Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz boldizsár1988 #1620. hozzászólásáraTalajtakarásos parlagnak kell lenni. Fekete ugarra még talán az alap támogatások se járnak. HMKÁ 6 minimális talajborítás. Tar10-et írtatok? Amúgy mi az aöp vállalásod?
Válasz Igazi Földönfutó #1619. hozzászólásáraszálas fehérjéhez kérték a képet? azt hol kell bejelenteni, hogy lekaszáltad? vagy honnan tudták, hogy kaszáltál, és kérniük kell képet?
Válasz Gonzo03 #1618. hozzászólásáraMúlt héten pillangós szálas területről kértek fényképfelvételt,mert az övékről nem látszik,hogy le lett kaszálva.Meg volt határozva milyen pozicióból készüljön a kép.Nem nagyon lehet kamuzni most már.
Válasz mihaszna #1617. hozzászólásáraAmikor belekötnek az élő fába ellenőrzéskor, műholdról nézik azt is mikor fingasz a föld szélén, bejelentés nélkül megjelennek ellenőrizni stb stb, én nem aludnék nyugodtan azzal hogy a gazdasági naplóba kaszálás, kézi forgatás, kazal a rakás, vagy ömlesztett hazahordás van speniterrel, ellenben csak lezúztad a területet.
Válasz Gonzo03 #1614. hozzászólásáraÉs csak bálázásal lehet be gyűjteni a kaszálékot?
50-100 éve nem volt bálázó gép de állítom hogy több szalmát, szénát hordtak be a földekről mint most.
Mert még azon is veszekedtek hogy ha valaki más kapuja előtt le kaszálta a füvet.
Mert mindenkinek kellett a széna, szalma.
Kazlakba rakták bálázás nélkül is.
Akkor ez hogy van?
Válasz csabahegeszt #1612. hozzászólására
23. § (1) Az extenzív gyepek legalább évi egyszeri kaszálása gyakorlat (a továbbiakban: gyakorlat12) keretében az extenzív gyep évi egyszeri, kaszálék begyűjtésével járó kaszálásának meg kell valósulnia.
Válasz csabahegeszt #1612. hozzászólásáraÉn nem mertem bevállalni, mert nekem is vannak szar területeim, gondoltam hogy beírom a gazd naplóba a bálázást, de én sem hinném el hogy ezen területeken bárki végig csinálta a zöldsort. A papír mindent elbír, de ki tudja mit hogy ellenőriznek!
Szerintetek van olyan válalás kaszálon ,hogy köteles vagyok bebálázni amit lekaszáltam?
Most ilyen badarságal zaklatnak,hogy van egy rossz terület amit alig tudtam lekaszálni.
Bálázam be ,a gép majd felborult benne.
Mert igy kap támogatást csak ha be van bálázva.
Szerintem ilyen nincs.
Válasz trikolor5 #1606. hozzászólásáraSzerintem az azt látja, hogy zöld. A növény magasságot, hogy most 70 vagy 15 centi nem, de ki tudja. Mindegy 1 hét múlva olyan lesz minden mint a lőpor.
Válasz A.I. #1605. hozzászólásáraNa ez megint ilyen íróasztal mögül íródott szabály akkor. Pl a tyúkhúr ezen az enyhe télen már februárban bőven elvirágzott, zúzni igaz azt nem is nagyon lehet amilyen alacsony növésű.. na mind1 akkor majd ha idő engedi lezúzzuk. Kezdi a nézegetést a szentinel nem tudom az látja e hogy mi hozott magot mi nem. Köszi az infót.
Válasz trikolor5 #1604. hozzászólásáraÚgy kéri, vagyis írja le(na már abban az esetben, hogy természetes úton zöldül ki a tarló), hogy magot ne hozzon az ott fejlődő "gyom". Nem ad meg tarló magasságot, semmi extrát, illetve jelenteni sem kell EK felületen se előtte se utána. (e naplóba majd beírja az ember ugye)
Én így tudom. (Ja és csak a TAR 10 elfogadott!)
