Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #1504. hozzászólására4 henger nem az optimális a mélylazitásra eleve pláne ha brutál tömör lent.
3 kés 50 60ra megfosatja a 7000kg 54 65 gumis nagyobb lovasokat is.
Nem feltétlen kell kínozni a 3 késsel ha csak a megszaggatás a cél végrevalahára.
Idén 2 kés nagy osztás vizeket ez levezeti máskor majd 3 kés akár 1 fokozattal gyorsabban....
Válasz *** HM *** #1503. hozzászólásáraAkkor ezt ki kell majd tapasztalni. Csak nem akarok nagyon mellényúlni a vásárlással.
Nehogy túl kicsi, vagy túl nagy legyen. 2 lenne az ideális szerintem, de azt meg nem nagyon gyárt senki. Csak ilyen házi készítésüek vannak. Az meg lehet olyan konstrukció, hogy többet árt a földnek, mint használna.
Megy az agyalás, hova, merre tovább.
Válasz atisgyulai #1501. hozzászólásáraNehezebb a 2 ahol nehezebb máshol meg nem.
5 késsel 60ra sokx könnyebb mint máshol sekélyebbre 3mal.
Időpont talajállapot meg kötöttség függő dolgok ezek.
Válasz Tomi81 #1496. hozzászólásáraGondolom ez azért jó, mert így nem megy a kerék a lazítotton.
Melyik késtipus a könnyebb húzású? Vagy inkább azt keressem amelyik nem hoz fel mélyről?
Válasz VMisi #1500. hozzászólásáraNehezebb húzni a hármat összevéve, mint a kettőt nagyobb szélességre állítva?
Ezt azért kérdezem, mert pl. a szántásnál a 2×40-et kb. olyan húzni mint a 3×30-at.
Vagy meg kell lenni a kések között egy bizonyos minimum távolságnak?
Válasz atisgyulai #1493. hozzászólásáraHát akkor inkább a kettő kihúzva kb a traktor kerék nyomára, és visszafelé megközölöd. Ha még soha nem volt lazítva elsőre biztos szar lesz csinálni, de a következő már lehet mehet 3késsel. De ugye a puding próbája az evés. Haver a 3késest a 82el húzta(nem tudom hány centin, meg mennyivel), nem a két késes 80cm-n azért meg-megkérdezi a 1025öst... Igaz mi olyan öt évente lazítunk (ha valahol látjuk, hogy megáll a víz akkor persze meghúzzuk) és csak kuki-forgó van, homok talajok vannak.
Válasz VMisi #1492. hozzászólásáraÉn olyan 40-50cm között gondoltam. Eketalp alá menni.
A "kicsiről" nincs kép, de ugyanez a váz, csak a szélső (tupanjac feliratos) vázrésszel kevesebb. És elölre középre tesz két kést, hátra meg semmit.
Akkor mi van, ha három késsel lenne(egy középen elöl, kettő meg hátul),de összébhúzva?
Hogy kisebb legyen a munkaszélesség. (LE miatt)
Válasz atisgyulai #1483. hozzászólásáraNem tudom, hogy milyen mélységben akarsz dolgozni, de ha csak szántás kiváltására úgy kb 30 centin, akkor az oldalsó szárnyak magasan vannak. Szárazban nem gond, de nedvesben már szárnyak nélkül nem jól dolgozik. Ha lehet ettől lejjebb tenni akkor ok.
A kés szöge jó, a vázmagasság még a kérdés. A két kés között és elől a felfogatásnál tud bedúrni.
Válasz atisgyulai #1490. hozzászólásáraMost nézem jobban.ezeken lehet húzgálni a késeket jobbra balra valamennyit.Akkor meg 3 késest kell venni ha egy a vázuk,és lehet variálni minden felé.Lehet rájössz elég 40 centire is lemenned akkor meg kell a 3 fog.Arra figyelj hogy melyik fogakkal akarják rád sózni mert a max 45 mélységű 100-al olcsóbb darabja.
Válasz mtz1221 #1487. hozzászólásáraNagyon köszönöm a segítséged!!!
Még agyalok egy kicsit ezen a lazító témán.
Kicsit furcsának érzem ezt a két késest. A váza ugyan olyan, két soros mint a nagyobbaké, csak hátra nem rakott fel kést, és így ott marad a hengerig egy nagy üres rész. Hogy ez jó vagy rossz azt nem tudom. Jó lenne olyan valakit találni aki használja. Majd rákérdezek van-e referenciájuk.
