Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
idén nem sokat. ugyanez a téma volt a vetőgépnél, mikor megvettem. bérbe benyomták volna a gép kamataiért és be se kellett volna ülnöm és tankolnom se kellett volna. de mikor és hogyan?
Dehogynem :D 120LE-s Ifa csoda repül mint a szél :D 150-ből kapsz komplett felújítottat vagy még olcsóbban. Csak a perkins motoros az már kevesebbet eszik és kicsit újabbak nah meg drágábbak is.
Mi azért vettük ezt mert olcsó volt (1.3milla), rettentő primitív, semmi hidro hajtás, meg semmi feles elektronika, ezért könnyen javítható. Ha nagyon ütöm akkor halad is és szépen lehet vele dolgozni. Nah meg nagyságrendekkel olcsóbb a fenntartása is mint sok másiké.
Általában kitalál valami finomságot amit menetközben egy kombinált fogóval meg egy hatos csavarral javítani de minden megoldható 1-2 órán belül.
Válasz #2654. hozzászólásra
Akkor miről beszélünk . Átlagban 2-2,5 milla egy jó állapotú ifás 14-es amihez van már zúzós kuki adapter is . Aztán egy-két év után lehet cserélni is akár újabbra addig is nem eszed a kefét hogy mikor lessz learatva .
az a gond, hogy az már duplába kerül. és egy kicsit hozzáraksz, akkor már lehet venni 2056-ot is és ha kicsit hozzáraksz, akkor egy 204-es megát és ha mégy egy kicsit, akkor egy jó tc56-ot és ha mégy egy kicsit, akkor egy mediont. és már 16 millánál vagyunk :-))) ezért nincs még kombájnom mert a sima 2 millás 514-től elindulok :-)))))
Válasz #2644. hozzászólásra
Ilyen idős kombájnoknál 1-2 csapágy vagy retesz vagy ékszíj az nem probléma hanem folyamatos velejáró dolog akármilyen márkáju gépről beszélünk .
a kalászosom aratása több, mint egy milla. ha még 30 ha-t bevállalok akkor a sajátom már ingyenbe van. szereléssel együtt keresni néhány hét alatt 2 milla befektetéssel 1 millát az már nem rossz!
Hát ha megcsinálják becsületesen akkor egy gabona vagy egy kukorica szezont lenyom, de utána biztos hogy előjön valami, ha más nem egy csapágy csere legalább.
8331 hozzászólás
Válasz #2685. hozzászólásra
Az jó.
Náluk 30 körül volt a nagyja, volt h. 15öt is vágtam, persze az darabba volt.
És melegedett?
Válasz #2683. hozzászólásra
Mert mi?
Elmész levágni neki ócsóér????????
Válasz #2681. hozzászólásra
Bő 4t/ha kb, 12ha per nap ha semmi probléma nincs.Tavaly 6t/ha búzából csak 8ha/nap tudtunk.
Válasz #2682. hozzászólásra
Ha nem kellene fölszerelkezni, akkor lenne nagy királyság.
De fölkell szerelkezni nincs mese.
Válasz #2677. hozzászólásra
Lassan végzek én is az aratással és akkor megkereslek ha te is ráérsz!!!! És dumálunk hogy érdemes-e kombájnt venned.
Válasz #2679. hozzászólásra
idén nem sokat. ugyanez a téma volt a vetőgépnél, mikor megvettem. bérbe benyomták volna a gép kamataiért és be se kellett volna ülnöm és tankolnom se kellett volna. de mikor és hogyan?
Válasz #2666. hozzászólásra
Csak 10et naponta?
Akkor felétek jó volt a termés.
Attól függ mekkora területen gazdálkodsz. Ha két három év alatt vissza hozza az árát akkor megéri, vagy esetleg 5 év.
De ha nem váx le időben mennyit veszteszzzzzzz??????
Válasz #2667. hozzászólásra
Félpályás útlezárásra esetleg:))
Válasz #2672. hozzászólásra
a traktor az elengedhetetlen és évenként a kettő több, mint 1000 órát megy és a termelés elképzelhetetlen nélküle. egy kombájn meg nálam 100-at.
Válasz #2650. hozzászólásra
Persze mert 5 napig tartott a tied.
A többieket meg ugye lexarod.....
Válasz #2671. hozzászólásra
Na ezt jól látod!
Én is traki vétel előtt álok és inkább veszek használtat mint hogy a banknak dolgozzak.
Válasz #2640. hozzászólásra
Az is betud ha nincs jól hűtve.
Válasz #2670. hozzászólásra
jó éjt.
Válasz #2671. hozzászólásra
akkor traktorokat se lett volna szabad venned
Válasz #2669. hozzászólásra
a tc-ből elég szemrevalókat találok 13-15 milla körül. csak az a gond, hogy az árának a kamataiból learattatom az összes földemet
Na lépek , további minden jót nektek .
