Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- ZT 303 traktor új
- Poénok új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
765 hozzászólás
Sikeres vizsgam volt! Kozepes eredmennyel ugyan, de atmentem. Kicsit idegtepo volt.. A legjobb, ha az ember rogton bemegy es nem var a folyoson. Ha nem tudsz valamit, akkor 10 perc mulva sem fogod tudni, addig meg legalabb nem hergeled magad tovabb..
Válasz #411. hozzászólásra
Nem kell parázni, élő ember nem bukott még meg ilyen vizsgán, de talán még holt sem.
Válasz #409. hozzászólásra
Jó egy akármilyen hőstermelő is. A lényeg, hogy a papír alá legyen írva a befogadásról, és arról, hogy teljesítetted az órát. Ha van őstermelőid akkor saját gazdaságban is le lehet tölteni.
Az én fiam nem szereti a szeszt, de bekapattunk vele egy 3 cl barackot, szerintem le sem ért és ugy irt mint a kisangyal, ugy beszélt mint egy riporter 4-re vizsgázott az aranykalászoson, kitartás sikerülni fog.
Válasz #411. hozzászólásra
Ne parázz hamarabb lezajlik mint gondolnád...
Hat kerem en csutortokon megyek vizsgara. Nagyon izgulok...
Uhy erzem, hogy semmi sem "ragad meg" a fejemben. Valaki kuldene egy kis tanacsot vagy batoritast? :))
http://www.agroinform.com/forum?act=addAddon&tid=927#
http://www.agroinform.com/forum?act=addAddon&tid=927#
Válasz #409. hozzászólásra
Le van ott a vizsga is ne aggódj, a vizsga annyira összetett lenne hogy kellene 1 olyan gazdaság ahol van gyümölcskertészet, zöldségkertészet, szántóföldi növény termesztés, disznó, marha, ló, birka, kecske, baromfi, (liba, kacsa, tyúk, csirke)
Ilyen gazdaság egyszerűen nem létezik, tehát abból vizsgázol ami éppen ott és akkor van
Ja nem nem, persze ebben igazad van! A gyakorlati vizsga helyszín nekünk is le van fixálva! Ez amiről én beszélek azért kell, hogy a teljesen sügéreknek is legyen fogalmuk miért is nem lila a tehén! Vagy valami hasonló!
Válasz #407. hozzászólásra
Ez baromság, mert hogyan fogja megszervezni a vizsgát??? Mindenki ott vizsgázik majd ahova gyakorlatra járt? Lehet hogy ahány tanuló annyi hely??? Vagy csak formaság az egész, mindenhol csak az aláírás kell és a vizsga is le van már zsírozva......
336 óra javasolt szakmai gyakorlatot kell szerezni egy befogadó vállalkozónál vagy őstermelőnél! Amit nem értek pontosan az az, hogy kik felelnek meg?!
Válasz #405. hozzászólásra
Miért, a képzőszerv nem szervezi meg a gyakorlatot????? Én most végeztem, a tanfolyamot mindent megszerveztek, gyak. helyszínt, "oktatást", mindent
Nekünk csak menni kellett mindig oda ahova mondták
Sziasztok! Nemrégiben jelentkeztem aranykalászos gazda tanfolyamra és a kérdésem az lenne, hogy gyakorlati helyként milyen helyeket fogadnak el? A kérdésem lehet, hogy furcsa de Én sajnos nem a mezőgazdaságban dolgozom! Szóval csak olyan mezőgazdasági vállalkozók jöhetnek szóba akik mind állattenyésztéssel, mind földműveléssel foglalkoznak vagy pedig egy őstermelő is megfelel aki mondjuk fóliás növénytermesztéssel foglalkozik?
Válasz #403. hozzászólásra
Büszkék vagyunk rád!
paraszt vagyoookkkk, most már hivatalosan is
Válasz #401. hozzászólásra
Zsír...
Sziasztok!
Aranykalászos gazdatanolyamra jelentkeznék.
Kérdésem hogy a élia nevű iskoláról van-e tapasztalatotok?
Előre is köszi a válaszokat
Válasz #393. hozzászólásra
A támogatásnak semmi köze az őstermelöihez meg a kamarai tagsághoz.Ezek nélkül is lehet igényelni.
Válasz #397. hozzászólásra
Szia Benedek!
Az hogy mit írnak, hogy távoktatás nem szabályos, azt már bízd a képzőhelyre hogy oktatást hogyan szervezik. Ő érdekük is ha minisztériumi kormányzati ellenőrök jönnek ki az az ő bajuk. Ami szabályos az az aranykalászos gazda okj bizonyítvány 33 621 02 vagy 34 621 02 amit kiállítanak neked, azt elfogadják bárhol végzettségként (támogatás, pályázatok, földtörvény). Én egy kunszentmiklósi céget ajánlanák a Mátrix Oktatási Központot, 16 éve szerveznek ilyeneket. Most is vagy 10 aranykalászos gazda csoportjuk fut, több helyszínen. Én is ott végeztem, ha van még kérdésed akkor szívesen válaszolok rá a: bodis65@hotmail.com email címen keresztül.
