Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem tudom, 1xűen kevés rá az idő. Pancsikolok de szerintem csak versenyfutás, maga a levegő a forró. Ma láttam egy életművészt spriccelni........hát inkább kurvákra költené előrébb állna............
Hát nagy a gáz !
A kapásoknak szinte nyekk........amik kaptak bőven nitrót még úgy ahogy, amik +még valami komplex startert jobbak de ezek a határ kb 15-20%-a. Aki egy kicsit is mellé nyúlt a gyomirtásnak nem kell gondolkodni az aratáson..........
Válasz #3578. hozzászólásra
Tegnap pótutasként azzal jöttem haza.Ilyen időben lehozza a földről, de rossz időben.7 ürítés ment rá, 4700literes tartály.
Van ilyen erre felénk is de kb annyi, mint fekete gólya....... Volt olyan is, hogy 2 föld közt 400m távolság, egyik 62 másik 40 de minden egyformát kapott. Azt látom, hogy erre inkább erős 40-45-ök vannak amik eléggé mínuszosak. Oszt van itt 25-től 82-ig is. Repce is volt már 47 de 5 fölötti is de az öntözött.
A késeiek amik még 1,5 hete zöldek voltak, még ocsú sem lesz belőlük, a szalmájáért fogjuk levágni de még meggondolandó, hogy csak kaszával elég lesz...........
ma sikerült odatartanom az arcom a második pofonér is, búza folytatódik.
brutálisan mocskosul gyenge.
pedig ezt 3 hete még zöldesen érte az eső, és 1 hete még jóval többet mutatott, és több látszott ki belőle, jóval több. megsült.
Voltam ma délután szlovákban!
Kiugrottam kicsit gyorsba. Rozsnyón mi az a nagy cég?
2újszerű heveeres Challi, zsírúj 8690-es Ferga, régi 8200-as szériásokból is több ferga rengeteg új eszköz hatalmas carrierek ésatöbbi....
Ja és múltkor láttam még két zsírúj Mf Delta hibrid kombájnt ami tavly jött ki a piacra, tudod a 7hengeres sisu motoros 500lovas "flagship" No ma ezek már nem álltak bent tuti arattak valahol! Repcék érettek voltak búzáknak még van idejük arrafelé, szójátok gyenge volt cseppet, kukoricák mutattak egészen jót is meg középszerűt is ami idén nem meglepő az időjárás végett ugye.
Dehogy azok két 80milliós kombájnt meg 45milleres trakit meg eszközöket miből veték hirtelen nemtudom és bexarás. Hány hektón tolhatják???
ÉRdekes lehet a sok kis tábán forogni mert van ott egy csomó partos kis alaktalan összevisszaság tuti ővék azok is
Ez van, a srác nem zargatta....bár mehetett volna ez tény, mivel ez az anyag mennyiség nem sok neki (dolgoztam már lexivel tudom) ! De ő tudja....Lényeg én a kis laverdával ott voltam a nyomába 5 ládával 5,4 asztallal !
én nem dicsekedek a borso terméssel mert iszonyat sz....r mármint a multévihez képest nem volt rajta hüvely de zöld tömeg annál több de elvétve látszott pár hüvely nem tudja valaki miért is lehetett ez? 3 djára visszavetett mag volt teli volt virággal de nem kötödtek meg és annyira ritka volta a hüvely hogy szabályosan keresni kellett!!!!
No én este nem aratok az hótziher! Eleget mentünk kukoricában, maradjon ez csak őszre nyugodtan...
Akkor inkább elnapolom keddre holnap még úgyis vannak dolgok a gépen, kitakarítani kabint légszűrőt kifújni hűtőt kifújni, egy lemez az oldalán ami egyféle burkolat végülis, egyik sarkán van egy kis repedés megtaknyolom ne rezegjen ésatöbbi...
Jaaaa meg kell párdarab bedobóujj a konzolcsigába is, majd ha kocsin lesz onnan könnyű szerelni hajolni sem kell hátulról
A dobhézagot majd látod mennyire nyisd ki, ne törje, meg ki is csépelje. Vagy késő este vagy reggel, a reggel annyival rossz csak ha nagy a harmat akkor nem porol, de összeken mindent, este meg porol, de mikor elkezd a gabona vonulni, beleállhatsz.
nem nagy wa sist das... Mi minden évben aratunk 5-10 ha-t... jó talajmunka, meg jól működő talajkopírozó kell hozzá. A használatiban van beállítási táblázat, ami jó kiindulási alap lehet....
Én vetőmagborsót szoktam vági, egy E-514-es erre van csak tartva, meg apró magra.
Igen dobkosarat szétnyitni, dobfordulatot max 600-ra állítani, ugyan akkor nekem még ennek fejében van fent egy átétess lassító, hogy egyáltalán ne törje a szemet, hisz tavasszal vetőmagként kerül értékesítésre.Viszont, ha takarmány lesz a Tied, akkor az annyira nem probléma, bár felénk még szólnak akkor is ha sok benne a törött szem. És persze óvatosan nyomjad ilyen dobfordulatnál neki, főleg ha még nem is teljesen száraz, az a baj az állományszárítás nem engedélyezett borsóban, csak szójában.
