Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
765 hozzászólás
Válasz berta.renata89 #464. hozzászólásáradátum...
Válasz netpay80 #460. hozzászólásáraKedves netpay80! Én is most az aranykalászos vizsga előtt állok és ugyanerre a kérdésre keresem a választ. Bár nem kaptál segítő választ én abban bízok, hogy megírnád nekem a tapasztalataidat a vizsgával kapcsoaltban?
Szintén Minerva a képző és a tananyaggal is ugyanez a tapasztalatom.
üdv,
borso0905, (Reni)
Válasz Titti #461. hozzászólásáraMészáros is 1 hét alatt végezte el!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy valaki járt-e úgy mint én.
Anno levizsgáztam ezüstkalászos , aranykalászos ill. Mezőgazdasági vállalkozói képzése és erről okj-s bizonyítványt kaptam .
A tavalyi évben mezőgazdasági gépkezelői bizonyítványt akartam kérni és akkor közölték velem hogy vizsgázzak le újra mert a régi bizonyítvány nem jó semmire, mert új okj szám alá sorolták a képzést.
Most akkor fizessek újra kb.200 -230 ezret amikor már egyszer elvégeztem az egészet?
Hozzáteszem nem egy kamu iskola szervezte az akkori tanfolyamot és kb . 3 hónapig jártunk .
Valakinek valami ötlete vagy tapasztalata?
csak naívan teszem fel a kérdést hogy szerintetek az ügyvéd meg a földnepper befog ülni az iskolapadba aztán letölti a hivatalos előírt pár száz órát?! Hát tuti nem fogják. Akit neppernek "felbérelnek" annak adnak is pénzt arra hogy ilyet vegyen......
Sajna ez van.
Üdvözlök mindenkit.
Informális segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik a Minerva felnőttképzőben végeztek aranykalászosként. Mennyire nehéz a vizsga, segítőkészek-e a vizsgáztatók stb. Nem kifizetni akaroma a papírt, csak a számomra megküldött tananyag egy része elég száraz (olvasva sokkal nehezebben tanulok, mint ha elmondják).
Köszönöm az értékelhető válaszokat.
Válasz hon.da #458. hozzászólásáraKérdés hogy az a főiskola mely irányba tagozódik?Növénytermesztés,állattenyészet,gépismeret,stb?
Válasz fulop.viktoria #457. hozzászólásáraVidék és állami szerv volt, ahol érdeklődtem és ezt a választ kaptam. Mivel van mezőgazdasági végzettség a birtokomban (ami sokkal komolyabb, mint amiket írnak a kormányrendeletben, mely esetekben nem kell elvégezni az aranykalász tanfolyamot), így ezért küzdök, hogy belássák egy 4 éves főiskola többet (de legalább annyit) ér mint a pénzért beszerezhető aranykalász papír.
Válasz hon.da #453. hozzászólásáraBasszus ez nagyon durva Ezek kik voltak ? Pest/ Vidék? Azt gondolnám, hogy azért ennél jobban ellenőrzik őket!
Végül egyébbként maga a tanfolyam normálisan volt megszervezve, vagy az is tessék-lássék módon?
Végül aztán te hol csináltad, vagy hol érdemes, mert internet alapján elég nehéz kiszűrni.
Te kiket ajánlassz?
Pénz beszél, kutya ugat. Így van, régen az oktató tanároknak is jó volt, ők voltak a vizsgabizottságban is, mint vizsgáztató tanárok is. Óraadó tanárokként megérte nekik eladni, kiadni az általuk kidolgozott tananyagokat. Tanulónak is megérte, kézmeleg-picsamálé, kézhez kapta a tanulandó anyagot x összegért, csak be kellett vágni a tananyagot, vagy még azt sem. Oktató központnak is megérte, mert szájról szájra ment hogy "Komám, nagyon könnyű volt a vizsga, oktató tanáraink a vizsgabizottságban benne voltak, több vizsgahelyszínt csináltak, hogy az elnök míg átsétál egyik helyről a másikra, gyorsan lepontozzák a tanulók értékelő lapjait. Gyere te is, végezd el, komám! :3 "
2012 jan.1 - 2014. szept 1.-éig közel 1500 fő mezőgazdasági technikus és 1000 fő aranykalászos gazda került kinyomásra egyetlen képző központból. Módszeresen lekönnyített tételekkel, tételekben benne a jó válaszra utaló megjegyzésekkel, vizsgatanári túlpontozással, vizsgabizottság szándékos kijátszásával sokak jártak jól. Mindennek meg volt az ára (vizsgáztató tanárok fejpénze), csak a éppen a kiadott papírnak/ "megszerzett" tudásnak nem.
