Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha föld 500m hosszú akkor 140m széles akkor 500x 140=70000 azaz 7ha.
az asztal szélessége 6.4 akkor140/6.4 22 azaz 11 forduló.
egy kerülő 7km/h- 10 perc akkor 110 perc, forgózás ürítés...pont centire vágva, nem mondok időt.
Válasz #3327. hozzászólásra
Csak azt nem értem, hogy lesz 40 mázsás zabod amikor még a búzád sem annyi hehe. Egy képet csinálhattál volna róla, hogy hogyan néz ki. Jövőre tudjam mi az etalon.
Nomeg írtam, hogy jó 2óra volt szóval kettő meg egy negyed ha így jobban teccik, de percre pontosan már nemtudom hogy 13 vagy 15perc volt e a ráadás a kettőre
NAAAGY kombájn nász!
Nagy!
Rostákat kinyitottam főlega felsőt hogy ne szórjon, nem is tette, 7körül optimálisan dolgozott a 40-es zab-ban, gyorsabban menve lehet vetet volna, nemtudom
Ma ahogy hazaértünk a ródsóról, beraktam a rostákat a kombájnba és kimentem leszedtem a maradék zabot. 7hektár maradt összvissz, meg még lesz zabosbükköny is csak egy kis jóidő kellene, aztán olajretek, napraforgó szója és ígytovább kukoricával a végén.
Igenjó 40mázsás a zab, nagy szártömege is volt, igaz már a sok esőtől kezdte átnőni lentről a zöld, így kicsit fogósabb is volt már, de szépen megvolt egy jó 2óra alatt a 7hektár.
Szerettem volna letesztelni a Tucano450 demógépet, de mára sem volt gépkezelő rá, holnapra tudott volna jönni de akkor meg mi megyünk el családdal hétvégére "nyaralni" kicsit, nomeg nemlehet itt várni már lejött ma aztán kész.
Igaz holnap mehettünk volna a dombódalra ami jó saras nedves 4x4-es tucanót próbálni, ódalgóson a 3D-t, auto contur-t, laser pilotot ésatöbbi extra is kilett volna használva.
Vissza viszont ezért nem mondom a nyaralást, egész évben sínylik a csajok a parasztéletet most nem annak lesz a napja.
Majd ha valahol látok hasonlót dolgozni bekéreckedek az őszön és meglesz a demózás.
CZANIK SANYI!!! JELENTKEZZ A 03 30 5803187 telefonon Fontos!!!!!!! A keresett kft-ről tudok, illetve a úrról. Most fejezték be a feljelentésünk alapján a nyomozást ellene. Ha sietsz még Te is beférhetsz.
Aki ismeri Czanik Sanyit szóljon neki! S O S
Aratás után tárcsázás, tarlóhantás. Tárcsázás után nagyon kellene gyűrűhengerezés vagy nehéz-hengerezés. Ha nem volt hengerezés, akkor komolyan káros a talajokat.
Elkezdett esni az eső, csörög a telefon, jönnek a házhoz az emberek, most jut eszükbe, van földjük megaratni valójuk.Pedig tegnap délután óta pihizek. De majd ha az idő engedi újra ringbe szállok.
Üdv!Tegnap,elméletileg végeztem az aratással.Valamivel,200-ha feletti területtel.Ez önmagában nem túl sok,de ha úgy nézzük,hogy a legnagyobb egybefüggő terület 6-ha,akkor már egészen másként néz ki a dolog.Műszaki hibák:1,kaszapenge,1,kaszahajtőmű csapágy csere.Javítási idő:20-perc.
hát igaz ami igaz, odaérhet.
mondjuk nekem ő annyira nem szimpatikus, olyan herélt hangja van, mintha a bécsi fiúkórusba dalolászna
hol van már zabel, ullrich meg a többiek...
üdv nemtudna nekem valaki infót adni olajretek betakarításáról 514 es kombájnal történne! gondolok ez alatt h milyen rosta dörzsbetét kell-e milyen beálításokkal kell és h az asztalra kell e v.mi? előre is köszönöm !
Vagyis ebből az következik,hogy a béraratás nem is "olyan drága" és ha van szabad jó gép a közvetlen közelben azt igen is érdemes dolgoztatni ,még akkor is ha van saját gép a lényeg minél előbb befejezni az aratást és ezzel sokszor a minőséget is meg lehet védeni...( én is minnél több mműveletet bérbe csináltatok és azóta egyre több idő van másra...
