Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MrPoke #4833. hozzászólásáraCsak azért raktam be mert 1.10 magasságában látszik, hogy miért nem lehet a legújabb sima tárcsát sem gyorsan húzni. Még nem volt időm normális munkájáról videót keresni itt a 9 méteres a Tsz-utódnál jól dolgozott...
Válasz termelo #4820. hozzászólásáraHuh ezt a mocskolást... :S
Van ember a földön akinek ez még jól néz ki? Pont a magágy van tele kukorica szárral.....
Hogy manapság minden kakit el lehet adni....
Egy ekkora géppel szaladgálni pici munkaeszközzel. És még dupla kerék sincs...
Válasz termelo #4830. hozzászólásáraSokat nemakarok fejlődni.
Max annyit amivel kényelmesen elbírok.
És a gépparkot nemkell cserélni.
Sőt lehet még ennyit sem.
Inkább kevesebbet de azon kertészeti dolgokat.
Nemtudom mithoz a jövő.
Az biztos 60évesen nemakarok dolgozni.
Vagy átadom vagy eladom.
És felélem.
Válasz MrPoke #4809. hozzászólásáraPár napja még azt írtad, hogy pár napnál tovább egy műveleted se tart. A vetés a leghosszabb szezonod a maga 3-4 napjával.
Válasz termelo #4823. hozzászólásáraDe van mert a túlsó végét te nemlátod!
870m, a sorvezető nem díszből van az ablaknál!
És használom is!
Akkor meglehet csinálni rtk nélkül is?
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraNézd milyen görbe a permetezésem!
Mert csak rtkval és izobussal lehet dolgozni!
A többi mind szar.
Majd küldök képet a tavaszi vetésről is!
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraÉn egy szóval nem mondtam ,hogy nincs nálam okosabb.
És elis szoktam fogadni.
De amikor leírod azt ,hogy életképtelen a gazdálkodásom attól idegbajt kapok.
Az 50ha on gazdálkodás nemadja ki azt a bődületes költséget amit te elköltesz azzal a címszóval , hogy ezt csak így lehet!
Megnyugtatlak nemcsak úgy lehet!
Amit leísz ahoz 3-400ha kell.
A termés mennyiség nemnő.
Az eköltött pénz rohadt nehezen térül meg.
néhany fotó középkötött konyár - konyár sóstó közötti területen 115 pacis traktorral, Agromaster Bull Delta 3CR tipusú lazitóval. A lazitó idén töltötte be a 12 életévét.
A vontatott "X" rövid-tárcsát lehet húzni kb.16-ig meg se mozdul. Ott nem kell a 10 cm ráfedés a Lemken, Vader 0 val húzható de a Horsch "V"-je már nem UA
Válasz termelo #4812. hozzászólásáraTárcsázás lényege, a tempó. 8,5 nél nem csinál semmit.
És a tárcsát is max 5-8cm nél mélyebben nem szabad engedni. Alatta nagyon talajromboló.
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraItt nem a domboldalon van a gond. Hanem mikor 15-18 al belerántod egy dombba a tárcsát szó szerint képes fél métert is repülni. Én még nem láttam egyenesen haladó tárcsát az folyamatosan mászik jobbra balra fél métereket még tükörsima területen is.
Válasz rtamas1976 #4806. hozzászólásáraNagyon negatív vagy nem értem miért gondolod h nincsenek okosabb emberek nálad?
Ezek már rég megoldott kiforrott dolgok.
Hozzá se kell nyúlnod erre van a passzív munkagép kormányzás kitalálva.
Ezt több mint 10 éve tudják a 2 antennás rendszerek.Alapból annyival arrébb kormányozza a gépet hogy a tárcsa domboldalba is jó helyen mennyen.
Nekem is 2 antenna van mind a 2 vetőgépen de a tárcsára nem indokolt pár cm eltérésért kábelezni. Inkább rászánom azt 10 cm ez 1.6% -os veszteség
Válasz MrPoke #4805. hozzászólásáraEngedd el!
Csinálja mindenki úgy ahogy akarja.
Egy kicsit dimbes dombos területen a tárcsa akár 50-60cm is elkúszik.
