Hirdetés
- Poénok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Kukorica terményárak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- S.O.S. új
- Mtz műszakiztatás új
- Robotkormány új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Mutatjuk, 40 kukoricahibridből melyik teljesített a legjobban
Megjelent a GOSZ-VSZT-NAK közös, 2024-es kukorica-fajtakísérletének az...
Sajtóközlemény
825 hozzászólás
Mi pénteken vágtunk utoljára..Utána esö szünet!! Ma kimentem megnézni hogy áll a hejzet... Hát a rendek között majdnem ott maradt a terepjárom..Szoval továbra is pihi!!
Válasz #222. hozzászólásra
inkább a kombájnra keress helyet, qrva sz@r idegtől vörösen százmétereken keresztül mocsárban és törekben cibálni a kötelet...
Válasz #222. hozzászólásra
Nekünk holnap még drótkötelet is szabnunk kell, az eddig rendszeresített hadi kötél ma négyfelé szakadt...
Válasz #221. hozzászólásra
Én holnap megyek ilyen csip-csup darabokba,majdnem mindnek van 1 folt a sarkában,derekán ahol lehet,hogy drótkötél lessz a vége. Holnaptól nyilván rendszeresítem a drótkötelet a szállítókocsira,ott nem lessz útba semminek.
Válasz #220. hozzászólásra
mondjuk ezek a 30+ fokok sokat alakítanak rajta... mi csütörtökön kezdjük, mert az árpák alapból is a cirkuszos földeken vannak... már minden menetkész, csak üzemanyag kell bele, és GO!
Válasz #219. hozzászólásra
6.5 ha ment le ma problem nélkül,de 2 tábla mellett is elmentem amit le kellene vágni,de nem mertük,inkább 3 nap múlva visszamegyek,talán szárad addig vmit.
Délután neki lendültünk... ez egy getymózás lesz az már tuti, ott süllyedtünk el ahol a legkevésbé vártuk. Oda-vissza játék lesz, de az átlag úgy néz ki hogy 50q felett van. Hektoliter jó és 11-es a vize. Egy-két mai kép az Életképek topikban.
Lehet hogy egy kuplungtárcsát cserélni kell még szezon közepén ha így haladunk. Holnap kicsit hamarabb kezdünk és lehetőleg okosabban.
Holnap reggel mi is indulunk
Mi is készen vagyunk az indulásra, holnap reggel megyünk is az árpába...
Akkor én mit mondjak???!!!
Válasz #213. hozzászólásra
Válasz #213. hozzászólásra
Még annyit, hogy a Vis Major-ra legalább duplát kellett volna bejelenteni, mert a vízállásos részek közelébe sem lehet ballagni géppel.......
Válasz #206. hozzászólásra
Bőgettem !!!!!!!!!!!
Akkora szo.ás, hogy ekkora fa.z nincs is a világon !!!!!!!!!!
Egyszerűen nem tudom, hogy ha kint hagynám megrohadni és nem taposni szarrá a földet vagy az ellenkezője-e a jobb megoldás !!!!????????
Ismét azt látom ,hogy a saját kombájn ilyenkor 5X többet ér, mert ezt bérben nem nyomnák le az 7Xtség !!!!!
Mellesleg brutál szar az átlag, annak ellenére, hogy le van dőlve szinte 95 %-a vagy még több is, alig-alig marad el. De fél nap legalább 20X kiszálltam kipucolni a kaszát. Egyszerűen borzasztó, hogy szépen haladsz egyszer csak hopp az egyik fele leszakad, de olyan helyen, hogy az elképzelhetetlen volt eddig.
Válasz #211. hozzászólásra
Nekem olyan 30 ha van még holnap kezdem dél körül,hátha szárad addig vmit.
Én azokat a földjeimet,amik nincsenek víz alatt,azokat holnap után reggel kezdem,de nem tudom hogy mit csináljak azzal,ami még víz alatt van...
Itt porolnak.
Nálunk ma holnap szeretnének kezdeni... devolt aki már reggel vágott
Bárcsak tudnék aratni,de egyszerűen minden víz alatt van.
