Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz B.Bali #1599. hozzászólásáraKöszi ,annyira nem húzta össze ,de ezt teszem ! Szántás,ha nincs megtárcsázva akkor is húzza összefelé ,.de ha meg van akkor megy mint a karíkacsapás ! Mindig jó tanulni és okosodni aki már tapasztalt egy két dolgot
Válasz Szem Howkinsz #1598. hozzászólásáraMikor te idős voltam akkor egy szőkével meg egy barnával tudtam legjobban lazítani.Ha néha összejött hogy egyszerre a kettővel,akkor lazultam el a legjobban.
Válasz Szem Howkinsz #1598. hozzászólásáraJobb lenne ha megtárcsáznád előtte,mert a lazító mindíg össze fogja húzni a szárat nem fogsz haladni Én már próbáltam tárcsa előtt de csak kínlódás
Válasz Szem Howkinsz #1594. hozzászólásáraMinek kell egy gépet így bebugyolálni??? Ha jól le van kezelve, akkor semmi baja nem lesz a szabad ég alatt, így becsomagolva meg .......
Válasz Kémlelő #1585. hozzászólásáraSzia, Én magamnak 140cm szélesre raktam a 2 kést így kb az mtz nyomot húzza visszafordulva meg egy késsel elmegyek közte egy mellette így nem taposom az első lazítást. Én u gerendából csináltam a vázat 100*10es laposvasak a késtartók és a sarok merevítők a kés hosszú ih ekeszár a kopóorr pedig egy fél dupla szívkapa. 40-50cm mélységet el lehet vele érni de ebbe a szárazba feketén egyből kiköti a 80-ast ha mélyebbre szalad. A képeken még félkész állapotban látszik... Ha valakit érdekel lefotózom készen hétvégén.
Válasz Kémlelő #1585. hozzászólásáraA hheltié elég jó... 65elvileg a maax mélysége... Nálam 42-55 között megy, ahogy bírja a traki.70cm a késtáv, 42nél biztosan sok már...
Válasz lakatos gabesz #1555. hozzászólásáraFelénk van egy vn gruber nagy traki után. 8v10es fala van a váznak, s355, és nem bírja...Szinte minden négyzetváz szelvénynél meg van erősítve már... És nem sok kötött van a kollégáknak...
Válasz *** HM *** #1580. hozzászólásáraIgaz... Nyugati "barátainknál" chisel plow néven futnak... Ilyesmivel szemeztem kisebb késekkel grubber vázon, a tavasszal...csak az OTP kártya nullát írt...
Ha nem tud elfordulni a kés...majd viszi a zsz is...
10mm keveslem...heltiék zsz-e elég komolynak tűnik...ott M20, 8.8megszúrt nyírócsaptól a sima 10.9ig használnak hozzá...és bírja...
Válasz *** HM *** #1580. hozzászólásáraMivel a notill nemigazán megy még kishazánkban és úgy általában senki sem szeret tavasszal full csutkapaplanba vetni ami jól le is van tömörödve, attól hogy alul laza, ezért ez egy kényszerű kompromisszum, mem forgat le teljesen, de egyrészét bekeveri, hagy a felszinen is, és a henger lazára aprítja a hantokat, elég télálló lesz a felszín. Jelenleg a némileg csutkás tavaszi felszin is sérti a vilàgképét sok embernek, akkor mi lenne egy fralazos alapművelés után?
Válasz vereszs #1568. hozzászólásáraEz nem alt laz kés hanem 1 vésőeke.
Átteleltetni a megtúrt földet vagy búzának húzzák itt pl. 30 40re.
Ez túr tör rombol roppant kever....
Alt lazitó lemegy és ott lent megemel eketalpat pusztitja.
Minél kisebb ellenállással meg túrással leginkább csak csíkozzon az a jó.
Ezek altalajlazítóként vannak futtatva de nem az ha tetszik ha nem.
Válasz lakatos gabesz #1555. hozzászólásáraAlsó bekötéseket szerencsés csak a zszre passzintani?
Kistraktor mögött csak nem nyekken le onnét...
Nagyobb felülettel hosszúsággal vannak a rácsatlakozások a vázra komoly lazítókon.
Szerintem se húzza el a 3 kést 50 centi mélyen, bár van aki 82es MTZ vel próbálkozgat de az csak lazitgatás.