Most meg azt hallottam, hogy ugyanebben a képzőben megy a fejetlenség, azt mondták, hogy modulzárók előtt kiküldik a tananyagot amiből fel lehet készülni. 3 nappal előtte kiküldték modulzáró előtt.... annyi idő alatt készülj fel... 2 darab tankönyvet kaptak a mostani (2015. évi) mezőgazdasági technikus hallgatók és az ígéretet, hogy még majd küldenek/kapnak E-tananyagot, de nem nagyon küldenek semmit. Szigorítások vannak a vizsgáztatásnál és teli van a nadrágja ennek az oktatási központnak. No komment, pénzbeszedésben jó voltak, anno szedet-vetett tananyagot adva a tanulóknak. Most meg be vannak "fosva", nem adnak semmi tananyagot ki. (eddig 3 darab állattenyésztés, -tartás pdf-et, és néha modulzáró előtt apróságokat küldtek). Nevesítsünk: Mátrix Oktatási és Vizsga Központról ! ;)
Válasz joc #455. hozzászólásáraLesz itt még gyémánt kalászos is!Láthatod miről szól az egész!Közbe meg évekig oktatják ezt különböző szakiskolákban,évekig.Minek?
2004-ben végeztem az aranykalászost, de előtte elkellet végeznem az ezüstkalászos tanfolyamot is.
Érdemes lenne megnézni a tanfolyamról készült okleveleket is... Illetve azon személyeket akik kiadják az okleveleket. Ugyanis.. Érdeklődvén az aranykalászos gazdatanfolyamról, az a válasz jön, hogy szépen elmondják, hogy is megy a tanfolyam, és jön a DE! viszont ha gondolja a tanfolyam ár+70.000 Ft és másnapra megkapja az oklevelet és nincs rá több gond.. Kéri a telefonszámot? Köszi inkább nem, maradjunk a becsületes, normális úton...
mátrix technikusin 2014-ben legalább 10-en buktak meg a mi csoportunkból. vizsgabizottsáb a kamarából és a minisztériumból is tartalmazott tagokat.
Válasz medikus #451. hozzászólásáraIgen, és ezek veszik a földet, mert pénz nem számít, valamibe be kell fektetni. Aki meg már gazdálkodik évtizedek óta, s a ténylegesen megfelelő iskolai végzettsége és szaktudása is meg van hozzá, az meg majd labdába sem tud rúgni a földárverésen, vagy pont ezért már nem is akar.
A környékünkön is van ilyen új sütetű, gazdagnál is gazdagabb földtulajdonos, aki most kezdi a szakmában a pályafutását,néhány éve folyamatosan vásárolta a földeket a helyiek elől, úgy, hogy azok észre sem vették - a Földtörvény is meg ér egy misét- és rengeteg földet felvásárolt már, sőt semmi sem elég neki. Most ősszel megkezdte "gazdálkodását", dupla mennyiségű vetőmagot vetett (természetesen vettetett, mivel nem maga végzi a munkát), mint ami kell és most ősszel akart kukoricát vetni, tovább inkább nem is sorolom....
Válasz adminisztrátor #450. hozzászólásáraA modulzárón még annak is volt hiányossága a20 féle növény felismerés,betegségek felismerése,magok felismerése,aki minden órán ott volt,és még gazdálkodik is!Hát akkor annak aki fogorvos,és egy előadáson sem volt ott,csak beírta!
