Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #3681. hozzászólásáraIlyet húzok én is 150 lovas géppel, meg adtunk el 1-2-3 késest 15 dbot még nem szakadt szét egy sem, de te tudod. Pont hogy a márkás tömegtermékek szakadnak szét, 10 millás tárcsa közúton 2 évesen a huzója, jó hogy nem halt meg senki, metalwolfos ...a nyírócsapszeges, tartóstul szakadt le és folytathatnám.
Válasz Bárány #3688. hozzászólásáraA srácnál volt egy 3 késes. A műv mèlység max 65. Az osztást nem tudom. 550 környéke árban. Pálcás henger, mint a feltett képemen.
Mondjuk a Pálinkó is annyiért dobálja plusz fa...az tüskés hengeres...
Válasz VMisi #3682. hozzászólásáraVolt amikor annyira rögös, hantos maradt lazítás után a föld, hogy rámentem a He-Va cambridge-dzsel. Na az nagyon szépen szétporhanyította és visszazárta a felszínt, ezért gondoltam ezt jónak lazító után.
A kések minél jobban el vannak tolva, annál könnyebb lesz a vontatás (nyilván egy szintig), viszont akkor kevésbé "szorítják" a talajszelvényt, kevésbé roppantják össze. (Ezért könnyebb a vontatás.)
Válasz VMisi #3685. hozzászólásáraA helti kettő késre minmum 80 lovat kér... A tulaj 40 centin húzta 82-essel 3.ban... A 3késre asszem 110körül? Volt 3késese is, azt turbós 820v892 nyektette. De nem véletlen eladó az is, gondolom 40cmen elég baja volt. Marad neki egy újabb tarajos hengeres kettes helti. Az előző kettőn nehéz pálcás henger van...
Válasz csoppika #3683. hozzászólásáraHogy-hogy nem 3 késes lett? Kép?
Ilyenkor itt nem lehetne lazítani, egyszer próbáltam ilyen nedvesben, de nem is csinált semmit, és húzni is kutya nehéz volt.
Válasz VMisi #3682. hozzászólásáraKíváncsi leszek, hogy a helti 2 késes mit fog muzsikálni, amit vettem. Ha kiviggyad, próba lesz a haver zöld ugarán... Szombaton lett volna...de a Zetor lekönyökölt...meg esett 20mm...meg még a mai...
Válasz Bárány #3678. hozzászólásáraA lazító nagyon belehúzza magát, így a hengerre is nagy erő megy, emiatt nem kell nehéz henger. Szerintem a cambringe nem csinálna semmit a nagy rögökkel, bár évről-évre egyre jobb minőségű a lazítás. Nekünk tarajos van, és van amikor az is átgurul a nagy rögökön vagy kicsit bedúr mielőtt átfordul.
Mi alá lazítani? Épp az a baj a tarajossal, hogy nem eléggé laza a felszín ha tavaszi alá lazítunk, és így sokkal hamarabb kizöldül. Henger nélkül meg nagyon egyenetlen felszínt hagy, emiatt a két soros henger lenne jó szerintem.
Mi azt néztük, hogy jó el legyen tolva hátra a két hátsó kés az elsőtől, hogy tudjon oldalra robbantani, így könnyebb húzni is.
Válasz Büresz #3680. hozzászólásáraTartok a "maszek" gyártmányoktól, elsősorban az anyagminőség miatt. Egy lazítót már összehajtogattam, igaz, az "gyári" volt. (Az első és egyben utolsó Leták gépem.)
Nyilván vannak nagyon jó kisipari gépek is, de nincs kedvem kísérletezni.
Válasz *** HM *** #3676. hozzászólásáraMinden megoldás szóba jöhet. Elvárás 50cm munkamélység, kb. 80 cm szabad vázmagasság (szalmát ne húzza össze), nehéz (cambridge?) henger. A mi földjeinkben 140 lóval a 70 centi osztású 3késest tudtam húzni, azért írtam, hogy kb. ilyen a vonóerőigényű vasat keresek.
Válasz VMisi #3677. hozzászólásáraTényleg kell, idén nyárra.
A nehéz henger a kemény rögöket szét tudná nyomni. A pálcás nemigen csinál velük semmit. A tarajos se nagyon tetszik, mert az meg elég laza felszínt hagy, illetve van, hogy elgurul a tarajokon. Talán cambridge lenne az ideális.
