Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.84 FtUSD388.95 FtCHF440.33 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ..,-:) #4894. hozzászólásáraHa meg nincsenek talpak régi kvernelandozasokat atszakitottad akkor hol a gond...
Nekunk volt majdnem 60ig majd 25 30 centi vastag kemenyseg... sose volt lazitva tszbe se szerintem ....csak öntözve gyurakozva sarakba taposva zöldségezve....kistraktorokkal szántva....
Mese hogy 10 centi 1 talp ....60 alatt tudnom kellett lemenni azota barmilyen vizek elmennek a bármennyi összefolyásoktól is a laposokban.
Válasz ..,-:) #4883. hozzászólásáraMennyi az a ha már van ló?
400 fölötti és nem univerzális kinézetű ?
Biztos nem húznám ezt a szart mélyen azzal a kurvaszéles késsel meg szárnyakkal ....arra van bármi ami tényleges altalajlazító magas és vékony...
Válasz Rabó001 #4887. hozzászólásáraHallotam olyat aki ahány cm annyi 1000ft
De az üa.3szorosa az korrekt.
Annak is aki csinálja és annak is aki csináltatja.
Haligali
Mennyibe kerül most 1 hektár mèlylazitás?
Persze ha nem titok?
Én mtz vel nem tudom megcsinálni igy hát muszáj vagyok bérbe.
Terület még soha nem volt lazitva.
Az eke néhol csak csikarja.
Igaz évekig csak tárcsáztàk aki bérelte.
Véső ekék a Gasparo, Bednar, Vogel és annak utódja a Quivogne és hasonló társaik ?
Akkor ebben kár gondolkodnom ? Flatliner van, régebben Jympa-t húzgáltam. "Talp betegségem" már vagy 10 éve nincs.....
Épp agyaltam ilyen vásárlásán, hogy lenyúljak pacalig, ha már van ló elébe...
Válasz rtamas1976 #4877. hozzászólásáraVésőeke gyakori használata nem 40-50 cm en csinál eketalpat, hanem amit megművelt az egész egy eketalp lesz :D Az nem lazító hanem tömörítő.
Válasz rtamas1976 #4875. hozzászólásáraA pilótának a jó minőségü ülés az napi 8 kockában az kényelem. Egy partnerem kölyök kora óta traktorozott, tönkrement a gerince, gerincműtét csavarozás, drótozás lett belőle. Valóban egy egyszerű traktor kevés hibajelenséggel örökkévalóságig tart, meg 2 nap
Válasz Agroporta #4870. hozzászólásáraSzerintem nincs is rá szükség!
Az eketalp ugye25 és 40cm között van. Azon túl szerintem felesleges piszkálni, ott általában "lazább" a talaj a növények számára.
Hacsak nemsikerült elkenni egy jó vésőekével az fenekét.
Válasz MrPoke #4873. hozzászólásáraEz ha jól megnézed kicsi jympa. 5x30as
Tehát 5kés 30as anyagból.
A két szélső kés távolsága
180cm tehát itt 40cm távolságra vannak a kések.
A máik a talajszelvény teljes átszakítása.
Ha tejesen átszakítod , eltudod érni vele azt mint az ekével. Lessz egy eketalpad csak 40-50cm alatt!
Na azt törd át utána!
A vésőeke gyakori haszálata ezzel a problémával szembesített sok embert!
Így sávok vannak benne az egyik szög irányban.
A következő lazítózáskor az ellenkező szögből ismét "szűz földet " karcolsz.
Ugye nála lehet a mélységen is variálni. Lehet egyiket sekélyebre másikat mélyebbre rakni. Én szeretem ezt a kis lazítót. De mindenki másképp látja a világot!
Válasz Agroporta #4866. hozzászólásáraNemszeretem a túlbonyolított dolgokat.
Erre a területre bőven sok.
Az eszközeim is ehez vannak méretezve.
Olcsó jóminőségű alkatrész, és magamnak javítom.
Grammer ülés, légkondi, gyári orbitkormány.
Ennyi a komfort.
Válasz Agroporta #4870. hozzászólásárajympa 40 cm nél lentebb már nem nagyon tud dolgozni. Nagy problémája hogy a ritka késosztás miatt dúrja a földet maga előtt. Főleg forgózáskor.
Nekem is volt hasonló. Nem vált be. Itt már csak 30-40cm re kellet lazítani és úgy a talajszelvény 1/3 át mozdította.