8331 hozzászólás
Válasz #3586. hozzászólásra
Az elején 1,5m a végen 0,5! Függ a söröktöl!
Válasz #3585. hozzászólásra
milyen a teljesitményed a vizelésnél hm?
Válasz #3583. hozzászólásra
Az idén már sokat dolgoztak! Lementem a durumot utánna a hibrid nem érdekel,nyomulok a kukorira!
Válasz #3582. hozzászólásra
Nem tudom, 1xűen kevés rá az idő. Pancsikolok de szerintem csak versenyfutás, maga a levegő a forró. Ma láttam egy életművészt spriccelni........hát inkább kurvákra költené előrébb állna............
Válasz #3582. hozzászólásra
ipp ideje vóna
most kapd elő-------------
a 2010es dobot e
Válasz #3581. hozzászólásra
Azon agyalok,hogy félreteszem az aratást,és nyomulok öntözni,több értéket mentek!
Válasz #3579. hozzászólásra
Hát nagy a gáz !
A kapásoknak szinte nyekk........amik kaptak bőven nitrót még úgy ahogy, amik +még valami komplex startert jobbak de ezek a határ kb 15-20%-a. Aki egy kicsit is mellé nyúlt a gyomirtásnak nem kell gondolkodni az aratáson..........
Válasz #3578. hozzászólásra
Tegnap pótutasként azzal jöttem haza.Ilyen időben lehozza a földről, de rossz időben.7 ürítés ment rá, 4700literes tartály.
Válasz #3575. hozzászólásra
Szabikám! Mi a helyzet a fölsőszállásokon!
Válasz #3576. hozzászólásra
Azért ,nem szalad el vele!Mög nem is köll hirtelen fordulni!
Válasz #3575. hozzászólásra
A vége 2 osztály.1-nek indult.
Válasz #3573. hozzászólásra
Igen.
114 le , a traki, kamion pót 20t.
Válasz #3570. hozzászólásra
Minősége ?????
Válasz #3565. hozzászólásra
Kombájn alól minta 34, 14.7 a vize meg 12, a méréskor már nem...
Válasz #3571. hozzászólásra
Sanyi Bácsi! Ez a zetor akkora kocsit húz mint, egy mozdony!
Válasz #3569. hozzászólásra
Van ilyen erre felénk is de kb annyi, mint fekete gólya....... Volt olyan is, hogy 2 föld közt 400m távolság, egyik 62 másik 40 de minden egyformát kapott. Azt látom, hogy erre inkább erős 40-45-ök vannak amik eléggé mínuszosak. Oszt van itt 25-től 82-ig is. Repce is volt már 47 de 5 fölötti is de az öntözött.
A késeiek amik még 1,5 hete zöldek voltak, még ocsú sem lesz belőlük, a szalmájáért fogjuk levágni de még meggondolandó, hogy csak kaszával elég lesz...........
Válasz #3565. hozzászólásra
Várakozás szerinti 44.9/ha.
Válasz #3567. hozzászólásra
Az enyém is leküzdve New-york 2.street
Simmel felénk is ez a szitu.....csak azt tudnám hogy Beremenden hogy a francba ugrott be a 8 t/h búza Nyilván leszakadt az ég néha arrafelé !
basszus az nagyon durva
mi lett el kurva
Búza közepén vagyunk... 51-52q/ha, takarmány lett belőle, vize 11-12. Mennyiség 5-ös, minőség 3-as.
A vízmérő adatai a külső hőmérsékletre valósak szoktak lenni? kinn a pótkocsi mellett 42 fokot írt...
ma sikerült odatartanom az arcom a második pofonér is, búza folytatódik.
brutálisan mocskosul gyenge.
pedig ezt 3 hete még zöldesen érte az eső, és 1 hete még jóval többet mutatott, és több látszott ki belőle, jóval több. megsült.
Válasz #3564. hozzászólásra
Arattok ma is Sanyibácsi???
Hogyan adja??? mi a meglátás? csalódás vagy kellemes???
Válasz #3561. hozzászólásra
Tavaly vágtam elég nehéz volt beállítani, hogy ki is csépelje a kalászból, meg a héja is megmaradjon, de most már remélem tudom a fortélyát.
Válasz #3562. hozzászólásra
Neked is!
Válasz #3561. hozzászólásra
Remélem jól adja? Jó munkát, megyek én is csak korán reggel benéztem.
Válasz #3560. hozzászólásra
Szia Sanyi Bácsi!
2napot porolt buzába,tegnap pihent,ma indul a durumba!
Szia Feri, Elke néni porol már?
Válasz #3544. hozzászólásra
ez csak akkor igyz, ha elékaszálsz, és rendfelszedővel szeded. Egymenetes aratással nem is nagyon lehet leszedni vonultan...
meg kérdik a parasztot mtzben 1 gatyába ülőt....
há nincs mejeg benne?????????
aszondta kinyit ajtót ablakot stbit mindeeeeeeent kilehet birniiiiiii
Válasz #3553. hozzászólásra
Voltam ma délután szlovákban!
