Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van egy egykéses lazitóm de nem tetszik mert a lazitott részen megy a kerék és nagyon visszatapossa a traktor meg szaporátlan is. Át akarom alakitani 2 vagy 3 késesre, kinéztem a kühne KTL-7/3 lazitót annak megvenném a komplett késeit és megcsinálnám a vázat neki.Mi a véleményetek jó az ötletem vagy elég lenne a kisebb KTL-7K/2,5 ennek a munkamélysége 45cm az előbbinek 60cm. MTZ 920.3 al húznám homokos talajon.Nehezebb húzni a három kést sűrűbben mint a kettőt ritkábban.
Válasz Királyfi #1529. hozzászólásáranem baj az ha csak egy kés, csak menjen tényleg minél mélyebbre. a cél az hogy legyen hova mennie a csapadéknak, aztán egyen honnan feljöjjön a csapadék. inkább választanék 1 kést szárnnyal, mint több kést sekélyebben.
vízraktározó képességet akarunk, és levegőt a talajba hogy a természetes folyamatok újra be tudjanak indulni. azt látom/hallom akinél nem jött be a lazítás az mint sok kést, éppen hogy eke mélység alatt pár centivel húzta. jó hogy nem ért szart se.
Válasz ..MZ/X.. #1546. hozzászólásáraÉn nem értem ezt a mai világot. Nincs normális ember(cég), aki becsülettel, lelkiismeretesen végezné a munkáját? Akkor miből élnek?
Néha kifognak 1-1 nagy halat?
Vagy megvan az állandó nagy(pályázatos)pénzű vevőkörük?
Válasz atisgyulai #1545. hozzászólásáraNe várj tőlük sokat. Nekem 2 éve küldik az árajánlatot, agromashon személyesen beszéltünk, utána telefonon vagy 3-4 alkalommal, ígérgetnek, hogy másnapra küldik.
Válasz Marti Miklós #1530. hozzászólásáraMi is csodálkoztunk rajta,hogy a két gép csak ennyit evet hektáronként, mivel ezeken a földeken szántásnál a 3x35 eke előtt simán beverték a 30-35 liter hektáronként. Észrevehető volt hogy egyszerűen simán mennek a gépek nem nyöszörögve. Reménykedünk benne hogy 3 év múlva már egyedül is elbánik vele,de ha nem akkor újra be lesz kötve elé a másik gép is,mert így 3 késsel a gép teljes szélességét szépen áttmozgatja. Nem marad lazítatlan terület illetve nyom sem. Egyedül két késsel is többet evet volna és ugye jóval tovább is tartott volna. Ha nincs muraközi akkor két szamár is megteszi.
Válasz Királyfi #1529. hozzászólásáraA mi lazítónkat Kiskunmajsán csinálták. Fent is van hírdetések között. Próbálj meg a gyártóval beszélni, hátha csinálna neked egy hengert külön is.
Válasz prütyi #1528. hozzászólásáraÍgy már értem, én is gondolkodom a 2 mtzs megoldáson, csak az 50esen művelőkerék van fenn. A 30 l nagyon kevésnek tűnik.
Válasz Marti Miklós #1527. hozzászólásáraElé volt kötve a 82-es is. A kettő 3.-ban bírta húzni 50cm mélyen 20 valahány éve lazítatlan fekete ártéri talajon. 30liter/ha evet a két gép. Még így is voltak olyan részek ahol rugdalóztak a 3 kés előtt. Két késsel már lehet egyedül is bírta volna,de így időt illetve üzemanyagot is sporoltunk,nem beszélve arról hogy sokkal jobban kimélve volt a gép.
Válasz Claastra. #1523. hozzászólásáraAgyalni agyalok én is ilyenen, meg van is egy Dondi ami nekem pont jó lenne, de a kalászosok árbevételébőlmost nem kell nagyon költekezni. Milyet néztél, mi van tervben?