Na ezt kövesse le az rtk.
Oda a hatékonyság a spórolás vagy kimarad szigetesre.
Érzsdmeg az akinek nincs rtk és isobus az mind éhen fog halni!!!
Válasz termelo #4803. hozzászólására nálunk a szőlőültetőgépen van a vezérlés, ott van max 2,5 cm oldalirányú mozgás megengedve, a traktoros jobbra-balra eltérhet 30-30, vagy szélesebb hidraulika ut esetén 40-40 cm.t is az egyenestől, bár akik ilyen gépen dolgoznak nagyon profin tudják tartani az egyenes gps kormányzás nélkül is
Itt olyan tárcsákról van szó mint a GB Big Chief 9 méter meg ilyenek.
30-40-50 millás új gépek több ezer ha-s cégeknél.
Már egyszer mondtam neked csak akkor "józanodsz" ki ha a munkagépen is van antenna.
A traktor elmegy 2.5 cm pontosan de a gép "úszik" mögötte, a 6 méteresnél az a tapasztalat h 10 cm ráfedés kell ennyi. A kolléga aki 10 cm-re ekkora géppel elmegy kézzel az nem mérte még soha ezért van tévedésben...
Válasz termelo #4799. hozzászólásáraA csukható V X tárcsákkal 1-2 m es átfedésben kell járni. Mivel az esetek 90% ban ki van már az összes csap. Így a szárnyak vége csak lóg a levegőben :)
Tisztelet a kivételnek aki foglalkozik vele, de az sem tartós megoldás.
És kezdjük ott, hogy akinek van robotkormánya az nem húzgál V X tárcsát remélhetőleg....
Válasz Rabó001 #4798. hozzászólásáraTudod ha gyakorlatban használ az ember ikerkerékkel rtk-val automata kormányzást akkor fekszik a röhögéstől a 10 cm-es dumán ugyanis még a "robotkormány" sem képes ennyire pontosan menedzselni a problémát.
V tárcsával eleve esélytelen; X-tárcsával is 6,2re állítva nem lesz kihagyás a 6,3-as tárcsánál
Válasz termelo #4795. hozzászólásáraMiert kéne a tükröt nezni egesz nap, nem tükörből vezeted a traktort. Még a 9,8 tárcsát is elvezettuk, éjjel is, nappal is. 10 centinel nagyobb atfedessel az igaz, de a 6 méteresnél nincs 60cm. Nyilvan az éjjelnem kellemes, főleg mikor így ősszel már köd van, meg alig üt el az előző menettol.
Kb. 520-as gumi-ig barázdaszélesítő általában 50-80ezer ft/db bármelyik ekére felszerelhető(utolsó nádra)
Gumi: 520-650-ig olyan kormánylemez ami legalább 5 cm-vel szélesebb barázdát hagy mint kerék szélessége.Az új generációs kormánylemezek rendkívül hosszúak kb 1 méter de nem kell megijedni mert kialakításukból kifolyólag nagyon gyenge nyomással érintkeznek a talajjal így strapabíróak alacsony fogyasztás és alacsony vonóerőigény mellett.
A fenti esetben a nyomvonal térközt próbára 5 cm vel kisebbre kell állítani mint a tényleges fogásszélesség majd finomhangolni. pl. "középre enni"
Az oldalirányú eltolás váltva-forgós ekénél 0 kell legyen, de határvonalra történő szántásnál figyelembe kell venni (a barázda felé) hogy mennyi az eke fogászélességének a fele+az első fej az ellenkező irányba meg a traktor fogásszélesség! fele lesz a meghatározó
700-as gumiosztálytól felfelé (pl. ikerkerékkel történő szántás) már tarlón-járó ekére lesz szükség de korlátozott a függesztett ilyen ekéknél, hogy mennyire lóghat a traktor mellé az első fej ezért a vontatott ajánlott...
A függesztett ekéknél a gyakorlatban nem láttam még a traktor szélességétől keskenyebb ekével szerelt gépet de az az ideális amikor pont ! a munkagép szélesség közepe az erőgép közepével egybe esik. Ha a traktortól szélesebb a függesztet gép addig érdemes növelni a fejek számát ameddig ezt a szimetriát fenn tudjuk tartani.
