Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4684. hozzászólásra
A cirokbetakarítás elég húzós mert pont egybe esik a napra és kukorica betakarítással és olyankor átszerelni nem a legkellemesebb utána meg vissza
Tavalyi évben a köles aratás szeptember 9.-re esett. (Vetés dátuma +kb 100 nap)
Jd kombájn vágta egy közepes kalászos terméséhez viszonyítva gyorsabban.
A területnek jó simának kell lennie mert földszint is vannak bugák.
Üdv urak. Esetleg valaki aratott már szárazborsót, kölest ill. cirkot! Ezek aratása mennyire veszi igénybe a gépet, mekkora teljesítményt lehet elérni egy közepes gabonához viszonyítva? A köles és cirok(fővetésben) aratása mennyire nyúlik bele a napra ,kuki aratásba?
Kukoricánál nemnagyon lehet a motorját fogatni!
Búzában 5tonnásnál is sokkal hamarabb kínlódik a motorja ha van szalma, de az őszi aratású nem nagy szártömeget emésztő aratásoknál nincsen korlát. Meredek partokon de ezeknél meg visszakapcsolok 1-esbe és 5,5-6km/h-val megyek sajnos ennyire rövid az egyes fokozat.
Pénteken vágtam le az utolsó darabot naprából májusi vetés volt késő érett be ,előtte szivatott a tc már majd nem azt hittem adagoló baja lett de ugy látszik hogy szűrő cserével megoldódott,pedig szezon előtt cseréltem .Holnap mosás és elteszem pihenni a szin alá.
Én ma tettem le a lantot. Már csak 150q-i van kint, ami majd bejön, de az ott is marad még pár napot, előbb aratni kell, plusz épp építkezünk és nem férünk oda a magtár ajtóhoz.
Az utolsó 10 hektár bérmunkában mutatta meg a kombájn, hogy már unja... Irányító kar törés. Váltó összekuszálódás és végszóra a generátor is benyögte az unalmast. Lesz mit javítani szezon előtt
Minden rosszban van valami jó,ha jövő szezon előtt nem veszed észre, ezer heki búzába beleállva kissé talán jobban idegelne hogy állnod kell akár egy órát is
Kicsit meguntam itt a végére, 900 hektár körül vágtam szezonban eddig, csak én kombájnoztam.
Igazából az a párnap maszek munka dobta le az ékszíjjamat amikor 20hektárt 12darabban kellett levágni pl tegnap is... és egésznapok elmennek ezekkel.
Közben 30hektár feletti táblát meg 4-5óra alatt levágtam a saját nagyobb táblában.
A kettő között iszonyú n agy különbségek vannak
Kicsit meguntam itt a végére, 900 hektár körül vágtam szezonban eddig, csak én kombájnoztam.
Igazából az a párnap maszek munka dobta le az ékszíjjamat amikor 20hektárt 12darabban kellett levágni pl tegnap is... és egésznapok elmennek ezekkel.
Közben 30hektár feletti táblát meg 4-5óra alatt levágtam a saját nagyobb táblában.
Arat még valaki???
Nekem egy napos kukorica munka maradt mert ma az ürítőrendszeremnél egy kardánkereszt villája leforgott, sajnos nincs raktáron így holnapután reggel lesz nálam csak kimarad egy nap.
Nem bírta ki azt az egy napot még baxki a fene a pofájába
nem gáz csak csúszik minden kicsit pedig már elterveztem, hogy szerdától nem nézem meg a kombájnt hehe
Azért az amerikai rotoros kombájnok hídjai elég bitangok meg eleve az egész gépek robosztus nagy vasak.
Ez abból is látszik, hogy a gépek kisebbek kompaktabbak mint egy nagy lexion mondjuk de 3-4tonnával alaphangon nehezebbek vagyunk.
Több és vastagabb az anyag, tizenméteres asztalok adapterek, nagy tölcséres magtárak és gyors aratási sebességekhez vannak tervezve kitalálva.
Azért az amerikai rotoros kombájnok hídjai elég bitangok meg eleve az egész gépek robosztus nagy vasak.
Ez abból is látszik, hogy a gépek kisebbek kompaktabbak mint egy nagy lexion mondjuk de 3-4tonnával alaphangon nehezebbek vagyunk.
Több és vastagabb az anyag, tizenméteres asztalok adapterek, nagy tölcséres magtárak és gyors aratási sebességekhez vannak tervezve kitalálva.
