Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha van szabadidőd de nincs még hobbid akkor ajánlom az E gépeket :D Azokon többnyire van mit csinálni, de nagyon könnyen tanulható és ahhoz hozzá mer fogni az ember.
Utoljára az Axiál-nál láttam vagy 3-4 tucatot.
Akkor kezdték a Claas-t forgalmazni.
Mindent beszámoltak.
Sőt !
Volt mikor 2 használtat 1 újba.
Aztán meg rakták be uszályba, oszt leeresztették őket a Dunán............
De csak azért mert abban az alsó rosta sima lukrosta a Jd-én meg zsalus van.A sima rosta tisztábban dolgozik,de nincs akkora teljesítménye.Én tavaly zsalus rostát tettem be,nem is tudtam olyan tisztán dolgozni.Idén visszatettem a sima rostát, szerintem túl tisztán dolgozik így.
Amúgy per pillanat sehogy nem dolgozok mert csapágyas lett a motor..
ha szerelőbajnok lennék, akkor biztos azt vennék. de jelenleg azt próbálom kideríteni, hogy olcsó jd vagy drága claas vagy esetleg tc. tetcene egy nagyon jó és nagyon olcsó kis ferga is
Van 12-eses sztori.
Pár éve beszéltem 1 kupeccel.
Az mondta h. 1 faszi betankolt magának vlm. 10-12 darabbal!
És azokkal aratott.
Nagy lehetett. :-))))))))
Szerintem a tisztaság csak akkor számít, ha az ember saját magának tárolja be.
Ha elviszi egy telepre, úgyis levonják.
Akkor meg tök mindegy, hogy melyik milyen tisztán dolgozik.
Először mi a felrakással szórakoztunk, a 14-esünk már 23 éves, de mi raktunk bele kukorica szereléket először tavaly előtt. Ami direktben összeköti a tengely a variátor agyával, tuskó, az bele volt rohadva. Azóta hogy megcsináltuk azóta simán jár és könnyű cserélgetni. Akkor volt egy kisebb gubanc de ráhegesztettünk.
Felénk sem sokkal jobb a helyzet.
Akármit csinálsz minimum 3% levonás.
Pedig a magyar szabvány 2%-ot megenged.
Akkor máris maradt nekik 5% !
És ez csak a jéghegy csúcsa !
Válasz #2587. hozzászólásra
És itt az IGAZSÁG!!!!!!!!!!!!!
Naprában kipróbáltuk!Egyik nap szép tiszta anyagot küldtünk,de nem lehetett nyomni neki,mert szórt,másnap jó "zaccos" volt az anyag,és haladtunk,másfélszer akkora terület jött be,és az eltérés a szárítóba 2!!!! % volt.
Búzára leszedik általában, bár ezek szerint nem mindenki. Mi leszoktuk. Búzába felesleges mert úgyis csak maxon pörög, azt a 10 percet amíg leszedjük azt meg ki lehet bírni.
nekem nagyon fontos a tisztaság, mert november elején a 15-16 viz közötti kukorica egyből tárolásra kerül és onnan eladásra. amit tavaly a 2056 vágott azzal nem voltam megelégedve
Válasz #2581. hozzászólásra
A jd-n ez úgy van kitalálva,hogy a normál fordulaton nem dolgozik a hajtómű,egyben forog a szíjtárcsa a tengellyel,így nem kell leszedni.
8331 hozzászólás
Válasz #2631. hozzászólásra
azok járnak ide,most arattam együtt 5 Agrall-os 560 -as Lexivel
Válasz #2634. hozzászólásra
Besültek a golyók.
Válasz #2623. hozzászólásra
Azért annyira nem vészesek az E gépek de tény és való mindig lehet rajta találni valamit
Válasz #2619. hozzászólásra
Kevés volt az olaj?
Válasz #2631. hozzászólásra
Az - ki - van - zárva.
Válasz #2627. hozzászólásra
akkor lehet igyekezni a javítással .
Valaki jár Szlovákba aratni ??????
Válasz #2626. hozzászólásra
A MOTROK NEM AKKOR XARNAK BE MIKOR MÁR NEM KELLENEK!
Nekünk zsalus az alsó rosta is és nagybátyám 14-esében is, de tisztán dolgozik mind kettő. 5-6 Km/h-val mentünk idén.
Válasz #2625. hozzászólásra
Akkor az E géppel se lenne gondod .
Válasz #2626. hozzászólásra
még van 25ha
Végeztél már az aratással ?
Válasz #2621. hozzászólásra
ki más? sok mindent megcsinálok, de nem szeretem leverni a kezem és az olajat is utállom
Válasz #2620. hozzászólásra
Lehet h. én is az uszályon dumáltam vele?????? :-DDDDDDDDD
Válasz #2617. hozzászólásra
Ha van szabadidőd de nincs még hobbid akkor ajánlom az E gépeket :D Azokon többnyire van mit csinálni, de nagyon könnyen tanulható és ahhoz hozzá mer fogni az ember.
Válasz #2612. hozzászólásra
az nem is érdekel ami a szeszgyárba megy. azt le is darálhatja, de ami a saját magtáramba az nem mindegy
Válasz #2617. hozzászólásra
Az mtz-ket te javítottad ?
Válasz #2614. hozzászólásra
Utoljára az Axiál-nál láttam vagy 3-4 tucatot.
Akkor kezdték a Claas-t forgalmazni.
Mindent beszámoltak.
Sőt !
Volt mikor 2 használtat 1 újba.