Válasz termelo #4791. hozzászólásáraAz előző gépe jd 6110-es volt sz elméletileg 59kW, van fent videó, igaz nem a legjobb minőségben a vázuk általában 800mm magas, de régebbenről mintha emlékeznék 920-as 5, 7 késes vazra. Rendelhető volt nalunk.
Hatzenbichler több fajta késsel szereli a gépeit így 30-60 cm-ig tud dolgozni de szemmel látszik h ez nem 60 cm-kés (mint ahogy azt állítják) pont a szárny/szárny nélküli képen a legszembetűnőbb a különbség.
Szerintem rögös szar a lazítás a videón ami több hibára is utal (nem csak gépészeti)
Fxság a menetsebesség, nyilvánvaló h 200 ló szalad a 3 késes IH-val 10 el de ez a 100 ló csak 5-tel megy ez teljesen arányos semmi különleges nincs benne.
További faxságok:
Eleve a John Deere szerint semmilyen géppel nem végezhető tartós munka 6.6 km/h alatt mert károsodik a váltó
A fordulatmérő kiakad új dolgozik...
Nincs hátsókerék súly ami végett agyon van terhelve az első híd
Vagy az antiszlip vagy a gépkezelő emelgeti a lazítót mert nem bírja rendesen húzni
Válasz mtz1221 #4788. hozzászólásáraElmondok egy titkot. A lazitókések gerinclemezénél a legfontosabb a kis ellenállás, mert a gerinclemez tartja lent a bontóorrot a talaj megfelelő mélységêben. Az orr szárnyakkal vagy csak és farszárny segitségével emeli meg a talaj szerkezetet
Válasz Agroporta #4787. hozzászólásáraMár csak azt kéne megtudnom, hogy akkor érdemes lenne egy betétet belehegeszteni az ívelt késbe ??? Esetleg még meg is élezni ???
Válasz mtz1221 #4780. hozzászólására a Hatzenbichler a talajművelőgépek királynője. Nem vicc, orosz, ukran területre olyan gépeket fejlesztettek, h nyugat eu-ban nem hasznalnak olyan méretűeket. A hatalmas területek miatt. Várom, h visszairjon Feri, h milyen minőségű talajaik vannak. Nos én a lazitók fejlesztèsènél ezt a szempontot mindenekelőttinek tartom, a HB nagyon odatette magát, mert 3 késsel 50-60 cm mélyen dolgozva azért eléggé komoly dolog 100 lóval. Ha csak a gerinclemezt és bontó orrot vesszük figyelembe egy középmély lazitónál, ha rossz a kialakitasa, iszonyú nehéz húzni, igaz emberfej nagysagú rögöket szakit fel, de ez kevés. A lényeg a lazitasban, h kis magasságban apró ikrasra törni a keresztmetszetet, ami igy minél több oxigént és vizet tud felvenni. Tehát, h egy lazitó nem emel vulkani kratert maga mellett, mögött, kiasva a szakaszból lathatjuk a működőképességét, h emel, vagy csak maga előtt zúz, de a rögök nem képesek felvenni az oxigént és vizet ily mennyiségben.
4986 hozzászólás
belső felvételek
Válasz MrPoke #4833. hozzászólásáraCsak azért raktam be mert 1.10 magasságában látszik, hogy miért nem lehet a legújabb sima tárcsát sem gyorsan húzni. Még nem volt időm normális munkájáról videót keresni itt a 9 méteres a Tsz-utódnál jól dolgozott...
Válasz termelo #4830. hozzászólásáraAzért legyen több földed, hogy vegyél fel alkalmazottat? Egy ember magában kényelmesen megcsinál 100ha
Abból pedig bőven marad minden évben fejlesztésre traktor cserére.
Válasz termelo #4820. hozzászólásáraHuh ezt a mocskolást... :S
Van ember a földön akinek ez még jól néz ki? Pont a magágy van tele kukorica szárral.....
Hogy manapság minden kakit el lehet adni....
Egy ekkora géppel szaladgálni pici munkaeszközzel. És még dupla kerék sincs...
Én maradok ennél...
