Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A múltkoriban akarattal írtam félre néhány dolgot...Nem volt benne semmi pejoratív, semmi durva, csak kicsit kitekertem a szavakat - de mondom, akarattal. S képesek volta kimodizni....
Bocsánaaaaaat...tudom:
Először is nem vagyok a drágaságod! Másodszor mindenben nem érthetünk egyet, szépen is néznénk ki, ha úgy lenne!
Kinek a pap, kinek a papné....Neked meg a lánya...tudom.
Kukoricát minden kombájn tud aratni tisztán és gyorsan. Napraforgót repcét gabonát már nem annyira. Ott kell összevetni a technikákat. láttam én már Jd-től olyan napraforgót amit nh rakás mellé öntötték és mintha nem is napraforgó lett volna, pedig tapasztalt szaki hajtotta de azt mondta hogy akkor nem halad ha tisztábban szedi. NH tisztán dolgozik de nagy ára van, a lassúság... TX66 - Lexion 540 között több év tapasztalatában mondom 25-30% többlet terület van.
Ezen most nem állok le vitatkozni veled . De csodák nincsenek , az átlagos kombájnok rendszere alig különbözik . Olyan biztos nincs a JD-nek , amije a CLAAS-nak ne volna...
Elég hosszúra nyúlt vita, de kérdésedre a válasz véleményem szerint Lexion. Még pedig azért mert nekünk volt előtte NH és most Lexion van, és tudom hogy a lexi többet tud területbe (nem kicsivel), nem eszik többet. ha egy árban vannak és hasonló üzemórások hasonló műszaki állapotban vannak akkor Claas többet ér szerintem.
mi évek óta bérbe arattatunk, eddig nh cs és cx illetve jd wts és T kombájnok dolgoztak nálunk.
Ezek szerintem jóval tisztábban dolgoznak mint a világoszöldek, meg valahogy az alváz és a járószerkezet jobban túl van méretezve, ami szintén nem hátrány ha hosszabb távon akarja valaki használni. A németeknél biztos nem ilyen utakra meg terepviszonyokra terveznek mint ami itt van. A wts tényleg valamivel többet fogyaszt mint a többi de nekem tetszett hogy nincs túlbonyolítva a szerkezete. Árához képest a cs-nek nagyon jó az áteresztőképessége főleg kukoricában és a fogyasztása minimális.
A cx az nagyon tisztán dolgozik még emezekhez képest is,jó fogyasztás mellett.
Az új t is nagyon jó volt de mintha kissé túl lenne bonyolítva, meg a teljesítmény miatt túl van pörgetve a szerkezet, ezt hosszabb távon nem tudom meddig bírja.
be van vetve. mikor levonultak márciusban, akkor felszántottam a 30 hekit és most be van vetve. a rekultivációt én nem csináltam meg, mivel nem az én dolgom lett volna. de ezt valaki náluk lepapirozta, mert nem adhatták volna át a munkát anélkül
3 körül nem jönne ki? Vagyis most már késő a vetésre, ha most adták át a területet.De ha előbb akkor megéri reklamálni esetleg pereskedni, szakértő stb...
nem ide tartozik
3 hekit mennyiből lehet rekultiválni. köolajvezeték csere volt. egy 30 hekis táblában 3 heki a taposott feltúrt terület. egész télen rajta voltak, tavasszal elmentek és megfeledkeztek a rekultivációról. vagyis nem feledkeztek meg 500000-el ki akarják szúrni a szemem. 25-30AK föld
Hát felénk ez pont fordítva volt.Rokonom TSZ-ben volt kombájnos, mondta hogy a 106os dominatorokkal nagyon sok gond volt míg a 970es JD általában gond nélkül mentek.
A szórás soha nem típus, hanem kezelőfüggő! Ha normálisan beállítják, és nem hajszolják minden kombájn tud szórás nélkül dolgozni!
az, hogy mennyire könnyű belőni már inkább típusfüggő. Viszont a tisztaság már inkább kérdéses. Rostafelület mérete, rosta állítás módja és finomsága, az előkészítés módja, szelelő típusa, stb. sokfélék tudnak lenni...