Most 1 évet használtam az Unia kret XL ez szépen átdolgozza csak szegény 5 évet fog pihenni a sarokban :D
Válasz termelo #4867. hozzászólásárade ez becsapós, mert a jympa váza 75 cm, es és a kések 55 cm-nél nem dolgoznak mélyebben legalábbis a katalógus szerint
Válasz termelo #4868. hozzászólásárarengeteg, a bull -on pozicionálható a kés 60-75 cm távolságban , 150 mm-el magasabb váz, 2 féle szárnyas orr, az egyiknek az oron van, a másiknak a gerinclemez hátulján, vékonyabbak a pengéi, kisebb ellenállásúak, az alkatrészei hardoxból készülnek, a felfogató konzolok is . a hb fix poziciójú késekkel rendelkezik, az orra hosszabb a gerinc lemez aljának, a bontóorruk hasonló szögben kapcsolódik a talajba. és mind láthattuk a 85 kW-al 9,5 km/ó sebességgel lehetett vele dolgozni 2200-as fordulatszám mellett.
Válasz termelo #4862. hozzászólásárahttps://youtu.be/NlWUOypgyHY?feature=shared
Azért lett véve ,hogy gyümölcsösben utat keréknyomot felhúzzuk.
De gyökérmetszést is csináltam vele.
Volt hozzá csőbehúzó és műtrágyázó is.
Nemsokat dogozott ott bizonyított, megvettem.
Akkor azt kellet csinálni vele.
Mosmár énsem csinálnám senkinek.
Válasz termelo #4858. hozzászólásáraÉn a sajátommal mikor még nemvolt a sajátom, tuskót szedtem vele.
De beton spanoló kúpot is szedtem vele.
Semmi baja.
Pedig az csak a kicsi 5késes jympa.
Válasz termelo #4858. hozzászólásáraEnnél ?
Sehogy. Ezt szakízsd szét!
Pont ez az erőssége!
Itt nincs ugri bugri!
Elkapar a gép.
Nézz a gyártó által feltett videókat. Ha azt kibírja akkor szar nemlehet!
4949 hozzászólás
Válasz $HMP$ #4893. hozzászólásáraAz ekénél sokkal jobb az Axiál is most gyártatja a Framesttel,kicsit későn ébretek.
omikron powertill rugóztatott késes altalajlazító. kinek hogy jött be az eszköz?
3+2 késes lazító, a megrendelő úgy kérte, hogy a traktorja most csak 3 késsel bir, de a jövőben vesz egy nagyobbat és még rendelt 2 kést hozzá
Válasz ..,-:) #4894. hozzászólásáraHa meg nincsenek talpak régi kvernelandozasokat atszakitottad akkor hol a gond...
Nekunk volt majdnem 60ig majd 25 30 centi vastag kemenyseg... sose volt lazitva tszbe se szerintem ....csak öntözve gyurakozva sarakba taposva zöldségezve....kistraktorokkal szántva....
Mese hogy 10 centi 1 talp ....60 alatt tudnom kellett lemenni azota barmilyen vizek elmennek a bármennyi összefolyásoktól is a laposokban.
Válasz ..,-:) #4894. hozzászólásáraNem kell a vastag az energetika miatt.
Válasz $HMP$ #4893. hozzászólásáraIgen, kb annyi és olyan….
Akkor vékonyabb kés esetleg !? Vagy ebben a mélységben már kell a vastag kès a fizika miatt !?
Válasz ..,-:) #4883. hozzászólásáraMennyi az a ha már van ló?
400 fölötti és nem univerzális kinézetű ?
Biztos nem húznám ezt a szart mélyen azzal a kurvaszéles késsel meg szárnyakkal ....arra van bármi ami tényleges altalajlazító magas és vékony...
Válasz rtamas1976 #4891. hozzászólására2x2 hektár kb 1.5km re egymástól
Válasz csabahegeszt #4890. hozzászólásáraMekkora terület?
Már csak találjak olyat aki csinálja.
Köszi mindenkinek
Válasz rtamas1976 #4888. hozzászólásáraBocsi Csabának akartam!
Válasz Rabó001 #4887. hozzászólásáraHallotam olyat aki ahány cm annyi 1000ft
De az üa.3szorosa az korrekt.
Annak is aki csinálja és annak is aki csináltatja.
Válasz csabahegeszt #4885. hozzászólásáraNekem 52ezerert csinálták utoljára hektarjat, ez már áfás ár. Középmely lazító.
Válasz csabahegeszt #4885. hozzászólásáraÉn húztam már lazítót 50-55cm mélyen 23 literrel de 47 literrel is…. Üzemanyag x3
Haligali
Mennyibe kerül most 1 hektár mèlylazitás?
