Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Többször csépeltem borsot, mi úgy csináltuk hogy lekaszáltuk hagytuk száradni utána megsodortuk reggel jó harmatosan, úgyis hagytuk egynapik, következő nap délután learattuk. Problémám csak az volt hogy rendfelszedőm nincs, így a gabona asztalt leresztetem ahogy tudtam, motollát kitoltam és a sebességhez képest jóval gyorsabban járattam hogy bedobja.
Gondold meg jól!
Itt mifelénk az eggyik gazda a disznóknak tart borsót és egyszer rávett hogy vágjuk le neki.
Többet nem fog rábeszélni senki az tuti!
A sok zöld trutymótól egy hétig mostam a gépet gabona előtt.
Ha sok lenne hogy megérje mocskolódni vele akkor talán de 1-2000 öl borsóért én többet bele nem állok az biztos.
A beállításokra nem emlékszem sajnos csak a tapsztalatot szerettem volna megosztani.
Mondjuk nemtartom valami hűdenag teljesítménynek ezt hallode!
Nemismerem a 660-as lexikont mit tud, de ez óránként szűk 4hektár, és nem egy kombájnxarató terményben!
Régi kombájnnak ha nagyszalmás a 4tonnás búza már feladat tud lenni hogy haladjon is de egy lexinek szerintem ez féltermés mert dupla anyagra van tervezve azt hangoztatja mindenki.
Csak azért mert egy 6méteres asztallal 6km/h-val menni ilyen anyagban képes egy régebbi kombájn is ami mondjuk 250lóerő körüli. Az óránként 3hektár megvan nettóban ha nemkell fődszélére járni üríteni mert beáll fogás végén csiga alá a traki mondjuk.
de mondjuk itt egy 15éves 208-as megáról beszélünk vagy régi 38-as fergáról, de egy tx65 is legalább ennyi tud, sőt...
Van egy kis maszek főd amit holnap leszedek neki csak sosem arattam még nem ott akarom elcseszni azon a kis darabon.
Gondolom nagy dobhézag elég mert majdnem pereg is neki úgyis kiverődik, aztán alacsony dobfordúlat, szél mehet neki biztosan jobban, rosták kinyitni búzától jobban ésatöbbi...
Sajna a számok igazak....le demóztuk a 660-as CLAAS Lexit---660 asztal ! Csak (lazán) 5 óra alatt 19 heki 4 tonnás búzába Gyakorlatilag mindenki rohangál a táblán le-fel
Búza bekóstolva , imádkozni kell egyenlőre a 3 tonnáért , de legalább a minősége jó lehet.
Kukorica egyenlőre nem szenved de már tologatja kifelé a címert annak ellenére , hogy alig van 2 méter , és hoz 3-4 kötést(csak tudnám hogy mi a ráknak , mikor úgy se tudja kinevelni)
Napraforgó a kezdeti erős fejlődéséhez képest , most már csak egy vékony , halvány szar és a legtöbb kezd virágzani . A sorai kiskorában már össze voltak nőlve , de a nagy melegben ahogy felnyúlt , most újra belelátni a sorába. 25 mázsánál kizárt hogy több lesz az átlag.
A Kukorica várható termését meg se merem tippelni , de lehet azt is megállítja 4-5 tonna...
Igen,én is így vagyok...szálkás búza Fabula..multkor kicsit zöldebb volt még..néhol olyan volt,mondom 5tonna...1hete néztük...keményebb a szem..felsült...sztem 3,5tonna....
első nap az élet iskolájában, avagy megkezdődött a búza.
épp fele termés, mint tavaly, tavalyelőtt, igaz brutális sikérrel és fehérjével.
és még annál is kisebb a termés, mint amit 1 hete becsültem, pedig általában alábecsülöm, és kellemes meglepetések szoktak lenni.
idén fordítva, túlbecsültem pár mázsával.
és nem eladó augusztus végéig.
Reglon és akár arathatsz is...De had jegyezzem meg már itt mindenkinek,semmi értelme nincs a kapkodásnak ,mert a búzának és a repcéknek is minimum egy hét még kell,ha nem volt kezelve...Másodvetést tervez valaki?
