Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ŐŐŐŐ engem is környékezett ma kettő folyamatosan... az jelent valamit?
Végre haladunk az árpával. A kombájn is kiköpte már minden baját tegnap meg tegnap előtt, ma már csak vágni kellett.
Átlag 45q-t ad, de ebben ott az 55 és a 30 q-s árpa is.
Elméletben kedden délelőtt végzünk, ha mindenki úgy akarja.
Mi hétfő kedd körül repcével kezdünk,utána tavaszi árpa vagy búza,nálunk még van zöld búza,ami nem is olyan rossz novemberi vetés,a repce utáni oktoberi vetések már pár hete nekiálltak felsülni......
a tisztán aratásrol annyit,ha levonnak 4-5 % szemetet akkor bele kell tenni,de ha tisztitottként akarjuk eladni a gabonát akkor tudjuk a minőséget produkálni a kombájnnal is,minden az akarat kérdése a gép az tudja ha olyan ül benne,de ezt még az E kombájnokkal is simán lehet
no megint éjfél elmúlott...
és megint rájöttünk, hogy kevés a nap 24órája
majdnem 10óra volt előbb amikor hazaértem a műhelyaknából és már mindjárt kelni kell.
Egy a lényeg, a kombájn legyen rendben!
nem a színe számít alapvetően, hanem hogylegyen rendben
persze nem új gépre gondolok, bár lehet lassan ez is jónak fog számítani, hogy egy új kombájn egyben legyen...
Ha van egy jó lelkiismeretes kombájnos aki kiszáll megnézni mivan hátul és nemcsak a monitoron nézi a szórást cséplst miegymást az már fél siker!
ha ért is a beállításokhz akkor nyerő!
Nekünk régi hagyományos egy dobos síma normál rostás ládás gépeink vannak(MF38, Tc56), semmi 3d vagy 3dob vagy gyorsító vagy lazító vagy..... mégis a partokon is tudunk szépen is dolgozni.
Igaz jó termésben a nyuszi többet szór, kicsi a rostája neki pl 6sor napraforgót vág és ez kimondottan előjön nála, viszont kalászosban olyat tudaratni jó beállítással, hogy évről évre nem vonnak le a termeltető cégeknél azoktól semmit szemétre, akiknek aratunk.
A Fergát rengetegen szidják, nemtudom miért, évek óta rengeteg hektárt levág, ha azt nézem alig ment rá pénz ráfordítás is, kis bérmunkával bőven kidolgozom ezt évről évre, 15évesen a claas sem jobb sem a másik.
Ha lenne sok időm akkor még jbbá tudnm tenni egykét kis okossággal, sajnos mindig éppen annyira jut amennyi ahhoz kell, hogy átszereljek beállítsak, kicseréljem az egykét hibás csapágyat miegymás...
Más gépét nem bántom mert nem volt olyan nekünk, de ismét Fergát vennék ez után is, kombájnból is, nem azért mert szeretem kínozni magam, hanem mert bevállt ez a gép nálam.
A korosztlyos témára meg annyit, hogy egyetértek Drenthével!
Hiába a sok rutin a sok ledolgozott év, arégi emberek elkoptak kiöregedtek és legtöbb esetben megmaradak a régi teknikákkal a lekükben.
Egy lendületes, szorgalmas, mezőgazaságot szerető gépész érzelmű fiatalember kiiskolázza már a régieket nagyészben.
8331 hozzászólás
Válasz #3036. hozzászólásra
Győr -pannonhalma térségében szerda- csütörtökön lehetett utoljára (meg először is) árpát vágni. Azóta folyamatosan nedves.
Válasz #3030. hozzászólásra
ŐŐŐŐ engem is környékezett ma kettő folyamatosan... az jelent valamit?
Végre haladunk az árpával. A kombájn is kiköpte már minden baját tegnap meg tegnap előtt, ma már csak vágni kellett.
Átlag 45q-t ad, de ebben ott az 55 és a 30 q-s árpa is.
Elméletben kedden délelőtt végzünk, ha mindenki úgy akarja.
Válasz #3033. hozzászólásra
Válasz #3033. hozzászólásra
ha téged nem érint akkor inkább ne mondj semmit légyszíves
Válasz #3032. hozzászólásra
Csak had essen!!!
http://koponyeg.hu finom kis arató időt ígér
Válasz #3030. hozzászólásra
nemnem, a gólya annak szól, akihez repül.
még csak véletlenül se errefelé...
Válasz #3029. hozzászólásra
Nem sok árpa volt, van az időjárás miatt.Megyek hív a munka, utána megnézem a határt.Kerülgetnek a gólyák fiatalok, ez nem nekem Nektek szól.
Válasz #3028. hozzászólásra
Még egy hét ha az idő nem változik!!
Felénk sok volt a csapadék(minden formája)a héten
Már én is nagyon mennék aratni...
Válasz #3026. hozzászólásra
Karbantartok, ne reggel kelljen, holnapra is van árpa.
Válasz #3026. hozzászólásra
Most érkeztem,vágtam egy keveset, ebéd, meg még a Forma 1.
Válasz #3025. hozzászólásra
Vasárnapi pihenő,Sanyi bácsi??
Árpák ,maszek letudva???
Felénk még picit ződes az őszi árpa
Válasz #3021. hozzászólásra
Örült a gazda is,láttad fele vízállásos volt.
Válasz #3023. hozzászólásra
Azt mondják az osztrák fajták hosszu tenyész idejűek.
Mér nekem is kezd megérni.
Válasz #3022. hozzászólásra
Osztrák Dunai-t.
Nekem már csak kis részek vannak bent, ami zöldes színű...
Most kellene a meleg
Válasz #3009. hozzászólásra
Milyen fajtát vetettél?
