Hirdetés
Fórum
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Szántóföld árak Magyarországon új
- Használtgép-piac új
- Alkatrész új
- Hamisított kínai láncfűrész és egyéb minden láncfűrész új
- Használt szántóföldi permetező új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Tárcsák új
- Búza gyomirtása új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
503 hozzászólás
Válasz #52. hozzászólásra
Rozsdamaró kell rá,gyorsabban fényesedik...
Válasz #47. hozzászólásra
Üdv, még annyit fűznék hozzá hogy a kasza ujjak és pengék valószínűleg rozsdásak, ekkor nem akarja még vágni, mert nem csúszik a fű,hanem akad, de nemsokára a fű kifényezi,koptatja. Eleinte csak szép lassan.
Ha végeztél a munkával javaslom olajozd le a pengéket és az ujjakat, nem rozsdál be és jövőre sokkal könnyebb lesz a munkád.
Ugyan ez volt az önjáró nagy fűkaszánál is ha nem olajoztad meg, nagyon sokat dolgoztam E-301 géppel, pedig ott a vágó szélesség 3,80 méter volt.:)
Válasz #47. hozzászólásra
Válasz #47. hozzászólásra 5000 m2? Kézi kasza, két méteres rendet vágsz vele, megvan egy nap alatt.
Válasz #48. hozzászólásra
Köszönöm. Neked mi volt a bajod amúgy az MF 70-essel? Vagy mire kell rajta figyelni, ha ilyet vesz az ember? Bírja az igazán sűrűt vágni? Esetleg más típust érdemes választani?
Válasz #47. hozzászólásra Szerintem 2ütemü traktor kell annak nincs külön olajozása.Az alternáló kaszának fordulat kell. Nézd meg ezt http://www.youtube.com/watch?v=G-R-sKLfkik vagy ezt http://www.youtube.com/watch?v=vZHDS3O1EhU
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy van egy 5000 négyzetméteres területem, amit ritkán tudok lenyírni, és már eddig is sokat szívtam vele, nem találtam a megfelelő megoldást (fűnyíróval reménytelen). Ráadásul lejtők, ferde részek is vannak rajta.
Namost: vettem tavaly egy önjáró alternáló kaszát, 5 lóerős, négyütemű motorral. Tavaly még csak-csak. De idén későn kezdtem neki a terület rendbetételnek (2 hete), és egyszerűen nem bírok vele. A videókon mindig olyan ritkás, puha fűben mennek az alternálók után élveteg tekintettel, hogy röhögök kínomban, na az enyém nem ilyen: a gazos fű nálam 70 cm magas és irdatlan sűrű. A gép önjáró része amúgy bárhol felmegy, de a kasza állandóan megszorul, nem bír vágni (amúgy ékszíjas hajtású). Ja és a ferde részeken még szerintem a motor is beteg, gyanúsan füstöl, nem kap kenést, olyankor elgyöngül. Hihetetlen, mit vacakolok vele, már teljesen kivagyok idegileg.
A kérdésem a következő: egy erősebb alternáló kasza bírhat-e ilyen területtel? Lehet-e egy komolyabbal, mondjuk egy 7 lóerőssel ilyen sűrű, elvadult füvet vágni, ami ráadásul alul be van nőve valami tekeredő, fehér virágú gazzal, vagy ezzel semmi nem bír? És jó lehet-e erre az MF 70-es, vagy modernebb osztrák, német, olasz gép kell (bár ezek nekem eszméletlen drágák). Mi a megoldás? Aki tud, segítsen! Köszönöm.
Válasz #45. hozzászólásra Őszinte részvétem!!Nekem is volt egy de örültem,hogy el vitték!!!!!!!!!!Valószínű,hogy a váltóból szivárog az olaj elöl van egy nívó pálca ott meg tudod nézni mennyi olaj van benne,ha kell tölts rá(váltó olajat). Más olaj nincs benne. Mert a motorja két ütemű!!Amúgy erőre nincs vele probléma,csak sokat eszik!!!
