Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bandigh #1206. hozzászólásáraNagyon tetszenek ezek a kések nekem a terradignek sokkal kevesebb a szöge ezek a kések jobban meg vannak törve.a terradiget nem tudom milyen nehéz huzni de szerintem ezt se lehet vészes a kés formái miatt.ennek a kés szárai milyen vastagok?
Válasz VDénes #1194. hozzászólásáraNálam 75cm-es az osztás. A kés nyomában elővágótárcsa híján így is eléggé bolygat, fölösleges az 50cm-es osztás. Ekkora papuccsal 25cm-től már teljesen használható.
Azért hasonlítottam a framest-hez, mert ott is egyenes a kés, széles papucs van rajta, nem kever, inkább csak emel. Az oldalra hajtott késnek őszintén szólva nem tudom hogy mennyi jelentősége van, de nem akartam bevállalni, hogy esetleg nem lesz az igazi. Inkább az egyenes váz miatt jobb szerintem mint a többi.
Nekem pl. ez is tetszik:
https://www.machinio.com/listings/21093536-he-va-sub-tiller-eco-3-00-in-klein-bunzow-germany
Szerintem hasonló munkája lehet mint az agrisemnek.
Válasz lakatos gabesz #1204. hozzászólásáraVonóerőigény nem vészes, frankón felhúzza a földet a vázig még ha nem teszed le mélyre is, csak pont ezért a nagyon ragacsosban van olyan hogy bedugul. De normális talajokon nem csinálja.
Válasz VDénes #1195. hozzászólásáraNálunk volt csinált középmély lazító V elrendezéssel de nem tudtuk rendesen leengedni mert alacsonyan volt a húzópontja, se ígyis bedúrt árpatarlóban nem ment el a föld közte hanem tolta a váz egy idő után. Kétsorba rakott kés a jobb, még az is beragad ha nyers.
Válasz csoppika #1191. hozzászólásáraKöszönöm.
Szárazon vagy már eső után húztad?
Bár nekem van rajta szárny de nem akkora mint ami az Agrisem féléken. De már látom hogy tavasszal is kell majd alapművelést csinálni mert nem tudom csinálni a sár miatt. Fagy meg ki tudja hogy lesz. Lehet egyben csonttá fagy minden. Nem merek arra alapozni. Inkább érdeklődöm most. Tavasszal nem szeretem már a kutyulást.
Válasz Vadmalac #1192. hozzászólásáraAhogy nézem a framest meg az agrisem nem igazán hasonlít.
Lehet érdemes lenne gyártani egy olyan késrendszert is sekély melóra. Vajon az agrisem kés 50 cm-es osztásban 15-20 cm-en használható lenne? Vagy tehetem 70re is a késtávot? Akkor is tudná a 20 cm mélységet?
Válasz VDénes #1190. hozzászólásáraNekem Agrisem rendszerű van, 35cm széles papuccsal. Azt van értelme húzni annyin is. Valamennyivel persze a kések között sekélyebben reped át, kb. 5-8 cm-rel emel ott sekélyebben. Aminek szerintem nagy jelentősége van, hogy ha egy vonalban vannak a kések, akkor egyszerre emeli a talajt mindkét oldalról. Lehet, hogy a V-alakú váz ebből a szempontból kicsit hátrány, de ez csak egy gondolat.
Válasz VDénes #1190. hozzászólásáraNekem helti van (2x70), 40 centin mentem búza alá, szerintem nem dolgozza át... (látszólag ugyanúgy megemelte) Bár nem néztem...
Ha 3 nappal ezelőtt érdeklődsz, teszteltem volna...
Akinek van Ecolaz vagy Fralaz van aki húzza 25 cm környékén? Átdolgozza a teljes szelvényt? Tavasszal lehetne vajon "grúberezni" vele, ha nem akar az ember kavarni?
Sajnos most még megpróbálni sem tudom olyan sár van :D
De lenne idő gyakorloni a télen egy másfajta lazítókés gyártásán, ha a Framest nem működik. Lényeg, hogy tavasszal már nem akarok lentről fentre kutyulni földet.
Válasz csoppika #1185. hozzászólásáraNem hanem a késszár vastagságára a terradigesnek 35mm vastag viszont láttam a kühne ktl-k könnyü talajlazitó változatba a kések mintha véknyabbak lennének.már késszárat rajzoltam ki magamnak csak vastagságra lennék kiváncsi.magamnak akarok csinálni majd a 4630-ashoz egy 5 késest!