Aztán meg rakták be uszályba, oszt leeresztették őket a Dunán............
Válasz #2607. hozzászólásra
De csak azért mert abban az alsó rosta sima lukrosta a Jd-én meg zsalus van.A sima rosta tisztábban dolgozik,de nincs akkora teljesítménye.Én tavaly zsalus rostát tettem be,nem is tudtam olyan tisztán dolgozni.Idén visszatettem a sima rostát, szerintem túl tisztán dolgozik így.
Amúgy per pillanat sehogy nem dolgozok mert csapágyas lett a motor..
Válasz #2613. hozzászólásra
Jó éjt.
Válasz #2608. hozzászólásra
ha szerelőbajnok lennék, akkor biztos azt vennék. de jelenleg azt próbálom kideríteni, hogy olcsó jd vagy drága claas vagy esetleg tc. tetcene egy nagyon jó és nagyon olcsó kis ferga is
Válasz #2613. hozzászólásra
jó éjt
Válasz #2611. hozzászólásra
Ezt én is tanusítom!!!
Van 12-eses sztori.
Pár éve beszéltem 1 kupeccel.
Az mondta h. 1 faszi betankolt magának vlm. 10-12 darabbal!
És azokkal aratott.
Nagy lehetett. :-))))))))
További kellemes eszmecserét Uraim,jó éjt Mindenkinek!
Válasz #2608. hozzászólásra
Szerintem a tisztaság csak akkor számít, ha az ember saját magának tárolja be.
Ha elviszi egy telepre, úgyis levonják.
Akkor meg tök mindegy, hogy melyik milyen tisztán dolgozik.
Vegyél egy 514-est azzal biztos lehet szépen dolgozni .
Ha jó a vize a kukinak,sokszor vágtunk már kamionra,és indult is olaszba.
Ha be tudod állítani a gépet akkor mindegyik szépen dolgozik.
Akkor vegyél 512-est:-))9
Válasz #2605. hozzászólásra
néhány éve vágott nekem ugynez a 2056-os kukit és elment máshova. mire hívtam egy 512-est, mert más nem volt. na az nagyságrenddel szebben dolgozott
Válasz #2598. hozzászólásra
Először mi a felrakással szórakoztunk, a 14-esünk már 23 éves, de mi raktunk bele kukorica szereléket először tavaly előtt. Ami direktben összeköti a tengely a variátor agyával, tuskó, az bele volt rohadva. Azóta hogy megcsináltuk azóta simán jár és könnyű cserélgetni. Akkor volt egy kisebb gubanc de ráhegesztettünk.
Válasz #2601. hozzászólásra
a léha az rajta is marad bármi vágja
Felénk sem sokkal jobb a helyzet.
Akármit csinálsz minimum 3% levonás.
Pedig a magyar szabvány 2%-ot megenged.
Akkor máris maradt nekik 5% !
És ez csak a jéghegy csúcsa !
Válasz #2592. hozzászólásra
Van olyan 2056-os,amire az 517-é van felépítve. :-))))))))
Válasz #2595. hozzászólásra
én nem szerelgetem ,mert beletörtek egy csavart félig a dobtengelybe aztán örülök hogy nem lazul ki a lassító
Válasz #2596. hozzászólásra
elég sok törött volt meg a léha, ami a csutkáról lejön
És itt az IGAZSÁG!!!!!!!!!!!!!
Naprában kipróbáltuk!Egyik nap szép tiszta anyagot küldtünk,de nem lehetett nyomni neki,mert szórt,másnap jó "zaccos" volt az anyag,és haladtunk,másfélszer akkora terület jött be,és az eltérés a szárítóba 2!!!! % volt.
Le kell szedni.
De mondok jobbat.
Le kell SZEDETNI!
Na ez a tuti megoldás minek én izéljek vele ha ... :-DDDD
Válasz #2595. hozzászólásra
Na nekem ez két napig tartott úgy vágtam le flexel!!!
Válasz #2589. hozzászólásra
nem kell az uszítás! csak beszélgetünk és tapasztalatot cserélünk. érdekes módon megférnek ma egymás mellett a különféle kombájnok és nincs anyázás
Válasz #2590. hozzászólásra
Miért mi volt benne? Amit láthattál az %-ban biztos nem volt sok.
Válasz #2585. hozzászólásra
Búzára leszedik általában, bár ezek szerint nem mindenki. Mi leszoktuk. Búzába felesleges mert úgyis csak maxon pörög, azt a 10 percet amíg leszedjük azt meg ki lehet bírni.
Válasz #2588. hozzászólásra
A claas-on 2 csavart kell bele helyezni. Talán. :-)
Én gabonánál leveszem a fordulat csökkentőt , nem kepcsolom mert akkor nagyon fütyül az 1000-es dobfordulatnál
Válasz #2588. hozzászólásra
Akkor tiszta 516-os
Válasz #2585. hozzászólásra
Én is mindíg leszedtem az 514-ről gabonában.
nekem nagyon fontos a tisztaság, mert november elején a 15-16 viz közötti kukorica egyből tárolásra kerül és onnan eladásra. amit tavaly a 2056 vágott azzal nem voltam megelégedve
Fúde vártam eztet!
Nagyon tudtam h. jön!:-)))))))))))
Válasz #2581. hozzászólásra
A jd-n ez úgy van kitalálva,hogy a normál fordulaton nem dolgozik a hajtómű,egyben forog a szíjtárcsa a tengellyel,így nem kell leszedni.