Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
untam ,hogy 5-6ember áll sorba reggelentén a kiskapuban,a régi vevők tudják a rendet(minden időben levágva),agyilag idén nagyon simán ment,aratás fuvar,száritó,eladás leszervezve,xanax-ra se volt szükség
Stimmel az elmélet,ha nincs támogatás,de ha van 1 25-30 %-os géptám,mingyá borul az elmélet,a megát 7 éve vettem 13-ért, levágott 5-6e hektárt tavaly igértek érte 14-et,ennyit az értékvesztésről
A JD-t anno 42-ért vettük. Ha öt év alatt esne az ára pl. 25-re, és 20-at kellene belepótolni az újba, akkor az 5000 hekire esne 20 milla ktg, javításokkal együtt ecte 5ropi/ha. Mindent költséget összerázva mondjuk 14 ropiból kijönne az aratás, a béraratáson lenne 3-4 eFt haszon.
Így most: 30-ért hirdetem, mondjuk lealkudható lenne 25-re, akkor nekem 40 millát kellene rápótolnaom az újra (ami még ugyan ennyire ér), így kb. 18e-be lenne egy heki aratás. Ha inkább veszek egy újat magabán, ezt meg hajszolom még 3-4 évig, akkor is fog érni 15-20-at, viszont ez alatt a 10 millás áresés alatt learatok vele még 3-4000 hektárt!
Amikor egy ugyanakkora új kombájn 60+ millió, és ugyan annyira ér, pocséklás lenne eladni! (és még ez fog áremelkedni szeptembertől marhasokkal) Inkább meghagyom, és dolgoztatom!
Akinek 10+ éves kombájnai dolgoznak, azok már az életbe nem tudnak újat venni a mai árakon! Lesz itt mit csinálni a fiatal nyugati gépeknek hamarosan...
"SoooKKKK",nagyon sok ezért is nem veszek akkor inkább 12ért Lexion kintről vagy 15 felett valmivel intthonról...Most(és mindörökké...) a legjóbb vásár a TX ,de csak is a 66-os alattiak ,két ilyent lehet venni a WTS árából(és akkor az már flotta...) nagyon,nagyon aránytalanul drágák ezek a Johnik...Tízennégymillió lenne a reális áruk...
Most lehet lenne egy 19+fa eladó. Kicsit sokallom érte mikor 40% tamogatással vették. Meg a 10 ha-t levágnám egy délelőtt hehe. ( nem tudnék vele bejárni az udvarba se mert szélesebb mint a hídunk)
egyébként ezek két harmadnyi németek. ezek vették meg még évtizeddel ezelőtt a sopronhorpácsi növénynemesítőt, meg ott a környéken mindent. aztán meg azóta más környéken is mindent. nagyon durván nyomják. 2009 telén építették a disznótelepet pusztacsóra, valami 2000 koca, vagy ilyesmi. gsd, ez a nevük, a zsirai polgi, meg többiek...
de mondjuk gondlom neked sem kel magyarázni, hogy mi van itt a nyugati végeken, az alföldi kollégák elképzelni nem tudják, hogy mi megy itt...
így értek sorjában, ez a vége. zöld volt még rendesen, kedd-szerda magasságba bele lehetett volna menni, de akkor azt beszéltük, hogy csüt. tegnap azt, hogy péntek. ma délutén meg hogy szombat.
de lehet hogy mégis meglett ma, azaz csütön.
reggel meló előtt kimegyek, azt megnézem, de igen durva világ volt itt felénk. xxxxxx életbe, még ha ki is moderálják...
Nem, nekem nem ez vágta.
Csak mentem kocsival aztán már látta messziről hogy ez nem szokványos gép, odaértem, na mondom itt meg kell állni.
Nem tok semmit róluk, egy időseb ember hordta ki a kamionokhoz, vele váltottam pár szót.
Csak azt mondta, német cég, Tömördre hordják a búzát a telephelyükre.
Hogyhogy még van repcéd? Vizes volt eddig? Vagy nem volt, aki levágja?
betonon tárcsázni????? Mert nálunk beton van, jó az a 40 körüli átlag, sokan örülnének neki, hallottam én már 2-vel kezdődőket is, örülj hogy lejött a vihar előtt
Á, nem vagyok megelégedve. 40 alatt lett, de legalább étkezési. A fejek szépek voltak, egy gond volt, nem bokrosodott el, ritka volt. Nem kapott tavasszal esőt, amikor kellett volna neki.
A vihar szerencsére csak alig érintett, kicsit dörög, meg villámlik.