Üdvözlettel:
Józsi
Szia Benedek!
Az hogy mit írnak, hogy távoktatás nem szabályos, azt már bízd a képzőhelyre hogy oktatást hogyan szervezik. Ő érdekük is ha minisztériumi kormányzati ellenőrök jönnek ki az az ő bajuk. Ami szabályos az az aranykalászos gazda okj bizonyítvány 33 621 02 vagy 34 621 02 amit kiállítanak neked, azt elfogadják bárhol végzettségként (támogatás, pályázatok, földtörvény). Én egy kunszentmiklósi céget ajánlanák a Mátrix Oktatási Központot, 16 éve szerveznek ilyeneket. Most is vagy 10 aranykalászos gazda csoportjuk fut, több helyszínen. Én is ott végeztem, ha van még kérdésed akkor szívesen válaszolok rá a: bodis65@hotmail.com email címen keresztül.
Üdvözlettel:
Józsi
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok e Pécsen vagy környékén közeljövőben induló tanfolyamot? Találtam egy távoktatási képzést, azonban egyéb portálon azt olvastam, hogy ez a képzés szabálytalan, ugyanis OKJ-s képzést távoktatásban nem lehet hirdetni. Mi az igazság, melyik az elfogadott és egyben abszolút szabályos tanfolyam/vizsga a 2014. őszi időszakra? Esetleg tudtok e ajánlani valakit/valakiket?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
üdv,
Benedek
Válasz #394. hozzászólásra
Kösz a felvilágosítást..!
HÁT IGEN EZ AZ
Akkor elballagsz a NAV-hoz és kérsz egy igazolást, hogy 3 éve gazdálkodsz. Ezzel már lehet menni a földhivatalba földműves bejegyzésért. Gondolom neked nincs semmi szakirányú iskolai végzettséged, szóval keresel olyan embert a családban akinek van mg végzettsége és őt regisztráljátok be és a nevére vásároltok.
Harmadik variáció elmész egy aranykalászosra, lesz végzettséged a tanfolyam díjat pedig vissza tudod igényelni. Arra figyelni kell, hogy nem mindegyik iskola van akkreditálva a támogatásos képzésre.
Válasz #392. hozzászólásra
Az 3 éve van... csak ezen a lapon nincs semmi... nem értékesitettűnk semmit.
Csak azert van kiváltva az Őstermelői és a Kamarai tagság hogy a támogatást feltudjuk venni a föld utan..
Válasz #391. hozzászólásra
Ha már 3 éve őstermelő vagy akkor elég az értékesítési betétlap is az elmúlt 3 évből. Természetesen kitöltve. Az örökléshez ennek semmi köze. Összesen 1 ha-nál nagyobb terület a nevedre csak akkor kerülhet ha regisztrált földműves vagy.
Válasz #390. hozzászólásra
És ha én már rendelkezek több mint 1Ha földel és én örökölök több mint 1Ha földet?
Válasz #389. hozzászólásra
még egy földműves minősitést be kell szerezni a FH-ból,ha 1 Ha felett vagy,amihez vagy végzettség kell,vagy Nav, által igazolt jövedelem, ami a mezőgazdaságból származik és az éves bevételed legalább felét eléri.
Sziasztok!
Most szeretnék földet vásárolni...jelenleg kb. 2 ha földem van...Őstermelő és Kamara tag vagyok ez igy lehetséges lehet-e???
Válasz #387. hozzászólásra
Sziasztok!
Az S.O.S. topicba küldtem egy-két linket, az talán segíthet!
Ha megvannak valakinek az idei tételek kidolgozva (OKJ 30 621 02), akkor én is szeretném elkérni őket. Némelyik tételt még a könyvben sem találom, nagyon megköszönném a segítséget!
T. fórumozók!
Keresem az ÚJ 31 621 02 OKj számú aranykalászos gazda tanfolyam Állattartás, Növénytermesztés, Kereskedelem, vállalkozás és ügyvitel szóbeli tételsorokat KIDOLGOZVA. Ha valakinek megvan kérem jelezze és privátban megbeszáljük hogyan kaphatnám meg. Előre is köszönöm, Vigyázz nem ugyanaz mint a régi Növ termesztés I- II. stb..... Előre is köszöm, ha megvan valakinek kélek benneteket segítsetek!
Válasz #384. hozzászólásra
Nincs közte különbség. Ha benne van a képzési jegyzékben az OKJ szám akkor be fognak regisztrálni földművesként és mehet a buli.
Válasz #381. hozzászólásra
Simán végzettség nélkül is vehetek 1ha-ig földet, a végzettség nem a 300ha-ig ad jogosultságot? A kérdés igazából arra vonatkozott, hogy a távoktatásos és az iskolarendszerű bizonyítvány közt tesznek-e bármilyen különbséget?
Válasz #382. hozzászólásra
No akkor nem ártana felfrissíteni a földtörvényt!!!
