Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1649. hozzászólásra
Ma beszéltem felvásárloval Jövöhétre beindul a felvásárlás Nagysulyú Hf:550+áfa Mt: 650+áfa Kis súlyú Mt:950+áfa Hf nem tudott árat mondani mert nem tudta hogy csökkent az ár 50 ft vagy nem ha csökkent akkor 700+áfa ha nem akkor 750+áfa maradt. De leginkább az Mt keresik meg a hushasznut.. Állitolag nagyon sok marha be van szorulva a magyar piacon ezért vették le az árát hogy olcsóbban tudják felvásárolni Ti mit tudtok erröl????? Pest megye
Hát ha nem is nagy de azért van.
Nekem most 2 magyartarka van majd a tavasszal ha összejön a pénzem akkor még jön hozzá 4db.
Néha csak azon múlik hogy hogy bírod kifogni mert a gazdák rengeteg okból akarnak megszabadulni tőlük és ezek oka általában a pénz,van aki azért adja el mert nincs takarmánya,vannak akik más okból.
Az ilyenek általában egész olcsón hirdetnek fajtától független.
Ezt ki kell fogni.
Válasz #1639. hozzászólásra
Szia!
Húsmarhában nincs árkülönbség, egy színű legyen, az a lényeg.
Amúgy van húsmarhás topik is, abban érdemes lenne Neked jobban beleolvasni!!!
A vadászat és a madár iránti kereslet nem fog csökkenni.
Erre mindig lesz pénz.
Aki kiesik, mert anyagilag, idővel, egészséggel nem bírja, rögtön van a helyére jelentkező. És a legtöbbje pénzes ember.
Én azért mondtam le a fácánról mert van a közelbe egy fácántelep,fogalmam nincs mennyi db,de a gond az hogy aki csinálja az 2 társaságnál is vadász,az egyiknél elnök a másiknál vadőr és még a tesója is az.
Így hát gondoltam ki a pi..a venne tőlem fácánt,na ezért nem lett.
Válasz #1629. hozzászólásra
Igen a fácánokat mindenképp csinálni akarom,csak már azok is egyre nehezebben mennek el egyre kevesebb pénzük van a társaságoknak amit ilyenekre tudnak fordítani nagybátyám is gazdálkodik húshibrid csirke,bikanevelés meg ő is fácánozik tőle jött nekem is az ötlet meg szerintem az egész mezőgazdaság szeretet na és eddig neki vadászidény kezdete előtt elvitték az összeset 1000db körül idén meg még most is van
Menyi idő alatt nől meg?
Úgy kelteted őket,vagy lehet venni napos kórba?
Azért kérdezem mert nemrég én is gondoltam ilyesmire.
Hát szerintem elég is a 3 4 db elsőre,Azt majd a többit meglátod,van munka ezzel is,nem tudom hány fácánod van de szerintem beleférne még 3 4 böci is.
Hát úgy van hogy vadásztársaságok viszik el általában és egyből ki is fizetik
ha csak kakast visznek az 2500/db
vegyes ivarban 2200/db
csak tyúk 2100/db
de erre még ők ráteszik a hasznukat láttam interneten olyat is már hogy kilövésük 10-20Euro/db
Szerintem a fácánnal jobban jársz. Főleg, ha eddig rendben volt a piaci része..
Gondolom társaságoknak adod el őket.
Nekik meg kell, mert valamit vadászni, vadásztatni akarnak. A bika téma szerintem húzósabb , mind anyagilag, mind idegileg.
Én a helyedben a fácán témát fejleszteném..
Mondom ezt úgy, hogy vadász és vadgazda szakmérnök vagyok...
Ha a suli mellett bírod csinálni a fácán nevelést ami nem épp kis munka,akkor szerintem tudnál bikákat is nevelni.
Főleg ha szeretnéd csinálni,mert ez egy hatalmas nagy előny.
Szerintem merj bele vágni,hogy mennyivel azt meg te érzed,nem kötelező egyből 100db bal kezdeni,de ha te úgy érzed hogy 100db bal kezdesz akkor kezdj annyival.
Ha csak 3 db bal akkor annyival,ezt te tudod hogy mennyire van lehetőséged.
Minden képen vágj bele nyugodtan ha úgy érzed.
A fácánokat gondolom levadászásra tartod?
Hogy megy most darabja?
Amit kilőnek vagy amennyit elengedsz a hajtásra az után fizetnek?