Eső eddig semmi számottevő. Szemetelt, most meg már azt se...
Pedig ha lett volna valami, hnap lehet a tárcsát megpróbáltam volna, de azzal is van egykis gond, beírom egy másik topicba...
hát itt is 4nap repce jó2nap búza van már "csak", csak tényleg tudnék indulni reggel korán, de rendesen vizes a termény olyankor. Repcében mondjuk lehet indulok meg tovább maradok a becőben úgysem ártogat ez meg nem is vizes szalmát kell csépelni.
több az szerintem.
Én a régi géppel leszedek 3,5-öt még parton is.
Annak 8-10-et kell vágnia óránként! megfelelő kiszolgálással, nagy táblában nomeg persze nem a 100mázsás búzáan hanem a felében
ne mond má! Én még csak most kezdtem de már peregnek a hektárok! ha egykét normális napom lesz amikor lehetne 9-10-től aratni este 8-9-ig rögtön lejön mjd 30-60hektár még hozzá
hát a franc tudja. Ha kevés marad általában középen megyek, mert ha szalma van akkor nem túrok a rendbe, de ha secskázok is, mondjuk erre túlzott figyelmet nem fordítottam még.
Az biztos, hogyha fél asztalnyi marad akkor tolom neki úgy ameddig lebírja vágni a vágószerkezet, kaszapenge, nem szeretek tökölni.
Igaz ezt parton nemtudom megtenni mert kettesben nembír menni ezeken, egyessel meg 7körül megy sebességre.
Hegeszteni gondoltam, még vékonyabb lemezzel meg is pántoltam volna de igénybe van ez véve ha van másik megoldás új akkor az kell mert menni kell nem tökölni.
Kivonulok 10km-re asztalt felakasztom elkezdek aratni elszakad a hegesztés mellett aztán menjek haza?
naneeeee...
csak az idő megy el meg a pénz vele. De megfogom hegeszteni tartalékba elrakom.
Ja nem mellesleg 1km 1 liter gázolaj kb egy ilyen nagy kombájnnak szóval nemlehet itt felesleges köröket futni.
8331 hozzászólás
Válasz #3286. hozzászólásra
Válasz #3284. hozzászólásra
Köszönöm!
Tegnap arattam , tönköly búzát, borsót, rozst, búzát, egy nap alatt , de voltam olyan poros a sok tisztitástól.
Válasz #3282. hozzászólásra
Válasz #3282. hozzászólásra
rosszul csináltam 18
Válasz #3281. hozzászólásra
14
Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2011-07-16 21:40:26
Válasz #3280. hozzászólásra
kérdem a manust learatva
le
menyiért
még nem tudja
de hogy reméli 14né nem több
......merthát a naftát a kombájnos úgy lopja mindet magának
Válasz #3279. hozzászólásra
untam ,hogy 5-6ember áll sorba reggelentén a kiskapuban,a régi vevők tudják a rendet(minden időben levágva),agyilag idén nagyon simán ment,aratás fuvar,száritó,eladás leszervezve,xanax-ra se volt szükség
Válasz #3277. hozzászólásra
emezek nem tudnak alád vágni?
csakelmész nem?
ugyis csak unatkoznátok....
most nem kell hallkítani hehe
Válasz #3276. hozzászólásra
nem vállaltam ,szolt még kb 150heki,de ha maradt még belőle esetleg hétfőtöl,a régi kuncsaftok kielégitve,+ba csak ezután vállalok
Válasz #3275. hozzászólásra
de akkor nem lesz annyi meló mint szokott?
Válasz #3274. hozzászólásra
420 heki letudva,délben végeztünk,kombiné van 12 a kisvárosban,má nem falu
Válasz #3273. hozzászólásra
van most vágni valótok elég?
nem csökkent?
tanyán mennyit vágtok le?
hány komb van a faluba?
Válasz #3272. hozzászólásra
Stimmel az elmélet,ha nincs támogatás,de ha van 1 25-30 %-os géptám,mingyá borul az elmélet,a megát 7 éve vettem 13-ért, levágott 5-6e hektárt tavaly igértek érte 14-et,ennyit az értékvesztésről
Válasz #3271. hozzászólásra
Igen, amíg a kopás arányban állt az áreséssel!
A JD-t anno 42-ért vettük. Ha öt év alatt esne az ára pl. 25-re, és 20-at kellene belepótolni az újba, akkor az 5000 hekire esne 20 milla ktg, javításokkal együtt ecte 5ropi/ha. Mindent költséget összerázva mondjuk 14 ropiból kijönne az aratás, a béraratáson lenne 3-4 eFt haszon.