Válasz medikus #449. hozzászólásáraJó néhány évvel ezelőtt, volt egyszer a mi településünkön is " Aranykalászos gazdatanfolyam" , de nem két hét alatt, nem 24 óra alatt, hanem egész évben jártak akik beneveztek. Sőt, ha jól tudom, azt megelőzően Ezüstkalászos gazdatanfolyamot kellett végezniük, s úgy mehettek az Aranykalászosra. Egy közeli felsőoktatási intézmény szervezte, tartotta. Az még nem az oktatási intézmény pénz lenyúlásáról szólt, s nem földműves igazolásról, földvásárlásról, hanem valódi tudás átadásról.
A mai formáját tiltani, büntetni kellene!
Válasz adminisztrátor #448. hozzászólásáraValamelyik híradóban mutatták!Rejtett kamerával jelentkeztek tanfolyamra,és a szervező mondta hogy nem kell félni,mi hívjuk a vizsgáztatókat,minden intézve van!Mikor felfedték magukat,akkor kezdtek másként beszélni!Arról volt szó,hogy május után már heti 2 alkalom,és egész éves elfoglaltság lesz,még csak nem is 480 óra!
A szakma megcsúfolása. Felháborító!
24óra alatt megszerezni egy szakmát?? Lehetetlen. Még a céget is meg kellene szüntetni, aki egyáltalán szervez ilyet, vagy ehhez hasonlót!
Medikus! - Jaja, így van. Ha már megszólalsz akkor már meg van a kettes. A Semmire nem tudnak pontot adni, megmondták! :)
Válasz Drisa #445. hozzászólásáraErről van szó!Tudok olyat aki mata részeg volt,a kezét fogták mikor aláírt,és sikeres vizsgát tett!
Válasz medikus #444. hozzászólásáraIgaz ettől még semmit nem fog tudni a mg-ről de 300 ha földet lehet adni neki.
Válasz Jóska88 #443. hozzászólásáraAki földet akar venni annak állítólag ez a vizsga 2 hét!Gondolod nekiesik valaminek is?Könyvben az agrárkereskedelem kb 150 oldal!Addig végére sem lehet jutni,csak annak!Hol van még az állattenyésztés?
Sziasztok!
Tanfolyam, tananyag(ok) ügyében szívesen segítek bárkinek aki hozzá fordul. Mátrix Oktatási Központ volt oktatóik, szakvizsgáztató, kérdező tanárok kidolgozott tananyagai és saját e-book mezőgazdasági gyűjtemény birtokában + jelenleg is ott tanuló néhány diákkal tartom a kapcsolatot. Amolyan bennfentes informátornak titulálom magamat.
Következőekben nyújtok segítséget:
- Aranykalászos gazda OKJ – 2013. 09. 01. előtti tananyagok digitális formában,
- Aranykalászos gazda OKJ – 2013. 09. 01. utáni tananyagok UPDATELVE:
- Kertészeti alapok, Mezőgazdasági géptan (gyakorlathoz E-book) digitális E-tananyagok,
- Gazda OKJ – 2013. 09. 01. előtti tananyagok (Aranykalászos gazda OKJ anyagok + Falusi vendéglátás, háztáji élelemfeldolgozás modulhoz E-tananyagok + Receptek),
- Biogazda OKJ – Ökológiai modulokhoz E-book(ok),
- Mezőgazdasági technikus OKJ – 2013. 09. 01. előtti tananyagok (Mátrix CD),
- Mezőgazdasági technikus OKJ – 2013. 09. 01. utáni tananyagok következőek terén UPDATELVE:
- Állattenyésztés- és tartás modul (Mátrix által kiadott PDF-ek), Gépüzemeltetés- és karbantartás modul (E-bookok), Kertészeti növénytermesztés modul (E-bookok), Szántóföldi növénytermesztés modul (E-bookok),
Új technikusi vizsgához tételek:
- Mezőgazdasági technikus OKJ (tudomásom szerint a 7 hónapos tanfolyamhoz) 2015. évi Szóbeli és Gyakorlati vizsgatételek,
Mezőgazdasági technikus OKJ - 2015. évi érvényes gyakorlati vizsgatételei [előlap]
Régi technikusi vizsgához kidolgozott tételek:
- Mezőgazdasági technikus OKJ – 2013. 09. 01. előtti vizsgájához teljesen a vizsgáztató tanárok által kidolgozott évek alatt állandó tételsorok: Mg.alapism, Növény1, Növény2. (Megjegyzés: Szaktanárok 15e forintért árulták anno a komplex vizsgáztatás bevezetése előtt még.) Felhasználható egy az egyben minden ezekből, mivel a 2015. évi Mg. technikus OKJ - Komplex szakmai vizsga – Szóbeli vizsgatételeiben 100%ban fedik az ebben foglalt egyes kérdések! Szóbeli vizsgatételekre válaszolva ezekből ki lehet írni a megoldást.
