralemásolod a felcsúti módszert s már nincs is bérlő.nyugodtan licitálj s vásárolj a bérlő elől.
Válasz joc #559. hozzászólásáraSzia !
Sikerült köszönöm csak nem minden megyében van kiírva még 3 hektár feletti terület! Nem lehet tudni, hogy Békésben mikor lesznek kirakva a 3 hektár feletti területek ?
Szép estét forumozók!
Olvasgattam már erről az állami földekről, de eddig nem írtak ki olyat ami érdekelne csak most a 3. ütemben. Az lenne a kérdésem, hogy ha bérleti szerződés van rajta azt fel lehet majd mondani? Hogy fognak zajlani ezek az árverések? Előre kell-e fizetni valamit az árverésre regisztrációnak? Mikor indulnak majd ezek? Minden információ érdekelne most már. Esetleg link is jó ahol le vannak írva ezek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz JD4955 #558. hozzászólásáraDe meny rá a megyékre egyenként!
Sziasztok ! Az nfa-nál ha rámegyek, hogy 3 hektárt meghaladó területek bedobja a megyéket de ha rámegyek a megyére mért nem dob be semmi dokumentumot ? Köszi !
Válasz Diesel Tibor #544. hozzászólásáraHeló tibi, az nfa-nál ki adja a megyéket kat rá ahol ki ír valamit az nyerő,hajdu még odéb van 500 birtoktest ez utolsó lesz!
Válasz Ares 826 #551. hozzászólásáraMeg heves!ez már sok?
Valaki össze tudna foglalni lehetoleg hitelesen hogy 3ha alatt es felett kulon kulon mi az eljarasi mód? Mert annyi a feltételezés hogy sztem mindenki megvan keveredve.
Válasz Ares 826 #548. hozzászólásáraKövetkező ütem mikorra várható?
Válasz esze-lény #552. hozzászólásárahát nem érdekes? piaci ár ALATT megkötött bérletek, piaci ár FÖLÖTTI áron!!! ez ám a befektetés!!!
Amilyen "kiszámíthatatlanul" folyik ebben az országban a törvény és rendeletalkotás , olyan hirtelen születhet egy olyan törvény vagy kormányrendelet, hogy ezek a több évtizedes piaci ár alatt megkötött bérletek piaci szintre hozhatók.
Válasz Diesel Tibor #544. hozzászólásáraMég Nógrád és Vas így jön össze az a hat megye.
Válasz boncso #535. hozzászólásáraSzerintem is.
Válasz csontii #515. hozzászólásáraSzerintem meg NEM.
Válasz Diesel Tibor #544. hozzászólásáraBudapest, Győr-moson, Szabolcs, Pest de az még nem volt látható ma délben. De egyszerű az NFA honlapon kattingasd végig és megtudod pontosan.
Válasz csontii #530. hozzászólásáraKi lesz függesztve és nem csak azoknak, akik részt vesznek a liciten.
Válasz boncso #529. hozzászólásáraPontosan. Mindjárt kezdődnek az árverések és tökéletes a fejetlenség. Számos fontos részlet nincs tisztázva.
És még ott az AB is. Tuti lesznek az ügyben beadványok. Valljuk be, nem is alaptalanul.
Válasz Diesel Tibor #543. hozzászólásáraHa nem is ez, de egy-két csavar tuti lesz ebben a történetben. Lesz még itt meglepetés...
Nem tudjátok melyik az a hat megye amivel elkezdődik ez a folyamat??????
Válasz sixx #542. hozzászólásáraNagyon valószínű,hogy össze mossák ezzel az árverési szisztémával,szerintem ez így logikus.
Válasz Diesel Tibor #541. hozzászólásáraBizonyára a végrehajtásos árverésekre gondolsz, mert azokat tényleg nem kell kifüggeszteni. Ehhez már nekem is volt szerencsém. Ott nem árt, ha részt veszel, éppen ezért...
Válasz sixx #539. hozzászólásáraAzért ha venni akarsz akkor csak menjél el ,mert akkor mi volna az értelme az árverésnek.Ez velem megtörtént ez tény ,és ezek a földvétellel kapcsolatos törvények már akkor is éltek.
Válasz Diesel Tibor #537. hozzászólására"A szerződéskötést követően a földforgalmi törvény alapján 60 napos kifüggesztési időszak veszi kezdetét, amely alatt biztosított az elővásárlási jog gyakorlása."
Válasz Diesel Tibor #537. hozzászólásáraAz más tészta...ezek ki lesznek függesztve.Magyarul akinek elővásárlási joga van, felesleges is elmennie.
Válasz bubu13 #533. hozzászólásáraA 10 % nem előleg hanem biztosíték.
Válasz boncso #535. hozzászólására2éve vettem licites földet nem kell kifüggeszteni.
Válasz boncso #535. hozzászólásáraez a lényege a licitálásnak, hogy ott légy és kifizesd a pénzeket, ha ugy lenne ahogy mondod akk szerintem nem menne senki licitálni, mindenki várna a kifüggesztésre,
tv rádio mindenütt hangoztatják h licitáláskor van a rangsor (helyben lakó stb) ami dönt
nem értem miért nem lehet egy normális részletes tájékoztatót kiadni
Válasz bubu13 #533. hozzászólásáraA kifüggesztéskor már az ár fix - liciten leütött ár -, de ha valaki előrébb van az elővásárlási rangsorban és megadja a leütött árat, akkor sztem az övé.
