Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR402.41 FtUSD384.62 FtCHF428.27 FtGBP485.91 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1736. hozzászólásra
Mert . Ismerem az Ernő bátyámat nála szoktam megállni a géppel ha arra dolgozok és több napos a meló . Amúgy távoli rokonom . Nála tankolok vizet néha veszerezéskor . Tán te is ismered az öreget .
Nálunk konkrétan ledőlt gabonák minden felé. Getymózas volt az egész gabona szezon. Dúrtunk mint a pocok állandóan, mert lent kellett járatni az asztalt.
Válasz #1716. hozzászólásra
A Domikat de a 14-esnek lehet az bírja . Tavaly én is egyszer kimostam amit elértem a kis nyílásrólés kibírta az egész kuki szezont meg az árpa felét
Válasz #1710. hozzászólásra
Nekünk egy 2 hengeres csepel kopresszor még egy fros ikaruszról valo de fel kéne már javítani mert 3 bárnál többet nem bír termelni már
Vááá, négyből három láda nálam is berakodott. Imádom :D Hűtőt azt slaggal csapatom, rakok rá egy szűkítést hogy erősebb legyen a sugár és ki szokott nyomni általában mindent.
Válasz #1706. hozzászólásra
Pont olyan vagy mint az ismerős fia akinek van a 14-ese , az is fokozottan por allergiás de ő szállította a szemet a kombájn mellől még meg volt az ifa
Samurájt nem kedvelik nálunk mert a motorja gyengének bizonyult a hoszu hegyvidéki emelkedőkön, 1,3 motorja édeskevés pörgetni kell majd felfőzi a vizet. A mervhid is sérülékeny ha el találsz a difiházzal valami keményet akkor az egéssz elsőhidat dobhatod ki.
Válasz #1700. hozzászólásra
Erről jut eszembe ma levettem a hűtő maszkot a gépről majd napokban mosom a hűtőt meg kikell pucolnom a ládákból az árpa toklászt
Válasz #1695. hozzászólásra
nem csak kib....ottul bírom a meleget , a szaunában is képes vagyok 1-1,5 órát ülni ha van kivel dumálni .
De csak azért csinálom így mert kib....ottul rühellem ha valami kosz megy a nyakamba , a gabona por neg egyszerűen meg tud őrjíteni .
Amúgy nekem van egy jó teknikám erre . magamra csukom az ajtót és nem kapcsolom be a ventillátort(ami amúgysem működik) és így vagyok bennt egésznap akár . Aratás után egy két hétig még a diszkóban sem bírok megizzadni akármilyen meleg van bennt . Egy dolog amire figyelni kell ilyenkor hogy legyen az embernél 6-8 liter inni való amit meg is iszik hogy ne legyenek vese problémái utána .
Bocs a lényeget kihagytan a merev híd kevésbé sérülékeny (tuskók, kiálló kövek/sziklák ), és ha lendületből mész mert kemény a szitú, akkor legfeljebb felül, a független kerékfelfüggesztésüek meg szakadnak/csavarodnak.
Felfagyott úton jártak úgy a vadászok itt, hogy a Niva alatt a jég beszakadt a nyomvájúban a felfűggesztés meg a fagyott földben fennakadt. Az Uazzal majdnem leszakítottuk az első futót, kénytelenek voltunk a fagyott jeges trutyi közepén aláemelni, hogy meg tudjuk húzni. Az alváz hiánya szintén sz*pás a nivánál, nincs olyan hely rajta ahova rendesen rá hehet kötni ha elakad, pl.: gajvédőt már kaptunk le niváról(a tulaj erősködött, hogy ott kössünk).
8331 hozzászólás
Válasz #1736. hozzászólásra
Mert . Ismerem az Ernő bátyámat nála szoktam megállni a géppel ha arra dolgozok és több napos a meló . Amúgy távoli rokonom . Nála tankolok vizet néha veszerezéskor . Tán te is ismered az öreget .
Válasz #1734. hozzászólásra
Ismered a gazmagot termelő agrármérnököt?150 ha-on termel gyommagvakat,külföldre.
Válasz #1729. hozzászólásra
A be nem látható költségek,amik akármelyik percben előjönnek,az nem téged terhel.(szüleidet)
Válasz #1732. hozzászólásra
Nálunk meg derékig érő árpa éretten
Válasz #1731. hozzászólásra
ha publikus konkrétabban
Válasz #1730. hozzászólásra
Nálunk konkrétan ledőlt gabonák minden felé. Getymózas volt az egész gabona szezon. Dúrtunk mint a pocok állandóan, mert lent kellett járatni az asztalt.
Válasz #1730. hozzászólásra
Szopás!
Válasz #1727. hozzászólásra
mert mi volt tavaly ?
Válasz #1724. hozzászólásra
Ezt hogy érted? Akárhonnan nézem az enyémre is.
Válasz #1720. hozzászólásra
Én csak a por miatt utálom a ládákat pucolni
Válasz #1715. hozzászólásra
Én is szeretek szinte ki se lehet rángatni a fülkéből, de elég a tavalyi szezonra gondolnom és kész vagyok.
Válasz #1717. hozzászólásra
Én is a körül szoktam vágni
Ha nincs más akkor sajnos muszáj. Egyenlőre az van.
Válasz #1721. hozzászólásra
Azért mert nem a te zsebedre megy az aratás.
A Domikat de a 14-esnek lehet az bírja . Tavaly én is egyszer kimostam amit elértem a kis nyílásrólés kibírta az egész kuki szezont meg az árpa felét
Válasz #1718. hozzászólásra
Sajnos tudom milyen,elég durva
Válasz #1708. hozzászólásra
Én imádom csinálni, mindennek ellenére is.