Nekem még nincs sok tapasztalatom a témába ugyanis még csak egyszer lazitottam 90 lóval 1 szárnyas késsel 50 centire de szaporátlan is meg a kerékel viszatapostam a lazitott részt, a forgóba meg még az 1 késel is csak második menetbe értem el az 50 centis mélységet. Mostani tervem az hogy átalakitom 2 késesre a keréknyomba,a DANTE DS30 55-cm munkamélységü kése van most beszerzés alatt de ahogy nézegettem a komolyabb gyártók kései szinte azonosak másolják egymást,az áruk meg alkatrészenként megvéve magas,sok kereskedő meg a hires leták gépét kinálgatja de azért én pénzt nem nagyon adnék.
Válasz vereszs #1568. hozzászólásáraSzerintem 80 - 90 lóerős traktor kötött földben nem húzza el a 3 kést 40 - 50 centi mélyen.
Nekem 117 lovas, de komolyabb talajon 3 késsel beásta magát meg ugrált mint a kecske, le is vettem a középső kést.
Akkor érdemesebb 2 késest húzni keréknyomban és minden második körben megközölni.
De ez csak a szerény véleményem...
Akinek csak 80-90 LE traktorja van meg nincs sok területe az csak igy tudja megoldani.
Ha te jártasabb vagy a témába meg többet tudsz kiváncsiak vagyunk a véleményedre mert szerintem sokan vagyunk ebben a kategóriában akinek nincs nagy gépe de szeretne lazitani.
Válasz lakatos gabesz #1560. hozzászólásáraEz a "bontókés-vag minek is monjam helyesen", ami le van húzatva a kapaszárhoz csavarokal, ez a Maschio lazítók kése? Milyen a méretje /hossz, széleség, vastagság/, mibe kerül, és hol lehet kapni?
Válasz VMisi #1558. hozzászólásáraIlyen kés lesz alatta 3db és 1 db tarajos henger lesz mögötte.ha kész lesz teszek képet meg a kiprobálásról videót!egyébként eladásra csinálom el lesz adva.
2858 hozzászólás
Válasz lakatos gabesz #1606. hozzászólásáraDirekt ilyen vibrolaznak készült, hogy a henger amikor forog, emelgeti a lazítót?
Válasz lakatos gabesz #1606. hozzászólásáraNálam ehhez az eszközhöz 2 db ilyen traktor kellene minimum, 40-45 cm mélységnél...
Válasz Szem Howkinsz #1598. hozzászólásáraMi mindig "kombányolás" előtt csináljuk, olyankor jobb, nem kapar a gép.
Válasz Szem Howkinsz #1601. hozzászólásáraEzt a lazítót jól betakartad biztosan nem fog megfázni .
Válasz Szem Howkinsz #1601. hozzászólásáraTárcsa után meg kapirgálsz a szürkével.
Válasz Szem Howkinsz #1596. hozzászólásáraVágd ki a diófát.
Válasz B.Bali #1599. hozzászólásáraKöszi ,annyira nem húzta össze ,de ezt teszem ! Szántás,ha nincs megtárcsázva akkor is húzza összefelé ,.de ha meg van akkor megy mint a karíkacsapás ! Mindig jó tanulni és okosodni aki már tapasztalt egy két dolgot
Válasz Szem Howkinsz #1598. hozzászólásáraMikor te idős voltam akkor egy szőkével meg egy barnával tudtam legjobban lazítani.Ha néha összejött hogy egyszerre a kettővel,akkor lazultam el a legjobban.
Válasz Szem Howkinsz #1598. hozzászólásáraJobb lenne ha megtárcsáznád előtte,mert a lazító mindíg össze fogja húzni a szárat nem fogsz haladni Én már próbáltam tárcsa előtt de csak kínlódás
Kombányolás után lazítom a földet úgy jó? Vagy előtte tárcsázzam meg?
Ki ,hogy szokott lazítani? Kezdő vagyunk az Öreggel ,hátha tanul az ember
Válasz Szem Howkinsz #1596. hozzászólásáraVidd be a karácsonyfa alá majd...
Válasz broll79 #1595. hozzászólásáraMert fúja ráfelé a port és a diófalevelet ,és azt nem akarom !
Válasz Szem Howkinsz #1594. hozzászólásáraMinek kell egy gépet így bebugyolálni??? Ha jól le van kezelve, akkor semmi baja nem lesz a szabad ég alatt, így becsomagolva meg .......
