Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 5465 #2001. hozzászólásáraAzért ne essünk túlzàsokba. A vonórész, és a 3. pont kialakítása elvi hibás. Sokkal erösebbre is meg lehetett volna csinálni.
Válasz atisgyulai #2000. hozzászólásáraHát nem
tudom, mert láttam a hírdetések között rögtörőset is meg anélkül is és nagyon egy kaptafára készültek, de azért köszi!
Válasz atisgyulai #2000. hozzászólásáraÍgy igaz, viszont jó gép.
Masszív, igényes a kidolgozása.
Tavaly vettem, kb 20 hektárt dolgoztam meg vele.
Szépen emel, szakít, a henger is vissza tömörít.
Annyi, hogy kb. 70 centinél szűkebbre nem lehet összehúzni.
Csólyoson van a gyártója, itt is hirdet.
Csak üsd be a Google - ba, hogy csólyos lazító.
Szerintem az ára is kedvezőbb nála mint itt a neppernél.
Ár - érték arányban szerintem jó
Válasz mtz1221 #1989. hozzászólásáraMondjuk lazítópapucsnál érdemes előmelegíteni, jobban beég a varrat.
Rakodógépkanálnál is hevítettük folyamatosan hegesztés előtt.
Válasz atisgyulai #1979. hozzászólására1 Próbáltam az ajánlott 120-tól egész 200 amperig is.Csak úgy ment ha az elektróda fogón volt a +.2 szerintem mindegy.Én a keményfémmel fejezem mert ha,langyos az anyag akkor egyenletesebben ráolvad.De ez csak a szememnek megnyugtató,a gyakorlatban semmi haszna nincs.
Válasz atisgyulai #1980. hozzászólásáraÚgy még nem próbáltam, azt hiszem rá van írva a dobozra mennyire lehet felmelegíteni, de gázlángos ajánlás tuti nincs. :) Sütőbe 150C körül egy pár óra hossza majd melegen alufóliába becsomagolni és csak egyesével veszel ki belőle. Az elektróda melegítő is csak éppen 100C körül van valahol.
Válasz Isssti #1978. hozzászólásáraAz ér valamit, ha használat előtt kis gázmelegítővel pár percig melegítem a pálcákat?
Régen, a suliban volt egy b@szott nagy dinamó. A hegesztős szaki varrás előtt odanyomta a nagy vasasztalra a 4-es 5-ös pálcát, és addig tartotta, míg kb feléig pirosan izzott a pálca.
Az ki lett szárítva.
Válasz mtz1221 #1977. hozzászólásáraA fröcskölés lehet "vizes" pálca miatt is, én mérgemben vettem egy elektróda szárítót és azóta nincs bajom 4-es pálca is megy a fimer inverteremmel.
Ha más nem, alufóliára rátettem, sütőben kiszárítottam majd betekertem a fóliával így pár órát tudtam használni ez főleg a böhler fox ev 50 meg valamelyik esab bázikussal volt.
Válasz atisgyulai #1973. hozzászólásáraNekem ebből a 3.2-est csak egyenes polaritással viszi a 200 amperos inverter.Fordítottan nem tudok vele hegeszteni,csak fröcsköl.
Válasz Gumóka #1974. hozzászólásáraVan inverter. Pár éve már használjuk "gys me" a márkája. A hetra játékszer volt ehhez képest. Fater a "mestere", én csak hegesztgetek.
Itt a lazítósban feltettem a tüskés hengerről képet. A 60db fogat 60 szál 3,2-esel varrta fel, folyamatosan. És nem oldott le. Régen a Hetra 4-5 után lakapcsolt, és 10 percenként tért magához, 1 szál erejéig.
Akkor azt mondod, a bázikust megpróbájuk vele fordított polaritással?
Válasz atisgyulai #1973. hozzászólásáraAz inverter egyenáramos
Amúgy sem vennék már trafót, inverterből ha nem piacost akar az ember, vegyen iWeldet, nem drága és jó.
Nem tapad le, könnyebb vele ívet fogni.
Tehát aki nem annyira gyakorlott is tud vele könnyen hegeszteni.
De a 2,5-es bázikust lehúztam a 125-ös hetrával is,még nem volt más, csak az már játékosabb.