Válasz #2660. hozzászólásra
15 milla alatt szerintem nem szabad nyugati kombájnt venni,hacsak nincs nagy mázlid és kifogsz valamit
Válasz #2659. hozzászólásra
Dehogynem :D 120LE-s Ifa csoda repül mint a szél :D 150-ből kapsz komplett felújítottat vagy még olcsóbban. Csak a perkins motoros az már kevesebbet eszik és kicsit újabbak nah meg drágábbak is.
teherautóba jó,ha sík a terep,vagy ha csak lejtő van
Válasz #2634. hozzászólásra
Dehogy volt kevés arra figyelünk. Qrva meleg volt nem bírta tovább,folyamatosan ment 5 napig gond nélkül lekaptunk 50 hektárt aztán megadta magát.
Válasz #2653. hozzászólásra
nem tudom egy helyi vállakozó csinálta .
Válasz #2658. hozzászólásra
Mert nem tudok !
Válasz #2645. hozzászólásra
Mi azért vettük ezt mert olcsó volt (1.3milla), rettentő primitív, semmi hidro hajtás, meg semmi feles elektronika, ezért könnyen javítható. Ha nagyon ütöm akkor halad is és szépen lehet vele dolgozni. Nah meg nagyságrendekkel olcsóbb a fenntartása is mint sok másiké.
Általában kitalál valami finomságot amit menetközben egy kombinált fogóval meg egy hatos csavarral javítani de minden megoldható 1-2 órán belül.
Nemhá!
Nem mondom mióta?????? :-DDDDDDD
Válasz #2654. hozzászólásra
Akkor miről beszélünk . Átlagban 2-2,5 milla egy jó állapotú ifás 14-es amihez van már zúzós kuki adapter is . Aztán egy-két év után lehet cserélni is akár újabbra addig is nem eszed a kefét hogy mikor lessz learatva .
Válasz #2651. hozzászólásra
az a gond, hogy az már duplába kerül. és egy kicsit hozzáraksz, akkor már lehet venni 2056-ot is és ha kicsit hozzáraksz, akkor egy 204-es megát és ha mégy egy kicsit, akkor egy jó tc56-ot és ha mégy egy kicsit, akkor egy mediont. és már 16 millánál vagyunk :-))) ezért nincs még kombájnom mert a sima 2 millás 514-től elindulok :-)))))
Válasz #2651. hozzászólásra
Oda se jó az ifa?
Akkor hova való? Öntözőmotornak?
Válasz #2657. hozzászólásra
Hogyhogy nem bálázol??????? :-DDDDDDDDD
Válasz #2656. hozzászólásra
Legszívesebben !!!!!????
ALUDNI !!! :-)
Válasz #2653. hozzászólásra
És hova mennél?
Ilyen idős kombájnoknál 1-2 csapágy vagy retesz vagy ékszíj az nem probléma hanem folyamatos velejáró dolog akármilyen márkáju gépről beszélünk .
Válasz #2648. hozzászólásra
a kalászosom aratása több, mint egy milla. ha még 30 ha-t bevállalok akkor a sajátom már ingyenbe van. szereléssel együtt keresni néhány hét alatt 2 milla befektetéssel 1 millát az már nem rossz!
Válasz #2647. hozzászólásra
Mennyiért nyomták Ők itt ?
A kinti munkákról mit tudsz ?
ma kerestek ez ügyben engem is meg.
Válasz #2647. hozzászólásra
Értem.
Csehekkel dűlőre nem jutottatok vóna! :-DDDDDD
( hacsak nem vok. ott! :-DDDDDDDD )
Válasz #2648. hozzászólásra
Én ,ha most vennék kombájnt akkor perkins motoros 14-est vennék
Válasz #2646. hozzászólásra
Há nem tom, nálunk 5nap alatt vége lett az aratásnak.
Válasz #2643. hozzászólásra
Ne árulkodj Te!
Megtéveszteni a népet meg nem szép amúgyse. :-)))))))))
Válasz #2639. hozzászólásra
Na látod . Van már 2 milla körül jó ifás vagy 1 milla körül javítani való ifás .
Válasz #2642. hozzászólásra
Felvidéki magyar kombájnosok voltak rajtuk
Válasz #2639. hozzászólásra
Igen.
Ez a jó észrevétel.
SOSINCS ELÉG KOMBÁJN!
Most is ez a helyzet.
Óh!
Há annál több bajuk van a klászoknak is:))
Válasz #2635. hozzászólásra
Hát ha megcsinálják becsületesen akkor egy gabona vagy egy kukorica szezont lenyom, de utána biztos hogy előjön valami, ha más nem egy csapágy csere legalább.
Válasz #2633. hozzászólásra
Persze te nem jársz oda,mert ott vagy
Válasz #2637. hozzászólásra
Azok csehék.
Válasz #2632. hozzászólásra
nem probléma,legalább tudom hogy ez is meg van csinálva rendesen.Mostmár teljesen komplett cserén esett át a kombájn minden része.
Válasz #2636. hozzászólásra
A kombájnosé?
Válasz #2632. hozzászólásra
mostanában sok 514-est láttam eladót. amit idén a kombájnra vártam, már levágtam volna a sajátomat és még a többit is a faluban
Válasz #2631. hozzászólásra
Tőlünk 4 claas ment idén Csehbe de tavaly Szlovákban mentek .