Még el sem tudtunk indulni, de ha nem esik, akkor holnap rajt. Csak tartson ki. Erre felé is van aki 30-as átlagot vág.
Bőgnek már ismét valahol a kombájnok?
Válasz #204. hozzászólásra
Nálunk van amit le sem tudtak gyomirtózni!!Na az néz ki betyárul!! És naprol napra roszabul...
Itt is jön a sarjú felfele,sőt a lefeküdt gabonákban az árvanapraforgó,és egyéb gyomok, nőnek mintha húznák őket.
Árpa már megy befelé 45 mázsa/ha, de rengeteg már csírzik alatta.. sajnos! Sok darabot ott kell hagyni a belvíz miatt... majd erre visszamegyünk ha még lesz értelme....
Válasz #201. hozzászólásra
Nekem még az ilyen sza.akodós aratás még hátra van, de már lábrázásom van tőle.
Válasz #200. hozzászólásra
Képzelheted mijen jol ment nekem is..Levágtam egy délutános müszakot de azt hogy féliget jelezen a magtartály azt sosem mertem kockáztatni!! Miota maszek vagyok még enyire SZ ul sose ment!!
Válasz #199. hozzászólásra
Mi is befagyasztottunk minden további vállalást,csak aki már előre jelentkezett.Itt is a bérvállalkozók a duplakerekes nagytraktorokkal kísérik a kombájnt,szállítójáművek csak megfordulni mennek le a tarlóba,és álltalában csak 1 pótot húz mindenki.
Válasz #198. hozzászólásra
Inkább ne legyél... És még azt a sok üres járatot is képzeld hozzá amíg várod hogy kimentsenek... Nagyon kíváncsi lenék én azokra a fickókra akik az ország egész területén aratást vállalnak..Ha így halad akkor én már a falu körül sem akarok..
Válasz #196. hozzászólásra
Majd a fogyasztásra leszek kíváncsi, ha lesz rá lehetőség,hogy lemérjem.
Válasz #196. hozzászólásra
Merre fele 120m?????
Válasz #195. hozzászólásra
Az még elmegy ha csak levág!! Én direkt néztem kb akkora a motorterhelés eben a vacak kis árpában a hajlós talaj miatt mintha jó terepen vágnám a 120m kukoricát sietősen!!!
Engem elakadás tegnap nem fenyegetett,csak esőt kaptam és az adapter elkezdte tekerni a csigára,a kalászemelők a ledőlt árpát a hegyükön össze gyűjtötték.Volt előre meg hátra.3 kerülő után kezdett száradni utána megszünt minden problem.Olyan 7-10 cm-es nyommal megy a gép a tarlón de a kerék földnedves,és ragad bele a szalma.
Nem lennék eke ha majd elkapja ezeket a nyomakat.
Válasz #192. hozzászólásra
Akkor viszont az egész országban rengeteg gabona kint fog maradni, és nem lesz learatva az idén!!!!!!!
Válasz #192. hozzászólásra
Szabi az én tegnapi ősziárpa aratásom kb a rémálomhoz hasonlítható!!Még jó hogy elég jól megedzett már az élet..De még a legrosszabb elképzelést is felülmúlta..Kb 8-10 elakadás egy délutánra?? Ja és partos földet vágtam..Na most nem lesz felénk durakodás egy kis bérmunka után!!Aki ebbe belekóstol az majd azt se tudja hogy rázza le magáról a kuncsaftot..Itt nálunk egyedüli megoldás a láncos 106 dominátor lesz!!De hogy mikor és menyiért vágják majd azt még tippelni sem tudom!!
Válasz #191. hozzászólásra
Márpedig a jó időre az esély a nullához közelít....
nálunk még a búza aratás minimum 2-3 hét, addig kellene legalább 30 fok állandóan mert rengeteg a víz a földekben és el fognak a gépek süllyedni!!! Nagy gebasz lesz ha nem így fog az idő alakulni!!!!!
Ha még jön egy esözóna akor tényleg a láncos kombájnok ideje jön el!! Akor aztán sosem végzünk...
Válasz #188. hozzászólásra
Dabic.
Válasz #186. hozzászólásra
Az Erőhöz hozod ?