Nos az a leg tisztább ha fel állsz felváltva (egy faékre) és megnézed miként működik. Vagy kézzel leszimulálod (oldod a munkahenger biztosítását) Így szokás légteleníteni (javítás -bontás után) Plusz a pontos beállítás hogy mindkét irányban egyformán támasszon ki. Ezt értem a munkahenger menetes orsójára,valamint mozgató rudazatra. De előbb a kézi verziót javaslom hogy az inga vezérli e a szelepet-az olaj útját. Most kapásból ennyi !
7 heki 5+2 Az 5 mesze a határban, 2 a ház mellett az 5 heki jó lenne 1 nap alatt, eddig szokott menni remélem a kis domi is úgy akarja Első mérés volt de több helyről a táblában, én is úgy érzem kicsit mintha korai lenne, de nem akarok a 37-38 fokban klima nélkül az öreg domival nyomulni egyikünknek sem tenne jót szteméretlen sárgászöld becőt nem láttam ahonnét a mintát vettem, azonkvül hazafelé láttam győr határában vágták a repcét, ahova viszem ott is vágnák már de még van 2 nap árpájuk, úgy hogy bele kéne menni holnap talán
Nem ér a vesztesegmero valahol a vazhoz? Vagy egyéb hibája lehet... Pl. A JD külön meri a jobb és a baloldalt. De beállítás kérdése, hogy átlagot mutasson, vagy külön külön... Mikor át állítottuk, akkor jöttünk rá, hogy a két szenzorbol az egyik hibas, és csal...
Hány nap alatt vágod le?
Nem tudom, mennyit érdemes várni, egyáltalán érdemes-e.
Első mérés volt? Ilyen dög melegben egy nap alatt kb mennyit szárad szted?
8331 hozzászólás
Válasz #3532. hozzászólásra
Többször csépeltem borsot, mi úgy csináltuk hogy lekaszáltuk hagytuk száradni utána megsodortuk reggel jó harmatosan, úgyis hagytuk egynapik, következő nap délután learattuk. Problémám csak az volt hogy rendfelszedőm nincs, így a gabona asztalt leresztetem ahogy tudtam, motollát kitoltam és a sebességhez képest jóval gyorsabban járattam hogy bedobja.
Válasz #3535. hozzászólásra
Nekem 57et mondtak mezitlábasan. Hogy milyen minőségűt, nem mondták.
Üdv Mindenkinek!
Búza felvásárlási árakról tud valaki valami JÓT mondani??
Válasz #3532. hozzászólásra
Gondold meg jól!
Itt mifelénk az eggyik gazda a disznóknak tart borsót és egyszer rávett hogy vágjuk le neki.
Többet nem fog rábeszélni senki az tuti!
A sok zöld trutymótól egy hétig mostam a gépet gabona előtt.
Ha sok lenne hogy megérje mocskolódni vele akkor talán de 1-2000 öl borsóért én többet bele nem állok az biztos.
A beállításokra nem emlékszem sajnos csak a tapsztalatot szerettem volna megosztani.
Válasz #3523. hozzászólásra
Mondjuk nemtartom valami hűdenag teljesítménynek ezt hallode!
Nemismerem a 660-as lexikont mit tud, de ez óránként szűk 4hektár, és nem egy kombájnxarató terményben!
Régi kombájnnak ha nagyszalmás a 4tonnás búza már feladat tud lenni hogy haladjon is de egy lexinek szerintem ez féltermés mert dupla anyagra van tervezve azt hangoztatja mindenki.
Csak azért mert egy 6méteres asztallal 6km/h-val menni ilyen anyagban képes egy régebbi kombájn is ami mondjuk 250lóerő körüli. Az óránként 3hektár megvan nettóban ha nemkell fődszélére járni üríteni mert beáll fogás végén csiga alá a traki mondjuk.
de mondjuk itt egy 15éves 208-as megáról beszélünk vagy régi 38-as fergáról, de egy tx65 is legalább ennyi tud, sőt...
Takarmány borsót szokott itt valaki aratni???
Van egy kis maszek főd amit holnap leszedek neki csak sosem arattam még nem ott akarom elcseszni azon a kis darabon.