Válasz AJ #1170. hozzászólásáraA4es lapot tudok nyomtatni,rossza szemem ezért poszter nyomtatással szoktam megoldani a nagyítást.
Altalajlazító, grubber? Mtz82re
Rövidtárcsát miért nem javaslod házilag?
Köszi!
a hegesztett kivitel kb 600Mpa szakitószilárdsággal bír, a pántolt, u kengyeles is hasonló zakitószilárdságot tud, ha csavarozott akkor akár, a másél szeressét is ennek az értéknek
Uraim! Egy talajlazitót szeretnék késziteni olyat mint a vogel noot terradig vagy mint a maschio artiglio és olyan kérdésem lenne hogy a kés szárak felfogó lemezét ha hegeszteném a vázhoz mint a képen láthatót ahoz mi a véleményetek arra gondoltam nem csavaroznám hanem fix lenne 100x100x10mm zártszelvényre és a be fogadó lemezek 20mm vastagságúak lennének 3 késes lazitó lenne 50cm kés osztással és 130 cm munkaszéleségü lenne.válaszotokat előre is nagyon köszönöm! Üdv Gábor
Szeretnék csinálni egy altalajlazítót.
Van itt olyan aki hajlandó megosztani rajzot róla? dwg,pdf bármi jöhet. Lehet privátban is.
Ne keljen már elmennem ismerőshöz lemérni főleg ilyen időben.
Válasz sixx #1159. hozzászólásáraa szépséghiba az omikronon, h vizszintes kiosztású a furatolás a vázon ill. a késeken., mig a ripuntatore talajtörő lazitóké ugymond függöleges
2858 hozzászólás
Válasz bandigh #1206. hozzászólásáraNagyon tetszenek ezek a kések nekem a terradignek sokkal kevesebb a szöge ezek a kések jobban meg vannak törve.a terradiget nem tudom milyen nehéz huzni de szerintem ezt se lehet vészes a kés formái miatt.ennek a kés szárai milyen vastagok?
Válasz VDénes #1194. hozzászólásáraNálam 75cm-es az osztás. A kés nyomában elővágótárcsa híján így is eléggé bolygat, fölösleges az 50cm-es osztás. Ekkora papuccsal 25cm-től már teljesen használható.
Azért hasonlítottam a framest-hez, mert ott is egyenes a kés, széles papucs van rajta, nem kever, inkább csak emel. Az oldalra hajtott késnek őszintén szólva nem tudom hogy mennyi jelentősége van, de nem akartam bevállalni, hogy esetleg nem lesz az igazi. Inkább az egyenes váz miatt jobb szerintem mint a többi.
Nekem pl. ez is tetszik:
https://www.machinio.com/listings/21093536-he-va-sub-tiller-eco-3-00-in-klein-bunzow-germany
Szerintem hasonló munkája lehet mint az agrisemnek.
Te amúgy hogy állsz a tiéddel?
Válasz lakatos gabesz #1204. hozzászólásáraVonóerőigény nem vészes, frankón felhúzza a földet a vázig még ha nem teszed le mélyre is, csak pont ezért a nagyon ragacsosban van olyan hogy bedugul. De normális talajokon nem csinálja.
Válasz Claastra. #1196. hozzászólásáraOldal kés vajon van hozzá? Pont jó lenne az én grúberomra
Válasz bandigh #1199. hozzászólásáraa dondi késtipúsa a terradiges változattól könnyebb huzni?
Válasz Claastra. #1202. hozzászólásárahannoverben ők is kiállítottak,5 késes dragon nevű 3800juróhttp://www.mbv.rs/mehanizacija/setvospremac-zmaj-lion-plus-4/
Válasz Claastra. #1201. hozzászólásáraja a második egy 20-assal drágább
Válasz atisgyulai #1200. hozzászólására7x40,egy 170-180-as gépnek szerintem jó
Válasz Claastra. #1196. hozzászólásáraEzt én is néztem. Milyen késtávolságba kellene ezt tenni?
Vagy én még ezt néztem. Talán picit erősebb,meg 10 centivel mélyebbet tud, csak a felfogatása nem igazán tetszik.