Válasz vitezkaroly1 #1601. hozzászólásáraNekem úgy van, hogy aöp: 1pont méhekre veszélyes, 1pont diverzifikáció (4kultúra) kétféle kalászos, napraforgó, parlag. A parlag teljesíti a kötelező 4%-ot is. Csak nem tudom mikor zúzzam. Nagyon gazos már, de szikes, valahol áll a víz, nem mennék bele még. Van erre dátum, hogy meddig kell lezúzva lennie.
Válasz trikolor5 #1600. hozzászólásáraParlag esetén a zúzás két vagy egy pontot ér az AÖP-ben és Te ezt vállaltad? Azért kérdezem, mert jövőre nekem is lesz több parlag.
Válasz A.I. #1595. hozzászólására"Jelenleg a mobilGAZDA programban beküldött képeket, pl. az alternáló kaszálásról, külön még fel kell tölteni az EK felületen is, adatváltozás alatt. Csak így veszi teljesítettnek a rendszer. Ugyanakkor a Mobilgazda felületen a BEKÜLDVE információ jelenik meg. Nem látják a "központban" a mobilGAZDÁ-n keresztül beküldött képeket?
Nem, ezeket a fényképeket még nem látja a hivatal, mivel nincsenek intézkedéshez rendelve. A Fényképkészítés saját felhasználásra menüpont úgy lett kifejlesztve, hogy a későbbiekben bármilyen jogcím vagy intézkedés esetében felhasználható legyen, ne csak az egységes kérelemhez, ezért nincs automatikus hozzárendelés az EK-hoz." https://www.agroinform.hu/palyazatok/kerdesek-es-valaszok-mobilgazda-webinarium-69318-001
Ezt a részét még nem csináltam. Vagy alapból nyilvánvaló. Vagy elmondja valaki aki igen. Vagy marad a kitöltési útmutató.
Sziasztok.
Ma lekaszáltam a gyepet. Lefotóztam mobil gazdával- fénykép készítése saját felhasználásra. Minden végigment, kérdezi hogy feltölti-e? Igen, meg is jelent, hogy beadva, viszont az oldal tetején figyelmeztet, hogy beadás után fel kell csatolni az egyeséges kérelem felületén is. Lépnék be Kaü azonosításba, kiírja hogy: sikeres kijelentkezés! Munka menete lejárt. Akkor most mi is van? Valakinek valami tapasztalata?
Mobilról dolgozok az lehet a baja?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! Az magyar államkincstár elektronikus felületén, melyik menüpontban lehet bejelenteni az agrotechnikai műveletet, mint kaszálás egy adott területre?
Válasz Pilátus #1584. hozzászólásáraForgatás nélkülit vállald be, nem kell teljes felületen-területen, aztán úgy csináld ahogy a "papír" bírja!
Nem bízod a véletlenre utolsó napon...
Üdv!
Válasz zola_79 #1580. hozzászólásáraJelenleg bármit használhatsz de legalább 1 fényképen vagy alternáló vagy szársértő nélküli fűkaszának kell lennie...
Válasz envagyok2 #1576. hozzászólásáraSzia.
Én -tól -ig szoktam megadni. Mondjuk 3-ikán kezdek, de este lesz, műszaki gond vagy időjárás és csak 5-ikén tudom befejezni, akkor 3-5. Úgy viszem fel.
hülye kérdés, de a kérelmben a vetés idejéte és az agritechnikáknál is egy dátumot tudok felvinni egy művelethez. de ha egy nap nem végzek egy táblával, akkor a kezdő dátumot kell, vagy amikor befejeződik az adott művelet?
a gyepek megőrzése gyakorlatnál a jogszabályban nem olvastam olyat, hogy csak akkor választható, ha van legalább 0,25 ha állandó gyep. míg a felületen csak akkor engedi váűllalni, ha nem csak ideiglenes gyep van, hanem van 0,25 ha állandó gyep is. ez miért van így? melyik jogszabály írja ezt elő, hogy csak így választható?
1773 hozzászólás
Válasz boldizsár1988 #1620. hozzászólásáraTalajtakarásos parlagnak kell lenni. Fekete ugarra még talán az alap támogatások se járnak. HMKÁ 6 minimális talajborítás. Tar10-et írtatok? Amúgy mi az aöp vállalásod?