Válasz termelo #4830. hozzászólásáraSokat nemakarok fejlődni.
Max annyit amivel kényelmesen elbírok.
És a gépparkot nemkell cserélni.
Sőt lehet még ennyit sem.
Inkább kevesebbet de azon kertészeti dolgokat.
Nemtudom mithoz a jövő.
Az biztos 60évesen nemakarok dolgozni.
Vagy átadom vagy eladom.
És felélem.
Válasz Rabó001 #4829. hozzászólásáraEl nézzük neki, mint látod nem arról szól h neki igaza legyen hanem h nekem ne
Válasz rtamas1976 #4825. hozzászólásáraMa a fax? Felcsaptál brüsszeli prolinak?
Légyszíves ne forgasd ki a szavaimat
Én ezt írtam:
Ha továbbra is ilyen szépen fejlődsz az alábbi válaszutakhoz érsz, kb. sorrendben
1- ott kell hagyni a munkahelyet (ez szívás mert kb. 100e/ha járulékot eddig megfizették helyetted most meg magad után fizeted)
2-vagy veszel nagyobb gépet(évi több milliós plusz költség) vagy megállsz a fejlődésben
3-fel kell venned 1 alkalmazottat
Az elektronikai segédeszközök nem oldják meg ezeket a gondokat csak javítanak rajta.
Válasz MrPoke #4809. hozzászólásáraPár napja még azt írtad, hogy pár napnál tovább egy műveleted se tart. A vetés a leghosszabb szezonod a maga 3-4 napjával.
AGROMASTER BULL DELTA 3 CR lazító munkája
mit is mondjak erre?
Válasz ND #4822. hozzászólásáraNagyízsd ki nemkövetem!
Válasz termelo #4823. hozzászólásáraDe van mert a túlsó végét te nemlátod!
870m, a sorvezető nem díszből van az ablaknál!
És használom is!
Akkor meglehet csinálni rtk nélkül is?
Válasz ND #4822. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #4821. hozzászólásáraPersze hisz nincs benne domb, látod a végét.
Bezzeg az én példámnál dombra hivatkoztál
Válasz rtamas1976 #4821. hozzászólásáramert követted a rtk-s sort
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraNézd milyen görbe a permetezésem!
Mert csak rtkval és izobussal lehet dolgozni!
A többi mind szar.
Majd küldök képet a tavaszi vetésről is!
Válasz MrPoke #4816. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=j74PYNk36dU
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraÉn egy szóval nem mondtam ,hogy nincs nálam okosabb.
És elis szoktam fogadni.
De amikor leírod azt ,hogy életképtelen a gazdálkodásom attól idegbajt kapok.
Az 50ha on gazdálkodás nemadja ki azt a bődületes költséget amit te elköltesz azzal a címszóval , hogy ezt csak így lehet!
Megnyugtatlak nemcsak úgy lehet!
Amit leísz ahoz 3-400ha kell.
A termés mennyiség nemnő.
Az eköltött pénz rohadt nehezen térül meg.
mielőtt elindultunk
néhany fotó középkötött konyár - konyár sóstó közötti területen 115 pacis traktorral, Agromaster Bull Delta 3CR tipusú lazitóval. A lazitó idén töltötte be a 12 életévét.
Válasz termelo #4814. hozzászólásáraDobálja ott mind a kettőt
De még van a villágon ember aki v,x tárcsát használ?
Azt hittem csak a nagy öregek szenvednek vele már csak.
Különben az X tárcsa is elmászik a kombájn nyomban.
Válasz MrPoke #4810. hozzászólásáraEzt a te "V" rövid-tárcsádra mondod?
A vontatott "X" rövid-tárcsát lehet húzni kb.16-ig meg se mozdul. Ott nem kell a 10 cm ráfedés a Lemken, Vader 0 val húzható de a Horsch "V"-je már nem UA
Válasz MrPoke #4813. hozzászólásáraA mélységgel egyet értek de a tempóval nem.
Az csak a rövid-tárcsára igaz amit írtál ha a sima tárcsát ettől gyorsabban húzod eldob 1 métert
Válasz termelo #4812. hozzászólásáraTárcsázás lényege, a tempó. 8,5 nél nem csinál semmit.
