Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A domin nekem is az volt mikor megvettem bár tavaly tettünk egy 10-es sodronyt mellé de még jó hogy hosszabbat szabtam mert nagyon kopik és utána kell engednem rajta kicsit
Érdekes, külföldön a kombájnokon még nem láttam földelő kábelt.
Lehet,hogy ott nincs villám?
Vagy leszerelik róla mielőtt eladják használtként?
Miért nem teszik rá gyárilag,ha annyira fontos?
Válasz #4132. hozzászólásra
De akkor a Dominatorokon miért volt abból ? meg lehet az magasabbra is tenni nem csak úgy rádobni . nem kötekedni akarok veled csak nem értem hogy bizonyos dolgokat egy két jogalkotó hogy tud kifosni az agyából .
Válasz #4130. hozzászólásra
És miért nem jó a fém akku doboz ? Bár szerintem ezt ők maguk sem tudják . A lánc is érdekes 40 éve jó a lánc földelésnek most pár éve kifosta valami barom az agyából hogy nem jó és erre nagyon rá vannak állva most .
Válasz #4126. hozzászólásra
Egy 6-kg,os porral oltó kötelező több lehet.Nekem habbal oltó van a kombájnomon,meg egy porral oltó.Minden évben érvényesíteni kell a készülékeket,5,évesen közép ellenőrzés,10,évesen teljes körű ellenőrzés,20,évesen selejt.
Üdv!A földelő kábel folytonos anyagból kell,hogy legyen.Nekem lágy drótkötélből van 8-as átmérőjű,és a vázhoz van csavarozva.Azt mondják azért nem jó a lánc,mert különálló szemekből van,és esetleg nem érintkeznek az egyes szemek,vagy ívet húz.Akkumulátor fedél mindenképpen kötelező,nehezen,vagy nem éghető anyagból,fém nem jó.A gépszemle házilag is elvégezhető,csak 8-nappal előtte be kell jelenteni az illetékes tűzoltóságnál hivatalos bejelentő lapon és a gépszemle jegyzőkönyvet ki kell tölteni és az utasítások szerint elvégezni a szemlét,tanú jelenlétében.
Csak a nagy porralpltót fogadják el???
Trakikban kicsi kézi van ami elfér kényelmesen a kabinokban és nemfoglal helyet. Kombájnokon nagyok vannak de egyik szerintem már levan járva.
Fogok venni jópár darabot muszály lesz hogy frissítsük őket.
Olajok nem folynak, akksik rögzítve vannk igaz ezeken a gépeken nincsen fedelük, traktorokon igen.
Minden apróság ha eszedbe jut írd már meg legyélszíves hagy okuljunk ezekből és ne tanulópénz formájában helyszínen esetlegesen
Nállunk is volt egy kombájnál ilyen ellenörzés.Amúgy meg rákényszerítsenek ezzel,hogy ne termeljünk.Aztán majd,ha nem lesz az ellenörnek mit enni,majdcsak engednek belőle.
Az előzőhöz:Ellenőrizték az összes hydraulikus berendezést,üzemanyag rendszert,nincs e olaj,vagy üzemanyag szivárgás,akkumulátor rögzítése fedél állapota stb.
Bács-megyében történt.A kombájn általános műszaki állapotát,tűzoltó készülék érvényességét,gépszemle jegyzőkönyv megléte érvényessége,indítási napló érvényessége vezetése (zöld rendszámnál),fülke belső állapota dohányzásra utaló jelek,földelő vezeték állapota anyaga (lánc nem jó).Ellenőrizték továbbá,hogy milyen alapon végzem a bérmunkát,adószám ellenőrzés,vezetői engedély,balesetvédelmi oktatást igazoló dokumentumok,bár ez nekem nem kellett,mikor kiderült,hogy a saját főnököm vagyok,de alkalmazottnál kell.A gazda szemszállító gépein is ezt ellenőrizték,plusz a gép,és a pótkocsi műszaki érvényességét.Kivéve a vállalkozással kapcsolatos iratokat,mivel ő őstermelő,de ezt viszont igazolni kellett.A gazdának a traktor műszaki vizsga volt csak érvényes,minden más hiányzott.Most várja a büntetést.
Üdv!A múlt hét végén végeztem,az aratással.242-ha-t arattam le.Szinte meghibásodás nélkül,az is egy feszítő görgő csapágy csere,és pár kaszapenge csere.30,éve vagyok kombájnos,de idáig,még soha nem ellenőriztek.Az idén ez is megtörtént.Kint aratás közben tűzoltóság,katasztrófa védelem,rendőrség,munkaügy,munkavédelem.Ez mind együtt,egyszerre.Nálam, mindent rendben találtak,nem úgy a gazda szemszállító járművein.