Válasz Igazi Földönfutó #1619. hozzászólásáraszálas fehérjéhez kérték a képet? azt hol kell bejelenteni, hogy lekaszáltad? vagy honnan tudták, hogy kaszáltál, és kérniük kell képet?
Válasz boldizsár1988 #1620. hozzászólásáraAmúgy küldték hogy a Szentinel nem látja..
Nekem nem jól kelt az olajretek és parlagra írattam át de aki csinálta nekem azt mondta így nem fogadják el aöpnek, ez így van?
Válasz Gonzo03 #1618. hozzászólásáraMúlt héten pillangós szálas területről kértek fényképfelvételt,mert az övékről nem látszik,hogy le lett kaszálva.Meg volt határozva milyen pozicióból készüljön a kép.Nem nagyon lehet kamuzni most már.
Válasz mihaszna #1617. hozzászólásáraAmikor belekötnek az élő fába ellenőrzéskor, műholdról nézik azt is mikor fingasz a föld szélén, bejelentés nélkül megjelennek ellenőrizni stb stb, én nem aludnék nyugodtan azzal hogy a gazdasági naplóba kaszálás, kézi forgatás, kazal a rakás, vagy ömlesztett hazahordás van speniterrel, ellenben csak lezúztad a területet.
Válasz Gonzo03 #1614. hozzászólásáraÉs csak bálázásal lehet be gyűjteni a kaszálékot?
50-100 éve nem volt bálázó gép de állítom hogy több szalmát, szénát hordtak be a földekről mint most.
Mert még azon is veszekedtek hogy ha valaki más kapuja előtt le kaszálta a füvet.
Mert mindenkinek kellett a széna, szalma.
Kazlakba rakták bálázás nélkül is.
Akkor ez hogy van?
Válasz csabahegeszt #1615. hozzászólásáraNem plusz pénz, 1 pontot ér az aöpben.
Válasz Gonzo03 #1614. hozzászólásáraDe ez még plusz pénz lenne?
Mert annyit nem ér.
Válasz csabahegeszt #1612. hozzászólására
23. § (1) Az extenzív gyepek legalább évi egyszeri kaszálása gyakorlat (a továbbiakban: gyakorlat12) keretében az extenzív gyep évi egyszeri, kaszálék begyűjtésével járó kaszálásának meg kell valósulnia.
Válasz csabahegeszt #1612. hozzászólásáraÉn nem mertem bevállalni, mert nekem is vannak szar területeim, gondoltam hogy beírom a gazd naplóba a bálázást, de én sem hinném el hogy ezen területeken bárki végig csinálta a zöldsort. A papír mindent elbír, de ki tudja mit hogy ellenőriznek!
Válasz Gonzo03 #1611. hozzászólásáraDe azt hogyan fogja kideriteni?
Ma balázok holnap lehordom.
Ez melyik része a dolognak.?
Erre adnak plusz pontot?
Válasz csabahegeszt #1610. hozzászólásáraVan, nem elég a tisztító kadzálás, hozamot is kell produkálni. Hogy fogják besodorni? Az szét fog szakadni.
Szerintetek van olyan válalás kaszálon ,hogy köteles vagyok bebálázni amit lekaszáltam?
Most ilyen badarságal zaklatnak,hogy van egy rossz terület amit alig tudtam lekaszálni.
Bálázam be ,a gép majd felborult benne.
Mert igy kap támogatást csak ha be van bálázva.
Szerintem ilyen nincs.
Válasz A.I. #1590. hozzászólásáraSzia!
Nem kaptam semmit...
Küldd el légyszíves erre: gulyban.tamas@yahoo.com
Hívhatsz is. Huszas, nyolchuszonnégy, tizenhárom kilencvenkettő
Válasz trikolor5 #1606. hozzászólásáraTavaly az olajretket a fénymagtól nem tudta megkülönböztetni a mindent látó szem.