Főleg a lexikoné törik, a sok mag miatt is de szerintem meg mennek vele mint barom a rossz utakon azért is törhet, persze ha keményebb vagy vastagabb lenne a híd kevésbé repedne vagy törne!! Ezek már szerintem játék gépek, használd 2-3 évig és vegyél másikat 70-100 milláért ez a cél én ezt látom!!!!!!! Mi az hogy mersz vele dolgozni 10-15 évet az nem fasza nekik!!
Válasz #4658. hozzászólásra
Azért elektromos,hogy ne tudd javítani!!Szállító járművet csináltak már a kombájnból.Mi szükség 8-10 köbméteres tartályra?! Elég sok Claas-t láttam törött hátsóhíddal!! Pedig újak voltak.
Válasz #4653. hozzászólásra
Pihent pár órát hehe.
Ez a nagy ződ érintőképernyős nedvessígmérős, hozamnézős, kít centi pontos ződ műanyag nem szimpatikus, pedig ez a jövő.
Csinálni kéne videjót, ahogy áll a főd közepin piros felkiáltójeleket irogatva, a fostrítt meg körbevágja hehe.
Nemrég örököltem 2 hold földet és ezt majd be szeretném vetni buzával.Nem értek a nagyon a növénytermesztéshez és ezért kérdeztem,hogy nem lenne e késö novemberben vetni.
Az tuti, még néha jobb a kései mint a korai vetés.Volt már ugy hogy a korai árpát megette a rozsda a kései vetés meg szép zöld volt még és termésbe is felette volt joval.Novemberi-decemberi buza is termett 5-6t ha van tápanyag és jo a tavasz rá.Felénk a tengerik most fogynak elfelé a határbol igy a vetések döntö többsége csak most kezdödik.Mindenki várt hogy hátha szárad a kuki de nem akart lefelé menni a viz.Átlagba 15-17 közötti vizek voltak.
Ez csak 660-as. Azmondták nekik elég rá a 8-as, a gabona is 7 feles.
4 soros vetőgéppel vetettünk nem voltak elég jó csatlakozó sorok ezért max 9 félel ment( mehettet volna amenyivel akar, csak tolta volna a szárat a nem megfelelő csatlakozósor miatt). A sajátjukat 6 sorossal rtk-val vettették ott mehet mint a rakéta. Igazán vehettek volna rá valami horizont a rota disc helyett.
S680????
Hány km/h-val volt képes aratni ebben a 60mázsás anyagban???
Miért nem 12soros adaptere van???
Nem is értem. A mi kombájnunk csak 460lovas ezmeg 600, illetve újabb és elvileg nagyobb is...
és a 12sor majdnem kevés HA nincsen legalább 8tonnás termés. 5tonnásnál meg tényleg az, mert 10-el szaladva is mintha nem is dolgozna a gép viszont a 12sorossal 10-el menni főleg változó domborzatnál vagy barázdás táblán nem fain mert könnyű a fődet is esztergálni vele....
Tegnap vágtam le este a legjobb táblánkat, sajnos csak 5hektár maradt belőle, egyet elvitt az árvíz tavasszal.
100mázsa felett tudott, 8-al menve a gép kényelmesen ment igaz egy kis morajlást hallani lehetett hogy "apa kezdődik" mert 10tonna felett kezdődik az élet hehe főleg 12soros adapterrel
inkább ezt féltettem mert ahogy ette az erdőt baxki szét ne ugorjon valami
Sajnos a nagy hektáros táblák amiknek kellett volna adnia a kalóriát 4-5tonna között adnak mindössze és az egész térségben ilyenek a kukoricák.
8331 hozzászólás
Ki mikorra tippeli az aratás kezdetét?? Annak a tükrében hogy szent György napra ki kalászolt az árpa meg a tritikálé
A cirokbetakarítás elég húzós mert pont egybe esik a napra és kukorica betakarítással és olyankor átszerelni nem a legkellemesebb utána meg vissza
Tavalyi évben a köles aratás szeptember 9.-re esett. (Vetés dátuma +kb 100 nap)
Jd kombájn vágta egy közepes kalászos terméséhez viszonyítva gyorsabban.
A területnek jó simának kell lennie mert földszint is vannak bugák.
Válasz #4680. hozzászólásra
Naná..............erre jön a másik és ismét egy szemszög.
Üdv urak. Esetleg valaki aratott már szárazborsót, kölest ill. cirkot! Ezek aratása mennyire veszi igénybe a gépet, mekkora teljesítményt lehet elérni egy közepes gabonához viszonyítva? A köles és cirok(fővetésben) aratása mennyire nyúlik bele a napra ,kuki aratásba?