Válasz Gumóka #1971. hozzászólásáraIlyen bázikus van itthon, de még nem használtuk sohasem.
Egyenáramot ír, fodított polárral.
Inverterrel lehet használni?
Válasz mtz1221 #1970. hozzászólásáraGondolom az első sorral átmelegedve, kicsit átrendeződik a laprugó anyagszerkezete, és azért lesz stabilabb a második sor.
Előre,(papucsra varrás előtt?) vagy utólag megy a felrakó hegesztés?
Válasz atisgyulai #1968. hozzászólásáraSaválló vagy bázikus.
A saválló drágább, de az rugalmas marad öntvényt is csak azzal.
Rutilos is jó, de a bázikus nagyobb szilárdságú.
A bázikust viszont előmelegíteni/szárítani kell(ene),de egy jó inverter viszi.
Egyébként a 20-30 ezres kínai/orosz vagy franc tudja milyen inverterek is meglepően jók, ha valaki nem akar nagyot áldozni..
Válasz mtz1221 #1966. hozzászólásáraFédert milyen pálcával/technikával lehet stabilan a papucshoz varrni? Nem jó lenne az első métereken a föld alatt hagyni.
Válasz Tobszi #1964. hozzászólásáraPedig fellehet.40 centi hosszan 3 centi szélesen 3,2mm es esabból elég egy száll.Még 10 centit elszoktam használni a 2.-ból is,mert úgy szeretem ha hegye 3 X van hegesztve.
Válasz Tobszi #1964. hozzászólásáraAttól függ milyen vastagon sikerül húzni. A kasmas-ból biztosan elég 1 szál.
De akkor számolj 2 vasra 3 pálcát. Egy dobozba hány szál van 3,2-esből?
Hidd el hogy nagyon sokat spórol.
Én axinál szoktam venni amikor akciózzák, és 2-3 évig elég.
Ezt a felrakott laprugós dolgot lehet én is kipróbálom.
Válasz atisgyulai #1963. hozzászólásáraKétlem hogy egy 40-45 cm-es ekevasat fel lehet hegeszteni egy 30 cm-es pálcával, de igazat adok hogy ez a legjobb megoldás. Telefonálgattam de ez a Hardox lemez egyenlőre zsákutca. Úgyhogy marad a felhegesztés, csak "Elég rosszul esik kiadni huszonpárezer forintot, egy 4-5kg-os felrakóért"
Válasz Tobszi #1957. hozzászólásáraElég rosszul esik kiadni huszonpárezer forintot, egy 4-5kg-os felrakóért (vannak kisebb kiszerelések is). De hidd el nagyon kiadós!
Pl.1 ekevasra kb. elég egy pálca. Az élfelrakott vasak (ami sz@rt sem ér) 4-5 ezerrel drágább mint egy sima. Vagyis 4 vason megvan egy egész doboz pálca ára.
Az otthon felrakott vasak sokkal többet bírnak, ráadásul ha majdnem lekopott a felrakás, fater újra fel szokta húzni. Így dupla annyit futnak. Számolj, melyik az olcsóbb!
Mi évek óta használjuk a felrakókat, mindenre ami kopik. Zúzókések, húzatókapa, ekevasak, stb. Most télen még a henger simító késeit is felrakjuk.
Válasz Tobszi #1961. hozzászólására3 késsel használjuk. Kötött talajon 2db öszkerekes mtz-vel húzzuk, de homokon elbírja 1db is. A rögtörőjének a gyári váza gyengusz volt,de haveromnak hála újra lett csinálva dupla olyan falvastagságú zártszelvényből. Sajnos az egyik kést sikerült elhajlítani egy 60cm mélyen lévő csővel ami slégan volt a talajban. Teljesen száraz, öntözéssel levert talajon a két mtz is vakarodzott előtte. Nekünk kopóélnek markoló kanáljára való bontókörmök vannak. Elég jól bírják a strapát. Erre a gyártó megcsinálta a két késes használathoz is a késtartókat. Ha egy géppel húztuk volna nem hajol el a kés, de sajnos erre is igaz hogy csak az tud elb.szodni amit használnak.
Válasz mtz1221 #1958. hozzászólásáraMegfontolandó.
Amúgy milyen vastag kell legyen egy koptató?
Ez, a kopást is figyelembevéve kb 80x40 es volt.