Válasz Vadmalac #1189. hozzászólásáraA dondi méretezése az strapabírónak tünik. Eddig
Válasz VDénes #1195. hozzászólásáraNálunk volt csinált középmély lazító V elrendezéssel de nem tudtuk rendesen leengedni mert alacsonyan volt a húzópontja, se ígyis bedúrt árpatarlóban nem ment el a föld közte hanem tolta a váz egy idő után. Kétsorba rakott kés a jobb, még az is beragad ha nyers.
Válasz Claastra. #1196. hozzászólásáraEz komoly
Mérete megvan ennek? Milyen gerendásra jó?
Válasz VDénes #1194. hozzászólásáraÉn ezzel szeretném megoldani a középmélylazitásthttp://webshop.axial.hu/alkatresz/vegyes-talajmegmunkalo/melylazito-szar-07-000-0977-00.html
Válasz csoppika #1191. hozzászólásáraKöszönöm.
Szárazon vagy már eső után húztad?
Bár nekem van rajta szárny de nem akkora mint ami az Agrisem féléken. De már látom hogy tavasszal is kell majd alapművelést csinálni mert nem tudom csinálni a sár miatt. Fagy meg ki tudja hogy lesz. Lehet egyben csonttá fagy minden. Nem merek arra alapozni. Inkább érdeklődöm most. Tavasszal nem szeretem már a kutyulást.
Válasz Vadmalac #1192. hozzászólásáraAhogy nézem a framest meg az agrisem nem igazán hasonlít.
Lehet érdemes lenne gyártani egy olyan késrendszert is sekély melóra. Vajon az agrisem kés 50 cm-es osztásban 15-20 cm-en használható lenne? Vagy tehetem 70re is a késtávot? Akkor is tudná a 20 cm mélységet?
Válasz Vadmalac #1192. hozzászólásáraAz tény, a szárnyassal több esély van, nekem nincsen rajta...
Válasz VDénes #1190. hozzászólásáraNekem Agrisem rendszerű van, 35cm széles papuccsal. Azt van értelme húzni annyin is. Valamennyivel persze a kések között sekélyebben reped át, kb. 5-8 cm-rel emel ott sekélyebben. Aminek szerintem nagy jelentősége van, hogy ha egy vonalban vannak a kések, akkor egyszerre emeli a talajt mindkét oldalról. Lehet, hogy a V-alakú váz ebből a szempontból kicsit hátrány, de ez csak egy gondolat.
Válasz VDénes #1190. hozzászólásáraNekem helti van (2x70), 40 centin mentem búza alá, szerintem nem dolgozza át... (látszólag ugyanúgy megemelte) Bár nem néztem...
Ha 3 nappal ezelőtt érdeklődsz, teszteltem volna...
Akinek van Ecolaz vagy Fralaz van aki húzza 25 cm környékén? Átdolgozza a teljes szelvényt? Tavasszal lehetne vajon "grúberezni" vele, ha nem akar az ember kavarni?
Sajnos most még megpróbálni sem tudom olyan sár van :D
De lenne idő gyakorloni a télen egy másfajta lazítókés gyártásán, ha a Framest nem működik. Lényeg, hogy tavasszal már nem akarok lentről fentre kutyulni földet.
Válasz lakatos gabesz #1186. hozzászólásáraA cugos késfelfogatás alulméretezett. 2 gépről tudok, mindkettőnél szakadtak. Erősebbre kellett csináltatni.
Válasz csoppika #1187. hozzászólásáraEgyenlőre még nincs róla képem!
Válasz lakatos gabesz #1186. hozzászólásáraA johnnyról tehetnél már fel képet...
Válasz csoppika #1185. hozzászólásáraNem hanem a késszár vastagságára a terradigesnek 35mm vastag viszont láttam a kühne ktl-k könnyü talajlazitó változatba a kések mintha véknyabbak lennének.már késszárat rajzoltam ki magamnak csak vastagságra lennék kiváncsi.magamnak akarok csinálni majd a 4630-ashoz egy 5 késest!
Válasz lakatos gabesz #1183. hozzászólásáraA kés forma ugyanaz mindnél. Gondolom arra lennél kíváncsi, hogy a váz mit tud?
Válasz csoppika #1182. hozzászólásáraEgyáltalán nem koppintás akar lenni!!!
Válasz csoppika #1182. hozzászólására??