Na látod!
ha nincs pénz akkor nincs pénz.
Azért egy új nem annyira ér mint egy 6éves gép.
A 6évesen majd jönnek a csapágyak lassan, felhordó láncok ferde lánc, gumik fáradnak el, defektek egyre gyakrabban, elektromos hibák, panel csere, szíjjak aratás közben, szecskázó felújítás, rosták meghibásodása, facsapágyak cseréje de ennyinél már sokszor tengelyt is kellhet cserélni ésatöbbi.
ismétlem jöhet és lassan fog is jönni.
Szóval azért a költségekhez kicsit hozzá kell tenni ezekre, ha nincs aki beszerelje akkor a szervíz általány díjjat is számold hozzá mert ha nem fizeted akkor a kite nemfog neked menni megcsinálni kb ez a helyzet.
Szóval ilyenekre gondolni kell, ha sok a meló és a bérmeló akkor legyen otthon tartalék szíjj, általánosan csapágyak, relék szenzorok mittudomén ami jöhet. Öregebb wts tulajoktól érdeklődni kell mi vár rá 5-7-10ezer hektároknál.
Egyébként szeretném ha olyan kombájnom lehetne mint a Tiéd, vagy legalábbis annyi idős, 10éves előrelépést jelentene, viszont ha már volna 25-30millerem gépre akkor abból új indulna reggelente.
50-ért van olyan kombájn ami kicsontozza a WTS-t bárhol, oldalkaszával, pelyvaterítővel profi szecskázóval, asztalkocsival mindennel ami kell.
10milla megspórolása nem kevés esetünkben simán vízválasztó főleg hogy olcsóbban komolyabb gépet vehetnénk.
Szerencsére nem, még van hál Istennek!Ma elment egy csapom a cséplés bekapcsolásakor így vacsora, holnap elmaradt Csaba nap, délben, este meg születésnap.
8331 hozzászólás
Válasz #3334. hozzászólásra
Számoltam.
munkaszélességxsebesség(km/ó)=területteljesítmény(ha/ó)
Válasz #3333. hozzászólásra
Igazad van.
sanyi bácsi ne boriccs kiszámolj mégegyszer
500 m-t 4,28 perc alatt megy hehe 7km/h -val
Válasz #3329. hozzászólásra
én is csodálkoztam ám mikor itt az uj tucano 6 tonnás buzát 4 hektárt nyomott le 2 óra körül akkor az a 7 hektár???
valami rossza számitásodban, 7000m óránkét az elméletben 7 forduló óránként
6 méteres asztal x 7 km/ó = 4,2 heki/ óra ha nem állna meg tankolni meg fordulni se, ebből simán kijöhet a 7 heki kettő és negyed óra alatt.
Válasz #3326. hozzászólásra
Ha föld 500m hosszú akkor 140m széles akkor 500x 140=70000 azaz 7ha.
az asztal szélessége 6.4 akkor140/6.4 22 azaz 11 forduló.
egy kerülő 7km/h- 10 perc akkor 110 perc, forgózás ürítés...pont centire vágva, nem mondok időt.
Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2011-08-05 21:02:27
Válasz #3327. hozzászólásra
Csak azt nem értem, hogy lesz 40 mázsás zabod amikor még a búzád sem annyi hehe. Egy képet csinálhattál volna róla, hogy hogyan néz ki. Jövőre tudjam mi az etalon.
Claastra jól beszél ám!
Nomeg írtam, hogy jó 2óra volt szóval kettő meg egy negyed ha így jobban teccik, de percre pontosan már nemtudom hogy 13 vagy 15perc volt e a ráadás a kettőre
NAAAGY kombájn nász!
Nagy!
Rostákat kinyitottam főlega felsőt hogy ne szórjon, nem is tette, 7körül optimálisan dolgozott a 40-es zab-ban, gyorsabban menve lehet vetet volna, nemtudom
node indulunk Szoboszlóra kiáztatni jó hétvégét!
Válasz #3324. hozzászólásra
Sanyi nagyban kell gondolkodni,le lehet vágni 2 óra alatt 7 hekit,6,4asztalavan ha6-7 km-rel ,megy összejön simán,csak MF -röl nehéz elhinni
Biztos 10-méteres az asztal.Meg lekalászolta.