Válasz #1713. hozzászólásra
Én egyszer pucoltam a ládákat de a végére tiszta seb voltam :)
Válasz #1714. hozzászólásra
Ez fúvatáskor folyamatosan 6 bár-on van.
Válasz #1712. hozzászólásra
Ő fokozottan ami azt jelenti hogy min napi egyszer de jobb ha kétszer takarítani kellene a szobáját
Válasz #1707. hozzászólásra
Igazából nem sokat, kukival együtt olyan 120-at.
Válasz #1713. hozzászólásra
Kombájnt tilos vízzel szezonba.
Válasz #1708. hozzászólásra
Én szeretek kombájnozni
Válasz #1710. hozzászólásra
Nekünk egy 2 hengeres csepel kopresszor még egy fros ikaruszról valo de fel kéne már javítani mert 3 bárnál többet nem bír termelni már
Válasz #1705. hozzászólásra
Vááá, négyből három láda nálam is berakodott. Imádom :D Hűtőt azt slaggal csapatom, rakok rá egy szűkítést hogy erősebb legyen a sugár és ki szokott nyomni általában mindent.
Válasz #1711. hozzászólásra
Hy All!Én is porallergiás vagyok és szemet hordok...Jó meló
Válasz #1706. hozzászólásra
Pont olyan vagy mint az ismerős fia akinek van a 14-ese , az is fokozottan por allergiás de ő szállította a szemet a kombájn mellől még meg volt az ifa
Válasz #1703. hozzászólásra
Jó az a por fúvás,jó kompresszor kell hozzá.Nekem 3 hengeres van 200 literes tartállyal,520 liter/perc levegőt termel.
Válasz #1690. hozzászólásra
Samurájt nem kedvelik nálunk mert a motorja gyengének bizonyult a hoszu hegyvidéki emelkedőkön, 1,3 motorja édeskevés pörgetni kell majd felfőzi a vizet. A mervhid is sérülékeny ha el találsz a difiházzal valami keményet akkor az egéssz elsőhidat dobhatod ki.
Válasz #1702. hozzászólásra
Hát én ha a kombájnra nézek az élet kedvem is elmegy.
Válasz #1702. hozzászólásra
Az a jó . Hány hektárt vágsz vele évente ?
Nekem por allergiám van,azt mondta a bőrgyogyász kerüljem a port!Hát ebbe a szakmába ez elég nehéz feladat.
Erről jut eszembe ma levettem a hűtő maszkot a gépről majd napokban mosom a hűtőt meg kikell pucolnom a ládákból az árpa toklászt
Válasz #1701. hozzászólásra
Ha nem tudnád a sapis vagyok én
Hát ezért nem szeretem fújni a hűtőt főleg reggel
Válasz #1698. hozzászólásra
Mondjuk igazából a por adja a zamatát a dolognak XD Bár utálatos az tény. Mostanában ha csak a kombájnra nézek, elkezd viszketni mindenem :D
Válasz #1699. hozzászólásra
Tom, hogy nem vagy :DDD
Válasz #1696. hozzászólásra
Hát elég durva!
Akkor azért utálod a levegősz. kifúvatni minden nap :))
Csak hogy lásd hogy nem vagyok boxos én vagyok a képen
Válasz #1697. hozzászólásra
én a port inkább kihagyom .
nem csak kib....ottul bírom a meleget , a szaunában is képes vagyok 1-1,5 órát ülni ha van kivel dumálni .
De csak azért csinálom így mert kib....ottul rühellem ha valami kosz megy a nyakamba , a gabona por neg egyszerűen meg tud őrjíteni .
Válasz #1694. hozzászólásra
Én inkább fújatom magamra a port és izzadok a diszkóban ahova nem járok :D
Moderálási elveink miatt törölve.
(3932)
2013-11-19 08:55:05
Válasz #1693. hozzászólásra
por nem biztos hogy sokkal kevesebb de legalább a töreket nem fújja be .
Amúgy nekem van egy jó teknikám erre . magamra csukom az ajtót és nem kapcsolom be a ventillátort(ami amúgysem működik) és így vagyok bennt egésznap akár . Aratás után egy két hétig még a diszkóban sem bírok megizzadni akármilyen meleg van bennt . Egy dolog amire figyelni kell ilyenkor hogy legyen az embernél 6-8 liter inni való amit meg is iszik hogy ne legyenek vese problémái utána .
Egy szó mint száz, járjatok traktorral határszemlére :D
A levegőszűrős dologra én is gondoltam már, elképzelhető hogy ez lesz, de közben raktam új vásznat a fülke tetején körbe, hátha kevesebb lesz a por.
Válasz #1687. hozzászólásra
A samu tényleg egy jó kis kocsi nekünk is van egy 410-es
Ahan, így világos.
Válasz #1686. hozzászólásra
Bocs a lényeget kihagytan a merev híd kevésbé sérülékeny (tuskók, kiálló kövek/sziklák ), és ha lendületből mész mert kemény a szitú, akkor legfeljebb felül, a független kerékfelfüggesztésüek meg szakadnak/csavarodnak.
Válasz #1686. hozzászólásra
Felfagyott úton jártak úgy a vadászok itt, hogy a Niva alatt a jég beszakadt a nyomvájúban a felfűggesztés meg a fagyott földben fennakadt. Az Uazzal majdnem leszakítottuk az első futót, kénytelenek voltunk a fagyott jeges trutyi közepén aláemelni, hogy meg tudjuk húzni. Az alváz hiánya szintén sz*pás a nivánál, nincs olyan hely rajta ahova rendesen rá hehet kötni ha elakad, pl.: gajvédőt már kaptunk le niváról(a tulaj erősködött, hogy ott kössünk).
Nekem a ventillátor házra van felfogatva egy kombájn levegöszürö.Na azon nem jön át a por.