Tiszteletem mindenkinek!
Sok sok kérdésem lenne de most kezdő vagyok.
Nemrégiben be újítottam egy MF 70 re.
Nagyon tetszik erős és megbízatható a gép.
Vannak kisebb gondjaim.
Olajszivárgást érzékeltem a gép berántó része alatt ahol a kerekek tengelye van.
Nem nagy szivárgás de engem zavar és nem értem mi szivárog.
Kérdés még hogy milyen olajat vegyek bele?
Alkatrészeket nagyon nem találok hozzá.
Ki hol szerzi be az alkatrészeket.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Kiss
Válasz #41. hozzászólásra
Üdv meg kellene nézni agrokernél ,orosz vagy a mf-70-es kaszán is ilyen van ebből van kétféle ami támaszkdik a talpon az hoszabb mert a nádon van szegecselve rövidebb és hoszabb vagy lemez támasztással van megoldva mint pl.önjárókaszáknál aza méret is jó .
Válasz #39. hozzászólásra
Itt próbáld meg
http://www.faie.at/Landmaschinenteile/Maehwerksersatzteile/Maehmesserklingen-Nieten/Maehmesserklingen/
Sziasztok !
Zipper alternáló kaszát (zi-bm 870 eco) használ valaki , érdekelnének a tapasztalatok !
Sok helyen árulják de nem sok infó van róluk. Az ára viszont elég kedvező!
Megszívat ez a kép!
Az előbb lemaradt a kép!
Tudna valaki segíteni abban,hogy a Husqvarna és Honda gyártmányú alternáló fűkasza pengéit kicseréljem,mert nem vágja a füvet rendesen.Sokat lett köszörülve addig míg megvettem .Méretek: orr:6-10mm, talp:45mm ,felfogató lyukak távolsága:30mm ,a magassága:75mm. 18db kellene belőle.Hol lehet beszerezni? Nézegettem már Veb áruházak lapjain,de nem találkoztam vele .Nem mostanában gyártották--10-15 éve. A gép így néz ki!
Hello!
Nyáron vettem egy Rasant alternáló kaszát/2méteres/ a vágószerkezet beállításához kérném a segítségeteket!
Sziasztok valakit nem érdekel egy traktor után csatlakoztatható 2 m munkaszéleségű alternáló fűkasza ami jó állapotban van
85 ezer forintért
Ha valakit érdekel írjon kiralykori@freemail.hu
vagy 0630-941-4042
Válasz #35. hozzászólásra
Ilyen, vagy ehhez hasonló profi kézivetőgépet én is akarok venni. Ezzel a pannongépessel elégedettek vagytok?
Ez a kanalas rendszerű gép a laposmagvakat (görögdinnye) jól veti, vagy inkább a szalagosak a jobbak?
Egyébként nem is gondoltam, hogy vetésre is használhatnám az MF-et. Én kézzel akartam volna tolni, de biztos izzasztó lehet, ha ti is inkább géppel nyomjátok.
Válasz #34. hozzászólásra
Nekünk van kettő, az egyik új korától nálunk van. A kaszát szereti szakítani, mert a kaszafej furata miatt a sínt elvékonyítja. A kaszarángatóba már kellett új bronzt esztergáltatni, de lehet hogy ment olaj nélkül is. Apám töltésoldalt vágott vele, szögben tartva lehetséges. Kétütemű, így mindig van a motornak kenéseEgy nap 3 ha-t lehet levágni vele kb 20 l. benzinnel.
Válasz #33. hozzászólásra
Olyan helyeken használnám ahol a nagygéppel nem férek el. Tanyaudvaron a gépek között, kerítés mellett, töltés oldalán.
Arra lennék még kíváncsi, hogy lejtőre merőlegesen nem oldalazik le? Egyéb munkákra mennyire alkalmas? 4ha dinnye sorközét meg lehet vele művelni? Bírja az egész napi gyűrődést?
