Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mai határszemle eredményeképpen megállapítottam hogy a múlt pénteken fújt és ragasztott repce szépen érik, kb. szombat.-vas. körül végható lesz úgy néz ki. Búzák viaszban, őszi árpa nekünk már megvan, ma senki nem aratott, mert reggelre volt 5 mm eső (lehetett volna több is, csendes eső). Remélem repce már kihúzza és nem kap vihart.
Mi eddig 1 gazdának vágtuk le a búzát 25 sikér és szűk 6 tonna átlag 1 másikba próbát vágtunk 29 sikér 11 víz ma folytattuk volna de leszakadt az ég hajnalban
Minden össze ért errefelé aki ledeszikálta a repcét az már levágta de vannak zöld foltok benne az árpák végeztek buzát most tolják közbe majd valamikor a repcét is gondolom volt aki repce után már eltolta bele a kölest is
ma levágtuk a borsot erre mondom mérjünk már rá a buzára mert nagyon roppanos 9,2 es vize volt igy bele kezdtünk gyorsan ez volt a legbetegebb buzám tiszta sárga volt de lucerna után lett vetve lazitoba meg tárcsába legszebb volt mikor megindult kapott 1 mázsa nitrot is betegség miatt iszonyat ritka lett a kalász benne pár folt pocok is rágta de 4 tonna meg volt szerencsére a többi kis darabot jobbnak nézem kiváncsi leszek rájuk....
Kis árpánk lekűzdve, hát megkérdezte a gépet rendesen, zöldes szár, lefeküdve a földdel egyenlővé, ahol meg állt ott derékig érő szalma, eszméletlen , franc tudja mitől lett ekkora, termés közepes. Árat nemtudok, azt a keveset majd megeszik a jószágok....
Igen sima gabona asztal,annyi hogy a jobb oldalára vettem egy oldal
kaszát.Aki nagyban repcézik biztos megtudná mondani menyit jelent
egy repcés asztal.Volt szórás a bedobó újak amit kivertek olyan 50 cm
szélességben,tenyérnyi helyen kb 20-30 mag.Na meg amit nem látunk.
Válasz #5004. hozzászólásra
Vágtam egy ha, elvitte a ragadós galaj a 30%-t, sok egyéb gyom is volt, mondom a 85éves bácsinak elfelejtette meggyomirtózni, nem meg csináltattam ősszel is tavasszal is, így lett 26.8g. Mi lett volna ha nincs a sok gyom.
sziasztok! bíborherénél szerintetek claas kombájban mennyire állítsam a szelet és a rostát? még nem csináltam ilyent...Köszönöm az esetleges segítségeket!
Az kielégitő termés hozam, nekem hibryrock van már nagyon kiváncsian várom mit hoz. Eddig a Kws-től csak fajta repcéim voltak. de még várnunk kell vele mert nem deszikálltunk. Ti különben hányas vizzel vágtátok??
No Szasza akkor már pezseg a véred... Haver is a rég a tszben kombájnos volt, most Ausztriában dolgozik de ahogy meghallotta, hogy vettem kombit egyből jött mustrálni.... beröffentettem neki, fölállt tőle szőr a kezén.... mint a gyerekek, ki se akart belőle szállni. Pedig szokott minden nyáron aratni menni csak úgy hobbiból fizetséget se kap érte, arra veszi ki a szabiját az asszonya meg üti a fejét.. Egy új hillmasteres JD-t szokott hajtani 6,6os asztallal. A típus számát nem tudom.
8331 hozzászólás
Mai határszemle eredményeképpen megállapítottam hogy a múlt pénteken fújt és ragasztott repce szépen érik, kb. szombat.-vas. körül végható lesz úgy néz ki. Búzák viaszban, őszi árpa nekünk már megvan, ma senki nem aratott, mert reggelre volt 5 mm eső (lehetett volna több is, csendes eső). Remélem repce már kihúzza és nem kap vihart.
Mi eddig 1 gazdának vágtuk le a búzát 25 sikér és szűk 6 tonna átlag 1 másikba próbát vágtunk 29 sikér 11 víz ma folytattuk volna de leszakadt az ég hajnalban
Válasz #5035. hozzászólásra
3-4,3 tonna
A héten akartuk kezdeni a búzákat de mivel csütörtökig ilyen esős zivataros idő várható, tolódik jövőhétre.
Mf-es, mennyiségek milyenek?
Válasz #5032. hozzászólásra
Tegnap vágtam,31 sikér,13,2 fehérje.40 liter nitró hatása.Aki nem szórt,takarmány,esetleg euró.
Válasz #5028. hozzászólásra
Minden össze ért errefelé aki ledeszikálta a repcét az már levágta de vannak zöld foltok benne az árpák végeztek buzát most tolják közbe majd valamikor a repcét is gondolom volt aki repce után már eltolta bele a kölest is
Hallomásból tudom a búzák sikér minősége 26körüli, erre felé.
Felénk is elkezdődött a búza 30-40q között adják, elég karcsú. Ennyit tud a rozsda meg a pocok együtt. Általában 50q körüli búzák szoktak lenni.
MV KOLO szerintem a hétvégén szintén zenész....