Válasz #380. hozzászólásra
Igen vehetsz, bérelhetsz, 20 km körzeten belül és bérbe nem adhatod. Valamint, ha támogat a helyi gazdaközösség.
Elfogadja a földhivatal, de szerintem akkor sem vehetsz 1 hektárnál több földet.
Tisztelt Fórumozók!
Van-e valakinek információja arról, hogy a távoktatásban induló aranykalászos tanfolyamot a földhivatal elfogadja-e a földműves regisztrációhoz? Továbbá, ha megvan a regisztrációm, de nem vagyok sem őstermelő, se semmi akkor vásárolhatok/bérelhetek földet 1ha felett? Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #377. hozzászólásra
Tanulj ami tőled telik, de ne aggódj a vizsga már csak egy színjáték, itt a pénz beszél. Nálunk teknikusin mentő kérdés : mikor vetik a tavaszi árpát? Magyarul elég nehéz megbukni. Tehát csak semmi nyugalom!
Válasz #376. hozzászólásra
www.geniuszplusz.hu 4 hónap, hétvégi,májusban indul, közvetlenül utána vizsga. A várhatóan ősszel megnyíló magasabb összegű fiatal gazda pályázathoz szükséges végzettség így időben megszerezhető.
Sziasztok,
2 hét múlva megyek vizsgázni az aranykalászos tanfolyamra. Tudna valaki segíteni a vizsgakövetelményekről? Nehéz? Tényleg minden modulból húzni kell tételt?
Előre is köszi Aniz
Tudtok olyan aranykalászos képzést ami folyamatban van már és lehet hozzá csatlakozni, persze közeli vizsga időponttal?
De más megoldás is érdekel....
nullahathetven kettőhetvenegy nyolcvanhathuszonegy
ha nincs szakirányúm akkor 3 év leigazolt mg tevékenység is megfelel
kérdés:ha több mint 1 éve őstermelő vagyok akkor 1,5 év mulva ha regisztrálok az elfogadható?(addig nem veszek földet)
Válasz #372. hozzászólásra
Ez hülyeség. Folyamatos a bejelentkezés, csak amíg nem vagy visszaigazoltan földműves addig nem vehetsz és nem bérelhetsz termőföldet 1 ha összterület felett.
Az már más kérdés, hogy a földhivataloknak lövésük nincs róla mit és hogyan kellene csinálni. Nekünk már lassan több mint egy hónapja le van adva és még mindig semmi eredmény. A földhivatali ügyintéző azt mondta, valószínűleg a kitöltött regisztrációs nyomtatványt fogják lepecsételve visszaküldeni.
Nekem azt mondták a földhivatalban, hogy folyamatosan lehet bejelentkezni.
Földművesként való nyilvántartásba vételnek van határideje? Én ma voltam el is intéztem,de ott azt mondták hogy aki ápr.30 utána csinálja az már csak 2015 jan 1.től lehet földműves.De ilyen jogszabályt sehol nem találok.
Válasz #370. hozzászólásra
Köszönöm!
akkor először regisztrálok!Tudom, mostmár ki kell függeszteni, hát ez van, másnak nemhiszem h kelleni fog, pár 100nm darabonként, tizenéve nemhasznált szőlők, és kb a közepében volt nagyapámnak egy darab amit én legalább tisztán tartok, bár szőlő már nincs benne, és ehez szeretnék 2 oldalról venni először 1-1 db-ot aztán szépen haladni tovább!
Válasz #369. hozzászólásra
Nem lépheted túl az 1ha-t, csak ha már földműves vagy. Utólagosan nem lehet pótolni a regisztrációt.
Igen, ahány tulaj annyi adásvételi, mindet ki kell függesztened. Számíts rá, hogy kb fél éves procedúra lesz mire a nevedre kerül. Ráadásul ha valaki rájelentkezik akkor el is viheti előled.
Válasz #368. hozzászólásra
Értelek! a most megvásárolni kívánt 2-3 db nem lesz 1ha! de tervezem később még hozzá venni, akkor érdemes lenne most regisztrálni, vagy elég lesz ha túl lépem majd az 1ha-t? meg egy olyan kérdés, nem ide tartozik! ha veszek ilyen kis darabot, külön tulaj mind3 akkro mindhez külön adásvételi, külön ügyvédi költség? mert a föld kb 10-15.000/ db az átírás költség meg ha jól tudom olyan 26.000 körül van! akkor minden darabhoz a vételár meg a 26.000et lehet számolni?
Válasz #366. hozzászólásra
Ha összességében nem haladja meg a tulajdonban lévő a megvásárolandó területtel együtt az 1ha-t akkor nem kell földművesnek lenned. Ezt a korlátozást viszont csak földművesként lehet túllépni. A regisztráció folyamatos, de nélküle nem vásárolhatsz és nem bérelhetsz 1 ha felett.
Szegeden és környékén, induló aranykalászos gazda tanfolyamra lehet jelentkezni. Keressetek bátran!