Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agroporta #4847. hozzászólásáraEnnek a lazítónak a lelke az, hogy a kés szár meg van törve. Így folyamatos rezgést végez a földben így aprítva a talajt. Hát itt a lényeg nem működik.....
Válasz termelo #4842. hozzászólásáranyugodjál le, attól megnyugszol a mérószalag nem hazudik , a gazdája 50 ha tömörödöttebb a föld 60 cm mélységben használja már 12 éve , és elég sok földjük azon a szikes területen, a Berettyó és a Kék-kálló közötti részek ezek.
Válasz termelo #4838. hozzászólásáraMindég a legrosszabra számítok!
Amitől nincs lejebb!
A lehető legtöbbet megteszem így mindég pozitívan zárok!
Ha nemlátok valamiből +eredményt azt elengedem.
Attól függetlenül pozitívan látom a világot!
Hitelt sem vagyok hajlandó felvenni!
Addig nyújtózok ameddig a takaró ér.
Nekem nemkell senki tulajdona.
Perben haragban senkivel nemvagyok.
Én 0ról indultam.
Mostsem vagyok gazdag.
De jólélünk.
Nekem ez elég.
Sokakat beugrasztottak olyan gép megvásárlásába amit nemengedhet meg magának.
Próbáljanak engem meggyőzni!!!
Mint mondtam attól pukkad ki az agyam mikor aztmondják csak a legmodernebb eszközzel lehet megcsinálni.
Énis dolgozok velük.
De ha kell nélküle is megcsinálok mindent!
És semmivel nemrosszabb mint vele.
Látszik a képen a mélységhatároló furatok száma, hogy hol volt előtte és hogy hol van most és mennyit lehet még állítani fel is és le is. Lefelé többet mint felfelé ez 30-60-as mélységnél jó kiindulási alap.
Valamint az is látszik h vízszintesen van a henger tartó váz és látszik h a henger alatta van.
Az már a gyártó oldaláról kiderül h 80 cm a vázmagasság van és 50 cm től kisebb henger nincs.
Ezen ok okozati összefüggésből kijön h 30 cm-re van állítva a lazító és ha 5 cm-t besúlyed a földbe akkor max 35 ig lazít
Válasz MrPoke #4833. hozzászólásáraCsak azért raktam be mert 1.10 magasságában látszik, hogy miért nem lehet a legújabb sima tárcsát sem gyorsan húzni. Még nem volt időm normális munkájáról videót keresni itt a 9 méteres a Tsz-utódnál jól dolgozott...
Válasz termelo #4820. hozzászólásáraHuh ezt a mocskolást... :S
Van ember a földön akinek ez még jól néz ki? Pont a magágy van tele kukorica szárral.....
Hogy manapság minden kakit el lehet adni....
Egy ekkora géppel szaladgálni pici munkaeszközzel. És még dupla kerék sincs...
Válasz termelo #4830. hozzászólásáraSokat nemakarok fejlődni.
Max annyit amivel kényelmesen elbírok.
És a gépparkot nemkell cserélni.
Sőt lehet még ennyit sem.
Inkább kevesebbet de azon kertészeti dolgokat.
Nemtudom mithoz a jövő.
Az biztos 60évesen nemakarok dolgozni.
Vagy átadom vagy eladom.
És felélem.
Válasz MrPoke #4809. hozzászólásáraPár napja még azt írtad, hogy pár napnál tovább egy műveleted se tart. A vetés a leghosszabb szezonod a maga 3-4 napjával.
Válasz termelo #4823. hozzászólásáraDe van mert a túlsó végét te nemlátod!
870m, a sorvezető nem díszből van az ablaknál!
És használom is!
Akkor meglehet csinálni rtk nélkül is?
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraNézd milyen görbe a permetezésem!
Mert csak rtkval és izobussal lehet dolgozni!
A többi mind szar.
Majd küldök képet a tavaszi vetésről is!
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraÉn egy szóval nem mondtam ,hogy nincs nálam okosabb.
És elis szoktam fogadni.
De amikor leírod azt ,hogy életképtelen a gazdálkodásom attól idegbajt kapok.
Az 50ha on gazdálkodás nemadja ki azt a bődületes költséget amit te elköltesz azzal a címszóval , hogy ezt csak így lehet!
Megnyugtatlak nemcsak úgy lehet!