Van fenn olyan videó is csak annyit tud hogy beljebb mész a mocsokba és karneváli a hangulat. Mert mindenki azon fáradozik hogy ki húzza a gépet 2010-ben nekem annyi szerencsém volt hogy használtam a szintező rendszert,sík terepen is és a sárban nem tudott fel ülni.
Ermikének 150-180Le gépben kellene gondolkozni, 4 soros kukorica asztalba, közlekedés szempontjából max 4.6 asztalba, szerintem.De mi csak kibicek vagyunk, Ő a fizető.
TC59 6ládás kombájn!!!!
TX méret illetve teljesítmény csak egyszerűbb embernek is való, de nagyobb kombájn.
Viszont az 56-osnak éppen a 4,5méteres a zsír asztalméret szerintem is 5,1-es van azthiszem egyel nagyobb inkább jólenne az 59-nek mint a 6méteres főleg jó anyagokban.
Ennyiért meg egyért van már tx63 is és az már alternatíva lehet...Ezeket azért kapkodják el gyorsan ,mert csak a 66-os széria dolgozott nagyüzemben és ezekkel meg a tulajok aratnak általában...azért nem mindegy...
Hát ezért a fos búzáért kár volt kimenni ezzel a 100 miliós géppel, ide tárcsa kellett volna és meg is lett volna a vetés!!
Ha mi Magyar gazdák ilyen búzát termelnénk már rég csőd lenne!!
Most kapcsolódom még csak be a fórumba üdvözlök mindenkit!
Nekem egy cd 106 osom van valóban nagyon hangos estére teljes agyzsibbadásom van tőle :) (bár még olyat nem sikerült vezetnem aminek nem a fülke mögött van a motorja...) de én szeretem!
Valamint nagy előnye, hogy nagyon sok alkatrészt lehet hozzá találni viszonylag olcsón és ha valmi baja van minden faluba van olyan ember aki ért öreg Edéhez és hipp hopp meg tudja javítani! De ha az embernek több keretje van akkor a www.facebook.com/traktormax on sok ilyen drágább gépet láttam!
Nemtom nekem a classok nem nagyon jönnek be, jó lenne szó se róla, de egy JD 2254 lenne az én kategóriám, ami fontos nem akarok 12 évnél idősebb gépet!
8331 hozzászólás
Válasz #4131. hozzászólásra
Nem akku dobozt kérnek!Letakarni a tetejét fixen.Nehogy valami ráessen,és zárlatot okozzon.
Válasz #4133. hozzászólásra
Nem tudok akkor .
A domin nekem is az volt mikor megvettem bár tavaly tettünk egy 10-es sodronyt mellé de még jó hogy hosszabbat szabtam mert nagyon kopik és utána kell engednem rajta kicsit
Érdekes, külföldön a kombájnokon még nem láttam földelő kábelt.
Lehet,hogy ott nincs villám?
Vagy leszerelik róla mielőtt eladják használtként?
Miért nem teszik rá gyárilag,ha annyira fontos?
Válasz #4132. hozzászólásra
De akkor a Dominatorokon miért volt abból ? meg lehet az magasabbra is tenni nem csak úgy rádobni . nem kötekedni akarok veled csak nem értem hogy bizonyos dolgokat egy két jogalkotó hogy tud kifosni az agyából .
Az uj Johni kombájnok mind láncos földeléssel készülnek tudtom szerint Akkor most hogy van ez
Válasz #4131. hozzászólásra
A fém vezeti az elektromosságot, mikor az akksisarukat csavarom és a kulcs miatt véletlen áthúz az szépen szikrázik- gondolom én, ezért.
Válasz #4130. hozzászólásra
És miért nem jó a fém akku doboz ? Bár szerintem ezt ők maguk sem tudják . A lánc is érdekes 40 éve jó a lánc földelésnek most pár éve kifosta valami barom az agyából hogy nem jó és erre nagyon rá vannak állva most .
Mikor kaptad az ellenőrzést ?
Egy 6-kg,os porral oltó kötelező több lehet.Nekem habbal oltó van a kombájnomon,meg egy porral oltó.Minden évben érvényesíteni kell a készülékeket,5,évesen közép ellenőrzés,10,évesen teljes körű ellenőrzés,20,évesen selejt.