Növényvédelmi és növénytermesztő technikus OKJ, Mezőgazdasági technikus OKJ képzés szakvizsgáztató tanárok által kidolgozott tételei [részlet[
- 300 órás Növényvédő és méregraktár-kezelő OKJ – 2013. 09. 01. előtti vizsgáztató tanárok által kidolgozott: Kórtan I.-II., Növényvédő szerek I.-II., Rovartan I.-II. Tananyagok.
(Megjegyzés: Szaktanárok 5e forintért árulták anno képzés megszűnése előtt még.)
Következő területeken felhasználhatóak:
- Megyei Növény- és Talajvédelmi Állomások által leszervezett „leendő” képzések kiegészítő tananyagaként.
- Nővényvédelmi szaktechnikusi OKJ kiegészítő tananyagaként,
- Mezőgazdasági technikus OKJ vizsgatételeiben szereplő növényvédelmi vizsgakérdések megválaszolásában kiegészítő tananyagaként.
- Gazda OKJ vizsgatételeiben szereplő növényvédelmi vizsgakérdések megválaszolásában kiegészítő tananyagaként.
Növényvédő és méregraktár-kezelő OKJ (megszűnt képzés) Kórtan I.-ből részletek
Nagyjából 800 MB-nyi digitális tananyagom van, +extra mezőgazdasági E-bookokkal 500MB- 1 GB ig terjedően, mobil netem van és nincs sehova se feltöltve ezek az anyagok. Esetleg postai úton lehet bizniszelni, vagy személyesen. Gyors segítségbe Aranykalászos gazda OKJ 2013. évi tananyagokat el tudom küldeni bárkinek, vagy a Mezőgazdasági technikus ez évi vizsgakérdéseit, tételeit, ez a maximum.
Infókat, háttérinfókat, vizsgáról, helyszínről, szokásokról adok:
Mátrix Oktatási Központ – Kunszentmiklósi szóbeli-, Kunadacsi vizsgahelyszínű Aranykalászos gazda OKJ vizsgáról
Infókat, háttérinfókat szívesen fogadnák a következőekből:
- Gazda OKJ – 2015-2016. évi vizsgakérdések, tételeit,
- Biogazda OKJ – 2015-2016. évi vizsgakérdések, tételeit,
- Aranykalászos gazda - 2015-2016 és/vagy x. évi vizsgakérdések, tételeit (1 éves képzését is!),
- Mezőgazdasági technikus – x. évi vizsgakérdések, tételeit (2 éves képzését!)
Aki tud, bármilyen információval szolgálni az küldje el nekem emailbe, hogy én is tudjak mások segíteni!
Mielőtt rám sütnék, hogy pénzért csinálom, annak annyit mondanák, hogy az előző bejegyzésem alapján többen is megkerestek, Aranykalászos gazda OKJ ügyében, kértek tőlem 2-3 emberke tananyagot (vagy infókat) és én nekik ingyen elküldtem, ami volt az én birtokomban. Mivel nekik az is megtette, kényszerhelyzetbe voltak stb. […], hogy a régiből tanuljanak, felkészüljenek vizsgára.