És a tárcsát is max 5-8cm nél mélyebben nem szabad engedni. Alatta nagyon talajromboló.
Válasz MrPoke #4810. hozzászólásáraAz vagy szar vagy nincs beállítva. Nekem az egyik elvem, hogy nem megyek gyorsan.
Kímélem az embert a gépet stb.
Tárcsázni 8,5-tel szoktunk...
Válasz MrPoke #4809. hozzászólásáraA felesleges üresjárat elkerülése végett
+
környezetvédelem
Válasz termelo #4808. hozzászólásáraItt nem a domboldalon van a gond. Hanem mikor 15-18 al belerántod egy dombba a tárcsát szó szerint képes fél métert is repülni. Én még nem láttam egyenesen haladó tárcsát az folyamatosan mászik jobbra balra fél métereket még tükörsima területen is.
Válasz termelo #4807. hozzászólásáraÉn még egész szezonban nem tárcsáztam összesen 60ha :D
Nem értem minek az a hajtás? 1 nap akartok végezni mindennel?
Válasz rtamas1976 #4806. hozzászólásáraNagyon negatív vagy nem értem miért gondolod h nincsenek okosabb emberek nálad?
Ezek már rég megoldott kiforrott dolgok.
Hozzá se kell nyúlnod erre van a passzív munkagép kormányzás kitalálva.
Ezt több mint 10 éve tudják a 2 antennás rendszerek.Alapból annyival arrébb kormányozza a gépet hogy a tárcsa domboldalba is jó helyen mennyen.
Nekem is 2 antenna van mind a 2 vetőgépen de a tárcsára nem indokolt pár cm eltérésért kábelezni. Inkább rászánom azt 10 cm ez 1.6% -os veszteség
Válasz MrPoke #4805. hozzászólásáraAmeddig nem próbáltam ki én is így gondoltam de soha nem tárcsáztunk, vetettünk előtte 50-60 hektárt 1 nap.
Válasz MrPoke #4805. hozzászólásáraEngedd el!
Csinálja mindenki úgy ahogy akarja.
Egy kicsit dimbes dombos területen a tárcsa akár 50-60cm is elkúszik.
Na ezt kövesse le az rtk.
Oda a hatékonyság a spórolás vagy kimarad szigetesre.
Érzsdmeg az akinek nincs rtk és isobus az mind éhen fog halni!!!
Válasz termelo #4803. hozzászólásáraDe nem az elméletről beszélünk... Hanem a a Raba és csukható IH tárcsáról. Maradjunk a magyar valóságnál.
Vontatott tárcsáknál amúgysem életszerű a 10 cm mert kúsznak jobbra balra elég tendesen.
Ez a túlzásba vitt GPS sorvezetés szerintem pataszt vakítás.
Én akkor is 200kg vetőmagot rakol 1 ha ba ha 20 cm átfedéssel megyek. :D legfeljebb visszább tekerem. :D
Ezek a megspórolások csak papíron vannak....
Válasz termelo #4803. hozzászólására nálunk a szőlőültetőgépen van a vezérlés, ott van max 2,5 cm oldalirányú mozgás megengedve, a traktoros jobbra-balra eltérhet 30-30, vagy szélesebb hidraulika ut esetén 40-40 cm.t is az egyenestől, bár akik ilyen gépen dolgoznak nagyon profin tudják tartani az egyenes gps kormányzás nélkül is
Válasz MrPoke #4801. hozzászólásáraEzt nem jól tudod!
Itt olyan tárcsákról van szó mint a GB Big Chief 9 méter meg ilyenek.
30-40-50 millás új gépek több ezer ha-s cégeknél.
Már egyszer mondtam neked csak akkor "józanodsz" ki ha a munkagépen is van antenna.
A traktor elmegy 2.5 cm pontosan de a gép "úszik" mögötte, a 6 méteresnél az a tapasztalat h 10 cm ráfedés kell ennyi. A kolléga aki 10 cm-re ekkora géppel elmegy kézzel az nem mérte még soha ezért van tévedésben...