Mégegyszer köszi!
Inkább itt folytatnám, ne off-oljuk az MTZ-t.
Szóval eddig ott tartok, hogy megnéztem a lazítót az itteni forgalmazónál, és kértem ajánlatot rá. Ez ma egy hete volt, eddig semmi reakció.
A kinti árat azért szeretném megtudni, hogy legyen viszonyítási alapon. Alkudni a forgalmazónál, vagy megéri kimenni érte.
Fordító programmal írtam egy mail-t a gyártónak. Azt írták vissza, hogy magyarul nem tudnak, de nem zárkóztak el az üzlettől.
Eddig ennyire jutottam.
Most aratok, de ha végeztem, akkor többet tudok foglalkozni a témával.
Megtörtént az üzembehelyezés és már látszódnak az első hibák: a kopóalkatrész csak elméletben és a katalógusban 300as rádiuszú a valóságban kissebb és igy nem fexik fel. A másik a mélységállító kerék, ekkora tömegnél küzdelmes a tüskével állítás, csavarorsós megoldás kell. De amitől féltem(ez látszik is a vonórészen) a gumiba nam ér bele a tárcsás kerék.
Sziasztok! Van esetleg valakinek egy tervrajza 3 késes lazítóra? Heltihez hasonló felépítésűt szeretnék készíttetni egy lakatos ismerősömmel 820.1-es MTZ-hez. Homokon lenne húzva, rögtörő nélkül ugye.
Válasz rsandor #1470. hozzászólásáraVan itt homok kötött fekete föld igaz ez Szabolcsba van ! Van szíjjas is ez egy MTZ-50 gépes bácsika mondta akkor Román ekével szántotta vagy Ruszki eke ,már fene se tudja !
Ez 82 szürke fogja húzni ,az ami nem volt húzva tán a tészben 60-70cm kb ami kell 50-70 lóerő ,függ a földtől ,meg hol van az eketalp!
Eddig semmi se szakadt szét se a Maszek tárcsa se a Maszek Borona se a Leták Kombi ! pedig használom már elég rég ,igaz csak 6 hektáron de az is meg kell művelni ! Még a 40 eke se szakad szét
Válasz Szem Howkinsz #1471. hozzászólásáraszerintem nem érdemes 1 késessel körbe szaladgálni egy 82-essel. Nincs értelme szerintem. A barátom aki a videót feltöltötte, ő azt mondta hogy olyan 15-20 liter körül fogyott/ hektár, de nem nézte annyira pontosan meg! Azt mondta hogy nem nyomta a gázpedált csak félig, és így volt a fogyasztás ennyi.
Válasz conrad #1467. hozzászólásáraKöszi ,jó kis videó! Csak arra lennék kíváncsi ,mennyit fogyaszt egy MTZ-82 egykéses lazítóval,1 hektár földön?
30-50 liter közt
A barátom most készítettet egy altalajlazítót , neki mtz 80 -as van, igaz turbós, de vígan viszi a 2 késest. A kések közti távolság az 80 centiméter.
A cím ahol megnézheted, és kérdezhetnél tőle:
https://youtu.be/Ht6Z5WrJGas
Remélem hogy tudtam segíteni!
Érdemes megnézni másoknak is, mert elég tanulságos a videó.
Válasz Szem Howkinsz #1463. hozzászólásáraTényleg nehéz szülés volt, de megvan végre.
Minden kukorica vagy napraforgó sor közé állj be. Így 75cm ként fogsz menni
5 évente szokták
A mélység meg nem föld függő, tedd le fullra és járd át az összes földed.
1 késsel milyen szélességbe kell húzni?
50 cm vagy méterenként?
És 3 évente vagy évente ?
Köszönöm ,ez lesz ősszel az első lazításom !
Mélység az meg föld függő 30-80 cm közt
Válasz ND #1460. hozzászólására2 csavar van rajta egy 32 vagy 41 pontosan nem tudom,de 2 csak így fel tudom ,hajtani és nem szántom fel a határt ha oda megyek lazitani
Válasz ND #1459. hozzászólásáraMondjuk így kép alapján elég érdekes a kés felfogatása.
Egy csavar hogy tartja meg majd munka közben pozícióban??