Még amim van, anyagom eladó:
- Mezőgazdasági ismeretek I. - Aranykalászos gazda [Növénytermesztés, Kertészet, Állattenyésztés] új tankönyv,
- Aranykalászos gazda OKJ – 2013. évi kinyomtatott kidolgozott vizsgatételek.
Átvétel helye: Bugyi vagy Taksony. Kérésre postázom, utánvételbe, országosan. Ár megegyezés szerint (egyébként 1500-1500 forint irányár).
Fent felsorolt segítő tananyagokat jelképes összegért árulom, adom tovább! (Max anyagárat kérek el ha nem ajánlasz fel érte valamennyi összeget): - csomagolásköltség, postaköltség (vagy portós utánvét), DVD lemez ára, kiírás, ilyenek.
Köszönöm szépen, ha végig olvastátok. Legalább mi gazdák, földművelők tartsunk össze és segítsük a leendő gazdává avanzsálódni vágyakozó társainkat.
Baráti üdvözlettel, segítő szándékkal:
Bódis József,
mint Mezőgazdasági technikus, Növényorvosi asszisztens, Ökogazda, Háztáji gazdálkodó
https://www.facebook.com/bodis.jozsef.7
bodis65@hotmail.com
Válasz medikus #440. hozzászólásáraA Marshall kereszt,és a kereslet-kínálat grafikonja csak 40 pont!Van ott még kérdés,pl: mi a Bt,Kft? Zrt,Rt, milyen tagokból áll,kültag,beltag,mennyi tőkével alapíthatók,egyebek Ezt mind beseggeled!
akkor nem görcsölök... rosszabb a helyzet.. Köszönöm a segítséged!
Válasz csabab2012 #439. hozzászólásáraNem egy tétel,akkor hogy érnéd el a minimális 50 pontot?Kell hozzá 2 ábra legalább,meg még több kisebb pontszám.Ha jól emlékszem az agrárkereskedelemből 10 kérdés volt modulzárón!
esélytelenek nyugalma.. minden témakörből 1-1 tétel?
Válasz csabab2012 #437. hozzászólásáraHa nem vagy pénzügyes,majd attól hogy szétesik.20 tétel. 50 pont a 2 minősítés!!
...remek...szétesik a fejem
Válasz csabab2012 #434. hozzászólásáraVan szóbeli is!
Válasz csabab2012 #434. hozzászólásáraA legjobbat kihagytad!!Agrárkereskedelem és Vállalkozás.Marshall kereszt és egyebek.
Sziasztok! Megtudja valaki írni, hogy zajlik az aranykalászos gazda okj tanfolyam modulzárója? Azt tudom, hogy van írásbeli része, de van-e szóbeli a modulzárón? Témakörönként (növénytermesztés, állattenyésztés, kertészet, stb.) kell húzni 1-1 tételt, vagy az összes témakörből csak egy tétel van?
Válasz gazda palánta #432. hozzászólásáraKettőt és könnyebbet. OKJ képzés, szóval gondolom a 8 általános a kötelező hozzá, az után elvégezhető. De ha van érettségid akkor szerintem inkább mg technikusira érdemes menni.
Válasz ..MZ/X.. #431. hozzászólásáraÉs hány éves kortól lehet ezt elvégezni?
Válasz gabi.gabor #430. hozzászólásáraHa van némi közöd a mezőgazdasághoz nem fog különösebben gondot okozni. Az is át szokott menni aki már látott életében traktort.
Mennyire nehéz egy ilyen vizsgamost kaptam kézbe a tanabyagot hát nem könnyű klmennyire veszik komolyan a vizsgát a vizsgáztatók?
Válasz ..MZ/X.. #425. hozzászólásáraNagyon köszönöm a válaszodat, nekem furcsának tűnt, nem volt részem még hasonlóban. Nemcsak nekem volt ez érdekes, más sem értette.
További szép estét!