Szükség van ekkora vastagságra?
2858 hozzászólás
Válasz kis Zombi #2007. hozzászólásáraMiben látod a problémát ?
Válasz 5465 #2001. hozzászólásáraAzért ne essünk túlzàsokba. A vonórész, és a 3. pont kialakítása elvi hibás. Sokkal erösebbre is meg lehetett volna csinálni.
Válasz VMisi #2005. hozzászólásáraIgen, ő gyártja
Válasz apuci #1999. hozzászólásáraEz van nekünk is:
Csólyospáloson gyártják, talán Ő a gyártó:
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/3-keses-altalajlazito/h_6851665
2010 óta használjuk, 1-2 dolgot kellett átalakítani rajta.
Válasz apuci #2003. hozzászólásáraMF 5465
Válasz 5465 #2001. hozzászólásáraKöszi neked is, mivel húzod?
Válasz atisgyulai #2000. hozzászólásáraHát nem
tudom, mert láttam a hírdetések között rögtörőset is meg anélkül is és nagyon egy kaptafára készültek, de azért köszi!
Válasz atisgyulai #2000. hozzászólásáraÍgy igaz, viszont jó gép.
Masszív, igényes a kidolgozása.
Tavaly vettem, kb 20 hektárt dolgoztam meg vele.
Szépen emel, szakít, a henger is vissza tömörít.
Annyi, hogy kb. 70 centinél szűkebbre nem lehet összehúzni.
Csólyoson van a gyártója, itt is hirdet.
Csak üsd be a Google - ba, hogy csólyos lazító.
Szerintem az ára is kedvezőbb nála mint itt a neppernél.
Ár - érték arányban szerintem jó
Válasz apuci #1998. hozzászólásáraA típusa szerintem "Altalajlazító házilag".
Válasz apuci #1998. hozzászólására Bocs lemaradt a link!
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/3-keses-altalajlazito-elado/h_6912607?ref=65c4b925
Sziasztok.
Ismeritek ezt a fajta lazítót,mi a típusa mik a tapasztalatok?
Válasz kis Zombi #1986. hozzászólásáraTényleg a műanyag doboz. Az elakadás jelző doboza is jó, ha nincs más.
Én a központi fűtés visszatérő csövén tárolom az elektródát állandóan. Eddig papírdobozban volt, de holnaptól keresek neki egy zárható műanyag tartót.
Válasz mtz1221 #1989. hozzászólásáraMondjuk lazítópapucsnál érdemes előmelegíteni, jobban beég a varrat.
Rakodógépkanálnál is hevítettük folyamatosan hegesztés előtt.
Válasz mtz1221 #1990. hozzászólásáraAmíg nem tudnak egymásról..
Válasz mtz1221 #1989. hozzászólásáraKöszi a választ.
Majd kipróbáljuk alkalomadtán, így is, úgy is.
Válasz mtz1221 #1990. hozzászólásáraPersze!!!
Kettő harapjon a sütőér!!!
Válasz MrPoke #1991. hozzászólásáraAz a gond hogy néhol így van írva,néhol meg fordítva.Azért is írtam le,hogy nálam így működik.
Válasz mtz1221 #1989. hozzászólására"ha az elektróda fogón volt a +"
Mert ez a fordított polaritás. Dobozon a DC+ jelölés.
Sokan azt hiszik a normál polaritás a test - fogóba + az gépjármű elektronikából kiindulva.
Válasz atisgyulai #1988. hozzászólásáraA fenéket sütőből,asszonyból.
Válasz atisgyulai #1979. hozzászólására1 Próbáltam az ajánlott 120-tól egész 200 amperig is.Csak úgy ment ha az elektróda fogón volt a +.2 szerintem mindegy.Én a keményfémmel fejezem mert ha,langyos az anyag akkor egyenletesebben ráolvad.De ez csak a szememnek megnyugtató,a gyakorlatban semmi haszna nincs.
Válasz csoppika #1987. hozzászólásáraSütőből?????
Válasz atisgyulai #1984. hozzászólásáraAzért kell(het) kettő...mint az emberből is...
Az elektróda a cserépkályha tetején jól szárad, utánna müanyag elektródás dobozban kell tárolni, és úgy nem nyirkul be.