Itt van ni!!!!
A szededi nem jó??Itt hirdetik az agroinformon!!!!!!!
Keresek Bács kiskun megyében SAMPO 2055-ös kombájnt.
Válasz #4676. hozzászólásra
Ez fasza búza, ha kell meg is lehet ekézni a sorok között!!
Válasz #4676. hozzászólásra
Válasz #4674. hozzászólásra
Kukoricánál nemnagyon lehet a motorját fogatni!
Búzában 5tonnásnál is sokkal hamarabb kínlódik a motorja ha van szalma, de az őszi aratású nem nagy szártömeget emésztő aratásoknál nincsen korlát. Meredek partokon de ezeknél meg visszakapcsolok 1-esbe és 5,5-6km/h-val megyek sajnos ennyire rövid az egyes fokozat.
a túloldalon már fenik a kaszát..
.
Kettö az egyben...
http://www.youtube.com/watch?v=b1MZJLbVY7c
Válasz #4646. hozzászólásra
Azért szerintem 10 tonna fölötti hozamnál 8km/hnál már dobta a coffot a motor rendesen!
Válasz #4666. hozzászólásra
Ha valaki családi gazdaság, akkor ilyen lépték is van.
De most ezt akarjuk. Vagy törjük kézzel a tengerit?
Ez kö a dolgozónak,patkány tv mög rote ledersitze...
Kedves Fórumozók!
Aki a következő települések egyikén él, az kérem, töltse ki ezt az 5 perces kérdőívet:
https://docs.google.com/forms/d/1FeENfFnPxfe_ftp63sHCIlDsqD-WnUOQiql5wYS7iHU/viewform
Almáskamarás, Battonya, Dombegyház, Dombiratos, Kaszaper, Kevermes, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagykamarás, Pusztaottlaka, Végegyháza, Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár, Tótkomlós
Köszönöm szépen!
Pénteken vágtam le az utolsó darabot naprából májusi vetés volt késő érett be ,előtte szivatott a tc már majd nem azt hittem adagoló baja lett de ugy látszik hogy szűrő cserével megoldódott,pedig szezon előtt cseréltem .Holnap mosás és elteszem pihenni a szin alá.
Én ma tettem le a lantot. Már csak 150q-i van kint, ami majd bejön, de az ott is marad még pár napot, előbb aratni kell, plusz épp építkezünk és nem férünk oda a magtár ajtóhoz.
Az utolsó 10 hektár bérmunkában mutatta meg a kombájn, hogy már unja... Irányító kar törés. Váltó összekuszálódás és végszóra a generátor is benyögte az unalmast. Lesz mit javítani szezon előtt
Fogjuk fel így
Minden rosszban van valami jó,ha jövő szezon előtt nem veszed észre, ezer heki búzába beleállva kissé talán jobban idegelne hogy állnod kell akár egy órát is
Arat még valaki???
Nekem egy napos kukorica munka maradt mert ma az ürítőrendszeremnél egy kardánkereszt villája leforgott, sajnos nincs raktáron így holnapután reggel lesz nálam csak kimarad egy nap.
Nem bírta ki azt az egy napot még baxki a fene a pofájába
nem gáz csak csúszik minden kicsit pedig már elterveztem, hogy szerdától nem nézem meg a kombájnt hehe
Válasz #4660. hozzászólásra
"Mi az hogy mersz vele dolgozni 10-15 évet az nem fasza nekik!!"
tervezett elavulás
Válasz #4659. hozzászólásra
Főleg a lexikoné törik, a sok mag miatt is de szerintem meg mennek vele mint barom a rossz utakon azért is törhet, persze ha keményebb vagy vastagabb lenne a híd kevésbé repedne vagy törne!! Ezek már szerintem játék gépek, használd 2-3 évig és vegyél másikat 70-100 milláért ez a cél én ezt látom!!!!!!! Mi az hogy mersz vele dolgozni 10-15 évet az nem fasza nekik!!
Válasz #4658. hozzászólásra
Azért elektromos,hogy ne tudd javítani!!Szállító járművet csináltak már a kombájnból.Mi szükség 8-10 köbméteres tartályra?! Elég sok Claas-t láttam törött hátsóhíddal!! Pedig újak voltak.
Válasz #4657. hozzászólásra
A végén meg fel is löki!! Elektromos fos szinte minden mai új gép!!!! Fasirt hegesztés itt, meg ott, és góóóóóóóóóóóóóóó!!
Válasz #4653. hozzászólásra
Pihent pár órát hehe.