Válasz #4127. hozzászólásra
Üdv!A földelő kábel folytonos anyagból kell,hogy legyen.Nekem lágy drótkötélből van 8-as átmérőjű,és a vázhoz van csavarozva.Azt mondják azért nem jó a lánc,mert különálló szemekből van,és esetleg nem érintkeznek az egyes szemek,vagy ívet húz.Akkumulátor fedél mindenképpen kötelező,nehezen,vagy nem éghető anyagból,fém nem jó.A gépszemle házilag is elvégezhető,csak 8-nappal előtte be kell jelenteni az illetékes tűzoltóságnál hivatalos bejelentő lapon és a gépszemle jegyzőkönyvet ki kell tölteni és az utasítások szerint elvégezni a szemlét,tanú jelenlétében.
Nem kell új csak ujból kell érvényesíteni
Válasz #4119. hozzászólásra
Ja igen földelő vezeték akkor miből kéne hogy legyen????
görgőslánc???
Csak a nagy porralpltót fogadják el???
Trakikban kicsi kézi van ami elfér kényelmesen a kabinokban és nemfoglal helyet. Kombájnokon nagyok vannak de egyik szerintem már levan járva.
Fogok venni jópár darabot muszály lesz hogy frissítsük őket.
Olajok nem folynak, akksik rögzítve vannk igaz ezeken a gépeken nincsen fedelük, traktorokon igen.
Minden apróság ha eszedbe jut írd már meg legyélszíves hagy okuljunk ezekből és ne tanulópénz formájában helyszínen esetlegesen
Amúgy nállunk van előzetes szemle háznál.Aki a szemlét végzi,megvan a mobilszám,és kéri,ha ellenörzés van hívjuk.
Nállunk is volt egy kombájnál ilyen ellenörzés.Amúgy meg rákényszerítsenek ezzel,hogy ne termeljünk.Aztán majd,ha nem lesz az ellenörnek mit enni,majdcsak engednek belőle.
Válasz #4122. hozzászólásra
Üdv!Júniusban.
Mikor kezdted az aratást,májusban!Vagy a géppel össz ennyit vágtál le?
Az előzőhöz:Ellenőrizték az összes hydraulikus berendezést,üzemanyag rendszert,nincs e olaj,vagy üzemanyag szivárgás,akkumulátor rögzítése fedél állapota stb.
Bács-megyében történt.A kombájn általános műszaki állapotát,tűzoltó készülék érvényességét,gépszemle jegyzőkönyv megléte érvényessége,indítási napló érvényessége vezetése (zöld rendszámnál),fülke belső állapota dohányzásra utaló jelek,földelő vezeték állapota anyaga (lánc nem jó).Ellenőrizték továbbá,hogy milyen alapon végzem a bérmunkát,adószám ellenőrzés,vezetői engedély,balesetvédelmi oktatást igazoló dokumentumok,bár ez nekem nem kellett,mikor kiderült,hogy a saját főnököm vagyok,de alkalmazottnál kell.A gazda szemszállító gépein is ezt ellenőrizték,plusz a gép,és a pótkocsi műszaki érvényességét.Kivéve a vállalkozással kapcsolatos iratokat,mivel ő őstermelő,de ezt viszont igazolni kellett.A gazdának a traktor műszaki vizsga volt csak érvényes,minden más hiányzott.Most várja a büntetést.
Válasz #4115. hozzászólásra
Naés mit vizsgáltak a gépeken járműveken???
Mi nem felelt meg és hogyan kellene lennie???
Hagy okuljunk mi is mert csak halovány gondolataim vannak ezekről...
Milyen megyében volt ez az ellenőrzés ?
Üdv!A múlt hét végén végeztem,az aratással.242-ha-t arattam le.Szinte meghibásodás nélkül,az is egy feszítő görgő csapágy csere,és pár kaszapenge csere.30,éve vagyok kombájnos,de idáig,még soha nem ellenőriztek.Az idén ez is megtörtént.Kint aratás közben tűzoltóság,katasztrófa védelem,rendőrség,munkaügy,munkavédelem.Ez mind együtt,egyszerre.Nálam, mindent rendben találtak,nem úgy a gazda szemszállító járművein.
Válasz #4101. hozzászólásra
Van fenn olyan videó is csak annyit tud hogy beljebb mész a mocsokba és karneváli a hangulat. Mert mindenki azon fáradozik hogy ki húzza a gépet 2010-ben nekem annyi szerencsém volt hogy használtam a szintező rendszert,sík terepen is és a sárban nem tudott fel ülni.
Válasz #4112. hozzászólásra
Idén a TX 66 egy táblában nem bírt 26-tól többet levágni 45 mázsás anyagban, pedig egy szál fű nem volt benne. Azt hiszem annak is 610-es asztala van.
háát igen...
Ittvan a Ferga neki azzal apríthat!