Válasz #3323. hozzászólásra
2óra alatt 7 ha???
Ma ahogy hazaértünk a ródsóról, beraktam a rostákat a kombájnba és kimentem leszedtem a maradék zabot. 7hektár maradt összvissz, meg még lesz zabosbükköny is csak egy kis jóidő kellene, aztán olajretek, napraforgó szója és ígytovább kukoricával a végén.
Igenjó 40mázsás a zab, nagy szártömege is volt, igaz már a sok esőtől kezdte átnőni lentről a zöld, így kicsit fogósabb is volt már, de szépen megvolt egy jó 2óra alatt a 7hektár.
Szerettem volna letesztelni a Tucano450 demógépet, de mára sem volt gépkezelő rá, holnapra tudott volna jönni de akkor meg mi megyünk el családdal hétvégére "nyaralni" kicsit, nomeg nemlehet itt várni már lejött ma aztán kész.
Igaz holnap mehettünk volna a dombódalra ami jó saras nedves 4x4-es tucanót próbálni, ódalgóson a 3D-t, auto contur-t, laser pilotot ésatöbbi extra is kilett volna használva.
Vissza viszont ezért nem mondom a nyaralást, egész évben sínylik a csajok a parasztéletet most nem annak lesz a napja.
Majd ha valahol látok hasonlót dolgozni bekéreckedek az őszön és meglesz a demózás.
Kössz az infót, már én is rájöttem. Megvan az eredeti kérdező.
Válasz #3320. hozzászólásra
......ha egy kicsit részletesebben megnéznéd, látnád, hogy nem a Czanik Sanyi kérdezte................
CZANIK SANYI!!! JELENTKEZZ A 03 30 5803187 telefonon Fontos!!!!!!! A keresett kft-ről tudok, illetve a úrról. Most fejezték be a feljelentésünk alapján a nyomozást ellene. Ha sietsz még Te is beférhetsz.
Aki ismeri Czanik Sanyit szóljon neki! S O S
S O S
Aratás után tárcsázás, tarlóhantás. Tárcsázás után nagyon kellene gyűrűhengerezés vagy nehéz-hengerezés. Ha nem volt hengerezés, akkor komolyan káros a talajokat.
Válasz #3317. hozzászólásra
Iiiigen!
Válasz #3315. hozzászólásra
Nálatok is délután jár a postás?
Válasz #3314. hozzászólásra
Több a baj mint az élvezet, de nem hiszik.
Válasz #3312. hozzászólásra
Megint valami titkokat bíztatok a galambokra...
Válasz #3312. hozzászólásra
ez nagyon kevés , ezért nem érdemes kombájnt fent tartani
Válasz #3311. hozzászólásra
Erre mondták régen leesett a tantusz.
Válasz #3310. hozzászólásra
Az infót a postaládába
Válasz #3309. hozzászólásra
ja igen
Válasz #3309. hozzászólásra
mit ,hol?
Válasz #3308. hozzászólásra
Olvastad?
Válasz #3307. hozzászólásra
abaszna mábe ha a kombájnba ilyesmit is kéne hurcolni
Válasz #3306. hozzászólásra
golyóstoll, ceruzával nem lehet.
Válasz #3305. hozzászólásra
inkább kevésnél fogott a ceruza
Válasz #3304. hozzászólásra
Keveset...post.
Válasz #3303. hozzászólásra
hány hekit vágtál le eddig?
Elkezdett esni az eső, csörög a telefon, jönnek a házhoz az emberek, most jut eszükbe, van földjük megaratni valójuk.Pedig tegnap délután óta pihizek. De majd ha az idő engedi újra ringbe szállok.
Üdv!Tegnap,elméletileg végeztem az aratással.Valamivel,200-ha feletti területtel.Ez önmagában nem túl sok,de ha úgy nézzük,hogy a legnagyobb egybefüggő terület 6-ha,akkor már egészen másként néz ki a dolog.Műszaki hibák:1,kaszapenge,1,kaszahajtőmű csapágy csere.Javítási idő:20-perc.
újra rekord magasságokhoz közeledik a kukorica ára..vigyázzat nem eladni!!!!!
Válasz #3299. hozzászólásra
Azok a doppingból éltek, lehet ezek is. Nekem Contador a nem szimpatikus, akkor inkább valamelyik Shleck.
