Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nkem ugyan nincs, de a szomszédét néztem tegnap most viaszol, úgyhogy itt felék még kell neki, bár ez a marha meleg nem tom mennyit hoz előre rajta? A búza meg még tök töld, tejes, van ahol még a szem sincs kitelve, legalább is ez volt tegnap este
Kipróbáltam én is a termés becslést,csak én 1m2 keretet csináltam.
Két helyről szedtem le a kalász és pont 1 kg volt benne a szem 2 m2-en.
Ez fedi a valóságot?
2 nap alatt úgy megsárgultak a búzák, mintha valami glifóval nyomták volna le őket, hihetetlen...
Sok helyen tetőtől talpig sárga az egész növény, a szemek pedig most lehetnek viaszérés környékén. Mire számítsak?
Fel, most néztem meg én is, fele akkora szemek lesznek mint ideális időben , nagy csalódások lesznek ,különösen ,ha az árak stagnálnak vagy ne adj isten még lefelé tendálnak .
A pocokkal együtt sokra megy az időjárás ,mert ezekre a búzákra már hiába esik az eső , ami nem lesz , tegnap délután meg már a szomszéd kukoricája is furuglázott , jól vagyunk!!
Nekem tavaszi zab árvakelés van egyik táblában, de majd a lehető legmagasabb széllel megyek hogy a búza még épen ne szóródjon nagyon de a zabot meg kifújja legalábbis nagyrészben, ha meg egy keves marad közte semmit nem számít...
Búzában kijött őszi zabot ki tudja valahogyan dobni a kombi belöle?
2 hete még sehol nem volt, most megyünk, 2 arasszal a búza fölött, ahol a tavalyi rendek voltak és elég sűrűn.
Jártatok már így vagy hasonlóképp?
Itt még ma is vetették a szóját az eddig vízálta területre a cégnél, ja meg még kukit is fognak, a silózott rozs után, kicsit megvannak késve De amúgy itt a szója is olyan hogy amit a legkorábban elvetett, még nem takarja el a földet se rendesen, pár leveles lehet.
Válasz #4800. hozzászólásra
Vöröses barna színű és apróbb szemű madáreleség,
macerásabb mert kevesebbet terem mert gyengébb a szára megdől könnyen.
Az árát a piac irányítja most olyan 15000/Q
Nemtudom, nekem javítani alig kellett a kombájnon, inkább csak karbantartani, meg egykét kiegészítőt csináltunk szereltünk rá ésatöbbi, de már régen belekezdtem és még mindig van egykét apróság, pl hűtőket kifújatni hehe
Igaz esténként szerelgettem mindig, nappal millió gond van meg telefon csörög folyamatosan, munkák dolgok minden.....este már csendesebb
Búzák hogy állnak?
Nekünk nincs őszi árpánk de a környéken is itt ott találni egykét kis táblát így nemtudok viszonyítani. Az biztos,hogy levagyunk maradva vagy kéthéttel tőletek.
Uh! Addigra a szénák se lesznek bent. És még a kombájnon is van szögelni való... apróságok de elmegy vele az idő... Igaz én tegnap előtt néztem az árpát még tejes érésben van.
8331 hozzászólás
Itt még nyoma sincs szemnek!
Válasz #4833. hozzászólásra
Nkem ugyan nincs, de a szomszédét néztem tegnap most viaszol, úgyhogy itt felék még kell neki, bár ez a marha meleg nem tom mennyit hoz előre rajta? A búza meg még tök töld, tejes, van ahol még a szem sincs kitelve, legalább is ez volt tegnap este
Válasz #4835. hozzászólásra
45q-val nagyon elégedett lennék.Elővetemény 2x napraforgó,vetés 10.14. rex fogott mag,tavasszal 170-130 liter nitrosol,1 gomba+gyomirtó.
Válasz #4833. hozzászólásra
- vetésidő?
- fajta?
- tápanyag?
- elővetemény?
- örülnél az 50q-nak?
Válasz #4831. hozzászólásra
én is csak egy 50est várok az árpáktól, és ilyen árak mellett(amit rebesgetnek) ez nem jelent igazán hasznot.
A csapat java hosszú hétvégén van holnap jönnek elő szóval kedden.
Válasz #4831. hozzászólásra
mikor vágtok bele?
Válasz #4830. hozzászólásra
63 ha tábla 2 helyen vettem a tábla mint két végén és teljesen egyforma
lett a két mérés.
Válasz #4829. hozzászólásra
akk pont 5 tonnás termésednek kellene lennie. Csakhogy nem homogén az állományod.
Kipróbáltam én is a termés becslést,csak én 1m2 keretet csináltam.
Két helyről szedtem le a kalász és pont 1 kg volt benne a szem 2 m2-en.
Ez fedi a valóságot?
2 nap alatt úgy megsárgultak a búzák, mintha valami glifóval nyomták volna le őket, hihetetlen...
Sok helyen tetőtől talpig sárga az egész növény, a szemek pedig most lehetnek viaszérés környékén. Mire számítsak?
Őszi árpát mértem ma du. 11% a vize
Válasz #4815. hozzászólásra
Fel, most néztem meg én is, fele akkora szemek lesznek mint ideális időben , nagy csalódások lesznek ,különösen ,ha az árak stagnálnak vagy ne adj isten még lefelé tendálnak .