Így most: 30-ért hirdetem, mondjuk lealkudható lenne 25-re, akkor nekem 40 millát kellene rápótolnaom az újra (ami még ugyan ennyire ér), így kb. 18e-be lenne egy heki aratás. Ha inkább veszek egy újat magabán, ezt meg hajszolom még 3-4 évig, akkor is fog érni 15-20-at, viszont ez alatt a 10 millás áresés alatt learatok vele még 3-4000 hektárt!
Válasz #3270. hozzászólásra
mi van???beverted a fejedet???
eddig feszt azt szajkóztad,hogy venni az újat,hajtani 1000-el majd eladni fél áron és venni a következőt!
Válasz #3268. hozzászólásra
most már annyiért sem adja...
Amikor egy ugyanakkora új kombájn 60+ millió, és ugyan annyira ér, pocséklás lenne eladni! (és még ez fog áremelkedni szeptembertől marhasokkal) Inkább meghagyom, és dolgoztatom!
Akinek 10+ éves kombájnai dolgoznak, azok már az életbe nem tudnak újat venni a mai árakon! Lesz itt mit csinálni a fiatal nyugati gépeknek hamarosan...
Válasz #3266. hozzászólásra
A támogatás nem számít azt ők kapták, csak a piaci ár,azzal kell hogy számolj. Mért nem veszel világos zöldet jó a fogyasztásuk nagyon??????
Válasz #3267. hozzászólásra
Feco 30milláért adja a WTS-t igaz 2006-os meg I-betűs (ami nemtudom mit jelent)
"SoooKKKK",nagyon sok ezért is nem veszek akkor inkább 12ért Lexion kintről vagy 15 felett valmivel intthonról...Most(és mindörökké...) a legjóbb vásár a TX ,de csak is a 66-os alattiak ,két ilyent lehet venni a WTS árából(és akkor az már flotta...) nagyon,nagyon aránytalanul drágák ezek a Johnik...Tízennégymillió lenne a reális áruk...
Válasz #3265. hozzászólásra
Most lehet lenne egy 19+fa eladó. Kicsit sokallom érte mikor 40% tamogatással vették. Meg a 10 ha-t levágnám egy délelőtt hehe. ( nem tudnék vele bejárni az udvarba se mert szélesebb mint a hídunk)
Válasz #3255. hozzászólásra
Csak nem újjat vettél??? Ezek a WTS-ek tetszenek nekem is ...
Válasz #3263. hozzászólásra
Igen, sajnos én is tudom/tapasztalom, milyen, amikor a kishalat megeszi a qva nagy hal...
Válasz #3261. hozzászólásra
egyébként ezek két harmadnyi németek. ezek vették meg még évtizeddel ezelőtt a sopronhorpácsi növénynemesítőt, meg ott a környéken mindent. aztán meg azóta más környéken is mindent. nagyon durván nyomják. 2009 telén építették a disznótelepet pusztacsóra, valami 2000 koca, vagy ilyesmi. gsd, ez a nevük, a zsirai polgi, meg többiek...
de mondjuk gondlom neked sem kel magyarázni, hogy mi van itt a nyugati végeken, az alföldi kollégák elképzelni nem tudják, hogy mi megy itt...
Válasz #3261. hozzászólásra
így értek sorjában, ez a vége. zöld volt még rendesen, kedd-szerda magasságba bele lehetett volna menni, de akkor azt beszéltük, hogy csüt. tegnap azt, hogy péntek. ma délutén meg hogy szombat.
de lehet hogy mégis meglett ma, azaz csütön.
reggel meló előtt kimegyek, azt megnézem, de igen durva világ volt itt felénk. xxxxxx életbe, még ha ki is moderálják...
Moderálta: (575) 2011-07-20 16:37:30
Válasz #3259. hozzászólásra
Nem, nekem nem ez vágta.
Csak mentem kocsival aztán már látta messziről hogy ez nem szokványos gép, odaértem, na mondom itt meg kell állni.
Nem tok semmit róluk, egy időseb ember hordta ki a kamionokhoz, vele váltottam pár szót.
Csak azt mondta, német cég, Tömördre hordják a búzát a telephelyükre.
Hogyhogy még van repcéd? Vizes volt eddig? Vagy nem volt, aki levágja?
Tegnapi aratás
Válasz #3257. hozzászólásra
ez a lexion volt nálad? ez akkor tömördi? GéeSDés? pusztacsón megy nekik a disznótelep?