Válasz kajszi_71823 #4800. hozzászólásáraNyugi, aki tudja miről van szó az nem rajtam röhög
Aki meg nem dolgozott ilyen géppel annak jobb az a tudat h ő okos ez meg egy szar
Válasz termelo #4799. hozzászólásáraA csukható V X tárcsákkal 1-2 m es átfedésben kell járni. Mivel az esetek 90% ban ki van már az összes csap. Így a szárnyak vége csak lóg a levegőben :)
Tisztelet a kivételnek aki foglalkozik vele, de az sem tartós megoldás.
És kezdjük ott, hogy akinek van robotkormánya az nem húzgál V X tárcsát remélhetőleg....
Válasz termelo #4795. hozzászólásáraBaszki, fekve röhögős szmájli nincs?
Amatőr.
Ach. Kár a szóért. Na szeva.
Válasz Rabó001 #4798. hozzászólásáraTudod ha gyakorlatban használ az ember ikerkerékkel rtk-val automata kormányzást akkor fekszik a röhögéstől a 10 cm-es dumán ugyanis még a "robotkormány" sem képes ennyire pontosan menedzselni a problémát.
V tárcsával eleve esélytelen; X-tárcsával is 6,2re állítva nem lesz kihagyás a 6,3-as tárcsánál
Válasz termelo #4795. hozzászólásáraMiert kéne a tükröt nezni egesz nap, nem tükörből vezeted a traktort. Még a 9,8 tárcsát is elvezettuk, éjjel is, nappal is. 10 centinel nagyobb atfedessel az igaz, de a 6 méteresnél nincs 60cm. Nyilvan az éjjelnem kellemes, főleg mikor így ősszel már köd van, meg alig üt el az előző menettol.
Válasz _NB_ #4731. hozzászólásáraAz GPS-es szántás elméleti probléma megoldására egyszerű gyakorlati megoldások születtek.
Kb. 520-as gumi-ig barázdaszélesítő általában 50-80ezer ft/db bármelyik ekére felszerelhető(utolsó nádra)
Gumi: 520-650-ig olyan kormánylemez ami legalább 5 cm-vel szélesebb barázdát hagy mint kerék szélessége.Az új generációs kormánylemezek rendkívül hosszúak kb 1 méter de nem kell megijedni mert kialakításukból kifolyólag nagyon gyenge nyomással érintkeznek a talajjal így strapabíróak alacsony fogyasztás és alacsony vonóerőigény mellett.
A fenti esetben a nyomvonal térközt próbára 5 cm vel kisebbre kell állítani mint a tényleges fogásszélesség majd finomhangolni. pl. "középre enni"
Az oldalirányú eltolás váltva-forgós ekénél 0 kell legyen, de határvonalra történő szántásnál figyelembe kell venni (a barázda felé) hogy mennyi az eke fogászélességének a fele+az első fej az ellenkező irányba meg a traktor fogásszélesség! fele lesz a meghatározó
700-as gumiosztálytól felfelé (pl. ikerkerékkel történő szántás) már tarlón-járó ekére lesz szükség de korlátozott a függesztett ilyen ekéknél, hogy mennyire lóghat a traktor mellé az első fej ezért a vontatott ajánlott...
A függesztett ekéknél a gyakorlatban nem láttam még a traktor szélességétől keskenyebb ekével szerelt gépet de az az ideális amikor pont ! a munkagép szélesség közepe az erőgép közepével egybe esik. Ha a traktortól szélesebb a függesztet gép addig érdemes növelni a fejek számát ameddig ezt a szimetriát fenn tudjuk tartani.
Válasz termelo #4791. hozzászólásáraAz előző gépe jd 6110-es volt sz elméletileg 59kW, van fent videó, igaz nem a legjobb minőségben a vázuk általában 800mm magas, de régebbenről mintha emlékeznék 920-as 5, 7 késes vazra. Rendelhető volt nalunk.
Válasz kajszi_71823 #4794. hozzászólására6 méteres tárcsával sötétbe? Rábával még nappal se.
Milyen traktorista egész nap nézed a tükröt?
Ember a portól sokszor még a tárcsa se látszik, te tudsz dolgozni átlóba 6 méteres géppel 10 cm-re?