Ha meg elpattan az az egy (biztosító)csavar, akkor a kés a földben marad?
2858 hozzászólás
Válasz csoppika #1507. hozzászólásáraDe igen. Annyira nem szimpi a mélységhatároló része.
Válasz atisgyulai #1504. hozzászólásáraHeltit nem néztél?
Válasz atisgyulai #1504. hozzászólására4 henger nem az optimális a mélylazitásra eleve pláne ha brutál tömör lent.
3 kés 50 60ra megfosatja a 7000kg 54 65 gumis nagyobb lovasokat is.
Nem feltétlen kell kínozni a 3 késsel ha csak a megszaggatás a cél végrevalahára.
Idén 2 kés nagy osztás vizeket ez levezeti máskor majd 3 kés akár 1 fokozattal gyorsabban....
Válasz atisgyulai #1504. hozzászólásáraEgyenes kés vége szögben le keskeny szár keskeny kés magas váz stb ha 50 alá akar menni az ember.
Válasz *** HM *** #1503. hozzászólásáraAkkor ezt ki kell majd tapasztalni. Csak nem akarok nagyon mellényúlni a vásárlással.
Nehogy túl kicsi, vagy túl nagy legyen. 2 lenne az ideális szerintem, de azt meg nem nagyon gyárt senki. Csak ilyen házi készítésüek vannak. Az meg lehet olyan konstrukció, hogy többet árt a földnek, mint használna.
Megy az agyalás, hova, merre tovább.
Mtz-vel, ki-mit huzigál?
Válasz atisgyulai #1501. hozzászólásáraNehezebb a 2 ahol nehezebb máshol meg nem.
5 késsel 60ra sokx könnyebb mint máshol sekélyebbre 3mal.
Időpont talajállapot meg kötöttség függő dolgok ezek.
Válasz Tomi81 #1496. hozzászólásáraGondolom ez azért jó, mert így nem megy a kerék a lazítotton.
Melyik késtipus a könnyebb húzású? Vagy inkább azt keressem amelyik nem hoz fel mélyről?
Válasz VMisi #1500. hozzászólásáraNehezebb húzni a hármat összevéve, mint a kettőt nagyobb szélességre állítva?
Ezt azért kérdezem, mert pl. a szántásnál a 2×40-et kb. olyan húzni mint a 3×30-at.
Vagy meg kell lenni a kések között egy bizonyos minimum távolságnak?
Válasz atisgyulai #1495. hozzászólásáraNem tudom milyen lehet középkötöttön dolgozni, de itt a kötöttbe szóba sem jöhetne.
Válasz Tomi81 #1498. hozzászólásárabiztos nem hülyeség, csak meglepődtem.
Akkor ott kapaszkodik a traki
Válasz 5465 #1497. hozzászólásáraJa. Tudom hülyeségnek tűnik, de ott van egy 10-15cm-es vízzáró réteg.
Válasz Tomi81 #1496. hozzászólására80 centi mélyen?
Válasz atisgyulai #1493. hozzászólásáraHát akkor inkább a kettő kihúzva kb a traktor kerék nyomára, és visszafelé megközölöd. Ha még soha nem volt lazítva elsőre biztos szar lesz csinálni, de a következő már lehet mehet 3késsel. De ugye a puding próbája az evés. Haver a 3késest a 82el húzta(nem tudom hány centin, meg mennyivel), nem a két késes 80cm-n azért meg-megkérdezi a 1025öst... Igaz mi olyan öt évente lazítunk (ha valahol látjuk, hogy megáll a víz akkor persze meghúzzuk) és csak kuki-forgó van, homok talajok vannak.
Válasz VMisi #1494. hozzászólásáraMTZ 920
Középkötött, szántott de nem lazított talajon.
Annyira engedném le fokozatosan, amennyit elbír.
Válasz atisgyulai #1493. hozzászólásáraMekkora géppel akarod húzni?
Az a gond az összehúzással, hogy akkor már nem viszi el a gép szélességét.
Válasz VMisi #1492. hozzászólásáraÉn olyan 40-50cm között gondoltam. Eketalp alá menni.
A "kicsiről" nincs kép, de ugyanez a váz, csak a szélső (tupanjac feliratos) vázrésszel kevesebb. És elölre középre tesz két kést, hátra meg semmit.
Akkor mi van, ha három késsel lenne(egy középen elöl, kettő meg hátul),de összébhúzva?