Válasz trikolor5 #1606. hozzászólásáraSzerintem az azt látja, hogy zöld. A növény magasságot, hogy most 70 vagy 15 centi nem, de ki tudja. Mindegy 1 hét múlva olyan lesz minden mint a lőpor.
Válasz A.I. #1605. hozzászólásáraNa ez megint ilyen íróasztal mögül íródott szabály akkor. Pl a tyúkhúr ezen az enyhe télen már februárban bőven elvirágzott, zúzni igaz azt nem is nagyon lehet amilyen alacsony növésű.. na mind1 akkor majd ha idő engedi lezúzzuk. Kezdi a nézegetést a szentinel nem tudom az látja e hogy mi hozott magot mi nem. Köszi az infót.
Válasz trikolor5 #1604. hozzászólásáraÚgy kéri, vagyis írja le(na már abban az esetben, hogy természetes úton zöldül ki a tarló), hogy magot ne hozzon az ott fejlődő "gyom". Nem ad meg tarló magasságot, semmi extrát, illetve jelenteni sem kell EK felületen se előtte se utána. (e naplóba majd beírja az ember ugye)
Én így tudom. (Ja és csak a TAR 10 elfogadott!)
Válasz A.I. #1603. hozzászólásáraSzia. Tar10.
Válasz trikolor5 #1602. hozzászólásáraSzia
Milyen haszosítási kóddal parlag?
Válasz vitezkaroly1 #1601. hozzászólásáraNekem úgy van, hogy aöp: 1pont méhekre veszélyes, 1pont diverzifikáció (4kultúra) kétféle kalászos, napraforgó, parlag. A parlag teljesíti a kötelező 4%-ot is. Csak nem tudom mikor zúzzam. Nagyon gazos már, de szikes, valahol áll a víz, nem mennék bele még. Van erre dátum, hogy meddig kell lezúzva lennie.
Válasz trikolor5 #1600. hozzászólásáraParlag esetén a zúzás két vagy egy pontot ér az AÖP-ben és Te ezt vállaltad? Azért kérdezem, mert jövőre nekem is lesz több parlag.
Valahol már kérdeztem, de nem emlékszem a válaszra bocsi. Parlagnál van valami határidő, hogy meddig kell elvégezni a zúzást?
Válasz Zoli1437 #1598. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz A.I. #1595. hozzászólására"Jelenleg a mobilGAZDA programban beküldött képeket, pl. az alternáló kaszálásról, külön még fel kell tölteni az EK felületen is, adatváltozás alatt. Csak így veszi teljesítettnek a rendszer. Ugyanakkor a Mobilgazda felületen a BEKÜLDVE információ jelenik meg. Nem látják a "központban" a mobilGAZDÁ-n keresztül beküldött képeket?
Nem, ezeket a fényképeket még nem látja a hivatal, mivel nincsenek intézkedéshez rendelve. A Fényképkészítés saját felhasználásra menüpont úgy lett kifejlesztve, hogy a későbbiekben bármilyen jogcím vagy intézkedés esetében felhasználható legyen, ne csak az egységes kérelemhez, ezért nincs automatikus hozzárendelés az EK-hoz."
https://www.agroinform.hu/palyazatok/kerdesek-es-valaszok-mobilgazda-webinarium-69318-001
Ezt a részét még nem csináltam. Vagy alapból nyilvánvaló. Vagy elmondja valaki aki igen. Vagy marad a kitöltési útmutató.
Válasz pate #1596. hozzászólásáraTudom, azért mondtam, hogy zúztad.
Válasz A.I. #1592. hozzászólásáraNem lehet ezeknél már tudni belekötnek mindenbe, Ez a henger azért egy kicsit megpiszkálja földet is.
Válasz Zoli1437 #1594. hozzászólásáraAmit mobillal fitóztam (azt írja rá: beadva) azt pc-n fogom látni(megtalálni) valahol?
Válasz A.I. #1593. hozzászólásáraSzia! Most, pc-ről ügyfélkapuval gond nélkül beléptem és tudnák dolgozni.
Sziasztok.