Válasz #3257. hozzászólásra
rágom a kefét rendesen
Válasz #3256. hozzászólásra
Igaz, legalább a vihar nem tizedelte meg...
Soknak még a repce sem fogyott le. Annak meg pláne nem használ...
Válasz #3254. hozzászólásra
betonon tárcsázni????? Mert nálunk beton van, jó az a 40 körüli átlag, sokan örülnének neki, hallottam én már 2-vel kezdődőket is, örülj hogy lejött a vihar előtt
Megjött az új rosta. Pont mikor generációt váltottunk kombájnál (e512-ről wts 9640i hehe) . Meg az aratással is majdnem végeztünk.
Válasz #3253. hozzászólásra
Á, nem vagyok megelégedve. 40 alatt lett, de legalább étkezési. A fejek szépek voltak, egy gond volt, nem bokrosodott el, ritka volt. Nem kapott tavasszal esőt, amikor kellett volna neki.
A vihar szerencsére csak alig érintett, kicsit dörög, meg villámlik.
Eső eddig semmi számottevő. Szemetelt, most meg már azt se...
Pedig ha lett volna valami, hnap lehet a tárcsát megpróbáltam volna, de azzal is van egykis gond, beírom egy másik topicba...
Válasz #3252. hozzászólásra
Na mondtam én tegnap, hogy ma neked is össze jönMilyen lett, meg vagy elégedve???? Milyen idő van felétek? A radar elég qrva dolgokat mutat
Lejött a búza is
"Maybe next time"
Válasz #3213. hozzászólásra
Mennyit kóstál egy új pengesor? Csak úgy kíváncsiságból, nem szeretnék venni.
Erre is egyre többen veszik a kombájnokat, a héten ketten is belevágtak, igaz nem maiak.
Válasz #3247. hozzászólásra
Közel van a Lajtához, ez meg a Tiszántúl.
Válasz #3245. hozzászólásra
Azt mondta a traktoros, 6heki/óra...
Am 55re jött nekik a búza.
Válasz #3242. hozzászólásra
Tömörd
Válasz #3244. hozzászólásra
hát itt is 4nap repce jó2nap búza van már "csak", csak tényleg tudnék indulni reggel korán, de rendesen vizes a termény olyankor. Repcében mondjuk lehet indulok meg tovább maradok a becőben úgysem ártogat ez meg nem is vizes szalmát kell csépelni.
Válasz #3236. hozzászólásra
több az szerintem.
Én a régi géppel leszedek 3,5-öt még parton is.
Annak 8-10-et kell vágnia óránként! megfelelő kiszolgálással, nagy táblában nomeg persze nem a 100mázsás búzáan hanem a felében
Válasz #3243. hozzászólásra
Itt még 2 max 3 nap. Az utóbbi 4napban lehet reggel 8- 21-ig nyomni.
Válasz #3235. hozzászólásra
ne mond má! Én még csak most kezdtem de már peregnek a hektárok! ha egykét normális napom lesz amikor lehetne 9-10-től aratni este 8-9-ig rögtön lejön mjd 30-60hektár még hozzá
Válasz #3228. hozzászólásra
Enying?
Válasz #3240. hozzászólásra
Válasz #3238. hozzászólásra
Hát ha csak azt adják, akkor igen.
Válasz #3227. hozzászólásra
hát a franc tudja. Ha kevés marad általában középen megyek, mert ha szalma van akkor nem túrok a rendbe, de ha secskázok is, mondjuk erre túlzott figyelmet nem fordítottam még.
Az biztos, hogyha fél asztalnyi marad akkor tolom neki úgy ameddig lebírja vágni a vágószerkezet, kaszapenge, nem szeretek tökölni.
Igaz ezt parton nemtudom megtenni mert kettesben nembír menni ezeken, egyessel meg 7körül megy sebességre.
Hegeszteni gondoltam, még vékonyabb lemezzel meg is pántoltam volna de igénybe van ez véve ha van másik megoldás új akkor az kell mert menni kell nem tökölni.
Kivonulok 10km-re asztalt felakasztom elkezdek aratni elszakad a hegesztés mellett aztán menjek haza?
naneeeee...
csak az idő megy el meg a pénz vele. De megfogom hegeszteni tartalékba elrakom.
Ja nem mellesleg 1km 1 liter gázolaj kb egy ilyen nagy kombájnnak szóval nemlehet itt felesleges köröket futni.
Válasz #3236. hozzászólásra
Az árát???