Zöldes muharos parlagfüves tritikáléban arattam együtt egy Medionnal, 10hektárból 3-at vett le míg ez 7et
Ugyanúgy megy a nagy zöld anyagban mint szárazban, ja és vonulgatásokkal több táblában is 30hektárt levesz kényelmesen.
Válasz #4110. hozzászólásra
200-ra kell a 6 ládás,főleg esős időbe mikor haladni kell.Claas bármely tipusa,ami merci motoros.
Válasz #4109. hozzászólásra
200 ha meló lenne neki egyenlőre évente!
Ermikének 100pár hektár saját aratnivalója van mostmég, aztmondja több lesz belőle.
Meg gondolom aratgatna maszekba is hamár gép van hozzá.
Az énTC56-osom lenne a legideálisabb számára ezt Ő is tudja...
csak én nemtudok helyére Centorát vagy Lexiont venni egyenlőre így patthelyzetben vagyunk.
de ez lesz az övé, elég jól rendbevan rakva, új gumikkal, mindenféle asztallal kocsival amblokk, nyugodtszívvel adnám neki
Válasz #4106. hozzászólásra
Ermikének 150-180Le gépben kellene gondolkozni, 4 soros kukorica asztalba, közlekedés szempontjából max 4.6 asztalba, szerintem.De mi csak kibicek vagyunk, Ő a fizető.
Válasz #4106. hozzászólásra
Mekkora területre kellene?
TC59 6ládás kombájn!!!!
TX méret illetve teljesítmény csak egyszerűbb embernek is való, de nagyobb kombájn.
Viszont az 56-osnak éppen a 4,5méteres a zsír asztalméret szerintem is 5,1-es van azthiszem egyel nagyobb inkább jólenne az 59-nek mint a 6méteres főleg jó anyagokban.
Válasz #4103. hozzászólásra
Hát nem kevés. Az 5 is elég lenne bőven szrerintem.
Válasz #4103. hozzászólásra
Hát nem kevés. Az 5 is elég lenne bőven szrerintem.
Válasz #4102. hozzászólásra
nem nagy az a 6 m es asztal a kicsikének!?
Válasz #4092. hozzászólásra
Néztem én is, de miért adhatták be????
Válasz #4096. hozzászólásra
körbe vágta a kis kombájnoknak????
NEm semmi élmény lehet egy zsír új gépbe bepattanni!
Na ezt a hevedert kipróbálnám az egyik sülyedősbe ott mit mutatna
Válasz #4092. hozzászólásra
Ennyiért meg egyért van már tx63 is és az már alternatíva lehet...Ezeket azért kapkodják el gyorsan ,mert csak a 66-os széria dolgozott nagyüzemben és ezekkel meg a tulajok aratnak általában...azért nem mindegy...
Válasz #4096. hozzászólásra
Hát ezért a fos búzáért kár volt kimenni ezzel a 100 miliós géppel, ide tárcsa kellett volna és meg is lett volna a vetés!!
Ha mi Magyar gazdák ilyen búzát termelnénk már rég csőd lenne!!
Válasz #4085. hozzászólásra
mingyá berosálok
jó a videó!
Nem spóroltak a lemezzel csak itt ott
Láttátok már a 2013 as lexiont?
Brutális!!
http://www.youtube.com/watch?v=z6-D2oJQpNU
Sziasztok!
Most kapcsolódom még csak be a fórumba üdvözlök mindenkit!
Nekem egy cd 106 osom van valóban nagyon hangos estére teljes agyzsibbadásom van tőle :) (bár még olyat nem sikerült vezetnem aminek nem a fülke mögött van a motorja...) de én szeretem!
Valamint nagy előnye, hogy nagyon sok alkatrészt lehet hozzá találni viszonylag olcsón és ha valmi baja van minden faluba van olyan ember aki ért öreg Edéhez és hipp hopp meg tudja javítani! De ha az embernek több keretje van akkor a www.facebook.com/traktormax on sok ilyen drágább gépet láttam!
Máté
Az mf 34 es gazdája azt mondja hgoy azért adja el mert nagyobbat vesz, tökéletesen megy neki,
Lehet hogy teszek egy ajánlatot!
Válasz #4088. hozzászólásra
Helyedben egy 208-as Megát vennék, de ha nem akarsz Claas-t, akkor nézd meg ezt.
Kerezsd meg,van olyan topik,jd,vagy mega.Hát komoly ellenérvek vannak a JD felé.
Jó választás az is ! Szerettem ezt a szériát !
Szerintem felejtsd a jd-t. Fergába vagy esetleg TCbe gondolkozzál.
Nemtom nekem a classok nem nagyon jönnek be, jó lenne szó se róla, de egy JD 2254 lenne az én kategóriám, ami fontos nem akarok 12 évnél idősebb gépet!