Amit leísz ahoz 3-400ha kell.
A termés mennyiség nemnő.
Az eköltött pénz rohadt nehezen térül meg.
néhany fotó középkötött konyár - konyár sóstó közötti területen 115 pacis traktorral, Agromaster Bull Delta 3CR tipusú lazitóval. A lazitó idén töltötte be a 12 életévét.
A vontatott "X" rövid-tárcsát lehet húzni kb.16-ig meg se mozdul. Ott nem kell a 10 cm ráfedés a Lemken, Vader 0 val húzható de a Horsch "V"-je már nem UA
Válasz termelo #4812. hozzászólásáraTárcsázás lényege, a tempó. 8,5 nél nem csinál semmit.
És a tárcsát is max 5-8cm nél mélyebben nem szabad engedni. Alatta nagyon talajromboló.
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraItt nem a domboldalon van a gond. Hanem mikor 15-18 al belerántod egy dombba a tárcsát szó szerint képes fél métert is repülni. Én még nem láttam egyenesen haladó tárcsát az folyamatosan mászik jobbra balra fél métereket még tükörsima területen is.
Válasz rtamas1976 #4806. hozzászólásáraNagyon negatív vagy nem értem miért gondolod h nincsenek okosabb emberek nálad?
Ezek már rég megoldott kiforrott dolgok.
Hozzá se kell nyúlnod erre van a passzív munkagép kormányzás kitalálva.
Ezt több mint 10 éve tudják a 2 antennás rendszerek.Alapból annyival arrébb kormányozza a gépet hogy a tárcsa domboldalba is jó helyen mennyen.
Nekem is 2 antenna van mind a 2 vetőgépen de a tárcsára nem indokolt pár cm eltérésért kábelezni. Inkább rászánom azt 10 cm ez 1.6% -os veszteség
Válasz MrPoke #4805. hozzászólásáraEngedd el!
Csinálja mindenki úgy ahogy akarja.
Egy kicsit dimbes dombos területen a tárcsa akár 50-60cm is elkúszik.
Na ezt kövesse le az rtk.
Oda a hatékonyság a spórolás vagy kimarad szigetesre.
Érzsdmeg az akinek nincs rtk és isobus az mind éhen fog halni!!!
Válasz termelo #4803. hozzászólására nálunk a szőlőültetőgépen van a vezérlés, ott van max 2,5 cm oldalirányú mozgás megengedve, a traktoros jobbra-balra eltérhet 30-30, vagy szélesebb hidraulika ut esetén 40-40 cm.t is az egyenestől, bár akik ilyen gépen dolgoznak nagyon profin tudják tartani az egyenes gps kormányzás nélkül is
Itt olyan tárcsákról van szó mint a GB Big Chief 9 méter meg ilyenek.
30-40-50 millás új gépek több ezer ha-s cégeknél.
Már egyszer mondtam neked csak akkor "józanodsz" ki ha a munkagépen is van antenna.
A traktor elmegy 2.5 cm pontosan de a gép "úszik" mögötte, a 6 méteresnél az a tapasztalat h 10 cm ráfedés kell ennyi. A kolléga aki 10 cm-re ekkora géppel elmegy kézzel az nem mérte még soha ezért van tévedésben...
Válasz termelo #4799. hozzászólásáraA csukható V X tárcsákkal 1-2 m es átfedésben kell járni. Mivel az esetek 90% ban ki van már az összes csap. Így a szárnyak vége csak lóg a levegőben :)
Tisztelet a kivételnek aki foglalkozik vele, de az sem tartós megoldás.
És kezdjük ott, hogy akinek van robotkormánya az nem húzgál V X tárcsát remélhetőleg....
4949 hozzászólás
Válasz Agroporta #4847. hozzászólásáraJó akkor a gyártó rosszul tudja, szerintem írj nekik hogy javítsák ki az oldalukon lévő adatokat.
(Német nyelv középső oszlop)
Válasz Agroporta #4847. hozzászólásáraEnnek a lazítónak a lelke az, hogy a kés szár meg van törve. Így folyamatos rezgést végez a földben így aprítva a talajt. Hát itt a lényeg nem működik.....
Válasz termelo #4846. hozzászólásárade az nem ez a tipusé, hanem ezé
, ez kicsivel alacsonyabb, mint a delta vázas
Válasz Agroporta #4845. hozzászólásáraTe magad írtad
Válasz termelo #4842. hozzászólásáraés ezt a 80 cm-es gerendely magasságot hol olvastad ?