Válasz Sanyee #531. hozzászólásáraEzt most nem nagyon értem.
csak magánszemély vehet, nálunk pl kft bérli most ő nem vehet, mindenki licitálhat de a legmagasabb licitre mondhatja a jelenlegi bérlő h ennyit ő is ad, na akkor az övé! (persze ha magánszemély)
utánna kifüggesztéskor nem hiszem h rá lehetne rabolni, hisz minek akkor a licitálás????? minek a 30000ft???? és minek a 10% előleg??? én kifizetem az előleget + 30000et te semmit és ugy is tiéd lehet a föld??? nem hiszem!!!!
Válasz csontii #530. hozzászólásáraJó lenne, ha ezt hivatalosan is kiírnák, közhírré tennék, mert ha a licitre regisztrálásig nem tudatják a nagyérdeművel a feltételrendszert egzakt és félreérhetetlen módon, akkor az egész eljárást nevetségessé teszik, hiszen meg fogják támadni a végrehajtását. Biztos van mód arra, hogy eltérjenek a földforgalmi tv-től, csak akkor azt előre tudatni kellene, hogy itt most más szabályok lesznek. Nemcsak a korrektség, de a törvényesség is ezt kívánja. Az nfa.hu-n kint van már rengeteg hirdetmény, oda miért nem írják ezt ki, ha ez a hivatalos eljárásrend?
Válasz boncso #523. hozzászólásáraHa most a föld bérlője teszi meg az első legkisebb licitet, akkor onnantól fogva már értelmetlen bárkinek is rá licitálnia? Aztán a kifüggesztés is felesleges lenne?
Válasz boncso #520. hozzászólásáraMiskolcon volt egy előadás az mondta aki részt vett a törvény előkészítésében. Másfél-két hete hangzott el.
Válasz karesz68 #527. hozzászólásáraEzen már én is sokat gondolkodtam. A magánszférában ilyen jellegű feltételt nem szabnak egy bérleti szerződéshez. Kíváncsian várrom, erre mit találnak ki. (sztem erre nem is gondoltak, amikor meghirdették. A vagyonszerzési illetékről sem hallok semmit, pedig az is egy valós probléma, ha más használja a földet.)
Válasz karesz68 #527. hozzászólásáraAzért súgni szabad oda ahová kell.....
Válasz esze-lény #506. hozzászólásáraTermészetesen a bérleti szerződés változatlan formában él tovább, viszont érdemes kicsit tovább gondolni:
milyen jogosítványod, hatásköröd lesz ezt ellenőrizni??
A NFA-nak van, de neked egyelőre nincs törvényileg biztosítva.
Válasz avm #505. hozzászólásáraDe az önerőn kívül a 80-90%-ra kell fedezetet bevonni, ami az elidegenítési- és terhelési tilalom miatt nem lehet a megvásárolni kívánt föld. Mivel a bank nem 100%-on számolja be a fedezetként felajánlott földet, így ha 10 millió hitelt akarsz igényelni, akkor 13 milliónyi fedezet kell hozzá. (Értékbecslés erre is, nemcsak az NFA-s szerződésre.) Jól értem?
Válasz bubu13 #512. hozzászólásáraNem használhatod addig, amíg a bérlet él rá. Ezzel a "teherrel" veszed meg! Azért a jelenlegi használók szempontjából is kell valami törvényességet biztosítani. Van azért köztük sok olyan, aki tényleg gazdálkodik, bevállalt 2-3 éve bizonyos mennyiségű állattartást, beállított őket stb., most őket nem lehet ripsz-ropsz kifúrni.
Ezt az egészet nem szabadott volna most elkezdeni, mert tényleg olyan földeket írnak ki, amikre 2-3 éve kötöttek 20 éves haszonbérletet. Nonszensz helyzet.
Válasz totalizatőr #481. hozzászólásáraPersze. A forrófejű azt hiheti, hogy ez is járható út lehet, de ezzel egy nagyon veszélyes terepre téved és hamar a rácsok mögött találhatja magát.
Válasz bubu13 #514. hozzászólásáraKi kell függeszteni, hiszen a földforgalmi tv. értékesítésre vonatkozó előírásai vonatkoznak ezekre a szerződésekre is. 60 napig kifüggesztik.
Válasz csontii #519. hozzászólásáraMert sehol nem láttam leírva és beszéltem olyan bérlővel, aki pont erre spekulál, hogy el sem megy felverni az árat a licitre, hanem a kifüggesztésen rárepül, csak utánajárt, ha nem hülye, márpedig nem olyannak ismerem.
Válasz .Feco. #459. hozzászólásáraSzerinted. Pár éve jártak le a 20 évre kötött bérletek. Egészen a lejáratig a szerzódés aláírásakor megjelölt 20kg/AK
búzát fizették a bérlők a tulajoknak.
Senki nem vitte perre a dolgot. Valljuk be, nem is sok értelme lett volna.
Válasz csontii #515. hozzászólásáraEzt honnan veszed?????????? A kifüggesztésre az jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy a vásárlót megelőzi a földforgalmi tv.-ben meghatározott elővásárlási jogosultság sorrendjében. Semmi köze ahhoz, hogy licitált-e valaki vagy sem.