Csipem ,ha valaki eldönti ,hogy milyen gépet akar jönnek az okostojások,hogy azt ne mert az övék az igazi,ugyanolyan szar az összes,csak a joni megeszi a gatyájukat,de nem látják be,érdekes módon sokan szabadulnak a 4-5 éves wts-ektől,ja hogy nem volt jonim,nem mert amikor te még tervbe se voltál,én egy tsz-ben dolgoztam(arattam)) ahol volt 10 kombájn(100-108-ig) meg 2 1188,hát azok ... voltak,de tudjuk az nem paraszt(menő)akinek nincs jonija meg navarája,de van élet ezek nélkül is,nem is akármilyen
Nálunk épp tegnap mondta két srác, akiknek szárítójuk van, s vittünk be hozzájuk egy kevés kukit - nem a mienk volt amúgy -, hogy senki nem vitt még hozzájuk olyan tiszta terményt, mint mi. Kérdezték, hogy mi a titka? Nekik Claas van, meg másik haver srácnak is, a JD kenterbe veri őket!!!
Azért ezzel kicsit nem értek egyet. Voltak itt az egyik Tsz-nek johny-k, azt hiszem 2056-osok vagy 2256-osok. Vágtak egymás mellett gabonát a másik Tsz Medionjaival, semmivel sem csináltak csúnyább munkát, pedig a Medionok tényleg keveset szórtak és a tempó sem volt kisebb. A fogyasztásban nem vagyok biztos.
Ha rám hallgatsz Nyuszit használtan nem veszel. Ami eladó sorban van, azok már nem véletlen vannak ott. Van itt egy cég, csak nyuszikkal dolgozik, mindig újat vesz, egy bizonyos ideig nincs is velük baj, már a harmadik garnitúra kombájnjuk van. Szeretik őket, mert nincs velük gond amíg ki nem szolgálják az idejüket. Viszont utána hiába nincs bennük nagyon nagyon sok üzemóra, egyszerűen elkezdenek jönni a gondok és akkor aztán csőstül jönnek.
Aki itt használt nyulat vett az nagyon megbánta.
Lassan irom ,hogy mindenki megértse a JD egy szar gázolajtemető,ki kell dobni a fél belsejét,hogy lépést tarstson a Classal,de persze a szórás egyenlő a vetéssel
Ki volt fizetve az út az asszony intézte muszáj volt...
Jól le is ugattam mert egyszer csak előállt h ekkor megyünk. Na mondom legközelebb leszel szives egyeztetni ilyen akciókról...
Tavaly elkövettem egy óriási hibát: az aratás kellős közepén mentünk el nyaralni a párommal és itthon elszabadult a pokol... Legyen elég annyi, hogy a ferdefelhordó láncot kétszer is megetette az okos gépkezelő.... egy napig pajszerolták ki a dobból.
már ne hari de mi baj volt a 108-al??? Egyszerű mint a bükkfakolomp, a teljesítménye már elég jó, javítása nem veszélyes, elektronika nem sok minden, akkor mi a lófax volt vele a baj???????????
A 400-as lexionok elektronikája nem a megbízhatóságáról híres, és ezért ezek már nem mai gépek.... Azt marhadrága lesz javítani!
A nyuszi meg alapból nem, azt én nem sok mindenbe nézem. Itt a környéken még mindössze két valaki vett nyuszit, mára mind a kettő el is adta. Nem lehet véletlen...
Ha most használt gépet vennék ezekkel közeli méretben, akkor JD 9660, vagy 9640i lenne, vagy ettől nagyobb JD lenne...
8331 hozzászólás
Válasz #2986. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Főleg ha szemben ülünk.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #2985. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ne hagyd magad , oszd ki őket !
Szólj ha kell , segítek .
Meg majd a köv fórum talin már iszok is és éjféltáján elszámoltatom őket mint Vona a Gengszterváltóat...
Válasz #2981. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
A múltkoriban akarattal írtam félre néhány dolgot...Nem volt benne semmi pejoratív, semmi durva, csak kicsit kitekertem a szavakat - de mondom, akarattal. S képesek volta kimodizni....
Bocsánaaaaaat...tudom:
Válasz #2983. hozzászólásra
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Na azért Ténsasszony...