Gondolom nagy dobhézag elég mert majdnem pereg is neki úgyis kiverődik, aztán alacsony dobfordúlat, szél mehet neki biztosan jobban, rosták kinyitni búzától jobban ésatöbbi...
de valami trükkje esetleg???
Válasz #3530. hozzászólásra
Ennyi cakk pakk a rotoros 100 milla
Válasz #3527. hozzászólásra
Nettó ?
Az 240000 eur vazze ! Ennyiért adnak egy S 670 JD-t vagy egy fullos legnagyobb CX NH-t...
Válasz #3528. hozzászólásra
A vonulás telephely oda vissza 20 km
Válasz #3526. hozzászólásra
Akkor ez már többet eszik mint a 460 vagy csak sok volt a vonulás ?
Mi kijöttünk 10ből....
Ára a gépnek ?
Válasz #3524. hozzászólásra
Felcuccolva baráti áron 72 millás és ebben még nincs a GPS-terméshozam térképezés !!!!
Válasz #3525. hozzászólásra
Jah ez még nem löttyös (AB)
Válasz #3524. hozzászólásra
Vonulással együtt 250 lityi nafta 6-7 km/h (kb) szórás szinte a tört szem mit ki fújt a szelelő
Válasz #3523. hozzászólásra
Fogyasztás , szórás , sebesség ?
Mennyibe kerül ?
Ezek is Ad Blue-sok már ?
Sajna a számok igazak....le demóztuk a 660-as CLAAS Lexit---660 asztal ! Csak (lazán) 5 óra alatt 19 heki 4 tonnás búzába Gyakorlatilag mindenki rohangál a táblán le-fel
Kis helyzet jelentés:
Búza bekóstolva , imádkozni kell egyenlőre a 3 tonnáért , de legalább a minősége jó lehet.
Kukorica egyenlőre nem szenved de már tologatja kifelé a címert annak ellenére , hogy alig van 2 méter , és hoz 3-4 kötést(csak tudnám hogy mi a ráknak , mikor úgy se tudja kinevelni)
Napraforgó a kezdeti erős fejlődéséhez képest , most már csak egy vékony , halvány szar és a legtöbb kezd virágzani . A sorai kiskorában már össze voltak nőlve , de a nagy melegben ahogy felnyúlt , most újra belelátni a sorába. 25 mázsánál kizárt hogy több lesz az átlag.
A Kukorica várható termését meg se merem tippelni , de lehet azt is megállítja 4-5 tonna...
Szóval itt negatív meglepetés van kinézőben...
Válasz #3519. hozzászólásra
14 heki van belőle, tegnapelőtt még szétvágtam a körmömmel, holnap újra nézzük
Ma mértem mv toborzó 10,6-10,8.Holnap belemártózunk.
Válasz #3518. hozzászólásra
Igen,én is így vagyok...szálkás búza Fabula..multkor kicsit zöldebb volt még..néhol olyan volt,mondom 5tonna...1hete néztük...keményebb a szem..felsült...sztem 3,5tonna....
első nap az élet iskolájában, avagy megkezdődött a búza.
épp fele termés, mint tavaly, tavalyelőtt, igaz brutális sikérrel és fehérjével.
és még annál is kisebb a termés, mint amit 1 hete becsültem, pedig általában alábecsülöm, és kellemes meglepetések szoktak lenni.
idén fordítva, túlbecsültem pár mázsával.
és nem eladó augusztus végéig.
Mi még nem vágjuk a sajátot bérmelo megy..elvileg kedden megy..addig tutire lemegy 6osra a vize....ma néztem nem potyog!
Tegnap lement a mi repcénk is. 40,7q átlaggal,6% vízzel. (A búza múlt héten 25q volt)
repce megvót, csodák nincsenek2 t/ha víz 8,7 ez az év ilyen, most néztem a heti előrejelzést, kukival nem sok gond lesz az ősszel
Válasz #3512. hozzászólásra
az enyém is még vizes kell neki még 4-5 nap még vannak benne puha szemek de szerintem a tied 1-2 nap és kész lessz
Válasz #3504. hozzászólásra
Ez 4 tonna????? Hány hektáron van annyi?????
Válasz #3510. hozzászólásra
Az enyém is csillag 16.4víz, sikér meg 29.8 volt3 napja.