Ez a nagy ződ érintőképernyős nedvessígmérős, hozamnézős, kít centi pontos ződ műanyag nem szimpatikus, pedig ez a jövő.
Csinálni kéne videjót, ahogy áll a főd közepin piros felkiáltójeleket irogatva, a fostrítt meg körbevágja hehe.
Válasz #4655. hozzászólásra
Mint ha már kérdezted volna visszább!!!{: :
Nemrég örököltem 2 hold földet és ezt majd be szeretném vetni buzával.Nem értek a nagyon a növénytermesztéshez és ezért kérdeztem,hogy nem lenne e késö novemberben vetni.
Válasz #4650. hozzászólásra
Mi lassan a vetéssel is végzünk kukorica már csak a belgának van szinte
Válasz #4647. hozzászólásra
És hol a fostritt
Jászberény és környékén keresek traktorost egyszeri fél hektár szántásához és gyümölcsfák kiszedéséhez!06202836546
Válasz #4650. hozzászólásra
Az lesz nagy szívás ,ha lerobban az idő,akkor aztán mennek szépen felfelé a vizek..
Válasz #4649. hozzászólásra
Az tuti, még néha jobb a kései mint a korai vetés.Volt már ugy hogy a korai árpát megette a rozsda a kései vetés meg szép zöld volt még és termésbe is felette volt joval.Novemberi-decemberi buza is termett 5-6t ha van tápanyag és jo a tavasz rá.Felénk a tengerik most fogynak elfelé a határbol igy a vetések döntö többsége csak most kezdödik.Mindenki várt hogy hátha szárad a kuki de nem akart lefelé menni a viz.Átlagba 15-17 közötti vizek voltak.
Válasz #4648. hozzászólásra
Még a decemberi vetés is lehet jó
Sziasztok!
Buzát lehet novemberben is vetni vagy akkor már késö van rá?
Válasz #4646. hozzászólásra
Ez csak 660-as. Azmondták nekik elég rá a 8-as, a gabona is 7 feles.
4 soros vetőgéppel vetettünk nem voltak elég jó csatlakozó sorok ezért max 9 félel ment( mehettet volna amenyivel akar, csak tolta volna a szárat a nem megfelelő csatlakozósor miatt). A sajátjukat 6 sorossal rtk-val vettették ott mehet mint a rakéta. Igazán vehettek volna rá valami horizont a rota disc helyett.
Válasz #4643. hozzászólásra
S680????
Hány km/h-val volt képes aratni ebben a 60mázsás anyagban???
Miért nem 12soros adaptere van???
Nem is értem. A mi kombájnunk csak 460lovas ezmeg 600, illetve újabb és elvileg nagyobb is...
és a 12sor majdnem kevés HA nincsen legalább 8tonnás termés. 5tonnásnál meg tényleg az, mert 10-el szaladva is mintha nem is dolgozna a gép viszont a 12sorossal 10-el menni főleg változó domborzatnál vagy barázdás táblán nem fain mert könnyű a fődet is esztergálni vele....
Tegnap vágtam le este a legjobb táblánkat, sajnos csak 5hektár maradt belőle, egyet elvitt az árvíz tavasszal.
100mázsa felett tudott, 8-al menve a gép kényelmesen ment igaz egy kis morajlást hallani lehetett hogy "apa kezdődik" mert 10tonna felett kezdődik az élet hehe főleg 12soros adapterrel
inkább ezt féltettem mert ahogy ette az erdőt baxki szét ne ugorjon valami
Sajnos a nagy hektáros táblák amiknek kellett volna adnia a kalóriát 4-5tonna között adnak mindössze és az egész térségben ilyenek a kukoricák.
Ez meg egy minimum 10t-ás 4590, de szinte biztos hogy inkább több.
Kuki aratás ma befejezve.Ez 8,5t-ás DKC4590 volt.
Válasz #4640. hozzászólásra
Itt egy videjó is , hogy legyen etalon 60 mázsa per hektó tartályba beömlís (jövőre a dupláját kő produkáni) hehe.
Válasz #4641. hozzászólásra
E-mailt küldté?
Inkább ide írjad valamelyik topicba.
Válasz #4640. hozzászólásra
Sötét Paraszt írtam neked privátot pár napja, észrevetted?
Válasz #4630. hozzászólásra
Ez meg a hátast dobó szarvas kombány hehehe.
Válasz #4635. hozzászólásra
Nekem elég a négy sor, legalább látom mi van előttem, meg még nézelődhetek is.