Válasz atisgyulai #1984. hozzászólásáraEl kell küldeni boltba annyi köteg lóvéval ahány órán át kell hevíteni a pálcát! :)
Válasz Isssti #1983. hozzászólásáraA sütőért harap az asszony!
Válasz atisgyulai #1980. hozzászólásáraÚgy még nem próbáltam, azt hiszem rá van írva a dobozra mennyire lehet felmelegíteni, de gázlángos ajánlás tuti nincs. :) Sütőbe 150C körül egy pár óra hossza majd melegen alufóliába becsomagolni és csak egyesével veszel ki belőle. Az elektróda melegítő is csak éppen 100C körül van valahol.
Válasz atisgyulai #1980. hozzászólásáraEgyébként én is csináltam már így, csak csinnyán, mert meghajlik
Mindegy hogyan, csak kapjon meleget.
Válasz atisgyulai #1980. hozzászólásáraBázikust eleve szárítani/melegíteni kell(ene).
Válasz Isssti #1978. hozzászólásáraAz ér valamit, ha használat előtt kis gázmelegítővel pár percig melegítem a pálcákat?
Régen, a suliban volt egy b@szott nagy dinamó. A hegesztős szaki varrás előtt odanyomta a nagy vasasztalra a 4-es 5-ös pálcát, és addig tartotta, míg kb feléig pirosan izzott a pálca.
Az ki lett szárítva.
Válasz mtz1221 #1977. hozzászólásáraÉs hány amperral?
Előző témához:
A fédert először hozzávarrod a papucshoz és utána rakod fel keményfémmel, vagy fordítva?
A melegedések hatása miatt kérdezem.
Válasz mtz1221 #1977. hozzászólásáraA fröcskölés lehet "vizes" pálca miatt is, én mérgemben vettem egy elektróda szárítót és azóta nincs bajom 4-es pálca is megy a fimer inverteremmel.
Ha más nem, alufóliára rátettem, sütőben kiszárítottam majd betekertem a fóliával így pár órát tudtam használni ez főleg a böhler fox ev 50 meg valamelyik esab bázikussal volt.
Válasz atisgyulai #1973. hozzászólásáraNekem ebből a 3.2-est csak egyenes polaritással viszi a 200 amperos inverter.Fordítottan nem tudok vele hegeszteni,csak fröcsköl.
Válasz atisgyulai #1975. hozzászólásáraÉn is próbaképp vettem bázikust, azóta nincs más.
Fater úgy is látni fogja, hogy viszi.
Válasz Gumóka #1974. hozzászólásáraVan inverter. Pár éve már használjuk "gys me" a márkája. A hetra játékszer volt ehhez képest. Fater a "mestere", én csak hegesztgetek.
Itt a lazítósban feltettem a tüskés hengerről képet. A 60db fogat 60 szál 3,2-esel varrta fel, folyamatosan. És nem oldott le. Régen a Hetra 4-5 után lakapcsolt, és 10 percenként tért magához, 1 szál erejéig.
Akkor azt mondod, a bázikust megpróbájuk vele fordított polaritással?
Válasz atisgyulai #1973. hozzászólásáraAz inverter egyenáramos
Amúgy sem vennék már trafót, inverterből ha nem piacost akar az ember, vegyen iWeldet, nem drága és jó.
Nem tapad le, könnyebb vele ívet fogni.
Tehát aki nem annyira gyakorlott is tud vele könnyen hegeszteni.
De a 2,5-es bázikust lehúztam a 125-ös hetrával is,még nem volt más, csak az már játékosabb.
Válasz Gumóka #1971. hozzászólásáraIlyen bázikus van itthon, de még nem használtuk sohasem.
Egyenáramot ír, fodított polárral.
Inverterrel lehet használni?
Válasz mtz1221 #1970. hozzászólásáraGondolom az első sorral átmelegedve, kicsit átrendeződik a laprugó anyagszerkezete, és azért lesz stabilabb a második sor.
Előre,(papucsra varrás előtt?) vagy utólag megy a felrakó hegesztés?
Válasz atisgyulai #1968. hozzászólásáraSaválló vagy bázikus.
A saválló drágább, de az rugalmas marad öntvényt is csak azzal.
Rutilos is jó, de a bázikus nagyobb szilárdságú.