Válasz VMisi #1515. hozzászólására25-30 mélyen,(van ahol 20 centin már agyagos) 35-40 fogással. Első nekifutásra semmiképp sem gondoltam mélyen. Fogalmam sincs, milyen lehet a talaj tömörödöttsége lefelé.
Válasz D-032-a #1513. hozzászólásáraEz tudná ami írtál!
Csak az ára is lehet húzós.
1 késsel mondjuk nem szeretnék szaladgálni. Annyira nem akarok "belemerülni".
Válasz atisgyulai #1511. hozzászólásáraKíbicként, én olyat vennék, amit akár egy- akár kettő- vagy három késsel is tudnék használni. Persze attól függ, hogy milyen szerep lenne neki szánva, ahogy majd a talaj állapotok engedik.
Válasz atisgyulai #1511. hozzászólására3.-ban használtuk, a kések 75 cm-re voltak egymástól, és az egyik keréknyomon mentem visszafelé így jött ki jól.
Nincs már meg, eladtam a 920-ast lett helyette egy 550-es az meg nem bírta volna mozgatni így elment a portáról.
Válasz Tobszi #1510. hozzászólásáraKb. nekem is ennyire kellene. Sokallom a 3-at.
Először még kettő sem fog mélyen menni.
Azután ha lazul a dolog, majd mehet mélyebben, vagy gyorsabban.
Milyen fokozatban húzod?
Kések milyen távolságban vannak?
Hengert és vakondot nem gondoltál utána tenni?
Válasz atisgyulai #1504. hozzászólásáraÉn ezt: építettem annó a 920.3-as után. Itt, kötött réti talajban kb 45-55 cm-en untig elég volt neki, biztos hogy 3 kést meg se mozdított volna.
Kis barkácsolással! Két szélső le (jó lesz tartaléknak), a vázat megcsonítani, hátra meg egy tarajos henger, orsós támasztással.
Vázat biztosan nem tépi szét Ivánka!
2858 hozzászólás
Válasz lakatos gabesz #1555. hozzászólásáraMilyen késekkel és hengerrel lesz?
Válasz zsozsi51 #1556. hozzászólására250eFt, számlaképes, ha kell
Válasz broll79 #1554. hozzászólásáraMi pénz lenne ez?
3 késes lazító készülőfélben!
Válasz vereszs #1553. hozzászólásáraVedd meg az enyémet, ne dolgozz feleslegesen.
3 késes + rögtörő, de az idén csak 2 késsel ment
Van egy egykéses lazitóm de nem tetszik mert a lazitott részen megy a kerék és nagyon visszatapossa a traktor meg szaporátlan is. Át akarom alakitani 2 vagy 3 késesre, kinéztem a kühne KTL-7/3 lazitót annak megvenném a komplett késeit és megcsinálnám a vázat neki.Mi a véleményetek jó az ötletem vagy elég lenne a kisebb KTL-7K/2,5 ennek a munkamélysége 45cm az előbbinek 60cm. MTZ 920.3 al húznám homokos talajon.Nehezebb húzni a három kést sűrűbben mint a kettőt ritkábban.
3 késes 50 osztással erre gondoltam
Sziasztok.
Szerintetek ezt a lazítót 120 le traktor elviszi 40 cm-en.
Link
Válasz Királyfi #1529. hozzászólásáranem baj az ha csak egy kés, csak menjen tényleg minél mélyebbre. a cél az hogy legyen hova mennie a csapadéknak, aztán egyen honnan feljöjjön a csapadék. inkább választanék 1 kést szárnnyal, mint több kést sekélyebben.
vízraktározó képességet akarunk, és levegőt a talajba hogy a természetes folyamatok újra be tudjanak indulni. azt látom/hallom akinél nem jött be a lazítás az mint sok kést, éppen hogy eke mélység alatt pár centivel húzta. jó hogy nem ért szart se.
Üdv!
163 cm széles,30 ezerért vihető ez a rögtörő is.
30-2617577
Válasz Királyfi #1529. hozzászólásáraSzervusz!
Gyártok törőhengert, dobj egy email címet megbeszéljük.