Válasz Bárány #3674. hozzászólásáraKinek mi a jó...
Ha 3 kés akkor marad kb a V vázas vas
Ha követni akarod a tömegeket biztos föltudjuk ide sorolni azokat amikkel a nagyja terület van megszaggatva....
Válasz mtz1221 #3668. hozzászólásáraSzerintem még nem vett...csak "kicsit" körbejárja a témát... Az ember nem ugrik bele csak úgy hirtelen ilyen befektetésekbe...
Válasz JOSEY #3657. hozzászólásáraKösz.
Akkor ezzel már el is dőlt, hogy mi lesz...(meg mi nem)...a pénzügyi keret miatt...
A semminél a régi stílusú lazító is jobb...
Válasz csoppika #3656. hozzászólásáraIt a cég dobálta ki ezeket a hajtott késeket, mi csináltunk neki egyenes késeket a metalwolfra. Nem ment bele nekik a földbe, nehéz húzni, semmire való.
Válasz csoppika #3656. hozzászólásárakörülbelüli árat tudok mondani a fő pengére, ugy 100 eft+áfa, a véső 118eft+áfa, a a cserélhewtő betétek a pengén 27 eFt+áfa /db (de 3 biztos kell rá) ugy kb 290 e Ft+áfa/ késenként
Válasz csoppika #3647. hozzászólásáraez egy idétlen ötlet, a jé forméju kések amugysem dolgoznak megfelelő hatékonysággal, középen az a grubber duplaszivkapa meg 40-50 cm müvelési mélységben nem igazán használható, hamarabb elszakad a nyirócsavarja
a képen jól látható illusztráció, és ezek a kések nem használhatók 90 cm-s munkamélységben!
Válasz máris szomszéd #3646. hozzászólásáraúgyvan, ez egybevág azzal amit a magam kútfőjéből vélek tudni.
felteszem a talaj vízháztartáson érezni a hatást, és persze a tömörödés mértékén is.
kíváncsiságból hányan néztek bolondnak elsőre ?
az ötlet egyébként nekem tetszik, a 90 centi mélységet teljesen biztos hogy sokallanák a legtöbben, de szerintem nincsen vele baj. elvileg le tudod vele vezetni a vizet mélyre, onnan majd ahogy kell előjön az.
Válasz csoppika #3647. hozzászólásáraAz ize kedvéért
Messze van a 2 köztük meg semmi esemény hát odatették ezt
Magyar gyártmányokat meg inkább ne firtassa az ember...
4949 hozzászólás
Válasz JOSEY #3697. hozzászólásáraOké, majd csörgess meg!
Válasz Bárány #3691. hozzászólásáraHogy van megoldva a biztonsági rész? Van egyáltalán nyírócsavar ebben?
Válasz Bárány #3696. hozzászólásárajövő héten ha kész lesz egy gépem, beugordhatok
Válasz JOSEY #3695. hozzászólásáraNem jársz errefelé?
Válasz Bárány #3694. hozzászólásáraez biztosan birja a kiképzést
Válasz csoppika #3693. hozzászólásáraElgörbült, hála a fos anyagminőségnek. Na ezért akarok valami normálisat venni.
Válasz Bárány #3691. hozzászólásáraAz önbeálló??? Ilyet még nem láttam...
Válasz Bárány #3681. hozzászólásáraIlyet húzok én is 150 lovas géppel, meg adtunk el 1-2-3 késest 15 dbot még nem szakadt szét egy sem, de te tudod. Pont hogy a márkás tömegtermékek szakadnak szét, 10 millás tárcsa közúton 2 évesen a huzója, jó hogy nem halt meg senki, metalwolfos ...a nyírócsapszeges, tartóstul szakadt le és folytathatnám.
Moderátor által módosítva: 2017-04-06 09:19:22
Válasz VMisi #3689. hozzászólásáraEz volt az.
Mellesleg ajánlom figyelmedbe az első kés állását.
Válasz Bárány #3688. hozzászólásáraA srácnál volt egy 3 késes. A műv mèlység max 65. Az osztást nem tudom. 550 környéke árban. Pálcás henger, mint a feltett képemen.
Mondjuk a Pálinkó is annyiért dobálja plusz fa...az tüskés hengeres...
Válasz Bárány #3688. hozzászólásáraMilyen henger volt rajta?