Válasz #3298. hozzászólásra
hát igaz ami igaz, odaérhet.
mondjuk nekem ő annyira nem szimpatikus, olyan herélt hangja van, mintha a bécsi fiúkórusba dalolászna
hol van már zabel, ullrich meg a többiek...
Válasz #3297. hozzászólásra
Evans, ma is erőben volt persze bármi lehet.
Válasz #3296. hozzászólásra
akkor tippre contador, evans, schleck vagy ____?
kíváncsi leszek arra a szotyira.
Válasz #3295. hozzászólásra
3 óra előtt beálltam az udvarra, szeretem nézni, persze hogy néztem.Remélem minden oké, két hete nem láttam, holnap határjárás.
Válasz #3294. hozzászólásra
ne szívass, komolyan nézed, vagy csak cinikusan mondod?
másrészt kiderült mi a gondja annak a szotyinak, amit nem oly rég kérdeztél? megállt a foltok szaporodása, növekedése, vagy egyre több lett belőle?
Aratás? Letudva, 1-2 zab föld még hátra van,meg 1-2 hét múlva most de neki fogok, s nézem a tour de france-t.
üdv nemtudna nekem valaki infót adni olajretek betakarításáról 514 es kombájnal történne! gondolok ez alatt h milyen rosta dörzsbetét kell-e milyen beálításokkal kell és h az asztalra kell e v.mi? előre is köszönöm !
Válasz #3272. hozzászólásra
Vagyis ebből az következik,hogy a béraratás nem is "olyan drága" és ha van szabad jó gép a közvetlen közelben azt igen is érdemes dolgoztatni ,még akkor is ha van saját gép a lényeg minél előbb befejezni az aratást és ezzel sokszor a minőséget is meg lehet védeni...( én is minnél több mműveletet bérbe csináltatok és azóta egyre több idő van másra...
Válasz #3272. hozzászólásra
Na látod!
ha nincs pénz akkor nincs pénz.
Azért egy új nem annyira ér mint egy 6éves gép.
A 6évesen majd jönnek a csapágyak lassan, felhordó láncok ferde lánc, gumik fáradnak el, defektek egyre gyakrabban, elektromos hibák, panel csere, szíjjak aratás közben, szecskázó felújítás, rosták meghibásodása, facsapágyak cseréje de ennyinél már sokszor tengelyt is kellhet cserélni ésatöbbi.
ismétlem jöhet és lassan fog is jönni.
Szóval azért a költségekhez kicsit hozzá kell tenni ezekre, ha nincs aki beszerelje akkor a szervíz általány díjjat is számold hozzá mert ha nem fizeted akkor a kite nemfog neked menni megcsinálni kb ez a helyzet.
Szóval ilyenekre gondolni kell, ha sok a meló és a bérmeló akkor legyen otthon tartalék szíjj, általánosan csapágyak, relék szenzorok mittudomén ami jöhet. Öregebb wts tulajoktól érdeklődni kell mi vár rá 5-7-10ezer hektároknál.
Egyébként szeretném ha olyan kombájnom lehetne mint a Tiéd, vagy legalábbis annyi idős, 10éves előrelépést jelentene, viszont ha már volna 25-30millerem gépre akkor abból új indulna reggelente.
50-ért van olyan kombájn ami kicsontozza a WTS-t bárhol, oldalkaszával, pelyvaterítővel profi szecskázóval, asztalkocsival mindennel ami kell.
10milla megspórolása nem kevés esetünkben simán vízválasztó főleg hogy olcsóbban komolyabb gépet vehetnénk.
Válasz #3289. hozzászólásra
Szerencsére nem, még van hál Istennek!Ma elment egy csapom a cséplés bekapcsolásakor így vacsora, holnap elmaradt Csaba nap, délben, este meg születésnap.
Válasz #3288. hozzászólásra
Mi csobbanni mentünk volna a tiszához 7végére...De bejött egy (zsiros maszek)így át lett téve jöv 7 végére a tisza...
Olyan tavaszárpát vágtam de,hogy 45mázsa körűl jött le 1 hekiről...!!
Pedig mi nem vagyunk az árpa hazája az bizti!!
Aratás vége???
Válasz #3287. hozzászólásra
A tritikálé kimaradt,azután meg tárcsáztunk....
egész jól laktunk.