Válasz #30. hozzászólásra
Csá
Jó kis strapabíró gép. De szerintem gyors. Alternáló kaszával ha dudvát akarsz vágni akkor nem egy jó választás, mert gyorsan megy és akkor valamit elhagy. Mondjuk lucernába szépen dolgozik. Elég jól bírja a gyűrődést nem törik könnyen. Ha lehetne benne a sebességet csökkenteni akkor első osztályú gép lenne. Mi 120ért vettük 7 éve, azóta nem volt hozzányúlva, mi forgódobos adapterrel használjuk.
Szia!Ismerösömnek van és csak jó véleményt mond a gépröl,sokat használja.Ö 160e-ért vásárolta kb.1,5 éve és csak 1 festést csinált rajta.Udv.
Senkinek nincs semmi tapasztalata az MF-70-es gépről?
Biztos mindenki elfoglat. Én is majdcsak non-stop dolgozok. Örülök ha rátudok pillantani a fórumra.
MF-70-es mennyire megbízható szerkezet?
Mik a gyengéi?
Az alternáló kaszája mennyire strapabíró?
100-200eft körűl árulják. Megéri az árát?
Válasz #26. hozzászólásra
Terra T-20-hoz hogy lehet alternáló fűkaszát csatlakoztatni,nincs rajta TLT kihajtás?
Válasz #11. hozzászólásra
Nekem egy kb.40.éves német traktorról ledobott alternáló kaszám van,minta alapján most kaptam kést hozzá Győrbe a ZSENÁK. mg gépkereskedónél. Ha érdekel k
üldj egy mintát postán a címemre és megkérdezem a srácot. vagy hívj a 06-20-4801422.
Géza
Szeretnék terre t20 ashoz venni fükaszát
Azt szeretném kérdezni hogy Terra t20-as alternáló fűkaszába milyen/mennyi hajtóműolaj kell?
lehet valahol szerintetek alternáló kaszát bérelni????
Remélem most sikerülnek a képek.
Szevasztok!
Szereztem egy alternáló kaszát,és szeretnémmunkára fogni.Abban kérném a segitségeteket,hogy az álló pengéket hol kell élezni(a képen jelölt helyen?),és mivel célszerü?
Menyit kell mozogni a késeknek?
Válasz #21. hozzászólásra
Csucson tul 10mm kel járjon.
A kés és az állópenge között 0,3-1mm.
Válasz #13. hozzászólásra
a kes bealitas nem jo. ugy kel bealitani mint a kombajnak a keseit csucstol csucsig,jarjon a kes.
Válasz #19. hozzászólásra
Josey.
Válasz #18. hozzászólásra
ilyenekről még nem hallottam. ki forgalmazza?
Én az alternatív fűkaszát javasolnám.
Márkák: pl. Ketske, Birkha, Louu...
Válasz #16. hozzászólásra
Ékszijas jo föleg ha dupla vagy tripl 13-17mm ékszij hajtja. A dupla késesek jobbak mert nem tömődik el de lucernának a egykéses alternáló kiváló mert jól lehet állitani a tarló magaságot és sokka hamarab sarjad utána mindha valami mrotáciossal vágnád. Probléma akkor van ha ledőlt a lucerna akkor csak szembevágva lehet menni. Üzemanyag is kevesseb kell mint a rotációs kaszának.
Sziasztok!
Segitséget kérnék tőletek,h. milyen kaszát vegyek.
Általában lucernát vágok vele.Néztem egy pár fajtát,de mint tapasztaltam, általánosságban csak ékszíjast találtam.
Köszike segítségeteket!
Sziasztok!
Sziasztok!
Az alternáló kaszának kell egy jó nagy sebesség,hogy aláfusson a rendnek.dolgozik az szépen!
Válasz #13. hozzászólásra
Mi sokáig szarakodtunk egy duplakéses alternáló kaszával de eldobtuk a francba. A dobos/tárcsás gépek olyanok az alternálóhoz képest mint az ürhajó és a gőzgép. Valaki itt irta, hogy az alternáló azért jobb mert egyenletesebben hagyja el a rendet. Igen elméletileg de a gyakorlatban sajnos nagyon dugul és van, hogy métereken keresztül tolja maga előtt a rendet.