Válasz gazda001 #427. hozzászólásáraKöszönöm a kimerítő választ, a hangnemed és a helyesírásod kissé gáz, de most már mindent tudok.
Válasz barkaiberni #424. hozzászólásáraMi volna az érdekes. A tanfolyam díja X Ft. neked ezt be kellene fizetned és a sikeres vizsga után igényelhetsz tanfolyamdíj támogatást az MVH-tól. Namármost ha figyeltél volna arra mit írsz alá akkor tudnád, hogy az a KFT meghitelezte neked a tanfolyam díját, aláírtatok 1 hitelszerződést, majd a sikeres vizsgád után a KFT megigényelte az MVH-tól a támogatást NEKD, de nehogy lepattanj a lóvéval ALÁÍRATTAK veled 1 inkasszót, hogy a lóvét lecsaphassák a számládról. A végén pedig kaptál tőlük 1 inkasszó megszüntető határozatot amivel beballagsz a bankodba és megszünteted az inkasszót, az MVH pedig küld 1 határozatot arról hogy mennyi támogatást kaptál. NA VILI???????
Válasz slycsoff #423. hozzászólásáraLesz ott még addig modulzáró is!!Addig nincs vizsga.20 tétel van Agrárkereskedelem és vállalkozás, 20 tétel állat tartás,20 tétel növénytermesztés-kertészet.Mire az agrárkereskedelmet beseggeled,szét megy a fejed!!4Ha nem vagy szakmabeli!!!!
Válasz barkaiberni #424. hozzászólásáraSemmi érdekes nincs benne. Lényegében nem is működnek együtt.
A dekra kvázi meghitelezi neked a tanfolyamot, alap esetben neked kellene kifizetned. Ezt papíron is leírják, inkasszó kerül az MVH-s bankszámlaszámodra. A támogatást számla után igényled amit a dekra ad. Így pontosan annyi érkezik amit a suli levon. Együttműködés annyi a kettő között, hogy a sulinak van belső infója mikor utal az MVH és olyankor indítja az inkasszót.
Én már pár tanfolyamot végigcsináltam velük, mindig így működött a dolog, korrektül ment minden.
Sziasztok!
Az idén elvégeztem az aranykalászos gazda tanfolyamot a Dekra kft. és az MVH együttműködésével. Érdekes volt, hogy az MVH utalt egy bizonyos összeget az én bankszámlámra, amit aztán a kft. az én megbízásommal (inkasszóval) levett a számlámról.
Ha a kft és az MVH együttműködik, akkor miért kell az én bankszámlaszámom, miért nem utal az MVH egyből az oktatást szervező cégnek? Nincs ebben valami érdekes szerintetek? Valaki tanult még ennél a cégnél?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy meg van-e valakinek az idei (2015) Aranykalászos gazda tanfolyam tételsora, kötelező és ajánlott irodalom lista? Vagy van esetleg valakinek kidolgozott tételsora, amit megosztana velem? :)
Tudnátok valamit mondani a vizsgáról, főleg a gyakorlati részről? Sajnos úgy néz ki, hogy csak vizsgázni fogok tudni menni, tanfolyamra nem, ezért minden infónak nagyon örülnék!
Előre is köszönök minden infót!
A Dekra Akademie kft. mezőgazdaságban dolgozók, vagy ezzel a területtel ismerkedni szándékozók részére Aranykalászos gazda tanfolyamokat szervez (OKJ: 31 621 02, Eng.sz.: E-000683/2014/A005) 2015 szeptemberétől.
Képzés célja: A mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói ismeretekkel is rendelkező szakemberek képzése, akik a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képesek elvégezni.
A sikeres vizsgát követően a megszerzett végzettséggel földműves igazolást lehet igényelni.
A hallgatónak a képzések során modulzáró vizsgákat kell tennie (képzési díj tartalmazza), melyről Társaságunk igazolást ad ki. Ezen igazolással léphet be az OKJ-s komplex vizsgára, mely eredményes letételével állami vizsgabizonyítványt kap.