Üdvözlök mindenkit,
Szeptembertől ha minden jól megy Gödöllőn folytatom tanulmányaimat mezőgazdasági mérnöki szakon és felmerült az ötlet hogy már a fősulis évek alatt szeretnék bikákat nevelni és nem tudom mitévő legyek várjam meg míg végzek a sulival és utána kezdjek csak bele...jelenleg vadászfácánok nevelésével foglalkozom ezt biztos nem hagyom abba és ez mellett jött az ötlet hogy belekezdjek a bikanevelésbe mert már régi vágyam
Fekete 6-7 mázsás bikákért belföldre ajánlottak 550-et , kevés aki odaadja itt mindenki várja a tavaszt és bízunk a jobb árba... aki tudja tartani nem adja oda a bikát!
itt is hallani 750ft ot de azok maszek kupecok akik elkezdték szedni a bocikat mert hát nincs melojuk jellenleg ! nincs kinek szedni a pénze meg csak áll egy helybe!
szerintem itt nem a törökkel van baj hanem a magyarok nem adnak ki papirt nem elég nekik zsebbe a pénz gondolom én !!! meg ugye azt sem elhanyagolhato hogy a sok pénzes emberkének akinek van ismerettsége bemondta hogy szivassuk már egy kicsit a gazdákat......
Februar közepetöl feloldjak a nemeteknel a keknyelvüseg miatti karantent, igy lehet hogy onnan fogjak vinni a törökök a bocikat. Gondolom a nemetek meg tele vannak marhaval 2 ev karanten utan, meg szabadulni is akarnak tölük.
Amugy az osztrakok is eleg sok marhat eladtak a töröknek
csak várni kell!!...most csak az van bajba aki spekulált és vett 100-200db bocit és már megy neki kifele sulybol kajája meg semmi!! aki rákészült az most megtartja nagysulyba!! ami most 300kg körül van az őszre 600! és akkor mindig van ára ha bejön az a 775 ft nagysúly akkor nem lesz gond !
mindenki beszel szep nagy árakrol de semitnem visznek csak hitegetnek kisuju mt 300 ig olasz 650 ft tőbimeg ahogy megegyezel a vagohidal 470 500 ft fajta fügetlen meg most vegighivtam mar az öszes kiszalitot
Sziasztok!
Szeretnék most hizlalni 1 vagy 2 bikát!Mikor éri meg venni?Milyen korút?Milyen fajtát?Mennyiért mennek ezek a "fiatal"bocik?Kg árba vagy db-ra?Mennyit érdemes adni egyért?
Előre is köszönöm a Válaszokat!
Sziasztok!Pest megye: Nekem is lenne 10-db feketém.200-300kg köztiek nem tudnátok segiteni felvásárló elérhetöséggel kapcsolatba exportra? Vagy most országszerte nem megy a fekete kis súlyú?
1960 hozzászólás
Válasz #1659. hozzászólásra
na hasznos munkát nekik.
blonde hogy van?
Válasz #1658. hozzászólásra
Ennyi,, +fa most vettem kettőt.
Válasz #1657. hozzászólásra
2500 euro körül vannak "újonnan" a lajtromos bikák
Válasz #1656. hozzászólásra
400ft max a vágoár ha 7-800kg os akkor is max 320ezer plusz ha hasas akkor lassan ott az ár
lajstromos bika van egerbe hirdetve 700 ért ha jol emlékszem blonde !
most nézem vki 450ért hirdet tehenek szerinte vágóáron ill 850ért lajstromos bikát.
Válasz #1654. hozzászólásra
4 db és csak borjút nevelnek
Válasz #1653. hozzászólásra
Zsolt neked hány tehened van? és csak borjukat nevelsz alattuk?
netto 950 az igen korrekt ár bárki bármit mond
Válasz #1650. hozzászólásra
Kőszőnőm a választ.
Ismeretségi kőrben nincs beszorulva a nagysuju bika!
Békés megye.Tavaly ilyenkor 100-150db volt beszorulva.
Válasz #1650. hozzászólásra
az év második felében fog megint megugrani az ár most szeptemberig kb az lesz amit mondanak és mindenki oda adja majd dehát nem tudunk mit csinálni!
Válasz #1649. hozzászólásra
Ma beszéltem felvásárloval Jövöhétre beindul a felvásárlás Nagysulyú Hf:550+áfa Mt: 650+áfa Kis súlyú Mt:950+áfa Hf nem tudott árat mondani mert nem tudta hogy csökkent az ár 50 ft vagy nem ha csökkent akkor 700+áfa ha nem akkor 750+áfa maradt. De leginkább az Mt keresik meg a hushasznut.. Állitolag nagyon sok marha be van szorulva a magyar piacon ezért vették le az árát hogy olcsóbban tudják felvásárolni Ti mit tudtok erröl????? Pest megye
Üdv mindenkinek.
Ma hivott a felvásárlo,
Jővőheti szállitasra keresik a feketebikát
a tőrőknek.De az ár csőkent 550ft.