TAS nevű, 57q-ás, kissé betegvolt, 3szor gombaölőzve (az első későn), ősziárpa levágva 06.14.-én 13-mas vízzel
Ma láttam Szolnoktól a 4-es út mentén Karcag felé sok búza levágva ennyire előre vannak ?
ma levágtuk a borsot erre mondom mérjünk már rá a buzára mert nagyon roppanos 9,2 es vize volt igy bele kezdtünk gyorsan ez volt a legbetegebb buzám tiszta sárga volt de lucerna után lett vetve lazitoba meg tárcsába legszebb volt mikor megindult kapott 1 mázsa nitrot is betegség miatt iszonyat ritka lett a kalász benne pár folt pocok is rágta de 4 tonna meg volt szerencsére a többi kis darabot jobbnak nézem kiváncsi leszek rájuk....
Válasz #5025. hozzászólásra
Kis árpánk lekűzdve, hát megkérdezte a gépet rendesen, zöldes szár, lefeküdve a földdel egyenlővé, ahol meg állt ott derékig érő szalma, eszméletlen , franc tudja mitől lett ekkora, termés közepes. Árat nemtudok, azt a keveset majd megeszik a jószágok....
Válasz #5020. hozzászólásra
Mienket még nem vágták, mások átlagáról meg nem hallottam. 30q fölött minden kilónak örülni kell a kinézet alapján. Durván zabálják ezek a rágcsálók!
Aratási helyzetkép a Jászságból
Válasz #5018. hozzászólásra
Meddig akarod tárolni? Árba van valamilyen elképzelés?
Válasz #5021. hozzászólásra
Hát igen nálatok ez van a rágott búzáknál, ma beszéltem a druszával és mondta hogy nagyon kevés a termés, megette az egérke!!!
Válasz #5020. hozzászólásra
Egérrágta Búzám 23,5q val adta. Siralmas főleg hogy takarmány minőség lett ami a GK Békésre nem jellemző. Erre a Glencore 3900Ft-ot fizetett.
Válasz #5019. hozzászólásra
Mit adnak a búzák?
Válasz #5012. hozzászólásra
Igen!
Válasz #5016. hozzászólásra
Itt is 8%.De egyelöre a tárolóba megy.
Válasz #5016. hozzászólásra
Cargillnál 9-ig átveszik de 8 a szabvány.
Válasz #5013. hozzászólásra
Én már 7%-ot is hallottam forgó az 8 az tuti de a repcét nem tudom pontosan hogy 7 vagy 8?
Válasz #5012. hozzászólásra
Halottam-láttam hogy vágott mi jövő hétre tervezzük mert először még repce van
Válasz #5010. hozzászólásra
Igen sima gabona asztal,annyi hogy a jobb oldalára vettem egy oldal
kaszát.Aki nagyban repcézik biztos megtudná mondani menyit jelent
egy repcés asztal.Volt szórás a bedobó újak amit kivertek olyan 50 cm
szélességben,tenyérnyi helyen kb 20-30 mag.Na meg amit nem látunk.
Válasz #5008. hozzászólásra
A víz szabvány szerint van.Repce 8 %.
Valaki vágja már a búzát?
Vágtam egy ha, elvitte a ragadós galaj a 30%-t, sok egyéb gyom is volt, mondom a 85éves bácsinak elfelejtette meggyomirtózni, nem meg csináltattam ősszel is tavasszal is, így lett 26.8g. Mi lett volna ha nincs a sok gyom.
Válasz #5001. hozzászólásra
Jó látom sima asztallal?
sziasztok! bíborherénél szerintetek claas kombájban mennyire állítsam a szelet és a rostát? még nem csináltam ilyent...Köszönöm az esetleges segítségeket!
Válasz #5007. hozzászólásra
nállatok meddig levonós mármint a vize? Amúgy jó termésed van
Válasz #5005. hozzászólásra
7.8-8.2
Szerintem nem.
Az kielégitő termés hozam, nekem hibryrock van már nagyon kiváncsian várom mit hoz. Eddig a Kws-től csak fajta repcéim voltak. de még várnunk kell vele mert nem deszikálltunk. Ti különben hányas vizzel vágtátok??
Válasz #5003. hozzászólásra
Fullos technológiával?
Válasz #5002. hozzászólásra
kb 3.5 tonna.kws triangle.
És mit mutat a mérlegen , és milyen fajta Decsi??
Ma hozzá fogtunk a repcéhez.
Válasz #4996. hozzászólásra
Soha rosszabbat
igen 2-szer álltál a mázsára
Merre mennyiért szállítják bérbe a szemet?!
HA, HA, HA !!!
Árpa levágva Laverda 70 mázsa/ ha😉😉😉
Aratás üzemanyag takarékosan
Válasz #4993. hozzászólásra
köszönöm holnap beszélek velük
Válasz #4992. hozzászólásra
dercés kft Máriapócs
Válasz #4988. hozzászólásra
Üdv ha nem nagy kérés add már meg ki veszi meg az árpát 4000 ért lenne egy 250 t ami mozdítható de nálunk nem akar 4 essel kezdődni
Válasz #4980. hozzászólásra
No Szasza akkor már pezseg a véred... Haver is a rég a tszben kombájnos volt, most Ausztriában dolgozik de ahogy meghallotta, hogy vettem kombit egyből jött mustrálni.... beröffentettem neki, fölállt tőle szőr a kezén.... mint a gyerekek, ki se akart belőle szállni. Pedig szokott minden nyáron aratni menni csak úgy hobbiból fizetséget se kap érte, arra veszi ki a szabiját az asszonya meg üti a fejét.. Egy új hillmasteres JD-t szokott hajtani 6,6os asztallal. A típus számát nem tudom.
Itt még 18-as vize van az árpának.... Repcét ma deszikálták ismerősömnek
Válasz #4984. hozzászólásra
Egy oldalkasza a gépre és már mehet is a repcébe?