Nekem a Ludvigom még szinte teljesen zöld.
Válasz #3016. hozzászólásra
Hogyne lenne az jó...
Válasz #3019. hozzászólásra
Belső csapágy.
Válasz #3018. hozzászólásra
mi volt a variátorral?
Válasz #3017. hozzászólásra
Szerintem jó ilyen viszonyok mellett.
Válasz #3015. hozzászólásra
45 körül, de a fele nagyon rossz volt.
Válasz #3014. hozzászólásra
És hogy adta?
Mai..
győr körül igazán tagnap-tegnapelőtt kezdődött az ősz árpa repce még kb. 1hét
nálunk az árpát szokták elöbb vágni,inkább nagy vizzel,mint hogy lepotyogjanak a kalászok,de idén lehet össze vissza lesz..kis buza kis árpa stb...
Válasz #3010. hozzászólásra
Pedig a tavasz árpa általában a búza után szokott érni...
Mi hétfő kedd körül repcével kezdünk,utána tavaszi árpa vagy búza,nálunk még van zöld búza,ami nem is olyan rossz novemberi vetés,a repce utáni oktoberi vetések már pár hete nekiálltak felsülni......
Válasz #3008. hozzászólásra
Nekem még néhol zöld a búza szára...
Válasz #3007. hozzászólásra
Kb egyszerre...
Válasz #3006. hozzászólásra
Akkor a repcét már vágjátok?
Alighanem ha nem esik addig , kezdjük a búzákat a jöv hét elején...
Az asszony igy várt kint az ebéddel!
Válasz #3001. hozzászólásra
Milyen az áru?
Válasz #3002. hozzászólásra
itt 40 körül addta homokos földön
Válasz #3001. hozzászólásra
hali!! és hogy adja??milyen az árpa???
Hát elkezdődött!
a tisztán aratásrol annyit,ha levonnak 4-5 % szemetet akkor bele kell tenni,de ha tisztitottként akarjuk eladni a gabonát akkor tudjuk a minőséget produkálni a kombájnnal is,minden az akarat kérdése a gép az tudja ha olyan ül benne,de ezt még az E kombájnokkal is simán lehet
Válasz #2995. hozzászólásra
Na majd kiiskolázlak a következő bulin
Válasz #2997. hozzászólásra
Ha már az öregségről volt szó, ahogy az idő telik, elég lesz egyre kevesebb alvás.
Jó éjszakát!
Válasz #2996. hozzászólásra
Én sem vénemberre gondoltam annyira
Fiatalságban az erő!
no megint éjfél elmúlott...
és megint rájöttünk, hogy kevés a nap 24órája
majdnem 10óra volt előbb amikor hazaértem a műhelyaknából és már mindjárt kelni kell.
Válasz #2995. hozzászólásra
Igazad van - mint általában.
Mondjuk azért nem vénemberekre gondoltam én sem.
Egy a lényeg, a kombájn legyen rendben!
nem a színe számít alapvetően, hanem hogylegyen rendben
persze nem új gépre gondolok, bár lehet lassan ez is jónak fog számítani, hogy egy új kombájn egyben legyen...
Ha van egy jó lelkiismeretes kombájnos aki kiszáll megnézni mivan hátul és nemcsak a monitoron nézi a szórást cséplst miegymást az már fél siker!
ha ért is a beállításokhz akkor nyerő!
Nekünk régi hagyományos egy dobos síma normál rostás ládás gépeink vannak(MF38, Tc56), semmi 3d vagy 3dob vagy gyorsító vagy lazító vagy..... mégis a partokon is tudunk szépen is dolgozni.
Igaz jó termésben a nyuszi többet szór, kicsi a rostája neki pl 6sor napraforgót vág és ez kimondottan előjön nála, viszont kalászosban olyat tudaratni jó beállítással, hogy évről évre nem vonnak le a termeltető cégeknél azoktól semmit szemétre, akiknek aratunk.
A Fergát rengetegen szidják, nemtudom miért, évek óta rengeteg hektárt levág, ha azt nézem alig ment rá pénz ráfordítás is, kis bérmunkával bőven kidolgozom ezt évről évre, 15évesen a claas sem jobb sem a másik.
Ha lenne sok időm akkor még jbbá tudnm tenni egykét kis okossággal, sajnos mindig éppen annyira jut amennyi ahhoz kell, hogy átszereljek beállítsak, kicseréljem az egykét hibás csapágyat miegymás...
Más gépét nem bántom mert nem volt olyan nekünk, de ismét Fergát vennék ez után is, kombájnból is, nem azért mert szeretem kínozni magam, hanem mert bevállt ez a gép nálam.
A korosztlyos témára meg annyit, hogy egyetértek Drenthével!
Hiába a sok rutin a sok ledolgozott év, arégi emberek elkoptak kiöregedtek és legtöbb esetben megmaradak a régi teknikákkal a lekükben.
Egy lendületes, szorgalmas, mezőgazaságot szerető gépész érzelmű fiatalember kiiskolázza már a régieket nagyészben.
Válasz #2991. hozzászólásra
Válasz #2992. hozzászólásra
Öltönyben , nyakkendőben !
Válasz #2990. hozzászólásra
Fölül meg vigyorogva koccintunk, mint egy idilli politikus.
Válasz #2989. hozzászólásra
Bizony jó!!! Látod, van azért, amiben nagyon egyet értünk!!!!
Válasz #2987. hozzászólásra
Asztal alatt lábrugdosás...
Válasz #2988. hozzászólásra
Saját szerzemény , de jó volna ha beválna...
Válasz #2986. hozzászólásra
Drága vagy!
A legszebb hasonlat, amit mostanában hallottam!