Válasz #186. hozzászólásra
Ez az állapot mitől van, vagy lehet hogy esett az eső és mégis szar a hektó liter tömeg????? Számomra érthetetlen!!!!!!!
Válasz #172. hozzászólásra
Aprószemű az árpa,könnyű a levegőt visszavettem 1000-es fordulatra,hogy szaporodjon a tartályban,mert hátul van silány szem rendesen.Nem mondanám,hogy szép sárga,és a fajsúlya is alacsony,nem voltak valami nagy kocsisúlyok.
Szerdán voltam nállatok a városban ,talajmintákat vittem a laborba.
Válasz #184. hozzászólásra
Én ezen nem is csodálkozom. 2008 ban a bevételem duplája volt a 2009-es évnek. Most meg a 2009-es alsó határát sem érjük el. Visszaestek az árak a 15 évvel ezelőtti szintre.
2100 az árpa??? akkor erre mit mondjunk?? Dolgozzon akinek 6 anyukája van!
Válasz #183. hozzászólásra
Szia szabi!!! Barátom ennél sokal nagyobb a baj mintsem ez lene a gond hogy most akor CLAAS- vagyJD !!! Mondhatnám most ez részlet kérdés...A fö gond maga az idöjárásban és az általa elöidézet körülményekben van..!!Teljesen vagy részben tönkrement termés Tönkre ázot kifoltosodot és nagy nagynehezen öszetaposot szántók...Nálunk csak most látni igazán hogy mi is lesz a következmény!! Szerintem itt több embernek még gumii gépel sem lesz érdemes learatni nem hogy hevederesel vagy láncosal..!! Ami talán eben az egészben uj az az hogy egyre töben hagyják abba a termelést!!És vagy bérbeadáson vagy a föld eladásán gondolkodnak..
Válasz #182. hozzászólásra
Nekem tök mindegy csak üzembiztos legyen.
Szerintem addig nem ábrándul ki valamiből egy ember amíg be nem döglik alatta valami és az sokba kerül.
Vettem volna én jd kombájnt is csak itt a környékben lehet nincs 2 darab a 80 db claas-al szemben.
A szerviz az nulla lett volna vagy eget verő pénzben, claas-ból meg a "sarki boltban" is megmondják, hogy hova kell nyúlni......szerintem ezen múlik, hogy az adott környéken mik mennek többségben.
Válasz #181. hozzászólásra
most ezzel nem a megát minősítem, csak megjegyeztem, hogy azzal nem volt jó, az általad is említett ok miatt...
Válasz #180. hozzászólásra
Mert nem volt autocontour-os az asztal..........te mondtad....almát az almával......
Válasz #179. hozzászólásra
én a 204-essel is, meg a JD-val is relatíve sok borsót vágtam (mondjuk ez nem a többi növényhez, hanem a többi környékbeli kombájnhoz képes)
a mega x@rvolt, mert nem lehetett oldalra billenteni az asztalt, viszont jóval keskenyebb is volt...
szerintem szárazon szépen össze lehet szedni, de nyersen... pfff.... legszívesebben bele sem állnék!
Válasz #178. hozzászólásra
Háááát mi a Megával anno dózeroztuk a földet , de az se volt annyira tökéletes , sőt...
Én arra gondoltam , hogy egy kicsit még éretlenül lekaszálni , és úgy száradni hagyni , majd feletetni...
Válasz #174. hozzászólásra
akármannyit hagy ott a kombájn, meg sem közelíti a vesztesége a kétmenetes betakarítást...
meg kell nézni utána a rendet. Még ha E302-vel vágod is, és jó kombájn csépli (nálunk van akinek Megára is van rendfelszedője), akkor is terítve van a földön a borsó. Azok a kombájnok, amelyeknek elektronikus a talajkopítozó rendszere, és van keresztirányú vágóasztal-mozgatás úgy fel tudja szedni a dőlt x@rt is, hogy minimális marad mögötte...
Válasz #176. hozzászólásra
Árpát vágtál már ?
Válasz #173. hozzászólásra
Ja, beragad a kaszaközzé a sár.
Biztos nagy rutinú ember írta