Válasz ..MZ/X.. #1546. hozzászólásáraÉn nem értem ezt a mai világot. Nincs normális ember(cég), aki becsülettel, lelkiismeretesen végezné a munkáját? Akkor miből élnek?
Néha kifognak 1-1 nagy halat?
Vagy megvan az állandó nagy(pályázatos)pénzű vevőkörük?
Válasz atisgyulai #1545. hozzászólásáraNe várj tőlük sokat. Nekem 2 éve küldik az árajánlatot, agromashon személyesen beszéltünk, utána telefonon vagy 3-4 alkalommal, ígérgetnek, hogy másnapra küldik.
Válasz csoppika #1542. hozzászólásáraVették az adást!
Remélem nem horror árat küldenek!
Köszi!
Válasz csoppika #1542. hozzászólásáraAha!
Küllőskapa kategóriában megtaláltam az oldalukon ezt a márkát!
Rájukcsörgök.
Válasz csoppika #1542. hozzászólásáraValami arhív oldalt találtam velük kapcsolatban.De semmi konkrétum.
Válasz atisgyulai #1540. hozzászólásáraÁdám és társa kft???
Válasz atisgyulai #1540. hozzászólásáraGugli fordítóval írj nekik, talán válaszolnak.
Ezt a márkát nem tudja valaki, hogy itthon ki forgalmazza?
Nem sikerült ki "kuglizni".
Gyártói oldal nem lép tovább a distributor-ra kattintva.
Válasz Kisvuk #1538. hozzászólásáraSzerintem sumo trio koppintás.
Kukorica után biztos nem a legjobb.
Válasz VDénes #1535. hozzászólásáraLehet akkor inkább agrisem vázon Simba kés,de mindenesetre nekem megtetszett első látásra.
Válasz bandigh #1536. hozzászólásáraEz a tipikus ma még korán holnap már késő csinálni talaj.
Válasz Kisvuk #1533. hozzászólásáraHmmm a finom anyaföld! Olyan lett mint a hamu
Válasz Kisvuk #1533. hozzászólásáraInkább simba kés ez. Nem lehet rossz. Nekem framest van. Bár ilyen nedves földön nem húztam még.
Válasz Kisvuk #1533. hozzászólásáraIlyet=Ilyen
Ilyet van valakinek a környezetében?Kicsit mintha egy szürkére festett agrisem lenne kb fele pénzért.
Lazító
Válasz Marti Miklós #1530. hozzászólásáraMi is csodálkoztunk rajta,hogy a két gép csak ennyit evet hektáronként, mivel ezeken a földeken szántásnál a 3x35 eke előtt simán beverték a 30-35 liter hektáronként. Észrevehető volt hogy egyszerűen simán mennek a gépek nem nyöszörögve. Reménykedünk benne hogy 3 év múlva már egyedül is elbánik vele,de ha nem akkor újra be lesz kötve elé a másik gép is,mert így 3 késsel a gép teljes szélességét szépen áttmozgatja. Nem marad lazítatlan terület illetve nyom sem. Egyedül két késsel is többet evet volna és ugye jóval tovább is tartott volna. Ha nincs muraközi akkor két szamár is megteszi.
Válasz Királyfi #1529. hozzászólásáraA mi lazítónkat Kiskunmajsán csinálták. Fent is van hírdetések között. Próbálj meg a gyártóval beszélni, hátha csinálna neked egy hengert külön is.
Válasz prütyi #1528. hozzászólásáraÍgy már értem, én is gondolkodom a 2 mtzs megoldáson, csak az 50esen művelőkerék van fenn. A 30 l nagyon kevésnek tűnik.
Válasz prütyi #1526. hozzászólásáraHello!
Jo szerkezetnek nez ki. Hol tudnek ilyen hengert venni? Az en lazitom csak 1 keses "Zombi" féle, de sajnos ilyen henger nincs mogotte.