Válasz termelo #4792. hozzászólásáraMár megbocsáss, de milyen traktorista az, aki ilyen átfedéssel? 10 centivel bele kell férni.
Válasz termelo #4792. hozzászólására100 ezer/hó-t akartam írni, bocsi
Válasz rtamas1976 #4764. hozzászólásáraAzóta érted már?
Az egész fejlesztés a humán erőforrás költség/ha (sajátom is) kordában tartásáról szól.
Ha továbbra is ilyen szépen fejlődsz az alábbi válaszutakhoz érsz, kb. sorrendben
1- ott kell hagyni a munkahelyet (ez szívás mert kb. 100e/ha járulékot eddig megfizették helyetted most meg magad után fizeted)
2-vagy veszel nagyobb gépet(évi több milliós plusz költség) vagy megállsz a fejlődésben
3-fel kell venned 1 alkalmazottat
Az elektronikai segédeszközök nem oldják meg ezeket a gondokat csak javítanak rajta.
Pl. 6 méteres tárcsával nem tudsz úgy kézzel menni h ne legyen 60 cm átfedés.
Ez rögtön 10%-al kisebb területteljesítmény 10%-al nagyobb fogyasztás. bérköltség és gépkopás.
Válasz MrPoke #4781. hozzászólásáraMiért hagyod magad?
Hatzenbichler több fajta késsel szereli a gépeit így 30-60 cm-ig tud dolgozni de szemmel látszik h ez nem 60 cm-kés (mint ahogy azt állítják) pont a szárny/szárny nélküli képen a legszembetűnőbb a különbség.
Szerintem rögös szar a lazítás a videón ami több hibára is utal (nem csak gépészeti)
Fxság a menetsebesség, nyilvánvaló h 200 ló szalad a 3 késes IH-val 10 el de ez a 100 ló csak 5-tel megy ez teljesen arányos semmi különleges nincs benne.
További faxságok:
Eleve a John Deere szerint semmilyen géppel nem végezhető tartós munka 6.6 km/h alatt mert károsodik a váltó
A fordulatmérő kiakad új dolgozik...
Nincs hátsókerék súly ami végett agyon van terhelve az első híd
Vagy az antiszlip vagy a gépkezelő emelgeti a lazítót mert nem bírja rendesen húzni
Válasz mtz1221 #4779. hozzászólására
Válasz mtz1221 #4788. hozzászólásáraElmondok egy titkot. A lazitókések gerinclemezénél a legfontosabb a kis ellenállás, mert a gerinclemez tartja lent a bontóorrot a talaj megfelelő mélységêben. Az orr szárnyakkal vagy csak és farszárny segitségével emeli meg a talaj szerkezetet
Válasz Agroporta #4787. hozzászólásáraMár csak azt kéne megtudnom, hogy akkor érdemes lenne egy betétet belehegeszteni az ívelt késbe ??? Esetleg még meg is élezni ???
Válasz mtz1221 #4780. hozzászólására a Hatzenbichler a talajművelőgépek királynője. Nem vicc, orosz, ukran területre olyan gépeket fejlesztettek, h nyugat eu-ban nem hasznalnak olyan méretűeket. A hatalmas területek miatt. Várom, h visszairjon Feri, h milyen minőségű talajaik vannak. Nos én a lazitók fejlesztèsènél ezt a szempontot mindenekelőttinek tartom, a HB nagyon odatette magát, mert 3 késsel 50-60 cm mélyen dolgozva azért eléggé komoly dolog 100 lóval. Ha csak a gerinclemezt és bontó orrot vesszük figyelembe egy középmély lazitónál, ha rossz a kialakitasa, iszonyú nehéz húzni, igaz emberfej nagysagú rögöket szakit fel, de ez kevés. A lényeg a lazitasban, h kis magasságban apró ikrasra törni a keresztmetszetet, ami igy minél több oxigént és vizet tud felvenni. Tehát, h egy lazitó nem emel vulkani kratert maga mellett, mögött, kiasva a szakaszból lathatjuk a működőképességét, h emel, vagy csak maga előtt zúz, de a rögök nem képesek felvenni az oxigént és vizet ily mennyiségben.