Válasz termelo #4842. hozzászólásáranyugodjál le, attól megnyugszol a mérószalag nem hazudik , a gazdája 50 ha tömörödöttebb a föld 60 cm mélységben használja már 12 éve , és elég sok földjük azon a szikes területen, a Berettyó és a Kék-kálló közötti részek ezek.
Válasz termelo #4838. hozzászólásáraMindég a legrosszabra számítok!
Amitől nincs lejebb!
A lehető legtöbbet megteszem így mindég pozitívan zárok!
Ha nemlátok valamiből +eredményt azt elengedem.
Attól függetlenül pozitívan látom a világot!
Hitelt sem vagyok hajlandó felvenni!
Addig nyújtózok ameddig a takaró ér.
Nekem nemkell senki tulajdona.
Perben haragban senkivel nemvagyok.
Én 0ról indultam.
Mostsem vagyok gazdag.
De jólélünk.
Nekem ez elég.
Sokakat beugrasztottak olyan gép megvásárlásába amit nemengedhet meg magának.
Próbáljanak engem meggyőzni!!!
Mint mondtam attól pukkad ki az agyam mikor aztmondják csak a legmodernebb eszközzel lehet megcsinálni.
Énis dolgozok velük.
De ha kell nélküle is megcsinálok mindent!
És semmivel nemrosszabb mint vele.
Válasz Agroporta #4841. hozzászólásáraAzért nem érsz el nálam átütő sikert mert nem vagyok vak.
Látszik a képen a mélységhatároló furatok száma, hogy hol volt előtte és hogy hol van most és mennyit lehet még állítani fel is és le is. Lefelé többet mint felfelé ez 30-60-as mélységnél jó kiindulási alap.
Valamint az is látszik h vízszintesen van a henger tartó váz és látszik h a henger alatta van.
Az már a gyártó oldaláról kiderül h 80 cm a vázmagasság van és 50 cm től kisebb henger nincs.
Ezen ok okozati összefüggésből kijön h 30 cm-re van állítva a lazító és ha 5 cm-t besúlyed a földbe akkor max 35 ig lazít
Válasz termelo #4839. hozzászólására ameddig a kopás van a késen az 500 mm a kés orrától.
Válasz termelo #4839 hozzászólás
neked mindig csal a szemed 50 cm az bizony plusz ami feljön a kés mellett
Válasz Agroporta #4836. hozzászólásáraHány cm a munkamélység?
30-35 ?
Válasz rtamas1976 #4832. hozzászólásáraSzerintem jobb ha kicsit odafigyeltek a Poke-kal mert fiatal kezdő gazdálkodó is idetévedhet az oldalra.
Ha elolvassa amiket írunk az enyémre még mondhatja h érdekes de a tiétektől félő h inkább keres egy kötelet minthogy gazdálkodna
Válasz MrPoke #4834. hozzászólásáraA komolyabb gazdáknak már nem kell beülni a gépbe...
belső felvételek
Válasz MrPoke #4833. hozzászólásáraCsak azért raktam be mert 1.10 magasságában látszik, hogy miért nem lehet a legújabb sima tárcsát sem gyorsan húzni. Még nem volt időm normális munkájáról videót keresni itt a 9 méteres a Tsz-utódnál jól dolgozott...
Válasz termelo #4830. hozzászólásáraAzért legyen több földed, hogy vegyél fel alkalmazottat? Egy ember magában kényelmesen megcsinál 100ha
Abból pedig bőven marad minden évben fejlesztésre traktor cserére.
Válasz termelo #4820. hozzászólásáraHuh ezt a mocskolást... :S
Van ember a földön akinek ez még jól néz ki? Pont a magágy van tele kukorica szárral.....
Hogy manapság minden kakit el lehet adni....
Egy ekkora géppel szaladgálni pici munkaeszközzel. És még dupla kerék sincs...
Én maradok ennél...
Válasz termelo #4830. hozzászólásáraSokat nemakarok fejlődni.
Max annyit amivel kényelmesen elbírok.
És a gépparkot nemkell cserélni.
Sőt lehet még ennyit sem.
Inkább kevesebbet de azon kertészeti dolgokat.
Nemtudom mithoz a jövő.