Válasz Marti Miklós #1527. hozzászólásáraElé volt kötve a 82-es is. A kettő 3.-ban bírta húzni 50cm mélyen 20 valahány éve lazítatlan fekete ártéri talajon. 30liter/ha evet a két gép. Még így is voltak olyan részek ahol rugdalóztak a 3 kés előtt. Két késsel már lehet egyedül is bírta volna,de így időt illetve üzemanyagot is sporoltunk,nem beszélve arról hogy sokkal jobban kimélve volt a gép.
Válasz prütyi #1526. hozzászólásáraBírja? Nálunk csak kompromisszumok árán megy kettővel.https://youtu.be/KEY21LsPTGQ
Most már mi is lazíthatunk.
Válasz Berkó_ #1524. hozzászólásáraszerb,agromerkur,zmaj
Válasz Claastra. #1523. hozzászólásáraAgyalni agyalok én is ilyenen, meg van is egy Dondi ami nekem pont jó lenne, de a kalászosok árbevételébőlmost nem kell nagyon költekezni. Milyet néztél, mi van tervben?
Válasz Berkó_ #1520. hozzászólásárasűrűkapásra cserélnék,amivel a szántást jobban helyettesíthetem
Válasz atisgyulai #1508. hozzászólásáraJó az.
Válasz atisgyulai #1514. hozzászólásáraEzt a lentebb írt 45-55-re nem tudod leengedni. Amúgy nagyon faxa kis lazító!
Válasz Claastra. #1519. hozzászólásáraMiért adod el?
Válasz atisgyulai #1514. hozzászólásáraépp egy ilyet hírdetek
Válasz atisgyulai #1516. hozzászólására2 vagy 3 fejjel?
Válasz atisgyulai #1516. hozzászólásáraGazdabottal, penetrométerrel nézzd meg, és megtudod mettől meddig tömörödöttek a talajaid.
Válasz VMisi #1515. hozzászólására25-30 mélyen,(van ahol 20 centin már agyagos) 35-40 fogással. Első nekifutásra semmiképp sem gondoltam mélyen. Fogalmam sincs, milyen lehet a talaj tömörödöttsége lefelé.
Válasz atisgyulai #1514. hozzászólásáraNe akarj 50 cm-re lemenni, ha csak nem szántottál idáig 40-45 re.
Milyen mélyen szántasz és mennyit visz az eke?
Válasz D-032-a #1513. hozzászólásáraEz tudná ami írtál!
Csak az ára is lehet húzós.
1 késsel mondjuk nem szeretnék szaladgálni. Annyira nem akarok "belemerülni".
Válasz atisgyulai #1511. hozzászólásáraKíbicként, én olyat vennék, amit akár egy- akár kettő- vagy három késsel is tudnék használni. Persze attól függ, hogy milyen szerep lenne neki szánva, ahogy majd a talaj állapotok engedik.
Válasz atisgyulai #1511. hozzászólására3.-ban használtuk, a kések 75 cm-re voltak egymástól, és az egyik keréknyomon mentem visszafelé így jött ki jól.
Nincs már meg, eladtam a 920-ast lett helyette egy 550-es az meg nem bírta volna mozgatni így elment a portáról.
Válasz Tobszi #1510. hozzászólásáraKb. nekem is ennyire kellene. Sokallom a 3-at.
Először még kettő sem fog mélyen menni.
Azután ha lazul a dolog, majd mehet mélyebben, vagy gyorsabban.
Milyen fokozatban húzod?
Kések milyen távolságban vannak?
Hengert és vakondot nem gondoltál utána tenni?
Válasz atisgyulai #1504. hozzászólásáraÉn ezt: építettem annó a 920.3-as után. Itt, kötött réti talajban kb 45-55 cm-en untig elég volt neki, biztos hogy 3 kést meg se mozdított volna.
Válasz *** HM *** #1505. hozzászólásáraMondjuk egy ilyen?
Kis barkácsolással! Két szélső le (jó lesz tartaléknak), a vázat megcsonítani, hátra meg egy tarajos henger, orsós támasztással.
Vázat biztosan nem tépi szét Ivánka!