Ha tudtok árakat irjatok.Kőszi!
Válasz #1647. hozzászólásra
Bács-Kiskun is
Válasz #1646. hozzászólásra
pest megye 1000+áfa /kg
HF bikaborjú telepi árakat tud-e valaki mondani.
Hello.
Tudna nekem v.ki árakat mondani.Mennyiért megy most a 25-30kg-os malac és 300kg-ig mennyiért visszik a bikát/üszőt?Előre is köszönöm.
Válasz #1631. hozzászólásra
Előnevelten veszem őket (7 hetesen)
idén olyan 300db körül lesz
Válasz #1642. hozzászólásra
Sok sikert!
énis MT-ben gondolkodok aztán majd meglátjuk mi lesz belőle :)
Hát ha nem is nagy de azért van.
Nekem most 2 magyartarka van majd a tavasszal ha összejön a pénzem akkor még jön hozzá 4db.
Néha csak azon múlik hogy hogy bírod kifogni mert a gazdák rengeteg okból akarnak megszabadulni tőlük és ezek oka általában a pénz,van aki azért adja el mert nincs takarmánya,vannak akik más okból.
Az ilyenek általában egész olcsón hirdetnek fajtától független.
Ezt ki kell fogni.
Szia!
Húsmarhában nincs árkülönbség, egy színű legyen, az a lényeg.
Amúgy van húsmarhás topik is, abban érdemes lenne Neked jobban beleolvasni!!!
Válasz #1638. hozzászólásra
húsfajtában igen de azon is belül mibe?
Nagy áreltérések vannak fajtákon belül megvételkor?
Válasz #1636. hozzászólásra
Ha leadásba gondolkodsz akkor minden képen valami hús fajtával.
Válasz #1633. hozzászólásra
A vadászat és a madár iránti kereslet nem fog csökkenni.
Erre mindig lesz pénz.
Aki kiesik, mert anyagilag, idővel, egészséggel nem bírja, rögtön van a helyére jelentkező. És a legtöbbje pénzes ember.
Hát igen az úgy gázos,nekem szerencsére rokonom vadásztársaság elnök ő segít meg még vannak vadász ismerősök akik segítenek elpasszolni a madarakat
Szerinted milyen bikával volna érdemes kezdeni ha belevágok?
Válasz #1634. hozzászólásra
Én azért mondtam le a fácánról mert van a közelbe egy fácántelep,fogalmam nincs mennyi db,de a gond az hogy aki csinálja az 2 társaságnál is vadász,az egyiknél elnök a másiknál vadőr és még a tesója is az.
Így hát gondoltam ki a pi..a venne tőlem fácánt,na ezért nem lett.
Válasz #1632. hozzászólásra
Előnevelten veszem őket gondolkodtam naposan is de ott sokkal több a nyűg és nemigen térül meg.20 hetes kortól vadász érett
Válasz #1629. hozzászólásra
Igen a fácánokat mindenképp csinálni akarom,csak már azok is egyre nehezebben mennek el egyre kevesebb pénzük van a társaságoknak amit ilyenekre tudnak fordítani nagybátyám is gazdálkodik húshibrid csirke,bikanevelés meg ő is fácánozik tőle jött nekem is az ötlet meg szerintem az egész mezőgazdaság szeretet na és eddig neki vadászidény kezdete előtt elvitték az összeset 1000db körül idén meg még most is van
Válasz #1630. hozzászólásra
Menyi idő alatt nől meg?
Úgy kelteted őket,vagy lehet venni napos kórba?
Azért kérdezem mert nemrég én is gondoltam ilyesmire.
Hát szerintem elég is a 3 4 db elsőre,Azt majd a többit meglátod,van munka ezzel is,nem tudom hány fácánod van de szerintem beleférne még 3 4 böci is.
Válasz #1630. hozzászólásra
Milyen darabszámmal dolgozol?
Előnevelttel kezdesz, vagy napossal?
3-4 db-ban gondolkodtam egyenlőre én is
Hát úgy van hogy vadásztársaságok viszik el általában és egyből ki is fizetik
ha csak kakast visznek az 2500/db
vegyes ivarban 2200/db
csak tyúk 2100/db
de erre még ők ráteszik a hasznukat láttam interneten olyat is már hogy kilövésük 10-20Euro/db
Válasz #1627. hozzászólásra
Szerintem a fácánnal jobban jársz. Főleg, ha eddig rendben volt a piaci része..
Gondolom társaságoknak adod el őket.
Nekik meg kell, mert valamit vadászni, vadásztatni akarnak. A bika téma szerintem húzósabb , mind anyagilag, mind idegileg.