Sikeres előzetes szintfelmérő estén kevesebb óraszámban és kedvezményes díjért lehet elvégezni a tanfolyamot.
További információ:
DEKRA Akademie Kft.
Győri SzolgáltatóKözpont
9023 Győr Corvin u. 50.
Tel.: +36. 96/529-621, Fax: +36. 96/529-622
Mobil: +36. 30/288-1707
E-mail: gyhudak@gmail.com
Dekra Akademie weblap
TAK
Válasz #419. hozzászólásra
Szia Gábor!
Igen, utána kell nézni a támogatások kifizetésének a feltételeinek. Mert mondok egy durva példát. Például AKG végzettséggel tarthatsz mangalicát, és ez után igényelhetsz támogatást, mert táj-azonos, őshonos állatot génmegőrzés céljából tartasz. De például elbírálásnál mondjuk buknál egy Fiatal Gazda Pályázatot, ahol mondjuk hús-szuperizmolt szarvasmarhákat tenyészteni szeretnél, mivel AKG-án nem volt tenyésztői modul és nem vizsgáztatok belőle, csak mondjuk a mezőgazdasági technikusin. Ha így pályázni szeretnél majd közeljövőben sok mindenre akkor célszerű egy "erősebb", mezőgazdasági technikus végzettséget megcsinálnod. De tulajdonképpen rád van bízva hogy komolyan vállalkozni szeretnél, vagy "csak" háztáji gazdálkodni +pályázni, támogatást igényelni néha-néha. Mert arra akkor elég az AKG is. Érdekességként mellékeltem az AKG és a Mg technikusi végzettségekkel betölthető pozíciókat. Csak hogy tisztába legyél a köztük levő különbségekkel.
Íme:
AKG vizsga:
Mg tech vizsga:
Ha van még további kérdésed akkor szívesen fogadom elektronikus megkeresésedet a bodis65@hotmail.com címre, válaszolok rá amint gépnél leszek. :)
Baráti üdvözlettel:
Bódis József,
Mezőgazdasági technikus, növényorvosi asszisztens
bodis65@hotmail.com
Válasz #419. hozzászólásra
Szia! Van persze! De ne vegyél fel semmit az mvh-tól! Először nézz utána,hogy mit pályáznál,mert van olyan,aminek feltétele,hogy még a földalapit sem vetted fel soha! Például a fig...
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, jövőhéten kezdem meg az Aranykalászos gazda tanfolyamot.
A tanfolyam elvégzése után szeretnék itthon gazdaként dolgozni amihez támogatást szeretnék megigényelni.
Szerintetek az Aranykalászossal van rá esély hogy kaphatok támogatásokat?
Sertéssel, baromfival és fűszernövényekkel szeretnék foglalkozni.
Mennyire tartjátok jó végzettségnek, érdemes e lerakni?
Vagy e nélkül is megigényelhetem a támogatást ha induló vállalkozást szeretnék elkezdeni?
Az az igazság hogy nem akarok még egy teljesen felesleges tanfolyamot lerakni.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Gábor
Azok az oktató cégek, akik 2014-ben is szerveztek ingyenes Aranykalászos tanfolyamokat, azok 2015-ben is megtehetik ezt, egy 2014.12.30-án megjelent rendelet értelmében.
De 2015.05.31-ig be kell fejezni azokat, ezért már elkezdődött a szervezés gőzerővel.
A "DEKRA Akademie kft. Győr" Győr-Sopron, Vas, Komárom, Veszprém és Fejér megyékben indít kihelyezett tanfolyamokat január folyamán.
Aki tavaly lemaradt az ingyenes lehetőségről, most pótolhatja!
Jelentkezési lap > Aranykalászos Gazda tanfolyam jelentkezési lap
Info > AgroNet az Aranykalászos tanfolyamokról
HGy
Válasz #415. hozzászólásra
Amikor méhész vizsgán voltam akkor isment az ideg :)de sikerült. Ez a legszebb szakma avilágon! Meg az aranykalászos csak azt már nem merem bevállalni:(