Válasz #3510. hozzászólásra
hali! benéznél az mtz be?? aSzeni szerintem lelépett már,nagyon fontos lenne!!!
Válasz #3509. hozzászólásra
nagyon jó a faj súlya 82-84
Válasz #3508. hozzászólásra
Nem az enyém, nem tudom.
Válasz #3506. hozzászólásra
milyen fajta volt, amit mi vágtunk az csillag
Válasz #3506. hozzászólásra
kicsivel 50 fölött, amihez ma kezdtünk 60 fölött lesz
Válasz #3505. hozzászólásra
Hogy adja?
Válasz #3503. hozzászólásra
mi is aratunk már két napja
Sziasztok!
Ma vágtuk a búzát, de szvsz nem lett rossz 4,1 tonnás átlaggal.
Válasz #3502. hozzászólásra
Ez olyan 38-40 talán.
Válasz #3501. hozzászólásra
Hogy adja hekinként?
Ma vágtam búzát, sok szorult szem van.
Válasz #3499. hozzászólásra
Mázlista!!
Itt a környéken nincs repce, ki se kelt. Az ég meg nemhogy nem szakadt le mostanában, hanem eső sem volt ebben a hónapban.
Mi tegnap vágtuk a repcét,7-es vízzel, aztán leszakadt az ég.
Válasz #3496. hozzászólásra
jah, búzának még télleg kell...
Válasz #3496. hozzászólásra
A vize meg 8-as??? Akkor miért kell még 1 hét?? Mondom tegnap már vágták.......
Válasz #3484. hozzászólásra
Reglon és akár arathatsz is...De had jegyezzem meg már itt mindenkinek,semmi értelme nincs a kapkodásnak ,mert a búzának és a repcéknek is minimum egy hét még kell,ha nem volt kezelve...Másodvetést tervez valaki?
Nos az a leg tisztább ha fel állsz felváltva (egy faékre) és megnézed miként működik. Vagy kézzel leszimulálod (oldod a munkahenger biztosítását) Így szokás légteleníteni (javítás -bontás után) Plusz a pontos beállítás hogy mindkét irányban egyformán támasszon ki. Ezt értem a munkahenger menetes orsójára,valamint mozgató rudazatra. De előbb a kézi verziót javaslom hogy az inga vezérli e a szelepet-az olaj útját. Most kapásból ennyi !
Válasz #3492. hozzászólásra
Valószínű valami ki van verődve és amikor megdől a gép belever a kaszniba és az ütéstől hullik a szem.
Válasz #3492. hozzászólásra
nincs kiszópósódva a munkahenger csapja,nállam az volt az ok
Válasz #3491. hozzászólásra
3D-és. Elvileg az működik is.
De balra dőlve szór , a hídon is ott a mag bal oldalt.
Válasz #3487. hozzászólásra
3D-és
Válasz #3488. hozzászólásra
7 heki 5+2 Az 5 mesze a határban, 2 a ház mellett az 5 heki jó lenne 1 nap alatt, eddig szokott menni remélem a kis domi is úgy akarja Első mérés volt de több helyről a táblában, én is úgy érzem kicsit mintha korai lenne, de nem akarok a 37-38 fokban klima nélkül az öreg domival nyomulni egyikünknek sem tenne jót szteméretlen sárgászöld becőt nem láttam ahonnét a mintát vettem, azonkvül hazafelé láttam győr határában vágták a repcét, ahova viszem ott is vágnák már de még van 2 nap árpájuk, úgy hogy bele kéne menni holnap talán
Válasz #3487. hozzászólásra
Nem ér a vesztesegmero valahol a vazhoz? Vagy egyéb hibája lehet... Pl. A JD külön meri a jobb és a baloldalt. De beállítás kérdése, hogy átlagot mutasson, vagy külön külön... Mikor át állítottuk, akkor jöttünk rá, hogy a két szenzorbol az egyik hibas, és csal...
Válasz #3486. hozzászólásra
Hány nap alatt vágod le?
Nem tudom, mennyit érdemes várni, egyáltalán érdemes-e.
Első mérés volt? Ilyen dög melegben egy nap alatt kb mennyit szárad szted?