Hogy kisebb legyen a munkaszélesség. (LE miatt)
Válasz atisgyulai #1483. hozzászólásáraNem tudom, hogy milyen mélységben akarsz dolgozni, de ha csak szántás kiváltására úgy kb 30 centin, akkor az oldalsó szárnyak magasan vannak. Szárazban nem gond, de nedvesben már szárnyak nélkül nem jól dolgozik. Ha lehet ettől lejjebb tenni akkor ok.
A kés szöge jó, a vázmagasság még a kérdés. A két kés között és elől a felfogatásnál tud bedúrni.
Válasz atisgyulai #1490. hozzászólásáraMost nézem jobban.ezeken lehet húzgálni a késeket jobbra balra valamennyit.Akkor meg 3 késest kell venni ha egy a vázuk,és lehet variálni minden felé.Lehet rájössz elég 40 centire is lemenned akkor meg kell a 3 fog.Arra figyelj hogy melyik fogakkal akarják rád sózni mert a max 45 mélységű 100-al olcsóbb darabja.
Válasz mtz1221 #1487. hozzászólásáraNagyon köszönöm a segítséged!!!
Még agyalok egy kicsit ezen a lazító témán.
Kicsit furcsának érzem ezt a két késest. A váza ugyan olyan, két soros mint a nagyobbaké, csak hátra nem rakott fel kést, és így ott marad a hengerig egy nagy üres rész. Hogy ez jó vagy rossz azt nem tudom. Jó lenne olyan valakit találni aki használja. Majd rákérdezek van-e referenciájuk.
Mégegyszer köszi!
Válasz atisgyulai #1488. hozzászólásáraItt meg 1.37M+áfa. Két késsel. De szerintem a hámasból csíp le egyet.
Válasz mtz1221 #1487. hozzászólásáraBocs, megvan, megkaptam. Csak valamiért berakta a spam-ek közé!
Válasz atisgyulai #1485. hozzászólásáraAkkor írom ide.2 fogas nincs neki(de rendelésre lehet)3 fajta foggal kérhetőek 40/55/70 centi munkamélységű.Az 55 centis 3fogú két soros hidraulikás állítású tüskés hengerrel 3200 nettó.
Válasz atisgyulai #1485. hozzászólásáraJobban mondva tőled. A forgalmazó küldte tegnap.
Válasz mtz1221 #1484. hozzászólásáraNem jött semmi!
Válasz atisgyulai #1483. hozzászólásáraKüldtem az árat,megkaptad ??
Üdv!
Használ valaki esetleg ilyen lazítót?
Véleményekre lennék kiváncsi.
Illetve tud valaki forgalmazót a tököli székhelyű cégen kívül?
Válasz mtz1221 #1481. hozzászólásáraKöszi!
Válasz atisgyulai #1480. hozzászólásáraNa majd a napokba rájuk csörgög.
Válasz mtz1221 hozzászólására
Üdv!
Inkább itt folytatnám, ne off-oljuk az MTZ-t.
Szóval eddig ott tartok, hogy megnéztem a lazítót az itteni forgalmazónál, és kértem ajánlatot rá. Ez ma egy hete volt, eddig semmi reakció.
A kinti árat azért szeretném megtudni, hogy legyen viszonyítási alapon. Alkudni a forgalmazónál, vagy megéri kimenni érte.
Fordító programmal írtam egy mail-t a gyártónak. Azt írták vissza, hogy magyarul nem tudnak, de nem zárkóztak el az üzlettől.
Eddig ennyire jutottam.
Most aratok, de ha végeztem, akkor többet tudok foglalkozni a témával.
Válasz Full Random #1478. hozzászólásáraIgen, mert később zöldségkiemelésre is szeretném használni.
Válasz Marti Miklós #1476. hozzászólásáraEZ a kerék elővág a lazítókésnek?
Lefényképeznéd légyszi hátulról is, nem egyértelmű nekem hogy egyvonalban vannak-e.
Válasz madle #1475. hozzászólásáraKorábbi hozzászólásaimban feltettem ezt.
Megtörtént az üzembehelyezés és már látszódnak az első hibák: a kopóalkatrész csak elméletben és a katalógusban 300as rádiuszú a valóságban kissebb és igy nem fexik fel. A másik a mélységállító kerék, ekkora tömegnél küzdelmes a tüskével állítás, csavarorsós megoldás kell. De amitől féltem(ez látszik is a vonórészen) a gumiba nam ér bele a tárcsás kerék.