Válasz #2980. hozzászólásra
Te nagyon dilis!!!
Válasz #2981. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz #2976. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Jó van má' Sanyibá , olyan találó volt...
Most majd Hecci kérdezheti joggal , hogy micsoda kultúráról maradt le megint.
Radírozzatok kevesebbet mert , uncsi lesz.
Válasz #2979. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Nem ? Nem szeretsz...
Papné és a lány is jöhet , szeretem az aszalt szilvát is meg a zöldet is !
Válasz #2976. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Másodszor mindenben nem érthetünk egyet, szépen is néznénk ki, ha úgy lenne!![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Először is nem vagyok a drágaságod!
Kinek a pap, kinek a papné....Neked meg a lánya...tudom.
Válasz #2973. hozzászólásra
Kukoricát minden kombájn tud aratni tisztán és gyorsan. Napraforgót repcét gabonát már nem annyira. Ott kell összevetni a technikákat. láttam én már Jd-től olyan napraforgót amit nh rakás mellé öntötték és mintha nem is napraforgó lett volna, pedig tapasztalt szaki hajtotta de azt mondta hogy akkor nem halad ha tisztábban szedi. NH tisztán dolgozik de nagy ára van, a lassúság... TX66 - Lexion 540 között több év tapasztalatában mondom 25-30% többlet terület van.
Válasz #2974. hozzászólásra
Ja és attól még hogy valaki öregebb , nem biztos hogy jobban ért valamihez mint egy fiatal . Sőt , manapság inkább nem ...
Ha még többen mondják ugyanazt , akkor se biztos.
Válasz #2974. hozzászólásra
Drágaságom ...
Ezen most nem állok le vitatkozni veled . De csodák nincsenek , az átlagos kombájnok rendszere alig különbözik . Olyan biztos nincs a JD-nek , amije a CLAAS-nak ne volna...
Moderálta: Czanik Sanyi (1178) 2011-05-23 22:22:46
Válasz #2932. hozzászólásra
Elég hosszúra nyúlt vita, de kérdésedre a válasz véleményem szerint Lexion. Még pedig azért mert nekünk volt előtte NH és most Lexion van, és tudom hogy a lexi többet tud területbe (nem kicsivel), nem eszik többet. ha egy árban vannak és hasonló üzemórások hasonló műszaki állapotban vannak akkor Claas többet ér szerintem.
Válasz #2971. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Egyáltalán nem az!!!!!!!!!!!!
Sokkal előbb kezdtek azok az emberek kombájnolni, mint Te, s a véleményük egyező!
mi évek óta bérbe arattatunk, eddig nh cs és cx illetve jd wts és T kombájnok dolgoztak nálunk.
Ezek szerintem jóval tisztábban dolgoznak mint a világoszöldek, meg valahogy az alváz és a járószerkezet jobban túl van méretezve, ami szintén nem hátrány ha hosszabb távon akarja valaki használni. A németeknél biztos nem ilyen utakra meg terepviszonyokra terveznek mint ami itt van. A wts tényleg valamivel többet fogyaszt mint a többi de nekem tetszett hogy nincs túlbonyolítva a szerkezete. Árához képest a cs-nek nagyon jó az áteresztőképessége főleg kukoricában és a fogyasztása minimális.
A cx az nagyon tisztán dolgozik még emezekhez képest is,jó fogyasztás mellett.
Az új t is nagyon jó volt de mintha kissé túl lenne bonyolítva, meg a teljesítmény miatt túl van pörgetve a szerkezet, ezt hosszabb távon nem tudom meddig bírja.
Válasz #2962. hozzászólásra
Lehet , csak azt el felejtette mondani hogy a Dominator évente két olyan JD kidolgozott...
Válasz #2953. hozzászólásra
Ez duma , ilyet csak egy barom mondhatott...
Válasz #2950. hozzászólásra
Csak ugye te egy Mega-t hasonlítasz a JD-tekhez , amit nem ahhoz kéne ...
A Lexion nem kicsit jobb tőle...
Itt is van olyan mint a tiétek , és leeszi a hajukat , széthullik mint a xar ...
Csak egy apróbb baját említenék , leszakadt egy dugattyúja mindenestől 2-3 évesen...