Válasz VMisi #3682. hozzászólásáraVolt amikor annyira rögös, hantos maradt lazítás után a föld, hogy rámentem a He-Va cambridge-dzsel. Na az nagyon szépen szétporhanyította és visszazárta a felszínt, ezért gondoltam ezt jónak lazító után.
A kések minél jobban el vannak tolva, annál könnyebb lesz a vontatás (nyilván egy szintig), viszont akkor kevésbé "szorítják" a talajszelvényt, kevésbé roppantják össze. (Ezért könnyebb a vontatás.)
Válasz VMisi #3685. hozzászólásáraKép lejjebb...
Válasz VMisi #3685. hozzászólásáraA helti kettő késre minmum 80 lovat kér... A tulaj 40 centin húzta 82-essel 3.ban... A 3késre asszem 110körül? Volt 3késese is, azt turbós 820v892 nyektette. De nem véletlen eladó az is, gondolom 40cmen elég baja volt. Marad neki egy újabb tarajos hengeres kettes helti. Az előző kettőn nehéz pálcás henger van...
Válasz csoppika #3683. hozzászólásáraHogy-hogy nem 3 késes lett? Kép?
Ilyenkor itt nem lehetne lazítani, egyszer próbáltam ilyen nedvesben, de nem is csinált semmit, és húzni is kutya nehéz volt.
Válasz csoppika #3683. hozzászólásáraMég minimum ketten akarnak tesztelni... Forterra 106 lovas, IH/Dawid Brown 1690, 103?lovas... Meg lehet csapódik 82-es , 820 turbózott...
Válasz VMisi #3682. hozzászólásáraKíváncsi leszek, hogy a helti 2 késes mit fog muzsikálni, amit vettem. Ha kiviggyad, próba lesz a haver zöld ugarán... Szombaton lett volna...de a Zetor lekönyökölt...meg esett 20mm...meg még a mai...
Válasz Bárány #3678. hozzászólásáraA lazító nagyon belehúzza magát, így a hengerre is nagy erő megy, emiatt nem kell nehéz henger. Szerintem a cambringe nem csinálna semmit a nagy rögökkel, bár évről-évre egyre jobb minőségű a lazítás. Nekünk tarajos van, és van amikor az is átgurul a nagy rögökön vagy kicsit bedúr mielőtt átfordul.
Mi alá lazítani? Épp az a baj a tarajossal, hogy nem eléggé laza a felszín ha tavaszi alá lazítunk, és így sokkal hamarabb kizöldül. Henger nélkül meg nagyon egyenetlen felszínt hagy, emiatt a két soros henger lenne jó szerintem.
Mi azt néztük, hogy jó el legyen tolva hátra a két hátsó kés az elsőtől, hogy tudjon oldalra robbantani, így könnyebb húzni is.
Válasz Büresz #3680. hozzászólásáraTartok a "maszek" gyártmányoktól, elsősorban az anyagminőség miatt. Egy lazítót már összehajtogattam, igaz, az "gyári" volt. (Az első és egyben utolsó Leták gépem.)
Nyilván vannak nagyon jó kisipari gépek is, de nincs kedvem kísérletezni.
Válasz Bárány #3679. hozzászólására
Válasz *** HM *** #3676. hozzászólásáraMinden megoldás szóba jöhet. Elvárás 50cm munkamélység, kb. 80 cm szabad vázmagasság (szalmát ne húzza össze), nehéz (cambridge?) henger. A mi földjeinkben 140 lóval a 70 centi osztású 3késest tudtam húzni, azért írtam, hogy kb. ilyen a vonóerőigényű vasat keresek.
Válasz VMisi #3677. hozzászólásáraTényleg kell, idén nyárra.
A nehéz henger a kemény rögöket szét tudná nyomni. A pálcás nemigen csinál velük semmit. A tarajos se nagyon tetszik, mert az meg elég laza felszínt hagy, illetve van, hogy elgurul a tarajokon. Talán cambridge lenne az ideális.
Válasz Bárány #3674. hozzászólásáraMiért kell nehéz henger? Tényleg keresel?
Válasz Bárány #3674. hozzászólásáraKinek mi a jó...
Ha 3 kés akkor marad kb a V vázas vas
Ha követni akarod a tömegeket biztos föltudjuk ide sorolni azokat amikkel a nagyja terület van megszaggatva....
Válasz Gabesz 01 #3670. hozzászólásáraezt a lazitot Gyulán gyártják
Válasz *** HM *** #3672. hozzászólásáraÉs tényleg!