Persze ha nem titok?
Én mtz vel nem tudom megcsinálni igy hát muszáj vagyok bérbe.
Terület még soha nem volt lazitva.
Az eke néhol csak csikarja.
Igaz évekig csak tárcsáztàk aki bérelte.
Válasz MrPoke #4881. hozzászólásáraNa énsem vagyok tőle hanyatesve!
Véső ekék a Gasparo, Bednar, Vogel és annak utódja a Quivogne és hasonló társaik ?
Akkor ebben kár gondolkodnom ? Flatliner van, régebben Jympa-t húzgáltam. "Talp betegségem" már vagy 10 éve nincs.....
Épp agyaltam ilyen vásárlásán, hogy lenyúljak pacalig, ha már van ló elébe...
Válasz MrPoke #4881. hozzászólásáraErre a késre mondj már valamit, IH-hoz hasonló lazítóra, mekkora osztáshoz tennéd fel. Nem e lehet 40(50) és 70 centis késosztásra állítani.
https://www.plantersprecision.com/products/360-yield-center/360-bullet
Válasz rtamas1976 #4877. hozzászólásáraVésőeke gyakori használata nem 40-50 cm en csinál eketalpat, hanem amit megművelt az egész egy eketalp lesz :D Az nem lazító hanem tömörítő.
Válasz rtamas1976 #4875. hozzászólásáraA pilótának a jó minőségü ülés az napi 8 kockában az kényelem. Egy partnerem kölyök kora óta traktorozott, tönkrement a gerince, gerincműtét csavarozás, drótozás lett belőle. Valóban egy egyszerű traktor kevés hibajelenséggel örökkévalóságig tart, meg 2 nap
Válasz Agroporta #4870. hozzászólásáraSzerintem nincs is rá szükség!
Az eketalp ugye25 és 40cm között van. Azon túl szerintem felesleges piszkálni, ott általában "lazább" a talaj a növények számára.
Hacsak nemsikerült elkenni egy jó vésőekével az fenekét.
Válasz MrPoke #4873. hozzászólásáraEz ha jól megnézed kicsi jympa. 5x30as
Tehát 5kés 30as anyagból.
A két szélső kés távolsága
180cm tehát itt 40cm távolságra vannak a kések.
A máik a talajszelvény teljes átszakítása.
Ha tejesen átszakítod , eltudod érni vele azt mint az ekével. Lessz egy eketalpad csak 40-50cm alatt!
Na azt törd át utána!
A vésőeke gyakori haszálata ezzel a problémával szembesített sok embert!
Így sávok vannak benne az egyik szög irányban.
A következő lazítózáskor az ellenkező szögből ismét "szűz földet " karcolsz.
Ugye nála lehet a mélységen is variálni. Lehet egyiket sekélyebre másikat mélyebbre rakni. Én szeretem ezt a kis lazítót. De mindenki másképp látja a világot!
Válasz termelo #4867. hozzászólásáraEz kb 38-40cm
A zöldítés alá csináltuk.
Megy ez mélyebbre is.
Válasz Agroporta #4866. hozzászólásáraNemszeretem a túlbonyolított dolgokat.
Erre a területre bőven sok.
Az eszközeim is ehez vannak méretezve.
Olcsó jóminőségű alkatrész, és magamnak javítom.
Grammer ülés, légkondi, gyári orbitkormány.
Ennyi a komfort.
Válasz Agroporta #4870. hozzászólásárajympa 40 cm nél lentebb már nem nagyon tud dolgozni. Nagy problémája hogy a ritka késosztás miatt dúrja a földet maga előtt. Főleg forgózáskor.
Nekem is volt hasonló. Nem vált be. Itt már csak 30-40cm re kellet lazítani és úgy a talajszelvény 1/3 át mozdította.
Most 1 évet használtam az Unia kret XL ez szépen átdolgozza csak szegény 5 évet fog pihenni a sarokban :D
Válasz Agroporta #4870. hozzászólásáraMindjárt meglátjuk Tamás mit ír.
Válasz Agroporta #4869. hozzászólásáraHa ez bók akkor megmondom őszintén nem úgy néz ki hogy bármivel is rosszabb lenne mint a nyugati testvére...