Ma lekaszáltam a gyepet. Lefotóztam mobil gazdával- fénykép készítése saját felhasználásra. Minden végigment, kérdezi hogy feltölti-e? Igen, meg is jelent, hogy beadva, viszont az oldal tetején figyelmeztet, hogy beadás után fel kell csatolni az egyeséges kérelem felületén is. Lépnék be Kaü azonosításba, kiírja hogy: sikeres kijelentkezés! Munka menete lejárt. Akkor most mi is van? Valakinek valami tapasztalata?
Mobilról dolgozok az lehet a baja?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz pate #1591. hozzászólásáraZúztad.
Sziasztok, pihentetett területet lehet száraprító hengerel zúzni?
Válasz UE-28 #1573. hozzászólásáraSzia. Írtam email nézz már rá, ha időd engedi.
Válasz Tüti #1588. hozzászólásáraAz egységes kérelemnél, táblaadatok, módosítás, térképnézet, agrotechnika
Sziasztok! Az magyar államkincstár elektronikus felületén, melyik menüpontban lehet bejelenteni az agrotechnikai műveletet, mint kaszálás egy adott területre?
Válasz Pilátus #1584. hozzászólásáraMinden parcellád legyen beadva max területtel, aztán még lehet aktualizálni elvileg!
Válasz Pilátus #1584. hozzászólásáraForgatás nélkülit vállald be, nem kell teljes felületen-területen, aztán úgy csináld ahogy a "papír" bírja!
Nem bízod a véletlenre utolsó napon...
Üdv!
Válasz Pilátus #1584. hozzászólásáraTar10-esre ezeket nem lehet vállalni.
De elvileg elég a önmagában a forgatás nélküli is mert 2 pontot ér!
És ha a forgatás nélkülit vállalod, akkor az összes eddigi talajműveletet fel kell vinni a felületen.
Aöp vállalást hol jelölítek a felületen!??
Tar10-hez mehet a méhkimélő és a firgatásnélküli? Ez elég?
Mit lehetne még?
A mai nap...
Válasz uff #1582. hozzászólásáraCsak álló helyzetben tudod.
Mi utána szoktuk elvileg ezzel bizonyítva h azzal lett kaszálva…
Válasz termelo #1581. hozzászólásáraa fényképenm álló helyzetben kell a kaszát fényképezni, vagy munka közben vagy elötte utána kép az előírás??
Válasz zola_79 #1580. hozzászólásáraJelenleg bármit használhatsz de legalább 1 fényképen vagy alternáló vagy szársértő nélküli fűkaszának kell lennie...
Üdv mindenkinek. Aöp - gyepes vállalás - alternáló mellett már fűkasza is mehet :
szárzúzó az nem továbbra sem jó csak kizárólag fűkasza? Köszönet
Válasz A.I. #1578. hozzászólásáraJajj bocs, most esik le, hogy kérelemben írod, én meg e naplóra asszociáltam.
Válasz envagyok2 #1576. hozzászólásáraSzia.
Én -tól -ig szoktam megadni. Mondjuk 3-ikán kezdek, de este lesz, műszaki gond vagy időjárás és csak 5-ikén tudom befejezni, akkor 3-5. Úgy viszem fel.
Sziasztok.
Melyik a legjobb hektárköltségű növénykondícionáló AÖP-ben?
Amit csak egy alkalommal kell kiszórni.
Eddig a Dell Agrot hallottam.
hülye kérdés, de a kérelmben a vetés idejéte és az agritechnikáknál is egy dátumot tudok felvinni egy művelethez. de ha egy nap nem végzek egy táblával, akkor a kezdő dátumot kell, vagy amikor befejeződik az adott művelet?
agritechnikában csak a tárgyévi műveleteket kell megadni, a tavaly őszieket, nem, ugye? tehát a tavaly őszi grubberezést nem kell most jelenteni?
a gyepek megőrzése gyakorlatnál a jogszabályban nem olvastam olyat, hogy csak akkor választható, ha van legalább 0,25 ha állandó gyep. míg a felületen csak akkor engedi váűllalni, ha nem csak ideiglenes gyep van, hanem van 0,25 ha állandó gyep is. ez miért van így? melyik jogszabály írja ezt elő, hogy csak így választható?