A bázikust viszont előmelegíteni/szárítani kell(ene),de egy jó inverter viszi.
Egyébként a 20-30 ezres kínai/orosz vagy franc tudja milyen inverterek is meglepően jók, ha valaki nem akar nagyot áldozni..
Válasz atisgyulai #1968. hozzászólásáraÉn sima rutilossal szoktam jó vastagon 2 menetben(az első általában megreped).De előtte fényesre flexelem.
Az igazság az hogy felrakót még nem hegesztettem.
A hagyományos hegesztésből indultam ki
Válasz mtz1221 #1966. hozzászólásáraFédert milyen pálcával/technikával lehet stabilan a papucshoz varrni? Nem jó lenne az első métereken a föld alatt hagyni.
Válasz mtz1221 #1966. hozzászólásáraDobozon lévő felirat szerint 150%-os a kihozatal.
Válasz Tobszi #1964. hozzászólásáraPedig fellehet.40 centi hosszan 3 centi szélesen 3,2mm es esabból elég egy száll.Még 10 centit elszoktam használni a 2.-ból is,mert úgy szeretem ha hegye 3 X van hegesztve.
Válasz Tobszi #1964. hozzászólásáraAttól függ milyen vastagon sikerül húzni. A kasmas-ból biztosan elég 1 szál.
De akkor számolj 2 vasra 3 pálcát. Egy dobozba hány szál van 3,2-esből?
Hidd el hogy nagyon sokat spórol.
Én axinál szoktam venni amikor akciózzák, és 2-3 évig elég.
Ezt a felrakott laprugós dolgot lehet én is kipróbálom.
Válasz atisgyulai #1963. hozzászólásáraKétlem hogy egy 40-45 cm-es ekevasat fel lehet hegeszteni egy 30 cm-es pálcával, de igazat adok hogy ez a legjobb megoldás. Telefonálgattam de ez a Hardox lemez egyenlőre zsákutca. Úgyhogy marad a felhegesztés, csak "Elég rosszul esik kiadni huszonpárezer forintot, egy 4-5kg-os felrakóért"
Válasz Tobszi #1957. hozzászólásáraElég rosszul esik kiadni huszonpárezer forintot, egy 4-5kg-os felrakóért (vannak kisebb kiszerelések is). De hidd el nagyon kiadós!
Pl.1 ekevasra kb. elég egy pálca. Az élfelrakott vasak (ami sz@rt sem ér) 4-5 ezerrel drágább mint egy sima. Vagyis 4 vason megvan egy egész doboz pálca ára.
Az otthon felrakott vasak sokkal többet bírnak, ráadásul ha majdnem lekopott a felrakás, fater újra fel szokta húzni. Így dupla annyit futnak. Számolj, melyik az olcsóbb!
Mi évek óta használjuk a felrakókat, mindenre ami kopik. Zúzókések, húzatókapa, ekevasak, stb. Most télen még a henger simító késeit is felrakjuk.
Válasz Tobszi #1961. hozzászólására3 késsel használjuk. Kötött talajon 2db öszkerekes mtz-vel húzzuk, de homokon elbírja 1db is. A rögtörőjének a gyári váza gyengusz volt,de haveromnak hála újra lett csinálva dupla olyan falvastagságú zártszelvényből. Sajnos az egyik kést sikerült elhajlítani egy 60cm mélyen lévő csővel ami slégan volt a talajban. Teljesen száraz, öntözéssel levert talajon a két mtz is vakarodzott előtte. Nekünk kopóélnek markoló kanáljára való bontókörmök vannak. Elég jól bírják a strapát. Erre a gyártó megcsinálta a két késes használathoz is a késtartókat. Ha egy géppel húztuk volna nem hajol el a kés, de sajnos erre is igaz hogy csak az tud elb.szodni amit használnak.
Válasz prütyi #1960. hozzászólására2 vagy 3 késsel használod?
Hogy vagy megelégedve vele?
Válasz Tobszi #1927. hozzászólásáraNagyon hasonlít a mi lazítónkra, amit szintén a jympáról másoltak.
Válasz mtz1221 #1958. hozzászólásáraMegfontolandó.
Amúgy milyen vastag kell legyen egy koptató?
Ez, a kopást is figyelembevéve kb 80x40 es volt.
Szükség van ekkora vastagságra?