Na Hecci! Mondj egy jó 3 késest valami nehéz hengerrel! (Ha nem mondasz, rendelek vaamit Joseynál.)
Válasz Gabesz 01 #3670. hozzászólásáraPapa megengedi?
Válasz Gabesz 01 #3670. hozzászólásáraNa de aki karmokat rajzol a bivalynak....
Válasz Gabesz 01 #3670. hozzászólására Gyorsan vedd meg és egy gonddal kevesebb lesz neked is , meg nekünk is.
Válasz mtz1221 #3668. hozzászólásáraNincs még meg de meglesz egy bivalyt néztem meg 165eft
Ezt akarom megvenni
Válasz mtz1221 #3668. hozzászólásáraSzerintem még nem vett...csak "kicsit" körbejárja a témát... Az ember nem ugrik bele csak úgy hirtelen ilyen befektetésekbe...
Válasz Gabesz 01 #3667. hozzászólásáraBármennyi jó.Tedd a képeket gyorsan,hogy ki volt az a "szerencsés"akit megtiszteltél hogy tőle vegyed.
Egykéses mélylazítóval milyen szélességbe kell menni?
1m vagy bármennyi jó?
Válasz csoppika #3664. hozzászólására1000ek és 1000ek
Aztán meg eladják...
https://www.youtube.com/watch?v=h8X6rSMgiRA
Srácok. Ilyen lazítót használ valaki? Helti lenne...
Válsasz .Szabi. #3662 hozzászólásáraSzóval nem a 120-as kategória
Válasz csoppika #3641. hozzászólásáraElőször rába 180,utána Jd 6910,homok nincs felénk
Válasz csoppika #3660. hozzászólásáraElküldtem de válaszolj és akkor tudok képek csatolni.
Válasz Büresz #3658. hozzászólásáraMegdöglött a postagalamb, vagy mi?
Válasz JOSEY #3657. hozzászólásáraKösz.
Akkor ezzel már el is dőlt, hogy mi lesz...(meg mi nem)...a pénzügyi keret miatt...
A semminél a régi stílusú lazító is jobb...
Válasz csoppika #3656. hozzászólásáraIt a cég dobálta ki ezeket a hajtott késeket, mi csináltunk neki egyenes késeket a metalwolfra. Nem ment bele nekik a földbe, nehéz húzni, semmire való.
Válasz csoppika #3656. hozzászólásárakörülbelüli árat tudok mondani a fő pengére, ugy 100 eft+áfa, a véső 118eft+áfa, a a cserélhewtő betétek a pengén 27 eFt+áfa /db (de 3 biztos kell rá) ugy kb 290 e Ft+áfa/ késenként
Válasz JOSEY #3655. hozzászólásáraEgy ilyen agrisem késnek szárastól mi az árfolyama?
Válasz csoppika #3647. hozzászólásáraez egy idétlen ötlet, a jé forméju kések amugysem dolgoznak megfelelő hatékonysággal, középen az a grubber duplaszivkapa meg 40-50 cm müvelési mélységben nem igazán használható, hamarabb elszakad a nyirócsavarja
a képen jól látható illusztráció, és ezek a kések nem használhatók 90 cm-s munkamélységben!
Válasz máris szomszéd #3646. hozzászólásáraMi píz egy ilyen kés? Ha jól láttam a magyar gyártó videóját, ez a kés nem rögel...
Válasz máris szomszéd #3646. hozzászólásáraúgyvan, ez egybevág azzal amit a magam kútfőjéből vélek tudni.
felteszem a talaj vízháztartáson érezni a hatást, és persze a tömörödés mértékén is.
kíváncsiságból hányan néztek bolondnak elsőre ?
az ötlet egyébként nekem tetszik, a 90 centi mélységet teljesen biztos hogy sokallanák a legtöbben, de szerintem nincsen vele baj. elvileg le tudod vele vezetni a vizet mélyre, onnan majd ahogy kell előjön az.
Válasz *** HM *** #3650. hozzászólásáraA pénz nem számít...főleg ha van... Nekem nincs... Szóval kicsi pénzből kell megoldani...
Válasz Büresz #3649. hozzászólásáraÍrj privit... Ismeri a rendszer...
Válasz csoppika #3647. hozzászólásáraAz ize kedvéért
Messze van a 2 köztük meg semmi esemény hát odatették ezt
Magyar gyártmányokat meg inkább ne firtassa az ember...