3 hektár meghúzva eddig
Válasz broll79 #1591. hozzászólásáraLefestette igénybevétel után,ne rozsdásodjon!Mire kell még elrohad!
Válasz broll79 #1591. hozzászólásáraMert nem fénképezem le most a sötétben,majd holnap lefotózom ,ha annyira akarod,,,meg van kopva nyugi
Válasz Szem Howkinsz #1590. hozzászólásáraTe gyerek, ez ha dolgozott volna, akésen a festék meg lenne kopva. A munkájáról miért nem teszet képet?
2 hektár föld meghúzva 40-60cm közt
És még mindig egyben van házilag gyártott
Válasz *** HM *** #1578. hozzászólásáraKi mondta hogy a zártszelvényre rá lesz ültetve? 3cm van a zártszelvény és a kés közt
Válasz Kémlelő #1585. hozzászólásáraSzia, Én magamnak 140cm szélesre raktam a 2 kést így kb az mtz nyomot húzza visszafordulva meg egy késsel elmegyek közte egy mellette így nem taposom az első lazítást. Én u gerendából csináltam a vázat 100*10es laposvasak a késtartók és a sarok merevítők a kés hosszú ih ekeszár a kopóorr pedig egy fél dupla szívkapa. 40-50cm mélységet el lehet vele érni de ebbe a szárazba feketén egyből kiköti a 80-ast ha mélyebbre szalad. A képeken még félkész állapotban látszik... Ha valakit érdekel lefotózom készen hétvégén.
Válasz Kémlelő #1585. hozzászólásáraA hheltié elég jó... 65elvileg a maax mélysége... Nálam 42-55 között megy, ahogy bírja a traki.70cm a késtáv, 42nél biztosan sok már...
Válasz *** HM *** #1580. hozzászólásáraEgy ilyen altalaj lazító kés, ami jól dolgozik, hogy néz ki, hol lehet beszerezni?
Milyen mélységnél mennyi legyen a kések egymástól való távolsága?
Válasz lakatos gabesz #1555. hozzászólásáraFelénk van egy vn gruber nagy traki után. 8v10es fala van a váznak, s355, és nem bírja...Szinte minden négyzetváz szelvénynél meg van erősítve már... És nem sok kötött van a kollégáknak...
Válasz csoppika #1582. hozzászólására
Válasz *** HM *** #1580. hozzászólásáraIgaz... Nyugati "barátainknál" chisel plow néven futnak... Ilyesmivel szemeztem kisebb késekkel grubber vázon, a tavasszal...csak az OTP kártya nullát írt...
Ha nem tud elfordulni a kés...majd viszi a zsz is...
10mm keveslem...heltiék zsz-e elég komolynak tűnik...ott M20, 8.8megszúrt nyírócsaptól a sima 10.9ig használnak hozzá...és bírja...
Válasz *** HM *** #1580. hozzászólásáraMivel a notill nemigazán megy még kishazánkban és úgy általában senki sem szeret tavasszal full csutkapaplanba vetni ami jól le is van tömörödve, attól hogy alul laza, ezért ez egy kényszerű kompromisszum, mem forgat le teljesen, de egyrészét bekeveri, hagy a felszinen is, és a henger lazára aprítja a hantokat, elég télálló lesz a felszín. Jelenleg a némileg csutkás tavaszi felszin is sérti a vilàgképét sok embernek, akkor mi lenne egy fralazos alapművelés után?
Válasz vereszs #1568. hozzászólásáraEz nem alt laz kés hanem 1 vésőeke.
Átteleltetni a megtúrt földet vagy búzának húzzák itt pl. 30 40re.
Ez túr tör rombol roppant kever....
Alt lazitó lemegy és ott lent megemel eketalpat pusztitja.
Minél kisebb ellenállással meg túrással leginkább csak csíkozzon az a jó.
Ezek altalajlazítóként vannak futtatva de nem az ha tetszik ha nem.
Válasz lakatos gabesz #1555. hozzászólásáraAlsó bekötéseket szerencsés csak a zszre passzintani?
Kistraktor mögött csak nem nyekken le onnét...
Nagyobb felülettel hosszúsággal vannak a rácsatlakozások a vázra komoly lazítókon.