Válasz termelo #4867. hozzászólásárade ez becsapós, mert a jympa váza 75 cm, es és a kések 55 cm-nél nem dolgoznak mélyebben legalábbis a katalógus szerint
Válasz termelo #4868. hozzászólásárarengeteg, a bull -on pozicionálható a kés 60-75 cm távolságban , 150 mm-el magasabb váz, 2 féle szárnyas orr, az egyiknek az oron van, a másiknak a gerinclemez hátulján, vékonyabbak a pengéi, kisebb ellenállásúak, az alkatrészei hardoxból készülnek, a felfogató konzolok is . a hb fix poziciójú késekkel rendelkezik, az orra hosszabb a gerinc lemez aljának, a bontóorruk hasonló szögben kapcsolódik a talajba. és mind láthattuk a 85 kW-al 9,5 km/ó sebességgel lehetett vele dolgozni 2200-as fordulatszám mellett.
Válasz Agroporta #4865. hozzászólásáraEgyébként van különbség a 2 Delta között?
Válasz rtamas1976 #4864. hozzászólásáraNa ez látszik h le van engedve, milyen mélyre lazítasz?
Válasz rtamas1976 #4864. hozzászólásárade fajin egyszerű traktorod van, semmi felesleges elektronika elmegy á-ból bébe végzi a dolgát
Válasz termelo #4863. hozzászólásáramár ne is haragudj, de nem szoktam megállni egy eszköz bemutatásánál, amivel találkozok
Válasz termelo #4862. hozzászólásárahttps://youtu.be/NlWUOypgyHY?feature=shared
Azért lett véve ,hogy gyümölcsösben utat keréknyomot felhúzzuk.
De gyökérmetszést is csináltam vele.
Volt hozzá csőbehúzó és műtrágyázó is.
Nemsokat dogozott ott bizonyított, megvettem.
Akkor azt kellet csinálni vele.
Mosmár énsem csinálnám senkinek.
Válasz Agroporta #4855. hozzászólásáraMost miez? Államvizsga?
Tegnap a Hatzenbichlerről volt szó amikor a 80 cm gerenda magasságot mondtad.
Én azt hittem ez a Delta a másik analógja...
Válasz rtamas1976 #4860. hozzászólásáraNekem gyári állapotú gépeim vannak (ebben az aspektusban trakor) nem engedek meg semmilyen barmolást, túlterhelést.
Nem hiszek abban h nincs ami ne menne tönkre ezért csak javítható (megóvható) dolgok jöhetnek szóba nálam.
Válasz termelo #4858. hozzászólásáraÉn a sajátommal mikor még nemvolt a sajátom, tuskót szedtem vele.
De beton spanoló kúpot is szedtem vele.
Semmi baja.
Pedig az csak a kicsi 5késes jympa.
Válasz termelo #4858. hozzászólásáraEnnél ?
Sehogy. Ezt szakízsd szét!
Pont ez az erőssége!
Itt nincs ugri bugri!
Elkapar a gép.
Nézz a gyártó által feltett videókat. Ha azt kibírja akkor szar nemlehet!
Válasz termelo #4858. hozzászólásárasehol, ez kipányvázza a gépet, ha elakad, rosszabb esetben a tokba beleszorúl a kés
Válasz rtamas1976 #4856. hozzászólásáraEnnél hogy van megoldva a biztosítás?
Válasz rtamas1976 #4856. hozzászólásáraez is
Válasz Agroporta #4853. hozzászólásáraNa ez vas!
Válasz termelo #4854. hozzászólásárabiztosan nem a gyártó oldalát nézed ez már biztos, megnyugodtam
BULL DELTA
Válasz Agroporta #4851. hozzászólásáraA gyártó saját oldalán Német nyelven a Delta lazítóhoz 80cm-t ír
de
egyébként nekem nem lenne kevésbé szimpatikus akkor sem ha 150 ló kellene a 3 késnek 50 centi mélységnél csak az tényleg meglegyen.
Én pl. penetrométerrel nézem a mélységet nem a késen.
Így látom azt is h mi van a 2 kés között...
jó régi fotó, még 2012-ben készült
Válasz MrPoke #4848. hozzászólásáraÉn annyit hozzátennék, hogy nincs bajom a géppel csak tudom hogy néz ki egy lazító amikor le van engedve.
Így néz ki most a hengertartó -
és így néz ki amikor le van engedve /
Sajnos jobb ábrát nem találtam ezen a xaron de biztos tudod mire gondolok
Válasz termelo #4849. hozzászólására(Német nyelv középső oszlop) ez mit jelent?
Válasz MrPoke #4848. hozzászólásárarosszul tudod, tökéletesen emel és apró rögökre töri a földet.