Én a helyedben a fácán témát fejleszteném..
Mondom ezt úgy, hogy vadász és vadgazda szakmérnök vagyok...
Válasz #1625. hozzászólásra
Ha a suli mellett bírod csinálni a fácán nevelést ami nem épp kis munka,akkor szerintem tudnál bikákat is nevelni.
Főleg ha szeretnéd csinálni,mert ez egy hatalmas nagy előny.
Szerintem merj bele vágni,hogy mennyivel azt meg te érzed,nem kötelező egyből 100db bal kezdeni,de ha te úgy érzed hogy 100db bal kezdesz akkor kezdj annyival.
Ha csak 3 db bal akkor annyival,ezt te tudod hogy mennyire van lehetőséged.
Minden képen vágj bele nyugodtan ha úgy érzed.
A fácánokat gondolom levadászásra tartod?
Hogy megy most darabja?
Amit kilőnek vagy amennyit elengedsz a hajtásra az után fizetnek?
Igen kifejlett,vadászatra kész fácánokat
Válasz #1625. hozzászólásra
Kész fácánt csinálsz?
Üdvözlök mindenkit,
Szeptembertől ha minden jól megy Gödöllőn folytatom tanulmányaimat mezőgazdasági mérnöki szakon és felmerült az ötlet hogy már a fősulis évek alatt szeretnék bikákat nevelni és nem tudom mitévő legyek várjam meg míg végzek a sulival és utána kezdjek csak bele...jelenleg vadászfácánok nevelésével foglalkozom ezt biztos nem hagyom abba és ez mellett jött az ötlet hogy belekezdjek a bikanevelésbe mert már régi vágyam
Tudnátok tanácsot adni?
Előre is köszönöm
Válasz #1622. hozzászólásra
Fekete 6-7 mázsás bikákért belföldre ajánlottak 550-et , kevés aki odaadja itt mindenki várja a tavaszt és bízunk a jobb árba... aki tudja tartani nem adja oda a bikát!
Ki mit hall mi várható a szarvasmarha felvásárlás terén mire lehet számolni viszik majd és menyyiért?
Válasz #1620. hozzászólásra
itt is hallani 750ft ot de azok maszek kupecok akik elkezdték szedni a bocikat mert hát nincs melojuk jellenleg ! nincs kinek szedni a pénze meg csak áll egy helybe!
Válasz #1619. hozzászólásra
erre vki elkezdte szedni de 700Ft/kg ért a 3q alattit sajnos adják is oda
Válasz #1618. hozzászólásra
szerintem itt nem a törökkel van baj hanem a magyarok nem adnak ki papirt nem elég nekik zsebbe a pénz gondolom én !!! meg ugye azt sem elhanyagolhato hogy a sok pénzes emberkének akinek van ismerettsége bemondta hogy szivassuk már egy kicsit a gazdákat......
elhiszitek?
Válasz #1617. hozzászólásra
Tud valaki valamit a törökökről? Itt vannak, vagy csak majd jönnek, vagy mi is van most?
Sziasztok
Februar közepetöl feloldjak a nemeteknel a keknyelvüseg miatti karantent, igy lehet hogy onnan fogjak vinni a törökök a bocikat. Gondolom a nemetek meg tele vannak marhaval 2 ev karanten utan, meg szabadulni is akarnak tölük.
Amugy az osztrakok is eleg sok marhat eladtak a töröknek
Válasz #1615. hozzászólásra
csak várni kell!!...most csak az van bajba aki spekulált és vett 100-200db bocit és már megy neki kifele sulybol kajája meg semmi!! aki rákészült az most megtartja nagysulyba!! ami most 300kg körül van az őszre 600! és akkor mindig van ára ha bejön az a 775 ft nagysúly akkor nem lesz gond !
mindenki beszel szep nagy árakrol de semitnem visznek csak hitegetnek kisuju mt 300 ig olasz 650 ft tőbimeg ahogy megegyezel a vagohidal 470 500 ft fajta fügetlen meg most vegighivtam mar az öszes kiszalitot
Sziasztok!
Szeretnék most hizlalni 1 vagy 2 bikát!Mikor éri meg venni?Milyen korút?Milyen fajtát?Mennyiért mennek ezek a "fiatal"bocik?Kg árba vagy db-ra?Mennyit érdemes adni egyért?
Előre is köszönöm a Válaszokat!
Meddig kell még várni hogy beinduljon !???
Válasz #347. hozzászólásra
Még a piros sem megy
Sziasztok!Pest megye: Nekem is lenne 10-db feketém.200-300kg köztiek nem tudnátok segiteni felvásárló elérhetöséggel kapcsolatba exportra? Vagy most országszerte nem megy a fekete kis súlyú?