Hello
szeretném megkérdezni hogy valaki ért -e az altrnáló fűkaszához mert nekem van egy t4k után való csak az a baj hogy mindig eltörik rajta valami( merevítő,a távtartó,a tengely ) ha valaki tudna adni egy pár jótanácsot megköszönném
Válasz #4. hozzászólásra
De a kombájn nem füvet vág!
Üdv.! Mennyire ismeritek a lóvontatású fűkaszát? Lehet-e pengét venni hozzá,vagy jó-e hozzá valami más kaszáé? Van egy kisdarab lucernám meg egy épített kistraktorom és nincs rajta TLT és megoldani sem lenne egyszerű,ezért gondolkodnám egy ilyen kaszába.
Kaszás az azért érdekelne hogy a füvet menyire jól vágja ugyanis nem csak lucernát akarok vágni vele?!Tudnál képet küldeni a te kaszádrol?mal: menyus02@citromail.hu
igen amiröl irtál az a ZT-152 alternáló fűkasza (megvan a TZ-4k-14/B gépkönyvünk is ott láttam )régebben volt egy vadonatúj hirdetve az expresszen azt hiszem megvan a száma is 90et kért érte a tulaj de még várok egy kicsit hátha találok gyári 3pontost!
Szerintem jó az alternáló kasza csak meg kell vele tanulni dolgozni. Nekem van egy eladó de 3 pontra átt kellene alakítani mert TZ-4K után való. Én azzal használom 152cm széles de szinte észre sem veszi, hogy mögötte van. Elösször én is szoptam vele rendessen de mostmár nagyon megy vele a munka. Még egyetlen pengét sem törtem el rajta. Az alternáló kaszánál nincs rejtett hiba mig a dobos kasza televan vele. / hajtásház, dobok / De ha új dobost veszel és vigyázol rá akkor bíztossan sokáig jó lessz, de ilyen kevés munkáért felesleges venned szerintem. Nézzél egy jó ujjasat 80-100 körül.
Ahogy látom, nálad igazából 2 lehetőség jöhet számításba, egyrészt az alternáló, amelyből ha tudsz sűrű ujjosztásút próbálj venni, de nézd meg az alsó pengék állapotát is. Másik lehetőség az ún. tárcsás kasza, amelynél kb. 40 cm-es kisdobok vannak. A 30 LE 4 tárcsát elvisz. A dobos kaszák a traktorodhoz nagyok.
Azért a kombájnál másabb nekünk van egy de az nagy nulla! Régen sokat használtuk pl herekaszálás udvarkaszálás és az idő múlásával úgy szétkopott,hogy mostmár egy métert kaszálnánk vele akkor azonnal törik valahol! De ha kifogsz egy jó állapotút és nem sokat használod akkor vehetsz én nem akarlak lebeszélni róla,csak leírom a saját tapasztalatunkat vele!
mindkettönek van elönye és hátránya kezdjük az alternáloval:elönye a széles rend és az aránylag olcsóság hátránya ha nincs pontosan beállitva nem vág rendesen ,ha elkap egy vakondurást tördeli a pengéket stb...
a dobkasza elönye gyors pontos munka hátránya hogy még a kistraktorhoz is kb 300.000ft-ba kerül és vastag rendet csinál ami lassabban szárad ki igy nagyobb az esélye az megázásra is!
Szia!Egy Feng-shou 254 kistrakim van jelenleg 29Le-ös ez már a sokadik trakim hobbiból veszem őket felujitással foglalkozom,igazábol pár portám van a másik hobbim a nyultartás nekik akarok takarmányt elöállitani én azt hallottam hogy megbizhatatlanok ezek a tipusu kaszák.De ha azt nézzük hogy a kombájnok a mai napig ezt a technologiát használják az hogy széles rendet csinál valahol elöy is ugyanis igy lényegesen hamarabb szárad meg a rend vagy rosszul gondolom?