Ja és ebben a témában a Hajdúságiak véleménye nem mérvadó mivel csak azt látnak arra , és már más nem is lehet jó nekik...
Válasz #2946. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
CLAAS CLAAS CLAAS CLAAS CLAAS CLAAS CLAAS
Válasz #2967. hozzászólásra
be van vetve. mikor levonultak márciusban, akkor felszántottam a 30 hekit és most be van vetve. a rekultivációt én nem csináltam meg, mivel nem az én dolgom lett volna. de ezt valaki náluk lepapirozta, mert nem adhatták volna át a munkát anélkül
Válasz #2966. hozzászólásra
Vagyis most már késő a vetésre, ha most adták át a területet.De ha előbb akkor megéri reklamálni esetleg pereskedni, szakértő stb...![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
3 körül nem jönne ki?
Válasz #2965. hozzászólásra
én annyiért nem csinálom meg
Válasz #2963. hozzászólásra
Számoltad nagyjából?![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Az nem elég rá?
Válasz #2962. hozzászólásra
Ez itt is így volt. Pontosan azért választottuk a JD-t, mert a tsz-ben volt mód összehasonlítani őket. Nem bántuk meg, ez a lényeg!
Válasz #2959. hozzászólásra
nem ide tartozik
3 hekit mennyiből lehet rekultiválni. köolajvezeték csere volt. egy 30 hekis táblában 3 heki a taposott feltúrt terület. egész télen rajta voltak, tavasszal elmentek és megfeledkeztek a rekultivációról. vagyis nem feledkeztek meg 500000-el ki akarják szúrni a szemem. 25-30AK föld
Válasz #2956. hozzászólásra
Hát felénk ez pont fordítva volt.Rokonom TSZ-ben volt kombájnos, mondta hogy a 106os dominatorokkal nagyon sok gond volt míg a 970es JD általában gond nélkül mentek.
Válasz #2938. hozzászólásra
Mindenkinek a sajátja a legjobb és a legszebb...
Micsoda pörgés van itt!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Mindenki a saját lovát dicséri, csak annyit mondok nézzétek a képet.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
ennyit az objektív véleményről.... ha neked sosem volt (leginkább elvek miatt), honnan tudd, hogy milyen?
Biztos van benne valami,nekem az axiálos használtgépes mondta,a claast mindig könnyebb eladni,meg jobban tartják az árukat.
Válasz #2954. hozzászólásra
A szórás soha nem típus, hanem kezelőfüggő! Ha normálisan beállítják, és nem hajszolják minden kombájn tud szórás nélkül dolgozni!
az, hogy mennyire könnyű belőni már inkább típusfüggő. Viszont a tisztaság már inkább kérdéses. Rostafelület mérete, rosta állítás módja és finomsága, az előkészítés módja, szelelő típusa, stb. sokfélék tudnak lenni...
Csipem ,ha valaki eldönti ,hogy milyen gépet akar jönnek az okostojások,hogy azt ne mert az övék az igazi,ugyanolyan szar az összes,csak a joni megeszi a gatyájukat,de nem látják be,érdekes módon sokan szabadulnak a 4-5 éves wts-ektől,ja hogy nem volt jonim,nem mert amikor te még tervbe se voltál,én egy tsz-ben dolgoztam(arattam)) ahol volt 10 kombájn(100-108-ig) meg 2 1188,hát azok ... voltak,de tudjuk az nem paraszt(menő)akinek nincs jonija meg navarája,de van élet ezek nélkül is,nem is akármilyen![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #2947. hozzászólásra
Itt van egy nyuszi,12 éves,de még baja nem volt.Pár száz ha levág évente.Szerintem az az első,mik az elvárásai,a kombájnvásárlónak,és mennyit szán rá.
Válasz #2952. hozzászólásra
Ezek mind beállítások kérdései. A szórás lehet esetleg típus függő.
Válasz #2952. hozzászólásra
Igen, beállítás. Most nem tudom pontosan, mit is mondtak, hogy a JD-n lehet állítani, a Claas-on meg nem, s azért dolgozik sokkal tisztábban a ződ.