Válasz lakatos gabesz #1181. hozzászólásáraAhogy látom ez is "koppintás"...
Használ valaki kühne ktl lazítótt?
Válasz Sötét Paraszt #1179. hozzászólásáraEbből már semmit. De azért megpróbálhatod, hátha ügyesebb vagy.
Válasz Bárány #1178. hozzászólásáraKöszi.
Ebbő vajh mit engednek?
Válasz Sötét Paraszt #1177. hozzászólásáraNincs, de tudok árat:
Csőpálcás hengerrel nettó 1,01 milla, másik, RH-nak nevezett hengerrel nettó 1,2 milla.
Akinek van kis 3 késes framest ecolaz mennyié vette?
Válasz csoppika #1175. hozzászólására50cm ?
Köszi valahol azt mondták 60-70cm
Válasz Gabesz 01 #1174. hozzászólásáraOlyan szélesen, mint amilyen mélyen húzod, kb...
Egykéses mélylazítóval milyen szélességben kell menni?
70cm vagy 1m ?
Vagy bármennyi jó?
köszi
Válasz Muskátliszájú #1172. hozzászólására"Rövidtárcsát miért nem javaslod házilag?"
Mert nem tudod olcsóbban legyártani, és egy átlagos lakatosnak komoly feladat.
Válasz AJ #1170. hozzászólásáraA4es lapot tudok nyomtatni,rossza szemem ezért poszter nyomtatással szoktam megoldani a nagyítást.
Altalajlazító, grubber? Mtz82re
Rövidtárcsát miért nem javaslod házilag?
Köszi!
Válasz AJ #1170. hozzászólásáraMiért nem?
Hali!
Nagyobb nyomtatóval kellene nyomtatni, vagy csak részleteket.
Rövid tárcsáról nincs rajzom, azt házilag nem javaslom gyártani.
Válasz AJ #1168. hozzászólásáraköszia rajzokat!
Esetleg megtudnád mondani hol tudom vastagítani a rajz konturjait,mert kinyomtatva nem látszik semmi.
Továbbá van rövidtárcsáról ilyen rajzod ,amit 82 es mtz visz.?
Köszi előre
Hello Myrrdin!
Mellékelve küldök 2 rajzot pdf-ben, többet gyártottunk már ezekből házilag, esetleg dwg-t is tudok küldeni privát emilre.
Jó munkát hozzá!
Üdv: AJ
a hegesztett kivitel kb 600Mpa szakitószilárdsággal bír, a pántolt, u kengyeles is hasonló zakitószilárdságot tud, ha csavarozott akkor akár, a másél szeressét is ennek az értéknek
Válasz *** HM *** #1165. hozzászólásáraLehet az lesz akkor csavaros
Válasz lakatos gabesz #1164. hozzászólásáraSztem csavarozóst csinálj
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1163. hozzászólásáraEzért érdeklödöm nem szeretném elkapkodni minden épitő jeleggü hozzá szolást elfogadok.köszönöm
Válasz lakatos gabesz #1162. hozzászólásáraVarrat melletti törésveszély elkerülése miatt csinálják csavarozósra egyes tipusokat szerintem!
Uraim! Egy talajlazitót szeretnék késziteni olyat mint a vogel noot terradig vagy mint a maschio artiglio és olyan kérdésem lenne hogy a kés szárak felfogó lemezét ha hegeszteném a vázhoz mint a képen láthatót ahoz mi a véleményetek arra gondoltam nem csavaroznám hanem fix lenne 100x100x10mm zártszelvényre és a be fogadó lemezek 20mm vastagságúak lennének 3 késes lazitó lenne 50cm kés osztással és 130 cm munkaszéleségü lenne.válaszotokat előre is nagyon köszönöm! Üdv Gábor
Szeretnék csinálni egy altalajlazítót.
Van itt olyan aki hajlandó megosztani rajzot róla? dwg,pdf bármi jöhet. Lehet privátban is.
Ne keljen már elmennem ismerőshöz lemérni főleg ilyen időben.
30mm vas elég lesz?
Válasz sixx #1159. hozzászólásáraa szépséghiba az omikronon, h vizszintes kiosztású a furatolás a vázon ill. a késeken., mig a ripuntatore talajtörő lazitóké ugymond függöleges
Válasz JOSEY #1158. hozzászólásáraNekem a kettes van.