Válasz lakatos gabesz #1567. hozzászólásáraDe hogy nyíródik ha odaülteted a zszre?
Válasz 5465 #1570 hozzászólásá
Szerintem se húzza el a 3 kést 50 centi mélyen, bár van aki 82es MTZ vel próbálkozgat de az csak lazitgatás.
Nekem még nincs sok tapasztalatom a témába ugyanis még csak egyszer lazitottam 90 lóval 1 szárnyas késsel 50 centire de szaporátlan is meg a kerékel viszatapostam a lazitott részt, a forgóba meg még az 1 késel is csak második menetbe értem el az 50 centis mélységet. Mostani tervem az hogy átalakitom 2 késesre a keréknyomba,a DANTE DS30 55-cm munkamélységü kése van most beszerzés alatt de ahogy nézegettem a komolyabb gyártók kései szinte azonosak másolják egymást,az áruk meg alkatrészenként megvéve magas,sok kereskedő meg a hires leták gépét kinálgatja de azért én pénzt nem nagyon adnék.
Válasz JD 4630 #1575. hozzászólásáraHidd el láttam kötöttet. Szerintem meg a számítás rossz, elég 40-50 paci perkés
Válasz broll79 #1574. hozzászólásáraNem látott még kötött földet
Válasz JD 4630 #1573. hozzászólásáraAkkor az én mtz-m 200 lovas
Válasz broll79 #1571. hozzászólásáraErősen kötött földön 1 kés 45 cm alatt 80-100 ló.
Válasz broll79 #1571. hozzászólásáranálunk vályog, itt kihívás a 3 kés...
Válasz 5465 #1570. hozzászólásárajó talajban elhúzza at mtz is a 3 kést, de az erősen kötött és letömörödött földben, ahogy mondod, 2 kés
Válasz vereszs #1568. hozzászólásáraSzerintem 80 - 90 lóerős traktor kötött földben nem húzza el a 3 kést 40 - 50 centi mélyen.
Nekem 117 lovas, de komolyabb talajon 3 késsel beásta magát meg ugrált mint a kecske, le is vettem a középső kést.
Akkor érdemesebb 2 késest húzni keréknyomban és minden második körben megközölni.
De ez csak a szerény véleményem...
Válasz lakatos gabesz #1567. hozzászólásáraAz 5.6os csavar nem épp nyírócsavarnak való
Válasz *** HM *** #1566. hozzászólásáraMiért nagy ellenálású túrkálós fajta?
Akinek csak 80-90 LE traktorja van meg nincs sok területe az csak igy tudja megoldani.
Ha te jártasabb vagy a témába meg többet tudsz kiváncsiak vagyunk a véleményedre mert szerintem sokan vagyunk ebben a kategóriában akinek nincs nagy gépe de szeretne lazitani.
Válasz vereszs #1564. hozzászólására10mm a zártszelvény vastagsága a nyirócsavar 16os 5.6os csavar
Válasz lakatos gabesz #1560. hozzászólásáraMilyen traktorra van ez csinálva?
Megint megkérdezem mi értelme 3 ilyen fajta szárnak ami nagy ellenállású túrkálós fajta ha nem dolgoz át 1 2mes traktorszélességet?
Válasz lakatos gabesz #1560. hozzászólásáraBecsületes!
Nyírócsavar hogy lesz megoldva?
Válasz lakatos gabesz #1563. hozzászólásáraA zártszelvény milyen falvastagságu amire a késtartók lesznek szerelve?
Válasz Sk Laci #1562. hozzászólásáraA kést magam rajzoltam a bontókés terradig csavorzhatos.
Válasz lakatos gabesz #1560. hozzászólásáraEz a "bontókés-vag minek is monjam helyesen", ami le van húzatva a kapaszárhoz csavarokal, ez a Maschio lazítók kése? Milyen a méretje /hossz, széleség, vastagság/, mibe kerül, és hol lehet kapni?
Válasz lakatos gabesz #1560. hozzászólásáraNa ez már tetszik.
Pont ilyen kés után kutatok, maschiótól a nagyorrú?
Válasz VMisi #1558. hozzászólásáraIlyen kés lesz alatta 3db és 1 db tarajos henger lesz mögötte.ha kész lesz teszek képet meg a kiprobálásról videót!egyébként eladásra csinálom el lesz adva.
Válasz broll79 #1557. hozzászólására