Sziasztok! Van esetleg valakinek egy tervrajza 3 késes lazítóra? Heltihez hasonló felépítésűt szeretnék készíttetni egy lakatos ismerősömmel 820.1-es MTZ-hez. Homokon lenne húzva, rögtörő nélkül ugye.
Válasz rsandor #1470. hozzászólásáraVan itt homok kötött fekete föld igaz ez Szabolcsba van ! Van szíjjas is ez egy MTZ-50 gépes bácsika mondta akkor Román ekével szántotta vagy Ruszki eke ,már fene se tudja !
Ez 82 szürke fogja húzni ,az ami nem volt húzva tán a tészben 60-70cm kb ami kell 50-70 lóerő ,függ a földtől ,meg hol van az eketalp!
Eddig semmi se szakadt szét se a Maszek tárcsa se a Maszek Borona se a Leták Kombi ! pedig használom már elég rég ,igaz csak 6 hektáron de az is meg kell művelni ! Még a 40 eke se szakad szét
Válasz Szem Howkinsz #1458. hozzászólásáraTàmkereket rakjàrà!
Válasz Szem Howkinsz #1471. hozzászólásáraszerintem nem érdemes 1 késessel körbe szaladgálni egy 82-essel. Nincs értelme szerintem. A barátom aki a videót feltöltötte, ő azt mondta hogy olyan 15-20 liter körül fogyott/ hektár, de nem nézte annyira pontosan meg! Azt mondta hogy nem nyomta a gázpedált csak félig, és így volt a fogyasztás ennyi.
Válasz conrad #1467. hozzászólásáraKöszi ,jó kis videó! Csak arra lennék kíváncsi ,mennyit fogyaszt egy MTZ-82 egykéses lazítóval,1 hektár földön?
30-50 liter közt
Válasz Szem Howkinsz #1469. hozzászólására És milyen talajon kell 50 lóerő,homok, vagy 50-es kötöttség????
Válasz JD 4630 #1466. hozzászólásáraKöszi és akkor 50 lóerő kell 50cm mélységre !
Válasz Tomi81 #1465. hozzászólásáraKöszi Tomi
Válasz Szem Howkinsz #1463. hozzászólásáraSzia!
A barátom most készítettet egy altalajlazítót , neki mtz 80 -as van, igaz turbós, de vígan viszi a 2 késest. A kések közti távolság az 80 centiméter.
A cím ahol megnézheted, és kérdezhetnél tőle:
Remélem hogy tudtam segíteni!
Érdemes megnézni másoknak is, mert elég tanulságos a videó.
Válasz Szem Howkinsz #1463. hozzászólásáraÁltalában amilyen mèlyen mèsz annyi a fogás is, tehát ha 50 cm mèlyre teszed fèl mèterenkènt mehetsz.
Válasz Szem Howkinsz #1463. hozzászólásáraTényleg nehéz szülés volt, de megvan végre.
Minden kukorica vagy napraforgó sor közé állj be. Így 75cm ként fogsz menni
5 évente szokták
A mélység meg nem föld függő, tedd le fullra és járd át az összes földed.
Válasz Szem Howkinsz #1462. hozzászólásáraOK. Már én is látom ☺
1 késsel milyen szélességbe kell húzni?
50 cm vagy méterenként?
És 3 évente vagy évente ?
Köszönöm ,ez lesz ősszel az első lazításom !
Mélység az meg föld függő 30-80 cm közt
Válasz ND #1460. hozzászólására2 csavar van rajta egy 32 vagy 41 pontosan nem tudom,de 2 csak így fel tudom ,hajtani és nem szántom fel a határt ha oda megyek lazitani
Válasz ND #1460. hozzászólásáraKözépső képen látszik a hátsó csavar
Válasz ND #1459. hozzászólásáraMondjuk így kép alapján elég érdekes a kés felfogatása.
Egy csavar hogy tartja meg majd munka közben pozícióban??
Ha meg elpattan az az egy (biztosító)csavar, akkor a kés a földben marad?
Válasz Szem Howkinsz #1458. hozzászólásáraVégre megszületett!
Elég nehéz szülés volt.
Kb annyi kihordási idővel mint az elefántoknál
Használd egészséggel!