A pocokkal együtt sokra megy az időjárás ,mert ezekre a búzákra már hiába esik az eső , ami nem lesz , tegnap délután meg már a szomszéd kukoricája is furuglázott , jól vagyunk!!
Válasz #4823. hozzászólásra
Cimbinek arattunk tőle kérdezd.
Válasz #4817. hozzászólásra
15000ft/q tisztítva zsákolva ja és 18.5 lett a vége kombájn tisztán!
Válasz #4822. hozzászólásra
Mennyiről jött össze?
Válasz #4802. hozzászólásra
Tele van a kocsi!
Válasz #4818. hozzászólásra
Nekem tavaszi zab árvakelés van egyik táblában, de majd a lehető legmagasabb széllel megyek hogy a búza még épen ne szóródjon nagyon de a zabot meg kifújja legalábbis nagyrészben, ha meg egy keves marad közte semmit nem számít...
Válasz #4819. hozzászólásra
A kombájn ventillátor majd kifújja
Sziasztok!
Búzában kijött őszi zabot ki tudja valahogyan dobni a kombi belöle?
2 hete még sehol nem volt, most megyünk, 2 arasszal a búza fölött, ahol a tavalyi rendek voltak és elég sűrűn.
Jártatok már így vagy hasonlóképp?
Köszi
Válasz #4808. hozzászólásra
Levagtuk a 26 hektáros táblát. Későn kezdett bele, deazt hiszem elmúlt 9 óra, mikor befejezte.
Válasz #4807. hozzászólásra
A fajtának utána nézek. Árat tudsz mar?
Válasz #4805. hozzászólásra
Nem vettem, 72 Tamás vagja.
Az a baj,hogy a búza is feladja sajnos ebben a melegben víz nélkül
Fehérvárnál az M7 mellett is pirították tegnap az árpát.
korai aratás sohasem jelent jót
Válasz #4810. hozzászólásra
Itt még ma is vetették a szóját az eddig vízálta területre a cégnél, ja meg még kukit is fognak, a silózott rozs után, kicsit megvannak késve De amúgy itt a szója is olyan hogy amit a legkorábban elvetett, még nem takarja el a földet se rendesen, pár leveles lehet.
Válasz #4810. hozzászólásra
Pont itt esne az eső??!
Aki bevállalt kukit az kezdheti locsolni, mert már eléggé pipál.
Válasz #4809. hozzászólásra
Akkor még vethetik utána a szuper korai szóját vagy kukoricát akár. Most még hátha meg is ázna esetleg.
Kollégám újságolta, hogy a szomszédban az árpát az egyik nagy cég be is fejezte másiknál folyamatban.
Tamás keneti neki rendesen!
Mennyit vágtok le egy nap belőle?
Válasz #4804. hozzászólásra
Nálunk 20 közelit ad!
Ja ás Terra a fajta és a tied milyen?
Válasz #4805. hozzászólásra
Te meg kombájn vettél, olyan csendben hogy nem is hallottunk róla?
Válasz #4803. hozzászólásra
15-20 között lesz. Nem is számítottam csodara az átlagban. Ára magasabb a kaposztarepcejenel, de meg pontosat nem tudk.
A fotó alapján gyengének tűnik.Tudsz már átlagot?
Elkezdtuk. :)
Korai réparepce.
Válasz #4800. hozzászólásra
Vöröses barna színű és apróbb szemű madáreleség,
macerásabb mert kevesebbet terem mert gyengébb a szára megdől könnyen.
Az árát a piac irányítja most olyan 15000/Q
Válasz #4795. hozzászólásra
De miben különbözik ez a káposztarepcétől????
Felvásárlási ára? Macerásabb termeszteni?
nem ismerem
Válasz #4796. hozzászólásra
rex van nekem is.
Válasz #4791. hozzászólásra
Nemtudom, nekem javítani alig kellett a kombájnon, inkább csak karbantartani, meg egykét kiegészítőt csináltunk szereltünk rá ésatöbbi, de már régen belekezdtem és még mindig van egykét apróság, pl hűtőket kifújatni hehe
Igaz esténként szerelgettem mindig, nappal millió gond van meg telefon csörög folyamatosan, munkák dolgok minden.....este már csendesebb
Válasz #4793. hozzászólásra
Búzák még sehogy.Szerintem árpa után repce és csak utána
következik a búza.
Felénk is a szotyi után vetett árpák készen vannak,föleg a rex.A helyi szövetkezet jövö héten nyomatja,ha vizes kissé rápörkölnek nem számit.
Válasz #4794. hozzászólásra
Hamar van belőle pénz!
Válasz #4792. hozzászólásra
Miért jó az a réparepce???
Válasz #4787. hozzászólásra
Búzák hogy állnak?
Nekünk nincs őszi árpánk de a környéken is itt ott találni egykét kis táblát így nemtudok viszonyítani. Az biztos,hogy levagyunk maradva vagy kéthéttel tőletek.
Mi pénteken répa repcét vágunk!
Kb két héttel hamarabb mint idáig a legkorábbi vágás!
Kombájn kész van.A pótkocsikat kell még letömíteni és
lehet menni.
Uh! Addigra a szénák se lesznek bent. És még a kombájnon is van szögelni való... apróságok de elmegy vele az idő... Igaz én tegnap előtt néztem az árpát még tejes érésben van.
Elképesztő! Itt még épphogy viaszérés környékén van, pedig nem lett túl későn vetve.