Az biztos 60évesen nemakarok dolgozni.
Vagy átadom vagy eladom.
És felélem.
Válasz Rabó001 #4829. hozzászólásáraEl nézzük neki, mint látod nem arról szól h neki igaza legyen hanem h nekem ne
Válasz rtamas1976 #4825. hozzászólásáraMa a fax? Felcsaptál brüsszeli prolinak?
Légyszíves ne forgasd ki a szavaimat
Én ezt írtam:
Ha továbbra is ilyen szépen fejlődsz az alábbi válaszutakhoz érsz, kb. sorrendben
1- ott kell hagyni a munkahelyet (ez szívás mert kb. 100e/ha járulékot eddig megfizették helyetted most meg magad után fizeted)
2-vagy veszel nagyobb gépet(évi több milliós plusz költség) vagy megállsz a fejlődésben
3-fel kell venned 1 alkalmazottat
Az elektronikai segédeszközök nem oldják meg ezeket a gondokat csak javítanak rajta.
Válasz MrPoke #4809. hozzászólásáraPár napja még azt írtad, hogy pár napnál tovább egy műveleted se tart. A vetés a leghosszabb szezonod a maga 3-4 napjával.
AGROMASTER BULL DELTA 3 CR lazító munkája
mit is mondjak erre?
Válasz ND #4822. hozzászólásáraNagyízsd ki nemkövetem!
Válasz termelo #4823. hozzászólásáraDe van mert a túlsó végét te nemlátod!
870m, a sorvezető nem díszből van az ablaknál!
És használom is!
Akkor meglehet csinálni rtk nélkül is?
Válasz ND #4822. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #4821. hozzászólásáraPersze hisz nincs benne domb, látod a végét.
Bezzeg az én példámnál dombra hivatkoztál
Válasz rtamas1976 #4821. hozzászólásáramert követted a rtk-s sort
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraNézd milyen görbe a permetezésem!
Mert csak rtkval és izobussal lehet dolgozni!
A többi mind szar.
Majd küldök képet a tavaszi vetésről is!
Válasz MrPoke #4816. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=j74PYNk36dU
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraÉn egy szóval nem mondtam ,hogy nincs nálam okosabb.
És elis szoktam fogadni.
De amikor leírod azt ,hogy életképtelen a gazdálkodásom attól idegbajt kapok.
Az 50ha on gazdálkodás nemadja ki azt a bődületes költséget amit te elköltesz azzal a címszóval , hogy ezt csak így lehet!
Megnyugtatlak nemcsak úgy lehet!
Amit leísz ahoz 3-400ha kell.
A termés mennyiség nemnő.
Az eköltött pénz rohadt nehezen térül meg.
mielőtt elindultunk
néhany fotó középkötött konyár - konyár sóstó közötti területen 115 pacis traktorral, Agromaster Bull Delta 3CR tipusú lazitóval. A lazitó idén töltötte be a 12 életévét.
Válasz termelo #4814. hozzászólásáraDobálja ott mind a kettőt
De még van a villágon ember aki v,x tárcsát használ?
Azt hittem csak a nagy öregek szenvednek vele már csak.
Különben az X tárcsa is elmászik a kombájn nyomban.
Válasz MrPoke #4810. hozzászólásáraEzt a te "V" rövid-tárcsádra mondod?
A vontatott "X" rövid-tárcsát lehet húzni kb.16-ig meg se mozdul. Ott nem kell a 10 cm ráfedés a Lemken, Vader 0 val húzható de a Horsch "V"-je már nem UA
Válasz MrPoke #4813. hozzászólásáraA mélységgel egyet értek de a tempóval nem.
Az csak a rövid-tárcsára igaz amit írtál ha a sima tárcsát ettől gyorsabban húzod eldob 1 métert
Válasz termelo #4812. hozzászólásáraTárcsázás lényege, a tempó. 8,5 nél nem csinál semmit.
És a tárcsát is max 5-8cm nél mélyebben nem szabad engedni. Alatta nagyon talajromboló.
Válasz MrPoke #4810. hozzászólásáraAz vagy szar vagy nincs beállítva. Nekem az egyik elvem, hogy nem megyek gyorsan.
Kímélem az embert a gépet stb.
Tárcsázni 8,5-tel szoktunk...