Válasz #2951. hozzászólásra
gondolom beállatásokon múlik minden
legokádékabb munkát Dominator végzett nálam (tiszta szemét volt) de a JD és a nyuszi között nem volt különbség.
Válasz #2950. hozzászólásra
Nálunk épp tegnap mondta két srác, akiknek szárítójuk van, s vittünk be hozzájuk egy kevés kukit - nem a mienk volt amúgy -, hogy senki nem vitt még hozzájuk olyan tiszta terményt, mint mi. Kérdezték, hogy mi a titka? Nekik Claas van, meg másik haver srácnak is, a JD kenterbe veri őket!!!
Mondja ezt az, akinek életében nem volt JD-je...
nekünk volt mind a kettő, össze tudom hasonlítani...
Azért ezzel kicsit nem értek egyet. Voltak itt az egyik Tsz-nek johny-k, azt hiszem 2056-osok vagy 2256-osok. Vágtak egymás mellett gabonát a másik Tsz Medionjaival, semmivel sem csináltak csúnyább munkát, pedig a Medionok tényleg keveset szórtak és a tempó sem volt kisebb. A fogyasztásban nem vagyok biztos.
Azért én elfogadnék egy W-t. Idén úgy néz ki bérbe azzal jönnek,megtudom a fogyasztását.Nem tűnik nagyon sz@rnak elsőnekifutásra
Válasz #2941. hozzászólásra
Ha rám hallgatsz Nyuszit használtan nem veszel. Ami eladó sorban van, azok már nem véletlen vannak ott. Van itt egy cég, csak nyuszikkal dolgozik, mindig újat vesz, egy bizonyos ideig nincs is velük baj, már a harmadik garnitúra kombájnjuk van. Szeretik őket, mert nincs velük gond amíg ki nem szolgálják az idejüket. Viszont utána hiába nincs bennük nagyon nagyon sok üzemóra, egyszerűen elkezdenek jönni a gondok és akkor aztán csőstül jönnek.
Aki itt használt nyulat vett az nagyon megbánta.
Claas-ról nincs tapasztalat sajnos.
Lassan irom ,hogy mindenki megértse a JD egy szar gázolajtemető,ki kell dobni a fél belsejét,hogy lépést tarstson a Classal,de persze a szórás egyenlő a vetéssel![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #2944. hozzászólásra
Ki volt fizetve az út az asszony intézte muszáj volt...
Jól le is ugattam mert egyszer csak előállt h ekkor megyünk. Na mondom legközelebb leszel szives egyeztetni ilyen akciókról...
Válasz #2943. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
húúúúúúú na ilyet hogy a faxba tehettél, Aratáskor elmenni??????????????????????? Ezt nem minősítem mert kitiltanak érte a fórumból az biztos.
Válasz #2942. hozzászólásra
Tavaly elkövettem egy óriási hibát: az aratás kellős közepén mentünk el nyaralni a párommal és itthon elszabadult a pokol... Legyen elég annyi, hogy a ferdefelhordó láncot kétszer is megetette az okos gépkezelő.... egy napig pajszerolták ki a dobból.
Válasz #2941. hozzászólásra
már ne hari de mi baj volt a 108-al??? Egyszerű mint a bükkfakolomp, a teljesítménye már elég jó, javítása nem veszélyes, elektronika nem sok minden, akkor mi a lófax volt vele a baj???????????
akkor 2005-ös már nem tudom... Annak fényében hogy egy közel huszonéves 108 SL-t cserélünk le, szinte mindegy lesz.
mellesleg 2006-ban már nem volt 420, csak 520as lexion
őszintén?
Egyik sem.
A 400-as lexionok elektronikája nem a megbízhatóságáról híres, és ezért ezek már nem mai gépek.... Azt marhadrága lesz javítani!
A nyuszi meg alapból nem, azt én nem sok mindenbe nézem. Itt a környéken még mindössze két valaki vett nyuszit, mára mind a kettő el is adta. Nem lehet véletlen...
Ha most használt gépet vennék ezekkel közeli méretben, akkor JD 9660, vagy 9640i lenne, vagy ettől nagyobb JD lenne...
Válasz #2937. hozzászólásra
Gyarló emberi tulajdonság.