Kiugrottam kicsit gyorsba. Rozsnyón mi az a nagy cég?
2újszerű heveeres Challi, zsírúj 8690-es Ferga, régi 8200-as szériásokból is több ferga rengeteg új eszköz hatalmas carrierek ésatöbbi....
Ja és múltkor láttam még két zsírúj Mf Delta hibrid kombájnt ami tavly jött ki a piacra, tudod a 7hengeres sisu motoros 500lovas "flagship" No ma ezek már nem álltak bent tuti arattak valahol! Repcék érettek voltak búzáknak még van idejük arrafelé, szójátok gyenge volt cseppet, kukoricák mutattak egészen jót is meg középszerűt is ami idén nem meglepő az időjárás végett ugye.
Dehogy azok két 80milliós kombájnt meg 45milleres trakit meg eszközöket miből veték hirtelen nemtudom és bexarás. Hány hektón tolhatják???
ÉRdekes lehet a sok kis tábán forogni mert van ott egy csomó partos kis alaktalan összevisszaság tuti ővék azok is
Árpa levágva!
Mert mikor a zabból készült győrit reklámozzák és az egész reklámban csak búzát mutogatnak?
aszondja hirekbe
vágják a gazda búzáját óóóóóóóó
közbe meg a lexi repcébe izét.......
Válasz #3533. hozzászólásra
Ez van, a srác nem zargatta....bár mehetett volna ez tény, mivel ez az anyag mennyiség nem sok neki (dolgoztam már lexivel tudom) ! De ő tudja....Lényeg én a kis laverdával ott voltam a nyomába 5 ládával 5,4 asztallal !
Válasz #3540. hozzászólásra
én nem dicsekedek a borso terméssel mert iszonyat sz....r mármint a multévihez képest nem volt rajta hüvely de zöld tömeg annál több de elvétve látszott pár hüvely nem tudja valaki miért is lehetett ez? 3 djára visszavetett mag volt teli volt virággal de nem kötödtek meg és annyira ritka volta a hüvely hogy szabályosan keresni kellett!!!!
de arany tiszta volt megyek is a héten felbálázom
Válasz #3549. hozzászólásra
saját,magyar fajta "szőrös"
Válasz #3548. hozzászólásra
saját búza???
70mázsás????
belekostoltam,7,5 heki 51,4t
Válasz #3546. hozzászólásra
No én este nem aratok az hótziher! Eleget mentünk kukoricában, maradjon ez csak őszre nyugodtan...
Akkor inkább elnapolom keddre holnap még úgyis vannak dolgok a gépen, kitakarítani kabint légszűrőt kifújni hűtőt kifújni, egy lemez az oldalán ami egyféle burkolat végülis, egyik sarkán van egy kis repedés megtaknyolom ne rezegjen ésatöbbi...
Jaaaa meg kell párdarab bedobóujj a konzolcsigába is, majd ha kocsin lesz onnan könnyű szerelni hajolni sem kell hátulról
Válasz #3545. hozzászólásra
Kipereg a felszedéskor a földre.
Válasz #3544. hozzászólásra
Nappal miért nem jó vágni???
hagy poroljon
Válasz #3532. hozzászólásra
A dobhézagot majd látod mennyire nyisd ki, ne törje, meg ki is csépelje. Vagy késő este vagy reggel, a reggel annyival rossz csak ha nagy a harmat akkor nem porol, de összeken mindent, este meg porol, de mikor elkezd a gabona vonulni, beleállhatsz.
Persze a monitor írja mit hová tegyek csak mondom van e valami trükk amit elsőre elszoktak baxxintani.
Nem nagy meló 1-2 hektárocska meg gyomos is, a borsó amúgy száraz mint a troszka meg jó kicsi.
No majd holnap.
nem nagy wa sist das... Mi minden évben aratunk 5-10 ha-t... jó talajmunka, meg jól működő talajkopírozó kell hozzá. A használatiban van beállítási táblázat, ami jó kiindulási alap lehet....
Üdv!
Én vetőmagborsót szoktam vági, egy E-514-es erre van csak tartva, meg apró magra.
Igen dobkosarat szétnyitni, dobfordulatot max 600-ra állítani, ugyan akkor nekem még ennek fejében van fent egy átétess lassító, hogy egyáltalán ne törje a szemet, hisz tavasszal vetőmagként kerül értékesítésre.Viszont, ha takarmány lesz a Tied, akkor az annyira nem probléma, bár felénk még szólnak akkor is ha sok benne a törött szem. És persze óvatosan nyomjad ilyen dobfordulatnál neki, főleg ha még nem is teljesen száraz, az a baj az állományszárítás nem engedélyezett borsóban, csak szójában.
Majd Pici megmondja!!!
Ma aratja le fél hektár takarmányborsót.
Kösz az infót!
Válasz #3536. hozzászólásra
Akkor megint nem gazdagodok meg.Ha egy kicsivel jobb az ár ,akkor tuti gyenge a termés.