Válasz MrPoke #4809. hozzászólásáraA felesleges üresjárat elkerülése végett
+
környezetvédelem
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraItt nem a domboldalon van a gond. Hanem mikor 15-18 al belerántod egy dombba a tárcsát szó szerint képes fél métert is repülni. Én még nem láttam egyenesen haladó tárcsát az folyamatosan mászik jobbra balra fél métereket még tükörsima területen is.
Válasz termelo #4807. hozzászólásáraÉn még egész szezonban nem tárcsáztam összesen 60ha :D
Nem értem minek az a hajtás? 1 nap akartok végezni mindennel?
Válasz rtamas1976 #4806. hozzászólásáraNagyon negatív vagy nem értem miért gondolod h nincsenek okosabb emberek nálad?
Ezek már rég megoldott kiforrott dolgok.
Hozzá se kell nyúlnod erre van a passzív munkagép kormányzás kitalálva.
Ezt több mint 10 éve tudják a 2 antennás rendszerek.Alapból annyival arrébb kormányozza a gépet hogy a tárcsa domboldalba is jó helyen mennyen.
Nekem is 2 antenna van mind a 2 vetőgépen de a tárcsára nem indokolt pár cm eltérésért kábelezni. Inkább rászánom azt 10 cm ez 1.6% -os veszteség
Válasz MrPoke #4805. hozzászólásáraAmeddig nem próbáltam ki én is így gondoltam de soha nem tárcsáztunk, vetettünk előtte 50-60 hektárt 1 nap.
Válasz MrPoke #4805. hozzászólásáraEngedd el!
Csinálja mindenki úgy ahogy akarja.
Egy kicsit dimbes dombos területen a tárcsa akár 50-60cm is elkúszik.
Na ezt kövesse le az rtk.
Oda a hatékonyság a spórolás vagy kimarad szigetesre.
Érzsdmeg az akinek nincs rtk és isobus az mind éhen fog halni!!!
Válasz termelo #4803. hozzászólásáraDe nem az elméletről beszélünk... Hanem a a Raba és csukható IH tárcsáról. Maradjunk a magyar valóságnál.
Vontatott tárcsáknál amúgysem életszerű a 10 cm mert kúsznak jobbra balra elég tendesen.
Ez a túlzásba vitt GPS sorvezetés szerintem pataszt vakítás.
Én akkor is 200kg vetőmagot rakol 1 ha ba ha 20 cm átfedéssel megyek. :D legfeljebb visszább tekerem. :D
Ezek a megspórolások csak papíron vannak....
Válasz termelo #4803. hozzászólására nálunk a szőlőültetőgépen van a vezérlés, ott van max 2,5 cm oldalirányú mozgás megengedve, a traktoros jobbra-balra eltérhet 30-30, vagy szélesebb hidraulika ut esetén 40-40 cm.t is az egyenestől, bár akik ilyen gépen dolgoznak nagyon profin tudják tartani az egyenes gps kormányzás nélkül is
Válasz MrPoke #4801. hozzászólásáraEzt nem jól tudod!
Itt olyan tárcsákról van szó mint a GB Big Chief 9 méter meg ilyenek.
30-40-50 millás új gépek több ezer ha-s cégeknél.
Már egyszer mondtam neked csak akkor "józanodsz" ki ha a munkagépen is van antenna.
A traktor elmegy 2.5 cm pontosan de a gép "úszik" mögötte, a 6 méteresnél az a tapasztalat h 10 cm ráfedés kell ennyi. A kolléga aki 10 cm-re ekkora géppel elmegy kézzel az nem mérte még soha ezért van tévedésben...
Válasz kajszi_71823 #4800. hozzászólásáraNyugi, aki tudja miről van szó az nem rajtam röhög
Aki meg nem dolgozott ilyen géppel annak jobb az a tudat h ő okos ez meg egy szar
Válasz termelo #4799. hozzászólásáraA csukható V X tárcsákkal 1-2 m es átfedésben kell járni. Mivel az esetek 90% ban ki van már az összes csap. Így a szárnyak vége csak lóg a levegőben :)
Tisztelet a kivételnek aki foglalkozik vele, de az sem tartós megoldás.
És kezdjük ott, hogy akinek van robotkormánya az nem húzgál V X tárcsát remélhetőleg....
Válasz termelo #4795. hozzászólásáraBaszki, fekve röhögős szmájli nincs?
Amatőr.
Ach. Kár a szóért. Na szeva.